terug naar startpagina archief

 

TUINFEEST ARCHIEF   

 

Tuinfeest archief 2001 Tuinfeest archief 2002 Tuinfeest archief 2003 Tuinfeest archief 2004
Tuinfeest archief 2005 Tuinfeest archief 2006 Tuinfeest archief 2007 Tuinfeest archief 2008
Tuinfeest archief 2009 Tuinfeest archief  2010 Tuinfeest archief  2011 Tuinfeest archief 2012

Tuinfeest archief

2013

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinfeest  2001

TUINFEEST 2001

 

Donderdag 2 augustus 2001:

Het was druk in de Tuin bij Nirwana. Al 's morgens vroeg waren er al fans die bij Nirwana in de sloot lagen om er maar op tijd bij te zijn en een goede plaats te hebben. Om 8 uur waren er al mer dan 1000 fans binnen. De huisdeejees van de Jeugdsoos Nirwana deden hun uiterste best om er de stemming in te houden. Dat lukt heel aardig. Het was heet op het terrein en de dreiging van nattigheid van boven werd met de minuut groter. Voor hetoptreden van K-Otic was het de 12-jarige Liesselse Jantje Smit die de stemming nog wat opvoerde door populaire meezingers ten gehore te brengen.
Om klokslag 10 uur was het dan zover. De geluidsgolf werd doorbroken toen K-Otic werd aangekondigd. Daar hadden de inmiddels meer dan 1500 fans op gewacht. Een drie kwartier optreden volgde en het was genieten voor de jeugd. Als door een wonder werd de Nirwanatuin tijdens dit optreden nog gespaard door regen en onweer. Het vuurwerk van het onweer was tijdens het hele optreden van KOtic aan alle kanten te zien. Na het optreden en een toegift vond de organisatie het verstandiger er geen disco meer achteraan te plakken omdat het te gevaarlijk zou zijn. Een terechte beslissing, want een kwartier later kwam het water met bakken de lucht uit en kreeg ook het onweer z'n kans. Al met al een geslaagde avond. (Foto's volgen).


 

Jeugdsoos donderdag 2 augustus 2001

 

Wethouder Martien Kusters, samen met Marjan Welten en Rian van Lieshout dragen ook hun steentje bij...


 

Jeugdsoos donderdag 2 augustus

 

Eindelijk.... K-Otic in actie...


 

Jeugdsoos donderdag 2 augustus

 

Zo jong, zo kort nog, zo veel succes.... K-Otic!


 

Jeugdsoos donderdag 2 augustus

 

Al vroeg was het een heel gedrang om binnen te komen...


 


 

Jeugdsoos donderdag 2 augustus

 

Bijna 1600 aanwezigen houden de adem in...


 

Jeugdsoos donderdag 2 augustus

 

In het voorprogramma (tot 22.00 uur) waren het de 'huis'deejees Peter en Sprinkhaan die 'passende' muziek wisten te draaien...


 

Jeugdsoos donderdag 2 augustus

 

Ook Gerrit houdt een oogje in het zeil...


 

 Jeugdsoos donderdag 2 augustus

... en we doen allemaal mee...


 

 

 

 


 

vrijdag 4 augustus:

Het was weer 'Van Dik Hout' gisterenavond op het Tuinfeest. FAN beet het spits af. Zij lieten zien en horen dat ze goed bezig zijn. Naast nummers van hun CD lieten ze ook 4 nieuwe nummers horen. Een goede opener van deze avond. Na FAN kwam het Haagse Direct op het podium. Hun hit 'Just the way I do' was regelmatig te horen op Radio 3. Deze jonge band is ook te zien op Lowlands. Naast de vele eigen nummers kwam ook het 30 jaar oude nummer van Q65 voorbij. Een goed optreden van deze band. De topper van de avond was natuurlijk Van Dik Hout. Vele bekende nummers kwamen voorbij en de 650 aanwezigen luisterden tussen het vertellen van hun vakantiebelevenissen naar Van Dik Hout. Het goede weer zorgde verder voor een 'latertje'. 

 

 


Nirwana's Tuinfeest vrijdag 3 augustus

De eerste band van Nirwana's Tuinfeest 2001: FAN

 

 

 


 

Nirwana's Tuinfeest vrijdag 3 augustus

Paul en Angela met de groeten van Luc...

 

 

 


Nirwana's Tuinfeest vrijdag 3 augustus

Effe pauze voor Francien en Joke...

 

 

 


Nirwana's Tuinfeest vrijdag 3 augustus

Fan..... Sjef...

 

 

 

 

 

 


Nirwana's Tuinfeest vrijdag 3 augustus

Fan..... Chris....

 

 

 

 

 

 


Nirwana's Tuinfeest vrijdag 3 augustus

Van Dik Hout in het donker...

 

 

 

 

 


 

tuinfeest zaterdag


De zaterdagavond van het Nirwana Tuinfeest was weer een grote happening. Ruim 1200 mensen hebben genoten van een gevarieerd programma. De eerste twee bands Barfly en Speedking waren volgens groot man Mark van Horik een groot succes. De nieuwste sensatie in het Nederlandse popwereldje 16 Down liet horen dat ze geen eendagsvlieg zijn. Het was alleen jammer dat het publiek dit nog niet kon waarderen. Een hoogtepunt van deze middag zou Fisher Z moeten zijn. Toch lieten deze ouwe knarren (met respect) zien en horen dat ze behoorlijk op hun retour zijn. Menig bezoeker had meer verwacht van deze band. Ellen ten Damme liet horen dat ze een behoorlijke stem had al miste men Huub Stapel. Rude Boy kwam met een heel nieuw project wat door de meeste bezoekers niet gewaardeerd werd. Het was een beetje eentonig. Dreadlock Pussy hakte er behoorlijk op los. Voor de liefhebber een genot. Een van de hoogtepunten van deze dag was Liquido. Zij kregen met hun melodieuze muziek het publiek op hun hand. Vooral hun hitsingle "narcotica" was een hoogtepunt van hun show. De afsluiter "Les Truttes"  bracht de Nirwanabezoeker in een feeststemming. Met hun herkenbare discomuziek brachten zij bij menigeen een nostalgisch gevoel naar boven en waren de benen ook niet meer stil te houden. Al met al was de de zaterdagavond van het Tuinfeest 2001 een geslaagd festijn en daarmee ook de complimenten aan de medewerkers van dit festival.

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Elk Tuinfeest begint met.... (ja juist... muntjes kopen!) 

Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Speedking (Asten) in actie...

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Fischer-Z (UK) .... nostalgie in de Nirwanatuin...

 

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Ober... twee bier!

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Ellen Ten Damme

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

League of Extra Ordinary Gentleman (Rude Boy)

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Dreadlock Pussy

Dreadlock Pussy solo...

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

... en er MOET getapt worden (Elly)

 

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

... en de tap BLIJFT lopen (dankzij Geert)

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Gijs, Nicky actief bij het aan de man brengen van Nirwana T-shits

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

De Duitse Band Liquido in topvorm....

 

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Nooyen in actie .... voor altijd vastgelegd....

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

..... Sfeer bij Nirwana....

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Altijd gezellig.....

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

.... en druk (ruim 1200 aanwezigen)

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

Zit-in....

 

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

... gezellig tot in de late uurtjes (mede dankzij de tap)

 


Tuinfeest zaterdag 4 augustus

 

... Altijd actueel dankzij de vele medewerkers van slaponline

(bedankt voor de medewerking namens slaponline)

 

 

 

 

 

ZONDAG 5AUGUSTUS

Tevredenheid alom: ruim 4000 bezoekers passeren toegangspoorten
Action in DC spetterende afsluiter van 26e editie Nirwana’s Tuinfeest
Door: Gian Santegoeds

Met Action in DC kreeg de 26e editie van het Nirwana’s Tuinfeest zondagavond de afsluiter die het verdiende. De Limburgse AC/DC vertolkers kwamen wederom zo dichtbij het origineel dat het kippevel op ieders arm stond. Van AOR-liefhebber tot death metal freak. Bon Scott zal tevreden naar beneden hebben gekeken om te zien dat het goed was. Drie dagen Tuinfeest eindigden op deze wijze zoals ze begonnen waren: zeer geslaagd.
Niet alleen het aantal bezoekers, ruim 4000, stemde tot tevredenheid; ook de voldane gezichten van de festivalbezoekers zorgden voor een glimlach op de gezichten van de organisatie. Nirwana’s Tuinfeest 2001 begon, verliep en eindigde als vanouds: oergezellig.
Het lokale punkrocktrio FAN beet vrijdagavond op overtuigende wijze de spits af. De Lieroppers straalden van eerste tot de laatste minuut enthousiasme uit. Enthousiasme dat was terug te horen in de muziek. Een geslaagde thuiswedstrijd die smaakt naar meer. Maar ach, wie jong is heeft de toekomst. We zullen ongetwijfeld meer van FAN gaan horen.
Het Haagse Di-Rect bekend van de hit “Just the way i do”, kon de vooruitgesnelde roem vooralsnog niet waarmaken. Het kwartet waaide met het repertoire te veel uiteen om een strak en overtuigend optreden neer te zetten. Dan zetten de Hagenaars weer stonerrock, dan weer een ronduit ‘poppy’ sound neer, om vervolgens doodleuk af te buigen richting grunge. Kortom, geen peil op te trekken.
Headliner Van Dik Hout greep terug naar nostalgie (“hier is het allemaal begonnen”) en raakte met deze strategie de gevoelige snaar bij het 700-koppige publiek.
De line-up voor zaterdag blonk niet uit in grote namen maar wel in verscheidenheid. Waar publiekstrekkers Ellen ten Damme en Fisher Z het enigszins lieten afweten, zorgden de Roermondse hardcore-sensatie Dreadlock Pussy en de Belgisch ‘feestdiscoband’ Les Truttes voor het gewenste vuurwerk. Fisher Z kwam er ondubbelzinnig achter dat teren op oude roem en spelen op routine niet voldoende is om het Tuinfeest-publiek – dat in de eerste plaats toch al komt om gezellig bij te kletsen – te overtuigen.
De zondagmiddag, traditioneel in het teken staand van de begrippen ‘familie’ en ‘reünie’, bracht in feite niets nieuws. En dat is zondermeer een positieve conclusie. Twee generaties (of moeten we zeggen drie?) Nirwana-bezoekers vermaakten zich onder de klanken van stand-in band Vegas ’68 opperbest. En dan met name de kids. De continuïteit van Nirwana en het Tuinfeest is zondermeer gewaarborgd. Zoveel maakte de zondagmiddag wel duidelijk.
De Golliwogs opende ’s avonds op overtuigende wijze het ‘coverbal’. ‘Goede wijn behoeft geen krans’. Wat velen al wisten werd door het zestal uit Deurne en Helmond nog maar eens bevestigd; de Golliwogs vormen een waardig eerbetoon aan de Creedence Clearwater Revival.
Wat Nutellica ontbeerde was geestdrift en de juiste interactie met het publiek. De Duitse Metallica had problemen met de afstelling van het geluid en zette een te timide versie van het metalorigineel uit San Francisco neer. Wat Nutellica liet liggen, pikte Action in DC ondubbelzinnig op. De Limburgers zetten met een zeer waarheidsgetrouwe uitvoering (mét de te vroeg overleden legende Bon Scott) van AC/DC, de eerste tot de laatste festivalbezoeker in vuur en vlam. Maar ja, deze jongens weten van wanten. Ze hebben niet voor niets door Australië getourd. Vergelijk Action in DC in dat opzicht maar met een Nederlandse horlogefabriek die producten afzet in Zwitserland. Zo goed?…..Ja, zo goed. Ik zei het al aan het begin: met Action in DC kreeg de 26e editie van Nirwana’s Tuinfeest de afsluiter die het verdiende.


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Action in DC in actie met enkele fans op het podium...

 

 

 


 

Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Action in DC.... AC/DC herleeft...

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

De hele familie aanwezig, kei gezellig op familiemiddag...

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Heuse clowns tijdens de familiedag....

 

 

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Ook Paul en Coen vonden het hartstikke gaaf...

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Waar loopt de hamster naar toe?

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Ballen gooien....

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Zo zoon zo vader.....

 

 

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

The Golliwogs.... Creedence Clearwater herleeft....

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

I put a spell on you......

 

 

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Daar is de hamster.....

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Jong geleerd is.....

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Jong talent...

 

 

 

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Kim

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Jong sterretje zingt hits uit de jaren 60....

 

 

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Nutellica (Duitsland)

 

 

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Nutellica zingt Metallica!

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Springkussen druk bezet...

 

 

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Het loopt storm op de baan....

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Tatoo voor kinderen.....

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Tatoo 2

 

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Vrijwilligersfood: Broodje, Koffie, Bier en Fruithapje....

 

 


Nirwana Tuinfeest zondag 5 augustus:

Welke richting?

 

 

 

 


 

 

 

terug naar startpagina archief