Tijdens de Kermis in Lierop organiseren de horeca ondernemers in Lierop samen met de Kermisexploitanten een feestelijk weekend in het dorp. Op maandag 16 september is op het Kerkenhuis in Lierop de Fokpaardendag als vast onderdeel van dit dorpsfeest.

De organisatie is in handen van de Stichting Fokpaardendag Lierop, samenwerkend met MAC Lierop, Carnavalsvereniging  “de Kaauw Voetjes” en Rijvereniging St. Jan.

Het programma is een combinatie van Fokkerij en Sport. Zo zien we diverse paardenrassen aangespannen in de koets. We zien Shetland- en Welsh pony’s, maar ook Haflingers en Trekpaarden aan de hand. Verder onder het zadel jonge dressuur- en springpaarden. Ook is er een menwedstrijd en het Relaisspringen, waarbij springen én mennen spectaculair gecombineerd worden. In de middag zien we nog het spannende “Team springen”, hier strijden teams van een kind en een ouder tegen elkaar in een race tegen de klok.

Aan het begin van de middag zullen de Fokpaarden van de ochtend gepresenteerd worden in het “Defilé der Kampioenen”.  Wij zorgen voor een boeiende dag en samen met u zorgen we voor een gezellige sfeer! Welkom!

Zie hier het dagprogramma

www.fokpaardendaglierop.nl