Het lijkt er op dat de 3 Lieropse festivals hun gewenste opzet hebben gevonden. Geen grote wijzigingen meer op het Nirwana Tuinfeest, Peteyfest na metamorfose vorig jaar ook zeer succesvol. En ook Eurosjopper lijkt geen grote wijzigingen meer door te voeren. Nog steeds hetzelfde concept: een festival van en voor bands. En met een unieke formule.
Onder uitstekende weersomstandigheden – op één buitje na – werd zaterdag alweer het 17e Eurosjopper Festival gehouden. Het was weer volle bak met rond de 2500 festivalgangers. De traditionele cover (om de Rinus Hurkmans Wisseltroffee) die de bands op het hoofdpodium moesten spelen was er dit jaar een van ‘The Progidy’. De winnaar, Rise A Thousand uit den Bosch, zien we weer terug op het Tuinfeest dit jaar.
29 bands zorgden deze editie weer voor een uiterst gevarieerd programma. Bevalt je de ene band niet? 20 minuten later begint de volgende die je waarschijnlijk wel goed vind. Of je gaat even naar de Hut of de DJ area of naar de speciaal bieren bar.  Maar plezier maken en een fijne dag hebben met vrienden lijkt toch het belangrijkste. De afsluiter in de vorm van Macheté was spectaculair.

Ook dit jaar leverde de Scouting weer de vrijwilligers aan de bar maar ook bij het eet-gebeuren. Vele handen zorgden er weer voor dat er volop keuze was. Ook de vele andere vrijwilligers zorgden ervoor dat Eurosjopper 2019 weer een super succesvol verloop had.

Hopelijk kan de organisatie de komende 20 jaar over voldoende vrijwilligers beschikken. Want dit feest mag nooit verdwijnen! Op naar volgend jaar!

Zie ook de foto’s die onze slaponline fotograaf Peter maakte in onze fotogalerij.