Op de website van de gemeente Someren lezen we dat de jaarlijkse controle hondenbelasting binnenkort weer van start gaat. Het bedrijf Legitiem voert de controle uit voor de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) namens de gemeente Someren.

Waarom controleren wij?

In de gemeente Someren zijn hondenbezitters binnen de bebouwde kom verplicht om hondenbelasting te betalen. Het aantal honden dat u heeft, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het heffen en innen van deze belasting wordt gedaan door Belastingsamenwerking Oost-Brabant.

Hoe controleren wij?

Er wordt binnen de bebouwde kom huis-aan-huis gecontroleerd. De controleur belt bij u aan, om te controleren of u één of meerdere honden houdt. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren als medewerker van het bedrijf Legitiem.

Is uw hond (intussen) al aangemeld?

Als uw hond(en) al bij BSOB geregistreerd staa(t)(n), hoeft u niets te doen. U ontvangt van BSOB dan automatisch een aanslag hondenbelasting.

Uw hond is nog niet aangemeld. Hoe doet u aangifte?

Indien u tijdens de controle thuis bent, kunt u samen met de controleur een aanmeldingsformulier invullen. Bent u tijdens de controle niet thuis, dan vindt u in de brievenbus een brief van de controleur, met aan de achterzijde een aanmeldingsformulier dat u kunt invullen en naar BSOB kunt sturen. Het heeft echter de voorkeur om de aanmelding via het digitale loket van BSOB te doen op www.bs-ob.nl of via het Klantcontact-centrum van BSOB.

Wat gebeurt er als ik geen aangifte doe?

Als u geen aangifte doet, dan leidt dit tot naheffing van de hondenbelasting, eventueel verhoogd met een boete.

Wat zijn de belastingtarieven voor 2018?

De belasting bedraagt voor het hele jaar:

€ 48,00 voor de eerste hond;

€ 72,00 voor elke volgende hond;

€ 127,50 voor een kennel die geregistreerd staat bij Raad van beheer op kynologisch gebied in Nederland.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van BSOB via telefoonnummer: 088-5510000. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur.