Inge van Bommel stuurde ons onderstaand bericht…

Waar we vorige week zaterdag nog met een laagje sneeuw wakker werden kon vandaag de winterjas in de kast blijven. Met deze temperaturen zou je bijna buiten kunnen gaan korfballen. Maar vandaag waren we in de Postel te vinden. De E2 won met ruime cijfers als eerste vandaag en zij eindigen hierdoor op een mooie tweede plek! Daarna was het de beurt aan de E3 en E4. De E3 verloor van de terechte kampioen NeCa en eindigen hierdoor op plek 3. Naast de E3 speelde de E4 haar kampioenswedstrijd! De vorige keer verloren ze nipt van JES en zij leken lang de beste papieren te hebben voor het kampioenschap, maar JES verloor een paar keer waardoor DAKOS E4 weer een kans kreeg!

Gespannen gezichtjes bij de meiden, maar coaches Wilma en Lisa gaven aan dat ze vooral niet te gehaast moesten spelen. Goed kijken en 110% inzet! En gelukkig werd het DAKOS lied nog even gedraaid waardoor er wat ontspanning kwam.

De wedstrijd begon en de meiden deden precies wat ze moesten doen. Slim spelen, goede ballen gooien en de juiste kansen pakken! Heel snel viel dan ook de 1 – 0 en de 2 – 0. Top begin en de meiden bouwden de voorsprong verder en verder uit. Geen vuiltje aan de lucht. Het werd een klinkende overwinning 8 – 1. Luid applaus vanaf de tribune. Super gedaan meiden en na deze lange en spannende competitie hebben jullie ook nog laten zien dat jullie echt gegroeid zijn en er altijd voor blijven gaan! Roos, Floor, Liene, Sylvie, Janske en Noortje van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap!

Hierna was het de beurt aan de C2. De spandoeken konden blijven hangen, het DAKOS lied werd weer gedraaid en ook deze meiden hadden er veel zin in. De tegenstander liet even op zich wachten, maar gelukkig kwam Oxalis net op tijd binnen. Officieel waren deze meiden vorige week al kampioen geworden maar vandaag voor eigen publiek kon het feestje dan ook gevierd worden. De meiden van de C2 begonnen ook scherp en dat is altijd prettig. Via een 2 – 0 voorsprong kon DAKOS C2 de voorsprong verder uitbreiden maar het vizier stond niet altijd op scherp, want er waren kansen genoeg. Verdedigend stond het goed waardoor Oxalis niet kon scoren. Met nog 19 minuten op de klok stond er een 4 – 0 voorsprong op het scorebord en wisten de meiden van de C2 dat ze deze wedstrijd bijna niet meer konden verliezen. Uiteindelijk scoorde Oxalis nog twee keer en DAKOS waardoor het 5 – 2 werd! De coaches Anke en Joyce konden juichend het veld in en Ilse, Vera, Anne, Saske, Lana, Julia, Dana, Kim, Sanne en Lisan bedankten het publiek. Een mooie teamprestatie van de C2. Gefeliciteerd!

Zou het dan zo’n dag worden?

Het toetje was voor de A1. Zouden ze Eindhoven halen? Twee volgepakte tribunes zaten er klaar voor. De wedstrijd begon en al snel nam DAKOS een 1 – 0 voorsprong. Hierna was het Swift wat telkens via de doorbraak een goal of een strafworp forceerde. Swift liep uit naar 1 – 6 en toen herpakte DAKOS zich gelukkig goed. Door een paar mooie afstandsschoten en een paar frommelgoals kwam de A1 knap terug. Helaas vergrootte Swift in de laatste seconde van de eerste helft de marge weer naar twee. Ruststand 6 – 8. Natuurlijk het kan nog en het geloof was er nog wel degelijk! Kom op meiden werd er vanuit de tribunes geroepen. DAKOS A1 kwam even op 1 punt maar helaas kon DAKOS de gelijkmaker niet maken en dan valt de goal aan de andere kant. De meiden bleven ervoor gaan, maar de bal wilde niet in de korf. Swift zette slim druk en DAKOS miste helaas net de scherpte in de aanval. Malou van Gastel werd deze week, samen met 5 anderen, genomineerd in de categorie beste korfbalster van de hoofdklasse A (super waardering), maar vandaag was het niet voor de meiden van de A1. Zo ontzettend jammer, maar Swift was op de juiste momenten scherper en dat is knap. Deze wedstrijden zijn ontzettend speciaal en de spanning is totaal anders, maar door dit soort wedstrijden te spelen word je alleen maar sterker.  De uiteindelijke uitslag werd 10 – 13 en dit betekent dat de finale in Eindhoven onverwacht tussen de nummer 3 en 4 gaat, Swift en Rosolo.

Voor de A1 even een weekje rust en dan op naar buiten. De breedteteams zijn allen heringedeeld en de wedstrijd teams spelen de returnwedstrijden. Laten we hopen dat we met DAKOS weer tot het einde van de competitie met verschillende teams bovenin meedoen! Dat zou een knappe prestatie zijn.

En supporters, ouders, coaches, scheidsrechters en Hans bedankt voor vandaag!