Er zijn veel mooie berichten te lezen geweest over de voorbereiding van de theatershow Romeo & Julia. We waren al wat gewend van de theatershows uit het verleden, maar na het zien van de show van gisterenavond zijn we toch weer verrast. Het koor heeft de verwachtingen van dit liefdesverhaal ruimschoots overstegen. De twee jaar voorbereiding zijn niet voor niets geweest.
Vocaal weten we al lang dat het koor een hoog peil haalt maar voor de theatershows wordt meer gevraagd. Ook bij deze Romeo & Julia werd er een beroep gedaan op de acteer- en danstalenten van het koor en die waren prima! De hoofdrolspelers, ex beroepsdanser Luis Felipe (Romeo) en Veerle Bolenius (Julia) maakten indruk, maar zij niet alleen! Je zult het ervaren als je er tijdens een van de komende shows bij bent. Bedenk daarbij dat alles zelf bedacht of aangepast is. Van choreografie en dans tot nummerkeuze, arrangementen en het omschrijven van het bekende liefdesverhaal naar de tijd van nu en ook nog eens helemaal op maat gescript naar elke individuele speler van het koor. Ook de vele kledingwissels en de grime maakten indruk. Een knappe prestatie van regisseur Roel Verheggen met zijn regie-assistente en jubilaris Sylvia van Oosterhout. Tel daarbij het 22-koppige begeleidingsensemble onder leiding van dirigent Dirk Kokx en je hebt een prachtig geheel.
De veel te vroeg overleden oud-dirigent Louis van Lieshout had 23 jaar geleden al de wens om dit soort voorstellingen te maken. Hij zou zeker blij geweest zijn met dit resultaat bij het inmiddels 40-jarig jubileum van het in onze regio unieke koor.

Wie de show nog wil bekijken moet snel zijn.

Na deze shows gaat het koor op zoek naar nieuwe leden in de leeftijd van 16 tot 40 jaar (vooral mannen). Elke woensdagavond repeteert het koor in De Vurherd in Lierop.

Zie ook de website van Easy & Free.

Zie ook de foto’s die Eric Driessen namens Siris maakte.