Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering, deelnemen aan een Broodfonds, allebei of een combinatie van beide?

In gesprekken met en adviezen aan collega-ondernemers komt regelmatig de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ter sprake.

Het risico van arbeidsongeschikt worden, willen veel ondernemers wel afdekken. ‘Maar het kost nogal wat’, is een vaak gehoorde opmerking. Bovendien is er in veel gevallen onduidelijkheid over wanneer wel en wanneer niet uitgekeerd wordt.

Wij, Rick Kusters en Frans Sijbers, hebben een tijd terug informatie verzameld en een informatieavond bijgewoond over een zogenaamd Broodfonds. Voor de informatie over zo’n Broodfonds en de (on-)mogelijkheden ervan, verwijzen we je graag naar onderstaande tekst met linkjes en de bijlage.

We willen, bij voldoende interesse, binnenkort een informatieavond organiseren waarop iemand van het Broodfonds ons komt informeren. Bij voldoende interesse en deelnemers, kunnen we vervolgens overgaan tot de oprichting van een (Lierops) Broodfonds.

Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur dan even een mail naar lieropsbroodfonds@gmail.com en vermeld daarin dat je aanwezig kunt zijn bij deze informatieavond. Vermeld ook even de namen van degenen die meekomen.

Mocht je collega-ondernemers hebben voor wie een Broodfonds mogelijk ook interessant kan zijn, wijs hen dan op dit bericht. Ook zij zijn van harte welkom op de te organiseren informatieavond. Wel graag aanmelden!

De informatiebrief vind je in de bijlage. Een digitale versie van de folder vind je op de website waar veel informatie staat over het broodfonds, met name de pagina ‘Hoe het werkt’. Daar staan video’s (film 1 en film 2), waarin kort en duidelijk wordt uitgelegd hoe een broodfonds werkt. Wellicht dat het overzicht van 10 voordelen van het broodfonds, ook een en ander helder maakt.

Vriendelijke groeten,
Rick Kusters en Frans Sijbers