Laden Evenementen

Wat drie jaar geleden op bescheiden wijze begon als een fietstocht voor Guus Meeuwis en zijn bandleden is inmiddels uitgegroeid tot een ludieke toertocht met een speciaal karakter. De “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” combineert de rock en roll van de muziekscene met de passie voor de wielersport. Intiatiefnemer Mark van Horik (als tourmanager werkzaam voor de Brabantse zanger) ziet het evenement jaarlijks groeien. Op zondag 1 september 2019 staan er in het Brabantse kerkdorp Lierop honderd enthousiaste toerfietsers op uitnodiging van de organisatie aan de start, aangevuld met een vijftigtal BN-ers uit de muziek-en de wielerwereld. Zij zullen ’s morgens vanaf half tien op het speciale podium bij sportpark de Renkant aan het publiek worden voorgesteld door de ervaren wielerspeakers Kees Maas en de lokale wielerpresentator Rien van Horik.
De presentielijst wordt op die zondagmorgen o.a. getekend door Guus Meeuwis (en zijn bandleden), Frank Lammers, René Froger, Eric Corton, Olcay Gülsen, Blaudzun, JW Roy, de comedians Leo Alkemade en Rob Scheepers, wielerbabe Puck Moonen en bandleden van Rowwen Hèze, The Kik, de Staat en Pater Moeskroen. Er staan eveneens een groot aantal oud-beroepsrenners aan de start van de TDOBC. De Belgen Ludo Peeters en Rudy Pevenage, de gebroeders Jan, Piet en Fons van Katwijk, Peter Winnen, Erik Breukink, Jacques Hanegraaf, Gert Jakobs, Twan Poels, Koos Moerenhout en de TI-Raleighploeg van weleer vormen een kleine greep uit het imposante deelnemersveld.
Om elf uur gaat de wedstrijdkaravaan, begeleid door motorrijders, (nostalgische) materiaalwagens en een eigen medisch team, van start voor de gezamenlijke toertocht. Voor in totaal 110 kilometer op weg naar Megaland in Landgraaf waar rond half vier de aankomst verwacht wordt. Daarvóór krijgen de fietsers in de laatste kilometers ook nog enkele beklimmingen voorgeschoteld. Op het terrein van partner Buro Pinkpop fietsen de deelnemers nog een aantal rondjes en hopen daar veel supporters te mogen verwelkomen. Ook wielersponsor Jumbo fungeert als partner van de toertocht.

De laatste voorstellingsronde:
De 150 deelnemers zijn ieder op hun eigen wijze bezig met de laatste voorbereidingen voor de tocht. Ook initiatiefnemer Guus Meeuwis heeft zich volop op de voorbereiding voor de TDOBC gestort. Op een Kempisch caféterras is de tactiek besproken, samen met zijn teamgenoten Frank Lammers, JW Roy en Rick de Leeuw.
In deze laatste voorstellingsronde opent de voormalige rassprinter MATHIEU HERMANS de rij. Tijdens zijn wielerloopbaan won hij maar liefst tien etappes in de Vuelta. Als beroepsrenner reed hij vooral in de sponsorshirts van Spaanse wielerploegen. Werkzaam voor Bioracer is hij nog steeds volop betrokken bij de wielersport.
De Amsterdamse Brabander CO HOOGENDOORN werd in zijn debuutjaar bij de profs als teamlid van de legendarische Ti-Raleighploeg derde in de proloog van de Vuelta. In 1972 won hij in onze regio de Kersenronde.
JANNES SLENDEBROEK maakt deel uit van de organisatie van deze klassieker met start en finish in Mierlo die hij zelf veertig jaar geleden in 1979 won. Als prof kwam Jannes uit voor de Skala-ploeg.
ARIE VAN ERK is de drievoudig nationaal kampioen bij de burgemeesters. De burgemeester van Hillegom is in volle voorbereiding op de komende titelstrijd.

Headerfoto:  Guus Meeuwis en Blaudzun op pad in de Tour Der Ongeschoren Benen Classic

Zie hieronder ook de film van 2018 en ons vorige bericht.

Share This Story, Choose Your Platform!