Laden Evenementen

In zeven humoristische voorstellingen brengt toneelvereniging De Speledonckers, met ook weer enkele Lieropenaren in hun midden, de voorstelling ‘De Gelaarsde Poes’, gespeeld in natuurtheater De Donck.
De Gelaarsde Poes is een hilarische familievoorstelling met spektakel van de hoogste plank. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Als beste vrienden trekken ze door het land. Door de slimme streken van Poes weten ze het vertrouwen van de koning te winnen en een plek aan het hof te verwerven. Maar is het dan toch allemaal te mooi om waar te zijn?

De regie is in handen van Eva Stam. De productieleider is Sander Leenders.

Het verhaal ‘De Gelaarsde Poes’ vertelt het verhaal over molenaarszoon Jaap (Rens Koolen) die alleen een kat erft van zijn vader, terwijl zijn oudere broers de molen en het vee toebedeeld krijgen. De erfenis blijkt echter geen kat in de zak. Het sluwe en slimme beest (Ruud van Lieshout) weet zijn baas als ‘Markies van Carabas’ aan het hof van de koning te introduceren. De Koning (Ruud van Eijk) heeft drie dochters, waarvan de oudste, Wendy (Manon Verbruggen), het paleis ontvlucht, op de kermis Jaap ontmoet en verliefd wordt op hem. Haar twee zussen Wies en Willeke (gespeeld door Jelle Kuepers en Thijs Hurkmans) hebben echter meer oog voor James Blond. Deze ‘007’ wordt ingehuurd om te voorkomen dat reus Benjamin (Rick Geurtjens) prinses Wendy als maaltijd krijgt opgediend door zijn moeder (Rene Boetselaers). Alleen is reus Benjamin soms wat klungelig, dus gaat hij de klus klaren? Of zal het mosterd na de maaltijd worden? Van verliefde tongende pubers tot Aziatische katten! De Gelaarsde Poes zit vol excentrieke karakters. Als dat maar goed afloopt …

De voorstelling De Gelaarsde Poes is een echte familievoorstelling met heel veel humor. De eigentijdse uitspraken en de verrassende rolverdeling, zoals mannen die vrouwen spelen, zorgen voor een groot spektakel. Met muziek van bijvoorbeeld Paul de Leeuw en zelfs de Pussycat Dolls, wordt het een swingend en gezellig stuk, waarbij je naar huis gaat met buikpijn van het lachen.

Data en tijden:
Zondag 3 september 14.30 uur (première)
Woensdag 6 september 20.00 uur
Vrijdag 8 september 20.00 uur
Zondag 10 september 14.30 uur
Woensdag 13 september 20.00 uur
Zaterdag 16 september 20.00 uur
Zondag 17 september 14.30 uur

Entreeprijs voorverkoop tot 3 september € 10,50. Entreeprijs vanaf 3 september € 12,50.

Zie ook www.speledonckers.nl

Share This Story, Choose Your Platform!