Laden Evenementen

In Lierop hebben 25 clubs deelgenomen aan de 12e editie van de Clubkas Campagne van Rabobank Peelland Zuid.

De locatieshow in Lierop, waar maar liefst € 9.493,07 wordt uitgereikt, is gepland op donderdag 23 mei van 19.00 tot 20.00 uur op het kerkplein. Dan wordt bekendgemaakt welk bedrag de clubs hebben opgehaald. Tijdens deze roadshow wordt een cheque uitgereikt aan een bestuurslid van de deelnemende vereniging. Clubs worden uitgedaagd om zichzelf tijdens de roadshow écht op de kaart te zetten en op een originele manier hun cheque in ontvangst te nemen.

De Rabobank looft een originaliteitsprijs uit van € 150 per kern.

Totaal hebben aan deze 12e editie 480 clubs deelgenomen.

De bank stelde ook dit jaar € 275.000 beschikbaar en verruimde haar voorwaarden zodat nog meer clubs deel konden nemen. Tijdens een feestelijke Roadshow door de dorpen krijgen de deelnemende clubs de bijbehorende cheque overhandigd.

14.716 Leden (61%) brachten in totaal 73.580 unieke stemmen uit en dat maakt het dat elke stem een waarde van maar liefst € 3,74 heeft. Directievoorzitter Rudi van Hoof noemde ook deze editie weer succesvol maar zou natuurlijk het liefst zien dat 100% van haar leden gaat stemmen en zo nog meer clubdromen gerealiseerd kunnen worden. ,,Want door te stemmen kan ieder lid van de bank een aandeel hebben in de versterking van het lokale verenigingsleven en van de samenleving in de Peelregio. De transitie naar een betere wereld begint klein, in je eigen dorp, wijk of vereniging. Een plek waar je plezier hebt, met elkaar, en kan doen wat je leuk vindt. De vereniging is cruciaal in onze samenleving. Nederland is een land van verenigen en telt meer dan 50.000 verenigingen. Ze vormen het grootste sociale netwerk van ons land en zijn daarmee het cement van onze samenleving”.

Een tiental clubs behaalde het minimumaantal vereiste stemmen van 25 stemmen niet. Maar er is goed nieuws voor deze clubs. Want ook zij ontvangen hun verdiende financiële bijdrage.

Vanaf 28 mei is een totaaloverzicht met alle uitslagen per kern te bekijken op www.rabobank.nl/peellandzuid.

 

Share This Story, Choose Your Platform!