Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Eurosjopper staat weer voor de deur. Het kent een lange historie en het is dan ook nauwelijks voor te stellen dat het niet nog vele jaren op het festivalprogramma staat in Lierop. Hopenlijk vindt de organisatie hiervoor dan ook een goed idee, zonder al te veel van het unieke concept te hoeven inleveren, want op deze manier (met flessen van glas) gaat het verkrijgen van een vergunning niet meer lukken.

Naast de ongeveer 2000 ‘liefhebbers’ die de laatste jaren richting Piet Cortoomswegske trekken hoopt ook Scouting Lierop natuurlijk dat het allemaal een vervolg krijgt want het profiteert al jaren mee door de verzorging van o.a. het eten. Al sinds het eerste jaar zijn ze er – ondersteund door hun vele vrijwilligers – bij en met de opbrengsten kunnen ze het hele jaar allemaal leuke dingen doen.

Elk jaar wordt er gestreden om de Rinus Hurkmans Wisseltroffee. Deze wisseltroffee wordt uitgereikt aan de band die op het hoofdpodium het beste de gekozen artiest heeft weten te coveren. Deze verplichte cover wordt elk jaar bepaald middels de alom bekende niet te kraken poll. Dit jaar is gekozen voor werk van wijlen Chris Cornell.

Er staan dit jaar 15 bands op mainstage. Daarnaast is er nog ’n Rock Support Stage waar 14 bands zijn ingedeeld. In ’t Tentje ‘de Hut’ zijn 10 acts geprogrammeerd waaronder verschillende dj’s en natuurlijk is daarin een belangrijke plek gereserveerd voor Guus Hurkmans die er zijn plaatjes (vinyl) draait. De achtergronden van de bands zijn te vinden op de website.

Wij wensen de organisatie, artiesten en bezoekers weer een succesvolle editie!

Onze slaponline fotograaf zal er weer bij zijn en ‘onze’ Ton zal weer het verslag maken.

Zie eventueel ook de foto’s van vorig jaar.