Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Dit weekend worden alle beelden, die in het afgelopen jaar door de beeldhouwers vervaardigd zijn, tentoongesteld. Een mooie gelegenheid om met de nazomer die er aan staat te komen even een bezoekje te brengen aan deze expositie bij Luciën van der Eerden, die dit jaar voor de 37e keer in Lierop gehouden wordt. Er doen enkele tientallen beeldhouwers aan mee, zodat er veel beelden tentoongesteld worden.
De beelden, in marmer, serpentijn, albast, arduin en diverse andere bijzondere en vooral mooie steensoorten, staan in het bos opgesteld, zodat ze alle aandacht naar zich toetrekken.
Een flink gedeelte van de beelden is te koop. De expositie is een uitgelezen kans om een keuze te maken en de beelden (en prijzen) te vergelijken.
Daarnaast wordt er op beide dagen door verschillende beeldhouwers aan hun beeld gewerkt, zodat je als bezoeker een goed idee kunt krijgen wat beeldhouwen in steen inhoudt.
Ook is er informatie te krijgen over de verschillende beeldhouwcursussen die gegeven worden, bijvoorbeeld het open atelier (het zelfstandig beeldhouwen) en over de diverse beeldhouwcursussen onder leiding van Luciën van der Eerden.
Op beide dagen is de monumentale Zonnetempel in het hart van het landgoed Lux et Terra (ontworpen en gebouwd door beeldhouwer Luciën van der Eerden) vrij te bezichtigen.
Bij de tempel zijn het afgelopen jaar weer verschillende nieuwe beelden geplaatst. Regelmatig worden rondleidingen gegeven.
De expositie is op 14 en 15 oktober van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
Entree: € 2,-. Kinderen tot 12 jaar gratis. Thee, koffie en warme ‘beeldhouwerswijn’ wordt gratis geschonken.

Op de pagina Fotoboek kun je foto’s bekijken van de eerdere exposities.