Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Vandaag wordt in Lierop weer het meest gevarieerde paardenevenement gehouden. Dat gebeurt vanaf 9.00 uur op de locatie Kerkenhuis.

Op deze mooie Kermis-maandag in Lierop laten paardenfokkers al 78 jaar hun mooiste fokproducten zien aan elkaar én aan het publiek. In de loop der jaren zijn er vele andere rubrieken aan deze dag toegevoegd. Zo zien we paarden aangespannen in de koets, dressuur- en springpaarden.

Op het hoofdterrein vinden de dressuur- en springwedstrijden plaats voor vier- en vijfjarige paarden. Vier- en vijfjarige springtalenten worden deze dag beoordeeld door KWPN-inspecteur Arnold Kootstra en Yannick Hendrikx. De dressuurtalenten worden beoordeeld door KWPN- en FEI jurylid Karin Retera en Grand Prix-amazone Nikki Schaap. 

De sfeer wordt gemaakt door de paarden die er op hun mooist uitzien voor deze speciale dag. En als de zware Trekpaarden passeren horen we de belletjes, de ademhaling, ruiken de geur en voelen de bodem trillen. Een beleving voor iedere toeschouwer langs de ring!

De wedstrijdrubrieken in de middag worden afgewisseld met een prachtig defilé der Kampioenen en natuurlijk is er weer tijd ingeruimd voor het showelement. Dit jaar is er weer het Relais Springen: hierbij springt een ruiter eerst zo snel mogelijk én foutloos een parcours, om vervolgens op een koets te springen waarmee ook snel een vaardigheidsproef gereden wordt. Daarnaast is er voor het eerst Team Springen. We maken teams van een kind én een volwassene. Zij moeten beiden foutloos én snel een parcours springen. En het team dat dit het beste doet wint!

De Fokpaardendag in Lierop heeft oude traditie succesvol verweven met actuele paardensport uit de 21e eeuw. Hiermee is het de grootste Fokpaardendag in Brabant. We zien u graag op het Kerkenhuis in Lierop op 17 september aanvang 9.00 uur!

Informatie: www.fokpaardendaglierop.nl

e-mail: fokpaardendaglierop@hotmail.com

Zie ook de film/interview dat Harrie van Horik namens Siris maakte van de editie van vorig jaar.