Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Wie Pasen op een passende manier wil inzetten, kan op de avond van Goede Vrijdag weer terecht in onze Koepelkerk. Zoals gebruikelijk staat dan het voorjaarsconcert in de serie Koepelkerkconcerten op het programma. Het begint om acht uur, duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk (wie een bijdrage wil geven kan bij het verlaten van de kerk iets in de bus doen). De mooie zang waar de concerten om bekend staan wordt dit keer uitgevoerd door het gemengd kamerkoor Cantique uit Aarle-Rixtel, dat stukken brengt van grote componisten als Mozart, Bach, Brahms, Purcell en Händel. Naast de koorzang is er ook muziek door een koperkwintet van harmonie Excelsior uit Gemert (twee trompetten, hoorn, trombone en bes-tuba).

Pastoor Jan Zwirs vertelt over het thema van het concert: Licht in de duisternis. Op Goede Vrijdag staan we stil bij het lijdensverhaal van Jezus, dat uitermate duister begint die avond in de Hof van Olijven. De volgende dag werd het rond het derde uur donker over heel de aarde. Toch is geen duisternis zo diep dat het licht erin verdwijnt en oplost. Als Jezus is gestorven begint de duisternis te wijken, om plaats te maken voor het schemerige licht van de vroege avond. Het is nog geen dag. Zijn dag moet nog komen, maar de eerste tekenen van nieuwe hoop dienen zich aan in de rode gloed van de avond.

Kortom: een mooi moment van bezinning en muzikale beleving, dat een dimensie zal toevoegen aan de viering van het paasfeest!