Laden Evenementen

In 2016 stond Oorlogstuig ook al geprogrammeerd in de Donck maar toen gebracht door de Speledonckers. Velen hebben toen genoten van het aandoenlijke verhaal en de manier waarop het gespeeld werd.

Aanstaande vrijdag 28 en zaterdag 29 juni zal ‘Oorlogstuig’ wederom in de Donck te zien zijn maar nu op een geheel andere manier gebracht. Het wordt een muzikale theatervoorstelling waarbij theatergroep BLUV Roosjes verhaal brengt onder leiding van oud-Speledonckers regisseur Harold Schraven. De hoofdrol van ‘Tante Roosje’ wordt gespeeld door Sanne Maas. Ook oud-Speledonckers Willem Snijders en Geert van den Hurk treden aan. Zij maken deel uit van een kleine groep van 15 spelers die spelen in een intieme setting, dicht bij het publiek. Hiermee komt het stuk indringend en intens over op het publiek.

Oorlogstuig is een verhaal over liefde, klein geluk, moed en overleven in tijden van oorlog. Hoe Roosje de oorlog doorstond en zich in tijden van diepe ellende toch mens kon blijven voelen. Sanne Maas: “De situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog moet zo extreem en bizar zijn geweest, dat het bijna onmogelijk is om te beseffen wat er is gebeurd. Ik denk dat ik ver zou gaan om te overleven, maar ik weet het niet omdat ik nog nooit in zo’n situatie terecht ben gekomen. In oorlogstijd lijkt elke keuze die je maakt consequenties te hebben: het is vaak kiezen tussen leven en dood. De keuzes die Roosje maakt om te blijven verbinden en de ellende even te vergeten door middel van zang en dans, vind ik heel bijzonder en krachtig.”

Vr 28/06/2019  |  Someren  |  Natuurtheater de Donck

Za 29/06/2019  |  Someren  |  Natuurtheater de Donck

www.tgbluv.nl

Zie hieronder ook het interview dat Harrie van Horik had met o.a. Sanne Maas.

Share This Story, Choose Your Platform!