Met vier Onbekende Nederlanders en 15 Bekende Nederlanders start morgen, donderdagavond 7 september,  Expeditie Robinson voor het 18e seizoen op RTL 5. Een van de onbekende Nederlanders in deze spectaculaire strijd is Herold Dat die op dit moment in de Felicitéstraat in Lierop woont en binnenkort gaat bouwen in de Gildewijk.
Herold was een van de 100 niet BN’ers die met succes gestreden hebben om bij de vier eindkeuzes te komen. Nicolette Kluijver en Dennis Weening zijn het presentatieduo van deze editie die plaats vindt op de Filipijnen.

De BN-deelnemers dit jaar zijn: Lil’ Kleine (zanger), Marieke Elsinga (presentatrice), Anouk Hoogendijk (ex-voetbalster), Roeland Fernhout (acteur), Niels Gomperts (acteur), Carolina Dijkhuizen (zangeres/musicalactrice), Henk Poort (opera/musicalzanger en acteur), Joelle Witschge (model), Richard Witschge (ex-voetballer/techniek trainer Ajax), Shelly Sterk (presentatrice), Soundos El Ahmadi (cabaretière), Danny Froger (zanger), Kaj Gorgels (online video creator en presentator), Nicole Buch (programmamaker/presentatrice) en Brace (zanger).
De vier Onbekende Nederlanders zijn: Herold uit Lierop, Carlos uit Oldenzaal, Imke uit Enschede en Marlé uit Houten. Zij streden eerder dit jaar in de RTL XL-serie ‘De Strijd Om Robinson’ om een plek in de expeditie.

Herold met de drie overige Onbekende Nederlanders moeten zich eerst bewijzen als echte survivors op een eigen onbewoond eiland. Ze zullen het met z’n vieren moeten redden. Geen makkelijke opdracht: ze kennen elkaar niet en hebben geen ervaring met het leven onder primitieve omstandigheden. Maar de grootste uitdaging is… de onwetendheid. Dagenlang krijgen ze niks te horen over de Expeditie van de BN’ers. Moeten ze mét of tégen de BN’ers strijden? Zijn ze er überhaupt wel zeker van dat ze ooit een BN’er te zien krijgen op een eiland? En als dat zo is, zullen ze dan ooit geaccepteerd worden door de BN’ers? Of vervaagt de grens tussen bekend en onbekend als de Expeditie op het scherpst van de snede wordt gespeeld?
Hoe veroveren Herold, Carlos, Imke en Marlé een plek in de strijd om de titel Robinson 2017? De concurrentie is niet min: kamp Noord en kamp Zuid worden ook dit seizoen bevolkt door strijdlustige, fysiek sterke en tactisch gewapende VIPS. Ook voor hen wordt het een spannend gevecht om te overleven. Dit jaar zijn de Eilandraden onverbiddelijk! Elke ronde gaat er iemand naar huis: geen herkansing, geen plek op een afvallerseiland, alleen een plek in het vliegtuig naar Nederland. Expeditie Robinson 2017 wordt een bijzondere strijd tussen de 15 BN’ers en de vier onbekende kandidaten.

Wie overleeft alle eilandraden, houdt zich staande bij de proeven en wordt daardoor uiteindelijk de ‘Last Man Standing’?

Wij wensen Herold veel succes!