Theaterkoor Easy & Free is er klaar voor. Dat zagen we gisterenavond tijdens de generale repetitie in een overvolle Ruchte. De titel van de show, #HELP, slaat zeker niet op eventuele podiumvrees voor het spelen en zingen van hun nieuwe show, integendeel, daar is genoeg voor gerepeteerd en zeker niet voor niets. Iedereen ging er vol in. Het verhaal was goed, de entourage prima – er was zelfs een draaiend decor; ‘waar hebben we dat meer gezien Piet’? – en het acteren en zingen klopte perfect. Kortom: Het was fantastisch! Mensen die nog twijfelen om deze show te bezoeken kunnen gerust de knoop doorhakken… gewoon gaan, je zult er zeker geen spijt van krijgen!
De aanwezigheid van publiek bij deze generale was mogelijk gemaakt door de Rabobank die vrijwilligers, die in de zorg werkzaam waren, had uitgenodigd om gratis deze show te kunnen bekijken. Dat was niet toevallig want de theatershow ging over ‘de zorg’ een actueel thema waar ook de politiek de afgelopen weken de mond vol van had. Het speelde zich allemaal af in ‘Verzorgingshuis Zeldenrust’ waarvan de directrice een vervelende brief van het ministerie had ontvangen. Er moest bezuinigd worden anders zou het stoppen… #Help! Wat volgde was een show met een aangrijpend verhaal dat bleef boeien tot het einde en voor velen heel herkenbaar was. Emotie, vreugde, verdriet, alles zat erin. Dit alles begeleid door een 10-koppige band van rasmuzikanten die de zang van solisten en koor muzikaal evenwichtig en vakkundig begeleidde.
In het verzorgingshuis brachten een viertal jonge stagiaires leven in de brouwerij, vonden amoureuze verwikkelingen plaats tussen bewoners en verdwenen er zomaar spullen? De demente Gerrit bleef als een rode draad de hele show perfect in z’n rol en toen hij solo ging zingen stond het publiek versteld… Wat een stem!
Zowel de verhaallijn alsook de muziek was een mix van jong en oud. Wat Easy and Free zo uniek maakt is dat zij veel jonge leden heeft. Ruim 10 leden van het 50-koppige Easy and Free zijn onder de 30 en daar is het script ook echt op geschreven. De nummers die 6- (of soms nog meer)stemmig gezongen worden gaan dus ook van Skyfall (Adele), Halo (Beyoncé), Uptown Funk (Mark Ronson ft Bruno Mars), tot Why tell me why (Anita Meijer) en een medley van oudere liedjes als ’n Beetje (Teddy Scholten), Spiegelbeeld (Willeke Alberti) en Als de dag van toen (Reindhard Mey).
De voorstellingen zijn op 17, 18, 19 en 24, 25, 26 maart in Theater De Ruchte in Someren.
Zie HIER voor meer info. Meerdere foto’s volgen zsm.