Op vrijdagavond 27 september en zondagmiddag 29 september organiseert de Gitaarkamer twee concerten voor de Humanity School of Learning in Gambia.
Begin 2019 bracht Jan-Willem Dubbeldam, eigenaar van de Gitaarkamer, samen met zijn vrouw Ingrid een bezoek aan deze school in Farato, Gambia. 
Zij waren zo onder indruk van de aanpak én resultaten van deze school, dat ze ter plekke besloten om een concert te organiseren om met de opbrengst de schoolfinancieel te ondersteunen. De school heeft uitbreidingsplannen om ook vervolgonderwijs voor hun kwetsbare groepen kinderen te gaan verzorgen. 

Op 27 september treedt Jan-Willem op in de Gitaarkamer met het tango ensemble Torno Tango, waarvan hij lid is.  Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. Het is een huiskamerconcert en iedereen is welkom vanaf 19.30 uur. 
Tijdens de inloop, de pauze en na afloop worden er hapjes en drankje geserveerd,  die u tegen betaling kunt nuttigen. De volledige opbrengst hiervan gaat naar de school in Gambia.    
De entree voor deze avond bedraagt € 7,50 en meer mag ook, alles gaat vanzelfsprekend naar de school.
Kaarten kunt u reserveren door een mail te sturen naar gitaarkamer@live.nl.

De Gitaarkamer
Heesvenstraat 4 (ingang de Gitaarkamer)
Lierop

Op zondagmiddag 29 september organiseert de Gitaarkamer het tweede concert.
De middag zal plaats vinden in café de Ontmoeting in Lierop. De bands L Basement en Boven Water treden voor u op. Tussen deze optredens door is er gelegenheid voor andere muzikanten,  om te jammen.      
De middag begint om 14.30 uur en zal tot ca. 17.00 uur duren.
De entree voor deze middag bedraagt €  5,= en meer mag ook; alles gaat vanzelfsprekend naar de school. Dus hoe meer €€€, hoe beter!

Cafe de Ontmoeting
Hogeweg 1
Lierop

Humanity School of Learning
De doelstelling van de Humanity School of Learning is het aanbieden van kwalitatief goed onderwijs aan kinderen in de kleuterleeftijd en onderbouw basisschool
• van gezinnen die te weinig inkomsten hebben om zelfs de lage bedragen te betalenvan de staatsscholen;
• met verstandelijk en/of lichamelijke beperkingen die op veel andere scholen niet geplaatst worden;   
• waarvan een of beide ouders zijn overleden.   

De visie van de schooldirecteur (Fabakari Saidykhan) is dat door goed (of überhaupt) onderwijs, de kansen vergroot worden op een goede toekomst. Ook streven zij ernaar om de kinderen sociale vaardigheden, goede manieren en mededogen bij te brengen. Naast het bevorderen van de ontwikkeling van elk kind, stellen ze zichzelf ook een bredere maatschappelijke taak.    

Fabakari komt zelf ook vanuit een gezinssituatie met armoede, maar had het geluk om een beurs te krijgen waarmee hij verder kon studeren. Daardoor kreeg hij een baan en greep kansen aan om verder te leren, ook in Europa. Hij nam zich voor om de onderwijsmethodes die hij had ervaren in b.v. Duitsland, toe te gaan passen in zijn eigen land en richtte zelf een school op in 2009.       
Als de kinderen wat ouder worden, is een overstap naar een volgend schooltype aan de orde. Fabakari en zijn collega’s blijven dan contact onderhouden met ouders en ex-leerlingen, om hen te stimuleren om door te gaan met school. Om de uitval echter zo klein  mogelijk te houden, willen ze zelf vervolgonderwijs op gaan zetten. 
Daarvoor is o.a. de aankoop van een belendend perceel nodig (kosten ca. €8000,-). 

http://www.humanity-school.org/

Torno Tango
De tango kent haar oorsprong in Buenos Aires en Montevideo. Ze weerspiegelt de gevoelens van de mensen in de straten; hartstocht, verdriet, verlatenheid, heimwee. De tango was onderhevig aan de invloeden van allerlei Europese immigranten, met hun verschillende stijlen en instrumenten.
Torno Tango, bestaande uit een zangeres, Marlies Gadellaa en twee gitaristen, Dick Hermsen en Jan-Willem Dubbeldam, laat je kennismaken met deze sfeervolle muziek uit het verre Argentinië. Daarnaast voegen ze soms iets van zichzelf toe aan de liedjes of een kleine knipoog. Zelfs in een popsong zien zij nog tangomateriaal.      

L Basement
L Basement is een jonge band met leden uit Lierop en Asten. Ze repeteren sinds zo’n twee jaar iedere donderdag in de Gitaarkamer en worden daarbij begeleid door Jan-Willem Dubbeldam. L Basement speelt rock-klassiekers uit de jaren ‘80 en ’90, van b.v. AC/DC en Guns & Roses én muziek van nu. Dit jong talent kiest zelf het repertoire en gaat muzikale uitdagingen aan. Het enthousiasme en de liefde voor de muziek klinken door in elk nummer.       
L basement is band waar u de komende jaren nog veel van gaat horen!
De band bestaat uit:
Hanka de Baets  (zang)
Jip Maas (gitaar)
Freek Maas  (gitaar/basgitaar)
Noa vander Velden (gitaar/basgitaar)
Jurre Ten Thije  (drums)

Boven Water
Boven Water is een toffe Nederlandstalige pop-rockband uit Deurne, met zelfgeschreven nummers mét een verhaal. De liedjes gaan over heimwee en  verlangen, onverwachte emoties, kansen die  keren en hebben hier en daar een maatschappelijke touch. De gelaagde teksten zijn herkenbaar en zitten vol beeldspraak en dubbelzinnigheden. De zes bandleden nemen ervaring mee vanuit verschillende muzikale achtergronden. Dit zorgt voor een unieke sound  die onderscheidend is in het Nederlandstalige genre. Het plezier van de band is voelbaar voor het publiek en zorgt voor een geweldige sfeer bij elk optreden. Dus laat je meevoeren met de heerlijke muziek van Boven Water.

De band bestaat uit:
Leanne Brood  (singer/songwriter, gitaar, keys)
Leontain van Lieshout (piano, accordeon)
Jan-Willem Dubbeldam (gitaar)
Jeroen van den Bogaard   (basgitaar)
Marianne Madou (drums)
Manon Maas  backing (vocal)

www.facebook.com/bovenwater