In het kader van ‘hoe is het met…‘ kregen we van Joost Beijers onderstaande informatie…

‘Samen met Theo van de Pol ben ik twee jaar geleden naar Bangkok verhuisd om daar onze app te ontwikkelen en te lanceren. Na flink wat tegenslagen gehad te hebben zijn wij er toch in geslaagd onze app, TopTravelFoods, in de lucht te krijgen.

Wat meer informatie over de app:
Wanneer reizigers een verre reis maken naar een vreemd land, lopen ze vaak tegen het probleem aan dat ze maar weinig kennis hebben van de lokale keuken. Tijdens een reis naar Indonesië liepen wij zelf tegen dit probleem. De menukaarten daar waren niet beschikbaar in het Engels en we kozen meestal voor de meest veilige gerechten (Nasi Goreng of soms alleen maar Westers eten). Wij vonden dit ontzettend jammer omdat de lokale keuken ook onderdeel is van de verre reis die je maakt. Er zijn tal van websites die het beste restaurant in de buurt aanbevelen, maar niet wat je dan moet bestellen. En niemand heeft tijd om al die reviews van al die restaurants door te lezen om misschien erachter te komen wat echt de specialiteit is van het restaurant. Onze app komt met de volgende oplossing: Wij bevelen de beste gerechten van de beste restaurants in jouw omgeving aan. De gebruikers van de app kunnen de gerechten die ze geprobeerd hebben een score geven, zodat andere reizigers precies weten wat goed is en wat niet.

Momenteel is de app alleen beschikbaar in Bangkok, de stad waar de meeste toeristen van de wereld jaarlijks naar toe gaan. Bovendien is het de hoofdstad van het land met de lekkerste keuken ter wereld. De lekkerste Pad Thai, de meest smakelijke Khao Soi of de meest verse Crab Curry van Bangkok, je kunt ze allemaal vinden in de app. In de toekomst hopen we in meerdere steden beschikbaar te zijn, zodat reizigers de hele reis gebruik kunnen maken van de app.

Voor meer informatie, bezoek de website hier: www.toptravelfoods.com of download de apps:
iOS tinyurl.com/yd3u2ub2
Android: tinyurl.com/y7aj3jbm