Wie dichtbij huis van klassieke concerten van het allerhoogste niveau wil genieten kan op zondag 17 september terecht in de Ruchte voor het pianoconcert van Yang Yang Cai! Het wondertalent is leerling van de 82-jarige pianist Jan Wijn, al jaren docent van vele toptalenten, o.a. van de broers Jussen!
Het is de bedoeling deze klassieke concerten maandelijks te laten terugkomen met als concept dat jonge aanstormende topmusici uit Nederland en daarbuiten solo, als duo en soms zelfs als trio spelen. Een presentator interviewt de artiesten over het uit te voeren muziekstuk. Bijzonder is het projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist en het competitie-element met publieksstemming. Aan het einde van het seizoen vindt de finale plaats met de drie meest gewaardeerde optredens.
Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Someren en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondag! De unieke sfeer in deze riante locatie komt tot uitdrukking in concerten door aanstormende, jonge topmusici uit heel Nederland en daar buiten. Dat kan zijn solo of een duo/trio met verschillende instrumenten.
Yang Yang komt naar de opening van Strabrecht Klassiek met werken van Faure, Ravel e.a.. Ook komt de burgemeester van Someren de opening verrichten voor deze reeks klassieke concerten. In het voorprogramma spelen Jason (6) en Lewis Hu (9) en Jason (13) piano.
Aanvang: 11:00 uur Prijs: € 10,- (incl. koffie/thee) – € 5,- kinderen tot 12 jaar, alleen aan de theaterkassa te verkrijgen, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.Presentatie: Joost Willemze
10.15u Ontvangst met koffie/thee
11.00u Prelude
11.10u Hoofdprogramma deel 1 – Concert en interview
11.55u Pauze
12.10u Vervolg concert, aansluitend een informeel samenzijn
Alle data: 17 sep, 19 nov, 28 jan, 18 feb, 18 mrt, 22 apr, 20 mei en de finale op 17 juni.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl

PCC FINALE 2013 Yang Yang Cai