Op zondag 27 mei kunt U deelnemen aan een wandeling door natuurgebied ’t Oetert. Deze natuurparel is bekend om de grote verscheidenheid aan bloemen en planten die hier voor komen. Tijdens de wandeling gaat de op kruiden gespecialiseerde gids Diana Vossen in op de gebruiksmogelijkheden van de planten.

De wandeling start om 13.30 en duurt plm 2 uur. Verzamelen bij de parkeerplaats aan de Oetersedijk. Deze is bereikbaar via de Laan ten Boomen in Lierop, afslag zandpad naast nr 42a. Zandpad inrijden en volgen tot links, na het bankje, de parkeerplaats. Waterdicht schoeisel wordt aanbevolen!

De Oetert is een aaneenschakeling van broekbossen, wat drogere eiken-berken-elzenbossen en schraalgraslandjes. Het natuurgebied is ontstaan toen de Zuid-Willemsvaart werd gegraven, het nieuwe kanaal sneed een bocht in het riviertje de Aa af. Het gebied was zo vochtig, dat het nauwelijks geschikt was voor landbouw. Tijdens deze wandeling wordt ingegaan wat onze ouders allemaal gebruikten uit de natuur om te leven. Voor bijvoorbeeld onze gezondheid of als voeding. 

Aansluitend op deze wandeling vindt op donderdag 31 mei in verenigingsgebouw de Stulp een lezing door Diana Vossen plaats over geneeskrachtige kruiden. Meer informatie op www.ivnastensomeren.nl