Ben van Bussel, voorzitter van Lierop 825 stuurde ons onderstaand bericht…

‘Zondag 4 november a.s. vieren we in de prachtige Koepelkerk Allerzielen. In de eucharistieviering van 10.00 uur worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht en stichting Lierop 825 voegt daar de overledenen in de afgelopen 863 jaar aan toe!

Op zondag 6 november 2016 werd onder een hevige koude de gerestaureerde kerkhofmuur overgedragen aan de Lieropse gemeenschap. Ondanks die koude werd het een hartverwarmende bijeenkomst met als hoogtepunt het ontbranden van de herdenkingskaars in de op de kerkhofmuur aangebrachte lantaarn. De overdracht kreeg veel lovende reacties nadien en leidde tot veel media-aandacht.

Stichting Lierop 825 heeft destijds beloofd om elk jaar de lantaarn te installeren op de kerkhofmuur, een misintentie te laten lezen voor alle Lieropse overledenen sinds 1155 (het jaar van de eerste naamsvermelding!), tijdens de viering in de kerk telkens een speciale herdenkingskaars te laten branden en na afloop van de viering de kaars over te brengen naar de lantaarn op de kerkhofmuur.

Ook in 2018 heeft de stichting gezorgd voor een speciale herdenkingskaars en deze zal na de viering in de kerk op zondag 4 november worden overgebracht naar de lantaarn op de kerkhofmuur en daar worden ontstoken. Eenieder die dit wil meemaken wordt uitgenodigd om na de viering daarbij aanwezig te zijn. Alles wordt in een grote eenvoud uitgevoerd zodat de nabestaanden van de overledenen uit het afgelopen jaar in de kerk hun dierbaren na de viering kunnen herdenken.

De speciale herdenkingskaars biedt Lierop 825 te koop aan. Er is een beperkte voorraad aangemaakt en is een uniek cadeautje. Voor een vriendelijke prijs van 6 euro kunt u deze in bezit krijgen bij Ben van Bussel, Hemelaar 10.

Tot slot! Een tip! De worst naar de Clarissen loopt als gebruik ten einde. Vele verenigingen en instanties brachten als traditie deze worst weg om mooi weer en de zegen over de georganiseerde activiteit aan te bieden. Stichting Lierop 825 biedt Lieropse verenigingen nu de “KAARS OP DE KERKHOFMUUR” aan als een soort zegenbede over de georganiseerde activiteit. De kaars brandt 7 dagen en de kosten bedragen 6 euro! De vereniging of instantie die hiervoor interesse heeft kan zich hiervoor melden bij Ben van Bussel, Hemelaar 10’.