Vanaf woensdag 5 april start de vaccinatieronde voor BMR-DTP en HPV. Alle 9-jarigen en alle meisjes van 13 krijgen een brief met oproepkaart van het RIVM. De GGD Brabant-Zuidoost voert deze vaccinaties uit op verschillende locaties in de hele regio. Op de locatie in Helmond kunnen ouders en kinderen na hun prik terecht voor een prikker met gezond lekkers.
– BMR/DTP: Alle kinderen die dit jaar 9 jaar worden hebben een brief met oproepkaart van het RIVM ontvangen voor de BMR/DTP vaccinatie. Het gaat om de herhaling van de vaccinatie tegen bof, mazelen, rode hond (BMR) en difterie, tetanus en polio (DTP).
– HPV: De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) is een regulier onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 worden een uitnodiging voor de HPV-prikken.
– Van prik naar prikker: Tijdens de vaccinaties in Helmond op 17 mei kunnen kinderen en ouders terecht bij een speciale GGD bus. Medewerkers van Jeugdgezondheid zijn hier aanwezig om kennis te maken en om alle vragen over bijvoorbeeld groei, gezondheid, opvoeding, ontwikkeling te beantwoorden. Alle kinderen krijgen hier na hun prik een prikker met gezond lekkers.
Alle informatie over de BMR/DTP en HPV vaccinatie en over de locaties en data van deze vaccinatieronde staat op de website www.bmr-dtpprik.nl  of www.hpvprik.nl.  Voor telefonische vragen kunt u terecht op telefoonnummer 088 0031 400.