Bericht van de werkgroep Opgroeien en Opvoeden van de Dorpscoöperatie.

‘Als werkgroep Opgroeien en Opvoeden zetten wij ons graag in voor de jeugd van Lierop.  Wij werken vraaggestuurd. Daarom is het belangrijk om te weten wat er leeft bij ouders en kinderen. 

De aflopen jaren hebben wij een voorlichtingsavond georganiseerd over alcoholgebruik en een avond over drugsgebruik onder jongeren. Ook hebben we bij het vertrek van de kinderopvangorganisatie in 2014-2015 meegedacht en –gepraat over het behoud van kinderopvang in Lierop. Verder hebben we goede contacten met de basisschool en trekken we waar mogelijk gezamenlijk op bij activiteiten.

Binnen het thema ‘opgroeien en opvoeden’ kan je probleem of idee heel divers zijn. Misschien wil je iets organiseren waar je hulp bij nodig hebt, of heb je vragen over voeding of opvoeding waarvan je weet dat deze bij meer ouders leven, misschien heb je vragen of ideeën over recreëren, sport of buiten spelen waarvan je vindt dat nu echt iets mee gedaan kan worden. Kortom schroom niet om contact op te nemen om samen te kijken wat er mogelijk is.

Wij zijn hopelijk net dat extra duwtje in de rug of de handen die je nodig had.

Spreek ons persoonlijk aan of stuur een e-mail naar opvoeden-opgroeien@lieropleeft.nl; ‘

Marcel Aben
Geert van den Heuvel
Marieke van den Hurk
Tamara Kusters
Irene van de Ven
Hansje Welten