Passie en vrede: concert in Koepelkerk op Goede Vrijdag

Zoals elk jaar wordt op Goede Vrijdag – 30 maart – weer een Koepelkerkconcert gehouden in onze parochiekerk. Het wordt dit keer verzorgd door het Heezer Vocaal Ensemble, een koor waaraan we in Lierop goede herinneringen bewaren. Het was al twee keer eerder hier te gast, onder meer toen tien jaar geleden het honderdste sterfjaar van Koepelkerkarchitect Carl Weber met een concert werd herdacht.
De passietijd is tegenwoordig op veel plaatsen, ook in Lierop, de tijd van The Passion. Voor het Koepelkerkconcert zou dat kunnen worden uitgebreid tot Passion & Peace: het eerste deel van het programma bevat namelijk prachtige composities rond lijden en dood, met de opening uit het Stabat Mater van Vlad Zoborovski en als hoofdwerk delen uit het Requiem van de Britse componist John Rutter. Daarna volgt samenzang en een overweging door pastoor Jan Zwirs. Het tweede deel, dat over vrede handelt, omvat twee versies van Verleih’ uns Frieden gnädiglich (J.S. Bach en Mendelssohn), Peace van Adam Paltrowitz en het langere Dona Nobis Pacem van componist Peteris Vasks uit Letland.
Het koor uit Heeze staat onder leiding van dirigent Wim Reijnders. Het wordt op orgel begeleid door Fred Hallebeek. De vaste organiste van de Koepelkerkconcerten, Jannie van Leeuwen-Soethout, is ook nu weer van de partij. Het concert op vrijdag 30 maart begint om acht uur, duurt ongeveer een uur en is zoals altijd gratis toegankelijk. Bij het verlaten van de kerk is er gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te geven.

FOTO: Het Heezer Vocaal Ensemble met dirigent Wim Reijnders.


2018-03-13T10:41:00+00:00dinsdag 13 maart 2018|