Koor De Koepelzangers uit Lierop sluit op woensdag 31 mei het Maria-Mei-Maand-project feestelijk af. Het grote slotconcert vindt plaats in Huize Witven aan de Beuvenlaan in Someren en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis! Naast eigen Marialiederen van De Koepelzangers worden de aanwezigen met name uitgenodigd de bekende Marialiederen uit volle borst mee te zingen! En dat dat écht kan, werd onlangs bewezen!

Gastzangers uit de regio
Twee succesvolle uitvoeringen in Hof van Bethanië in Mierlo en tijdens de eucharistieviering in Ommel gingen aan het slotconcert vooraf. Producent en presentator Eric Kolen uit Geldrop is uitermate voldaan over de twee eerste uitvoeringen. “Klopt!”, zegt hij glimlachend, “het is zo mooi om te zien hoe oudere mensen de Marialiedjes van toen beginnen mee te zingen. In het bijzonder kijk ik uit naar de solo-uitvoeringen van het Ave Maria van Bach/Gounod door twee gastsopranen, Tonnie Sools uit Mierlo en Trees van den Borne uit Lierop. Maar ook Jan van Eijk uit De Neerkant krijgt iedereen mee als hij de versie van het Salve Regina van Gerard van Maasakkers zingt. Maar vooral heb ik een diep respect voor dirigente Marion van Eijk. Knap hoe zij haar eigen koorzangers én de vele gastzangers uit de hele regio op één muzikale lijn weet te krijgen. Chapeau!”

Bisschoppen
Ook het instrumentale ensemble ‘Marianum 2017’ neemt deel aan het grote slotconcert op 31 mei in Huize Witven. Niet alleen speelt het trio –fagot, dwarsfluit en klarinet- een aantal bewerkingen van bekende Marialiederen, het begeleidt tevens een paar keer het koor. Echter, hét hoogtepunt van het slotconcert worden de bekende Marialiederen van destijds. De van oorsprong Maastrichtse Madeleine Meijer-Daniels kijkt er nu al naar uit. “Ik woon nu met veel plezier in Mierlo, maar bij het horen van de naam Maria gaan mijn herinneringen toch uit naar Maastricht waar ik  meeliep in de jaarlijkse grote Mariaprocessie. Het lied ‘O sterre der Zee’ doet me elke keer weer als ik het zing, emotioneel veel!” Op woensdag 31 mei vanaf 19.00 uur kan iedereen uit de regio ze meezingen, die bekende Marialiedjes. Bovendien worden een diaserie en een korte toelichting over het Mariafenomeen gepresenteerd. Misschien dat ook de Bossche bisschoppen De Korte en zijn uit Someren afkomstige voorganger Hurkmans acte de prèsence geven. Ze zijn in ieder geval uitgenodigd!