Van Rien van Horik, op de foto een interview afnemend van Mathieu van der Poel in 2012, kregen we onderstaand bericht…

‘Komend weekend staat de meerdaagse Acht van Bladel op het programma, Nederlands oudste wielerklassieker voor junioren, die sinds 2000 als driedaagse wordt verreden. Het bijzondere aan deze 70e editie is de startlocatie van de tweede etappe die dit jaar in Lierop gesitueeerd is. Toer- en supportersclub SOLO tekent voor de lokale organisatie. “Toen we benaderd werden door koersdirecteur Richard van Hout waren we direct enthousiast om als startplaats te fungeren. Toevallig bestaat de vereniging dit jaar ook veertig jaar dus dat is een mooie combinatie” vertelt René Manders, voorzitter van TSC SOLO.

Vanaf 13.00 uur vindt het tekenen van de presentielijst plaats in de omgeving van de startlocatie. De start vindt op zaterdag 29 juni plaats om 13.30 uur aan de Hogeweg. Dat is een dag na de finalerit van de Toer dur Lierup voor de plaatselijke schooljeugd. De route gaat verder via de Steemertseweg naar de Herselseweg, Mierloseweg, Gebergte, Winkelstraat, Broekkant, Groenebeemdweg, Hogeweg, Laan ten Boomen, Heesvenstraat, Otterdijkseweg, Kromvenweg, Slievenstraat, Houtbroekdijk, Lieropsedijk, Somerenseweg, Vaarsehoef, Vaarsehoefweg, Berkeindje, Groenstraat, Meervensedijk, Bussersdijk, Kempenweg naar de Provincialeweg. Vervolgens rijden de junioren via Sterksel, Leende, Valkenswaard, Luyksgestel en Eersel naar Bladel, waar nog drie plaatselijke omlopen verreden worden. De finish na 124 kilometer wordt verwacht rond 16.30 uur aan het Ronddeel in Bladel. 

Er nemen dertig ploegen van vijf renners deel aan de jubileumeditie van de Acht van Bladel, waaronder teams uit Nederland, België, Engeland, Duitsland en Frankrijk. In het clubshirt van wielervereniging Schijndel komt Noah Vreeswijk uit Someren onder rugnummer 56 aan het vertrek. In de rijke historie van de Acht van Bladel ging de overwinning diverse keren naar junioren die later bij de profs furore maakten zoals de huidige koersdirecteur van de Amstel Gold Race Leo van Vliet, Gert Jacobs, Richard Groenendaal en Max van Heeswijk. Van de huidige profs zijn het Koen de Kort, Danny van Poppel en Mathieu van der Poel (2012) die in de Acht van Bladel op de hoogste trede van het erepodium stonden’.