Maar liefst negen studenten van ROC Ter AA nemen deel aan Skills The Finals, het nationaal beroepenkampioenschap voor mbo-studenten, dat voor de meesten van hen van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 maart plaatsvindt. Onder hen Lieroppenaar Toon Hesius. Hij gaat bij het tegelzetten meestrijden voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman of vakvrouw 2018’.

Skills Heroes zijn mbo-beroepenwedstrijden in 59 vakgebieden variërend van autotechnicus en metselen tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Ruim 10.000 mbo-studenten deden mee aan de voorrondes van de Skills Heroes editie. Uiteindelijk bereiken zo’n 650 van hen de landelijke finales. Skills The Finals vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel.

Tijdens de finales krijgen de studenten opdrachten in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, de EK voor beroepen. Dit EK vindt eind september plaats in Budapest.

Wij wensen Toon en zijn collega studenten veel succes.