Met 203 kogels in het bakje werd er begonnen aan het traditionele Koningschieten in Lierop. Men dacht dat dit wel voldoende zou zijn. Dit jaar was het de beurt aan Gilde Sint Antonius Abt en als zij aan de beurt zijn maakt Frits van Lieshout al sinds jaar en dag de vogel. Maar liefst 12 schutters hadden zich aangemeld om te gaan voor twee jaar Koning van het gilde. Of Koningin, want ook Sylvia Sijbers schoot mee. Bij een lekker weertje was er weer volop belangstelling voor deze editie van het koningschieten. Ook de inmiddels welbekende gokschut was erbij, echter sinds vorig jaar zonder de versierselen van een gokschutkoning. Er wordt nog wel steeds geraden naar de tijd dat de vogel eraf gaat maar de verplichtingen die er voorheen bij hoorden zijn er niet meer bij. Geen ontbijt en geen kerkdienst meer.
Nadat de eerste schoten werden gelost door burgemeester Dilia Blok, pastoor Jan Zwirs en wethouder Louis Swinkels, begonnen de 12 opgegeven schutters aan hun schietmarathon. Het duurde lang voordat te zien was dat de vogel geraakt werd. Het gebeurt echter maar zelden dat de vogel niet naar beneden komt dus ook vandaag niet in Lierop. De eerste voorraad kogels bleken echter niet toereikend. Een nieuwe lading werd aangevoerd en bij de eerste kogel daarvan (de 204e) was het raak. De bij vele aanwezigen onbekende Toon Manders was degene die het verlossende schot loste. Hij is getrouwd met Pieta Daniëls en zij wonen op de Hoof in Someren. Bij de gokschut hadden ze voor de eerste keer in ‘hun’ historie geen winnaar. De vogel viel om 13.24 en de laatste tijd die ingevuld werd was 13.23 van John van Lieshout. Geen winnaar dus dit jaar!
Na de gebruikelijke plichtplegingen toog de hele stoet naar het dorp waar het feest op de gebruikelijke manier voortgezet werd.

Zie ook de foto’s in onze fotogalerij en de foto’s van Hans Wasmus Siris.
Ook had Harrie van Horik namens Siris diverse interviews.