Verras een (jonge) mantelzorger in Lierop met een gratis presentje op de Dag van de Mantelzorg.

Leef je met iemand samen die langdurig ziek is? Geef je, onbetaald, extra zorg, aandacht en ondersteuning aan een kind of een ouder, of is er een vriend of buur voor wie je hulp onmisbaar is? Dan noemen we dat mantelzorg. Je kiest er niet voor, het overkomt je.
Met dit jaar speciaal aandacht voor de jonge mantelzorger!

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. 

Op 10 november is de Landelijke Dag van de Mantelzorg. Het thema is “verras de mantelzorger”. De werkgroep mantelzorg, bestaande uit mantelzorgers of vertegenwoordigers van organisaties waar mantelzorgers actief zijn, geeft in de gemeentes Asten en Someren aandacht aan deze dag door op zaterdag 10 november mantelzorgers te verrassen met een presentje. Dit wordt bij hem of haar thuis bezorgd.

Ken je een mantelzorger waarvan je vindt dat hij/zij als waardering een presentje verdient?

Elke vorm van het geven van mantelzorg wordt gewaardeerd, hoe groot of klein ook. Een man die 24 uur per dag zorgt voor zijn hulpbehoevende vrouw, maar ook het broertje wat zorgt voor zijn gehandicapt zusje. 
Meldt haar/hem aan voor een leuke attentie! Denk naast een volwassene, ook aan een kind/jongere tot 18 jaar!
Aanmelden kan tot 26 oktober 2018 bij Onis Steunpunt Mantelzorg. 

t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl – tel. 0493 – 441246
m.lenders@oniswelzijn.nl – 0493 – 441253
Meer informatie over mantelzorg: www.oniswelzijn.nl/mantelzorg