U bent maandelijks welkom in de Ruchte om te genieten van klassieke concerten van het allerhoogste niveau. Jonge aanstormende topmusici uit Nederland en daarbuiten spelen solo, als duo en soms zelfs als trio.

Een presentator interviewt de artiesten over het uit te voeren muziekstuk. Bijzonder is het projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist en het competitie-element met publieksstemming. Aan het einde van het seizoen vindt de finale plaats met de drie meest gewaardeerde optredens.

Programma zondag 19 november: Joost Willemze, speelt harp.

Joost Willemze (1996) speelt harp sinds zijn zevende. Hij begon zijn lessen bij Vera Kool, die hem enthousiast maakte voor het instrument. Joost geeft concerten in zowel binnen- als buitenland, zoals op het Dutch Harp Festival en het Grachtenfestival in Amsterdam. Ook was hij meerdere malen te horen op de radio, waaronder in het programma Spiegelzaal op radio 4 vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. In 2015 won Joost de tweede prijs tijdens de George Gershwin Competition in New York. Recentelijk trad hij op in de Italiaanse ministeries van Cultuur en van Onderwijs te Rome. In 2016 gaf hij enkele concerten op het Rio Harp Festival in Brazilië.

Aanvang: 11:00 uur
Prijs: € 10,- (incl. koffie/thee)
Presentatie: Martijn Claessens