Het seniorenorkest van Groot-Someren kent steeds meer muzikanten uit Lierop. Roger Cobben, welbekend als voormalig dirigent van onze fanfare in Lierop, is de dirigent van het gezelschap.

Het orkest organiseert op zondag 29 september een uitwisselingsconcert in Hotel Centraal met het ”het Regionaal Seniorenorkest De Meierij”.

Regionaal Seniorenorkest De Meierij, niet zomaar een orkest. Het is een bekend muziekgezelschap in de regio Midden-Brabant. Met zijn 22-jarige historie (opgericht in 1996) en ruim 60 musicerende leden, mannen en vrouwen, die allen hun sporen in de wereld van de muziek hebben verdiend, geeft het concerten op hoog niveau in gemeentelijke theaters, zorgcentra, recreatieruimten en op tal van andere locaties. Zij staan sinds maart 2008 onder leiding van dirigent Jan Hermans.

De in het orkest gebundelde muzikale talenten komen bij het concerteren tot hun recht in een perfecte symfonische uitvoering. Het brengen van (wereld)bekende en bij een breed publiek goed in het gehoor liggende muziekstukken is de belangrijkste ambitie van de orkestleden. Er is ook een sociale gedrevenheid die o.a. tot uiting komt in de bereidheid om gratis toegankelijke concerten te geven. Veelzijdigheid is een goede typering voor het orkest. Van veel muziekmarkten thuis zou men kunnen zeggen.

Meer informatie is te vinden op hun website.

Seniorenorkest Groot Someren is opgericht in 1991. Het orkest is in Someren en omgeving vooral bekend door haar vele optredens. Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot een grote muzikale vriendengroep met een 50-tal actieve muzikanten. Het orkest staat garant voor een gevarieerd en zeer afwisselend repertoire met muziek uit alle werelddelen. Regelmatig zijn er uitwisselingsconcerten met seniorenorkesten en andere muziekgezelschappen uit de regio.

U kunt de website van het Seniorenorkest Groot Someren bezoeken om de agenda van hun optredens te raadplegen, maar ook om  een impressie te krijgen van hun verschillende optredens door de jaren heen.

Persoonlijke vriend(in) worden van dit orkest is ook mogelijk.
Zie de website: www.seniorenorkestgrootsomeren.nl

Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Aanvang 14.30 uur.
Locatie: Hotel Centraal, Someren.