Heb jij een goed idee voor Lierop en wil je dit graag samen realiseren met anderen? Dan kun je je ideeën delen op het deze week gelanceerde digitale platform ‘Samen voor Someren’. Je kunt ook ideeën van anderen bekijken, volgen of meehelpen met de realisatie. Via dit platform worden betrokken inwoners van de gemeente Someren de kans geboden om initiatieven te ontplooien om het leven in de dorpen een stukje aangenamer te maken. Iedereen kan meedenken en ideeën lanceren.

Het platform is ontstaan vanuit ‘Samen voor Someren’. ‘Samen voor Someren’ is een experiment dat is gestart vanuit de gemeente om inwoners te betrekken bij verschillende thema’s. Samen met inwoners, het Wmo-platform en de Participatiecommissie Werk & Inkomen is gestart met het organiseren van bijeenkomsten, zogenaamde ‘Stamtafels’. Het gesprek wordt aangegaan over onderwerpen en ideeën die inwoners belangrijk vinden. Ideeën worden omgezet naar acties, dat betekent dat nieuwe initiatieven opgepakt worden. Dat kan vaak door de mensen zelf, soms hebben zij daar de gemeente of een andere partij voor nodig. Het gaat altijd over thema’s zoals zorg, welzijn, onderwijs, sport, jeugd en participatie die het hart van onze gemeenschap raken.

Maar hoe worden ideeën in beeld gebracht bij iedereen? Hoe kan de jeugd erbij betrokken worden? Wat vinden we goede ideeën? En hoe kunnen we ze helpen ideeën te realiseren? Daarvoor hebben een stel ‘slimme jongeren’ van de Peelpioniers een oplossing voor bedacht: het digitaal platform ‘Samen voor Someren’. In de afgelopen maanden hebben de jongeren het idee voor het platform zelf gerealiseerd samen met de werkgroep ‘Samen voor Someren’ en betrokken inwoners. Via het platform kunnen inwoners van Someren, Someren-Heide, Someren-Eind en Lierop ideeën aandragen en samen gaan realiseren.

Zie de website…