De gemeenteraad van Someren heeft gisteren Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Someren. 
Dilia Blok is momenteel wethouder in de gemeente Krimpenerwaard namens een lokale partij, Gemeentebelang Bergambacht.
De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft Dilia Blok als een krachtige, innemende persoonlijkheid. Zij ‘staat’ er. Haar houding is open en hartelijk. Someren is gewend aan een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Dilia Blok zet die traditie voort. Ook zij draagt o.a. het verenigingsleven een warm hart toe en ziet er naar uit om snel kennis te maken met de inwoners van Someren.

Minstens zo belangrijk is dat Dilia Blok zich een uitstekend bestuurder heeft betoond, met een goed netwerk. Zij deinst niet terug voor lastige gesprekken en zoekt actief draagvlak om de stappen te zetten die nodig zijn.
De verwachting lijkt dan ook gerechtvaardigd dat zij in staat zal zijn Someren ‘verder op de kaart’ te zetten.
Dilia Blok, geboren en getogen Perkouwse, is 51 jaar, ongehuwd en was voor haar bestuurlijke carrière werkzaam als teamleider bij het Academisch Ziekenhuis Rotterdam en bij het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Bij laatstgenoemde werkgever bekleedde zij de functie van Unithoofd. Daarnaast was zij geruime tijd reservist bij de Rijkspolitie.

Met de voordracht van Dilia Blok door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond.
Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om de nieuwe burgemeester op 4 december te installeren.

Politiek zit Dilia Blok in de genen, als dochter van Dicky Blok-Nomen, oprichtster van de lokale partij Algemeen Belang in Berkenwoude in 1962 en gemeenteraadslid van 1966 tot 1994. Sinds de gemeentelijke herindeling van 1985 is Dilia actief betrokken bij de Bergambachtse politiek. Eerst als steunfractielid, vanaf 1994 als gemeenteraadslid en sinds 2005 als wethouder namens Gemeentebelang Bergambacht.

Alfred Veltman vervult tot 1 december nog het ambt. Hij is dan 17,5 jaar burgemeester van onze gemeente geweest. 

 

 
Bron: Siris