Afgelopen Lintjesregen heeft onze burgemeester Dilia Blok Koninklijke Onderscheidingen mogen opspelden bij Riky Peeters en Martien Kusters vanwege hun inzet voor de samenleving binnen en/of buiten Lierop. Je hebt hierover kunnen lezen op slaponline en andere media. Het was een feestelijke bijeenkomst waar ook 4 andere Somerenaren een lintje opgespeld kregen. Blijdschap en ontroering voerden de boventoon. De gedecoreerden waren dankbaar voor de waardering die zij mochten ontvangen.

Bijzondere verdiensten

Iemand kan een lintje verdienen als sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Denk daarbij niet alleen aan bestuursfuncties, maar vooral ook aan mensen die zich al geruime tijd inzetten voor vaak meerdere organisaties op het gebied van sport, kunst, cultuur, natuur, enz. Denk ook eens aan vrijwillige activiteitenbegeleiders in een verzorgingshuis, vrijwilligers die ouderen helpen en begeleiden, vrijwilligers die activiteiten organiseren voor jongeren en hen betrekken bij onze gemeenschap, de coach van de sportclub, de klusjesman van de vereniging. Het zijn mensen op wie je altijd een beroep kunt doen zonder dat zij een tegenprestatie verwachten. Vaak zijn ze bescheiden en zijn het juist de mensen in hun omgeving die vinden dat ze waardering verdienen.

Ken je iemand?

Ken je iemand die zich actief inzet voor een vereniging of voor iemand die hulp nodig heeft, op welk gebied dan ook, vaak al gedurende een hele lange periode; iemand die het bijna vanzelfsprekend vindt een helpende hand te bieden?

Ken je iemand die zich geheel belangeloos inzet en er voor zorgt dat het zo plezierig wonen is in onze dorpen, voor jong en oud?

Ik zou deze inwoner, die echt het verschil maakt, met trots een Koninklijke Onderscheiding willen opspelden tijdens de Lintjesregen in 2020.

Komt mijn uitblinker in aanmerking?

Heb je iemand op het oog of twijfel je nog? Neem dan gerust contact op met Karin Wolters, bestuurssecretaresse, telefoon (0493) 494 888. Zij kan in grote lijnen aangeven of de aard en duur van de verdiensten genoeg zijn voor het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding en zij kan je ook op weg helpen met de voordracht.

Wanneer vindt uitreiking plaats?

Jaarlijks worden ter gelegenheid van Koningsdag Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Wil je iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens de Lintjesregen in 2020 (op vrijdag 24 april 2020), dan kun je daarvoor tot uiterlijk 1 juli 2019 een voorstel indienen bij de burgemeester.