o

 

3-de Editie Liedjesfestival 2012

 

Dinsdag 21 februari 2012:

 

 

Carnavalsmaandag gaat waarschijnlijk de boeken in als een van de gezelligste carnavalsmaandagavonden uit de historie van de Kaauw Voetjes. En het begon nog zo rustig. De Kaauw Voetjes brachten – zonder vorst Robbert die met een washandje oprapen door zijn rug gegaan was - een bezoek aan de Pompers in Someren en bekeken de Jeugdprinsenwagen van Lierop tijdens de optocht door het Meerpoelland (zie foto’s). De avond stond nu al weer voor de derde keer in het teken van het Liedjesfestival. Om exact half negen begon dit spektakel met de Koepelbloazers die de opening voor hun rekening namen. Ze zouden zo mee kunnen doen met het Festival ware het niet dat ze alleen maar instrumentaal bezig zijn….. en hoe! Na de Koepelbloazers presenteerde de presentator zich weer op ‘z’n Berts' en dat werkte al meteen aanstekelijk voor het talrijke publiek. Nadat de winnaars van vorig jaar – Tilly en de Kliko’s - nog ’n keer ‘hun’ nummer ten gehore gebracht hadden was het de beurt aan de artiesten van het Liedjesfestival 2012. De jury, in de personen van Prins Erik, Ex-Prinses Ellis Maas en Ex-FAN-lid Chris van de Fan gingen er eens goed voor zitten want voor hen was weer de zware taak om te kiezen uit de veelal ‘unieke’ optredens.

Uniek ja, want het was weer een groot feest om te aanschouwen hoe o.a. Marij Hendrikx, de Burkavrouwen (waaronder Miriam Verberne), 4 dames van de Raad van Elf (Tonnie van Lierop, Francé Berkvens, Suzanne Gubbels en Sjaantje Bouwmans), 2 leden van de Koepelbloazers (Peter van Lierop en Willeke Verbruggen), Frank Claessen (van Stage-Fright), 4 dames van ’t Eindje (Anne Hesius, Hannie vd Einden, Jacqueline van Gennip en Nicolle Lardinois) als Top-4 voor de pauze al de toon zetten.

Tijdens de pauze werden we weer vermaakt met de muziek van de Koepelbloazers waarna de nichten van de neven van de nichten (of zoiets Bert?) van Lieshouten (Yvonne, Hetty en Anne, Lotte, Linda en Eline) er meteen inknalden als de Vibra’s waarna het de beurt was aan het zeer verrassende optreden van het boerenbruidspaar Marcel (Pom) van de Zanden en Maria Coenen. ’t Eindje was ook tijdens dit Liedjesfestival goed vertegenwoordigd. Klaas van Nuland was leading met zijn accordeon en de heren Lardinois, van Gennip, (Piet) van Nuland en van de Einden deden de rest en zongen de zaal ‘plat’. De afsluiter was voor de jeugd van Tegenwoordig (Kristel van Bussel, Robin Verstappen, Jens van Lierop en Bert van Heugten). Een geweldige afsluiter van dit ‘jeugdige’ viertal waarop de zaal ook weer enthousiast reageerde. Na de SMS ronde werden de prijzen verdeeld. De publieksprijs (het zilveren cassettebandje) was voor de Vibra’s en de eerste prijs (het gouden cassettebandje) van de vakjury was voor Top-4. Wij feliciteren hen met deze prachtige prijzen maar feliciteren ook de andere deelnemers want ook zij hadden allemaal mogen winnen getuige de reacties van het publiek. Met dank aan de organisatoren Henrie (Kip) van Lieshout en Peter Maas.

Zoals al eerder aangegeven werd het vervolgens één groot feest waarbij DJ Peter Maas en met hem alle feestvierders, het maar moeilijk voor elkaar kreeg om ermee te stoppen. Ook zonder het volume van Peter ging het - a capella - gewoon door…

Zie de foto’s van het Liedjesfestival van Thieu.

 

 

 

 

Datum: 20 Februari 2012 (Carnavalsmaandag)

Aanvang: 19:30 uur

 

Aanmelden via:

Henri van Lieshout of mail: kvliedjesfestival@hotmail.nl of tel:06-12282231

Vóór: 20 Januari 2012.

 

 

Reglement liedjesfestival Kaauw Voetjes

 

Deelname geschiedt:

Ø D

Ø   - Door het schrijven en ten uitvoer brengen van tekst op een door de artiest zelf geschreven melodie.

Ø   - Door het schrijven van tekst op een bestaande melodie. Bij inlevering hiervan de naam vermelden van de officieel uitvoerende artiest en titel.

Ø   - Alle muziekgenres zijn toegestaan (van heavy metal tot smartlap)

Ø   - Kwetsend en/of belastend taalgebruik zal niet worden getolereerd.

Ø   - Reclame in welke vorm dan ook is niet toegestaan

Ø   - Er kan geen gebruik gemaakt worden van begeleidende videobeelden. 

Ø   - Minimale leeftijd 16 jaar.

Ø   - Woonachtig in Lierop of er gewoond hebben.

Ø   - Grootte van de groep maximaal 6 personen.

Ø   - Een vakjury, bestaande uit 3 personen bepaald de einduitslag.

Ø   - Het is niet toegestaan om juryleden tijdens en na het liedjesfestival aan te spreken bij onmin over de uitslag.

Ø   - Er zal ook een publieksprijs zijn. Deze wordt winnaar van het zilveren cassettebandje.

Ø   - Voor 20 Januari 2012 moet tekst en muziek bij de organisatie bekend zijn. De organisatie biedt de mogelijkheid om deelnemers te begeleiden in het vervaardigen van hun muziekband.

Ø   - De muziekband wordt door de organisatie op een minidisk gezet.

Ø   - In alles waarin dit reglement niet voorziet is het oordeel van de organisatie bindend.

 

De organisatie:

Peter Maas.

Henri van Lieshout.

 


 

Vrijdag 17 februari 2012:

Carnavalsmaandag is het weer zover en zal de 3e editie van het Liedjesfestival losbarsten. Het beloofd weer een spetterende avond te worden met een gevarieerd aantal artiesten waaronder weer vele verrassingen. We beginnen om EXACT OM HALF NEGEN!!! Dus ben er op tijd bij want anders mis je misschien wel je (buur)man/vrouw of een andere bekende.  Om half 8 gaat de zaal open.

De artiesten zullen met elkaar gaan uitvechten wie er in het bezit komt van het felbegeerde “Gouden cassettebandje”.  Een deskundige jury zal hier zijn oordeel over vellen.  En…. denk eraan je mobiele telefoon mee te brengen zodat je kunt sms’en voor de publieksprijs, zodat jouw favoriete artiest in het bezit komt van het “Zilveren cassettebandje”. De presentatie is uiteraard weer in handen van Bert van Lieshout. Na afloop start de After Party en gaan we dun hille tent op zunne kop zetten!  Zie ook de foto's van vorig jaar en van een jaar eerder om alvast in de stemming te komen.