.  ..

 

 


 

NIRWANATUINFEEST 2002

 

Programma

Vrijdag 9 augustus

Veld open: 19.30 uur

Aanvang: 20.15 uur

Entree: vvk 15,- / dagkassa 17,-

 

20.15 – 21.00 uur  The Apers

21.20 – 22.05 uur  Hi-Dramatic

22.30 – 12.00 uur  Shane MacGowan & The Popes (UK)

 

Zaterdag 10 augustus

Veld open: 12.00 uur

Aanvang: 13.15 uur

Entree: vvk 15,- / dagkassa 17,-

 

13.15 - 13.45 uur  Duke Resurrection

14.10 - 15.00 uur  De Snevo's

15.30 - 16.29 uur  Dimension Seven

15.30 - 16.29 uur  Racoon

18.20 - 19.20 uur  Green Lizard

19.50 - 20.50 uur  Peter Pan Speedrock

21.20 - 22.20 uur  De Heideroosjes

22.50 -   0.15 uur  Beef

 

Zondag 11 augustus

Veld open / Aanvang 's middags: 14.00 uur

Entree: gratis

Die Lustige Slagerfreunde

 

Veld open 's avonds: 19.00 uur

Aanvang: 20.00 uur

Entree: vvk 14,- / dagkassa 16,-

 

20.00 – 20.45 uur  Tackedak

21.15 – 22.45 uur  BlØf

 

Voorverkoopadressen:

Nirwana te Lierop, Cafetaria ’t Jagershuis te Lierop, Videotheek De Meer te Someren, Music Shop te Asten, Soundgarden te Deurne, CD Shop Melody te Helmond, Esso v/d Kimmenade te Mierlo, Muziekhandel Foole te Geldrop en Bullit te Eindhoven, Mikroshop te Horst, Videocity te Nederweert, Hans van Bree muziek te Venray, www.teletickets.nl / 0900-8040.

 

Lokatie/bereikbaarheid

Lokatie in de tuin van Nirwana aan de Meervensedijk te Lierop.

Auto: A67 Venlo-Eindhoven afslag Lierop, richting Lierop, bewegwijzering is aanwezig.

Openbaar vervoer: station Helmond is op 5 km afstand van het festivalterrein. Hierna is het mogelijk de bel bus te nemen. Deze moet je natuurlijk wel vooraf bellen!

 

Parkeren/kamperen

Voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Camping: Recreatiecentrum Someren, Philipsbosweg 7 te Lierop, tel.: 0492-331216.

 

Nirwana Tuinfeest is een festival wat niet alleen bekend staat door een goede programmering, maar vooral ook om de gezelligheid. Geen grootschalig commercieel gebeuren, maar een relaxt muziekgebeuren wat volledig gerund wordt door vrijwilligers. Al 27 jaar werkt deze formule super en gezien het programma van aankomend Tuinfeest gaat het weer lukken.

  

Vrijdag 9 augustus

 

The Apers

The Apers hebben sinds de oprichting in 1996 meer dan 350 live optredens gedaan en speelden onder meer in zalen als Paradiso, Effenaar, 013, Nighttown en de Melkweg. In september 2001 brachten the Apers hun eerste full-length CD/LP uit op Stardumb Records, gedistribueerd door Sonic Rendezvous (Benelux), Goodfellas (Italië) en IMD (USA). Ter promotie van deze plaat werd er in oktober/november 2001 vier weken uitermate succesvol getoured door Europa. 26 Shows in 28 dagen in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Italië, Frankrijk, Spanje en België. De Rotterdamse punkpopgroep The Apers maken Punk ’n Roll te omschrijven als een aanstekelijke ode aan het rock’n roll gevoel van The Ramones.

Meer info: www.the-apers.com.

 

Hi-Dramatic

Na het succesvolle cd-debuut ‘Hi-Dramatic’ in 1999 was het na anderhalf jaar tijd voor Hi-Dramatic’s nieuwe zilveren schijf ‘THRIFT’ (Thirteen Hi-Ranking Incredible Fashionable Tracks). Wederom een sterk staaltje perverse amusementsmuziek waar de heren van Hi-Dramatic het patent op lijken te hebben. Live gaat het lekker tekeer, het is meestampen op rollende surfbeats en meedogenloze rockers waarna het afkoelen is op een wat rustiger werk om daarna weer door te swingen op een vette jazzy riff. Door de ervaring die door enkele leden is opgedaan in punkgrootheden als NRA en Human Alert is het tempo hoog en is de performance wild & energiek. Door de afwisseling van instrumentaal en zang blijft het geheel spannend om naar te kijken. Zo eist de Telecaster van Thomas-Olivier de hoofdrol, dan verleidt zanger Bastiaan de Groot de luisteraar met zijn gouden strot. Dit alles ondersteunt door een ijzersterke ritmesectie aangevoerd door Pepijn Teunissen op de drums en Louwrens Jordaan vet ‘slappend’ op z’n contrabas. En zo staat Hi-Dramatic keer op keer garant voor een explosief en lekker wild rock & roll feest… Meer info:  www.hi-dramatic.com.

 

 

Shane MacGowan & The Popes

April 2002 stonden zij nog in 013 te Tilburg te spelen. Nadat men Shane MacGowan in een kroeg had gevonden kon het optreden iet wat later dan gepland beginnen. 013 was in vuur en vlam, want als Shane en The Popes op het podium staan zijn ze er haast niet meer af te krijgen, tot genoegen van het publiek. ShaneMacGowan een man met veel woorden en weinig tanden. Hij musiceert al zo’n 25 jaar, van de vroegere punk dagen tot The Nipple Erectors, van de wilde dagen van The Pogues tot zijn recente band The Popes. Hoe is de muziek van The Popes te omschrijven? Misschien een mengeling van de Sex Pistols en de Chieftans? We houden het simpel, gewoon Ierse (folk) rock. Uit wie bestaat de band tegenwoordig, natuurlijk Shane MacGowan (vocals, dancing, occasionally cymbols), Paul Mad Dog McGuinness (guitars, vocals), Bob Dowling (bass guitar), Mick O'Connell (accordian), Andy Ireland (drums, percussion) en Tom McAnimal McManamon (tenor, banjo). Een uitspraak van Tom Waits gaat over The Pogues, maar had net zo goed over The Popes kunnen gaan: "I love the Pogues. Like out of a Hieronymous Bosch painting. Mythic. Mystical. In their very own drunken fashion." Meer info: www.shanemacgowan.com / www.pogues.com. 

 

Zaterdag 10 augustus

 

Duke Resurrection

Met een knipoog naar The Dukes Of Hazzard brengt het muzikale trio Duke Resurrection een overdosis stonerrock waar Uncle Jesse’s haren van overeind zouden gaan staan en Daisy’s hotpants van zouden smelten! De drie bandleden afkomstig uit Someren en Asten zijn geen onbekenden voor Lierop en omstreken. Ze hebben reeds op diverse (festival-) podia gestaan en hebben daar een prima visite-kaartje achter gelaten. Hun officieel gepresenteerde debuutalbum “Songs From Carabaldi Planet” mag er zeker zijn en onderstreept nogmaals hun muzikale kwaliteiten. De organisatie van het Tuinfeest stelt hun veelbelovende muzikale talent (evenals hun talent aan de Nirwana-bar) zeer op prijs en presenteert Duke Resurrection met genoegen als openings-act van Nirwana Tuinfeest 2002.

 

De Snevo’s

De naam is een afkorting van Snelle Vogels. Het motto is: wat snel is komt goed. Deze Nederlandstalige band bestaat uit drie man met gitaar, bas en drums. Tröckener Kecks zijn niet meer, maar bassist Theo Vogelaars gaat door. En zanger/gitarist Fred Kienhuis is terug op de plek waar hij thuishoort. Ze zijn zich bewust van het feit dat er niet zoiets bestaat als het perfecte lied, toch zijn ze er naar op zoek. Met als streven het vooral kort en bondig te houden.

 

Dimension Seven

Wegens hun succesvolle optreden eind 2001 op het Nirwana podium is Dimension Seven verzocht om ook het Tuinfeest aan te doen. Deze hardcore-band uit Arnhem kreeg in 1999 zowel de publieks- als de juryprijs voor beste live-act tijdens de strijd om De Grote Prijs van Nederland. Hun formule: een solide ritmesectie met experimenteel gitaarspel en expressieve zang. Hun teksten gaan vooral over bekrompenheid, waar de band zich vreselijk aan stoort. Hun muziekinvloeden komen vooral van Coal Chamber, Meshuggah en Atari Teenage Riot. Dimension Seven heeft opgetreden met bands als Papa Roach, Machine Head, Agnostic Front etc. Dit alles gecombineerd met een energieke en humorvolle presentatie zorgt ervoor dat een optreden van Dimension Seven er een is waar je niet zomaar omheen kunt.

Meer info: www.dimensionseven.com.

Racoon

Deze oorspronkelijk uit Zeeland afkomstige band viel het Nederlandse publiek voor het eerst op tijdens Noorderslag 1999 door hun aanstekelijke popnummers die met groot enthousiasme werden gepresenteerd. In april 2000 en oktober 2001 bracht Racoon nog een bezoek aan OJC Nirwana. Inmiddels heeft de band al geruime tijd een platencontract bij Sony Music en hebben ze 2 Radio3FM-megahits gescoord met “Feel Like Flying” en “Blue Days”. De opvolger van het succesvolle debuutalbum “Till Monkeys Fly” werd het album met de enthousiaste titel “Here We Go, Stereo!”. Het uitbrengen van dit album ging gepaard met de release van de single “Eric’s Bar” in september 2001. Inmiddels kan Racoon rekenen op een vaste aanhang en staat als een paal boven water dat Racoon zich een plekje heeft veroverd in het Nederlandse popcircuit. Meer info: www.racoon.nl.

 

Green Lizard

In 1997 verscheen The Nine EP van de Til­burg­se rockband GREEN LIZARD. De in eigen beheer uitgebrachte EP was in alle opzich­ten een ver­rassing. Hoewel de band al drie jaar bestond en in het live-circuit al de nodige bekendheid verworven had met het winnen van de talentenjacht De Wraak van Brabant (1995) en de Grote prijs van Nederland een jaar later, beslo­ten ze niet meteen het Grote Succes na te jagen door zo snel mogelijk een plaat uit te brengen bij een major, maar om in alle rust  langzaam te groeien. Onaf­hankelijk en eigenzinnig zochten de broers Brian, Remi en Willy Tjon Ajong samen met bassist Janjaap Onverwagt en drum­mer Roeland Uijtdewilgen con­tact met de van Nirva­na en Sound­garden bekende Amerikaanse producer Jack Endino. Hij stemde meteen toe en stond zo aan de basis van de in negen dagen opgenomen debuut-cd ‘Identity’. De plaat klonk lekker scherp, grungy en punky, en viel op door haar zware, volle en vol­wassen geluid. Ook de bege­leidende cartoonach­tige illustraties op de hoes­tekst waren opmerkelijk eigen. De tekeningen werden gemaakt door zanger Remi, tevens verzorgde hij de clip bij de eerste single ‘Turn Around’. Green Lizard heeft de afgelo­pen jaren bewezen met hun energieke optredens hun reputatie live meer dan waar te maken. Meer info: www.Green-Lizard.com.

 

 

Peter Pan Speedrock

Na het verrassende debuut 'Peter Pan' (1997), het oorverdovende 'Rocketfuel' (1998), het verpletterende Killermachine (1999), het meedogenloos volmaakte Premium Quality…Serve Loud (2001) en uitgebreide (club&festival)tournees door de VS, Benelux, Duitsland en Oost-Europa, zijn er inmiddels talloze kwalificaties en superlatieven op het Eindhovense Peter Pan Speedrock los te laten. ‘Overrompelend’, ‘Compromisloos’, ‘kort maar krachtig’, ’smerig’, ‘Motörhead meets AC/DC’, 'Neerlands beste live-act', 'onbetwiste Kings van het clubcircuit', ‘veel seks, nog meer drugs en een shitload aan rock n’ roll’…en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar dat doen we dus niet. De reden is even simpel als voor de hand liggend en heeft alles te maken met Peter Pan's lijfspreuk 'niet praten maar poetsen.' Dus: Let the music do the talking! Wat rest is de mededeling dat de band inmiddels voor de derde keer op het Tuinfeest-podium (naast diverse indoor-optredens) staat; onze vrienden uit de Lichtstad spelen dus een veredelde thuiswedstrijd. Twee maanden na een ongetwijfeld glorieuze 'gig' op het Deense Roskilde-festival. Wedden dat Peter, Bart en Bartman het gaspedaal in hun 'achtertuin' extra hard zullen intrappen?.. Vul de glazen en zet je schrap voor de zoveelste ' Resurrection' van sleazy rock n' roll! Meer info: www.peterpanspeedrock.com.

 

De Heideroosjes

Deze band behoeft eigenlijk geen introductie omdat ze reeds in alle uithoeken van het land hebben opgetreden de voorbije 11 jaren. Het betreft hier vier mannen die telkens weer de blaren op hun vingers spelen, met het enthousiasme van een nest puppies dat voor het eerst naar buiten mag. Een punkband uit de provincie?! Laat dat nou net de reden zijn waarom de punkrock van De Heideroosjes tot op de dag van vandaag zo authentiek klinkt, en waarom het grote publiek de band zo massaal heeft omarmd. Het relatieve isolement waarin de band ontstond maakte hen tot de perfecte outsiders. Het Heideroosjes-virus verspreidde zich met de snelheid van een mond- en klauwzeer-epidemie. De Heideroosjes speelden op Pinkpop, Lowlands, Pukkelpop, Marktrock, Werchter en God weet welke festivals nog meer. Ze toerden met Pennywise, Bad Religion en The Offspring. Hun meest recente album “Fast Forward” mag van Marco Roelofs geen punkplaat meer genoemd worden. "Punk is ons uitgangspunt, niet ons eindpunt", zegt de zanger. En inderdaad, de invloeden zijn gevarieerder dan ooit! Meer info: www.heideroosjes.com.

 

Beef

Beef is muziek met een missie; met maximale bezieling mengen ze ska, dancehall, funk, rock en underground reggae tot een onweerstaanbare groove. Uit hun muziek blijkt een diepe verbondenheid met de wortels van de reggae. Naast festivals als Mundial en Metropolis deed Beef in 2000 ook Lowlands aan. Hier presenteerde Beef haar debuutalbum Flexodus (de titel is een verwijzing naar het Bob Marley-album Exodus uit 1977). Inmiddels heeft deze band rond Lowlands 2001 haar 2e album uitgebracht (waar ze wederom optraden!). In zowel clubs als op festivals is het een fantastische ervaring om Beef mee te maken. Keer op keer zorgt de band voor een opzwepende vibe en het publiek gaat helemaal los zoals ze vorig jaar ook al op Noorderslag hebben bewezen. Zorg dus dat je erbij bent als het publiek van Nirwana Tuinfeest uit haar dak gaat op de klanken van Beef!

Meer info: www.beef.nl.

 

Zondag 11 augustus

 

De zondagmiddag van Nirwana Tuinfeest bestaat uit de familiemiddag. De gehele middag zijn er bezigheden voor jong en oud. De kleintjes kunnen gesminckt worden en kunnen zich de gehele middag uitleven op het luchtkussen. Ook kunnen er onder begeleiding muziekinstrumenten gemaakt worden. Voor iedereen die deze activiteiten niet zo aanspreekt is er eten en drinken, een braderie en natuurlijk een band die deze middag zal opluisteren. Die Lustige Slagerfreunde zullen in diverse sets covers uit het genre van de Slagers op hun eigen manier ten gehore brengen.

 

Tackedak

Tackedak staat voor stevige melodieuze Nederrock met invloeden uit alle hoeken en gaten, reggae of hip hop, Tackedak is nergens vies van. Variatie is belangrijk, de scheurende gitaren worden afgewisseld met akoestische liedjes. De titelloze 1e CD van Tackedak kwam begin 1999 uit bij Red Bullet en kreeg veel aandacht van regionale en landelijke media. Na een jaar van stilte komt Tackedak nu met een nieuwe line-up en een tweede CD. Na de opnames is een nieuwe groep geformeerd, waarin Ruud Borgers (zanger/gitarist/componist & producer) gesteund wordt door jonge muzikale honden. Net als vroeger staat Tackedak garant voor een spetterende live-performance waarin Nederlandstalige nummers op stevige rockbasis staan.

 

BlØf

Een band die niet weer weg te denken is binnen de Nederlandse muziekwereld is ongetwijfeld BLØF. Deze band heeft zowat iedere muziekprijs gewonnen die er voor Nederlandse bands te winnen valt. Door de jaren hebben ze hit na hit gescoord en een uitgebreid repertoire aan Nederlandstalige nummers opgebouwd. Alles leek de band voor de wind te gaan tot de band in 2001 werd gedwongen om hun theatertour te onderbreken door een noodlottig motorongeval van hun drummer. Na een rouw-/rustperiode kondigde BLØF aan door te gaan met het schrijven van nieuwe nummers met de hulp van een nieuwe drummer. Op 9 januari 2002 verscheen het nieuwste BLØF-album, dat de titel 'Blauwe Ruis' draagt. Inmiddels is BLØF weer volop aan het touren en zal dit jaar Nirwana Tuinfeest ten. Meer info: www.blof.nl.

 

 


 


 

 

zondag 21 april

VOL GAS 2002  met  Scrapes, Queen of Hearts, God's Chosen Dealer, 

Wicked Honey, Chronic Noise en Apesjit

ENTREE: € 4,-

AANVANG: 14.30 UUR     ZAAL OPEN: 14.00 UUR

 

zaterdag 27 april

Deviate (cd-presentatie)  voorprogramma: The Butcher

ENTREE: ONDER DE 18 JAAR EN LEDEN € 5,50 / ALLE ANDEREN € 7,-

AANVANG: 21.00 UUR     ZAAL OPEN: 20.00 UUR

 

donderdag 9 mei

Voetbaltoernooi met 's avonds de coverband: Fatburger

ENTREE: GRATIS

AANVANG / ZAAL OPEN: 18.00 UUR

 

zaterdag 11 mei

Silkstone (afsluiter seizoen)  +  voorprogramma

ENTREE: ONDER DE 18 JAAR EN LEDEN € 4,50 / ALLE ANDEREN € 6,-

AANVANG: 21.00 UUR     ZAAL OPEN: 20.00 UUR