Archief 27 - 2016-2
mei 2016 t/m augustus 2016 

Woensdag 31 augustus 2016:

 


De rust is na drie dagen Tuinfeest wedergekeerd in Lierop. Lierop had effe ’n kleine 4000 inwoners per dag meer op bezoek en dat was best gezellig. Iedereen was blij, SPAR blij, diverse verenigingen blij, organisatie blij en vooral ook de bezoekers blij, wat wil je nog meer?
Het volgende grote muzikale evenement komt nu ook steeds dichterbij… Lierop Live ‘on the move’. Op het Tuinfeest stonden geweldige bands maar een nummer van wereldband Muse hebben we bijvoorbeeld niet gehoord! Met Lierop Live wel. Een van de meer dan 30 nummers die op het programma staan zal van hen zijn, zoals ook andere geweldige nummers van wereldsterren voorbij zullen komen. Orkest en band zullen zorgen voor een ‘vette’ begeleiding van de artiesten. Professioneel geluid en licht en een tot muziektheater prachtig omgebouwde bedrijfshal zorgen voor de rest. De repetities zijn alweer begonnen. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober is het zover. Tickets zijn nog te koop bij SPAR, Jam Jamm en online (de zaterdag zit bijna vol). Zie www.lieroplive.nl
 Woensdag 31 augustus 2016:
Frans Neervens stuurde onderstaand bericht...
'Nu de vakantie voorbij is gaan ook wij weer aan de slag. Aanstaande zaterdag 3 september wordt er weer door diverse verenigingen gebruikte kleding en schoenen opgehaald in geheel Someren. Zet de kleding en schoenen liefst in plastic zakken aan de weg. Vanaf 9 uur gaan we weer op pad om ze op te halen. Alvast bedankt voor uw medewerking.
 Woensdag 31 augustus 2016:

 


Elly Maas stuurde ons onderstaand bericht...
'Tijdens de jaarvergadering van bridgeclub Koliebri heeft Martien Megens afscheid genomen als bestuurslid. Martien was behalve medeoprichter, gedurende 14 jaar secretaris. Voor de club reden hem te benoemen tot Erelid. Ook het mede organiseren van de jaarlijkse drive en Bridgen bij de Boer, is en was bij hem in goede handen. Samen met Ria verzorgt hij elke week de clubavond. Al met al het predikaat Erelid volledig verdiend.
 Woensdag 31 augustus 2016:

 


Ingrid Engelen stuurde ons een foto van de welpen die van 30 augustus tot en met 3 september kamp zijn in Luyksgestel. Supergezellig!
 


 

Dinsdag 30 augustus 2016:
A.s. vrijdag 2 september begint de Stichting Zaalvoetbal Someren (SZS) aan het nieuwe seizoen dat zal duren tot en met 2 juni 2017. Er doen maar liefst 36 teams deel. De Lieropse teams of teams met hoofdzakelijk Lieropse spelers zullen we natuurlijk weer blijven volgen…. In de hoofdklasse zijn dat Topparty, Jagershuis en Thwan van Gennip. In de 2e klasse: Hurkmans, Lunchroom Eethuis ’t Zunneke en Educontract.
 Dinsdag 30 augustus 2016:
Marieke Linders stuurde ons namens de belangengroep het bericht dat het a.s. donderdag 1 september weer belangengroepvergadering is. De agenda is geplaatst op de website van de belangengroep. Ook de notulen van de laatste vergadering zijn daar terug te vinden.
 Dinsdag 30 augustus 2016:

 


Maarten van den Bogaard stuurde onderstaand bericht over het open tennistoernooi bij TV De Ren...
'Het jaarlijkse terugkerende spannende en gezellige open tennistoernooi 'B Verstappen Bedrijfswagens Open’ zit er weer op. Uit 22 verenigingen hadden zich 123 deelnemers bij tennisvereniging de Ren te Lierop ingeschreven. Zaterdag 20 augustus zijn de eerste wedstrijden gespeeld. Het was voor de deelnemers deze week niet gemakkelijk om met tropische temperaturen van ruim vijfendertig graden het hoofd koel te houden. Elke avond heeft het toernooi veel publiek getrokken. Het was op deze zwoele avonden natuurlijk heerlijk toeven op het tennispark. Onder grote publieke belangstelling en iets aangenamere temperaturen zijn zondag de finalewedstrijden gespeeld. Het publiek heeft intens kunnen genieten van de inspanningen die geleverd werden om als eersten te eindigen. De finalewinnaars: HD5 Peter van Gastel & Herman Kuijpers, HD7 Martin Mierop & Tiny Verberne, DD6 Regina van de Kerkhof & Els van Lieshout, DD7 Mies van den Boomen & Monique Brinkmann, GD6 Mark Snijders & Laurie Jansen, GD7 Jan Gielen & Hannie Kusters, GD8 Frank van Kemenade & Nicole van Heugten.
Na de prijsuitreiking werd deze geslaagde toernooiweek door toernooileider Rik van Lieshout met dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren afgesloten. Onder het genot van een hapje en drankje werd daarna nog gezellig nagepraat. Voor meer informatie en een fotoverslag, kijk even op www.tv-de-ren.nl’.
 Dinsdag 30 augustus 2016:
De vakantie is weer bijna voorbij dus....de kilootjes moeten er af en de spieren weer losgemaakt!
Donderdag 8 september gaan we weer beginnen in de gymzaal onder begeleiding van Mevr. Willie Jonkers. Het sporten is bedoeld voor dames en heren van 50 plus. Zie bijlage voor alle gegevens.
Contact persoon Riky Peeters, tel. 0492 331620
 


 

Maandag 29 augustus 2016:

 

 

Al vroeg een lange rij voor de poort, niemand wil de Tuinfeestzondag missen. En het is nog gratis ook! Volop kindervermaak en diverse barren om de ouders te vermaken. En natuurlijk weer veel muziek. Te beginnen met The Blues Brothers Tributeband. Maar liefst 12 man op het podium. Lekkere ontspannen soulmuziek door een bijna professionele band. En zoals het hoort bij The Blues Brothers de nodige humor. Zie verder het verslag van deze zondag.
Op de site van het Tuinfeest kun je ook de foto’s bekijken van deze zondag.

Zowel verslag als foto's werden weer verzorgd door ons slaponlineteam.

Zie ook de reacties van de vele bezoekers van deze editie van het Tuinfeest op facebook.

 

Foto Peter van Schalen vrijdagmiddag


 

Maandag 29 augustus 2016:

 


Martien Vermeulen stuurde ons namens de restauratiecommissie van onze koepelkerk onderstaand bericht…
‘Er is een begin gemaakt met de werkzaamheden aan de kerk, welke voor dit jaar gepland staan.
De bouwplaats is inmiddels ingericht en komende weken zal begonnen worden met het steigerwerk. De werkzaamheden omvatten voornamelijk voegwerk van torens, herstelwerk aan goten, afvoeren en lood en divers leidekkerswerk op torens en transepten. De bouwtijd loopt door tot eind dit jaar. Aannemersbedrijf Van Dinther uit Schaijk heeft deze klus onder handen.
Tijdens trouw- en rouwdiensten zal er niet gewerkt worden. Voor de rest wordt de overlast zoveel mogelijk beperkt. De toegang tot het kerkhof aan de zijde van de Leije is tijdens de bouwtijd niet te gebruiken. De toegang aan de zijde van de pastorietuin blijft gewoon open. Via slaponline zullen wij u op de hoogte houden van het verloop.
 


 

Zondag 28 augustus 2016:

 


Voltage uit Helmond heeft de eer deze alweer zonovergoten dag van het Nirwana Tuinfeest te openen. In 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen , die nu razend populair is dankzij zijn finaleplaats in The Voice. Misschien hierdoor is het al snel redelijk druk voor het podium. Hun op de seventies rock gebaseerde muziek is een prettige opener voor deze lange, afwisselende dag.

Lees het hele verslag HIER. Op de site van het Tuinfeest kun je ook de foto's bekijken van de vrijdag. Zowel verslag als foto's verzorgd door ons slaponlineteam. Voor de thuisblijvers is het allemaal live te volgen op tuinfeeststudio van Siris.

 


 

Zondag 28 augustus 2016:

Peter Verberne stuurde ons namens de locatieraad Lierop onderstaand bericht...
'Zoals u waarschijnlijk weet maakt onze kerk sinds 1 mei 2015 deel uit van de H. Franciscusparochie Asten-Someren. De nieuwe parochie heeft sinds kort een eigen website.  

Daar vindt u informatie over het reilen en zeilen van de verschillende kerkdorpen, dus ook over de kerk in Lierop. Ook brengt de Franciscusparochie regelmatig een nieuwsbrief uit.

Voorlopig kunt u voor informatie ook nog terecht op onze eigen website. Zo blijft u goed op de hoogte.
Vanaf het weekend van 3 en 4 september worden de mistijden van de diverse kerken in de Franciscusparochie gewijzigd. De aanpassing van de mistijden heeft te maken met de terugloop van het kerkbezoek en het afnemende aantal priesters. In onze koepelkerk zal vanaf 3 september de zaterdagavondviering komen te vervallen. Op zondag om 10.00 uur blijft pastoor Zwirs in Lierop de mis doen. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze verandering en zien u graag op zondag in onze koepelkerk'.
 


 

Zaterdag 27 augustus 2016:

 

 

De zomer heeft dit jaar besloten om tegelijk met het Nirwana Tuinfeest te starten. Het worden 3 hete dagen, zowel muzikaal als de hoeveelheid zonlicht. Vrijdag en zaterdag alweer maanden van tevoren uitverkocht en weer een bomvol, afwisselend programma. Het terrein is ietsje groter geworden, het podium is nieuw en groter, er is een speciale bierenbar. Maar dit alles doet geen afbreuk aan de geweldige sfeer en toch wel intimiteit van dit festival. Lees het hele verslag HIER. Op de site van het Tuinfeest kun je ook de foto's bekijken van de vrijdag. Zowel verslag als foto's verzorgd door ons slaponlineteam. Voor de thuisblijvers is het allemaal live te volgen op tuinfeeststudio van Siris.

 

Foto Peter van Shalen vrijdagmiddag


 

Vrijdag 26 augustus 2016:

 


Vandaag worden de VSN voetbaldagen afgesloten. De voormiddag staat in het teken van de Champions League waarvan de finale wedstrijden direct in de middag plaatsvinden. Om 15.00 uur staat de finale van de penaltybokaal op het programma waarna om 15.30 uur na de presentatie van de groepen de prijsuitreiking plaats zal vinden.
Inmiddels staan alle groepen die deelgenomen hebben op de website van de SV Lierop (elftal en individuele spelers). Foto’s van de afgelopen dagen zijn daar ook te zien evenals op slaponline.
 Vrijdag 26 augustus 2016:
Vanmiddag is het zover…. Tuinfeest 2016 gaat van start, Laten we hopen dat het weer een succesvolle editie wordt. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Vanwege het warme weer is er een huishoudelijke mededeling in het leven geroepen. De organisatie stelt daarbij het onderstaande:
‘We vragen iedereen om met dit warme weer genoeg te drinken. Bij de wc's zijn enkele waterpunten waar geheel gratis drinkwater in bekers gedaan kan worden. Het is niet toegestaan om flesjes mee te nemen. Smeer jezelf regelmatig in met zonnebrand en zorg er voor dat je niet constant vol in de zon staat. We zijn gezegend met het feit dat er vele bomen in onze tuin staan, maak dus gebruik van de schaduw die deze bomen geven. Ook in de grote tent is er natuurlijk veel schaduw. Mocht het gaan regenen dan zijn inschuifbare paraplu's toegestaan. Zie ook bijgaande foto wat wel en niet toegestaan is op Nirwana Tuinfeest. 


 

Donderdag 25 augustus 2016:

 


De voorbereidingen voor het a.s. Tuinfeest zijn nog in volle gang (zie foto’s). De voetbalclub zal vandaag de het camping- en parkeerterrein in orde maken en tijdens het Tuinfeest bemannen.
Net als vorig jaar zal ook dit jaar 'Willi's Ontkateringsstube' haar deuren openen voor een heerlijk ontbijt op de camping van Nirwana Tuinfeest. Deze ontbijtservice wordt geheel verzorgd door leden van Fanfare St. Willibrordus uit Lierop. Zij zullen er dus voor zorgen dat je met een lekker ontbijt en een volle buik weer vol energie de dag in kunt gaan!!
 Donderdag 25 augustus 2016:
'Nederlanders hebben zelf vaak de beste ideeën om hun eigen omgeving te verbeteren. Bijvoorbeeld in Apeldoorn, waar inwoners en bedrijven samen duurzame energie opwekken. Of in Lierop, waar bijna de helft van de inwoners is verenigd in 'Lierop leeft’ en gezinnen samen een helpende hand bieden voor wie hulp nodig heeft'... aldus een gedeelte van een interview met politicus Diederik Samsom. Zie het hele verhaal onder het laatste nieuws op Lierop Leeft.
 


 

Woensdag 24 augustus 2016:
Jan en Helmie Verhoeven laten weten dat in verband met Nirwana Tuinfeest de SPAR a.s. zondag 28 augustus geopend is van 9:00 uur tot 14:00 uur.
 Woensdag 24 augustus 2016:
Robin Verstappen stuurde ons namens de activiteitencommissie van de SV Lierop onderstaand bericht...
'Het is weer tijd voor d’n aftrap op het sportpark van SV Lierop. Dit jaar staat er op zondag 11 september een TOP Cantus op het programma. De kantine zal mede door TOP partyverhuur omgetoverd worden tot een feeststube dus kom allemaal na het laatste fluitsignaal van Lierop 1 naar de kantine zodat we samen zingend het komende seizoen in kunnen gaan.
De cantus is ook toegankelijk voor supporters en niet leden van SV Lierop.
Aanmelden kan via svlierop-activiteiten@hotmail.com.  Graag het aantal personen, de teamcaptain en teamnaam vermelden bij aanmelding’.
Graag tot dan!
 


 

Dinsdag 23 augustus 2016:

 


Gisteren zijn onder ideale weersomstandigheden de voetbaldagen bij SV Lierop van start gegaan. Ruim 100 spelers en speelsters verdeeld over 5 groepen zijn tijdens de 10e editie van de voetbaldagen actief. Deze dag stonden, na de opening die gepresenteerd werd door Stijn Hesius, onderdelen als dartsvoetbal, boardingvoetbal, kooivoetbal en diverse partijvormen op het programma. Ook namen de spelers hun eerste serie penalty’s, met als doel vrijdag de finale te halen. Ook de rest van de week hebben de kinderen weer diverse onderdelen op het programma staan tussen 9.30 en 16.00 uur.

De foto’s zijn zo snel mogelijk te zien op de website van de SV Lierop.
 Dinsdag 23 augustus 2016:

 


We lazen het in het blad 'Melkvee'...
'Melkveehouder Arjan van Heugten nam afscheid van zijn kapot gehagelde mais en zaaide opnieuw mais in, met een FAO getal van 140. Theo Ketels van handelsbedrijf Agritechnics ziet mogelijkheden voor extreem vroege rassen en een korter groeiseizoen.
Zie het filmpje.
 


 

Maandag 22 augustus 2016:
Deze week worden de straten in Lierop weer geveegd. Je kunt meehelpen. Als je de veegwagen ziet of hoort aankomen, en je auto staat langs de weg of in een parkeerhaven geparkeerd, kun je de wagen tijdelijk even verplaatsen. Dan kan de veegwagen ook op deze plaatsen vegen. De veegwagen krijgt gras- en onkruidpollen in de goten moeilijk weggeveegd. Je kunt helpen door deze pollen los te steken of te schoffelen. Zo kunnen deze makkelijker worden meegenomen door de veegwagen. Ophoping van zand en bladeren/takjes ontstaat vaak in hoeken en bochten van parkeerhavens. Hier kan een veegwagen niet bijkomen. Het zou helpen wanneer deze naar een recht stuk worden geveegd of uiteraard door jouw zelf worden opgeruimd en afgevoerd via bijvoorbeeld de GFT container. Hebt u nog vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) via tel. (0493) 494888
 


 

Zondag 21 augustus 2016:

 


Evy Kuijpers heeft de jaarlijkse Kermisronde van Steensel op haar naam geschreven. Voor de Lieropse belofte betekende dit haar derde overwinning van dit seizoen. In de finale reed Evy samen met medevluchtster Sandra van Veghel, weg uit het peloton. In de sprint toonde ze zich de snelste.
Voor Evy staan er de komende weken nog diverse grote koersen op het programma. In het finaleweekend van de Centric Clubcompetitie voor vrouwen in Usquert verdedigt zij haar leiderspositie in dit regelmatigheidsklassement. In dat klassement heeft ze ruim honderd punten voorsprong op de nummer twee in de stand. Ook de meerdaagse Boels Rental Ladies Tour en de Lotto Belgium Tour maken deel uit van haar wedstrijdprogramma.
 


 

Zaterdag 20 augustus 2016:

 


Nog enkele dagen (tot en met 24 augustus) kun je online consumptiemunten kopen voor Nirwana Tuinfeest. Het voordeel is dat deze munten online € 0,10 per stuk goedkoper zijn dan wanneer je ze op het veld koopt. Voor elke 20 munten krijg je een e-ticket, dat nadat het gescand is bij de bonnenverkoop op het veld, ingewisseld kan worden voor 20 munten. De consumptiemunten zijn te gebruiken voor drinken én eten op het festivalterrein. Iedereen die online deze consumptiemunten koopt maakt kans op 50 gratis consumptiemunten. Dus ga naar de website van Nirwana Tuinfeest of check HIER om nu je munten al te bestellen.
 


 

Vrijdag 19 augustus 2016:

 


De komende anderhalve maand wordt het bos tussen het Beuven op de Lieropse Heide en de A67 bij Lierop flink uitgedund. Uitheemse bomen worden gekapt om ruimte te scheppen voor bestaande en nieuwe inheemse boomsoorten en voor een rijker plantenleven. Er worden struiken, kruiden en jonge en oudere inheemse loof- en naaldbomen aangeplant. Op die manier ontstaat een meer gevarieerde begroeiing. Dat is mooier en tegelijkertijd ook beter voor allerlei planten en dieren. De bomen die verwijderd gaan worden zijn nu al met oranje verf gemarkeerd.
 


 

Donderdag 18 augustus 2016:
Op de website van Lierop Leeft staat een bericht van Truus van Otterdijk over een praktische training voor mantelzorgers van mensen met dementie op woensdag 21 en donderdag 29 september a.s. Kijk maar onder het laatste nieuws op Lierop Leeft.
 


 

Woensdag 17 augustus 2016:

 


Bij gebrek aan nieuws hebben we effe rondgefietst in Lierop. Onvoorstelbaar wat je dan allemaal tegenkomt… Een zwartepiet op het dak in de Lijestraat, een ooievaar op de koepelkerk en verwarde verkeersborden op ‘t Berkeindje… Kijk maar...
 


 

Dinsdag 16 augustus 2016:

 


Marc en Dave de Beer van de Beer visspecialiteiten laten weten dat ze in verband met onderbezetting helaas vanmiddag niet aanwezig zijn in Lierop. Volgende week zijn ze er weer gewoon.
 


 

Dinsdag 16 augustus 2016:
Dorpscoöperatie “Lierop Leeft” organiseert a.s. zondag 21 augustus weer het maandelijks koffiedrinken vanaf 10.45 uur. I.v.m. de vakantie is de Vurherd gesloten.
Onze pastoor Jan Zwirs is zo gastvrij deze morgen de pastorie beschikbaar te stellen. Dus het koffiedrinken vindt deze zondag plaats in de pastorie (bij mooi weer buiten).
Jan en Helmie Verhoeven van de Spar zorgen weer voor de versnaperingen. Kosten koffie bedraagt € 1,--.
 


 

Maandag 15 augustus 2016:
Annet Wilde stuurde ons onderstaand bericht….
‘In zeven avondvoorstellingen brengt openluchttheater De Speledonckers vanaf vrijdag 9 september - met natuurlijk ook weer Lieropse inbreng - de voorstelling Oorlogstuig naar het boek Dansen met de vijand (eerder getiteld: Tante Roosje) van Paul Glaser. De voorstelling gaat over het waargebeurde verhaal van Roosje Glaser, een jonge geëmancipeerde danslerares in oorlogstijd en joods. Roosje had dansscholen in Tilburg, ’s Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond en was ondanks verraad door haar (ex)man niet van plan deze op te geven. Roosje belandt via diverse kampen uiteindelijk in Auschwitz waar ze dankzij haar sterke karakter weet te overleven. Door letterlijk te dansen met de vijand. Zie HIER de volledige informatie’.

 

 


 

Zondag 14 augustus 2016:

 


GRATIS is het uitgangspunt van Vraag en Aanbod op de website van Lierop Leeft. Zo wachten 600 hotelzeepjes, een konijnenhok, 6 tiroler hoedjes, betonklinkers enz. op hun nieuwe eigenaar. Zo wordt er ook gevraagd naar o.a. Lieropse ansichtkaarten, boekjes van Wim Daniëls, restjes behang en traphekje. Bekijk de pagina maar en bedenk dat wat je zelf niet meer gebruikt of nodig hebt wellicht nuttig is voor een ander?
 


 

Zaterdag 13 augustus 2016:

 


Het Tuinfeest is uitverkocht op vrijdag en zaterdag.

Zondag echter kan iedereen gratis terecht voor de traditionele coverbands.

 

Ook aan de jeugd is weer gedacht middels een Mega groot Funpark voor alle kinderen die op zondagmiddag naar Nirwana Tuinfeest komen.
In dit Funpark, dat dit geheel afgezet zal zijn met hekken, kunnen de kinderen:
- springen op een luchtkussen van maar liest 18 meter lang
- de gekste ballonnen laten maken door een ballonnenclown
- 10 meter de lucht in klimmen op een klimwand
- zichzelf helemaal mooi laten maken in een beautysalon
- zichzelf laten schminken
- schilderen op plankjes die ze mee naar huis mogen nemen
- een crazy robot maken met allerlei voorwerpen
- mee dansen met De Hippe Gasten die 2 keer een half uur op zullen treden op de muziekagenda stage in de tent
En natuurlijk krijgen alle kinderen een stempelkaart waarmee ze gratis ranja, chips en snoep krijgen!
De entree is zoals al vele jaren op zondag de gehele dag gratis!!
 

Zie ook de plattegrond, het programma en de promo.

 

 


 

Vrijdag 12 augustus 2016:

 


De kwakkelzomer kende gisteren zijn 'hoogtepunt' met de hele dag regen en kou in Lierop en omstreken. Maar... het wordt beter! De komende dagen krijgen we het zonnetje weer steeds meer te zien. De liefhebbers kunnen dus weer aan zwemmen gaan denken. De gemeente denkt daarbij aan haar inwoners getuige onderstaand bericht...
'In de afgelopen periode hebben veel gezinnen last gehad van de gevolgen van het noodweer dat onze gemeente heeft getroffen. Het gemeentebestuur wil graag een klein gebaar doen naar alle kinderen onder de 18 uit Someren.
Elk kind kan op maandag 15 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur een vrijkaartje en een tegoedbon voor een ijsje voor zwembad De Diepsteeckel komen ophalen in het gemeentehuis. Met dit kaartje kun je een dag vrij zwemmen in zwembad De Diepsteeckel en daarnaast kun je de tegoedbon voor het ijsje inleveren op de dag dat je gaat zwemmen. Heb je al een abonnement? Haal dan op maandag 15 augustus alleen de tegoedbon op voor het gratis ijsje. De tegoedbon kun je alleen inleveren bij het zwembad. Het vrijkaartje is geldig op alle dagen waarop het zwembad open is tijdens het zwemseizoen 2016. Kijk voor meer info op de pagina van het zwembad’.
 


 

Donderdag 11 augustus 2016:

 


Truus van Otterdijk stuurde ons het bericht dat er de donderdagochtenden van 22 september, 20 oktober en 17 november bij Onis in de Kerkstraat 10 in Asten van 10.00 tot 12.00 uur groepsbijeenkomsten gehouden worden in het kader van het ontstaan van hersenaandoeningen. Dit gebeurt onder de naam 'Samen de dag door'.
Mensen die zorg nodig hebben blijven langer thuis wonen. In de huidige tijd zorgen we meer voor onszelf en voor elkaar. Dat vraagt het nodige van o.a. mantelzorgers.
Niet altijd zijn de mogelijkheden voor de ondersteuning en begeleiding thuis bekend, daarom deze bijeenkomsten “Samen de dag door”.
Voor de volledige informatie verwijzen wij graag naar het laatste nieuws op de website van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft.
 


 

Woensdag 10 augustus 2016:
Frans Neervens laat ons weten dat wegens de vakantie de oud papier ophaalroute 1 van aanstaande zaterdag 13 augustus verplaatst wordt naar a.s. vrijdag 12 augustus, aanvang 9 uur. Zie ook Fanfarekalender. Met de groeten van Frans en chauffeur Sjef natuurlijk.
 

 

 Woensdag 10 augustus 2016:

 


We zochten het woord ‘Beregoed’ op in de Dikke van Dale. Onder de betekenis vonden we superlatieven als ‘Best’, ‘Fraai’, ‘Geweldig’ ‘IJzersterk’, ‘Uitmuntend’ of ‘Uitermate goed’. Dat beloofd wat op zaterdag 5 november als in Lierop de muzikale Revue Beregoed te zien zal zijn. Dat het hondje van d’n bakker er bij zal zijn wisten we al, dat het een dodenrit zou worden was nog nieuw. Binnenkort zal het allemaal wel duidelijker worden. We blijven zoeken naar nieuws hierover.
 


 

Dinsdag 9 augustus 2016:

Van de familie Maas kregen wij het bericht dat Nellie Maas-Zeegers afgelopen zondag 7 augustus op 87-jarige leeftijd overleden is.
A.s. donderdag 11 augustus zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 


 

Dinsdag 9 augustus 2016:

 


Altijd mooi om te horen van de belevenissen die vakantiegangers uit Lierop meemaken op hun vakantieadres. Zo kregen we te horen dat de familie Ben van Bussel - die inmiddels al weer terug is van hun vakantie in het Schwarzwald – tijdens de laatste vakantie gehuldigd werd door de plaatselijke ‘Bürgermeister’ Klaus Hämmerle voor hun maar liefst 70 vakanties in Niederwinden in Zweitälerland. Zij werden tijdens de huldiging vergezeld door muzikanten van de plaatselijke muziekvereniging van Niederwinden. Zie ook het krantenartikel.
 


 

Maandag 8 augustus 2016:

 


Bent u in het bezit van oude, leegstaande stallen? En speelt u wel eens met de gedachte dat u deze gebouwen liever kwijt dan rijk zou zijn? Dan heeft de gemeente wellicht interessante nieuwe sloopregelingen voor u! Op 6 september om 19.30 uur komen ze langs in Lierop in de Vurherd om een toelichting te geven, want het kan heel interessant zijn om hieraan mee te doen!
Slopen kost geld. Daarom heeft de gemeente verschillende mogelijkheden bedacht, die het u in financieel opzicht makkelijk maken de sloop te bekostigen. Ook in bouwtechnisch opzicht is een voordeel te behalen.
Slopen van oude stallen betekent een opwaardering van uw perceel. Niet alleen verhoogt u de verkoopwaarde van uw woning, maar ook kan de gemeente zorgen voor de juiste bestemming.
Tenslotte: een vrij uitzicht, het weidse groene landschap dat zich voor u uitstrekt… dat is toch de luxe die juist een buitengebied-bewoner zou moeten hebben?
Er staan veel stallen leeg en dit aantal loopt alleen maar verder op. Door het stimuleren van sloop wil de gemeente de verpaupering van het buitengebied tegen gaan.
Heeft u nu al vragen over de sloopmaatregelen of wilt u een afspraak maken? Dat kan. Neem contact op via het Klant Contact Centrum van de gemeente tel. (0493) 494 888. Zie ook het interview dat Harrie van Horik had met wethouder van de Moosdijk.
 


 

Zondag 7 augustus 2016:
Ingrid Wijnen-Reijnders stuurde ons namens de Stichting Fokpaardendag Lierop oderstaand bericht…
‘Maandag 19 september vindt Fokpaardendag Lierop voor de 76e keer plaats. In de sfeervolle accommodatie aan het Kerkenhuis te Lierop worden weer vele paardenrassen aan u voorgesteld. In de ochtend wordt er in meerdere ringen gestart met het keuren van de fokpaarden en pony’s: Welsh- en Shetlandpony’s, haflingers en Trekpaarden. Tegelijkertijd, elders op het terrein, een dressuurproef voor menwagens. Deze combinaties komen later terug voor een spectaculaire vaardigheidsproef. Op het hoofdterrein zijn in de ochtend dressuur- en springwedstrijden voor jonge, vier- en vijfjarige paarden. Van deze rubrieken zullen de juryleden hun oordeel toelichten aan het publiek. We zien Friezen, Trekpaarden, Tuigpaarden en Hackney’s in meerdere rubrieken. Tijdens het defilé zullen alle winnaars van de fokkerijrubrieken zich presenteren op het hoofdterrein.
Het zeer spectaculaire Relais Springen wordt ook dit jaar weer gepresenteerd. Een van de hoogtepunten in het middagprogramma is de show Kür op muziek van de Glamour Queens.
Wij verwachten weer een groot, enthousiast publiek. Na afloop van de Fokpaardendag bent u natuurlijk van harte welkom op de Kermis in Lierop!
Informatie: www.fokpaardendaglierop.nl  - e-mail: fokpaardendaglierop@hotmail.com’.
Zie ook de volledige poster.
 


 

Zaterdag 6 augustus 2016:

 


Wisten de inwoners enkele weken geleden NIET dat er wegwerkzaamheden aan de Heesvenstraat zouden plaatsvinden, NU weten ze middels een schrijven van de gemeente WEL dat de Heesvenstraat op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 september afgesloten zal worden omdat er dan opnieuw geasfalteerd zal worden. Lekker handig met de kermis?! De omleiding zal dus dit jaar in ieder geval die dagen niet rechts door de Heesvenstraat/Slutelakker maar links door de Groenstraat, Lijestraat en Hogeweg lopen.
 


 

Vrijdag 5 augustus 2016:

 


A.s. maandag 8 augustus zullen de toekomstige Dumoulins, Kruijswijkers of Mollema's weer Lierop aandoen in een criterium dat als onderdeel van de 42e Wielerstimuleringsdagen van 7 t/m 12 augustus in Mierlo, Lierop en Someren gehouden wordt. In de Groenstraat zal de start/finishlijn getrokken worden. In maar liefst 7 categorieen wordt er vanaf 9.30 uur gestart. Om 18.30 uur zal er een individuele tijdrit verreden worden bij Nirwana en op woensdag vanaf 13.00 uur wordt er in Lieropp ook een klassieker verreden met start en finish aan de Hogeweg.
De wielerstimuleringsdagen worden op zondag 7 augustus om 15.00 uur officieel geopend waarna vanaf 18.00 uur de proloog verreden wordt in Someren met als start en finish De Hoof.
Op dinsdag is er vanaf 13.00 uur het Rabobank Jeugdcriterium in het centrum van Mierlo.
Op donderdag wordt er een ploegentijdrit gehouden in Someren. Die wordt gehouden in het Julianapark vanaf 09.30 uur. Om 19.00 uur begint dan de handicaprace die wordt gehouden in het centrum van Someren. Daar zijn ook diverse activiteiten gepland door de gezamenlijke Somerense horeca ondernemers.
Op vrijdag om 10.00 uur worden de diverse winnaars gehuldigd.
Tijdens deze dagen zullen de deelnemers naast het fietsen ook bezig gehouden worden met sport en spel en clinics.
 


 

Donderdag 4 augustus 2016:

 


Elly Maas stuurde ons onderstaand bericht...
'Afgelopen zondag vond de jaarlijkse bridgedrive, georganiseerd door Bridge Club Koliebri, voor de 12e keer plaats... Bridgen bij de boer.
Deze populaire bridgedrive, die meestal binnen 1 dag al volgeboekt is, is vooral in trek dank zij de mooie locaties waar gebridged wordt in combinatie met fietsen door het buitengebied van Lierop. De weergoden waren ons goed gezind want meer dan een paar druppels hoefden we niet te incasseren. Mede dank zij de gastheren en gastvrouwen, die hun locatie ter beschikking stellen, was het weer een bijzonder geslaagde drive. Winnaars waren dit jaar: Ria de Koning & Marian Schreven. We kunnen ook deze keer weer terugkijken op een fijne bridgedag'. Zie de foto’s.
 Donderdag 4 augustus 2016:

 


Rob Fritsen van Siris maakte de foto's. Afgelopen maandag jeu de boulden de kinderen van de BSO met de ouderen van de KBO. E.e.a. stond als buitenactiviteit van de buitenschoolse opvang NulVier gepland en kende naast het toen nog lekkere weertje gelukkige gezichten van beide 'kampen'.

Zie de foto’s.
 


 

Woensdag 3 augustus 2016:

 


Voor het tweede jaar op rij is Nirwana Tuinfeest uitverkocht!! Alle dag- en combitickets zijn verkocht dus zal er ook geen dagkassa zijn. De zondag is er natuurlijk weer als vanouds voor iedereen gratis entree. Een mooie dag om te komen genieten van prachtige coverbands en de sfeer die er altijd hangt tijdens het Tuinfeest.
Heb je al een kaartje en wil je nog gebruik maken van de camping of alvast consumptiemunten kopen tegen een gereduceerd tarief dan is dit mogelijk via deze link!
 Woensdag 3 augustus 2016:

 


Mieke van Stiphout stuurde ons bijgaande poster waarin ze een optreden aanbeveelt van Berry Knapen, Rob Scheepers en de Wibra's voor haar goede doel, MamaAlice. De artiesten en alle vrijwilligers daaromheen doen allemaal gratis mee. De avond wordt gehouden op 13 oktober in 't Perron te Heeze. Kaarten zijn vanaf nu ook verkrijgbaar bij de SPAR in Lierop.
 Woensdag 3 augustus 2016:

 


Emilie de Vries stuurde ons een link naar 't Contact waarin een begin van een verhaal over de verrichtingen van Lieroppenaar Henk Ruijssenaars tijdens de Ironman in Maastricht afgelopen zondag. Het hele verhaal is morgen, 4 augustus in 't Contact te lezen. Zie de link.
 


 

Dinsdag 2 augustus 2016:
Lonneke van Seggelen stuurde ons namens de organisatie van Nirwana Tuinfeest onderstaand bericht…
‘Nog 4 weken en de 41e editie van Nirwana Tuinfeest zal losbarsten.
Om er elk jaar een feest van te kunnen maken hebben we de hulp nodig van veel vrijwilligers en gelukkig hebben we heel veel vrijwilligers waar we elk jaar een beroep op kunnen doen. Zonder deze vrijwilligers zou er geen Nirwana Tuinfeest bestaan.
Ook dit jaar zullen er enkele honderden vrijwilligers helpen om van de 41e editie een onvergetelijke te maken. Denk aan scanners, bandjescontrole, security, tappen, backstage, bandbegeleiders, organisatie en bonnenverkopers. Alle plekken zijn gevuld op één na! We zoeken namelijk nog enkele personen die op zondagmiddag van 14.00 uur tot 19.00 uur bonnen zouden willen verkopen. Normaal krijg je als vrijwilliger gratis entree voor de dag dat je helpt maar aangezien de zondag altijd al gratis entree is krijg je voor de vrijdag óf de zaterdag gratis entree. Je mag zelf kiezen welke dag.
Dus heb je tijd en zin om een steentje bij te dragen aan dit jaarlijks prachtige feest? Stuur dan een mailtje naar info@nirwanatuinfeest.nl’.
 


 

Maandag 1 augustus 2016:
Mantelzorgers uit Asten en Someren/Lierop worden door Onis Steunpunt Mantelzorg uitgenodigd voor een gezellige spelletjesmiddag op woensdag 7 september a.s. De mantel-uit-dagen vinden meerdere keren per jaar plaats en staan in het teken van ontmoeting en ontspanning. Bent u zelf geen mantelzorger maar kent u iemand in uw omgeving biedt haar/hem dan uw hulp aan, zodat men deel kan nemen aan deze middag. Zie de hele informatie op Lierop Leeft onder het laatste nieuws.
 


 

Zondag 31 juli 2016:

 


Binnenkort wordt door de hondencontroleur gecontroleerd op het hondenbezit voor de hondenbelasting. Via een huisaan-huis-controle gaat de hondencontroleur na of uw hond is aangemeld bij de gemeente. Er wordt ook gecontroleerd in de bebouwde kom van Lierop want alleen hondenbezitters die in de bebouwde kom wonen worden
aangeslagen voor hondenbelasting. De hondenbezitters binnen de bebouwde kom zijn verplicht ervoor te zorgen dat de hond is aangemeld bij de gemeente. Als u
uw hond niet aanmeldt, riskeert u een geldboete. Als u een hond neemt of als er een verandering optreedt in het aantal honden dat u heeft, bent u verplicht om daarvan binnen één maand aangifte te doen. Op www.someren.nl  kunt u via een digitaal formulier uw hond aan- of afmelden. Is uw hond verkocht of overleden, dan dient u daarvan een bewijs toe te voegen. U kunt ook telefonisch een formulier aanvragen bij het Klant Contact Centrum van de gemeente, tel. (0493) 494 888.
 


 

Zaterdag 30 juli 2016:

 


Rare luchten boven Lierop gisteren. Riky Peeters stuurde ons er enkele foto’s van.
 Zaterdag 30 juli 2016:

 


Gerard Geboers houdt weer drie wandelingen naar het ‘gerestaureerde’ onderduikerskamp Dennenlust. Gerard Geboers is de schrijver van ‘Zij woonden een jaar in een bos - 1 augustus 1943-21 september 1944’. Tijdens de wandeling vertelt hij over het onderduikerskamp.
De wandelingen met open inschrijving zijn op de woensdagen 3 augustus, 10 augustus en 17 augustus. De wandelingen van 3 tot 4 km beginnen om 11.00 uur en de duur is ongeveer twee uur. Het maximale aantal deelnemers per wandeling is twintig. Begin- en eindpunt van de wandeling is Boscafé ’t Pastoorke van Moorsel. Inschrijven kan via e-mail g.geboers1@chello.nl.
De kosten zijn € 3, contant te voldoen bij aanvang van de wandeling. Meer info: www.gerardgeboers.nl.  (foto siris).
 


 

Vrijdag 29 juli 2016:

 


Anita Hurkmans was erbij en vertelde over het jaarlijkse uitstapje dat 10 deelnemers en 7 vrijwilligers van de dagbesteding bij het Klok en Peel Museum hadden. Na een paar uur wist iedereen ‘waar de klepel hing’ zoals ze opmerkte. Zie haar hele verhaal onder het laatste nieuws op de website van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft.
 Vrijdag 29 juli 2016:

 


Schitterende foto’s kregen we van Rob Fritsen (siris). Hij was erbij toen gisteren de jeugdvakantieweek werd afgesloten. Vele kinderen van de onderbouw hadden hun dierenknuffel meegenomen. Ook zij mochten mee op reis maar werden, in tegenstelling tot de kinderen, niet geschminkt. Wat zagen ze er prachtig uit! KIJK maar naar de foto’s.
 


 

Donderdag 28 juli 2016:

 


Dag drie van de Jeugdvakantieweek stond in het teken van de Olympische Spelen. Gelukkig was het ’t grootste deel van de dag zonnig, wat wel net zo aangenaam is als er water ‘in het spel’ is en dat was zo. Waren de voorgaande dagen alle kinderen tegelijk op het terrein, nu was de onder- en bovenbouw gescheiden. Voormiddag streden de kinderen van de onderbouw in nieuw samengestelde groepen voor de medailles terwijl in de middag de bovenbouw aan de beurt was. ’s Avonds werd een bijzonder drukke kijkavond gehouden en werd de prijswinnaar bekend gemaakt van de bouwwerken. De pizzahut uit Italië werd de winnaar en de kinderen uit die groep kregen een gouden spijker uitgereikt. Toen alle belangstellenden weg waren ruimden de afbraakploeg de bouwwerken op…. Op 6 na want die staan binnenkort in verschillende Lieropse tuinen te pronken.
Vandaag is de inchecktijd voor de onderbouw om 17.00 uur (uitchecktijd 20.00 uur) en de bovenbouw om 20.00 uur (uitchecktijd 23.00 uur). De onderbouw gaat kennismaken met de culturen en de gewoontes van de diverse landen en de bovenbouw gaat met landkaart en GPS al backpackend de wereld rond. De reis eindigt rond het kampvuur. Wij wensen alle deelnemers veel plezier op deze alweer laatste dag van Jeugdvakantiewerk 2016. Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf.
 Donderdag 28 juli 2016:

 


Sinds afgelopen maandag wordt er gewerkt aan uitbreiding van de Carpoolplaats Lierop. In verband met deze werkzaamheden zal de huidige carpoolplaats beperkt beschikbaar zijn. De carpoolplaats wordt op werkdagen goed benut, zo goed dat er regelmatig auto's in de bermen geparkeerd staan. De gemeente Someren heeft daarom besloten om met financiële bijdrage van de Provincie de huidige carpoolplaats met vijftien plaatsen uit te breiden.
 


 

Woensdag 27 juli 2016:

 


Gisteren werd op de tweede dag van de jeugdvakantieweek de 'reis rond de wereld' voortgezet met waar de kinderen en hun 'hulpjes' maandag gebleven waren... aftimmeren en vervolgens nog 'effe' schilderen. Alle groepen kunnen best trots zijn op hun bouwwerken. Ook zonder nationale vlag kunnen hun bouwwerken thuisgebracht worden in het land van herkomst. Vanavond kan iedereen hiernaar komen kijken want er wordt niet meer gebouwd. Vandaag staat in het teken van de Olympische Spelen. Van 10.00 tot 12.00 uur voor de onderbouw en van 13.30 tot 15.30 uur voor de bovenbouw.
IN de blokhut maakten de kinderen die geen bouwkunstenaars waren gebruik van de mogelijkheid dat er ook volop geknutseld kon worden. De mooiste creaties kwamen uit hun handen. Ook deze zijn vanavond vanaf 18.30 te zien. Zie de foto’s van onze slapfotograaf.
 


 

Dinsdag 26 juli 2016:
De Jeugdvakantieweek 2016 is gisteren van start gegaan. Het aantal deelnemers was met bijna 120 deelnemers nog groter dan afgelopen jaar en dit ondanks dat er ook nog een groep met de scouting op kamp was. Met het thema ‘een reis om de wereld’ en een mooi, met nationale vlaggen versierd terrein, werd na de opening door Yvonne Hurkmans, meteen begonnen met het bouwen van bij het land passende bouwwerken. Een fritestent uit België, een iglo van de noordpool, de Franse eiffeltoren enz. enz. Met behulp van ouders, opa’s en stagiaires stonden er om 1 uur ’s middags al mooie bouwwerken die alleen nog maar afgewerkt hoeven te worden. Dit gaat vandaag gebeuren. Foto’s van de eerste dag zijn HIER te vinden en natuurlijk ook op de pagina van Jeugdvakantiewerk op slaponline.
 Dinsdag 26 juli 2016:

 


Afgelopen zondag hield Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën een kringwedstrijd. Hierbij de uitslagen: Erekampioen: 1e Ad Vlemmix; Kampioen: 2e Ad Vlemmix; Personeel: 4e Ad Vlemmix, 5e Frans van de Ven, 6e Ton van de Ven; Vrije hand: 1e Ad Vlemmix, 6e Jan van Seggelen; Viertal: Gilde Onze Lieve Vrouwe van de Zeven Weeën uit Lierop met de schutters Angel van Moorsel, Willy Jacobs, Willie Donkers, Ad Vlemmix; Bejaarden: 2e Ton van de Ven; Puist: 1e Willy Jacobs, 4e Jo Looijmans, 5e Frans van de Ven, 6e Angela Verstappen, 7e Wim van Brussel.
 


 

Maandag 25 juli 2016:

 


Ingrid Pijpers stuurde ons het programma van Jeugdvakantiewerk dat vandaag begint. Het thema is ‘Een reis rond de wereld’. Vandaag en morgen wordt er gebouwd aan de creaties die horen bij het thema. Woensdag worden er spellen gespeeld, met het thema Olympische Spelen. De onderbouwleerlingen beginnen ’s morgens en de bovenbouwleerlingen volgen ’s middags. De bouwwerken kunnen ’s avonds bekeken worden door belangstellenden. Donderdag maken de onderbouwleerlingen kennis met de culturen en gewoontes van diverse landen en is de Franse keuken geopend om wat te eten. De bovenbouw gaat op pad om met een landkaart en GPS een tocht te maken. Zie het programma van deze dagen. Het volledige programma is te lezen op de pagina van Jeugdvakantiewerk op slaponline.
 


 

Zondag 24 juli 2016:

 


Jo Reijnders stuurde ons namens Seniorenkoor "De Koepelzangers" het bericht dat de Koepelzangers nog volop genieten van het 40-jarig jubileumjaar. Het zomerseizoen werd afgesloten met een zeer interessante excursie en een diner.
Hierbij vond de huldiging plaats van enkele jubilarissen: Anneke van Heugten Hesius is 12 1/2 jaar lid; Harrie van Lieshout 25 jaar; Bertha van de Eijnden-Welten 25 jaar en Nellie Maas-Zeegers is 35 jaar lid van onze zeer gezellige vereniging. Zij ontvingen ieder een oorkonde en een mooie bos bloemen. Alle jubilarissen van harte proficiat.
Op 8 september beginnen de repetities weer met het Shantyproject en op 2 oktober is er een optreden in het Orgelmuseum "De Gaviolizaal’’ in Helmond. Foto’s Siris.
 Zondag 24 juli 2016:

 


Jeugdvakantiewerk is vergeten in het boekje aan te geven, dat de kinderen van de onderbouw op donderdagmiddag een knuffel mee moeten nemen.

Zie de bijlage waar de informatie voor de kinderen en ouders te vinden is.
 


 

Zaterdag 23 juli 2016:

 


Wat laat, maar inmiddels hebben we de einduitslag binnen van de Tour dur Lierup. Ook een film gemaakt door Harrie van Horik (Siris) is inmiddels aangevuld. Kijk maar.
 


 

Vrijdag 22 juli 2016:

De vakanties beginnen, ook in Lierop. Als je al bezig bent geweest met de voorbereidingen dan heb je vast een lijst met alles wat je moet inpakken. Maar denk je er ook aan om je huis veilig achter te laten? Niets is zo vervelend als na een heerlijke vakantie thuiskomen in een huis waarin is ingebroken. Inbrekers slaan in de zomer vaak hun slag, omdat ze zien dat huizen langere tijd onbewoond zijn. Vanwege een uitpuilende brievenbus, bijvoorbeeld. Of doordat de gordijnen overdag niet opengaan. Ook enthousiaste vakantieberichten op Facebook en Twitter kunnen inbrekers inspireren. Wees dus voorzichtig met wat je deelt. Niet alleen tijdens de vakantie, maar ook voor die tijd.

Om je te helpen je huis zo veilig mogelijk achter te laten, hebben wij een handige checklist gevonden.

- Ramen en deuren

Controleer voordat je weg gaat alle ramen en deuren. Zitten ze allemaal goed dicht en zijn ze op slot? Vergeet ook de bovenlichtjes in de badkamer en het toilet niet. Laat aan de binnenzijde geen sleutels in de sloten steken. Binnendeuren doe je liefst niet op slot.

- Tijdschakelaars

Als je een paar lampen op een tijdschakelaar aansluit, lijkt het tijdens uw vakantie net of je thuis bent. De meeste moderne schakelaars hebben een functie waarbij de elektriciteit in een tijdvak van een half uur of een uur wordt ingeschakeld. Hierdoor gaat de lamp niet elke dag op precies hetzelfde moment aan, waardoor je nog beter de indruk wekt dat er iemand thuis is.

- Ladders

Zorg ervoor dat er geen ladders voor het pakken liggen. Ook hoge containers en dergelijke kun je beter binnen zetten of aan de ketting leggen.

- Kostbaarheden

Laat liever geen kostbaarheden en contant geld achter in je woning. Het tijdelijk huren van een kluis bij de bank kost niet veel en is veel veiliger.

- Post

Vraag aan familie, kennissen of buren om de post regelmatig van de mat te halen en op een plaats te leggen die vanaf buiten niet kan worden gezien. Zeg het abonnement van je krant tijdelijk op of laat de krant doorsturen naar je vakantie-adres.

- Gas, elektriciteit en water

Sluit de gaskraan in de keuken. Controleer of elektrische apparaten zoals vaatwasser, wasdroger, wasmachine en televisie echt uit zijn. Kun je de tv alleen stand by zetten? Trek dan de stekker uit het stopcontact. Controleer of alle kranen - ook die van de wasmachine - goed dicht zijn. Zet de verwarming laag.

- Achterblijvers

Laat je vakantieadres en je reisplannen achter bij familie en kennissen of buren die jouw huis tijdens je afwezigheid in de gaten houden. Mocht er iets zijn, dan weten ze hoe ze je kunnen bereiken.

 


 

Donderdag 21 juli 2016:
En wéér was het raak op de A67 onder Lierop. Een vrachtwagen met container kantelde gisterenmiddag onderaan de afrit naar Lierop.

Er waren geen gewonden en na de berging werd de weg weer opengesteld voor verkeer.
 

 

 Donderdag 21 juli 2016:

 


Esther Bruijstens stuurde ons namens de organisatie van de Jeugdvakantieweek (van 25 t/m 28 juli) de hulplijsten voor de hele week. Van iedereen die erop staat wordt verwacht dat ze op de ingedeelde dagen aanwezig zijn. E.e.a. is ook op de link naar Jeugdvakantiewerk te lezen, evenals de foto’s van vorig jaar. Onder het archief zijn de vakantieweken vanaf 2002 nog te bekijken. Het thema dit jaar is ‘Een reis rond de wereld’.
 


 

Woensdag 20 juli 2016:

 


Nog nooit het ‘Hondje van d’n Bakker’ gezien of gehoord? Op zaterdag 5 november is de kans groot dat je hem tegen gaat komen in zaal van Oosterhout. We hoorden gisteren op het stille Moorsel de klanken van o.a. het hondje maar ook van een olifant (‘tell me’ zei de olifant) en de leeuw (al sliep hij nog). Het herkenbare geluid van een band klonk ook ‘Beregoed’ over Moorsels dreven. Was het nu al een generale voor 5 november? Waren ze daarom op Moorsel, ver van het Lieropse? We zullen het gauw genoeg weten. Een verdronken vlinder was voorlopig het enige dier dat we nog tegenkwamen toen we Moorsel verlieten.
 Woensdag 20 juli 2016:

 


Het is weer warm, zeg maar heet de laatste dagen. Je kunt dus weer wachten op noodweer, dus onweer (hopenlijk geen hagel zoals 23 juni). Hoe je kunt bepalen hoe dichtbij het onweer is en wat te doen om veilig te zijn kun je hier lezen.
 

- Hoe dichtbij is het?
Tel het aantal seconden tussen de bliksemflits en de donder en deel het aantal seconden dan door drie. De uitkomst is – bij benadering – de afstand in kilometers. Omdat een onweersbui zich vaak snel verplaatst, is het zaak zo snel mogelijk een schuilplaats te zoeken als het begint te onweren.
 

- Veilig tijdens onweer
• Blijf weg van hoge punten en torens en zorg ervoor dat je niet zelf dat hoogste punt bent
• Schuil zo mogelijk in een gebouw of in een auto (met portieren en ramen gesloten) – bushokjes of carports bieden géén bescherming
• Ga niet onder een boom zitten
• Ga niet naast een lantaarnpaal, een hek of een ander metalen object of in de buurt van een hoogspanningsmast zitten
• In open gebied: ga gehurkt zitten met je hoofd zo laag mogelijk en je voeten bij elkaar. Is er een greppel in de buurt, ga daar dan in zitten
• Ga nooit plat op de grond liggen
• Op de camping kun je het beste naar het toiletgebouw gaan. Een tent biedt geen bescherming, een metalen caravan wel. Denk er wel aan de elektra los te koppelen
• Ben je op het water, verlaat dat dan zo snel mogelijk
• Word je tijdens het fietsen door onweer overvallen, stap dan af en zet de fiets een stukje bij je vandaan op de standaard
• Heb je een e-bike, schakel deze dan uit
• Ga niet in een groepje bij elkaar zitten, maar houd minstens twee meter afstand van elkaar
•Gebruik geen paraplu
• Wees niet bang om nat te regenen: natte kleding geleidt de bliksem juist beter dan je eigen lichaam
• Doe sieraden af
• Houd je telefoon niet in de hand, ga niet bellen of internetten en haal de dopjes van je hoofdtelefoon uit je oren
 


 

Dinsdag 19 juli 2016:

 


Onze fotograaf Peter Maas maakte naast de foto’s ook maar meteen een verslag…
‘Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen motocross plaats in de Herselse Bossen in Lierop. Sommige deelnemers hadden de website van MAC Lierop goed in de gaten gehouden. Daar stond op dat de wekelijkse trainingen wegens wateroverlast niet doorgingen. Nu hebben de deelnemers vaak van alles bij; denk aan campers, barbecues, heel veel gereedschap, ligstoelen, poetsdoeken, familie enz. Nieuw dit jaar was een deelnemer die z’n speedboot maar had meegenomen, maar gelukkig was die niet nodig en lag het terrein er weer prima bij. Omdat elders (internationaal) ook wedstrijden plaats vonden ontbraken de “bekende” namen/toppers. Buitenkansje dus voor velen om ook eens een wedstrijd vooraan te eindigen. Meteen na de start gaat daarom het gas vol open, de eersten houden dat de hele wedstrijd vol, terwijl de achterhoede naarmate de wedstrijd vordert steeds meer moeite heeft om door het rulle zand te baggeren. Voor geïnteresseerden die willen weten wie er nu gewonnen heeft verwijs ik naar de site van MAC Lierop’. Zie de foto’s.
 Dinsdag 19 juli 2016:

 


De zomervakantie is voor velen van ons al gestart, maar Nirwana Jeugdsoos is al volop bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Het eerst thema in september zal wederom NEONSPLASH zijn en voor de organisatie van deze avonden zijn wij op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers! Dus lijkt het jou leuk om mee de jeugdsoos te organiseren??
Stuur dan een mailtje naar: nirwanajeugdsoos@hotmail.nl
 


 

Maandag 18 juli 2016:

 


Het Pleintjesconcert werd dit jaar gehouden op een prachtige locatie en onder prima weersomstandigheden. Stichting Florancia en haar inwoners verwelkomden deze middag de vele muzikanten en bezoekers bij hen in de tuin. Na het welkomstwoord van voorzitter Martien Kusters opende de jeugd van het slagwerk (YDS) de middag onder leiding van John Klaus. Vele ouders en familie waren aanwezig om de muzikale kunsten van hun kroost te aanschouwen. Hierna was het de beurt aan de senioren slagwerkgroep voor een kort optreden waarna de jeugdfanfare (YDF) liet horen dat er volop muziek zit in de Lieropse jeugd. Als eerste speelde de jongste jeugd enkele nummers, waarna de oudste jeugd zich aansloot voor een miniconcertje. Elk jaar weer zijn er jeugdmuzikanten die slagen voor een muziekdiploma. Ook dit jaar werden de geslaagde jeugdleden een diploma uitgereikt waarna het ‘Lang zullen ze leven’ gespeeld werd door de inmiddels opgestelde fanfare die deze keer staand enkele nummers ten gehore bracht. Het bleef nog lang gezellig in de tuin.
Vanavond is de laatste repetitie voor de vakantie. A.s. donderdag is de afsluitende barbecue voor fanfare en ’artiesten’ die tijdens Lierop Live op gaan treden of er op een andere manier aan meewerken. Er zal tijdens deze avond een update getoond worden van de voorbereidingen van Lierop Live op 28 en 29 oktober. Na de vakantie gaat het weer in volle vaart verder met repeteren voor deze speciale avonden van Lierop Live ‘on the move’ in oktober. Zie ook de foto's.
 Maandag 18 juli 2016:

 


“Het is niet goed dat de mens alleen is,” staat geschreven in het eerste Bijbelboek. Gedurende mijn al behoorlijk lange leven als priester zijn er regelmatig momenten geweest dat ik me eenzaam heb gevoeld, maar nooit alleen. Altijd en overal heb ik mogen ervaren dat er mensen om me heen waren en zijn, die mij waarderen en van mij houden, die mij steunen en stimuleren. Dankzij hen kan ik mijn dienstwerk verrichten en heb ik de mijlpaal van mijn gouden jubileum mogen bereiken.
Dat jubileum is bepaald niet onopgemerkt voorbij gegaan. Al van tevoren zijn er opvallende kaarten rondgestuurd en stonden er stukjes in de krant, op Slaponline en Siris. En in het afgelopen weekend is op een werkelijk grandioze manier, bij stralend weer, dit feest gevierd door jong en oud, in de prachtig versierde koepelkerk, op het kerkplein en in de feestelijk ingerichte pastorietuin. Er hebben twee schitterende vieringen plaats gevonden in de kerk, er zijn lovende woorden gesproken, er is prachtig gezongen en gemusiceerd. Er is mij een kunstig uit kindertekeningen gecomponeerd portret van ‘Jan met de pet’ aangeboden. Er was een traditionele vendelhulde en een haast eindeloze receptie. Ontelbare handen heb ik geschud, kusjes, kaarten, brieven, flessen, bloemen, boeken en euro’s ontvangen. Het was indrukwekkend, hartverwarmend en ontroerend met zo velen samen te zijn in innige harmonie en vrede. Heel, heel hartelijk dank aan allen die hier op welke manier dan ook aan hebben bijgedragen.
Ik zweef nog een beetje op een gouden wolk, maar hoop binnenkort weer terug te zijn op aarde, tussen u in, op het kaauwvoetjesland van het zo warme Lierop.
Jan Zwirs.
 Maandag 18 juli 2016:

 


Van de locatieraad kregen we onderstaand bedankje voor het feest van onze pastoor…
‘Wat een prachtig feest! Dankzij uw belangstelling en de inzet van velen: pastoor Pieter Scheepers, pater Piet Schellens, de kosters, de kinderliturgiegroep, het Parochieel Kerkkoor en A Capella, de acolieten, de lector, de collectanten, de bloemengroep, de presentatoren, Young Dynamic, de fotografen, ’t Rendal, de buurt, de poetsters, de boogbouwers, de opruimers, de muntendelers, het oranjecomité, Slaponline, de catering, de gastvrouw en ceremoniemeester, de fanfare, de gildes, de Trekzakken, Top, de wijkcontactpersonen en alle anderen.
Zowel het feest van de kinderen op zaterdag in de koepelkerk, als de Plechtige Eucharistieviering en receptie op zondag zijn onvergetelijk. Fijn dat we onze pastoor dit hebben kunnen aanbieden. De locatieraad hoopt dat u en de pastoor er nog lang met veel genoegen aan zullen terugdenken. Dank u wel dat we op u konden rekenen’!
 


 

Zondag 17 juli 2016:

 


SV Lierop is klaar voor groene stroom! Laat de zon maar schijnen!
 Zondag 17 juli 2016:

O.a. als dank voor de bijdrage van de Lieropse inwoners aan de donateursactie houdt fanfare St. Willibrordus en de slagwerkgroep vandaag bij St. Florancia het Pleintjesconcert. Naast de (jeugd)fanfare en (jeugd)slagwerkgroep zal ook de huis DJ zijn feestelijke platen 'draaien'.
Het programma is als volgt:
14.00-14.05 welkomstwoord
14.05-14.50 YDS en slagwerkgroep
14.50-15.05 kleine pauze (eventueel enkele nummers van DJ)
15.15-15.30 YDF jongste jeugd
15.30-16.00 YDF oudste jeugd
16.00-16.20 diploma uitreiking YD, aansluitend fanfare met felicitatiemars en andere nummers
16.20-? DJ bewoner Floriancia
 


 

Zaterdag 16 juli 2016:

 


Team Nulvier DAS stuurde ons hun fantastische vakantieprogramma voor alle BSO kinderen in de weken 30 t/m 35. Kijk maar ‘s…
 


 

Vrijdag 15 juli 2016:

 


De 52e Tour dur Lierup zit erop. Met dank aan de organisatie die er elk jaar in slaagt om er een niet meer weg te denken Lierops evenement van te maken. Al was het alleen maar voor de jongste klasse die nog steeds in grote getale meedoet. Prachtig om te zien. Het plezier spat ervan af. Mooi was bovendien dat op deze dag, dat in de Tour de France alle renners de gele tuidrager voorbij reden toen hij door pech te voet verder moest, hier in Lierop bij een valpartij bij de 6-jarigen unaniem door de rennertjes zelf werd besloten om terug naar de startstreep te gaan.
De winnaar in de oudste categorie deelnemers, Boudewijn de Groot, trok het winnende lot in de loterij bij de Toer dur Lierup. De gelukkige bezitter van het winnende lot, de familie Van de Nieuwenhof (Balisboom), was aanwezig en dus kon de fiets direct overhandigd worden (zie fotoin album). Van harte gefeliciteerd en veel fietsplezier!
Dank aan iedereen die deze toer weer tot een succes heeft gemaakt! Op naar de 53e editie!
Zie uitslag van gisteren en de einduitslag. Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf en de film die siris maakte.
 


 

Donderdag 14 juli 2016:

 


De derde dag van de Tour dur Lierup kan weer als geslaagd de boeken in. Tussen de bedrijven door werden de Lieropse kampioenschappen hardlopen gehouden. Winnaar bij de heren werd Sem vd Nieuwenhof. Bij de dames was Floor van Loon de beste. Zie de foto's. Zie ook de uitslagen.
 


 

Woensdag 13 juli 2016:

 


De dinsdag van de Toer dur Lierup viel o.a. op door een voorop rijdende oude volgauto van Sauna Diana die in 1992 nog meereed in de échte Tour de France. Eddy Bouwmans kan er beslist meer over vertellen want hij reed in dat jaar bij die ploeg die ook een Engelse dubbeldekker mee liet rijden als reclamezuil in diezelfde Tour. Gisteren reed deze auto voorop met Mark van Horik achter het stuur; in een ver verleden volgens eigen zeggen ook een verdienstelijk wielrenner dankzij de Tour dur Lierup. Gelukkig hoefde hij niet in actie te komen om de wielrennertjes een andere fiets te geven. Zijn fietsen waren duidelijk een maat te groot.
Een ander opvallend vervoermiddel deze avond was de nieuwe duofiets van de dorpscoöperatie Lierop Leeft die mede dankzij de steun van TSC Solo in Lierop rond rijdt. Harrie van Bussel was het fietsmaatje van moeder Mien. Wellicht is er nog ’s een duofietsrace tijdens de Tour dur Lierup als er nog meer belangstelling komt voor deze fiets en er nog meer duofietsen nodig zijn. Reserveren kan overigens op de website van Lierop Leeft.
Als we uitslagen krijgen zetten we ze er nog bij. Foto’s van onze slapfotograaf zijn HIER te zien. Zie ook de uitslagen van dinsdag
 Woensdag 13 juli 2016:
Van Peter Verberne kregen wij het bericht dat a.s. zondag 17 juli het gemengd kerkkoor van Budel-Schoot de gezangen tijdens de H. Mis van 10.00 uur in onze Koepelkerk gaat verzorgen. Dit vanwege een reisje van het koor, waarbij het al sinds 1990 traditie is dat deze dag begonnen wordt met het opluisteren van een mis ergens in de buurt van waar de reis naar toe gaat. Naast de Deutsche Messe van Franz Schubert zullen zij enkele meerstemmige liederen ten gehore brengen. Iedereen is natuurlijk van harte welkom. Zie bijgaande info uit Budel-Schoot.
 


 

Dinsdag 12 juli 2016:

 


Vanaf gisteren tot en met a.s. donderdag wordt de 52e editie van de “Toer dur Lierup” verreden. De “Toer dur Lierup” is een jaarlijks fietsevenement van TSC Solo voor alle kinderen tot 12 jaar die in Lierop wonen. Iedere avond wordt er om 18.30 uur gestart op het parkoers aan de Bruiseldonk. De kinderen die elke dag meefietsen, kunnen punten verdienen voor het algemeen klassement en maken kans in het bezit te komen van de enige echte Toer dur Lierup-trui! Ook dit jaar is er vanaf 5 jaar weer een apart jongens- en meisjesklassement. Kinderen tot 4 jaar rijden 1 ronde, daarna komt er per leeftijd 1 ronde bij (5 jaar 2 rondes, 6 jaar 3 rondes etc..). De kinderen vanaf 9 jaar fietsen met een fiets die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld. Dus allemaal op een zelfde type fiets! Vabavond zal de duofiets van Lierop Leeft nogmaals gepresenteerd worden. Woensdag is er een stratenloop. Iedereen vanaf 11 jaar kan hieraan meedoen. Kosten deelname is € 1,00.
Zie hier ook de Zie ook de uitslagen van maandag . Foto's zijn HIER te zien.
 Dinsdag 12 juli 2016:
A.s. zondag 17 juli vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken. Ook deze keer weer in de Vurherd. E.e.a. wordt georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 


 

Maandag 10 juli 2016:

 


Zelfs de weergoden hadden dit weekend een prachtig cadeau voor onze pastoor Jan. Het was schitterend weer, net zoals 10 jaar geleden. Je krijgt wat je verdient.
De tweede dag van het feest begon met het ophalen van de pastoor door de beide gildes. Hij – en zijn gevolg - werd begeleid naar de stampvolle kerk die zat te wachten op de feesteling. A Capella startte toepasselijk met het lied ‘Vrede’. Zij zouden samen met het Kerkkoor afwisselend deze dienst op een waardige manier begeleiden. Gerrit Sanders verwelkomde iedereen namens de locatieraad (eerder kerkbestuur). Het werd een plechtige Mis met 'Drie Hirre'. Op het priesterkoor werd Jan ondersteund door 4 acolieten (Gerard Claassen, Huub Hofland, Bart van de Wiel en Harrie Kuypers) en Pieter Scheepers (pastoor van de nieuwe Franciscusparochie) en Piet Schellens (collega van Jan in Vlierden). Piet vertelde o.a. dat Jan 50 jaar geleden ‘gevormd’ is in het gedachtegoed van Mgr. Bekkers die barmhartigheid, gastvrijheid en dienstbaarheid hoog in het vaandel had staan. In de tijd dat Jan in Borneo zat bleef hij deze gedachte trouw. Hij had daar in het oerwoud geen ‘last’ van het nieuwe Concilie dat met bepaalde regels kwam die niet echt strookten met Jan's filosofie. Ook toen hij terug kwam uit Borneo en in Lierop geland was heeft hij altijd zijn eigen gedachtegoed aangehouden. Na de komst van de nieuwe paus, nieuwe bisschop én Pieter Scheepers waait volgens Jan weer de goede wind in de kerk en kan hij nog lang vooruit zonder zich druk te hoeven maken over de zogenaamde ‘regels’. 'Het gaat nu wel goed komen met onze toekomstige parochie'. Tijdens de viering kwamen ook de individuele leden van de locatieraad aan het woord over wat ze zoal met Jan meegemaakt hebben. ‘Hij is een voorzitter en leider zonder ooit voor te zitten of te leiden’; ‘Hij is een inspiratiebron voor iedereen in een open en gastvrije kerk’; Onderweg op de fiets vanaf Helmond met Ton van Schalen bleek de barmhartigheid volgens Ton toen Jan op ‘zijn’ manier vroeg: ‘Ton, treedt binnen in mijn restauratiecommissie en het bestuur’. 'Een voorbeeld voor ons allen' volgens Ton, 'Amen'. De collecte was volgens Jan deze keer voor het onderhoud van de kerk want er was nogal wat hagelschade en hij wil in de winter liever niet in de tocht staan. Tijdens de consecratie vervingen enkele gildebroeders en bazuinblazers op een indrukkende wijze de traditionele bel. Op het einde van de dienst stond Pieter Scheepers nog even stil bij een ‘gouden vent’ waarmee hij zijn verhaal van loftuitingen begon. Op het kerkplein kreeg de pastoor een vendelhulde en werd de eed van trouw voor het kerkelijk gezag hernieuwd waarna iedereen zich begaf naar de pastorietuin waar de receptie plaats vond. Kerkkoor en fanfare brachten een serenade alvorens Jan aan een marathonreceptie van ruim drie uur begon. Een ongekend aantal mensen kwamen hem feliciteren. De wachtrij loste pas na 4 uur op waarna Jan even rust kreeg om wat rond te lopen. Tijdens de receptie was het goed toeven in de tuin onder de accordeonklanken van de Trekzakken. Tegen 6 uur kwam er eindelijk rust en kon Jan met zijn familie en kennissen nog napraten over dit geweldige weekend.

Foto's van zaterdag (van Rob Fritsen Siris) staan ook bij het nieuws van gisteren. Foto's van de zondag door onze slapfotograaf zijn HIER te bekijken.
 


 

Maandag 11 juli 2016:
Omdat er dorpsgenoten - en met name jongeren - zijn die een huurwoning zoeken en hiervoor geen mogelijkheden in Lierop vinden wil de werkgroep Wonen van Lierop Leeft in het najaar WoCom en de gemeente uitnodigen om dit te bespreken. Hoe en wat is te lezen op de website van Lierop Leeft onder Laatste Nieuws.
 


 

Zondag 10 juli 2016:

 


Wat een mooi feestje werd er gisteren in de kerk gevierd door de jeugd van Lierop met hun ouders en andere belangstellenden. De organisatie had er echt werk van gemaakt - en terecht - want als iemand verdient om in het zonnetje gezet te worden dan is het onze pastoor wel. Jan Zwirs is al een hele tijd een begrip in Lierop en niet alleen IN de kerk.
Om vijf voor vijf werd er door 4 kinderen van groep 8 aangebeld bij de pastorie. Pastoor Jan deed open en vergezelde de kinderen - onder de klanken van de jeugdfanfare Young Dynamic - naar de kerk waar hij op een mooi versierd kerkplein door de feestbogen met nog meer kinderen van groep 8 de ingang van de kerk opzocht. De kerk, die lekker vol zat, waarbij zeker het grootste deel van de bezoekers al lang geen regelmatige bezoeker van de kerk meer was, maar voor deze gelegenheid waren ze er wél bij! Voor 'onze' Jan. Voor de communiebank was een podium gebouwd waar de zetel van Sinterklaas prominent een plaats had. Dit keer voor de feesteling. Jan hoefde deze keer helemaal niets te doen alleen te genieten van alles wat voorbij kwam. En dat was nogal wat. Het begon met een gedicht van Mariëlle van Rijt die ook de presentatoren van de bijeenkomst voorstelde, Boy Joosten en Koen Sijbers. Zij praatten de onderdelen op een leuke manier aan elkaar. Op de zijschermen was alles wat er op het podium gebeurde mooi in beeld gebracht en ook de rode draad, een rad met daarop diverse onderdelen van de viering, kwam telkens in beeld als de presentatoren riepen: 'Pastoor Jan' en de kinderen massaal volgden met: 'laat maar draaien'. Als eerste onderdeel na het draaien aan het rad kwam 'de Koepelkerk' in beeld. Jan Kuypers vertelde in een film mooie verhalen van de kerk en liet zelfs zien hoe hij via het buitenbruggetje in de Koepel en daarna bij het beeld terecht kwam. Als tweede werd het aangenomen kleinkind van de pastoor, Nicky Maas, uitgenodigd om nog een keer 'Lieve Opa' te zingen wat ze ook al eens met de kerstshow van de Wibra's uitgevoerd had. Ook de jeugd van de fanfare, Young Dynamic, liet zich ook hier weer niet onbetuigd. Lekker vlotte nummers werden tussende diverse onderdelen met verve ten gehore gebracht. De volgende draai aan het rad had als uitkomst: Rijmelarij. Kinderen lieten hun rijmpjes horen, speciaal voor de pastoor. Het laatste rijmpje eindigde op: 'Dat je nog lang pastoor mag blijven... en veel geluk'. De Moppentrommel was het volgende onderdeel van het rad. Die kan natuurlijk niet ontbreken want pastoor Jan is het grote voorbeeld van het vertellen van leuke mopjes. Op de beeldschermen waren vervolgens beelden te zien van diverse bijzondere activiteiten die in de kerk plaatsvonden in de tijd dat pastoor Jan in Lierop was. O.a. het optreden van de coverband van U2 en de Passie waren prominent in beeld. Na de volgende draai kreeg de pastoor een diepte-interview van enkele kinderen en onder de kop 'Het pastoorke verteld' moest de pastoor toch effe uit zijn stoel om een verhaal te vertellen. Op 'zijn manier' vertelde hij over een gong in Borneo... een belletje maakt je gelukkig was het mooie einde. Na het 'draaien maar' was het de beurt aan het onderdeel Praatjesmakers. Kinderen waren gefilmd tijdens het praten met elkaar over de pastoor. Zoals: Wat doet de pastoor in de kerk...: 'Werken'. Wat heeft de pastoor aan... 'een jurk'. Wat eet hij... ‘een dingetje en daar zit dan doping in’. Wat doet hij als hij niet in de kerk is... ‘dan zit hij in ’t Boscafé’.
Hierna zong Jasmine van Kessel voor de pastoor een mooi nummer van Marco Borsato en na de volgende draai was het tijd voor de Mis-tery guest. Dit bleken de misdienaars te zijn die tijdens de diensten de pastoor geassisteerd hadden. Het podium was te klein om alle (ex)misdienaars te plaatsen. Hierna werd een grote fiets op het podium gezet. Fietsen is Jan's hobby dus iets over een fiets mocht niet ontbreken. Het werd een lied van Skik: Op fietse. Met 'eigen' tekst werd het gebracht door Jan-Willem Dubbeldam (gitaar), Eric Hesius (zang) en Henk Coolen (mondharmonica).
Als laatste onderdeel werd HET kado aangeboden. Een schilderij van Jan opgebouwd uit een ontelbaar aantal kleine foto'tjes van de kinderen. De viering eindigde zoals hij begon, met een gedicht, dit keer door Sandra de Vreede.
Daarna werd iedereen uitgenodigd in de tuin maar eerst moest er voor de liefhebbers nog een 'frietje' gegeten worden. Voor iedereen werd goed gezorgd en zo eindigde een mooie middag waarvan iedereen - met in het bijzonder onze pastoor - genoten heeft. Vandaag deel 2 van het feest. Foto’s worden verzameld met die van vandaag en zijn morgen allemaal te zien.

Zie ook de foto's van Rob Fritsen (Siris).
 


 

Zaterdag 9 juli 2016:

 


In de afgelopen stageperiode van studenten van Sint Lucas Eindhoven moesten drie stagiaires hun meesterproef maken. Brian Fleerakkers uit Veldhoven maakte een documentaire over Riny Verstappen van Bedrijfsauto's Bas Verstappen aan de Hogeweg in Lierop. Iedereen, die op de A67 richting Lierop rijdt, moet het zijn opgevallen. Midden in het weiland zie je plotseling een straaljager of een trein of een helikopter en hele speciale auto’s staan. Die staan allemaal op de grond van Bas Verstappen Bedrijfswagens. Verstappen is een heel speciaal autobedrijf. Een bedrijf dat ook geregeld met de gemeente overhoop ligt. De vader van Bas en de grondlegger van het bedrijf, Riny Verstappen vertelt hoe het jaren geleden allemaal begon… (film van Siris overgenomen)
 Zaterdag 9 juli 2016:

 


Morgen is er om 10.30 uur een plechtige H. Mis in de Koepelkerk met als voorgangers pater Jan Zwirs, pater Piet Schellens en pastoor Pieter Scheepers. Na deze mis zullen de gildes een vendelgroet geven en volgt een receptie in de pastorietuin die tot 17.00 uur gaat duren.
Harrie van Horik interviewde deze week onze pastoor namens Siris.
 


 

Vrijdag 8 juli 2016:

 


De tunnel aan de Steemertseweg is nu helemaal zoals het hoort. Gisteren werd hij gecoat door Marius Looijmans en zijn mensen. Met dank aan de belangengroep die hiervoor de benodigde bijdrage kon doen.
 Vrijdag 8 juli 2016:
De ticketverkoop van Lierop Live ‘on the move’ is nu ruim een maand onderweg en de mijlpaal van 1000 verkochte tickets is bijna gepasseerd. We adviseren je, als je nog staanplaatsen wilt voor de zaterdagavond, niet te lang meer te wachten met het kopen van een kaartje. Voor de zaterdag zijn er ook nog enkele zitplaatsen teruggekomen (4 bij Jam Jamm en enkele die online erbij gezet zijn).
Voor de vrijdagavond zijn er nog volop tickets te verkrijgen (zit- én staanplaatsen) bij de verkoopadressen Spar Lierop, Jam Jamm Someren en online via www.lieroplive.nl
 Vrijdag 8 juli 2016:
Annemiek Gofers stuurde ons namens de werkgroep Kinderlithurgie ons onderstaand bericht….
‘Zaterdag en zondag viert pastoor Jan een feestje! Hij is dan 50 jaar priester. Morgen gaan we de pastoor een mooie middag bezorgen! Een echt feest vóór en door de jeugd van Lierop in de kerk. Is het dan een viering of een mis? Nee, dat is het niet!
Het wordt een feest voor alle kinderen van Lierop waarin we de pastoor in het zonnetje gaan zetten en waar vele bekende Lieroppenaren aan meewerken. Alle ouders zijn natuurlijk van harte welkom om met de kinderen mee te komen naar het feest!
Na afloop van het feest in de kerk, feesten we nog even door in de pastorietuin!
Tot morgen om 17:00 uur in de Koepelkerk! Zorg dat je erbij bent!!’
 Vrijdag 8 juli 2016:
Een echte app om problemen in de openbare ruimte te melden bij de gemeente. De app is gratis beschikbaar op Android en IOS en heet BuitenBeter. Klopt er iets niet op straat of in de buurt? Scheefliggende stoeptegels of een boom of haag in het gemeenteplantsoen die nodig moet worden gesnoeid? Lantaarnpaal defect? Een vies bushokje, gedumpte vuilniszakken of een gat in de weg? Inwoners kunnen het snel en makkelijk laten weten via de BuitenBeter-app. Dit kan direct op de plek én op het moment dat iemand iets signaleert. Problemen variërend van vernielde speeltoestellen tot een gat in de weg kunnen letterlijk in beeld worden gebracht. Dit kan door een foto toe te voegen. De app geeft bij de melding de exacte locatie aan. Daardoor kan de gemeente efficiënt en doeltreffend optreden. Via de app kan de melder de status van de melding volgen en krijgt hij bericht als de melding is afgehandeld. De app werkt in heel Nederland. Op basis van de locatie wordt de melding doorgegeven aan de juiste gemeente. Dus ook als iemand iets afwijkends tegenkomt in een andere gemeente kan dit via de app worden doorgegeven. Kijk voor meer info op www.buitenbeter.nl.
 


 

Donderdag 7 juli 2016:
De gemeente Someren verruimt deze week de openingstijden van de milieustraat voor alle afvalstromen. Daarmee krijgen ook Lieroppenaren extra mogelijkheden om het afval dat zij nog thuis hebben liggen, als gevolg van het noodweer vorige week, te kunnen wegbrengen.
Deze week (maandag 4 tot en met zaterdag 9 juli) zijn de openingstijden als volgt:
Maandag t/m vrijdag van 12.00 uur - 17.00 uur- Zaterdag van 9.00 uur - 17.00 uur.
 Donderdag 7 juli 2016:
Annemiek Gofers verzocht ons namens de Kinderlithurgiegroep om nog eens de poster te plaatsen van het feest van onze pastoor komend weekend.

 

 Donderdag 7 juli 2016:
Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, laat weten dat ook dit jaar mensen die veel steun hebben van een mantelzorger weer in de gelegenheid gebracht worden om hiervoor een mantelzorgcompliment aan te vragen. Zie de uitleg en het invulformulier op de website van Lierop Leeft.
 


 

Woensdag 6 juli 2016:
Op zondag 3 juli was het precies vijftig jaar geleden dat Jan Zwirs in de kapel van missiehuis St. Antonius te Kaatsheuvel tot priester werd gewijd. Het komend weekend wordt dat heugelijke feit in Lierop groots gevierd. Reden voor Peter Verberne, lid van de locatieraad in Lierop, om pastoor Zwirs te interviewen.
Enkele typische uitspraken uit het interview…
“Er zijn zoveel mensen in Lierop, die veul meer doen dan ik”.
“En dat terwijl ik in die tijd nog wel eens dacht, ik zit hier voor Jan Joker”.
“”Vroeger dacht je wel eens, als ik nou een vrouw had en een paar kinderen; dat zou ook mooi zijn”.
“Ik heb me nooit zo gebonden gevoeld door al die regels van de kerk”.
“Als je aan de goden bent overgeleverd, kun je de goden maar beter te vriend houden”.
“Als je vroeger niet naar de kerk ging, werd er over je gepraat; nou wordt er over je gepraat als je wel gaat”.
“Maar de kernwaarden van de Bijbel blijven betekenisvol”.
“Sommigen zeggen dat we met iets bezig zijn wat ten einde loopt, maar dat geloof ik niet”.
“Waar ben ik aan begonnen!” Helemaal alleen aan een zijrivier”.
“Nog een tijdje een beetje gezond te blijven. En een keer niet meer wakker worden”.
“Ik hoef geen cruise te maken of zo”.
De locatieraad hoopt in het weekend zoveel mogelijk Lieroppenaren te mogen begroeten zodat we er samen met onze pastoor een mooi feest van kunnen maken.
 Woensdag 6 juli 2016:

 


Het ‘fijne’ weten we er nog niet van maar in de wandelgangen hoorden we wel al dat er zaterdag 5 november, de week na Lierop Live, een nieuw muzikaal gebeuren in Lierop gepresenteerd zal worden. Dieren spelen daarbij een rol, het zal ‘bere’goed worden volgens dezelfde wandelgangen. Over wat en hoe berichten we zo gauw er meer duidelijkheid is. Een ding is wel weer duidelijk. Lierop en muziek hebben écht iets met elkaar!
 


 

Dinsdag 5 juli 2016:

 

 

Vanmiddag rond 17.00 uur was er weer eens een ongeluk op de A67 onder Lierop op de hoogte van 't Voortje. Een vrachtwagen kwam geschaard tot stilstand, vast tussen twee vangrails. Het verkeer stond richting Eindhoven uren stil. Aan de andere kant ontstond ook een enorme kijkersfile. Er was ook een personenauto bij betrokken. Die kwam vast tegen de vrachtwagen tot stilstand. Er raakte in ieder geval een persoon lichtgewond. (Foto Willie vd Sanden).

 


 

Dinsdag 5 juli 2016:

 


De organisatie van de Benefiet Picknick op de 60 kilometer post in Lierop mag terugzien op een zeer geslaagde editie. Door de belangeloze inzet van vele vrijwilligers en de bijdrage van een groot aantal sponsoren slaagden zij er in ruim € 3.200,- op te halen voor het goede doel, het Ronald McDonald Huis in Maastricht.
Aan de mini Kennedymars deden overigens 1565 wandelaars mee, aan de 80 km 1815 lopers en aan de 40 km (Rondje Someren) deden 1135 lopers mee.
 Dinsdag 5 juli 2016:
Van Huisartsenpraktijk Raaymakers kregen we onderstaand bericht...
Dr Raaijmakers is van maandag 25 juli tot vrijdag 5 augustus gesloten. Herhaalrecepten graag voor deze datum doorgeven. Waarneming door huisarts dr Deimann, Nieuwendijk 5, Someren Eind. Telefoonnummer: 0493 440370. Buiten kantoortijd Spoedpost 0900 8861.
 


 

Maandag 4 juli 2016:

 


Annie van Bommel stuurde ons onderstaand bericht...
Dankzij de inzet van Frank, Inge, Jan, Jet, Marianne, Marij, Mieke, Monique, Nelly, Piet, Petra, Ralf en Teunis is de doortocht van de Kennedymars door Lierop afgelopen zaterdagavond weer goed verlopen en zijn de lopers gescand en voorzien van een drankje en een hapje. Bedankt voor jullie inzet.
Ook Linda van Gemert van café Nr. 1 bedankt voor het beschikbaar stellen van de benodigde faciliteiten. Hopelijk weer tot volgend jaar.
 Maandag 4 juli 2016:
Vandaag hebben we bij de Lieropse Links weer een Lieropse ondernemer toegevoegd. Het betreft Astrid van Dijk die met haar kapsalon ‘Love is in the Hair’ al jaren op Hersel haar bedrijf exploiteert, en met succes. Zowel vorig jaar als dit jaar werd zij ‘kapsalon van het jaar’ van de gemeente Someren. Zie hiervan het filmpje op facebook.
 

 


 

Zondag 3 juli 2016:

 

 

De Kennedymarslopers zijn inmiddels allemaal Lierop voor de tweede keer gepasseerd. We waren er vannacht bij op 'Hét Partyplein van Lierop' waar de kou jammer genoeg niet echt meewerkte aan een aangenaam verpozen in de buitenlucht. Dan was het vorig jaar beter toen de temperaturen nog dubbel zo hoog waren.

Lieroppenaren die we voorbij zagen komen in volgorde van binnenkomen na 80 km al dan niet aan de eindstreep...

Marja Dat-van Brussel (8.48); Sjako van Moorsel (11.04); Gonnie Loomans-van Asten (11.58); Frits Maas (12.16); Rachelle Maas (12.17); Janneke Slegers (12.54); Jos van Heugten (12.58); Ger Beijers (13.12); Peter van Schalen (13.31); Rina vd Kerkhof-van Asten (13.33); Jan Bekx (13.41); Ralph Bekx (13.41); Thijs Bekx (13.41); Bart van Brussel (13.41); Karlijn Kuijpers (13.57); Willem van Bussel (14.21); Dyonne Dekkers (15.17); Lindy van Berlo (15.00). Joost Beijers (uitgevallen tussen Lierop en Mierlo); Hans van Berlo (uitgevallen tussen Mierlo en Lierop); Peter Slegers (uitgevallen tussen Helmond en Mierlo); 

Als er nog Lieroppenaren zijn die we niet gezien hebben dan laat maar weten... nieuws@slaponline.nl

Zie ook enkele foto's die we 'tussendoor' genomen hebben van minimars, 40 km en 80 km.

Een trotse Mark van Horik stuurde ons nog het bericht dat Teun van Seggelen, Tijn van Horik, Ravi van Horik en Boudewijn de Groot, allen pas 12 jaar oud! bij de 40 km tocht om 17.20 binnen waren. Inderdaad een prestatie om trots op te zijn. Op de foto's zijn ze in volle glorie te zien toen ze in de Heesvenstraat voorbij kwamen. Proficiat jongens.
 


 

Zaterdag 2 juli 2016:

 


MAC Lierop houdt op zaterdag 16 en zondag 17 juli de KNMV NK-motocross. Deze wedstrijd wordt gehouden op GP-circuit de Herselse bossen en telt mee voor het Nederlands kampioenschap. Aan de start worden ruim driehonderd deelnemers verwacht in elf verschillende klassen. Op zaterdag starten de trainingen om 9.00 uur en de wedstrijden om 12.05 uur en op zondag staan de motoren om 9.00 uur achter de starthekken voor de eerste training. De wedstrijden starten op zondag om 12.15 uur.
Ook de Clubklasse komt aan de start. Dit is een open klasse voor hobbyrijders van 125-tweetakt tot en met mx2/mx1. Voor deze klasse moet apart worden ingeschreven bij de voorinschrijving op de website van MAC Lierop. De Clubklasse wedstrijden worden verdeeld over twee dagen. Alle deelnemers moeten zich voorafgaande aan de training aanmelden bij het Secretariaat dat op beide dagen vanaf 7.00 uur is geopend. De entreeprijs voor toeschouwers bedraagt € 5 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Overnachten is mogelijk direct naast het circuit en de kosten bedragen € 15 per camper of auto met caravan. De camping is vrijdag 15 juli vanaf 17.00 uur geopend. Meer info: www.maclierop.nl.
 


 

Vrijdag 1 juli 2016:
Van Frans Neervens kregen wij onderstaand bericht...
'A.s. zaterdag 2 juli wordt er weer kleding en schoenen opgehaald. Wegens de vakantie
slaan we een maandje over. De eerstvolgende datum is zaterdag 3 september. Verder wensen wij iedereen een fijne vakantie'.
 Vrijdag 1 juli 2016:

 


A.s. zaterdag en zondag zullen de wandelaars van de Kennedymars en het Rondje Someren weer door Lierop komen. Ook wordt er door de Vrienden van Meet & Greet zondag van 7.00 tot 13.00 uur op het sportveld aan de Lijestraat weer een benefiet-picknickactie georganiseerd op de doorgangspost in Lierop. Er is van alles te koop, zoals huisgemaakte tomatensoep, verse luxe broodjes en koffie met ambachtelijke vlaai. Alle eet- en drinkwaar wordt door Somerense ondernemers gesponsord en door vrijwilligers ter plekke klaargemaakt. De opbrengst uit de verkoop van de benefiet-picknickactie komt geheel ten goede aan het Ronald McDonald Huis in Maastricht.
Dus, kom zondagochtend naar de Lijestraat en geniet van een culinair ontbijt, Meet & Greet de wandelaars, en steun het goede doel. Volg deze actie ook interactief via www.meetengreet.nu,  Facebook (MeetenGreetSomeren) en twitter @Meet_en_Greet.  
Kijk voor alle informatie op de website van de kennedymars.
 Vrijdag 1 juli 2016:
A.s. donderdag 7 juli is het weer belangengroepvergadering. Aanvang 20.00 uur in het klaslokaal van de Vurherd. Zie bijgaand de agenda en de nieuwe website van de belangengroep waarop vanaf juni alle informatie te vinden is. De pagina op slaponline blijft wel staan zodat de informatie tot juni 2016 zichtbaar blijft. Onder de link ‘verenigingen’ op slaponline kun je rechtstreeks naar de website van de belangengroep (en andere verenigingen natuurlijk).
 


 

Donderdag 30 juni 2016:

 

 

Zatedagavond/nacht is het weer goed toeven op Hét Partyplein van Lierop. Nr. 1 en ’t Jagershuis hebben net als vorig jaar weer gezorgd voor alle elementen om er een mooi feest van te maken. Vanaf 22.00 uur kun je genieten van een live artiest en DJ. Intussen komen alle wandelaars van de Kennedymars voorbij…. Mooi toch! Zie eventueel ook de gehele poster.
 Donderdag 30 juni 2016:

 

 

Gisteren hebben een aantal muzikanten van Fanfare en slagwerkgroep St. Willibrordus een kennismakingsoptreden in de Vurherd gehouden met als doel meer kinderen te enthousiasmeren die plezier beleven aan zelf muziek maken. Van de basisschool waren 27 kinderen uit groep 4-5 en 29 kinderen uit groep 5-6 aanwezig. Tijdens deze kennismaking is er een korte uitleg gegeven over de verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten. Het was er hartstikke gezellig en de dirigent van de fanfare, Roger Cobben, wist op een duidelijke - en komische - manier de kinderen duidelijk te maken wat zoal de mogelijkheden van zelf muziek maken zijn. Na afloop kregen de kinderen een brief mee waarin o.a. uitgelegd wordt wat de mogelijkheden zijn en bij wie je moet zijn als er interesse is in een vervolg (bv in gratis minilesjes).
De jeugd van de fanfare, Young Dynamic, kun je overigens zien optreden op 9 juli om 17.00 tijdens de viering van het priesterfeest en op 17 juli tijdens het pleintjesconcert bij Florancia, Heesvenstraat 22 waar ook de rest van de vereniging zal optreden. Kom gerust eens luisteren en geniet van hun optreden. Zie ook enkele foto's.
 Donderdag 30 juni 2016:

 


De eerste 10 CPO woningen aan het gilde plein zijn naar volle tevredenheid opgeleverd. De jongeren zijn nu gezamenlijk bezig om in eigen beheer de bergingen er bij te bouwen (zie foto’s). Verder gaan ze zelf hun eigen woning afwerken met o.a. sanitair-, tegelwerk- en ‘n keuken en aan de buitenzijde verfraaien met terras en tuin en het geheel voorzien van terrein-afscheidingen. Dit project is destijds mede door toedoen van de werkgroep wonen van Dorpscoöperatie Lierop Leeft vorm gegeven.
Ook nu zijn we al weer heel druk met een vervolgproject, waarbij zowel starterswoningen, vrijstaande, half vrijstaande, en seniorenwoningen in CPO verband gebouwd gaan worden. Op dit moment heeft de gemeente de plek waarop de vereniging mag gaan bouwen al toegewezen. Ook het stedebouwkundigplan is klaar. De architect is bezig om met ’n zestal toekomstige bouwers het ontwerp en de indeling van hun woning gestalte te geven. Daar er in de aanloopfase van dit vervolgproject door diverse omstandigheden veel tijd verloren is gegaan en het allemaal te lang ging duren zijn er spijtig genoeg enkele gegadigden afgevallen. Wij willen vooral om de prijs van elke woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken graag minimaal ’n acht á tien woningen gaan bouwen. Het is nog steeds mogelijk om op dit moment nog in te stromen in dit project. Voor wie interesse heeft om mee te liften in dit CPO project kan dit doorgeven per e-mail wonen@lieropleeft.nl of per tel. 0627530805 of 0492331709. Hiermee is er de kans om al heel vlug aan het bouwen te zijn. Veel tijdrovend voorwerk is immers al gedaan. Elk type woning is mogelijk. E.e.a. is natuurlijk ook allemaal te lezen op de website van lierop leeft.
 


 

Woensdag 29 juni 2016:
Sandra Maas stuurde ons namens de oudercommissie van NulVier nog eens onderstaand bericht dat nu iets concreter geworden is...
'Samen met EHBO Someren hebben we besloten dat er op dinsdagavond een cursus in Lierop komt en op woensdagavond een cursus in Someren (de Ruchte). Beide cursussen gaan door als er minimaal 8 deelnemers per avond zijn. Op dit moment is er op beide avonden nog ruimte voor een paar ouders en wel op onderstaande data:
Someren (de Ruchte) op woensdagavonden: 21 sept / 28 sept / 5 okt / 12 okt 2016
Lierop (school) op dinsdagavonden: 25 okt / 1 nov / 8 nov / 15 nov 2016
Het is de bedoeling dat je je zelf inschrijft.
Inschrijven doe je door bijgaand formulier in te vullen en te retourneren naar: ocdaslierop@nulvier.nl  met daarbij aangegeven jouw voorkeursdag (en dus locatie), dan zullen wij alles verzamelen en doorsturen naar EHBO Someren'.
 Woensdag 29 juni 2016:
Op de website van Lierop Leeft is een bericht te lezen over de afsluiting van het project van de jeugd van de basisschool met de ouderen. Kijk maar.
 Woensdag 29 juni 2016:
Dit jaar wordt de Toer dur Lierup van maandag 11 t/m donderdag 14 juli verreden. De Toer dur Lierup is een jaarlijks fietsevenement voor alle kinderen van 0 t/m 12 jaar die in lierop wonen.
Maandag vanaf 18.00 kun je je inschrijven en je rugnummer/helm ophalen. Natuurlijk mag je ook je eigen helm meenemen. Iedere avond wordt er om 18.30 uur gestart aan het parkoers aan de Bruiseldonk.
De kosten zijn € 2,50 per dag of 4 dagen voor € 8,--. Fiets je alle dagen mee, dan ding je mee in het algemeen klassement en ben jij wellicht de drager van de enige echte Toer dur Lierop-trui!
Ook dit jaar is er vanaf 5 jaar weer een apart jongens- en meisjesklassement.
Kinderen van 0 t/m 4 jaar rijden 1 rondje, daarna komt er per leeftijd 1 rondje bij (5 jaar 2 rondjes, 6 jaar 3 rondjes etc..). De kinderen vanaf 9 jaar fietsen met een fiets die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld. Dus allemaal op een zelfde fiets!
Op dinsdag 12 juli zal de duofiets van Lierop Leeft nogmaals gepresenteerd worden.
Op woensdag 13 juli is er een stratenloop. Iedereen vanaf 11 jaar kan hieraan meedoen. Kosten deelname is € 1.--.
We nodigen alle kinderen uit Lierop uit deel te nemen aan de Toer dur Lierup zodat we van deze 52e editie ook weer mooi spektakel kunnen maken!
Mochten er nog vragen zijn kun je contact opnemen met Sylvia Sijbers, 06 15108878.
Zie ook de foto’s van vorig jaar (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag).
 


 

Dinsdag 28 juni 2016:

 


Steffen van Leeuwen van TV de Ren stuurde ons onderstaand bericht...
'Goed tennisnieuws! Cato van de Laar is samen met leden van SVSH Brian, Jort, Ruud en Niels kampioen geworden van de jeugd voorjaarscompetitie! We willen ze dan ook hartelijk feliciteren met 100% ongeslagen wedstrijden! Daarnaast heeft de tennisjeugd van Lierop de afgelopen 2 weken onderling gestreden om het dubbelkampioenschap. De wedstrijden vonden 's middags tussen 16 en 19 uur plaats bij T.V. de Ren. Verder was er nog een spelletjesmiddag voor de jongste jeugd die nog niet wedstrijdklaar is, zodat ook zij betrokken werden bij dit toernooi. Op de eerste dag moesten de wedstrijden helaas afgelast worden vanwege aanhoudende regen. Gelukkig werkte het weer op de overige dagen wel mee, zodat uiteindelijk op vrijdag- en zaterdagavond 24 en 25 juni de finales gespeeld konden worden. Clubkampioenen zijn geworden: Iris van Heugten, Cato van de Laar, Jacco Resing, Mart van de Laar, Stan van Stiphout en Bart Duijmelinck. Van harte gefeliciteerd! Verslagen met sportieve foto's (dubbeltoernooi en voorjaarscompetitie) zijn te vinden op de website www.tv-de-ren.nl'.
 


 

Maandag 27 juni 2016:

 


Aanstaande woensdag 29 juni zal de jaarlijkse kijkles plaatsvinden van Dansgroep Démarrage in de grote zaal van de Vurherd. Deze begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.30 uur. De leden laten dan zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. De kinderen die zelf mee doen, moeten om 18.15 aanwezig zijn.
Iedereen is welkom. Na de kijkles begint de zomervakantie.
 


 

Maandag 27 juni 2016:

 

 

Na het noodweer van afgelopen donderdag dachten vele mensen misschien dat Eurosjopper afgelast zou worden. Maar Eurosjopper is niet voor watjes, dus het ging gewoon door. Het festival begon droog maar helaas viel er toch nog al wat regen van 14 tot 17 uur. Er was genoeg schuilmogelijkheid maar vele mensen wachtten de bui toch af. Jammer voor de startende bands maar zij speelden toch allemaal vol overgave en na enige tijd trotseerden toch velen de regen en lieten het maar over zich heen komen. Na de regen stroomde het veld snel vol en kwam voorzichtig het zonnetje door. Ideaal festivalweer en iedereen genoot met volle teugen. Hopelijk blijft het concept bewaard van dit unieke festival en blijft de gemeente meewerken. Want ook dit jaar waren er weer geen noemenswaardige incidenten. Al jaren is Eurosjopper het feest van bands voor bands. En de wachtlijst voor bands die willen spelen wordt ieder jaar langer. Allerlei soorten muziek waren weer te horen maar de rock overheerste toch duidelijk. En valt een band je tegen dan begint weer zo de volgende. Even was er paniek in de avond toen plotseling al het geluid en licht uitviel. Bleek een kwestie te zijn van een schakelaar omzetten, dus was dit weer snel opgelost. Ook weer grote hulde aan de vele vrijwilligers en met name de flesopruimploeg die ook in de stromende regen gewoon hun werk deden. Respect voor deze mensen. Zonder hen zou Eurosjopper ook onmogelijk te organiseren zijn. Ook Scouting Lierop olv Don Willy had de catering weer perfect voor elkaar. Kortom: genoeg gezelligheid, eten, drinken, afwisselende muziek en een relaxte sfeer. Hopelijk volgend jaar weer gewoon in deze vorm en met iets meer zon! Zie de foto's van onze slapfotograaf. Zie ook de film van Siris met het interview van Harrie van Horik met Peter Hurkmans.
 Maandag 27 juni 2016:
Priscilla Toonen stuurde ons namens de EHBO onderstaand bericht...
Hallo bewoners van Lierop. Zaterdag is het weer Kennedymars. Gaat u of kent u iemand die gaat lopen? Wij tapen voeten in. Locatie: SCC de Ruchte, begane grond.
Tijd: vanaf 14 uur. Graag opgeven. U krijgt vervolgens uw intape tijd door. Zo hoeft u niet lang te wachten. Prijs: 5 euro per voet.
Secretariaat@ehbo-someren.nl  - 06- 3071 2068
 


 

Zondag 26 juni 2016:

 


Een "ontmoetingsplaats" voor mensen die iets kwijt willen en er geen betaling voor willen en mensen die iets nodig hebben en voor wie (gratis) tweedehands een welkome invulling geeft aan hun dagelijks bestaan. Zo werkt Vraag en Aanbod op Lierop Leeft.
De doelstelling is om binnen het ‘Lieropse’ bij te dragen aan een betere leefbaarheid door via ‘Vraag en Aanbod’ gratis hulp of goederen aan te bieden aan je ‘naaste’.
Wat je zelf niet meer gebruikt of nodig hebt is wellicht nuttig voor een ander. Dit geldt ook voor het aanbieden van diensten. Niet iedereen heeft dezelfde capaciteiten maar met z’n allen komen we een heel eind. Als we dat binnen Lierop voor elkaar krijgen houden we het in Lierop nog wel ’n tijdje vol…
Nogmaals willen wij aangeven dat we deze unieke mogelijkheid in Lierop hebben. Voor bijna iedereen bekend maar bij niet iedereen bewust wanneer het voorkomt.
Zo staat er nu o.a. een gratis af te halen mountainbike en konijnenhok op en worden er artikelen of diensten gevraagd. Bekijk het maar eens en denk eraan dat als je iets hebt dat hierop ‘past’ je dit publiceert. Je kunt het zélf erop zetten (en graag eraf halen als het niet meer van toepassing is).
 


 

Zaterdag 25 juni 2016:

 


Annerieke Driessen stuurde ons namens het 3-slotenveldje onderstaand bericht...
'Aangezien we geen waterspelen gepland hadden, denken we er goed aan te doen de kinderspeeldag van aankomende zondag te cancelen. We gaan binnenkort een andere 'mooie' zomerse dag plannen. Wanneer we dit weten maken we het bekend'.
 


 

Vrijdag 24 juni 2016:

 

 

Ze stonden in het Eindhovens Dagblad. Maria en Piet van de Ven vieren vandaag hun gouden huwelijksfeest. Namens slaponline feliciteren wij hen van harte. Maak er maar een mooi feest van.

Zie het volledige artikel van het ED.

 


 

Vrijdag 24 juni 2016:

 


Even dachten we dat we er in Lierop onderuit zouden komen. Buienradar gaf even voor half negen aan dat de eerste bui van de dag aan de westkant voorbij zou trekken maar helaas. Ook Lierop kreeg de volle laag. Hagelstenen die we al lang niet meer zo groot gezien hebben teisterden Lierop. Lichtkoepels en autoruiten sneuvelden en menig auto zit vol met deuken. De schade zal vandaag wel in al z'n hevigheid duidelijk worden want zo'n geweld hebben we al lang niet meer meegemaakt. Deskundigen verklaren al lang dat we steeds meer te maken zullen krijgen met deze extreme weersomstandigheden. Geen mooi vooruitzicht als het na 1,5 dag warmte alweer gaat knetteren. Zie alvast enkele foto's van het noodweer van gisteren. O.a. in de Groenstraat konden diverse bomen het geweld niet af.

Zie ook enkele foto's van 'the day after'..... Zie ook het filmpje van Siris en volg de rondreis van Harrie van Horik langs de gedupeerden.
 


 

Donderdag 23 juni 2016:
Cindy van Heugten stuurde ons namens de fanfare onderstaand bericht...
'Fanfare St. Willibrordus en St. Florancia nodigen u uit voor het pleintjesconcert op zondag 17 juli. Naast onze (jeugd)fanfare en (jeugd)slagwerkgroep zal ook de huis DJ zijn feestelijke platen 'draaien'. Klik op afbeelding voor groter formaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Woensdag 22 juni 2016:

 


Annerieke Driessen stuurde ons nog eens de uitnodiging voor de kinderspeeldag die a.s. zondag tussen 11.00 en 16.00 uur wordt gehouden op het 3-slotenveldje. Iedereen is welkom. Je kunt komen en gaan wanneer je maar wil. Op deze dag kun je onder begeleiding van alles doen zoals vlot bouwen, knutselen met bloemen, fietscrossen, beachvolleyballen, badmintonnen, zandkastelen bouwen, touwtrekken etc.
Kom op je (cross)fiets en breng je schep, emmer, boterhammen, vriendjes en familie mee. Er wordt gezorgd voor drinken, bloemen en muziek. Zie ook enkele meegestuurde foto's.
 


 

Dinsdag 21 juni 2016:

 


We berichtten afgelopen vrijdag al dat er in de van Dongenstraat bloembakken in de lichtpalen opgehangen werden. Annet Wilde stuurde ons gisteren het bericht dat ze nu ook gevuld zijn. Het hele verhaal is te lezen op de nieuwe website van de belangengroep. Je kunt daar ook nog op het verhaal reageren. Kijk maar…
 Dinsdag 21 juni 2016:

 


Dit jaar is het thema van Jeugdvakantiewerk Lierop een Reis rond de wereld.
Van 25 t/m 28 juli kunnen kinderen bouwwerken uit diverse landen namaken, knutselen, meedoen aan de olympische spelen en een leuke avondactiviteit.
Alle informatie over deze week is terug te vinden in het informatieboekje. De boekjes worden op school aan de kinderen meegegeven en zijn te verkrijgen bij de Spar.
Inschrijven voor Jeugdvakantiewerk is mogelijk in de hal van basisschool 't Rendal op:
Woensdag 6 juli 8:15-8:45 uur - Vrijdag 8 juli 12:15-12:45 uur
Neem bij inschrijving een pasfoto mee!
Voor deze week zijn we nog op zoek naar witte lakens en wit/crèmekleurige kop en schotels. Wie kan ons hieraan helpen? Spullen kunnen afgegeven worden bij Geke Bossong, Tamboer 20.
Zie eventueel ook de foto’s e.d. van vorig jaar.
 


 

Maandag 20 juni 2016:

 


Niet als voorbereiding van de Tour dur Lierup, die volgende maand ook weer in Lierop verreden wordt, maar wel als voorbereiding van de Tour de France zagen we gisteren diverse internationale topwielrenners door Lierop rijden.... o.a. Marcel Kittel, André Greipel, Taylor Phinney, Tom Boonen, Filippo Pozzato, Sep van Marcke, Wout van Aert en Maarten Tjallingii, die gisteren zijn laatste rit als beroepsrenner reed. Zij waren – verstopt i het peleton - op jacht naar een 15-koppige kopgroep die een kleine halve minuut voorsprong had. De start van deze etappe van de ZLM Tour vond plaats in Someren dat als laatste etappeplaats van deze editie was aangewezen. Onder een grote publieke belangstelling werden de renners in Someren verwelkomd. Verschillende renners werden daar geinterviewd door speaker Rien van Horrik die de dag van z'n leven had met het binnenhalen van zo'n top wielerevenement naar Someren. Rene Manders en zijn mannen van ScSolo kunnen trots zijn dat ze het voor elkaar gekregen hebben. Wellicht voor herhaling vatbaar? Hun visitekaartjeis in ieder geval afgegeven. Zie ook enkele foto’s.
 Maandag 20 juni 2016:

 


Van de Lieropse Winkeliers kregen we onderstaand vakantieschema…
‘Tijdens de vakantieperiode van 2015 zijn de openingstijden van de Lieropse Winkeliers als volgt:
Bloemenboetiek H. Gubbels (tel.: 331841): Gesloten van 1 t/m 23 aug.
Broekenparty (tel.: 331160): Niet gesloten.
Haarmode Monique (tel.: 331236): Augustus: Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Gesloten van 7 t/m 14 augustus.
Spar Verhoeven (tel.: 331540): Niet gesloten.
Kapsalon Miré (tel.: 331729): Niet gesloten.
Slijterij van Oosterhout (tel.: 331217): Aangepaste openingstijden.
Ruitersport Ingrid van Berlo (tel.: 335353): Gesloten van 8 t/m 23 augustus.
Bakkerij van Mill (tel.: 331247): Gesloten van 8 t/m 24 augustus.
Foto van Schalen (tel.: 331453): Alleen geopend op afspraak.
Bikeservice Heinz van der Schouw (tel.: 331080): Gesloten vanaf 5 t/m 17 september.
Wij wensen U allen ook een fijne vakantie toe’!
 Maandag 20 juni 2016:
Afgelopen woensdag 15 juni was er weer een reanimatiecursus voor leden van de SV Lierop. Er hadden zich 6 enthousiaste cursisten aangemeld. Een detail was dat 6 (incl. de instructeur) van de 7 aanwezigen woonachtig waren in de Felicitéstraat. De andere cursist had daar een verleden. Er werd getraind met de net nieuw aangeschafte AED trainer. Al met al weer een zeer nuttige avond.
Op dinsdag 21 juni zullen 6 leden van de fietsclub 'de Sekte' een reanimatiecursus gaan volgen. Mocht je zelf ook een keer aan zo’n cursus willen deelnemen, neem dan gerust contact op met Huub van Lieshout, 06-22785953 of mail huubvanlieshout@hotmail.com.  Het is de bedoeling om in de toekomst in Lierop een 6-minuten zone te creëren. Meer info hierover zal binnenkort volgen.
 

 


 

Zondag 19 juni 2016:
Op zaterdag 9 juli 2016 viert pastoor Jan een feestje! Hij is dan 50 jaar priester, waarvan al weer 16 jaar in Lierop.
Die zaterdag gaan we de pastoor een mooie middag bezorgen! Een echt feest vóór en door de jeugd van Lierop in de kerk. Is het dan een viering of een mis? Nee, dat is het niet!
Het wordt een feest voor alle kinderen van Lierop waarin we de pastoor in het zonnetje gaan zetten en waar vele bekende Lieroppenaren aan meewerken. Dus kom op zaterdag 9 juli om 17:00 uur naar de Koepelkerk en feest met ons mee! Na afloop van het feest in de kerk feesten we nog even door in de pastorietuin! Zorg dat je erbij bent!!
Woon je in Lierop, ben je jonger dan 13 jaar en ga je niet naar ’t Rendal naar school, maar zou je wel graag willen meedoen met het cadeau voor de pastoor? Stuur dan uiterlijk woensdag 22 juni een mailtje naar pverberne@upcmail.nl 

Vermeld in de mail even je naam en telefoonnummer.
 

 Zondag 19 juni 2016:

 


De eerste Lieropse geslaagden zijn weer bekend. Hieronder de namen die op het Varendonck-College in Asten en Someren slaagden.
Op het Varendonck College in Someren...
- VMBO basisberoepsgerichte leerweg Dienstverlening & Commercie
Britt van den Hurk
- VMBO kaderberoepsgerichte leerweg Dienstverlening & Commercie
Stef van den Boogaart
Nick van Gennip
Gijs van de Loo
- VMBO theoretische leerweg
Anouk van den Eijnden
Laurie van Gennip
Lisa Maas
Wout Sweegers
Marissa Veenstra
Op het Varendonck College in Asten...
- HAVO
Bart van Brussel
Myrthe van Deursen
Willem van den Eijnden
Meike van Lieshout
Esmée van Nuenen
Thomas Thijs
Denise Totté
- HAVO technasium
Ronald Verberne
- Atheneum
Axel van den Biggelaar
- Atheneum tweetalig
Daniëlle van de Laar
Celine Verkroost
Wij feliciteren deze geslaagden alvast met het behaalde resultaat en wachten op de andere geslaagden.
Als er nog geslaagden zijn die we gemist hebben dan horen we het graag.
Stuur maar naar nieuws@slaponline.nl
 


 

Zaterdag 18 juni 2016:

 


Nog een weekje en het is weer Eurosjopperday in Lierop, na Petey Fest het tweede grote festival in Lierop…. en er volgen er nog een paar! Gisteren is het 1500e kaartje geactiveerd waarmee Sandra Hendriks uit Someren een Merchandise-pakket heeft gewonnen.
Inmiddels is het festival – ook door het unieke concept - wijd en zijd bekend. Ook in de media is het festival opgevallen getuige de typerende recensies. Lees maar…
“Eurosjopper bij de vijf vetste festivals waar je nog nooit van gehoord hebt…”
“Eurosjopper het beste anti-festival van Nederland”
"Eurosjopper, GROOTS met een zachte E"
Voor meer informatie kun je terecht op de website of op facebook.
Wij wensen alle bezoekers van de komende editie weer veel plezier; wij maken er wel foto’s van.
 


 

Vrijdag 17 juni 2016:
Truus van Otterdijk stuurde ons het bericht dat Onis steunpunt mantelzorg op 6 juli een bezoek brengt aan zorgboerderij 'Onderons' in Someren.

Zie als je geïnteresseerd bent op de website van Lierop Leeft meer informatie.
 


 

Donderdag 16 juni 2016:

 


Het kan zomaar gebeuren… Dat ondervonden tot hun grote grote verrassing zeven bewoners van de Anjerstraat in Asten. Ook het in Lierop bekende echtpaar Leo van Well en Marjo Michiels viel in de prijzen getuige de foto die we tegenkwamen op Siris.
Op hun postcode 5721 EN is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen in de mei-trekking van de Postcode Loterij. De winnaars verdelen deze prijs met elkaar.
Eergisteren werden de bewoners van de Anjerstraat verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam met een cheque. Vorig jaar juni won een deelnemer in dezelfde wijk (5721) een BMW 1 serie.
De volgende bedragen zijn gewonnen:
- 25.000 euro (1 winnaar)
- 12.500 euro (6 winnaars)
De bedragen lopen uiteen omdat de verdeling van het geldbedrag afhankelijk is van het aantal meespelende loten.
De uitreiking in de Anjerstraat in Asten wordt op zaterdag 18 juni om 19.50 uur uitgezonden op RTL4. Wij feliciteren Leo en Marjo met deze ‘skonne’ prijs.
 Donderdag 16 juni 2016:
We lazen op de splinternieuwe facebookpagina van de belangengroep dat naast deze facebookpagina ook een eigen website én een website voor De Vurherd online staan. Ga er maar eens een kijkje nemen: http://www.belangengroeplierop.nl  en www.devurherd.nl.
 Donderdag 16juni 2016:

 


We zagen ze aan het werk afgelopen vrijdag, Peter vd Zanden en Henry van Gastel. Namens de belangengroep plaatsten ze bloembakken die gevuld werden door Harrie en Susanne Gubbels. Lierop is klaar voor een fleurige zomer…
 Donderdag 16 juni 2016:
Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we onderstaand bericht…
Op dinsdag 28 juni wordt het maandelijkse 55+ diner afgesloten met een barbeque van 17.00 tot ongeveer 19.00 uur in Henricushof. In de maanden juli en augustus hebben we een rust-pauze en vanaf september gaan we weer gezellig verder.
Aanmelden kan tot donderdag 23 juni via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof. Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 


 

Woensdag 15 juni 2016:

 

Van Wim Berkers kregen we het bericht dat er a.s. vrijdag 17 juni weer genoten kan worden van een bijzondere avond.

Op groot scherm is dan een film van/over TOTO te zien. De film begint om 21.30 uur.

 


 

Woensdag 15 juni 2016:

 


Toer en Supporters Club Solo uit Lierop heeft als doelstelling om voor haar plaatselijke wielrenners een lokale wielerronde te organiseren. Dit gebeurt onder andere a.s. zondag als voor de achtste keer onder de vlag van de KNWU de “Rabobank-wielerronde” verreden wordt in het centrum van Someren. Deze wedstrijd staat open voor niet-licentiehouders. Voor de inwoners van Groot-Someren wordt er een aparte uitslag opgemaakt. Voor deze titelstrijd is deelname mogelijk vanaf 16 jaar. De start van de 35 kilometer lange wedstrijd vindt plaats om half vijf. Daarvoor vindt vanaf half twee de Jeugdronde plaats.
Dit jaar is de wielerronde gecombineerd met de start van de slotetappe van de meerdaagse Ster ZLM Toer. In de Laan ten Roode staan vanaf tien uur ’s morgens de ploegbussen van de diverse profteams opgesteld. De ploegbus van Lotto.NL-Jumbo is te vinden op het parkeerterrein van de lokale Jumbovestiging. Er komen maar liefst zeven Worldtourploegen aan de start voor hun laatste voorbereiding op de Tour de France. Vooral de topsprinters (waaronder de Duitsers Marcel Kittel en André Greipel) zijn goed vertegenwoordigd. Vanaf 11.00 uur vindt de presentatie van de profs en de truiendragers plaats op het Wilhelminaplein. De 176 deelnemers gaan om twaalf uur van start in Someren op het Wilhelminaplein en na een rondje Someren-Eind en Someren-Heide komen ze via de Speelheuvelstraat, Vaarselstraat, Lieropsedijk en Somerenseweg in Lierop (12.25 uur).

Zie ook het interview dat Harrie van Horik namens Siris had met René Manders en Frans Sijbers van TSC Solo.

Zie de verdere informatie HIER.
 


 

Dinsdag 14 juni 2016:

 


Ook gisteren kregen we ook in Lierop weer een paar flinke buien over ons heen. Het begint erop te lijken dat er steeds meer extremen in de weersomstandigheden voorkomen. In korte tijd valt er zoveel regen dat het rioolstelsel dit niet meer kan verwerken. Op de website van de gemeente Someren staan tips wat te doen bij deze extreme omstandigheden...
- Wat kunt u doen om risico’s te beperken?
De meeste straten zijn zodanig ingericht dat er een hoeveelheid water op straat kan staan zonder dat dit schadelijk is voor de woningen en bedrijven. In veel gevallen is het regenwater echter vermengd met afvalwater. Daarnaast kunnen door de waterdruk putdeksels los komen.
Wij adviseren u dan ook om:
-niet onnodig door het water te lopen of te fietsen;
-uw kinderen niet in het water te laten spelen;
-niet door de ondergelopen straten te rijden.
Behalve schade aan uw auto kan dit ook tot schade aan woningen leiden als gevolg van de golfslag die u veroorzaakt.
- Wat kan de gemeente voor u doen?
Tijdens en direct na een extreme regenbui kan de gemeente reageren op meldingen en de ondergelopen straten afzetten. Na afloop van de bui zet de gemeente zich in om zo snel mogelijk gevaarlijke situaties te verhelpen en de wegen weer schoon te krijgen. De gemeente is voor meldingen bereikbaar onder telefoonnummer (0493) 671 212.
U kunt ook mailen naar gemeente@someren.nl.  Vermeld daarbij het adres, telefoonnummer en het onderwerp van uw melding. We proberen meldingen te bundelen en het tegelijk op te lossen voor dezelfde straat.
Bij meldingen over het drukriool buitengebied graag het nummer van het kastje doorgeven. De medewerkers van de gemeentewerf komen zo snel mogelijk langs.
Hebt u zelf schade in huis? Maak hiervan foto's en schakel uw eigen verzekering in. De gemeente kan hierin niets betekenen en is hiervoor niet aansprakelijk.
- Dranghekken plaatsen
De gemeente heeft bij een aantal straten waar veel wateroverlast was dranghekken op de trottoirs geplaatst. Als er wateroverlast is in de straten, mag u deze dranghekken zelf op straat plaatsen, zodat er geen verkeer meer doorheen kan. Zo kunt u zelf snel maatregelen nemen om verdere overlast door langsrijdend verkeer te voorkomen.
- Wat is de rol van de brandweer?
De rol van de brandweer tijdens extreme weersomstandigheden bestaat uit het waarborgen van de veiligheid voor mens en dier. U kunt daarbij denken aan het vrijmaken van wegen en het markeren en/of opheffen van gevaarlijke situaties. Kort gezegd de brandweer helpt de inwoners en aanwezigen binnen de gemeente, wanneer ten gevolge van extreme weersomstandigheden, de reguliere organisatie het aanbod niet meer aan kan. In spoedeisende situaties belt u 112, niet spoedeisende hulpverleningen meldt u via 0900-8844.
- Is uw kelder ondergelopen? Neem dan contact op met de brandweer:
Someren: (0493) 491 444
 


 

Maandag 13 juni 2016:
SV Lierop vraagt nog vrijwilligers om mee te helpen met parkeren etc. tijdens het Nirwana Tuinfeest. Met name op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur. Ook kunnen we nog hulp gebruiken op maandagavond 29 augustus bij het opruimen van het campingterrein. Aanmelden of informeren kan bij Willy v.d. Elzen, tel. 0492-331647 / mobiel 06-27873303 of e-mail w.elzen@upcmail.nl
 Maandag 13 juni 2016:
A.s. zondag 19 juni vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken. Ook deze keer weer in de Vurherd. E.e.a. wordt georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 Maandag 13 juni 2016:

 


Pieter Verhees stuurde ons namens het Oranje Comité Lierop onderstaand bericht...
'Langs deze weg willen wij alle gulle gevers aan het oranje-comité Lierop, tijdens de goede doelen week, hartelijk bedanken.
Mede door uw steun, kunnen wij onze activiteiten, de intocht van sinterklaas en de oranjemarkt met Koningsdag voortzetten. Nogmaals bedankt!'
 Maandag 13 juni 2016:

 


Afgelopen vrijdagmiddag vierde ouderenkoor De Koepelzangers het 40-jarig bestaan met een concert in zaal Nelly van Oosterhout.
Tijdens dit concert traden, naast het jubilerende koor De Koepelzangers, ook andere koren op: Amicitia uit Heusden, Levensvreugd uit Someren-Eind en ouderenkoor De Nagalm uit Someren. Zie ook de foto’s van Siris.
 


 

Zondag 12 juni 2016:

 

 

Gisteren werd de lang verwachte duofiets overgedragen door zorgleverancier Medicura Nederweert aan dorpscoöperatie Lierop Leeft op zorgboerderij Florançia aan de Heesvenstraat 22. Er was blijkbaar veel nieuwsgierigheid naar het resultaat want de belangstelling was groot. Het erf achter de boerderij was vol bezet. Mede door de gezellige indeling werd het een sfeervol gebeuren.
Ben van Bussel opende de bijeenkomst door iedereen welkom te heten. Natuurlijk naast de vele genodigden ook vele belangstellenden uit Lierop zelf. Florence Miedema sprak namens Florançia iedereen toe en memoreerde het belangrijk te vinden contact te hebben, te krijgen en te behouden met de Lieropse gemeenschap. Ze vond het belangrijk dat er acceptatie te merken was vanuit Lierop naar hun manier van omgaan met de bewoners van de boerderij. Jan van de Rijdt zei namens het Fonds “Steun Welzijnszorg Helmond” dit soort initiatieven belangrijk te vinden binnen hun aandachtsgebied rond zorg en welzijn. Het fonds had graag meegewerkt en een prachtige financiële bijdrage verstrekt om de aanschaf van de duofiets mogelijk te maken.
Vervolgens werd de fiets onthuld door 6 bij de fiets betrokken partijen: het fonds “Steun Welzijnszorg Helmond”, TSC SOLO, leverancier Medicura, Florançia, Lierop Leeft en de inbrenger van het idee de familie Jacobs.
Martien Kusters nam vervolgens als voorzitter van Lierop Leeft het woord. Hij gaf kort de structuur van de coöperatie aan en stelde dat Lierop Leeft vraag gestuurd werkt. De vraag vanuit de gemeenschap Lierop is de leidraad van de handelwijze van de coöperatie. Zo kwam de vraag naar de duofiets en de werkgroep zorg heeft deze vraag zeer voortvarend en daadkrachtig opgepakt. Uiteindelijk heeft een kleine slagvaardige werkgroep het onmogelijk lijkende mogelijk gemaakt. Dat was een welgemeend proficiat waard.
Vader Piet Jacobs met dochter Maria was de eer weggelegd het eerste ritje met de splinternieuwe en zeer modern uitgeruste fiets te maken. Daarna toerde Martien Kusters als voorzitter met Piet Jacobs rond en vervolgens maakten velen onder een inmiddels heerlijk zonnetje gebruik van de mogelijkheid een ritje te maken. Er kwam veel lof en enthousiasme en er was veel gespreksstof over het uiteindelijke resultaat.
Er werd gezellig nagebuurt onder het genot van koffie en thee en velen maakten gebruik van de gelegenheid om Florançia, inmiddels 1 jaar in Lierop gevestigd, te bezoeken. Velen waren enorm onder de indruk van de mooie creatieve en kunstzinnige producten die de bewoners maken. Iedereen is welkom deze producten overdag te komen bekijken en wie weet als een mooi cadeautje te koesteren.
De fiets kan gereserveerd worden via lieropleeft/duofiets of via de website van Lierop Leeft of Slaponline. Maak gebruik van deze voor Lieropse inwoners unieke mogelijkheid. Zie ook de foto's van onze slapfotograaf en van de fotograaf van Florancia..
 


 

Zaterdag 11 juni 2016:

 


De stichting Vrienden van de Koepelkerk heeft een tweetal donaties mogen ontvangen. Een van de donaties betreft schenking uit de nalatenschap van Jan Welten.
Met de schenking tonen zij hun betrokkenheid bij het doel van de Stichting: het behoud van de markante koepelkerk voor de dorpsgemeenschap Lierop
Het bestuur van de Stichting bedankt (de nabestaanden van) de schenkers –en in het bijzonder de familie Welten- graag voor hun royale bijdrage!
- Doel
De Vrienden van de Koepelkerk willen het kerkgebouw met inventaris voor Lierop behouden.
Uiteraard ligt hier een eerste verantwoordelijkheid bij het kerkbestuur. Het kan echter voor komen dat door gebrek aan financiële middelen minder noodzakelijk onderhoud achterwege blijft. Dan kan de stichting Vrienden van de Koepelkerk besluiten bij te dragen in de kosten zodat het onderhoud alsnog uitgevoerd wordt.
Zo zijn met een bijdrage o.a. de kruiswegstaties, het kerkuurwerk en het grote triomfkruis gerestaureerd.
- Toekomst
Het doel van de Vrienden van de Koepelkerk is ook gericht op de toekomst. Te voorzien is dat het rijksmonument op enig moment in de toekomst als kerk aan de eredienst wordt onttrokken. De kans bestaat dat het gebouw dan “op slot gaat” of door gebrek aan onderhoud in slechte staat komt te verkeren.
Dit moet worden voorkomen: het gebouw moet gebruikt kunnen blijven worden door de inwoners van Lierop en in goede staat behouden blijven!
De stichting Vrienden van de Koepelkerk wil er voor zorgen dat hiervoor ook in de toekomst voldoende geldmiddelen beschikbaar zijn.
- Inkomsten
De stichting Vrienden van de Koepelkerk ontvangt haar inkomsten uit drie bronnen:
• De jaarlijkse schenking van de aangesloten vrienden.
• Van de deelnemers aan Koepelplus. Deze dragen jaarlijks minimaal € 39,- bij. Door hier aan deel te nemen kan iedereen met een gering bedrag bijdragen aan het behoud van de koepelkerk.
• Uit schenkingen die mensen doen, bijvoorbeeld bij een bijzondere gelegenheid. Hetgeen nu dus in een tweetal gevallen is gedaan.
- Voor nadere informatie:
• Betreffende Vrienden van de Koepelkerk: Johan Loomans, tel. 0493-472936
• Deelname aan Koepelplus: Wim Steenbakkers, tel. 0492-331465
• Zie ook de website www.vriendenvandekoepelkerk.nl 
 


 

Vrijdag 10 juni 2016:
De werkgroep van de Goede Doelen Week laat weten dat de gezamenlijke collecte in Lierop weer een groot succes is geweest.
Dankzij uw gulle donatie werd maar liefst € 9.045.02 geschonken. Geweldig!!!
De werkgroep zal er voor zorgen dat het geld bij de deelnemende goede doelen terecht komt.
Namens de Goede Doelen danken wij alle inwoners voor hun giften en de vrijwilligers voor hun spontane medewerking.
Lierop heeft weer laten zien waar een klein dorp groot in kan zijn. Hartelijk dank!!!!
Hieronder de netto opbrengst per goed doel:
Maag Lever Darmstichting: € 955.36
Reuma fonds € 789.41
Hartstichting € 1.088.81
Nationaal Epilepsie Fonds € 663.16
Rodekruis € 759.91
KWF Kanker bestrijding € 1.503.63
Nierstichting € 808.01
Diabetes Fonds € 702.31
Zieken triduüm € 837.71
Oranjecomité Lierop € 936.71
 


 

Vrijdag 10 juni 2016:
In de week van 13 tot en met 17 juni a.s. worden ook de straten in de kern van Lierop geveegd. Je kunt meehelpen! Als je de veegwagen ziet of hoort aankomen, en je auto staat langs de weg of in een parkeerhaven geparkeerd, kun je de wagen tijdelijk even verplaatsen. Dan kan de veegwagen ook op deze plaatsen vegen.
De veegwagen krijgt gras- en onkruidpollen in de goten moeilijk weggeveegd. Je kunt helpen door deze pollen los te steken of te schoffelen. Zo kunnen deze makkelijker worden meegenomen door de veegwagen.
Ophoping van zand en bladeren/takjes ontstaat vaak in hoeken en bochten van parkeerhavens. Hier kan een veegwagen niet bijkomen. Het zou helpen wanneer deze naar een recht stuk worden geveegd of uiteraard door uzelf worden opgeruimd en afgevoerd via bijvoorbeeld de GFT container.
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Someren via tel. (0493) 494888
 


 

Donderdag 9 juni 2016:
Namens de oudercommissie NulVier in Lierop (Sandra Maas, Marieke vd Hurk, Mieke van den Eijnden, Aafke Maas) onderstaand bericht...
'Net voor de meivakantie hebben wij als oudercommissie van NulVier een informatieavond georganiseerd betreffende kinder EHBO. Na deze avond bleek dat er veel animo is voor een ‘Eerste hulp aan Kinderen’ cursus, waarbij in 4 of 5 avonden e.e.a. in de praktijk wordt gebracht.
EHBO Someren organiseert deze cursus 1x per jaar in Someren (De Ruchte). Komend jaar in oktober is het plan. Nu heeft EHBO Someren aangeboden om – tegen een kleine vergoeding - hiervoor ook naar Lierop te willen komen, mits er 12 aanmeldingen zijn.
Daarom willen we polsen hoeveel animo hiervoor is in Lierop.
In bijlage is meer informatie over deze cursus te vinden.
De kosten bedragen € 95,-
Als je aanvullend verzekerd bent, is er grote kans dat je het bedrag deels of volledig vergoed krijgt.
Data: Er zijn 2 opties:
woensdagavond 21 sept / 28 sept / 5 okt / 12 okt 2016
OF
dinsdagavond 25 okt / 1 nov / 8 nov / 15 nov 2016
Je kunt ook kijken op: www.ehbo-someren.nl
Heb je interesse?
Laat dan even aan ons weten welke datareeks jij kunt. Je kunt dit mailen aan: ocdaslierop@nulvier.nl'
 Donderdag 9 juni 2016:

 


De kaartverkoop voor Lierop Live ‘on the move’, die afgelopen weekend van start is gegaan, loopt voortvarend. De tickets voor zitplaatsen op zaterdagavond zijn al bijna weg dus wie er zaterdagavond nog wil zitten moet snel zijn (bij de SPAR in Lierop, Jam Jamm in Someren of online via de website www.lieroplive.nl) .
De repetitiedag die afgelopen zondag plaats vond in de ‘warme’ Vurherd was heel nuttig en bracht alle deelnemers voor de eerste keer met z’n allen bij elkaar. De nummers worden steeds ‘vetter!’ Eens te meer werd duidelijk dat er 28 en 29 oktober naast ‘muzikaliteit’ ingezet wordt op ‘kwaliteit’, ‘variatie’, ‘verrassing’ én ‘show’…. Niets meer en niets minder!! Zorg dat je er ook bij bent.

Zie enkele foto’s van de repetitiedag.

 


 

Woensdag 8 juni 2016:

 


TSC Solo meldt dat door een tweede plaats in het criterium en een zesde plaats in de klassieker Evy Kuijpers zondag de eindoverwinning behaald heeft in het tweedaagse Wielerweekend in het Drentse Roden. De wedstrijden maakten deel uit van de Centric Clubcompetitie voor vrouwen. Met haar overwinning verstevigt Evy haar leiderspositie in dit regelmatigheidsklassement. De eerste klassieker in deze serie was dit voorjaar de Rabo Koepel Race in Lierop. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag de Kwadro Ronde van Kerspelen in het Friese Drogeham.
 


 

Woensdag 8 juni 2016:

 

 

Marieke Linders stuurde ons namens de belangengroep de notulen van de belangengroep jaarvergadering van 12 mei j.l.
Ook hebben we het Jaarverslag van de Stichting Belangengroep geplaatst op de pagina van de belangengroep op slaponline.
Binnenkort zullen de nieuwe websites van Belangengroep en Vurherd online staan. De exacte datum wordt nog bekendgemaakt.
 


 

Dinsdag 7 juni 2016:

 


Van Bert van den Eijnden ontvongen we onderstaand bericht...
'Wij kunnen met trots meedelen dat het programma van Nirwana Tuinfeest 2016 helemaal rond is! De laatste band die aan de line-up wordt toegevoegd is The Boxer Rebellion. De band heeft inmiddels al vijf albums uitgebracht en wordt geroemd om zijn melodieuze emotievolle Indierock. De Londense band is onder andere bekend van de hit ‘Diamonds’ en staat zaterdag 27 augustus op het podium van Nirwana.
In de online voorverkoop zijn alle zaterdagtickets uitverkocht en is er nog een handjevol combi-tickets beschikbaar. In de regionale voorverkoop (Spar in Lierop; Fun8 in Someren; ’t Stationneke in Asten) zijn alle tickets nog beperkt beschikbaar. Dus wees er snel bij!
Zie hier het volledige programma...
 


 

Dinsdag 7 juni 2016:

 

 

Op de Facebookpagina van de politie Deurne Asten Someren lazen we onderstaand bericht...
Op zaterdag 4 juni 2016, begin van de middag, vond er op de Offermansstraat te Lierop een laffe straatroof plaats. Een oudere vrouw werd middels een babbeltruc van haar sieraad beroofd. Twee of drie daders, vermoedelijk Oost-Europees uiterlijk, zijn gevlucht via de Florastraat in de richting van Laan ten Boomen. Het is nog onduidelijk of de daders daar in een auto zijn gestapt. Wij hebben meerdere getuigen gesproken en zijn nog op zoek naar mensen die mogelijk ook iets gezien hebben. Neem hiervoor contact op met 0900-8844.
Aanvulling: inmiddels is bekend geworden dat de daders twee mannen en één vrouw betroffen. Ze zijn weggereden in een blauwe Mercedes C-klasse (oud model 2000-2005) en voorzien van een Duitse kentekenplaat.
 


 

Dinsdag 7 juni 2016:
Afgelopen weekend werd de ELE rally ook op Lierops grondgebied verreden. In de auto van de uiteindelijke winnaar Eric van Loon had Omroep Brabant een camera gemonteerd. Bij de beelden van deze camera die vrijdagavond werden opgenomen komt een deel van Lierop wel heeeeeel snel voorbij.
 

 

 


Maandag 6 juni 2016:


 

Van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft kregen wij het bericht dat Wim Steenbakkers a.s. donderdagochtend 9 juni tijdens de open inloop in de Vurherd wat komt vertellen over het houden van bijen en hoe je aan honing komt. De inloopochtend begint elke donderdag om 10.00 uur. Iedereen is welkom.


Maandag 6 juni 2016:

Inge van Bommel stuurde ons onderstaand bericht...
'Afgelopen zaterdag vond het Nederlands Kampioenschap voor het dames korfbal in Nuenen plaats. DAKOS C1, B1 en A1 waren alle drie van de partij en dat was al een top prestatie op zich.
De C1 speelde in de halve finale tegen Korfrakkers C1. En waar DAKOS C1 zich in de zaal niet wist te plaatsen voor het NK wonnen zij nu in de halve finale toch verrassend van Korfrakkers C1. De meiden speelden een sterke pot en mochten in de finale aantreden tegen Rosolo C1. De laatste ontmoeting tegen hen werd dik verloren, maar nu hielden de meiden tot de rust knap stand. Daarna was Rosolo C1 iets sterker en dit betekende een mooie tweede plaats als eindresultaat.
Ondertussen had de B1 van DAKOS zich ook geplaatst voor de finale, na in de halve finale Peelkorf B1 te hebben verslagen. Deze meiden zijn in de zaal kampioen geworden, maar konden het tijdens het NK in de zaal niet helemaal laten zien. Dit was een grote teleurstelling, maar de meiden lieten nu zien dat ze dat achter zich hadden gelaten en zij versloegen in een zeer spannende finale en onder zeer warme weersomstandigheden Rosolo B1. Een topprestatie van de meiden en de coaches. Schitterend om te zien.
Tot dan toe liep de dag voor DAKOS meer dan geslaagd. Zou het de A1 dan ook nog lukken om zich te plaatsten voor de finale? Helaas lukte dit niet. De meiden van de A1 speelden tegen het zeer sterke Korfrakkers A1 en na een gelijk opgaand begin, nam Korfrakkers afstand en kregen de meiden van DAKOS het niet meer op de rit. Ontzettend zonde, maar Korfrakkers was simpelweg sterker.
Met een trotse C1 en Nederlands Kampioen B1 ging de bus terug en werd er nog gezellig gefeest (zie foto’s). De felicitaties gaan naar de speelsters en leiding van de C1 en B1. Super gedaan.
Volgende week gaat DAKOS D1 nog naar het Top 4 toernooi in Velden en dan zit het korfbalseizoen er op'.


Zondag 5 juni 2016:

 

Bas Verstappen Bedrijfswagens aan de Hogeweg moet het terrein rondom het bedrijf ontruimen. De auto’s zijn nagenoeg allemaal weg en nu moet ook de omheining weg. Riny Verstappen vertelde aan Harrie van Horik wat er aan de hand is...


 

Zaterdag 4 juni 2016:
Onder andere Kittel, Greipel, Niki Terpstra, Tom Boonen, Moreno Hofland, Taylor Phinney en Filippo Pozzato zijn op zondag 19 juni ook in Lierop te zien. Zij behoren tot het deelnemersveld van de Ster ZLM Toer waarvan de laatste etappe in Someren van start gaat. Renners van de Tour de France willen nog een keer testen hoe het met de beentjes zit. De renners rijden eerst een omloop door Someren-Eind en Someren-Heide en komen vervolgens nog een keer door Someren en Lierop heen. Voor wielermicrofonist Rien van Horik is het een bijzonder moment. De speaker van de vijfdaagse koers heeft op deze dag een thuiswedstrijd van internationaal niveau. 'Het is geweldig mooi dat we dit hier voor elkaar hebben gekregen', vertelt Rien. 'Vooral mijn collega-bestuursleden René Manders en Frans Sijbers en het gemeentebestuur van Someren verdienen hiervoor een compliment. We zijn ook bezig om een livestream te regelen, zodat mensen alles kunnen volgen via de lokale omroep Siris in Someren. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer van dit soort wielerevenementen naar deze regio halen.'
Meer info is HIER te lezen. Op de foto Rien in actie tijdens de ZLM Toer van vorig jaar (foto Jo Nederkoorn).
 Zaterdag 4 juni 2016:
We lazen het op de website van Lierop Leeft…
A.s. zaterdag 11 juni om 11.00 uur zal onze dorpscoöperatie bij stichting Florançia aan de Heesvenstraat 22 de duofiets presenteren en overdragen. Iedereen is van harte welkom. Zie HIER de uitnodiging.
 

 

 


 

Vrijdag 3 juni 2016:

Van Inge van Bommel kregen we onderstaand bericht...

'Het seizoen is zo goed als ten einde, maar we hebben een schitterende afsluiter, morgen, zaterdag 4 juni in Nuenen. Na het kampioenschap van DAKOS D1, A2 en Senioren 2 (zie foto’s) hopen we aanstaande zaterdag nogmaals een feestje te kunnen gaan vieren.

De vier beste teams van de C, B en A damesjeugd reizen af naar Nuenen. De B en C jeugdteams gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Dameskorfbal B-jeugd en C-jeugd. De A teams gaan op 4 juni twee kruisfinales spelen, waarmee ze zich kunnen plaatsen voor de grote finale op 12 juni in Velden, bij dameskorfbalvereniging Swift. Voor het programma en andere info verwijzen wij graag door'.

 


 

Vrijdag 3 juni 2016:

 


Tot en met 7 september is de Lieropse Koepelkerk iedere woensdag- en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur opengesteld voor bezichtiging. Na zo’n bezichtiging of rondleiding was er altijd een klein informatieboekje dat nog eens liet zien wat er zoal in de kerk te zien was. De boekjes waren echter op! Er moest een nieuw boekje komen. Vorige week werd dit herschreven boekje over de Koepelkerk gepresenteerd bij Drukkerij Claessens in Someren, de drukker van het boekje. Ton van Schalen en Gerrit Sanders van het laatst zittende bestuur van de parochie H. Naam Jezus waren er bij toen de laatste boekjes van de drukpers rolden. Het boekje vervangt het gedateerde blauwe informatieboekje, dat ruim twintig jaar dienst heeft gedaan. Het nieuwe boekje met veel kleurenfoto's oogt fris en modern. In het boekje vind je informatie over o.a. de bouw van de Koepelkerk, het beeld op de kerk, de grote luidklok, de Angelusklok, de beeldengroepen, het Heilig Hartbeeld op het kerkplein, het kerkhof, het knekelhuisje, het doopvont, Maria Bambina, de Kruisweg, het orgel, de communiebank, de preekstoel, de biechtstoelen, het hoogaltaar, de gebrandschilderde ramen, het altaar en het triomfkruis. Zie ook de film en de foto’s van Siris.

 


 

Donderdag 2 juni 2016:

 


Het was gisterenavond ook nat in Lierop. Als je een half uur na de bui rondfietste kon je precies zien waar de riolering het beste voor elkaar was. Op bijgaande foto’s in ieder geval niet.
 


 

Donderdag 2 juni 2016:

 


Lierop Live. Een muzikaal spektakel dat in Lierop om de 4 jaar plaatsvindt met telkens een ander thema. Zo was 8 jaar geleden ‘Songfestival’ het thema en in 2012 ‘Nederpop’. Op 28 en 29 oktober a.s. is het thema gebaseerd op (pop)nummers die met ‘beweging’ te maken hebben... Lierop Live ‘on the move’. Tickets voor dit weer typisch Lieropse evenement kunnen vanaf vrijdag 3 juni zowel fysiek (bij de Spar in Lierop en bij Jam Jamm in Someren) als online (via de website www.lieroplive.nl ) besteld worden.
Onder begeleiding van fanfare, slagwerkgroep en een 4 man sterke band zullen maar liefst 33 Lieropse artiesten hun (pop)nummers op een immens groot en geavanceerd podium ten gehore brengen in de tot Muziektheater omgebouwde bedrijfshal van Thwan van Gennip op het Eindje in Lierop. Wie 4 jaar geleden geweest is weet wat dat betekent! Met de dansers van Demarrage die het geheel waar nodig ondersteunen staan er deze avonden maar liefst 100 artiesten op het podium – en een kleine 100 achter de schermen! - om weer een prachtige muzikale show voor jong en oud te verzorgen die zijn weerga niet kent. Met meer dan een jaar voorbereiding mag dit ook verwacht worden. Naast de talenten die vorige editie, 4 jaar geleden, meegedaan hebben, zullen dit jaar ook nieuwe artiesten voor een verrassend optreden zorgen. In een feestelijke ambiance zal het weer genieten worden van het begin tot eind. Dit mág je niet missen!
 


 

Woensdag 1 juni 2016:

 


Jan en Helmie lieten weten dat er op donderdag 9 juni een bierproeverij bij de Spar plaatsvindt. Hierbij mogen er maximaal 25 personen aan deelnemen. De kosten zijn € 10,00 per persoon. Aanvang 19:00 uur.
Aanmelden en verdere informatie in de winkel.
 


 

Dinsdag 31 mei 2016:
Truus van Otterdijk stuurde ons onderstaand bericht...
'Onis steunpunt mantelzorg heeft in samenwerking met de bibliotheek en MEE een bijeenkomst georganiseerd over autisme. Deze avond is bedoeld voor iedereen die in hun naaste omgeving te maken heeft met autisme.
Op deze avond vertelt Helene Vliegenberg, moeder van een 22-jarige dochter met autisme, over haar ervaringen. Na de pauze gaat Mariet Geurts, MEE ZuidoostBrabant verder in op het thema autisme. Gedurende de bijeenkomst is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Belangstellenden zijn van harte welkom, aanmelden is niet verplicht.
Vragen? Bel of email naar Onis Steunpunt Mantelzorg t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl  of 0493 441246.
Het mantelzorg café vindt plaats op donderdag 2 juni in de bibliotheek Someren, Molenstraat 12. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur'.
 


 

Maandag 30 mei 2016:

Van de familie Megens kregen wij het bericht dat Ria Megens afgelopen zaterdag 28 mei op 75-jarige leeftijd overleden is.
A.s. donderdagmiddag 2 juni om 14.30 uur zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.
 


 

Maandag 30 mei 2016:
Van Willy Manders kregen we onderstaand bericht...
Afgelopen zaterdag werd voor de eerste keer het Open Lierops Kubb kampioenschap gehouden. In de zonovergoten tuin van Nirwana waren 28 teams bij elkaar gekomen voor dit evenement. Door samenwerking van Scouting Lierop en O.J.C Nirwana is dit tot stand gekomen.
Om strak 15.00 uur werden de eerste stokken richting de kubbs gegooid. Na enkele uren spelen is het team 'Ut kubb goe' als winnaar uit de strijd gekomen. De heren Dave Minten en Bart Sijbers zullen de stokken opnieuw mogen gooien op het NK kubben in Nijveen. Tevens is er voor het goede doel, de blindenschool in Indonesie 280,- euro opgehaald. Zie ook de foto’s van Siris.
 Maandag 30 mei 2016:

 


Op onze redactie kwam het bericht binnen dat Vieve Snoeks, 9 jaar en Luna Stolwijk, 13 jaar, beiden uit Lierop, zich hebben geplaatst voor de Finale van het NK turnen. Vieve werd in haar categorie, pupil 1 N2, 6de van Nederland. Luna wist zich in haar categorie, 2de divisie jeugd, zelfs als 2e te plaatsen van Nederland.
Luna had zich ook nog voor 3 toestellen geplaatst en mag nu zeggen dat ze zowel op balk als op vloer 3de van Nederland is!
Het meisje op de balk is Vieve.
Het meisje op het podium nr. 2 is Luna.
 Maandag 30 mei 2016:

 


Gisteren vierden nog 12 communicanten hun eerste communie in onze Lieropse Koepelkerk. Om iets voor tienen werden zij en hun ouders volgens traditie opgehaald op het schoolplein van ’t Rendal en begeleid naar de kerk. Op het kerkplein werd door fanfare en slagwerkgroep nog een mars gespeeld voor de communicantjes waarna de viering kon beginnen. Vele familie zat al in de kerk te wachten. Pastoor Jan maakte er weer een echt feest van en de communicantjes genoten zichtbaar. Na de viering kregen zij nog een serenade middels een mars en het ‘lang zullen ze leven’. Ook namens slaponline feliciteren wij alle communicantjes. Zie ook de foto's van onze slapfotograaf.

 


 

Zondag 29 mei 2016:

 

 

De tunnelwerkgroep stuurde ons onderstaand bericht...

'Nou, moe maar heel voldaan kijken we terug op een prachtige dag op de “lelijkste” plek van Lierop. De vrachtwagenparkeerplaats was voor 1 dag een gezellig terras met speelvoorzieningen voor de kinderen. De tunnel was een groot kunstatelier, toegankelijk voor iedereen!

Er hebben ruim 250 mensen, jong en oud, meegeholpen om de bollen in de boom te schilderen. Tijdens de voorbereiding hoopten we dat deze dag ook in het teken zou staan van (nieuwe)ontmoetingen; dat is zeker gebeurd! Samen werken aan iets moois; dat hebben we met z’n allen letterlijk laten zien vandaag! Super bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage en zeker ook een extra dankjewel voor alle vrijwilligers en ondernemers die ons geholpen hebben'! Zie ook de foto's van onze slapfotograaf en de film van Siris met Harrie van Horik.

 


 

Zondag 29 mei 2016:
Van onze dorpsondersteuner Anita Hurkmans kregen we het bericht dat bij de laatste dagbesteding afgelopen week IVN medewerkster Henriëtte Knoops een lezing heeft gegeven over slakken. Zie haar verhaal en foto’s op het laatste nieuws van Lierop Leeft.
Beslist een leerzame middag!
 

 Zondag 29 mei 2016:

 


Diverse uitingen over Lierop Live op 28 en 29 oktober zijn het afgelopen weekend in Lierop opgehangen. Een dezer dagen zal ook de definitieve datum bekend gemaakt worden wanneer de tickets te verkrijgen zijn bij de SPAR in Lierop, Jam Jamm in Someren en online. Hou de media in de gaten.
 


 

Zaterdag 28 mei 2016:

 


In Lierop is de tuin van Marleen & Tiny Cuppen aan de Winkelstraat 17 onlangs toegelaten tot de Nederlandse Tuinen Stichting.
Om hun passie voor tuinieren te delen is deze tuin alle zondagen in juni vanaf 10.00 tot 17.00 gratis geopend voor publiek.
De tuin bevat vele soorten veelal eigen gekweekte vaste planten, bomen, vijvers en verharde paden. Vanaf een natuurlijke verhoging is een mooi uitzicht over het achter gelegen natuurgebied Sang en Goorkens.
 Zaterdag 28 mei 2016:

 


Van Driek Doezé kregen wij onderstaand bericht…
‘Op zondag 26 juni a.s. organiseert KBO-Lierop samen met IVN AstenSomeren een mooie doorloop natuurwandeling rond het Beuven, met als thema Veerkracht van de Natuur. De aanvang van de wandeling is om 10:00 uur. Kosten 5 euro pp. Ook niet leden kunnen zich opgeven. Op = Op! U kunt zich opgeven tot 12 juni a.s. Zie HIER de uitnodiging.'
Kijk ook op de - volgens Driek - mooiste site van Zuid-Oost Brabant www.kbo-lierop.nl
 


 

Vrijdag 28 mei 2016:
De tunnelwerkgroep stuurde ons nog een laatste bericht voordat het morgen gaat beginnen...

'Morgen is het zover: we gaan de tunnel verfraaien! Velen hebben zich gemeld, van jong tot oud; zelfs 4 generaties bij elkaar! Er zijn ook spontane acties ontstaan; er is een ontwerp vanuit de Filipijnen ingestuurd, Lieropse ondernemers steunen met materialen en goederen; echt heel gaaf om maar weer eens te ervaren hoe betrokken Lierop is!
Voor de duidelijkheid; er is morgen een terras met speelgelegenheid op de parkeerplaats, dus je mag ook gewoon aan komen om te kijken, voor koffie is gezorgd. Opgeven mag nog steeds (tunnela67@gmail.com), maar morgen spontaan komen helpen kan ook! Wij zijn er in elk geval klaar voor'.
 


 

Vrijdag 27 mei 2016:
Vanuit bestuur, coördinators en collectanten Goede Doelen Week Lierop kregen wij onderstaand bericht...
'De Goede Doelen Week Lierop komt er weer aan.
De gezamelijke collecte van 8 landelijke en 2 plaatselijke goede doelen start op vrijdag 3 juni, dan worden de enveloppen met invulformulieren rondgebracht. In het gebied waar de ELE-rally komt, kan dat een dag afwijken.
Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni komen de collectanten de enveloppen weer ophalen.
De goede Doelen die meedoen zijn de volgende: maag-lever-darm stichting, reumafonds, hartstichting, epilepsiefonds, het nederlandse rode kruis, kwf kankerbestrijding, nierstichting, diabetes fonds en de plaatselijke doelen ziekentriduüm en het oranjecomité Lierop.
Op de invulformulieren staat een beknopte omschrijving van activiteiten waar het geld voor gebruikt wordt, maar voor meer informatie kunt u ook op de sites van de organisaties kijken.
Wij hopen weer op uw enthousiaste medewerking, zodat wij de organisaties goed kunnen steunen'.
 


 

Donderdag 26 mei 2016:
Onder het thema ‘Samen buiten spelen’ nodigt het 3-slotenteam alle kinderen uit om op 26 juni tussen 11.00 en 16.00 uur ‘buiten te komen spelen’.

Zie bijgaande poster.
Je kunt komen en gaan wanneer je maar wil.
Op deze dag kun je onder begeleiding van alles doen zoals: vlot bouwen, knutselen met bloemen, fietscrossen, beachvolleyballen, badmintonnen, zandkastelen bouwen, touwtrekken etc.
Kom op je (cross)fiets en breng mee: je schep, emmer, boterhammen, vriendjes en familie.
Er wordt gezorgd voor drinken, bloemen en muziek.
 

 Donderdag 26 mei 2016:

 


Het bestuur van de Stichting Jeugdwerk Lierop heeft onlangs officieel afscheid genomen van Maria Smits die maar liefst 58 jaar lid was van de Stichting. Lierop is veel dank verschuldigd aan Maria en dat werd door het bestuur nog eens duidelijk overgebracht. Maria had al eerder aangegeven dat ze het idee had niet veel meer te kunnen betekenen voor de Stichting. Het is misschien wel logisch dat ze dat gevoel had maar de Stichting, met weinig historie in de scoutingleiding, wilde eigenlijk altijd wel terug kunnen vallen op hoe het was en hoe het misschien af en toe ook wel hoort binnen de scouting. En dat kon Maria met weinig woorden snel duidelijk maken. De Scouting gaat wel met de tijd mee maar het scoutingprincipe moet toch in bepaalde mate in ere gehouden worden. Het sierde Maria dat ze altijd in alle bescheidenheid het vrijwilligerswerk heeft gedaan en nu het liefst via de achterdeur eruit wilde stappen. Daarom is in onderling overleg voor een afscheid in huiselijke sfeer gekozen.
Maria is al op 17-jarige leeftijd gevraagd door toenmalig pastoor Lips om de kabouters (tot 12 jaar) in Lierop op te richten. Hier hebben we het over ongeveer 1958. Gidsen waren er toen al.
Maria nam die uitdaging aan en ging op cursus om aan de toen nog strenge regels te voldoen. Bovendien was het toentertijd normaal dat er ook toezicht gehouden werd of je het wel goed deed vanuit de kring. Er was nog geen blokhut en daarom werd Het Lokaal als eerste locatie gekozen. Het was niet voor niets dat pastoor Lips Maria vroeg. De kerk was toen nog nadrukkelijk aanwezig om het welzijn van het gezin te bevorderen en de voorzieningen hiervoor te scheppen. Discipline, respect, ontzag en noem alles maar op was in die tijd ook anders dan in deze tijd. Net als op school was er de scheiding tussen jongens (welpen, verkenners) en meisjes (kabouters, gidsen). In de jaren '80 is de gemengde scouting ontstaan.
Na in het begin zelf actief te zijn geweest als leiding stapte ze nadat ze zelf kinderen kreeg over van leiding geven naar beheren. Vroeger heette dat de Beheersgroep en tegenwoordig is dat de Stichting Jeugdwerk Lierop. Zo heeft ze veel voorbij zien komen. Zo waren er de ontwikkelingen rond de huisvesting, meisjesblokhut aan het Heiend, de blokhut aan Piet Cortoomswegske en laatstelijk de grote verbouwing van de enig overgebleven blokhut.
En nu heeft Maria dus afscheid genomen. Ook namens slaponline willen wij haar danken voor de 58 jaren waarin ze zich ingezet heeft voor de Scouting.
 Donderdag 26 mei 2016:

 


OJC Nirwana en Scouting Lierop hebben de handen in elkaar geslagen om dit populaire en van oudsher Zweedse spel, in competitievorm naar Lierop te halen. Dit alles gaat a.s. zaterdag 28 mei vanaf 15.00 uur gebeuren in de tuin van Nirwana.
Het spel Kubb, wat ook wel ‘Vikings-schaken’ wordt genoemd, is een soort Jeu de Boules. Door houten stokken probeer je de blokken van je tegenstander omver te gooien om zodat je als eerste met de stok de koning omver te mag werken.
De opbrengst komt ten goede aan OJC Nirwana, Scouting Lierop en een school voor blinde kinderen in Sukabumi, Indonesië. Voor de winnaar ligt een ticket klaar naar het Officiële NK Kubb in Nijerveen.
Aanvang 15.00 uur
Inschrijfkosten € 5,00
Entree: gratis
Meervensedijk 4, 5715 PZ Lierop
 


 

Woensdag 25 mei 2016:

De open inloop van morgen, donderdag 26 mei, in de Vurherd kan geen doorgang vinden.

Donderdag 2 juni en de daarop volgende donderdagen is iedereen weer van harte welkom!

 


 

Woensdag 25 mei 2016:

Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we onderstaand bericht…
Op dinsdag 31 mei is er van 17.00 tot 19.00 uur weer een diner voor 55 plussers in Henricushof. Aanmelden kan tot morgen, donderdag 26 mei via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl  of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof. Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 


 

Woensdag 25 mei 2016:

 


Eindelijk is het dan zover. De tunnel onder de A67 kan daadwerkelijk geschilderd worden. Er is heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan, wat een proces is geweest van jaren. De werkgroep kijkt er dan ook erg naar uit om met alle belangstellenden te gaan schilderen en er een mooie kunstwerk van te maken in de vorm van een levensboom.
In de voorgaande weken is de tunnel schoongespoten, voorzien van een coating en de kaders van de boom zijn er op geschilderd. Zaterdag 28 mei gaan we met heel veel hulp de bollen in de boom schilderen!
De totstandkoming van het ontwerp van de levensboom is een creatief proces geweest in samenwerking met Elfri van der Weerden. Elfri is kunstenares en organiseert diverse kunstactiviteiten, zoals ’t Kinderpallet, een schildercursus voor kinderen. Zij heeft zich beziggehouden met het ontwerp en de kleuren en zal op 28 mei ook het creatieve brein zijn achter de uitvoering. Inmiddels hebben al bijna 200 Lieroppenaren zich aangemeld om te komen schilderen.
Op zaterdag 28 mei wordt er geschilderd van 10.00 tot 16.00 uur. Ook Lieroppenaren of mensen die anderszins betrokken zijn tot Lierop, die zich niet vooraf hebben aangemeld, zijn van harte welkom om te komen kijken en evt. nog mee een bol te schilderen.
Groet, namens de Tunnelwerkgroep
Esther Bruijstens
Gerard Claessen
Karel van Doorn
Doretti van Horik
Yvonne Hurkmans
Susan Robbe
Anke Winkelmolen
 Woensdag 25 mei 2016:

 


Het ‘Moorselse Hoeve’ stratenvoetbaltoernooi wordt gehouden op zondag 12 juni bij SV Lierop.
Ben jij minimaal 4 en jonger dan 16 dan kun je mee doen met ons ochtendtoernooi voor de jeugd.
Deze ochtend zal in het teken staan van Voetbal, Korfbal en nevenactiviteiten.
Je kunt je aanmelden tot 30 mei via straatvoetballierop@gmail.com  waarbij je je naam, leeftijd en adres doorgeeft.
In de middag is het dan tijd voor de ouderen vanaf 15 jaar, zowel heren als dames die met hun eigen buurt mee willen doen. Je kunt je natuurlijk direct opgeven als buurt.
Is je buurt niet groot genoeg en wil je toch meedoen, meld je dan ook even aan zodat wij spelers kunnen bundelen.
Het seniorentoernooi bestaat uit een 7 vs 7 toernooi met een nevenactiviteit.
Tijdens deze dag is duidelijk de boodschap: meedoen is belangrijker dan winnen!

Zie ook de foto's van vorig jaar.
Geef je nu op. Activiteitencommissie SV Lierop.
 Woensdag 25 mei 2016:
Op 15 juni is er weer een volledige reanimatieles bij de SV Lierop. De les vindt plaats in de kantine van SV Lierop en begint om 18:30 uur. De eindtijd is ongeveer 22:30 uur.
Het is het streven van SV Lierop om zoveel mogelijk leden te trainen en getraind te houden in deze reanimatietechnieken dus geef je op. Er zijn voor leden geen kosten aan verbonden.
Je kunt je opgeven via huubvanlieshout@hotmail.com
Voor meer info bel 06-22785953.
 


 

Dinsdag 24 mei 2016:
Van Annet Wilde kregen wij het bericht dat het op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni bruist in openluchttheater De Donck tijdens een weekend vol cabaret en muziek. Op vrijdagavond zorgen Tadaa!, Stenzil & Kivits, Duo Vreemd en Ons Jonges voor een avondje cabaret met humor, muzikale acrobatische toeren en interactieve acts. Op zaterdagavond wordt het genieten met de ABBA Tribute die de beste nummers uit het repertoire van de gelijknamige band zoals Dancing Queen, Waterloo en Take A Chance On Me brengen. De aanvang op beide avonden is 20.00 uur. Kaartverkoop aan de kassa of via www.speledonckers.nl.  Zie HIER verdere informatie. Zie ook de poster.
 

 


 

Maandag 23 mei 2016:

 


Gisteren is het viertal, Angel van Moorsel, Johan Vlemmix, Paul Sanders en Ad Vlemmix, namens het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën, Nederlands kampioen geworden in de vrije hand schieten. Ad Vlemmix werd zelfs ook nog Nederlands Kampioen individueel en Angel van Moorsel won voor het gilde het Koningskruis! Het gebeurde allemaal in Udenhout bij het St. Joris gilde. Gisterenavond werden ze in het gildehuis van Oosterhout verrast met een serenade van alle collega gildebroeders voor deze unieke prestatie. De 'rooi schut' is hartstikke trots op deze prestaties en feliciteert daarom zijn gildebroeders. Slaponline en vele Lieroppenaren sluiten zich daar bij aan.
 Maandag 23 mei 2016:

 


De duofiets is besteld. De verwachte levertijd is rond 3 juni waarna op zaterdag 4 of zaterdag 11 juni de fiets zal worden gepresenteerd. Via de webpagina van Lierop Leeft en de pagina van Slaponline zal worden bekend gemaakt wanneer de uitleen gaat starten.
De duofiets is voorzien van alle gemakken. Doel is om iedereen, die niet meer zelfstandig kan fietsen, te laten gaan fietsen met een maatje. Dit maatje kan een familielid, een vrijwilliger of een verzorgende zijn. Daardoor kunnen minder actieven weer nieuw sociaal contact opbouwen en hebben ze weer de gelegenheid de mooie natuur rondom Lierop te verkennen. De fiets staat in een aparte stalling bij zorgboerderij Florançia aan de Heesvenstraat 22.
Hoe e.e.a. in z'n werk gaat (bv aanvragen en rondrijden) kun je lezen op de website van Lierop Leeft.
 Maandag 23 mei 2016:

 


Lierop Leeft. Lierop zingt. Lierop beweegt. Dat deed het ‘t afgelopen weekend volop! Vrijdag en zaterdag kwamen meer dan 2000 bezoekers naar de succesvolle 9e editie van Petey. Zaterdag werden ook de contouren van de levensboom als basis op de tunnel geschilderd voor volgende week zaterdag als de rest door meer dan 150 inschrijvers ‘ingevuld’ zal worden en zondag was de jubileumdag van drie Lieropse koren vanaf half tien goed gevuld met de muzikaal opgeluisterde eucharistieviering, het koffieconcert en de jaarmarkt die ondanks de gestaag doorvallende ‘zegen van boven’ veel bezoekers naar Lierop trok. Tel daarbij ook nog het jeugdtoernooi op het voetbalveld en het dansen van de jeugd van Demarrage op straat tussen ’t Jagershuis en Nr. 1 en je kwam erachter dat het vooral plannen was om alles mee te maken. En dan zit je vroeg in de avond thuis en hoor je dat de kersverse Nederlands Kampioenen van ‘de rooi schut’ onderweg zijn naar Lierop. Al met al een geslaagd weekend… zo mogen er nog meer komen!
Zie alvast enkele foto’s van onze slapfotograaf… 


 

Zondag 22 mei 2016:

Van de familie Driessen kregen wij het bericht dat Maria Driessen afgelopen vrijdag 20 mei op 85-jarige leeftijd overleden is.
A.s. woensdag 25 mei zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.
 

 


 

Zondag 22 mei 2016:
 

 

Ook in 2016 doet Lierop festivaldorp weer volop zijn naam eer aan. Nirwana tuinfeest in mei al 75% van de kaarten verkocht, Eurosjopper zoals altijd volle bak en Peteyfest trekt alweer meer dan 2000 bezoekers in 2 dagen en is uitverkocht. De negende editie en weer een uiterst succesvolle. Op vrijdag is alleen de mainstage geopend maar hier staat dan wel een grote afsluiter. FeestDJRuthless is bezig met een afscheidstour en na het Peteyfest is er nog 1 optreden. Veel mensen wilden dit nog meemaken en dus stond de grote tent al vroeg op de avond goed vol. Deze mensen werden niet teleurgesteld, het werd een geweldige show en niemand kon meer stil blijven staan. De feestvreugde werd nog extra verheugd door het indrukwekkende podium en de nog meer indrukwekkendere lichtshow.

Zaterdag begon het Peteyfest al vroeg in de middag en mede doordat het fantastisch weer was kwamen veel mensen al vroeg. Het vorig jaar zo succesvolle Kinderfeestje had dit jaar een eigen terrein gekregen en was bereikbaar via een heuse brug. Dit terrein stond al snel vol, net als de tent om te genieten van de meest gevarieerde muziek denkbaar. Van de hardste electrobeats ging het moeiteloos naar Mariah Carey. Het talrijke publiek vond alles prachtig. Er was dit jaar veel aandacht besteed aan de aankleding van het terrein. Hierdoor ontstond een vakantiegevoel; je had niet het idee dat je in een wei in Lierop stond. Er was genoeg ruimte op het binnenterrein, iedereeen kon zich vrij bewegen. Ook de wachttijden aan de diverse bars waren niet lang dankzij de inzet van veelal Lieropse vrijwilligers. Ook in de Abstract tent werd volop gedanst en hij was constant goed gevuld.

Maar de meeste aandacht ging toch uit naar de Mainstage en deze tent werd contant goed tot zeer goed bezocht. Maar dat is ook niet gek met toppers als Fox Stevenson en The Partysquad. Met name deze laatste zijn succesvol in geheel Europa en een feestje bouwen dat kunnen ze! Het was dus weer een uiterst geslaagd Peteyfest zonder incidenten en alleen maar lachende en bezwete gezichten.

Volgend jaar de 10de editie en de organisatoren een beetje kennende zal dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Peteyfest was al een naam in Brabant maar landelijke bekendheid komt binnen bereik. En dat alles dankzij de uitstekende organisatie en de vele vrijwilligers.
Zie de foto’s van onze slapfotograaf.
 


 

Zondag 22 mei 2016:

In de nacompetitie van de hoofdklasse zaalvoetbal hield Rehband tegen Jagershuis zo’n 14 minuten stand. Thijs van Heugten schoot in de 3e minuut snoeihard de 0-1 voor Jagershuis binnen. Vier minuten later zorgde de Rehband-doelman met een afstandsschot voor de 1-1. In de 14e minuut ontweek Thijs van Heugten vakkundig een aanval op hem van een Rehband speler en zorgde voor de 1-2. Nog geen drie minuten later scoorde Thijs van Heugten zijn hattrick, 1-3. Toen Daan Kuijpers er in de 19e minuut 1-4 van maakte leek het vonnis al voltrokken voor Rehband. Voor Jagershuis hoefde het kennelijk niet meer, gelet op de 2e wedstrijd die ze nog moesten spelen. Daar maakte Rehband gebruik van door nog twee keer te scoren, 3-4. Daar bleef het bij en deze nederlaag betekende voor Rehband degradatie naar de 1e klasse.
Door deze winst en de winst op Van Zoggel 1 zien we Jagershuis komende seizoen in de hoofdklasse aan het werk. Jagershuis Proficiat. Rob van der Sluijs opende de score tegen Van Zoggel 1, 0-1. Twee doelpunten van Van Zoggel bepaalden de stand op 2-1. In de 24e minuut kwam Jagershuis door een eigen doelpunt op 2-2 en bepaalde aanvoerder Thijs van Heugten in de 29e minuut met een pingeldoelpunt de einduitslag op 2-3.

 


 

Zaterdag 21 mei 2016:

 

 

Een aantal jubilerende koorgezelschappen uit het culturele leven van Lierop zet zijn jubileumprogramma ‘Lierop zingt…’ morgen, zondag 22 mei, voort. Vanaf 09.30 tot 17.00 uur kunnen de bezoekers rondom de Koepelkerk in Lierop een driedelig muzikaal amusementsprogramma bijwonen. Verderop kunnen bezoekers ronddwalen over de exclusieve Mega Jaarmarkt Lierop.
 

- Eucharistieviering
De optredens van de jubileumkoren beginnen met het opluisteren van de H. Eucharistieviering. De Koepelzangers (40 jaar), mannenkoor A Capella (50 jaar) en de gemengde zangvereniging Ameezing (70 jaar) gaan gezamenlijk deze bijzondere viering met (meer)stemmige liederen opluisteren. Extra glans krijgt het programma door de aanwezigheid van het Gospelkoor Ringshout uit Gemert. Vanaf half tien tot de H. Eucharistieviering van tien uur verzorgt dit gospelkoor een gepast muziekprogramma in de Koepelkerk.


- Koffieconcert
Het centrale thema ‘Lierop zingt….’ wordt na de Eucharistieviering voortgezet in de pastorietuin. Op het openluchtpodium verzorgen de leden van de (gast)koren van 11.30 tot 13.00 uur een gevarieerd en exclusief koffieconcert. Door dit optreden krijgt de Mega Jaarmarkt Lierop, die van 10.00 tot 17.00 uur plaatsvindt, extra glans.
De jubilerende koorgezelschappen willen met deze evenementendag de Lieropse bevolking, genodigden en gasten bedanken voor de jarenlange warme support..
Voor zangliefhebbers, is dit een uitgesproken gelegenheid om van dichtbij en nader kennis te maken met deze culturele verenigingen, waar het beoefenen van de zangkunst en gezelligheid hand in hand gaan. Misschien reden om eens een bezoek te brengen aan een van de volgende repetitieavonden.
 

- Mega Jaarmarkt
Op de kilometerlange exclusieve Mega Jaarmarkt met meer dan 150 kramen worden veel leuke snuisterijtjes en hebbedingetjes aangeboden. Zo zijn er kramen met sieraden, kleding, kunst, boeken en platen, antiek, curiosa en nog veel en veel meer... ‘fun’ voor groot en klein. Kortom een grote diversiteit aan spullen, zowel nieuw als gebruikt.
Voor de kinderen zijn er diverse attracties aanwezig, en er is gezorgd voor muziek en dans. Zo treden op het streetdance team van dansstudio Geleyns uit Someren en dansgroep Demarrage uit Lierop. De cafés verzorgen deze dag voor live muziek, onder andere de Diamantjes uit Someren
Op elke straathoek wacht u muziek, entertainment of lekkere hapjes, wat voor de nodige gezelligheid zorgt.
 


 

Zaterdag 21 mei 2016:
Naast het programma van de jubileumdag van drie Lieropse koren a.s. zondag, dat in het voorgaande bericht te bekijken is, willen wij iets meer vertellen over de drie jubilerende koren. Zij zijn het tenslotte waar het zondag om draait en ook zij dragen bij aan de muzikale uitstraling waar Lierop best trots op kan zijn.


- De Koepelzangers (40 jaar)
De Koepelzangers is het jongste van de drie koren, die dit jaar een kroonjaar te vieren hebben. Veel waardering oogst het koor met zijn eigentijds en modern repertoire tijdens de optredens in de regio. Het succes heeft het koor te danken aan de grote betrokkenheid van de leden. Natuurlijk staan de gezelligheid en de onderlinge contacten hoog aangeschreven bij dit koor. Op het jaarprogramma staat verder de organisatie van en een optreden tijdens de Jubileum senioren korenmiddag van vrijdag 10 juni in zaal Nellie van Oosterhout te Lierop.


- A Capella (50 jaar)
Een halve eeuw brengt mannenkoor A Capella niet alleen klank en kleur in het leven van de Lieropse samenleving, maar op ook sociaal- en maatschappelijk terrein draagt het koor bij aan een levendige gemeenschap, waarin het ook zijn verantwoordelijkheden durft te nemen. A Capella staat in de regio bekend als een gerespecteerd en zeer gewaardeerd gezelschap, dat sinds 12 oktober 1966 uitgegroeid van een twaalftal leden naar ruim 25 koorleden. Het waren vooral de jonge twintigers, die in de beginjaren hun passie en toevlucht hebben gezocht bij dit energieke koor, waarvan vele zangers nog steeds actief zijn. Het jubileumjaar wordt vervolgd op zaterdagavond 5 november met de revue ‘‘Mannenkoor A Capella… Beregoed’.


- Gemengdkoor Ameezing (70 jaar)
Ameezing, dat tot 2013 De Bosgalm heette, is een enthousiast gemengd koor. Het telt een dertigtal leden, en zingt meestal driestemmig in de stemmen sopranen, alten en baritons. Samen op een leuke en ontspannen manier met muziek en zang bezig zijn is de drijfveer van het jubilerende koor. Vriendschap en gezelligheid zijn hierbij voor de leden belangrijke elementen.
 

 


 

Vrijdag 20 mei 2016:

 


Op onze redactie kwam de tip binnen om een verhaal te lezen dat gepubliceerd is op de website voordebuurt.nl. De kop van het verhaal luidt: Lierop daagt de gemeente uit: onze zorgondersteuner is beter en goedkoper! Het vervolgt met... ‘een dorpsondersteuner; onafhankelijk en betaald door de gemeente. De ogen en oren van het dorp, die bewoners koppelt aan de juiste zorg. Lierop kreeg het voor elkaar door gebruik te maken van het ‘Right to Challenge’: het recht om de gemeente uit te dagen als je het als buurt of dorp beter zelf kunt organiseren’. Lees het verhaal HIER verder. Natuurlijk ook te lezen op de website van Lierop Leeft.
 Vrijdag 20 mei 2016:

 


Elly Verstappen stuurde ons namens de communiewerkgroep onderstaand bericht...
'Op zondag 29 mei a.s. vindt de eerste communieviering plaats met 12 kinderen uit onze parochie. De kinderen hebben zich goed voorbereid aan de hand van het project “Op de zevende dag….”. Daarnaast zijn ze aanwezig geweest bij een doopviering en hebben ze zich al voorgesteld tijdens de kennismakingsviering. Ook hebben ze een rondleiding door de kerk bijgewoond. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze viering bij te wonen.
De communicanten hebben zelf mogen bepalen waar de opbrengst van de collecte naar toegaat en zij hebben gekozen voor een project in Niakari nabij Bangassou in Centraal Afrika waar pater Piet Meeuws heeft gewerkt. Een mede-priester is daar bezig samen met de bevolking meerdere schooltjes en een gezondheidspost op te bouwen.
De viering begint om 10.00 uur.
Tot slot wensen wij de jongens en meisjes een hele fijne, zonnige dag toe'.
 


 

Donderdag 19 mei 2016:
Bert van den Eijnden stuurde ons namens Nirwana Tuinfeest onderstaand bericht….
Nog 99 dagen tot Nirwana Tuinfeest 2016! 75% van de beschikbare tickets verkocht!
Het is vandaag 19 mei 2016. Buiten het feit dat dit een donderdag is, betekent dit ook dat het nog precies 99 dagen duurt voordat Nirwana Tuinfeest 2016 los zal barsten. We hopen binnen korte tijd de laatste naam voor de zaterdag bekend te kunnen maken zodat we ook de uiteindelijke poster kunnen presenteren met alle vette namen die we tot nu toe al hebben vastgelegd!
Daarnaast willen we graag laten weten dat inmiddels al 75% van de beschikbare tickets verkocht zijn.

De voorverkoop loopt razendsnel, we lopen ruim voor op de voorverkoop van vorig jaar. Met dit gegeven en het feit dat vorig jaar alle tickets begin juli verkocht waren raden we iedereen aan om niet te lang te wachten met het kopen van je kaartjes. Alle kaartjes zijn in de voorverkoop beschikbaar dus als deze op zijn betekent het ook echt dat we helemaal uitverkocht zijn.
Kaartjes kunnen gekocht worden via  http://www.nirwanatuinfeest.nl/tickets of bij de volgende regionale voorverkoop-adressen:
- Spar Verhoeven te Lierop
- Fun8 Games te Someren
- Cafetaria 't Stationneke te Asten
 


 

Donderdag 19 mei 2016:
Arjan Heijblom stuurde ons namens de Jeugdcomissie van de SV Lierop onderstaand bericht...
'Afgelopen zaterdag heeft onze E1 voor een unieke prestatie gezorgd. Nadat ze dit jaar al twee keer kampioen zijn geworden, wisten ze nu ook de beker te winnen!
Voor de bekerfinale moesten ze aantreden tegen Rhode E4 op het sportpark in Beek en Donk. Er was veel publiek en de wedstrijd begon spannend. Na een minuut of vijf wist Lierop binnen één aanval de lat en twee keer de paal te raken. Rhode voetbalde echter goed mee en het was nog niet zo gemakkelijk. Bij een mooie aanval wist hun keeper de bal niet vast te houden en Ries van de Laar was er als de kippen bij. Zeer beheerst schoot hij de bal met een boogje over de keeper. Rhode bleef druk houden op de verdediging van Lierop maar Tom Santegoeds stond als een leeuw te keepen. Tijd voor een perfecte counter. Jeroen Santegoeds wist op rechts op te rukken en zijn strakke voorzet werd door Lars van Stiphout in de goal gepoeierd. Wat een binnenkomer, hij stond net 2 seconden in het veld! Net voor de rust wist Sjoerd van Seggelen ook nog een bal tegen het net te prikken, dus ze konden met een 3-0 voorsprong de rust in.
In de 2e helft probeerde Rhode er nog echt alles aan, maar onze verdediging stond als een huis. En onze spitsen kwamen prima voor de goal. Lars wist zo nog twee keer te scoren en ook Ries maakte er nog een goaltje bij. Tim Gielis rukte ook een keer mee op naar voren en met zijn sterke linker pegelde hij de bal droog langs de keeper in de goal. Tijd voor de scheidsrechter om af te fluiten en een feestje te gaan vieren. Nu op naar de finale van het district. Deze finale zal op 4 juni worden gespeeld op het sportpark in Schijndel. Wij nodigen natuurlijk iedereen uit om ons daar ook weer aan te komen moedigen. Onze E1 gaat ervoor om daar ook weer te winnen'.

 

 

Op de foto:
Boven: Roel van de Laar, Wiljo van Seggelen en Arjan Heijblom
Midden: Sjoerd van Seggelen, Lars van Stiphout, Jeroen Santegoeds, Maarten Vermeulen, Koen Kuypers, Ries van de Laar en Marnick Vlemmix
Onder: Tom Santegoeds en Tim Gielis
 


 

Donderdag 19 mei 2016:

 

 

Wat 9 jaar geleden begon als een uit de hand gelopen feestje in een tuin in Lierop is stap voor stap uitgegroeid tot een volwaardig festival met mooie namen, podia en hostings. En vooral: heel veel plezier en saamhorigheid voor en achter de schermen. Peteyfest is klaar voor het nieuwste hoofdstuk (20 en 21 mei, met o.a. FeestDJRuthless, The Partysquad, Dubvision en De Man Zonder Schaduw) en kijkt al vooruit naar het 10-jarig bestaan in 2017. “De stap naar Brabantbrede en zelfs nationale bekendheid lonkt.” Dit is het begin van het bericht van Our House - een podium met nieuws, verhalen, agenda en meer over dance, elektronische muziek en de partyscene voor Brabant en omgeving - over de ontstaansgeschiedenis van het Petyfest. Zie het hele bericht. Zie ook het interview dat Harrie van Horik had met Guus Hurkmans.

 


 

Woensdag 18 mei 2016:
De organisatie van de vrijwilligers voor Nirwana Tuinfeest stuurde ons onderstaand bericht...
'Binnenkort beginnen wij weer met het regelen van vrijwilligers die mee willen helpen op het Nirwana Tuinfeest 2016. Het Tuinfeest zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 26-27-28 augustus. De mensen die de afgelopen jaren mee hebben geholpen als vrijwilliger kunnen binnenkort sowieso een telefoontje verwachten, maar wij zijn ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers!
Wij zoeken mensen die achter de bar kunnen staan, mensen die bij de ingang tickets kunnen scannen en bandjes om kunnen doen, mensen in de bonnenverkoop en mensen die willen helpen tijdens de kindermiddag (die altijd op zondagmiddag plaatsvindt). Voor de werkzaamheden bij de bar, ingang en bonnen zoeken we vrijwilligers die 18 jaar of ouder zijn.
Wil jij ons graag komen helpen? Stuur dan een mailtje met je naam, leeftijd en telefoonnummer naar lonnekevs@hotmail.com. Je hoort dan snel iets van ons.
Groetjes Efrie vd Heuvel, Sanne vd Bogaard, Anne Hesius en Lonneke van Seggelen’.

 Woensdag 18 mei 2016:

 


Willy Manders stuurde ons namens de organisatie van de Open Lieropse Kubbkampioenschappen, die op zaterdag 28 mei vanaf 15.00 uur in de tuin van Nirwana aan de Meervensedijk worden gehouden, het bericht dat als je je nog met een team op wilt geven je dit moet doen vόόr a.s. zaterdag 21 mei om 21.05 uur. Op dat moment sluit de inschrijving. Je kunt mailen naar kubbkampioenschaplierop@gmail.com  en alles komt goed. Een team bestaat uit mininmaal 2 en maximaal 6 man of vrouw.
Om iedereen alvast op weg te helpen kun je op DEZE LINK terecht voor uitleg.
De kosten per team bedragen € 5,-.
Ivm de vele jeugdactiviteiten is er besloten om dit jaar de jeugdspelen niet door te laten gaan.

De inschreven teams worden door ons op de hoogte gesteld. Voor 2017 gaan ook de jeugdspelen zeker door.

 


 

Dinsdag 17 mei 2016:

 


Stage Fright uit Lierop gaf tweede pinksterdag een goed bezocht concert bij de ruïne van het kasteel in Asten-Heusden. Het koor trad ruim een uur op met nummers als O'Sifuni Mungu, Fields of Gold and Call it Luck. Een aarzelend zonnetje, rondleidingen door de ruïne, hapjes en drankjes en nog een optreden van Hillbilly Hayride zorgden voor een overvol terras en een gezellige sfeer. De jaarlijkse kastelendag was daarmee weer een succes. Zie ook enkele foto’s.

 


 

Maandag 16 mei 2016:

 

 

Op de dag dat Max Verstappen zijn eerste Formule 1 race won kende het familietoernooi 2016 met de familie vd Nieuwenhof ook een verrassende winnaar. Vorig jaar voor de eerste keer deelnemer en nu al winnaar. Knap! Zij wonnen in een spannende finale van de familie van Bussel met elfmeterschieten en mochten uit handen van Anneke van Seggelen de Jan van Seggelen wisselbokaal in ontvangst nemen.
Na jaren veel zon was het op deze eerste Pinksterdag een stuk frisser. Dat mocht de pret echter niet drukken want ondanks de vele beslissingswedstrijden in het amateurvoetbal waren er toch nog 10 families die hun teams 'gevuld' kregen waarbij de familie van Lieshout weer met twee teams aantrad. De Henk Vaes sportiviteitsbeker ging dit jaar naar de familie Hesius die voor het eerst deelnam. De beker werd uitgereikt door Maria Vaes aan aanvoerder Boy Joosten. De familie van Bussel zag hun keeper Harrie van Bussel bij hun derde poulewedstrijd met de ambulance afgevoerd worden na een ongelukkige botsing met enkele gebroken ribben als gevolg. Hij is inmiddels al weer thuis. Wij wensen hem beterschap en hopen hem volgend jaar weer op het familietoernooi te mogen begroeten.
Na de prijsuitreiking was er nog een loterij waarbij prachtige prijzen te winnen waren en werd er nog lang nagepraat en gefeest. Al met al weer een bijzonder geslaagd toernooi met dank aan de organisatoren Lars van Grotel en Guus Berkers. Zie ook de foto's.

 


 

Maandag 16 mei 2016:

Van Ferd Raijmakers kregen we het bericht dat de praktijk woensdag gesloten is.
 

 


 

Zondag 15 mei 2016:

 


In het kader van het opknappen van de tunnel in Lierop heeft de werkgroep Tunnel Lierop afgelopen vrijdag samen met ’t Rendal een dag Kunst op school georganiseerd. Elfri van der Weerden ging samen met de kinderen aan het werk om een Kunstboom te maken. Deze werd geschilderd op de muur in de hal. Ook hebben de kinderen bollen gemaakt om in de boom te hangen. De bollen werden geschilderd met verf, kwasten, handen, kurk, ecoline, suiker en wasco. Er ontstonden prachtige kleurrijke werken! Zie de foto’s van Siris.
Ook is afgelopen week de tunnel helemaal gereinigd. Gisteren hebben vrijwilligers de oude kleren aangetrokken en de handen uit de mouwen gestoken om de tunnel te voorzien van een nieuwe grondlaag. Aangemoedigd door het frisse windje en de lucht van verse soep werd er hard gewerkt en was het karwei ook mooi op tijd af.
Volgende week zaterdag gaat de werkgroep aan de slag om de contouren van de boom te schilderen, dus wie interesse heeft, kan altijd even afdraaien op de vrachtwagenparkeerplaats, die trouwens begint te lijken op een picknickplaats…. Zie enkele foto’s. Zie ook de film.
 Zondag 15 mei 2016:
Koen Sijbers stuurde ons namens Stichting Petey onderstaand bericht...
'Voor Peteyfest zijn wij nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die willen komen tappen op zaterdagavond. De bardienst duurt van 18.00 uur tot 24.00 uur. Ben of ken jij iemand die ons uit de brand wil helpen, horen we graag van je! Neem dan contact op met Koen Sijbers, 06 13266600,
Koen@peteyfest.nl'
 Zondag 15 mei 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam in de nacompetitie van de hoofdklasse Jagershuis moeilijk op gang tegen DeskaMarkt8. Echter tussen de 13e en 22e minuut bouwde ze een 0-3 voorsprong op door doelpunten van Jan van Lierop, Job van den Nieuwenhof en Daan Kuijpers voordat het in de 24e minuut 1-3 werd. In de laatste minuten scoorde Jan van Lierop de 1-4 waarna DeskaMarkt8 nog een keertje kon scoren, 2-4.
De nummers 1 en 2 spelen het volgend seizoen in de hoofdklasse. Het doelsaldo speelt mee. Rehband en Jagershuis hebben op dit moment 3 punten en DeskaMarkt8 en vZoggel 1 0 punten.
 


 

Zaterdag 14 mei 2016:
Het thema 'on the move' in het logo van Lierop Live doet zijn naam steeds meer eer aan. Er is volop 'beweging' op velerlei gebieden bij de voorbereidingen voor het muziekspektakel op 28 en 29 oktober. Rond de 100 zangers, muzikanten en dansers zullen er alles aan doen om het publiek te performen. Ze repeteren al vanaf begin dit jaar de meer dan 30 schitterende nummers die passen bij het thema 'on the move'. Daarnaast is onder andere de regie onder leiding van Gerard van Beers druk bezig met het op een passende creatieve manier invullen van deze avonden en zijn vele vrijwilligers achter de schermen bezig om ook deze Lierop Live tot een succes te maken. De Rabobank is bereid gevonden om als hoofdsponsor te fungeren en over enkele weken zal de kaartverkoop van start gaan en zal de website klaar zijn. We komen daar nog op terug.
 


 

Vrijdag 13 mei 2016:

 


Wij, “de werkgroep tunnel”, zijn op zoek naar de jongste en oudste inwoner van Lierop om iets leuks te doen op 28 mei, tijdens het beschilderen van de tunnel. Dus denk jij de jongste-oudste inwoner te kennen, te zijn, of nog te worden, laat het ons weten via tunnellierop@gmail.com  of 06-45171560, of gooi een briefje in de bus bij Offermansstraat 6
 Vrijdag 13 mei 2016:

 


Harrie van Horik maakte namens Siris onderstaand verslag...
Gisteren bezocht basisschool 't Rendal onder leiding van Gerard Geboers het onderduikerskamp en na afloop was er in samenwerking met de bewoners van de Frank Doucettestraat een herdenking bij het Frank Doucettemonument. Het werd een indrukwekkende afsluiting met een toespraak van Ben van Bussel van Stichting Lierop 825, het voorlezen van gedichten en een kranslegging door kinderen en het hijsen en strijken van de vlag door Ad van der Zanden, Huub van den Eikhof en Theo van Brussel, bewoners van de Frank Doucettestraat.
Basisschool ’t Rendal heeft in september 2014 het Frank Doucettemonument geadopteerd. Niet qua onderhoud maar qua jaarlijkse aandacht voor de slachtoffers van de oorlogen en de bevrijding. Bijzondere aandacht is er voor de Amerikaan Frank Doucette, die op de laatste dag van de Tweede Wereldoorlog hier in het zuiden sneuvelde.
De adoptie is een activiteit van de school in het kader van het initiatief van de landelijke 4 en 5 mei stichting ‘Adopteer een monument’.
Basisschool ‘t Rendal werkt hierbij samen met de evenementenstichting Lierop 825. Er worden gastlessen gegeven in groep 7 en er is een monumententocht door de kom van Lierop onder leiding van Ben van Bussel. Zie ook de foto’s van Rob Fritsen....
 


 

Donderdag 12 mei 2016:

 


Vandaag wordt de tunnel gereinigd (op de foto Karel van Doorn en Willy Donkers) en zaterdag zal de onderlaag aangebracht worden. Morgen, vrijdag 13 mei houdt de werkgroep in het kader van Kunst in Lierop (opknappen tunnel A67) een dag Kunst op school.
Elfri van der Weerden, kunstenares uit Someren, zal met de kinderen van basisschool ‘t Rendal werken aan een eigen boom op de muur in school.
De kinderen gaan kennis maken met verschillende materialen/werkwijzen.
De dag duurt van 9.00 tot ongeveer 14.30 uur.
 


 

Woensdag 11 mei 2016:

 


In juli is het 50 jaar geleden dat onze pastoor tot priester werd gewijd. Dat wil hij graag vieren, samen met ons.
Op zaterdag 9 juli om 17.00 uur is er een kinderviering voor alle Lieropse kinderen. De pastoor hoopt dat de Lieropse jeugd in grote getale naar de kerk komt, om samen met hem zijn gouden jubileum te vieren. Na afloop is er voor alle kinderen een traktatie in de pastorietuin.
Op zondag 10 juli is er om 10.30 uur een Plechtige Eucharistieviering. Na deze viering zijn alle parochianen van harte welkom in de pastorietuin om onze pastoor te feliciteren en er samen een gezellige feestmiddag van te maken.
Wij zien ernaar uit u op één van deze dagen te mogen begroeten. De locatieraad houdt u op de hoogte.
 Woensdag 11 mei 2016:
Alweer was er een radarcontrole op de Herselseweg. Gisteren zijn er van de 957 automobilisten 205 geflitst. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u. Op de Herselseweg is 60 km/u toegestaan.
 

 

 

 


 

Dinsdag 10 mei 2016:

Van de familie Berkers kregen wij het bericht dat Dina Berkers afgelopen zondag 8 mei overleden is. Ze werd bijna 105 jaar.

A.s. donderdag 12 mei zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.

Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 


 

Dinsdag 10 mei 2016:
Op 16 mei, 2de pinksterdag a.s., organiseert ZLTO Someren tussen 10.30 en 16.00 uur voor de 3de keer “Kijk in de stal”. Een fietstocht langs 5 agrarische bedrijven in Lierop.
De 5 Lieropse bedrijven die meedoen zijn:
Familie Renders Melkvee, Oude Goorenweg 12
Gebr. van Bussel Akkerbouw, Herselseweg 36
Fam. Slegers Pluimvee, Vaarsehoefweg 37
Driessen Vleesvarkens, Lungendonk 14
Pedagogisch Centrum en Zorgboerderij D'n Hoef, Vaarsehoefweg 5
Bij elk van deze vijf bedrijven liggen de routebeschrijvingen klaar.
Zie ook de foto's.
 

 

 Dinsdag 10 mei 2016:
A.s. zondag 15 mei vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken. Ook deze keer weer in de Vurherd. E.e.a. wordt georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 

 Dinsdag 10 mei 2016:

 


Piet Coolen vraagt ons onderstaand bericht te plaatsen...
'Het gymclubje van Hartentroef is op zoek naar nieuwe leden (uit Lierop, Someren en Asten) die op maandagmiddag willen sporten tussen 15.00 en 16.00 uur in de sporthal de Schop in Asten/ Zie bijlage’.
 Dinsdag 10 mei 2016:

 


Guus Berkers & Lars van Grotel stuurden ons o.a. de uitslag van de loting voor het familietoernooi dat a.s. zondag op de Renkant gehouden wordt. Er doen, ondanks dat het amateurvoetbal nog niet overal afgelopen is maar liefst 11 teams mee! Zie de loting, het reglement en de spelerslijst. Zie ook het speelschema.
 


 

Maandag 9 mei 2016:
A.s. donderdag 12 mei van 20.00 tot 22.00 wordt in de Vurherd de Jaarvergadering gehouden van de Stichting Belangengroep Lierop.

Zie voor de agenda onze link naar de belangengroep op slaponline.
 

 Maandag 9 mei 2016:
Van een van de wandelaars die meededen aan de bedevaart naar Ommel kregen we onderstaand bericht...
‘Vanmorgen om 5 uur zijn we weer met 27 personen begonnen aan de jaarlijkse bedevaart naar Ommel. Het was prachtig weer en we waren weer tijdig aanwezig om de mis van 6.30 uur bij te wonen. We werden dan ook door de pastoor van Ommel hartelijk welkom geheten op deze vroege morgen. Na de mis zijn we weer hartelijk ontvangen bij Jan en Helmie met een heerlijke kop koffie en lekkere broodjes. Het was een fijne bijeenkomst en we hopen dat we volgend jaar weer met zovelen op bedevaart kunnen gaan'.
 Maandag 9 mei 2016:
De drie jubilerende koren; Koepelzangers, A Capella en Ameezing uit Lierop bestaan dit jaar respectievelijk 40. 50 en 70 jaar.
In het kader van hun jubilea vindt er op zondag 22 mei een jubileummis plaats in de Koepelkerk met als thema “Lierop zingt”.
De drie koren verzorgen in deze mis gezamenlijk de zang.
A Capella en de Koepelzangers staan onder leiding van dirigent Marion v. Eijk en bij Ameezing heeft Trudy Timmers de muzikale leiding.
Voorganger is pastor Jan Zwirs.
Het gospelkoor Ringshout uit Gemert treedt vooraf aan de viering op met een aantal gospel songs. De aanvang hiervan is om 9.30 uur, de H. Mis begint om 10.00 uur.
Na afloop van deze viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de pastorietuin waar de vier koren nog voor een muzikale toegift zorgen.
Uiteraard is iedereen van harte welkom om deze eucharistieviering bij te wonen en het zou ook fijn zijn u te mogen begroeten in de pastorietuin .
Bij slecht weer vervalt de ontmoeting in de pastorietuin en vindt het miniconcert in de kerk plaats.
 


 

Zondag 8 mei 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie stond er in de 1e klasse veel op het spel voor Topparty en dat was duidelijk te merken. Ook voor tegenstander BekenVerstappen was dit een belangrijke wedstrijd. Beide teams haalden met een gelijkspel hun doel, namelijk het kampioenschap voor Topparty en het klassenbehoud voor BekenVerstappen. Beide teams kregen vele kansen doch deze werden jammerlijk gemist. In de 19e minuut kreeg BekenVerstappen een strafschop toegewezen ivm een sliding in het strafschopgebied van Topparty. Keeper Koen Hendriks werd met recht de man van de wedstrijd omdat hij de ingeschoten strafschop wist te stoppen. De laatste 2 minuten van de wedstrijden eindigden kennelijk in een salonremise. De bal werd over en weer gespeeld zonder ook maar een enkel initiatief om nog wat aan de stand te doen. Topparty gefeliciteerd met het kampioenschap en BekenVerstappen met het klassenbehoud.
Loomans kreeg ongenadig klop van Jagershuis. Het werd een monsterscore van 13-5 voor de Lieroppenaren. In deze wedstrijd maakte Jan van Lierop zijn debuut en schoot er 4 binnen. De overige doelpunten voor Jagershuis werden gescoord door Daan Kuijpers (2x), Thijs van Heugten (3x), Job van den Nieuwenhof, Rob van der Sluijs (2x) en Nick van der Sluijs. Omdat Topparty kampioen is geworden neemt Jagershuis als eerste beste uit de eindstand zonder een eigen periode gewonnen te hebben deel aan de nacompetitie.
In de 2e klasse verloor Hurkmans nipt van Postel 1: 3-2. Er was volop spanning in deze wedstrijd. Thijs Bekx en Sjoerd Hooglught scoorden voor Hurkmans, 3-2.
Het Zunneke trad met een man minder aan tegen Egelantier en dat was goed te merken. Tot de laatste 10 minuten hield ’t Zunneke nog redelijk goed stand, 0-2. Daarna scoorde Egelantier nog 7 keer, 0-9.

Zie ook de eindstand van het zaalvoetbal.
 


 

Zondag 8 mei 2016:
Donderdag 26 mei van 9.30 tot 11.00 uur kunnen ook Lieroppenaren, die op zoek zijn naar betaald werk, aansluiten bij de bijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven over het ontstaan van een vacature bij een werkgever en hoe je ervoor kunt zorgen dat je bij een bedrijf binnenkomt nog voordat een vacature op internet of in de krant staat. De bijeenkomst vindt plaats bij Onis, Kerkstraat 10 in Asten. Opgeven is niet nodig, je bent gewoon van harte welkom.
Meer weten, bel naar Onis Vrijwilligerscentrale, 0493-441256 of via de mail c.vaneijden@oniswelzijn.nl
 Zondag 8 mei 2016:
Wie dichtbij huis wil genieten van een goede film kan op
woensdag 18 mei terecht in de Ruchte waar de film ‘Woman in gold’ draait. Met een schitterende rol van Helen Mirren als de Joodse weduwe Maria Altmann.

Het was ongelofelijk in 2005: Gustav Klimts 'Portret van Adele Block-Bauer' leverde bij een veiling 135 miljoen dollar op. Nog interessanter dan het bedrag was het verhaal erachter.
De rechtmatige eigenaar van het schilderij had eerder al de Oostenrijkse regering aangeklaagd, omdat het Weense museum Belvedere het schilderij als pronkstuk gebruikte, terwijl het daar op dubieuze wijze terecht was gekomen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de nazi's het namelijk geroofd, inclusief de kostbare inboedel van de familie Block-Bauer.
Maria Altman, het nichtje van de familie, gaat met behulp van een jonge advocaat een juridische strijd aan tegen de Oostenrijkse overheid om het beroemde 'gouden' schilderij van Gustav Klimt. Het gaat bij Maria niet om de marktwaarde van het schilderij maar om de gerechtigheid en het levend houden van de herinneringen aan haar tante, waarmee ze, samen met haar ouders, in hetzelfde huis woonde in het Wenen van de jaren 20.
Regisseur: Simon Curtis. 
Cast: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Bruhl.
Duur: 109 minuten
Jaar: 2015
Prijs: € 5,00 
Aanvang 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl , www.deruchte.nl
 Zondag 8 mai 2016:
Wie dichtbij huis nog kaartjes wil van Javier Guzman, op vrijdag 13 mei a.s. in de Ruchte, moet snel zijn.
Het stormachtige leven van Javier Guzman leverde de theaterwereld inmiddels zes programma’s op, waarin de cabaretier vaak het achterste van zijn tong liet zien. Zijn Delirium-voorstellingen leidden langs ongure straathoeken, afkickklinieken en de diepste spelonken van de ziel. Autobiografisch en confronterend. “Zijn grote podiumtalent is dat hij zelfs uit de meest ontluisterende details humor weet te peuren”, schreef De Telegraaf.
Net begonnen
Absurd Verlicht wordt zijn zinderende zevende. De cirkel is rond, het verleden is geweest. Maar is alles dan al van alle kanten belicht? Welnee, dat zou absurd zijn! Javier Guzman is nog maar net begonnen. Let op: Er zijn nog maar enkele kaarten verkrijgbaar
Entree: € 17,00 (incl. pauzedrankje)
Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 7 mei 2016:
In de gemeente Someren is het gemiddeld energieverbruik per huishouden 1.800 m3 gas en 4.100 kWh elektra per jaar. De totale energiekosten zijn dan € 1.960,- per jaar.
Het loont om energie te besparen, niet alleen voor het milieu maar zeker ook voor uw portemonnee.
Hoe goed bent u in energie besparen? Kunt u het nog beter doen? Kijk dan HIER en doe mee met de energie bespaarwijzer van Zummere Power. Hier vindt je o.a. ook de informatie over subsidies op energiebesparing.
 Zaterdag 7 mei 2016:

 


Op eerste Pinksterdag, zondagmiddag 15 mei gaat de voorstelling ze leven nog…van de jeugdtheatergroep van De Speledonckers in première. De voorstelling wordt opgevoerd in natuurtheater de Donck in Someren. Ze leven nog… is een voorstelling voor iedereen over fantasie en hoe deze met je op de loop kan gaan. Een kleurig verhaal over sprookjes met een zwart randje.
Het verhaal.
Do voorstelling vertelt het verhaal van Ramses, een jongen die net in de brugklas zit en met zijn hoofd in de boeken leeft. Thuis hoeft Ramses op niemand te rekenen. Zijn moeder ligt hele dagen in bed en zijn vader is “op zee”. De enige steun die Ramses heeft is het sprookjesboek dat hij van zijn vader heeft gekregen. En zijn voicerecorder waar hij zijn avonturen op inspreekt, in de hoop deze ooit nog aan zijn vader te laten horen. Als hij op een doodnormale, saaie dag weer op school zit verschijnt er een vreemd figuur aan Ramses. Een beestachtig mens dat wel iets weg heeft van de wolf van Roodkapje. Met de boodschap “Er is iemand die je wil spreken” duikt Ramses een groot avontuur in. Meegevoerd naar het sprookjesbos is niets meer wat het lijkt. Alle bomen zijn verdord en alle bekende sprookjesfiguren zijn desolaat en wanhopig. Behalve prins Willy, die blij is van al het prinsessengezeik af te zijn. Ramses belandt in een warboel van sprookjesverhalen waar hij orde probeert te scheppen in de chaos. Na een overwinning van het moerasmonster ontmoet hij eindelijk de grote baas die hem bekender doet voorkimen dan hij in eerste instantie dacht.
De voorstelling
Ze leven nog…belooft een bijzondere voorstelling te worden die het publiek meeneemt in de belevingswereld van Ramses. Een belangrijk thema is de vraag: Hoe zien sprookjes eruit als deze niet meer gelezen worden en waarom bestaan ze dan nog? Ze leven nog… wordt gespeeld door ruim 30 enthousiaste jonge spelers in een volledig 2 dimensioneel decor, ze leven nog… is meer dan alleen een voorstelling. Het is een beleving die je als bezoeker nog lang bij zal blijven!
Ze leven nog… is speciaal voor De Speledonckers geschreven door Lotte Lola Vermeer.
De regie is in handen van Rick/Hooijberg/LEF Producties en de productieleiding van Tim van Dongen.
Data en tijdenzijn t hij in eerste instantie dacht.
Zondag 15 mei 14.30 uur première (1e pinksterdag)
Maandag 16 mei 19.00 uur (2e pinksterdag)
Zaterdag 21 mei 20.30 uur
Zondag 22 mei 14.30 uur
Zaterdag 28 mei 20.30 uur
Zondag 29 mei 14.30 uur
Overige gegevens
Entereeprijs: kassa €7,50 online voorverkoop €6,- via www.speledonckers.nl
Openluchttheater De Donck te Someren is te vinden aan de Lieropsedijk in Someren, vlakbij de rotonde Provincialeweg.
 


 

Vrijdag 6 mei 2016:
Over enkele weken, op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei vindt aan de Steemertseweg in Lierop de negende editie van Peteyfest plaats. De organisatie spreekt van een grootse opzet en de beste line-up tot nu toe. De kaartverkoop is inmiddels begonnen en de belangrijkste acts zijn reeds bekend gemaakt.
Vrijdag de 20e openen de poorten van het festival om 17:00 uur. Die avond staat enkel de mainstage vol geprogrammeerd. Onbetwiste headliner van dag één is de speciale samenwerking FeestDJRuthless, te weten FeestDJRuud samen met DJ Ruthless. Deze combinatie stond eerder op X-Qlusive Holland in de Ziggo Dome en doet aankomend festivalseizoen naast Peteyfest alleen Defqon.1 aan. Deze vrijdag is een cadeau en dus gratis bij aanschaf van een zaterdagticket, maar ook is een vrijdagticket los aan te schaffen. Ook staan deze vrijdag Lazy Jacks, Funkmaster B en Alzado op Mainstage.
De grote namen die op zaterdag wederom voor een uitverkochte editie moeten zorgen zijn Dubvision, Fox Stevenson, The Partysquad en Mr. Belt & Wezol. Zij staan op mainstage. Het zijn stuk voor stuk acts die hun sporen in de internationale dancescene ruimschoots verdiend hebben.
Naast de megatent is op het festivalterrein opnieuw plaats voor het Brabantse techno-collectief Abstract. Met de eigen stage die zij hosten doen ze er alles aan de bezoeker te verassen met een hoogstaand affiche. Man With No Shadow, Kruh, Lockar, Hermanos, Kevin Khan en Ruby K zijn de ‘deelnemers’.
Na het succes van vorig jaar kan ook Who Events niet ontbreken met hun Kinderfeestje. Toen werd hun tent namelijk letterlijk afgebroken zodat iedereen bij de feestgekte betrokken kon worden. David Ghetto, Lowriderz en Boehmer staan geprogrammeerd.
Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Peteyfest, hou dan de website www.peteyfest.nl  en de Facebookpagina nauwlettend in de gaten. Via diezelfde kanalen kunnen tevens tickets voor het festival gekocht worden.
 Vrijdag 6 mei 2016:

We kregen het volgende bericht binnen van de directeur van Camping Zelden Rust, Frits Tenten Rits..:
‘Hallo, mijn naam is Frits Tenten Rits.
Ik heb een camping in de bossen van Lierop.
Graag nodigen wij jullie uit om te komen kamperen.
Ons team bestaat uit: Jaap van de Slaap, Mieke Ochtend Krieken, Fleur geen Gezeur, Fee van de WC, Geer van de Brandweer, Tuur van het Kampvuur, Rob van het Sop, Fluf de Badjuf, Riek Ochtend Gymnastiek, Kees van het Vlees en waarschijnlijk komt Neel de koning van de Cocktail ook nog even langs.
Wij verwachten alle welpen van Scouting Lierop zaterdag om 10.30 voor de slagboom van de camping. Piet Cortoomswegske 1, Lierop
Jullie gaan een GEWELDIG weekend tegemoed.
Breng je slaapspullen, zwemspullen en natuurlijk een rol WC papier mee.
Jullie zullen verblijven in een van onze luxe Glamour Tenten, Indoor cocooning, zwemmen in ons ( tropisch) zwemparadijs en natuurlijk genieten onze animatie. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd door Kees en Neel.
Hopelijk laten jullie je niet afschrikken door een avontuur.
Want op Camping Zelden Rust, is er altijd wat te doen !
Met Vriendelijke groet, Frits Tenten Rits
directeur Camping Zelden Rust
Piet Cortoomswegse 1, Lierop
www.campingzeldenrust.nl
welpenlierop@hotmail.com

 


 

Vrijdag 6 mei 2016:
We kregen van Frans Neervens het volgende bericht:
‘Aanstaande zaterdag 7 mei komen we weer langs om gebruikte kleding en schoenen op te halen. Zet de kleding en schoenen in zakken vanaf 9 uur langs de straat. Namens de ophalende verenigingen bedankt voor uw medewerking.’

 


 

Donderdag 5 mei 2016:

 


Helga Roefs stuurde ons namens de gemeente Someren onderstaand bericht...
'Op zaterdag 28 mei wordt de tunnel onder de A67 op de Steemertseweg in Lierop beschilderd door de Lieropse inwoners. Die dag is de tunnel volledig afgesloten voor al het verkeer. De komende weken worden er voorbereidingen getroffen. Het verkeer ondervindt dan enige hinder. Tijdens de voorbereidingen wordt de tunnel niet afgesloten voor het verkeer.
= Omleiding bus
De bussen rijden op zaterdag 28 mei via de Herselseweg, de N612 (Rijksweg langs het Kanaal) en de Laan ten Boomen. De bushalte aan de Steemertseweg komt hierdoor deze dag te vervallen.
= Voorbereidingen
Voorafgaande aan het beschilderen worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden is (wisselend) een kant van de weg niet te gebruiken. Het verkeer wordt door verkeersregelaars geregeld.
= Verkeersmaatregelen
Woensdag 11 mei en donderdag 12 mei Reinigen tunnel: Tunnel open; mogelijk verkeershinder
Zaterdag 14 mei Aanbrengen coating: Tunnel open; mogelijk verkeershinder
Zaterdag 21 mei Voorbereiding schilderwerk: Tunnel open; mogelijk verkeershinder
Zaterdag 28 mei Schilderen door inwoners: Tunnel afgesloten voor al het verkeer.'
 


 

Woensdag 4 mei 2016:

 

 

Zoals inmiddels bij iedereen bekend heeft basisschool ’t Rendal in september 2014 het Frank Doucettemonument geadopteerd. Niet qua onderhoud maar qua jaarlijkse aandacht voor de slachtoffers van de oorlogen en de bevrijding. Bijzondere aandacht is er voor de Amerikaan Frank Doucette die op de laatste dag van de 2e Wereldoorlog hier in het zuiden sneuvelde op de hoogte van Oeijenbraak.
De adoptie is een activiteit van de school in het kader van een initiatief van de landelijke 4 en 5 mei stichting nl. “Adopteer een monument”. De school zegt daar in toe elk jaar aandacht te besteden aan het geadopteerde monument. “t Rendal werkt hierbij samen met de evenementenstichting Lierop 825. Er worden gastlessen gegeven in groep 7 en er is een monumententocht door de kom van Lierop o.l.v. Ben van Bussel.
Donderdag 12 mei wordt o.l.v. dhr. Gerard Geboers het onderduikerskamp bezocht en na afloop vanaf 12.00 uur is er in samenwerking met de bewoners van de Frank Doucettestraat een herdenking bij het Frank Doucettemonument. Een indrukwekkende afsluiting met herdenking door “t Rendal, gedichten door kinderen, een bloemenhulde en het hijsen en strijken van de vlag door de bewoners van de straat.
Basisschool ’t Rendal en evenementenstichting Lierop 825 nodigt alle bewoners van de Frank Doucettestraat én alle Lieroppenaren uit dit bijzondere moment mee te maken.
 


 

Woensdag 4 mei 2016:
Aanstaande zondag spelen de lagere elftallen van de SV Lierop hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan staan de de deuren van de kantine wagenwijd open voor een lekker hapje en vooral drankje.
Uiteraard zal de ontknoping van de Eredivisie live op groot scherm te volgen zijn. Ongeacht de uitslag hiervan zal er daarna een knallend feest losbarsten met een geweldig DJ-duo. Of dat nog niet genoeg is worden er ook diverse prijzen uitgereikt zoals de Gouden Schoen, de Gouden Bal en de winnaar van de TOTO.
Om de spanning vast wat op te voeren zijn de afgelopen week door de leiders van elk team 3 spelers naar voren gekomen die volgens hun in aanmerking komen voor de Gouden Bal. Hieruit zijn de volgende genomineerden naar voren gekomen:
Lierop 1: Nick van der Sluijs, Bart Sijbers, Rik Duijmelinck
Lierop 2: Jelle Welten, Sjoerd Hooglugt, Maarten van de Einden
Lierop 3: Rens van Lieshout, Thijs van de Boomen, Jos van Heugten
Lierop 4: Tim Driessen, Nick Michiels, Johan Wijnen
Lierop 5: Stijn Hesius, Roland Maas, Jan van Lieshout (JR)
Veteranen: Toon van de Biggelaar, Wiljan Kornuit, Jozef Knoops
Dames: Kayleigh van de Einden, Maayke van Hal, Marion van Heugten.
Het lot van bovenstaande ligt in de handen van de leiders en aanvoerder van elk team. Zij brengen stemmen uit op de voor hun beoogde winnaar van de Gouden Bal die op 8 mei bekend gemaakt gaat worden.
Als je dit spektakel live mee wilt maken kom dan allen zondag 8 mei naar de kantine van SV Lierop.
 


 

Woensdag 4 mei 2016:

 


Op Siris zagen we het interview dat Harrie van Horik had met Rinie Verstappen. Van de gemeente Someren moeten de auto’s en de blikvangers als bv de trein op het terrein van Verstappen verdwijnen in verband met het bestemmingsplan. Hoe Rinie het ziet is te zien in het filmpje.

 


 

Dinsdag 3 mei 2016:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie kwam Educontract door 2 doelpunten van Michiel van Pelt op 2-0 tegen Bij Willem voordat de stand werd gelijk getrokken, 2-2. Toch was het weer Educontract dat door Bart van Brussel op 3-2 kwam in de 14e minuut. In het 2e gedeelte van de wedstrijd trok Bij Willem de winst naar zich toe met drie treffers, 3-5.
Van Gennip sloot deze competitie af met een 2-5 winst op Postel 2 dat nog een wedstrijd moet spelen. Bart van Lierop, Bart Sijbers (2x) en Guus Berkers (2x) scoorden voor Van Gennip. Rob Hurkmans met een eigen doelpunt en Robert van Lierop scoorden voor Postel 2.
In de 2e klasse won Hurkmans met 2-0 van CuundersGlashelder. In de 11e minuut opende Willem Hurkmans de score voor Hurkmans. Zoonlief Rens Hurkmans maakte er in de 22e minuut 2-0 van.
Het Zunneke kwam op een 0-1 voorsprong tegen Van Zoggel 2 door in de 6e minuut te scoren. Nadat Van Zoggel 2 zoals gebruikelijk na een minuut of tien op stoom was gekomen was er geen houden meer aan en met 5 doelpunten zorgden ze voor een prima 5-1 winst.
 Dinsdag 3 mei 2016:

 


Nadat vorige week vanwege de slechte weersomstandigheden de geplande serenade van fanfare en slagwerkgroep voor Ben van Bussel geen doorgang kon vinden ging gisterenavond deze serenade wél door. Ben kreeg vorige week de koninklijke onderscheiding als lid van Oranje Nassau. Voorzitter Martien Kusters gaf in zijn woordje nog eens een keer aan dat het lintje meer dan verdiend was door de vele verdiensten van Ben op velerlei gebied. Na een drankje toog de fanfare weer naar de Vurherd waar weer een belangrijke repetitie voor Lierop Live op het programma stond. Zie enkele foto’s.
 


 

Maandag 2 mei 2016:

 

 

Evy Kuijpers toonde zich gisteren de beste in de “GP Toyota Mengelers” in en om het Zuid-Limburgse Bocholtz. Het was de tweede wedstrijd in het kader van de KNWU Centric Clubcompetitie voor vrouwen. Ze verdedigde na haar prestatie voor eigen publiek in de Rabo Koepel Race de leiderspositie in het jongerenklassement. Ze won met overmacht de eindsprint van een omvangrijke groep. Evy toonde zich verrast met haar fraaie overwinning op het loodzware parkoers in het heuvelland. De volgende wedstrijd in het kader van de clubcompetitie is de GP Groenen Groep in Veldhoven op zondag 22 mei. (Foto: Cycling Online) - Zie ook de video.

 


 

Zondag 1 mei 2016:

Truus van Otterdijk stuurde ons namens Onis onderstaand bericht...
'Iedereen die geïnteresseerd is in het Onis Mantelzorgcafé over autisme op donderdag 2 juni in de openbare bibliotheek in Someren kan zich aanmelden.
In de vorm van een interview vertelt Hélène Vliegenberg, ouder van een 22-jarige dochter, over haar ervaringen. Haar dochter heeft Asperger, één van de vele vormen van autisme.
Na de pauze zal Mariet Geurts (MEE Zuidoostbrabant) in het kort nog nader ingaan op het onderwerp autisme. Zij legt uit hoe autisme ‘werkt’ in het hoofd van iemand die autistisch is.
Gedurende de bijeenkomst is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen. Zie de uitnodiging'.
  

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)