Archief 28 - 2016-3
september 2016 t/m november 2016 

Woensdag 30 november 2016:
Ben of ken je iemand die moeite heeft met lezen en/of schrijven, schuif dan aan bij de Oefengroep van Onis op dinsdagavond. In een kleine groep krijg je individuele ondersteuning. Ideaal voor iemand die op zijn werk moeite heeft met het begrijpen van de veiligheidsvoorschriften of met het lezen van brieven van officiële instanties, maar ook voor iemand die graag een brief schrijft of tijdens het werk wel eens verslag moet schrijven. Je Nederlands is bij te spijkeren, ook als je volwassen bent. Bel vrijblijvend naar Onis Cursushuis en u krijgt een advies op maat. Onis Welzijn, Carien van Eijden, 0493-441256.
 Woensdag 30 november 2016:

 


Kadermedewerkers organisaties TSC Solo gezocht
In 2009 werden de supportersclub “Lieropse Renners” en de Stichting “Wielercomité Someren” samengevoegd tot één vereniging : Toer- en Supportersclub “Solo”. Onder de vlag van de nationale wielerbond de KNWU heeft men sinds de start jaarlijks drie wedstrijden georganiseerd: de klassieker de Rabo Koepel Race in en om Lierop en de Rabojeugdronde van Someren in de zomermaanden en de Rabocyclocross op het Lieropse motorcrosscircuit in de winterperiode. Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering van TSC Solo is het plan toegelicht om in 2017 geen KNWU-wielerwedstrijden meer te organiseren als het kader niet verder wordt uitgebreid. Daarom is de vereniging op zoek naar wielerliefhebbers in de regio die bij één of meerdere organisaties in de voorbereiding betrokken willen zijn. Ook is men op zoek naar medewerkers die (mede) de sponsoring willen regelen. Voor de Rabo Koepel Race is er een bijkomend probleem omdat er opnieuw geen politiebegeleiding beschikbaar is. Daardoor moet er bij een mogelijke continuering noodgedwongen gekozen worden voor een andere opzet van deze 36 jaar oude Lieropse “klassieker”. Geïnteresseerden in een organisatorische functie binnen TSC Solo kunnen zich per mail bij het huidige bestuur melden via info@tscsolo.nl  Overigens blijven de traditionele “Toer dur Lierup” voor de plaatselijke schooljeugd en de “Jo Boerekamp Memorial-ATB-Tocht” op Oudjaarsdag wel opgenomen in het programma van de vereniging voor 2017.
 


 

Dinsdag 29 november 2016

 


A.s. zaterdag 3 december zal Nirwana haar deuren openen voor een nieuwe editie van Cantus by Oktoberfist. De Cantus is een jaarlijks terugkerend evenement wat in het teken staat van het meezingen van de bekendste hitjes onder het genot van rijkelijk vloeiende pils. Dit alles onder de begeleiding van voorzangers. Of je nu kunt zingen of niet, de Cantus zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke avond. Wil je deze avond niet missen? Geef je dan snel op via cantusnirwana@gmail.com  onder vermelding van je groepsnaam en aantal personen. Ben er snel bij want er zijn nog maar enkele tafels beschikbaar. Vol = vol!
Houd je niet van het meezingen van deze geweldige hitjes, maar wil je deze avond niet missen? Ook dan ben je van harte welkom.
Deuren open: 19:30 uur // gratis entree // Meervensedijk 4 Lierop
 Dinsdag 29 november 2016:
Ralf van de Laar van SV Lierop is samen met Robin Kemper van Bruheze en Rick Krekels van Helenaveen voorgedragen om 'Kei van de Week' te worden. Stemmen op Ralf kan HIER. Wil je stemmen dan kan dat tot woensdagochtend 8.00 uur. Je stem telt pas als je deze via e-mail hebt bevestigd.
Overigens zijn in verband met de invallende duisternis de wedstrijden Lierop 1 - MVC 1 (04-12) en Pusphaira 1 - Lierop 1 (11-12) door de KNVB vervroegd naar 14.15 uur.
 


 

Maandag 28 november 2016:

 


Op vrijdag 9 december a.s. houdt Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën haar jaarlijkse Toepconcours. Er wordt getoept om worst, barakken en pot-raden. Er wijn ook weerprachtige vleesprijzen te winnen. Iedereen is welkom. Aanvang 20.00 uur in Café Nelly van Oosterhout.
 Maandag 28 november 2016:
Wie dichtbij huis Wim Daniëls wil zien kan a.s. zaterdag 3 december terecht in de Ruchte waar Wim op het podium zal staan met zijn cabaretprogramma ‘Associëren’. Nederland kent hem vooral van zijn columns bij Spijkers met Koppen, zijn talloze boeken over taal en zijn taalbeschouwingen bij Pauw & Witteman, waaronder de roemruchte bespreking van het Koningslied. Maar in Brabant speelt hij al enkele jaren voor volle zalen cabaret- en toneelvoorstellingen.
Sinds vorig seizoen verkent hij met zijn cabaretprogramma Associëren ook de theaters buiten de Brabantse grenzen. Een razendsnel programma vol scherpe taalanalyses; droge, maar altijd goedmoedige humor en wonderlijke gedachtekronkels.
Entree: € 17,50, incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl  - www.wimdaniels.nl
 


 

Zondag 27 november 2016:

 


Gisterenmiddag hield het 50-jarige A Capella in zaal van Oosterhout haar receptie ter gelegenheid van hun jubileumjaar. Vooraf aan de receptie werden vele koorleden gehuldigd. Voorzitter Harrie van de Sanden opende voor de eigen aanhang de dag en memoreerde aan een succesvol jubileumjaar dat tijdens deze dag z’n afsluiting kreeg. Vervolgens werden de twee jubilarissen, die al vanaf het begin lid waren, als eerste gehuldigd. Sjaak Gubbels en Albert Hendrikx. Harrie sprak hen - heel toepasselijk in deze tijd - in gedichtvorm toe.
Sjaak Gubbels, die naast medeoprichter o.a. ook lange tijd penningmeester en secretaris was en de man die de financiële bronnen zoals vlooienmarkt en het fenomeen ‘commissarissen’ mede van de grond kreeg. Ook was hij o.a. betrokken bij de oprichting van twee jongerenkoren in Lierop. Albert Hendrikx, ook 50 jaar lid, voetbalde in het oprichtingsjaar nog volop in het vaandelteam van de SV Lierop. Apart dat hij naast deze hobby zich ook bij A Capella aanmeldde voor zijn tweede hobby muziek. Dit is in de tegenwoordige tijd nauwelijks meer voor te stellen. Helaas. Zijn muziekkennis ontplooide hij, net als zijn gevoel voor een bal, op een geheel autodidactische manier. Niet voor niets is hij een van de beste beugelaars geworden en is hij lid van de muziekcommissie. Sjaak en Bert kregen voor deze prestatie een oorkonde en speldje. Bovendien werd Bert tot erelid benoemd. Sjaak is al langer erelid.
De verrassing van de middag was wel dat, naast deze twee jubilarissen die in de media al volop aangekondigd werden, ook vele andere koorleden, die veelal ook al meer dan 40 jaar lid waren, gehuldigd werden. Harrie haalde hen, ook weer in gedichtvorm, een voor een naar voren om hen te belonen met het erelidmaatschap. Jan Aaben, Piet van Mill, Ad vd Zanden, Frits vd Schouw, Peter van Schalen, Theo van Heugten, Huub vd Eikof en Piet van Oosterhout waren de gelukkigen. Vervolgens nam Jo Dat het woord over van Harrie om ook Harrie met vele lovende woorden als erelid te huldigen.
Hierna was het nog niet afgelopen want alle andere leden kregen ter gelegenheid van dit jubileumjaar nog een ledenspeldje en Sjaak en Bert werden ook nog eens gehuldigd door het toevallig gisteren gestopte Lovok (landelijke Organisatie van Ouderen Koren). Het kon niet op want tijdens de receptie werd Bert ook nog eens in het zonnetje gezet door burgemeester Veltman en de wethouders Gonnie van Bussel en Theo Maas. Uit handen van Theo Maas kreeg Bert de vrijwilligersschaal van de gemeente Someren uitgereikt. De gemeente Someren prijst hiermee de inzet van een vrijwilliger. De vrijwilligersschaal is in 2010 ingesteld door de gemeente Someren als blijk van waardering voor de belangeloze inzet van inwoners voor het vrijwilligerswerk. Zie enkele foto’s in onze slapfotogalerij of op de pagina van Jan Dijstelbloem waar ook de foto's van de feestavond te zien zijn met als gast Tonny Wijnands.
 


 

Zondag 27 november 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie werd in de strijd om de Roman Techno Cup Berkvens uitgeschakeld door Van Gennip. Tom Tiebosch opende in de 9e minuut de score voor Van Gennip door uit een counter te scoren, 1-0. Vijf minuten later kapte Tim van Lieshout zich mooi vrij en schoot in een verlaten doel, 2-0. Met een prima lob vanaf eigen helft over de doelman heen maakte Bart Sijbers er 3-0 van. Wat Berkvens de gehele wedstrijd ook probeerde steeds vonden ze gelegenheidsdoelman Guus Berkers op hun weg. Nadat het Dirk Hurkmans in de 21e minuut was gelukt om met een hard diagonaal schot in het dak van het doel de 3-1 te scoren, werd de druk van Berkvens steeds groter. Van Gennip hield stand en was zelfs gevaarlijk met uitvallen. Het bleef bij 3-1 voor Van Gennip.
Ruim een kwartier kon Jagershuis de druk van Daan’s weerstaan. In de 16e minuut schoot Ronnie Heymans diagonaal hard tussen de armen van doelman Jelle Welten door onder de lat binnen, 0-1. In de 21e minuut kreeg Daan Kuijpers de bal ongelukkig op de hak waarna die bal in zijn eigen doel verdween, 0-2. Met nog 5 minuten voor de boeg werd het uiteindelijk nog 0-3.
In de 2e klasse kreeg Hurkmans met 7-1 klop van CuundersGlashelder. In deze wedstrijd had CuundersGlashelder het geluk meer aan hun zijde dan Hurkmans. In de 20e minuut redde Henri van Lieshout bij een 6-0 achterstand de eer van Hurkmans met een hard schot.
Na een minder prettige wedstrijd waarin de sfeer naar het einde toe behoorlijk grimmig werd won Ons Café afgetekend met 1-7 van het Zunneke. Bij een 0-2 achterstand maakte Damian Verkuijlen de enige treffer van het Zunneke.
 


 

Zondag 27 november 2016:

 


Complimenten aan de spelers van Profiel voor het goed gekozen en gespeelde toneelstuk ‘De Belofte’, gisterenavond in de Vurherd. In tegenstelling tot vorige jaren werd er nu volop gelachen en dat kijkt toch een stuk aangenamer. Vooral de (hoofd)rol van de gefortuneerde zakenman Louis (Andries Bouman) en poetster Suze (Marij Verstappen) deden de lachspieren regelmatig testen. Kortom een aangename avond met uitstekend spel van Anne van de Putten (als Emma die al snel vanuit de hemel regeerde), Mieke van Oers (die als schoondochter Charlotte niet kon verkroppen dat Louis na de dood van Emma de liefde zocht bij de prostituee Claire (Saskia Thijs). Ook dochter Alice (gespeeld door Peggy Jansen) was niet blij met de escapades van Louis en liet dat duidelijk merken. Engel (Anja Vereijken) hoefde weinig te zeggen maar bracht wel twee ingetogen gezongen gevoelige liedjes ten gehore. Apart, maar mooi passend in het geheel.
Wie dit mooie toneelstuk nog wil zien kan vanmiddag nog terecht in de Vurherd. Om 14.30 uur start de laatste voorstelling. Als je tijd hebt, zeker gaan, je zult er geen spijt van krijgen!

Zie ook de foto's die vorige week al gemaakt werden door onze slaponlinefotograaf.
 


 

Zaterdag 26 november 2016:
Wie dichtbij huis wil genieten van muziektheater kan op vrijdag 2 december terecht in de Ruchte waar Wëreldbänd met “SLÄPSTICK” op het podium staat (Try Out). De voorstelling is een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones met zijn band, de Marx Brothers, de beroemde Zwiterse clown Grock en Mini & Maxi. Vanuit de denkwereld van deze door hen zo bewonderde voorgangers wordt een grote verzameling muzikale, humoristische acts vertoond, die hun oorsprong vinden in het variété. In SLÄPSTICK zullen ze bovendien hun eigen draai geven aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel en Hardy.
Dat de vijf van oorsprong rasmuzikanten zijn, was ook al te zien in hun eerdere theaterprogramma’s (o.a. Keet, Playground), alsmede in uitstapjes met onder andere het Residentie Orkest, IDT, Cirque Stiletto en Brigitte Kaandorp. Hun voorraad instrumenten lijkt eindeloos en ze zijn meester in ontsporende komische scènes met vaak een bijzondere twist, waarbij hun vakmanschap altijd fier overeind blijft. Bij de virtuoze, muzikale slapstick van de Wëreldbänd kom je gewoonweg ogen en oren tekort.
Entree: € 19,00 incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl  - www.wereldband.nl
 Zaterdag 26 november 2016:

 


Op zaterdag 17 december staat bij de SV Lierop het jaarlijkse Laola-toernooi weer op het programma. SV Lierop heeft de beschikking over de zaal van 13.00 uur tot 18.00 uur. Waarschijnlijk wordt er gestart met de O9 en afgesloten met de O19. Spelers die graag mee willen doen dienen zich op te geven bij hun leiders.
Eenieder die wil komen kijken is van harte welkom bij Healthclub One op Loovebaan 25 in Someren.
 


 

Vrijdag 25 november 2016:
Ton van Schalen liet ons weten dat hij inmiddels 4 aanmeldingen heeft voor een mooie kerstboom op het kerkplein. Er hoeft dus niet meer aangemeld te worden. Wellicht kunnen de niet gekozen bomen nog tot volgende jaren blijven staan zodat Lierop voorlopig voorzien is van een Kerstboom.
 Vrijdag 25 november 2016:

 


Alfred Veltman, burgemeester van de gemeente Someren, stopt per 1 december 2017. Dat meldde hij gisterenavond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering.
Burgemeester Veltman heeft in zijn laatste functioneringsgesprek met de fractievoorzitters gemeld dat hij zijn ambtsperiode, die duurt tot april 2018, niet vol zou maken. Door eerder te vertrekken wil Veltman zijn opvolger de gelegenheid geven om zich in te werken voordat de nieuwe raadsperiode in april 2018 begint.
In overleg met de Commissaris van de Koning Wim van de Donk kondigt Veltman zijn vertrek ruim van te voren aan, zodat Someren niet geconfronteerd wordt met een waarnemend burgemeester. De verwachting is dat direct na zijn aftreden een nieuwe burgemeester benoemd zal worden.
Alfred Veltman is in april 2000 benoemd in Someren en is volgend jaar ruim 17,5 jaar burgemeester van Someren. Hij hoopt volgend jaar december 68 jaar te worden en is één van de langstzittende burgemeesters in dezelfde gemeente.
Na vier jaar bedrijfsleven en twintig jaar onderwijs is Veltman meer dan 23 jaar in het openbaar bestuur werkzaam geweest: zes jaar als wethouder in Doetinchem en ruim 17,5 jaar als burgemeester in Someren. In Doetinchem is hij ook twintig jaar raadslid geweest.

Hoe de burgemeester e.e.a. aankondigde is HIER te horen.
 Vrijdag 25 november 2016:
Wie dichtbij huis een goede film wil zien kan op dinsdag 29 november terecht in de theaterzaal van de Ruchte waar de film ‘The Danish Girl’ draait.
‘The Danish Girl’ vertelt het bijzondere, waargebeurde liefdesverhaal van het kunstenaarsechtpaar Einar en Gerda Wegener. Einar en Gerda hebben een schijnbaar gelukkig huwelijk. Einar viert triomfen met zijn werk, Gerda wat minder. Wanneer Gerda haar man in vrouwenkleren tooit wegens afwezigheid van een model, is dat het begin van een omwenteling in hun leven. Het hek is van de dam als Einar als nicht Lili Elbe op een feest verschijnt. De lange weg naar geslachtsverandering is ingeslagen. De invloed hiervan op hun huwelijk en de kunst is groot.
Speelduur: 120 minuten - Jaar: 2015 - Prijs: € 5,00 - Aanvang: 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Donderdag 24 november 2016:

 


Afgelopen dinsdagavond zijn 12 Lieropse papa's en mama's geslaagd voor Kinder EHBO. Marieke Kuijpers, Annemiek Gofers, Gijs van Seggelen, Marion van Heugten, Vera Kusters, Koert Kusters, Neeltje Berkers, Sandra Maas, Marjan van Eijk, Everdine Heesmans, Wendy Bollen en Wilke Berkers hebben 5 weken op rij op basisschool 't Rendal deze cursus gevolgd en afgelopen dinsdagavond dus succesvol afgerond. De cursus werd gegeven door de EHBO vereniging Someren, die speciaal naar Lierop is gekomen op aanvraag van de oudercommissie van Kinderopvang NulVier Lierop. Proficiat allemaal!
 Donderdag 24 november 2016:

 


Thieu Scheepers stuurde ons onderstaand bericht over de receptie van de Nederlands Kampioenen...
'Op 23 mei 2016 hebben vier schutters van het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën een unieke prestatie geleverd. Het betrof hier het Nederlands Kampioenschap Vrije Hand klein kaliber op de wip. De schutters Ad Vlemmix, Angel van Moorsel, Paul Sanders en Johan Vlemmix behaalden de titel Nederlands Kampioen Vrije Hand Viertal
Ad Vlemmix behaalde de titel Nederlands Kampioen Vrije Hand Individueel en Angel van Moorsel wist de titel Nederlands Kampioen Vrije Hand Koning te behalen. Het behalen van de titel voor het viertal geeft het Lieropse gilde het recht om deze wedstrijd volgend jaar op 21 mei 2017 te organiseren.
Het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën heeft op 19 november het viertal een receptie aangeboden in gildehuis van Oosterhout. Deze receptie werd druk bezocht door familie, vrienden, gildebroeders en -zusters van kring Peelland en afgevaardigden van Lieropse verenigingen. Gonny van Bussel, wethouder van de gemeente Someren, sprak lovende woorden voor deze unieke prestatie. Tamboers van het Sint Joris gilde uit Asten brachten samen met een tamboer van ons gilde een serenade voor de schutters, speciaal voor Johan en Ad Vlemmix beide tamboer bij ons gilde. De serenade van de carnavalsvereniging "de Kaauw Voetjes", samen met de Koepelbloazers, werd door de schutters, met in hun midden Prins Paul 1, zeer op prijs gesteld. Het gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën wil iedereen bedanken, voor hun bijdrage in welke vorm dan ook, voor het slagen van deze receptie. De schutters hebben genoten’.
 Donderdag 24 november 2016:

 


Arjan Heijblom stuurde ons als secretaris van de Jeugdcommissie van SV Lierop onderstaand bericht...
'Wil jij een keer voordelig naar een wedstrijd van Helmond Sport? Ga dan naar de wedstrijd Helmond Sport - Jong Ajax op vrijdag 16 december om 20.00 uur en steun daarbij ook nog eens onze club. Leden van onze club kunnen via www.helmondsport.nl/svlierop  voor slechts € 5,50 kaarten kopen. Van dat bedrag gaat € 2,50 direct naar onze club toe. Zo kun je dus niet alleen voordelig naar Helmond Sport, maar steun je ook nog eens onze club met een mooi bedrag. Hierbij geldt OP=OP, dus wees er snel bij!
Voor de club die de meeste kaarten verkoopt heeft Helmond Sport ook nog eens een leuke beloning. Die club mag bij een thuiswedstrijd in de Jupiler League de line-up verzorgen. Daarnaast verloot Helmond Sport 10x een meet en greet met twee spelers onder iedereen die online een kaartje heeft gekocht. We hopen op veel enthousiasme en zien jullie graag 16 december in het Lavans Stadion'.

 


 

Woensdag 23 november 2016:

 


Van Riky Peeters kregen we het bericht dat er op donderdag 15 december van 14.00 tot 16.00 uur door maximaal 15 personen weer Kerststukjes gemaakt worden in Henricushof. Opgeven kan t/m 11 december bij Riky Peeters, tel. 331620. Kijk HIER voor de volledige uitnodiging.
 Woensdag 23 november 2016:

 


We lazen het op Rockportaal.nl....
'Nirwana gaat - in samenwerking met Buro van Horik - volgend jaar in het Hemelvaartsweekend (vrijdag 26 en zaterdag 27 mei) het seizoen 2016/2017 afsluiten met het openluchtevenement 'Nirwana Live 2017'. Als artiesten wordt volgens het bericht de top van de Nederlandse popindustrie verwacht.
Op 1 december zullen de namen bekend gemaakt worden die zaterdag 27 mei op het grote podium zullen staan. Op 16 januari 2017 zullen vervolgens de namen die vrijdag 26 mei optreden bekend gemaakt worden. Hou het bij op de nieuw aangemaakte facebookpagina’.
 Woensdag 23 november 2016: (Reeds 4 aanmeldingen dus niet meer nodig, wellicht volgend jaar?)

 


Vorig jaar stond er met Kerst een mooie Kerstboom op het kerkplein. Deze werd toen door boomrooier Jan vd Zanden en enkele vrijwilligers bij Huub van de Eikhof uit de tuin gehaald. Gaat het dit jaar ook weer lukken om een geschikte boom te vinden?
Bij deze een oproep aan Lieroppenaren die ‘toevallig’ een mooie dennenboom in hun tuin hebben staan en deze beschikbaar willen stellen om het kerkplein zo weer een mooie aankleding te geven want de gemeente doet sinds enkele jaren niets meer in deze.
Heb of weet je een geschikte boom, bel of mail dan met Ton van Schalen, tel. 06 53238965 of via mail tonnelvanschalen@gmail.com.  Ze komen ‘m er ‘netjes’ uithalen. Zie ook de foto’s en het filmpje van het eruit halen en op het kerkplein plaatsen uit het nieuws van vorig jaar.
 Woensdag 23 november 2016:

 

 

Bart Sijbers stuurde ons namens de Jeugdsoos onderstaand minder leuke bericht...
'Helaas heeft de organisatie van Nirwana Jeugdsoos moeten besluiten om na vijf leuke jaren er toch mee te stoppen vanwege het lage aantal bezoekers bij de laatste avonden. In deze vijf jaar hebben wij als organisatie hele leuke avonden neergezet met bezoekersaantallen die opliepen tot 250(!). Daarnaast hebben we een aantal bekende DJ's op het podium kunnen zetten en hebben we naar onze mening toch een aantal generaties bekend gemaakt met 'het uitgaan' en Nirwana.
Wij hopen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft gehad tijdens de Jeugdsoos en wie weet kan het initiatief weer worden opgepakt door andere enthousiaste vrijwilligers.
Namens de organisatie van afgelopen jaren: Bedankt!

 Woensdag 23 november 2016:

 


Lieropse Elmie Reinders hebben we onder de Lieropse links opgenomen. Ze verteld hier haar verhaal….
‘Ik ben Elmie Reinders van Creative Looks en ik heb sinds 2010 mijn eigen nagelsalon aan huis gehad. Vanaf 21 november ben ik nu in Someren begonnen in mijn nieuwe vestiging aan het Wilhelminaplein 27C.
De behandelingen die ik aanbied zijn: Acryl/gel nagels, gelcolor van opi, wimperextensions, wenkbrauw styling, wimpers verven, bovenlip harsen, visagie, visagie workshops. Verder heb ik een leuk assortiment in nagellak, handcreme, voetcreme, sieraden, tassen en sjaals’. Zie ook enkele foto’s van haar nieuwe vestiging en haar website.
 


 

Dinsdag 22 november 2016:
Mariëlle Engels-Lamers stuurde ons namens Team Nulvier DAS Lierop hun nieuwe flyer met de workshops van BSO Junpin t/m februari 2017/ KIJK maar.
 Dinsdag 22 november 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Publiciteit Nirwana onderstaand bericht...
'John Klaus wie kent hem niet? Naast zanger van Prinz Klauz ook nog dirigent van de Slagwerkgroep St. Willibrordus! Op 26 november staat hij met Prinz Klauz in Nirwana! De nieuw energieke “Tribute to the Heavy Metal Heroes” show is een ode aan de helden van de Heavy Metal waarbij zij de diverse stromingen (oa Nu-, British en Industrial) binnen dit genre aan bod laten komen. Naast de vaandeldragers Metallica, Iron Maiden, Motorhead, Black Sabbath, Ronnie James Dio, Judas Priest en Rammstein, kun je diverse verrassingen, gastmuzikanten maar ook eigen interpretaties verwachten.
Een gevarieerd programma voor een breder publiek, want Prinz Klauz laat zien dat concessie-loze heavy metal toegankelijk kan zijn, vol met herkenbaarheid voor zowel de kenner als de leek. En heel bijzonder… full surround geluidseffecten!
Deze heren zullen een avond verzorgen waar je U tegen zegt. Sowieso moet je tegen een Prinz u zeggen, maar dit optreden zal er allesbehalve koninklijk uitzien.
Met Save Your Sympathy zal ons kleine paleisje helemaal compleet zijn. Want na optreden op het Nirwana Tuinfeest en 2x op het Eurosjopper festival verdien je het om in een paleis te spelen.
Meer info en tickets: www.nirwana.nl
Deuren open: 20:00 // Aanvang: 21.30 - Entrée: € 6,00
 Dinsdag 22 november 2016:

 


Namens de PR commissie van Theaterkoor Easy & Free stuurde Tamara Kusters ons onderstaand bericht...
'Tijdens het repetitieweekend van Easy&Free is de sponsorovereenkomst met Rabobank Peelland-Zuid getekend. Alle 51 leden, maar ook de 10 project-orkestleden zijn hard aan het werk om de nieuwe show #Help! - die ze in maart 2017 opvoeren in de Ruchte - weer van een hoog niveau te laten zijn.
Rabobank Peelland-Zuid is al jaren op rij hoofdsponsor van Easy&Free en ook komende show zullen zij weer hun financiële steun betuigen aan dit theaterkoor, waardoor heel Someren en omgeving volgend jaar maart weer 2 weekenden lang kan genieten van dit muzikale spektakel.
Maak tijdens #Help! kennis met huize "Zeldenrust"; een ietwat gestreste directrice vanwege dreigende bezuinigingen, nieuwe stagiaires die leven in de brouwerij brengen, amoureuze verwikkelingen tussen bewoners en spullen die verdwijnen. Een lach en een traan in #HELP!, de nieuwe show van Theaterkoor Easy&Free.
De nummers die we kunnen verwachten zijn deze show heel divers; Enkele voorbeelden zijn:
Skyfall – Adele / Pompeii – Bastille / Uptown Funk - Mark Ronson ft Bruno Mars / Halo – Beyoncé / Als de dag van toen medley – 'n beetje (Teddy Scholten), spiegelbeeld (Willeke Alberti), als de dag van toen (Reinhard Mey) / Earthsong – Michael Jackson / Why tell me why – Anita Meyer
#Help! wordt opgevoerd op 17, 18 en 19 maart en 24, 25 en 26 maart 2017. De zondagen zijn middagvoorstellingen (aanvang 14.30 uur) en de vrijdag- en zaterdagavonden beginnen om 20.15 uur.
De voorverkoop voor #Help! is inmiddels gestart. Een kaartje kost 17,50 en deze zijn te koop in de Ruchte of via de website: www.deruchte.nl'.
 


 

Maandag 21 november 2016:

 


Afgelopen zaterdagavond was de eerste uitvoering van het toneelstuk 'De Belofte' in de Vurherd. Het is beslist de moeite waard om op zaterdag 26 november om 20.00 uur en zondag 27 november om 14.30 uur een van de twee nog resterende uitvoeringen te komen bekijken als je nog niet geweest bent.
Speciaal voor John Kraaijkamp schreef Haye van der Heyden het stuk. Het verhaal gaat over Louis een gefortuneerde, gepensioneerde zakenman met een goed ontwikkelde neus voor vrouwen. Dankzij zijn kennis van het vrouwelijk schoon is Louis schatrijk geworden. Dan komt hij onverwacht alleen te staan als zijn echtgenote Emma, waarmee hij intens gelukkig is, plotseling overlijdt. Aan haar sterfbed moet hij Emma beloven dat hij na haar dood weer gelukkig zal worden. Het blijkt een belofte waar hij niet onderuit kan komen en waarin vijf dames een belangrijke rol spelen. Enkele van deze dames doen hun uiterste best hem te troosten; een rijke alleenstaande man laat je natuurlijk niet zomaar voorbij wandelen……… Haye van der Heyden ontving voor “DE BELOFTE” de Visser-Neelandiaprijs voor toneel hoorspel en televisiespelen.
Zie de foto's die onze slapfotograaf Fridy afgelopen zaterdag maakte.
 Maandag 21 november 2016:

 


Ondanks het stormachtige weer kwam de Sint en zijn Pieten gisteren met mijter en al aan in Lierop. Evenals de laatste jaren was de goedheiligman weer geland in ’t Alfort waar fanfare en beide gildes hem ophaalden om verder te begeleiden naar het kerkplein en vervolgens naar de Vurherd. Vele ouders, grootouders en natuurlijk de kinderen zelf waren aanwezig op het Kerkplein waar de Sint vast tegen de deur van de kerk geplakt nog een klein beetje uit de wind stond. Hij verwelkomde de kinderen en gaf aan ook bij Lierop Live aanwezig te zijn geweest. De fanfare speelde vervolgens enkele Sint Nicolaas liedjes, behalve ‘hoor de wind waait door de bomen’ want dat hoefde niet duidelijk gemaakt te worden. De traditionele vendelgroet kon vanwege de wind niet doorgaan vandaar dat er snel vertrokken werd naar de Vurherd waar onder aangename omstandigheden het kinderfeest voortgezet kon worden. Ook dit jaar was de organisatie weer in handen van het Oranjecomité. Zie ook enkele foto’s van de Sintintocht van onze slapfotograaf Fridy. Hoe onheilspellend de lucht ’s morgens nog was is HIER te zien.
 Maandag 21 november 2016:

 


Onze pastoor Jan stuurde ons onderstaand bericht over de nieuwe vertaling van het 'Onze Vader'...
'Het Onze Vader is niet zo maar een van de vele gebeden binnen de katholieke kerk. Niemand minder dan Jezus zelf heeft het ons gegeven. Op de vraag van zijn leerlingen hoe zij moesten bidden leerde Jezus hun het Onze Vader. Dit gebed is in de loop der eeuwen in alle mogelijke talen vertaald, ook in het Nederlands. Ofschoon Nederland en België dezelfde volkstaal gebruiken, hadden ze tot op de dag van vandaag verschillende vertalingen van het Onze Vader. Hierin wil de nieuwe vertaling verandering brengen. Om het niet te moeilijk te maken zijn er zo weinig mogelijk veranderingen aangebracht. Alleen de woordelijke verschillen tussen de Vlaamse en Nederlandse tekst zijn opgeheven en één uitdrukking is veranderd. “Leid ons niet in bekoring” is vervangen door “breng ons niet in beproeving”. Tot een gemeenschappelijke vertaling met de protestanten is men jammer genoeg nog niet gekomen.
Het nieuwe Onze Vader, dat vanaf de eerste zondag van de Advent (27 november 2016) gebruikt gaat worden, luidt als volgt:
Onze Vader, die in de hemel zijt,
uw naam worde geheiligd,
uw rijk kome,
uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel.
Geef ons heden ons dagelijks brood
en vergeef ons onze schulden,
zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren,
en breng ons niet in beproeving,
maar verlos ons van het kwade. Amen.
 


 

Zondag 20 november 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie stond in de 2e klasse de Lieropse derby Educontract tegen Hurkmans op het programma. Het werd een spannende wedstrijd waarbij het meeste van het spel op het middenveld gespeeld werd. Beide teams maakten de nodige afspeelfouten, waardoor er maak weinig kansen werden verkregen. In de 26e minuut benutte Henri van Lieshout een strafschop voor Hurkmans, 0-1. In de slotfase hield doelman Sjoerd Hooglugt van Hurkmans zijn team overeind bij de druk van Educontract.
Het Zunneke kon zich lekker uitleven tegen Sphinx. In de 8e minuut opende Damian Verkuijlen met behulp van de Sphinx-speler de score voor Zunneke, 0-1. In de 17e minuut maakte Damian Verkuijlen er na een 1-2tje uit de rebound 0-2 van. In de 22e minuut lukte het Harrie Maas weer eens om te scoren, 0-3. In de slotminuut bepaalden Damian Verkuijlen en Martien van Heugten ieder met een doelpunt de uitslag op 0-5 voor het Zunneke.
 


 

Zaterdag 19 november 2016:

 


Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we onderstaand bericht…
Op dinsdag 29 november is het weer zover. Dan wordt van 17.00 tot 19.00 uur het maandelijkse 55+ diner gehouden bij Nel van Oosterhout. Het is voor dit jaar het laatste diner. Volgend jaar gaan we natuurlijk gewoon weer verder.
Aanmelden kan t/m donderdag 24 november via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl  of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof.
Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 Zaterdag 19 november 2016:

 


Wie dichtbij huis de Dutch Eagles wil zien kan op zaterdag 26 november terecht in de Ruchte waar ze op het podium zullen staan met hun eigen jubileum concert.
Kan dat eigenlijk, een best of-show voor een band die geen eigen materiaal speelt? Wel als je The Dutch Eagles bent! Nederlands meest succesvolle tribute band viert 10 jaar on the road. The Dutch Eagles zijn uitgegroeid tot de ultieme vertolkers van het oeuvre en de sound van de Eagles. Uniek en herkenbaar.
Exact zoals u het kent én toch met een eigen gezicht. In navolging van het 40-jarige bestaan van de Eagles leek het de mannen een tof idee om ook bij hun eigen jubileum stil te staan. Best tof…
Een avond vol hoogtepunten uit het werk van The Dutch Eagles betekent natuurlijk: veel Eagles, maar ook hoogtepunten uit door de Eagles beïnvloed werk en persoonlijke favorieten die afgelopen jaren zijn gespeeld. En wist u dat er nog steeds songs van de Eagles zijn die The Dutch Eagles niet eerder speelden?
In de afgelopen tien jaar hebben The Dutch Eagles met vier verschillende avondvullende producties langs de Nederlandse theaters getourd en met veel plezier en succes voor ruim 250.000 enthousiaste bezoekers opgetreden. Daarnaast speelden ze in het buitenland, traden ze op voor radio en tv en werkten ze samen met grote namen uit de muziekwereld.
Entree: € 19,50 - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 18 november 2016:

 


Van de familie van Eijk kregen we onderstaand bericht...
'Op woensdag 9 november vierde Miet van Eijk samen met haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen haar 100e verjaardag in woonzorgcentrum Sonnehove te Someren. De avond ervoor hadden we samen al een H. Mis bijgewoond in de kapel van Sonnehove welke werd opgedragen door Pastoor Zwirs. Na deze H.Mis kwam de volgende verrassing en wel een serenade met concert door de Gemengde Zangvereniging "Ameezing" uit Lierop waarvan onze moeder erelid is. Vele felicitaties heeft ze met dit bijzondere eeuwfeest mogen ontvangen. Heel, heel hartelijk dank hiervoor want mede door uw belangstelling, in welke vorm dan ook, is het voor moeder en voor ons een onvergetelijk feest geworden’.
 Vrijdag 18 november 2016:

 


Afgelopen dinsdagmiddag 15 november waren de deelnemers van dagbesteding “t Höfke op uitnodiging van wethouder Gonnie van Bussel te gast in het gemeentehuis. Voordat Gonnie v. Bussel wethouder werd was zij zelf als vrijwilliger begeleider bij de dagbesteding. Over hoe het hen verging verwijzen we graag door naar het verslag en de foto’s (van Rob Fritsen en Tiny Steenbakkers) op de website van Lierop Leeft.
 


 

Donderdag 17 november 2016:

 


Annemiek Gofers stuurde ons namens de werkgroep Kinderlithurgie onderstaand bericht:
'Op kerstavond 24 december om 18.30 uur is het weer zover: de Herdertjesmis!
Dan wordt er in de kerk weer een toneelstuk (geschreven door onze pastoor Jan) opgevoerd door kinderen van groep 6! Natuurlijk mogen ook de Lieropse kinderen die in groep 6 zitten, maar niet op ’t Rendal, meedoen!
Lijkt jou dat nou ook zo leuk om daaraan mee te spelen of daarbij voor te lezen? Heb je altijd al graag willen meespelen als Jozef, als herder, of ben je meer een (b)engeltje? ……dan kun je je nu opgeven!
Zit uw kind niet op ’t Rendal, maar zou hij/zij wel graag met het toneelstuk mee willen doen of tijdens de mis wat voor willen lezen? Geef hem/haar dan voor 21 november a.s. op door een mailtje te sturen naar: KinderliturgiegroepLierop@gmail.com
Geef in de mail even aan of uw kind wil meedoen met het toneelspel en/of wil voorlezen tijdens de Herdertjesmis.
Voor vragen, bel even naar Annemiek Gofers 0492 521122)'.
 Donderdag 17 november 2016:

 


Jos Verheijen stuurde ons namens Stage Fright het bericht dat er op zondag 4 december om 10.00 uur een Adventviering plaatsvindt in onze Koepelkerk. De muzikale begeleiding zal verzorgd worden door Stage Fright dat iedereen uitnodigt om samen met hen deze adventsmis mee te vieren. Zie de uitnodiging.
 Donderdag 17 november 2016:

 


Na een succesvolle muzikale revue van mannenkoor A Capella op zaterdag 5 november j.l. zal het jubileumjaar op zaterdag 26 november afgesloten worden met de huldiging van enkele jubilarissen en een receptie. Om 15.30 uur komen de leden van het koor met hun partners bij elkaar voor de huldiging van de twee 50-jarige jubilarissen Sjaak Gubbels en Albert Hendrikx.
Een receptie ter gelegenheid van het jubileum zal vervolgens plaatsvinden van 17.00 tot 18.30 uur in Zaal Nellie van Oosterhout. De vereniging zou het fijn vinden vele Lieroppenaren, verenigingen, oud-leden van A Capella en andere belangstellenden op deze receptie te mogen begroeten.
 


 

Woensdag 16 november 2016:

 

 

Maria van de Ven belde ons met de vraag nog een keer te herinneren aan de Gerarduskalender die nog steeds verkrijgbaar is bij bij de Spar en bij Maria v.d.Ven-Neervens, Offermanstraat 32, tel. 0492-331418.

 


 

Woensdag 16 november 2016:

 


Jeneverbessen hebben ruimte nodig en arme, niet te zure grond. Dit geldt ook voor de jeneverbessen die op de Gebergten in Lierop groeien. De werkzaamheden die begin november van start zijn gegaan, zijn erop gericht om de groeiplaats van de jeneverbessen zo optimaal mogelijk te maken. Kijk voor meer info op de website van de gemeente Someren.

 


 

Woensdag 16 november 2016:

 

 

Op 'Vraag en Aanbod' van de website Lierop Leeft wordt nog steeds 'van alles' gevraagd en aangeboden. Zo wordt er nu o.a. gevraagd naar een rolletje Biaisband, een tijdelijke hometrainer in verband aanstaande knieoperatie en wordt er aangeboden een zo goed als nieuwe radiator met onderblok, buitenspeelgoed, zo goed als nieuwe zonnehemel met 9 lampen, een vliegenkralengordijn, 5 flinke laurierstruiken enz. enz. Kijk maar.
 


 

Woensdag 16 november 2016:

Wie dichtbij huis wil genieten van muzikaal cabaret kan op vrijdag 25 november terecht in de Ruchte waar Enge Buren op het podium staat met 'Ruk!’
Is de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen? Bestaat er zoiets als vrouwen- en mannenmuziek? Waarom raakt zij meer verrukt door harmonie en romantiek, terwijl hij meer neigt naar bonkende ritmes en vocaal geweld? Of zijn het allemaal vooroordelen?
Achter Enge Buren gaan drie multi-instrumentalisten schuil, die uitblinken in persiflages en karikaturen. Bekende hits krijgen een totaal andere draai, de eigen muziek steekt goed in elkaar en de stiekem verrekt goede stemmen maken het feest compleet.
Gewoon het verstand op nul en meegaan in die ‘Muzikale Rollercoaster’. Ontwapenend, schaamteloos, enthousiast, scherp en vol humor en energie. Zou het ze lukken om vrouwen en mannen massaal over te laten gaan in ‘muzikaal omdenken’? Riemen vast: Enge Buren rukt uit!
Entree: € 17,50 incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl
 


 

Woensdag 16 november 2016:

 

 

Onis Vluchtelingenwerk start in januari met vier taalgroepen. Vrijwilligers helpen
vluchtelingen bij het inburgeren en het leren van de Nederlandse taal. Onis zoekt daarvoor een aantal nieuwe vrijwilligers. Je begeleidt, samen met een andere vrijwilliger, een taalgroep van 12 mensen bij taaloefeningen door praktische ondersteuning bij: boodschappen doen, bibliotheekbezoek, oefenen van verkeersregels, leren van Nederlandse waarden, afspraken maken, kennis van Asten en Someren etc. Dit doe je eens per week een jaar lang, met uitzondering van de schoolvakanties.
Je bent onderdeel van een team taalgroep vrijwilligers en krijgt goede begeleiding van de professionals van Onis Welzijn. Uiteraard zorgt Onis voor goede werkmaterialen. Lijkt het je leuk om vluchtelingen te helpen om sneller een goede plek in Asten en Someren te krijgen, neem dan contact op met Onis, Lindy Smits, 0493-441244 of l.smits@oniswelzijn.nl.
 


 

Dinsdag 15 november 2016:

 

 

Met de start van het carnaval beginnen ook de voorbereidingen voor verschillende activiteiten in het nieuwe seizoen. Ook voor de Bonte Avonden die op 17 en 18 februari weer plaatsvinden. Sinds enkele weken heeft de Bonte Avond commissie diverse optredens van de Bonte Avond van vorig jaar online gezet.

Wie nog ’n keer wil zien wat o.a. de Lieropse inbreng op deze avonden was kan onderstaande links activeren.
Jeugdraad Kaauw Feet 4.4
Demarrage 1

Demarrage 2 welcome to transylvania
SLAP met de 'Slap gezever show 2'

De kleedkamergeheimen van 't vijfde

Overzicht in het kort van alle optredens 2016
 


 

Dinsdag 15 november 2016:
Dorpscoöperatie “Lierop Leeft” organiseert a.s. zondag 20 november weer het maandelijks koffiedrinken vanaf 10.45 uur tot 12.00 uur. U bent van harte welkom deze zondag in gemeenschapshuis ‘’De Vurherd”. Jan en Helmie Verhoeven van de Spar zorgen weer voor de versnaperingen. Kosten koffie bedraagt € 1,-.
 Dinsdag 15 november 2016:
Wellicht de grootste fan van Henk Wijngaard, Peter van Vlokhoven, stuurde ons het bericht dat zijn vriend op zondag 27 november weer in de buurt is en wel in Café D`n Egelantier in Someren.
Dit jaar viert Henk Wijngaard zijn 40 jarig artiestenjubileum en zal voor het 35e! opvolgend jaar optreden in Someren. Onlangs mocht hij zijn 4e gouden album in ontvangst nemen en de gouden Telstar award voor meer dan 1 miljoen verkochte geluidsdragers. Henk, HET gezelligheidskanon nummer een! van Nederland brengt tijdens zijn optreden een uitgebreid scala van truckersongs, countrysongs en rock and roll. Natuurlijk komt ook zijn lange rij hits voorbij zoals o.a.: Sneeuwwitte Bruidsjurk, Vlam in de pijp, He Suzie en Beun de beunhaas en zijn meest recente: Hoe die zomer was!
Dus voor een gezellig middagje uit, en voor het betere inhaakwerk.... kom 'met de vlam in de pijp' naar Someren!
De aanvang is 14.30 uur - Entree gratis - Let op VOL = VOL.

Zie ook hoe Henk het SV Lierop zingt.... en eventueel de hele poster
 


 

Maandag 14 november 2016:
Bij het Prinsen Raden op slaponline kreeg Paul Sanders 4 stemmen.
 
Onderstaand de stemmers op Paul:
Ellen Kusters
Ton van Hoof
Theo Peeters
Ad van der Sluijs
 
Bij de prinsenreceptie van Prins Paul d’n 1e zullen we zien wie de winnaar wordt van de mooie prijs.

 

Zie ook de foto's die we van Rob Fritsen (Siris) kregen van de jeugdmiddag en de avond.
 


Maandag 14 november 2016:
Van het Oranjecomité kregen we onderstaand bericht...
'Vanaf vandaag staat op school weer een brievenbus waar alle kinderen weer een mooie kleurplaat/tekening/knutselwerkje voor de Sint kunnen inleveren. Tijdens de intocht van Sinterklaas op 20 november kan het zomaar zijn dat de Sint jou kunstwerk bij heeft en wordt je beloond met een cadeautje. De Sint hoopt natuurlijk op een volle brievenbus'.


Maandag 14 november 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie kon Jagershuis niet veel inbrengen tegen Bij Willem. Jagershuis miste enkele vaste krachten en ging met 8-1 ten onder. Bij 3-0 redde Daan Kuijpers de eer. Gezegd moet worden dat Jagershuis zeker 4 100% kansen om zeep wist te helpen en nog een keer de lat raakte.
Met een mooi stiftballetje over de vallende doelman opende Ralf van de Laar voor Topparty te score tegen Steenstra in de 5e minuut. Nog geen minuut was het al weer 1-1. Vervolgens ging het lekker tegen elkaar op met kansen voor beide partijen. Maar door nog twee doelpunten van Steenstra werd de eindstand bereikt van 3-1.
Van Gennip bombardeerde gedurende nagenoeg de gehele wedstrijd het doel van Snackpoint. Hun keeper stond echter als de beste te keepen. In de drang om aan te vallen ging ook keeper Lars van Grotel mee naar voren. In de 10e minuut zag Toon van Seggelen kans om vanuit zijn eigen strafschopgebied de bal in het lege Van Gennip doel te schieten, 0-1. Dit doelpunt bleek voldoende voor de 3 punten.
Bij Ons Café tegen Hurkmans verliet Willem Hurkmans al vlug het speelveld toen een oude blessure weer opspeelde. Voor Hurkmans was dat een hele aderlating. Binnen 11 minuten stond Ons Café op 5-0. Met een hakballetje redde Henri van Lieshout in de 13e minuut de eer voor Hurkmans. Vervolgens liep Ons Café uit naar 8-1.


 

Maandag 14 november 2016:

 


Deze week wordt gestart met onderhoudswerkzaamheden in natuurgebied De Vloeten. De Vloeten ligt halverwege tussen Someren en Lierop aan de Lieropsedijk. De Vloeten is een natuurgebied met veel afwisseling aan boomsoorten en struiksoorten. Het gebied heeft een hoge grondwaterstand wat voor een grote verscheidenheid aan planten en dieren zorgt. Kijk voor meer info op de website van de gemeente Someren.

 


Maandag 14 november 2016:


De werkgroep wonen van de Dorpscoöperatie Lierop Leeft gaat dinsdag 15 november opnieuw in gesprek met Gemeente en WoCom voor het creëren van voldoende woonruimte in diverse prijsklassen, zowel voor betaalbare huur- als koopwoningen voor jong en oud. Ook willen zij je graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen van de CPO vereniging, die zich bezig houdt met het collectief bouwen van woningen. Voor bijgaande tweekapper is de CPO vereniging nog op zoek naar gegadigden. Het hele verhaal is te lezen onder het Laatste Nieuws van Lierop Leeft.

 


 

Zondag 13 november 2016:

Op onze redactie kwam onderstaand bericht binnen...

'Dank voor een inwoner uit Lierop die reageerde op de oproep van de verloren enveloppe op slaponline. Deze is gevonden. Dank voor uw eerlijkheid'.
 


 

Zondag 13 november 2016:

 


Paul Sanders is gisterenavond onthuld als nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes. Hij stond bij het prinsenraden in de achtervolging op de kopgroep. Als bruidspaar kwamen Bertina Hurkmans en Bart Reinders (sprinkhaan) uit de weer schitterende onthulling tevoorschijn. Zie de foto's van Toby.
 


 

Zaterdag 12 november 2016:

 


De Jeugdprinses is bekend... Sanne Hurkmans is de 45e Jeugdprinses van de Kaauw Voetjes. Vorig jaar was ze nog een van de getuigen bij het boerenbruidspaartje. De rest van de jeugdhoogheden volgen zo snel mogelijk al is wel al bekend dat Teun Linders en Irene Heijblom het carnavalsjaar ingaan als jeugdboerenbruidspaartje. De getuigen van het boerenbruidspaartje zijn Lars van Lieshout en Femke Swiggers. De adjudant van prinses Sanne is Tino Kornuijt. Zie ook de foto's van Toby.

 


 

Zaterdag 12 november 2016:

Op onze redactie kwam het bericht binnen van de Vrouwen van Nu Lierop dat er a.s maandag 14 november een lezing is over Smaak van de Seizoenen.

Deze lezing wordt gepresenteerd door Rini Kerstens en begint om 20.00 in de kantine van voetbalclub S.V. Lierop.

 


Zaterdag 12 november 2016:
Wie dichtbij huis een goede film wil zien kan op woensdag 16 november terecht in de theaterzaal van de Ruchte waar de film ’Room’ draait. ‘Room’ is het verhaal van Joy Newborn die op 17 jarige leeftijd gevangen genomen is door Old Nick en in haar gevangenschap bevallen is van Jack. De eerste vijf jaren van Jack leven zij samen in een ruimte die niet groter is dan vier bij vier meter. 'Ma' Joy heeft besloten om haar zoontje Jack te vertellen dat de ruimte waarin zij zitten de hele wereld is en dat de buitenwereld boosaardig is en bevolkt wordt door buitenaardse wezens. Zo ontstaan twee werelden: een van gevangenschap, waarin Joy alles doet om haar kind zo goed mogelijk op te voeden met de beperkte middelen die ze heeft en een wereld van eindeloze fantasie van Jack waar alles mogelijk is. ‘Room’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Emma Donoghue, die haar eigen boek uit 2010 tot scenario bewerkte. 5 Oscarnominaties en de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol voor deze film is meer dan terecht en dat maakt Room een film die je moet zien als je van een intens verhaal houdt met knappe acteerprestaties. Een groot verhaal in een kleine ruimte, met ook een geweldige rol van de negenjarige Jacob Tremblay.
Prijs: € 5,00 - Aanvang 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl


Zaterdag 12 november 2016:

De komende tijd worden ook in Lierop weer keuzes gemaakt in welke zorgverzekering het beste past bij de verwachtingen van het komende jaar. We lazen op de website van Lierop Leeft dat als je lid bent van Lierop Leeft je dan bij CZ een extra korting van 5% krijgt op je basisverzekering. Lees het hele verhaal op Lierop Leeft.


Vrijdag 11 november 2016:

Van Elly Verstappen kregen wij onderstaand bericht...
'Op zaterdag 22 april 2017 om 18.00 uur zal Vicaris-generaal dr. C.F.M. van den Hout in onze kerk het Heilig Vormsel toedienen.
Lieropse kinderen die op een andere school dan het Rendal in groep 8 zitten, en die graag willen deelnemen, worden van harte uitgenodigd.
Graag uw aanmelding vóór 30 november 2016 te mailen naar elly.verstappen@outlook.com'.
Alvast bedankt.


Vrijdag 11 november 2016:


‘D’n Elfde van d’n Elfde’… vandaag ja. Het nieuwe seizoen van de carnaval gaat vandaag van start. Ook bij de Kaauw Voetjes gaat het beginnen. Vandaag voorbereiden en morgen de grote onthullingen van de nieuwe hoogheden in zaal Nellie van Oosterhout. Met het thema ‘Werk aan de winkel’ zal het weer genieten worden. De onthullingen van de Kaauw Voetjes staan al lang bekend als bijzonder spannend. Kosten nog moeite worden gespaard om het talrijke publiek zo lang mogelijk in spanning te houden door het regelmatig op het verkeerde been te zetten. Ook dit jaar gaat dit zeker weer gebeuren! Eerst echter nog afscheid nemen van de hoogheden van afgelopen seizoen en daarna kan het spel beginnen.
Jan van den Nieuwenhof en Roel van de Laar staan op dit moment gebroederlijk bovenaan bij het Prinsen Raden op slaponline maar Paul Sanders en Toon van Nuenen zitten in de achtervolging. Zal een van hen dan toch???? Of is het toch weer een ander die slechts één of zelfs geen stem heeft? We zullen het morgen allemaal zien, zowel bij de jeugd (middag 13.30 uur) waar ook het jeugdboerenbruidspaartje onthuld zal worden, als bij de volwassenen (avond 20.30 uur) waar, voordat de Prins tevoorschijn komt, het nieuwe bruidspaar onthuld zal worden. Zie ook de foto’s van de onthulling van Bert en Tijn.
Raden is nog mogelijk door een mail te sturen naar nieuws@slaponline.nl  … Tot morgen!

 


Donderdag 10 november 2016:


Het jaarprogramma van de Vrouwen van Nu Lierop staat vanaf gisteren op hun link onder 'verenigingen' op slaponline. KIJK maar.
 Donderdag 10 november 2016:
Wie dichtbij huis een vrolijke, grappige en muzikale Sinterklaasvoorstelling wil bijwonen kan op woensdag 16 november terecht in de Ruchte waar Dirk Scheele met de familievoorstelling ‘Pepernotenpret’ (try-out) op het podium staat. Sinterklaas zal er natuurlijk ook bij zijn evenals zijn echte Pieten. Vele nieuwe en oude Sinterklaasliedjes zullen te horen zijn. De liedjes worden live ten gehore gebracht door Dirk, begeleid door een echte Pieten Rock&Roll Band! Pepernotenpret wordt een Sinterklaasfeest waarbij het moeilijk zal zijn stil te blijven zitten. Er wordt volop geswingd. Maar alles blijkt anders als Sinterklaas en Piet aankomen. Piet is helemaal wit, hij heeft geen andere Pieten bij zich en tot overmaat van ramp wordt Sinterklaas ook nog verkouden. Dirk schrikt, maar alles blijkt reuze mee te vallen. Piet had net gedoucht. En als hij weer door de schoorsteen gaat wordt hij vanzelf weer een echte Roetpiet met zwarte vegen op zijn gezicht.
Daarna krijgt Piet gelukkig hulp op het podium van kleine hulppietjes uit de zaal en zingen ze samen een swingend Pietenlied. Sint wordt gelukkig snel beter. En Dirk ontdekt dat Sint en Roetpiet graag zingen en muziek maken. Dit laten ze samen met Dirk natuurlijk graag horen in een spetterend muzikaal optreden met veel Pepernotenpret.
Voor meer info: www.dirkscheele.nl  - Entree: € 12,50 I incl. garderobe.
Aanvang: 14.00 uur & 16.00 uur.
Verdere informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl


Woensdag 9 november 2016:

Afgelopen vrijdag 4 november werden een aantal ouderen uit Lierop en Someren-Heide getrakteerd op een dagje uit. Ze bezochten het Klok en Peel museum in Asten en hadden onder de klanken van mooi orgelspel een heerlijke lunch in het restaurant van golfbaan De Swinkelsche. Later op de middag werden ze nog vermaakt door het duo Plus Minus die hun programma helemaal aangepast hadden aan de groep wat flink op de lachspieren werkte. Zie HIER het hele verslag. Zie ook enkele foto’s.


Woensdag 9 november 2016:

Van de jeugdcommissie van TV de Ren kregen we onderstaand bericht...
'Afgelopen zondag 6 november was er weer volop actie bij Tennisvereniging de Ren. Allereerst is de jeugd KNLTB najaarscompetitie afgesloten met een gezellige lunch. In de competitie speelden er twee jongens-teams en speelden twee meisjes van T.V. de Ren in een competitieteam bij Someren-Heide. Het team 11-17 jaar is 3e geworden en het team 11-14 jaar werd 4e in hun klasse. Proficiat!!
Vanaf 13:30 begon het Mini/Maxi toernooi en streden er verschillende Mini/Maxi-koppels tegen elkaar.
Mini’s zijn de jeugdleden van Tennisvereniging de Ren, Maxi’s zijn de zelf gekozen tennispartners (vriendjes/opa’s/oma’s/papa’s/mama’s/…) en tennissen dan tegen een ander Mini/Maxi-koppel. Zo werden het hele interessante wedstrijden waarbij het spelplezier voorop staat.
Bij de jongsten werd er flink gestreden op een halve baan. De puntentelling was aangepast en met een verschil van maar 3 punten werden de winnaars Tim van Esch en Tonny van den Eijnden.
In de andere poule waren er maar liefst 3 koppels gelijk geëindigd waarna via loting Mart van de Laar/Twan van den Einden er met de prijs vandoor gingen. Beide prijzen (aangeboden door Sportpunt Someren) komen zeer goed van pas tijdens de komende winterse omstandigheden.
Wij willen alle deelnemers en aanwezigen bedanken voor de leuke sportieve middag en tot de volgende keer op de tennisbaan!
Kijk voor het hele verslag en foto’s op www.tv-de-ren.nl.


Dinsdag 8 november 2016:

Wim Steenbakkers stuurde ons onderstaand bericht over het laatste koepelkerkconcert...
'Afgelopen zaterdag verzorgde onder leiding van Marjan Vree-Quist het koor Cantimond uit Helmond het Koepelkerkconcert in onze koepelkerk. Het koor werd begeleid door Ad Brouwers op piano en Theo Franx op fluit. Jannie van Leeuwen-Southout bespeelde het orgel tijdens de samenzang. Het koor bracht een programma aan liederen ten gehore die pasten bij het thema “Schepping”. De dirigente had hiervoor een keuze gemaakt uit zowel Nederlandstalige al Engelse nummers die met mooie en gevarieerde zang ten gehore werden gebracht. Bij de schepping wordt meestal gedacht aan het mooie van het ontstaan van de aarde. In haar overweging ging dominee Eline van Yperen vooral in op de bedreiging van die schepping door menselijke oorzaken en hoe wij onze rol hierin kunnen bepalen. De organisatie en de aanwezigen kunnen terugzien op een geslaagd concert!'. Zie ook enkele foto's van Adrie Mennen.


Dinsdag 8 november 2016:

Driek Doezé stuurde ons namens de KBO onderstaand bericht...
'Van Leon Verstappen kregen we deze mooie foto. Op de achtergrond de prachtige overkapping gerealiseerd door Roval-Reynaers met inzet van vrijwilligers van KBO-Lierop. Er wordt iedere dag dankbaar gebruik gemaakt van deze fietsoverkapping. We zijn er erg blij mee'.


Dinsdag 8 november 2016:

Afgelopen zondag vond in de kom van Lierop de afsluiting plaats van de restauratiewerkzaamheden aan de laatmiddeleeuwse kerkhofmuur en de in 1980 door vrijwilligers gebouwde dorpspomp. Gelukkig geen regen maar wel gure en koude wind. In het kaauwvoetenland was het dus doorzetten geblazen. De sfeervolle en goed georganiseerde activiteiten gaven iedereen echter een warm en dorps gevoel. Lees HIER het hele verhaal en bekijk enkele foto’s van onze slapfotograaf. Zie ook het filmpje van Siris.


Maandag 7 november 2016:

Voor wie het nog niet weet… Prins Bert d’n 1e is – met lof - geslaagd. Hij mag zich sinds zaterdagnacht SLAPPER noemen. Enkele oberbeurten tijdens de komende festiviteiten bij de Kaauw Voetjes zijn het enige wat hem nog rest. Het thema was dit jaar 'van je familie moet je het hebben'. In tegenstelling tot de vorige prinsen was het bij Bert voor de jury (de drie wijze grijzen) na afloop van het examen meer dan duidelijk dat Bert geslaagd was. Geen enkele discussie was nodig want hij wist bijzonder goed te presteren bij de opdrachten én de antwoorden. Piet van Bommel snapt nog steeds niet dat Bert Piet’s moeilijke vragen voor het grootste deel goed wist te beantwoorden. Binnen de kringen van SLAP wordt gezocht naar een andere ‘moeilijke vragensteller’ voor volgend jaar want dit schoot niet op. Wij feliciteren Prins Bert met deze prestatie en zijn benieuwd wie a.s. zaterdag zijn opvolger zal worden. Zie ook de foto’s.


Maandag 7 november 2016:

 

Peter Maas stuurde ons namens slaponline onderstaand verslag en foto's...
'A Capella bestaat 50 jaar en ter gelegenheid hiervan werd afgelopen zaterdag een muzikale revue opgevoerd met als titel “Beregoed”... en dat was het! Ze werden hierbij voor deze gelegenheid begeleid door een combo. De titel Beregoed werd tijdens de avond steeds duidelijker want alle nummers gingen over dieren. Kees Verstappen ging er deze keer eens goed voor zitten en mocht met zijn volle stem het lied The Elephant Song vertolken. Na de reprise mocht hij zelfs door het nummer heenpraten, gelukkig was dat in het engels. Vele solisten passeerden de revue en zelfs Dorus werd uit de mottenbalk gehaald. De sfeer op deze avond was geweldig, mede door het vele publiek, dat werd getrakteerd met mooie koorzang. En dat niet alleen. Een deel van het koor verraste het publiek met onnavolgbare danspasjes. Albert Hendrikx (50 jaar lid) werd verrast door het nummer “Het hondje van de Bakker” en dat kun je aan zijn zus Marij wel overlaten. De avond werd op een leuke manier gepresenteerd door Tonny Wijnands die liet blijken dat - nadat hij z’n enveloppe gekregen had - hij ’t 'ger gedoan' had'.

Zie ook enkele foto's.

 


Maandag 7 november 2016:
Tot a.s. zaterdag 19.00 uur kan er nog geraden worden naar de nieuwe prins. Wel grappig is de inzending van ex jeugdprins Tijn van Nuenen. Hij schrijft in zijn mail voor het prinsenraden:
‘Ons pap Toon van Nuenen
Ons pap heet van Nuenen en in Nuenen zijn ze allemaal van het dwers .
Hij is nog bij zijn urste vrouw en da is nie mis’.
Kies je Prins door een mail te sturen naar nieuws@slaponline.nl


Maandag 7 november 2016:

Zaterdag stond voor fanfare en slagwerkgroep St. Willibrordus de traditionele Willibrordusviering op het programma. De viering vond plaats in onze in de steigers staande koepelkerk. Young Dynamic Slagwerk en de fanfare speelden tijdens de dienst afwisselend enkele nummers. Na afloop toog het hele gezelschap naar café Nellie van Oosterhout waar de jaarlijkse jubilarissen gehuldigd werden. Dit jaar was het de beurt aan Rina van Lieshout-Hurkmans en Bart Verbruggen. Familie, kennissen en natuurlijk hun collega muzikanten waren aanwezig om hen te huldigen en voorzitter Martien Kusters had voor beide jubilarissen een mooi woordje over hun belevingen in de jaren dat ze lid zijn van deze mooie vereniging. En natuurlijk dank voor hun inzet! Een klinkende serenade was hun deel waarna het nog lang gezellig bleef. Ook namens slaponline willen wij de jubilarissen van harte feliciteren. Zie ook enkele foto’s.


Zondag 6 november 2016:

Gisterenavond tussen 5 en 6 uur was de Rabobank te gast in Lierop om op het kerkplein de uitslag van de negende Rabo Clubkas Campagne bekend te maken. Dit jaar is voor een nieuwe opzet gekozen. Vorig jaar werden alle verenigingen van Peelland-Zuid uitgenodigd en zaten alle verenigingen in een zaal. Er was geen zicht hoeveel verenigingen uit welke plaats aanwezig waren. Nu is de opkomst groter en het is intiemer. Leden van de Rabobank krijgen vijf stemmen, waarvan hij of zij maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging of stichting mag uitbrengen. Iedere stem is € 3,75 waard. Vele deelnemende verenigingen waren aanwezig om hun cheque in ontvangst te nemen. Des te later je vereniging werd omgeroepen des te hoger was het bedrag dat uitgekeerd werd. De laatste die aan de beurt was bleek de SV Lierop te zijn. Zij ontvingen een cheque van € 813,75. Tweede werd Nirwana met 678,75 en derde Easy & Free met € 675,-. Lokale verrassingsprijzen waren voor de Tour dur Lierup en Easy & Free. Zie de foto's van Rob Fritsen (Siris)


Zondag 6 november 2016:

Diane Engelen stuurde ons namens bestuur DAKOS onderstaand bericht…
‘Ik wilde jullie laten weten dat we met DAKOS tijdens de Raboclubkascampagne een bedrag van € 945,- hebben opgehaald. Namens het bestuur wil ik ook iedereen hartelijk bedanken die op ons gestemd hebben.


Zondag 6 november 2016:

Afgelopen zaterdag werd alweer de 37e Hubertusjacht gereden. Een deel vond ook in Lierop plaats. Riky Peeters stuurde ons bijgaande foto's.


Zondag 6 november 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie speelden in de hoofdklasse Topparty en Rehband gelijk. Rehband kwam eerst op een 0-2 voorsprong. Hidde Maas (16e) strafte een foutje van doelman Pieter van Lieshout af, 1-2. In de 28e minuut schoot Dirk Versteegden vanaf de stippelcirkel raak, 2-2. Topparty verloor deze wedstrijd bijna door eigen toedoen. In dezelfde minuut van de gelijkmaker maakte een Topparty-speler een eigen doelpunt, 2-3. In de slotminuut redde Ralf van de Laar nog een punt voor Topparty met zijn doelpunt, 3-3.
Bij Jagershuis tegen Snackpoint opende Job van den Nieuwenhof in de 3e minuut de score voor Jagershuis, 1-0. Drie minuten later was het alweer gelijk. In de 14e minuut kwam Snackpoint op voorsprong toen de doelman van Jagershuis met een gebogen schot gepasseerd werd, 1-2. In de 22e minuut schoot Bas van den Wittenboer net naast de paal raak waardoor beide teams de punten deelden, 3-3.


 

Zondag 6 november 2016:

De derde hint voor de nieuwe Prins is bekend... Mis.

Voor diegenen die het denken te weten: Zij kunnen weer raden op slaponline voor een prachtige prijs tijdens de Prinsenreceptie. Mail naar nieuws@slaponline.nl

 

 


 

Zaterdag 5 november 2016:

 

 

A.s. woensdag 9 november 2016 hoopt Miet van Eijk-Driessen haar 100e verjaardag te vieren samen met haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen.
Vele jaren woonde ze samen met haar man Frans en hun kinderen op Hogeweg 17 totdat haar man Frans in 1993 plotseling overleed en Miet enkele jaren later naar Henricushof verhuisde.
Hier heeft ze nog verschillende mooie jaren gehad totdat de zorg niet meer toereikend was en ze besloot naar Sonnehove in Someren te verhuizen.
Hier zal ze woensdag samen met haar familie haar eeuwfeest vieren.
Indien U haar wilt feliciteren met dit heugelijke feit, haar adres is Sonnehove 263, 5711HC Someren.

Gemengd koor "Ameezing" brengt een dag eerder (dinsdagavond) om half 8 een serenade aan de 100-jarige vanwege haar erelidmaatschap.
 


 

Vrijdag 4 november 2016:

 


Riky Peeters stuurde ons foto’s van de paddenstoelen en alle vennen, rondom het gat van Roels. Kijk maar in onze slapgalerij.
 Vrijdag 4 november 2016:
Morgen, zaterdag 5 november wordt er weer door diverse verenigingen gebruikte of nieuwe kleding (die niet meer past) en schoenen opgehaald.

Zet de kleding en schoenen vanaf 9 uur aan de straat, liefst in plastic zakken. Alvast bedankt voor uw medewerking.
 Vrijdag 4 november 2016:

 


Op donderdag 10 november komt een groep van ongeveer 22 personen uit Bakel, exclusief voor KBO-Lierop, optreden in de Vurherd. Veel muziek en sketches en heel veel slap geklets staat ons te wachten. De groep “Plankenkoorts” neemt u mee in de wereld van André Rieu. In stijlvolle kleding verrassen ze u met muziek van het “Johann Straussorkest”. Zie HIER het hele verhaal of kijk op de website van KBO-Lierop.
 


 

Donderdag 3 november 2016:

 


Truus van Otterdijk stuurde ons een bericht over de Eerste Hulp Bij Dementie informatiekoffer; interessant voor een dementievriendelijk Lierop waarvoor 13 oktober j.l. in Lierop een drukbezochte informatie-avond heeft plaatsgevonden…
‘Dementie is een ziekte die veel vragen kan oproepen. Wat houdt het in en hoe kun je er het beste mee omgaan? Ook als u in uw naaste omgeving geconfronteerd wordt met iemand met dementie kan het heel prettig zijn om informatie en praktische tips te krijgen. In de Eerste Hulp Bij Dementie koffer zit niet alleen informatie, maar ook verhalen van lotgenoten, een DVD met filmfragmenten en een CD met luisterliedjes. Een kinderboek in de koffer legt op een eenvoudige en duidelijke wijze aan kinderen uit wat dementie is. De EHBD koffer bevat informatie voor mensen met dementie, mantelzorgers, kinderen, familieleden en andere geïnteresseerden.
Lees het hele verhaal onder het Laatste Nieuws van Lierop Leeft.
 


 

Donderdag 3 november 2016:
Er komen steeds meer beelden van Lierop Live online. Er gebeurde zoveel tijdens deze avonden dat mensen niet meer precies weten wat ze allemaal gezien hebben. Voor wie nog een keer wil nagenieten hebben we e.e.a. tot nu toe verzameld. Op verzoek hebben we ook de volgorde van de nummers met de daarbij horende artiesten hieronder opgenomen.
1 Metamorfose van bedrijfshal tot muziektheater deel 1 en deel 2
2 Hele programma (artiest en nummer) wat je gezien hebt
3 Alle artiesten in filmpje
4 Krantenberichten ED vooraf, ED achteraf, Contact vooraf, Contact achteraf
5 Foto’s vrijdag door slaponline
6 Foto’s zaterdag door Rob Fritsen (Siris)
7 Metamorfose van muziektheater tot bedrijfshal
8 Intro A-team soldaten-act slagwerkgroep (let op de namen)
9. Interviews en impressies door Siris op de twee avonden
Binnenkort komen er ook filmpjes van de optredens en de complete avond.

 


 

Woensdag 2 november 2016:

 


Cindy van Heugten stuurde ons onderstaand bericht...
'Ondanks dat we nog steeds aan het nagenieten zijn van Lierop Live staat er komende zaterdag alweer het volgende voor onze fanfare en slagwerkgroep op de planning, namelijk de Willibrordus viering. De mis start om 18.30 uur. Bij deze nodigen we u uit om deze viering bij te wonen. Aansluitend huldigen we onze jubilarissen. Dit jaar zijn dit Rina van Lieshout-Hurkmans en Bart Verbruggen, beide hun zilveren jubileum'.
 Woensdag 2 november 2016:

 


We lazen het op de facebookpagina van Lierop Live…
‘Na twee bijzonder succesvolle dagen Lierop Live moest er zondag alweer opgeruimd worden. Het ‘on the move’ thema werd nog even doorgetrokken want ‘bewogen’ werd er volop. Na een voor velen bijzonder kort nachtje was het zondagmorgen al weer snel druk met deelnemers en andere vrijwilligers om de metamorfose van muziektheater terug naar bedrijfshal mogelijk te maken. Rond 12 uur telden we maar liefst 70 ‘werkers’ die het voor elkaar kregen om in één dag het grootste gedeelte - waar ruim twee weken aan gewerkt was - weer af te breken. De laatste dagen is met enkele mensen nog het laatste ‘bietje’ opgeruimd zodat Thwan van Gennip weer ‘aan de gang’ kan.
De organisatie dankt nogmaals iedereen die aan dit evenement meegewerkt heeft. Het was fantastisch om te ondervinden dat Lierop met medewerking van velen tot zoiets in staat is. Trots op Lierop werd maar weer eens bevestigd. Zie ook enkele foto’s’.
 Woensdag 2 november 2016:

 


A.s. zaterdag is het zover. De Muzikale Revue Beregoed zal dan te zien zijn in zaal Nellie van Oosterhout. A Capella viert al het hele jaar haar 50-jarig jubileum waarvoor op 26 november een receptie wordt gehouden. Nu is het echter tijd voor vermaak. Vermaak bij de revue van a.s. zaterdag die A Capella zelf organiseert. Wie niet van een concert houdt maar wel van gezellige zang in het algemeen zal a.s. zaterdag aan z’n trekken komen. Een live band zal erbij aanwezig zijn en ook Tonny Wijnands zal zijn - grappige - steentje bijdragen. Vrijwel alle bewoners van de dierentuin zullen in de vorm van een lied voorbij komen, het wordt ‘Beregoed’! Wij raden je aan om gewoon lekker te komen genieten, je zult er zeker geen spijt van hebben en een kaartje kost maar € 5,- en daar krijg je dan ook nog een consumptiebon bij. Kaartjes zijn te verkrijgen bij de SPAR in Lierop en bij bloemisterij Gubbels.
 


 

Dinsdag 1 november 2016:
Afgelopen vrijdag 28 oktober 2016 werd Green Specialties Holland uit Lierop verrast met een nominatie voor de prestigieuze tuinbouw ondernemersprijs 2017. Dit werd bekend gemaakt tijdens een verrassingsbezoek van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De jury vindt Green Specialties Holland een toponderneming in de vollegrond-groentesector, omdat het bedrijf innoveert en marktgericht onderneemt en daarmee niet altijd het geëigende pad volgt.
Ondernemers Adrie en Hennie van den Einden hebben hun bedrijf opgebouwd vanuit een traditionele groentekwekerij naar een toonaangevende leverancier van gebruiksklare bladgewassen. Innovatiekracht, durf, duurzaamheid, daadkracht en doorzettingsvermogen zijn de belangrijkste criteria voor deze prijs.
Woensdag 11 januari 2017 wordt in de Keukenhof bekend gemaakt of Green Specialties Holland er ook in slaagt om deze prijs te winnen. Maar de nominatie is natuurlijk al een prijs op zichzelf, waarop het hele bedrijf enorm trots is!
 


 

Dinsdag 1 november 2016:

 


Van onze pastoor Jan Zwirs kregen wij onderstaand bericht...
'Op de enveloppe die ik zondagmorgen in de brievenbus van de pastorie vond stond geschreven: “Het was natuurlijk niet de bedoeling om iets te vernielen. Onze excuses hiervoor.” In de enveloppe zat € 160,--. Een sportieve reactie op mijn mededeling van vorige week op Slaponline, die de volgende dag zelfs in het Eindhovens Dagblad was opgenomen.
Op de enveloppe stond ook geschreven: “We hopen dat het hiermee afgesloten kan worden.” En daarop antwoordt het pastorke: “Het is goed zo. Ga heen in vrede en zondig niet meer!”
 Dinsdag 1 november 2016:
Op 5 november zal Nirwana in het teken staan van harde muziek. Bands vanuit heel Nederland komen naar Lierop om gehoorschade aan te brengen. Deze avond zal in het teken staan van de chaotische jaren 80 hardcore die nu gebracht wordt door nieuwe veelbelovende bands. Hieronder worden ze allemaal voorgesteld.
- Raylin
Een band uit Mierlo met Lieropse invloeden. Roy van Lierop (zanger) en Rens van Bree (drums) hebben zich gemengd met de Mierlose mannen om snoeiharde muziek te maken. Van de filmpjes hebben wij begrepen dat dat gelukt is. Raylin is ook de band die deze avond organiseert in samenwerking met Nirwana.
- Gewoon Fucking Raggen
Deze gasten uit Rotterdam komen richting Lierop. Ze speelden dit jaar op het Obscene Extreme Fest in Servië. Harde snelle hardcore zoals we het niet vaak horen vanuit Nederland. Zwaar geïnspireerd door powerviolence bands uit Amerika. Live zullen ze even hard zijn als altijd. Sinds 2010 zijn ze aan de weg aan het timmeren en nu op pad om in de internationale hardcore scene door te breken.
- Lifespite
Afgelopen februari stonden ze in het voorprogramma bij de legendarische exclusieve show van Doom, Dropdead en Infest in Amsterdam. De zware hardcore vanuit Limburg zal de muren in Nirwana laten schudden.
- Probation
Sludgy Hardcore vanuit Limburg. De driekoppige band is klaar om chaos te veroorzaken in Nirwana.
Wil je deze legendarische avond niet missen? Zorg dan dat je erbij bent!
Entree: 3 euro - Deuren open: 20:00 uur
 


 

Maandag 31 oktober 2016:

Truus van Otterdijk en Manon Vogel vragen om Lierop nog eens te herinneren aan de Lieropse naaiclub die vanaf maandag 7 novembr weer 6x bij elkaar komt in de Vurherd.

Zie het bericht van 18 oktober en ook onder het Nieuws op Lierop Leeft kun je er alles over lezen.

 

 


 

Maandag 31 oktober 2016:
Op zondag 20 november zal Sinterklaas met zijn Pieten weer een bezoek brengen aan alle Lieropse kinderen. Rond 14.00 uur zal Sinterklaas via 't Alfort, Somerenseweg, naar het kerkplein wandelen, waar de goed Heilig man een serenade van de fanfare zal krijgen en een vendelgroet van de beide Gildes. Aansluitend zal Sinterklaas met zijn pieten naar de Vurherd gaan, om samen een leuk sinterklaasfeest te vieren. Dit met medewerking van enkele Lieropse verenigingen en een optreden van een poppenkast. We hopen er samen met U, jong en oud, een mooi sinterklaasfeest van te maken.
Tot ziens op 20 november, Oranjecomite Lierop.
 

 Maandag 31 oktober 2016:
Steffen van Leeuwen stuurde ons namens de jeugdcommissie van TV De Ren...
'Via deze weg willen we graag leerlingen van het middelbaar onderwijs attenderen op een mogelijke maatschappelijke stageplek (MAS plek) bij Tennisvereniging de Ren. Zit je bijvoorbeeld op het Varendonck-College, dan doen alle leerlingen een maatschappelijke stage in het derde leerjaar.
Ben je sportief, creatief en zoek je een leuke stageplek? Stuur dan een e-mail naar jeugd@tv-de-ren.nl  en ondersteun de jeugdcommissie met bv. jeugdtennis activiteiten zoals tossen'.
 


 

Maandag 31 oktober 2016:
Van de familie Coolen kregen wij het bericht dat Jos Coolen afgelopen vrijdag 28 oktober op 49-jarige leeftijd is overleden.
A.s. woensdag 2 november zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.


 


 

Zondag 30 oktober 2016:

 

 

We lazen het op de facebookpagina van Lierop Live... 'Wij hebben er super van genoten... jullie ook?? Laat het ons weten. Kom je over 4 jaar weer?' Je kunt hierop reageren via de facebookpagina van Lierop Live.

 


 

Zondag 30 oktober 2016:
Wie dichtbij huis van cabaret wil genieten kan op vrijdag 4 november terecht in de Ruchte waar René van Meurs met ‘Even goede vrienden’ op het podium staat.
Aan zijn timing, zijn improvisatietalent en het gemak waarmee hij optreedt is te merken dat René deel uitmaakt van het roemruchte stand-up comedy collectief van Comedytrain. Hij won in 2012 de jury- én publieksprijs van het grootste cabaretfestival van Nederland: Cameretten, en toerde vervolgens twee theaterseizoenen met veel succes door het land. Dat was lachen. Dat vond hij niet alleen zelf, ook u vond dat massaal. Toch kwam hij zichzelf op een gegeven moment tegen, zoals iedereen zichzelf weleens tegenkomt. U kent het wel; gedeukt, gehavend en enigszins in dubio. Op zo'n moment kun je niet anders dan jezelf bij de kladden grijpen, aankijken en vragen: "ben ik na deze opdonder nog steeds even goede vrienden met mezelf?"
Vrijdagavond 4 november ontmoet u wat er na die botsing van René is overgebleven en weer is opgestaan. Met, zoals u van hem gewend bent, een enorme berg grappen, knappe improvisaties en dat alles in een moordend tempo!
Entree: € 17,00 incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Zondag 30 oktober 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie was het voor Centraal beter geweest als de wedstrijd pas in de 10e minuut was begonnen. Ze keken toen al tegen een 0-4 achterstand aan tegen het jonge Educontract. Hierna kreeg Centraal de tegenstander wat meer in de greep en met nog een minuut te gaan was de stand 4-6. In de laatste minuut scoorden beide teams ieder nog een keer. Voor Educontract schoten Bart van Brussel (3x), Axel van den Biggelaar (3x) en Toon Hesius er lustig op los, 5-7.
Lange tijd zag het erna uit dat het Zunneke en LeenenRegiobank met 0-0 gelijk zouden spelen. Met nog 4 minuten voor de boeg kwam LeenenRegopbnk echter op 0-1.
Van Otterdijk won royaal van Hurkmans dat 3 x 2 minuten straftijd te verwerken kreeg, waarbij voor 2 spelers tegelijkertijd. Willem Hurkmans nam de drie treffers van Hurkmans voor zijn rekening. Twan Bussers scoorde nog een eigen goal, 3-8.
 


 

Zaterdag 29 oktober 2016:

De tweede hint voor de nieuwe Prins is bekend... Dwers.

Voor diegenen die het denken te weten: Zij kunnen weer raden op slaponline voor een prachtige prijs tijdens de Prinsenreceptie. Mail naar nieuws@slaponline.nl

 

 


 

Zaterdag 29 oktober 2016:

 

 

We lazen op Lierop Live onderstaand bericht...
'Superlatieven in overvloed na afloop van de eerste avond van Lierop Live. ‘Dat zoiets in Lierop kan’ was een veelgehoorde opmerking van mensen van buiten Lierop die er bij waren. Een indrukwekkende show was het onderschrift onder de foto in het Eindhovens Dagblad. En dat was het. Het theater was helemaal vol met op deze avond evenveel zit- als staanplaatsen. Vandaag zijn de stoelen terug naar TOP want die zijn niet meer nodig. Het theater zal vanavond tussen de twee zittribunes aan de zijkanten alleen gevuld worden met staanplaatsen! De organisatie heeft vanmorgen besloten om alsnog de teruggekomen kaartjes van zaterdag in de verkoop te doen om zo zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van dit moois (onder die kaartjes zijn overigens ook nog enkele zitplaatsen). Bel 06-55767740 als je nog een kaartje wilt, wie het eerst komt het eerst maalt. Zie ook de foto's van de eerste avond'.
 


 

Vrijdag 28 oktober 2016:

 

 

Vanavond is het dan eindelijk zover… de eerste dag van Lierop Live. Iedereen is er klaar voor, ook de artiesten die staan te popelen om op te gaan treden. Je ziet ze HIER al voorbijkomen.

Kaartjes (zowel zit als staan) zijn vandaag nog te krijgen bij de SPAR en Jam Jamm. Ook de dagkassa zal open zijn voor mensen die op het laatste moment toch maar beslissen te komen. Je bent welkom en zult er geen spijt van krijgen. Vanaf 19.00 uur kun je in het voorgedeelte (voor eventueel een 'bakske koffie' terecht en vanaf 19.30 uur gaat het theater open. Bussen vanaf het kerkplein rijden om 18.45, 19.05, 19.25 en 19.45 uur. Parkeergelegenheid op het terrein bij van Gennip is er voldoende. Volg wel de aanwijzingen van de parkeerwachters. Veel plezier.

 


 

Vrijdag 28 oktober 2016:

 


Zondag 6 november 2016 zal in de kom van Lierop de mede door vrijwilligers gerestaureerde kerkhofmuur worden overgedragen aan de gemeenschap. Evenementenstichting Lierop 825 was verantwoordelijk voor het proces en zal door de overdracht haar werkzaamheden in deze beëindigen. De publieksprijs én de derde prijs van de wedstrijd om de Peeltrofee 2015 van het Peelnetwerk nalatend aan de historie. Lees HIER verder en bekijk de foto’s.
 


 

Donderdag 27 oktober 2016:

 

 

De laatste hand wordt vandaag en morgen nog gelegd aan de metamorfose van de bedrijfshal van Thwan van Gennip tot muziektheater. Zie het filmpje van de opbouw. De voortgang is ook op het album op slaponline te bekijken. Siris sprak ook met Martien Kusters en Jan van Lieshout over de vorderingen. Tot morgen of zaterdag.

 


 

Donderdag 27 oktober 2016:

 

 

Vanavond zal de generale repetitie plaatsvinden van Lierop Live. Inmiddels is door de eerdere repetities en gesprek met de regisseur duidelijk geworden dat de aankomsthal van een vliegveld de plaats is waar omheen alles op het podium draait. Alles in deze aankomsthal is in beweging… ‘on the move’. Het is er een drukte van jewelste. Sommige reizigers hebben zeeën van tijd en anderen hebben vooral haast. Met die gedachte zullen de bezoekers zich kunnen verplaatsen in het thema van de avond… ‘on the move’.
 


 

Woensdag 26 oktober 2016:

 


Thieu Scheepers stuurde ons namens de overheid van het Gilde O.L.Vr. van de Zeven Weeën onderstaand bericht...
'Op zondag 22 mei werden de schutters Ad Vlemmix, Johan Vlemmix, Angel van Moorsel en
Paul Sanders Nederlands kampioen viertal Vrije hand wip schieten. Tevens behaalde Ad Vlemmix het persoonlijk Kampioenschap en Angel van Moorsel het Koningskruis. Daarmee behaalden ze de alle eerste prijzen. Voor deze unieke prestatie wil het Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën hen op 19 november van 19.00 uur tot 21.00 uur een receptie aanbieden in Café-Zaal Nelly van Oosterhout.
Wij hopen u daar te mogen ontmoeten om met ons en de kampioenen een glaasje te toasten’.
 Woensdag 26 oktober 2016:

 


Heb je afgelopen zondag de uitzending van Petra Raijmakers bij RTL Lifestyle Xperience niet gezien? Dan kan dat alsnog via uitzending gemist of a.s. zaterdag 29 oktober als de hele uitzending om 15.10 wordt herhaald op RTL 5.
Creative Moves zou niet creatief zijn als de eigen opname niet op facebook en de website geplaatst zou worden. Kijk dus hier of op www.creativemoves.nl
 Woensdag 26 oktober 2016:

 


Hans Moors liet ons weten dat er gisteren een clown gesignaleerd is op het fietspad langs de Somerenseweg.
 


 

Dinsdag 25 oktober 2016:

 

 

We lazen het op de facebookpagina van Lierop Live...

'Een WOW-effect creëren was de bedoeling van de organisatie van Lierop Live. Dat dit gaat lukken is nu al duidelijk. Door de locatie, de aankleding, het gigantisch – voor een deel - draaiende podium van bijna 25 x 25 x 6 meter, maar vooral ook door de muzikale show die haar weerga niet kent. Nummers van Boudewijn de Groot tot Armin van Buuren en alles ertussenin komen voorbij. Nummers om lekker mee te ‘rocken’ en nummers waar de emotie zomaar van afspat. Meer dan 30 zangers/zangeressen uit Lierop, ondersteund door de onvoltroffen backing vocals, muzikanten en dans van demarrage gaan het brengen. Het lijkt op een PROMS door de begeleiding van het fanfareorkest maar is inmiddels veel breder geworden door alles wat er omheen gebeurt. Vette nummers, een vet geluid en een vette show, kortom, genieten van het eerste tot het laatste nummer (maar liefst 36!).
Gisterenavond werd in het nog in opbouw zijnde muziektheater van Thwan van Gennip op het Eindje 6 voor de eerste keer met ruim 100 muzikanten, dansers en zangtalenten een doorlooprepetitie gehouden. Het immense podium mét draaischijf kwam prima tot z’n recht. De bedenkers kunnen tevreden zijn over het resultaat tot nu toe. De komende dagen wordt de finishing touch gelegd aan de aankleding van de straks aan de binnenzijde niet meer te herkennen bedrijfshal en komen alle deelnemers nog verschillende keren bij elkaar voor o.a. de soundcheck en generale. Voor wie dit niet wil missen kan voor vrijdag (zaterdag is uitverkocht) nog kaarten kopen bij de SPAR in Lierop, Jam Jamm in Someren en online via www.lieroplive.nl (ticketpagina)'.

 


 

Dinsdag 25 oktober 2016:

 

 

Een mooi artikel in het Eindhoven Dagblad is een goed begin van de week die voor vele Lieroppenaren in het teken staat van Lierop Live. Lees hier het hele artikel.

 


 

Dinsdag 25 oktober 2016:

 

 

De Lieropse bijdrage aan de Pietendiscussie in de Volkskrant van vanmorgen. Zie de hele pagina.

 


 

Dinsdag 25 oktober 2016:
Van de huisartsenpraktijk van dr Raaymakers kregen we onderstaand bericht...
Dr Raaymakers is afwezig van maandag 7 november tot maandag 21 november 2016.
Herhaalrecepten graag voor deze datum doorgeven.
Waarneming vindt plaats door huisarts Deimann, Nieuwendijk 5 te Someren-Eind. Tel. 0493-440370.
 Dinsdag 25 oktober 2016:

 


Het is al weer enige tijd geleden dat de kerkklok van slag was. Schijnbaar zijn in een kermisnacht enkele stoere jongens de met hekwerk en damwanden afgezette steigers ingeklommen en hebben toen de wijzers verdraaid, waardoor er schade is ontstaan aan het uurwerk en de klok van slag raakte. Om dat te herstellen is een monteur van de firma Eijsbouts enige tijd aan het werk geweest. Daaraan hing een prijskaartje van € 159,72.
Mijn vriendelijk maar dringend verzoek aan de betreffende jongelui luidt: “Zorg ervoor dat dit bedrag wordt overgemaakt op de rekening van onze kerk (NL32 RABO 0128801123) of doe een enveloppe met het gevraagde bedrag in de brievenbus van de pastorie. Het is te gek voor woorden dat deze rekening door het pastorke moet worden betaald”.
 Dinsdag 25 oktober 2016:

 


Vanaf 8 september zijn de 50-plussers (dames en heren) al weer bezig om elke donderdagavond om 19.30 uur in de gymzaal in Lierop de kilootjes eraf te sporten en de spieren los te maken! Mevr. Willie Jonkers doet de begeleiding en zou het mooi vinden als er nog meer 50-plussers aansluiten. Geef je maar op bij Riky Peeters, tel. 0492 331620. Zie de bijlage voor alle gegevens.
 


 

Maandag 24 oktober 2016:

Harm Cranenbroek stuurde ons onderstaand bericht...
'7 dagen nog te gaan totdat de Walk4Brains Meijel gehouden wordt. Schrijf je vandaag nog in via onze website www.walk4brainsmeijel.nl/inschrijven/, want deze ziekte komt gelukkig niet vaak voor, maar verdiend des te meer aandacht. Aandacht om mensen met deze vorm van kanker meer hoop op overleven te geven. 7 is helaas ook het aantal mensen waarvan wij weten/die wij kenden, die reeds overleden zijn aan deze vorm van kanker alleen in onze omgeving, in de afgelopen 5 jaar! Voor hen en ook voor alle andere mensen in Nederland en zelfs in de hele wereld organiseren wij deze Walk4Brains op zondag 30 oktober. Zodat we hopelijk op korte termijn ook voor hen kunnen melden dat er wel een mogelijkheid is om te genezen / om te overleven – HOOP doet LEVEN'! Zie ook een interview door Siris in 2013 en een radio-interview van vorige week, 20 oktober met Siris (interview start na 23 minuten).

 


 

Maandag 24 oktober 2016:

 

 


Kun jij spanning voelen in je lichaam en tot ontspanning komen? Waar zit je ademhaling?
Yin yoga is een oase in onze actieve levensstijl. In plaats van altijd maar iets “doen” kom je tot gewoon mogen “zijn”. Je leert om te luisteren naar jouw lichaam. Truus van Otterdijk stuurde het hele verhaal dat te lezen is onder het laatste nieuws van Lierop Leeft.
 


 

Zondag 23 oktober 2016:
De eerste hint voor de nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes is binnen. Elk jaar weer een spannende tijd tot aan het Prinsenbal dat dit jaar op 12 november wordt gehouden in zaal van Oosterhout.
Zoals al lang in Lierop bekend zal ook deze onthulling weer op een prachtige manier in elkaar gezet worden. De voorbereiding hiervoor is in volle gang. Alleen de Prins en de rest van de hoogheden ontbreken nog.
We hebben weer een link aangemaakt van Kaauw Voetjes 2016/17 waarop je kunt zien wie er geraden worden. Voor nu raden maar na de eerste hint: D’n Urste. Mail naar nieuws@slaponline.nl  als je het denkt te weten.
 

 Zondag 23 oktober 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie was er in de strijd om de Roman Cup een duidelijk klassenverschil te zien bij 2e klasser Hurkmans tegen hoofdklasser Rehband. In de 2e minuut zette Willem Hurkmans zijn team op een 1-0 voorsprong. Ondanks verwoede pogingen van Hurkmans om het tegen te gaan zette Rehband gaandeweg het spel de wedstrijd naar hun hand en scoorde 8 keer waarvan de laatste uit een strafschop, 1-8.
Na vijf minuten kwam 1e klasser DeskaMarkt8 op voorsprong tegen hoofdklasser Topparty, 0-1. Topparty deed er alles aan op gelijke hoogte te komen maar DeskaMarkt8 verdedigde stug. In de 23e minuut zag Thijs Meeuws kans om uit een snelle counter de gelijkmaker binnen te schieten, 1-1. Vier minuten voor tijd kwam DeskaMarkt8 na een frommelgoal weer op voorsprong, 1-2. Topparty ging vol in de aanval. In de slotminuut werd het echter 1-3 door een noodtrap in het doel van Topparty.
De einduitslag bij hoofdklasser Jagershuis tegen 1e klasser Kanters was al na 13 minuten bereikt. Daan Kuijpers opende in de 7e minuut de score voor Jagershuis, 1-0. 3 Minuten later de stand gelijk, 1-1. Goed doorzetten van Thijs van Heugten in de 12e minuut leverde de 2-1 voorsprong voor Jagershuis op. Nog geen minuut later kreeg Geert Blommers bij een voorzet vanaf rechts de bal tegen zijn hak waarna de bal in zijn eigen doel verdween, 3-1.
Volop spanning was er te zien bij 2e klasser Zunneke tegen klassengenoot Van Zoggel 2. Van Zoggel kwam al snel op een keurige 0-2 voorsprong. In de 19e minuut verraste Martien van Heugten (also known as Tinus) vriend en vijand door van afstand raak te schieten, 1-2. Nog binnen de minuut vergrootte Van Zoggel 2 de voorsprong naar 1-3. Het Zunneke bood goede tegenstand en Michiel Peters (25e) en Rens van Lieshout (28e) trokken met hun doelpunten de stand gelijk, 3-3. Terwijl iedereen er al vanuit ging dat strafschoppen de beslissing zouden moeten brengen werd het een paar seconden voor het einde van de wedstrijd via een counter nog 3-4.
In de hoofdklasse waren Van Gennip en Postel 2 behoorlijk aan elkaar gewaagd. Postel 2 opende in de 3e minuut de score, 0-1. Meteen vanaf de aftrap schoot Chris Filippini de 1-1 binnen. In de 7e en 9e minuut werd het echter 1-3 door twee doelpunten van Postel 2. Twee minuten later schoot Bart Sijbers de aansluiting binnen, 2-3 maar in de 13e minuut was het weer Postel 2 dat scoorde, 2-4. Met nog twee minuten voor de boeg maakte Chris Filippini de 3e treffer voor Van Gennip, 3-4.
 Zondag 23 oktober 2016:
Wie dichtbij huis wil genieten van muzikaal cabaret kan op woensdag 2 november terecht in de Ruchte waar Hans Liberg met ‘Trálálálá voor iederéén!!’ (try-out) op het podium zal staan.
Een volledig nieuwe show van Hans Liberg, de internationaal gelauwerde muziekkomiek. Trálálálá wordt over de hele wereld gezongen. Muziek verbindt, muziek verbroedert en helemaal als humor het transportmiddel is.
Het wordt een supra-internationale show met de bekende Liberg-ingrediënten: bruisende energie, grote muzikaliteit en een zeer hoog lachgehalte. Kortom humor en veel muziek, dé ideale muziekles!
De musicoloog en cabaretier die tot ver over de Nederlandse grenzen volle zalen aan zijn zijde krijgt komt naar de Ruchte voor weer een kostelijke avond.
Let op: Allerlaatste kaarten! - Entree: € 23,00 I incl. pauzedrankje & garderobe. Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte , 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zaterdag 22 oktober 2016:

 


We lazen het op de facebookpagina van Lierop Live…
‘UITDAGING… we gaan voor nog 200! Nog een week!! Volgende week vrijdag is het zover. Lierop Live barst dan los. Zaterdag is uitverkocht en voor vrijdag 28 oktober gaan we voor de uitdaging om tot het begin van de eerste voorstelling nog 200 kaartjes aan de man te brengen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd toch! Wil je ons helpen? Alle mensen die je enthousiast maakt te komen kijken zullen je na afloop dankbaar zijn want zo’n spektakel hebben ze nog niet gezien. Je pa, ma, oma, opa, tante Pieta of je teammaten, je favoriete leraar en natuurlijk de rest van je kennissen en familie, ze zijn allemaal welkom in ons muziektheater bij Thwan van Gennip. LIKE en DEEL dit bericht om het ‘iedereen’ te laten weten en onze uitdaging te laten realiseren! Ga hiervoor naar de facebookpagina van Lierop Live. Zie voor meer info ook www.lieroplive.nl
 Zaterdag 22 oktober 2016:

 


Ter herinnering….
A.s. zondag 23 oktober is Petra Raijmakers met haar bedrijf Creative Moves op tv bij het programma Lifestyle Xperience. Jij kijkt toch ook a.s. zondag om 14.20 uur op RTL4?
 


 

Vrijdag 21 oktober 2016:

 


Speciaal voor John Kraaijkamp schreef Haye van der Heyden het stuk “DE BELOFTE”. Het verhaal gaat over Louis een gefortuneerde, gepensioneerde zakenman met een goed ontwikkelde neus voor vrouwen. Dankzij zijn kennis van het vrouwelijk schoon is Louis schatrijk geworden .
Dan komt hij onverwacht alleen te staan als zijn echtgenote Emma, waarmee hij intens gelukkig is, plotseling overlijdt. Aan haar sterfbed moet hij Emma beloven dat hij na haar dood weer gelukkig zal worden. Het blijkt een belofte waar hij niet onderuit kan komen en waarin vijf dames een belangrijke rol spelen. Enkele van deze dames doen hun uiterste best hem te troosten; een rijke alleenstaande man laat je natuurlijk niet zomaar voorbij wandelen………..
Haye van der Heyden ontving voor “DE BELOFTE” de Visser-Neelandiaprijs voor toneel hoorspel en televisiespelen. Dit zal gespeeld worden door ProFiel in de Vurherd op:
Zaterdag 19 november 20.00 uur
Zaterdag 26 november 20.00 uur
Zondag 27 november 14.30 uur
 Vrijdag 21 oktober 2016:

 


Ronny Thijs stuurde ons namens Activiteitenfonds, Gilde van Sint Antonius Abt onderstaand bericht...
Op zaterdag 29 oktober houden wij onze halfjaarlijkse oud-ijzeractie. Er wordt gestart met het ophalen om negen uur. Om milieuredenen mogen wij géén diepvriezers, koelkasten, accu’s en velgen met banden meenemen. Heeft u ijzer wat u niet aan de openbare weg kunt zetten, dan kunt u ons, op de ophaaldag, bellen tussen van 09.30 tot 11:30 op nr: 0651722404. We komen het dan bij u ophalen.
Hopelijk kunnen wij op uw steun rekenen en zeggen alvast hartelijk dank.
 Vrijdag 21 oktober 2016:

 


Mariëlle Engels-Lamers stuurde ons namens Kinderopvang Nulvier onderstaand bericht ...
'De oudercommissie van Kinderopvang Nulvier in Lierop organiseren de komende weken cursus aanbod EHBO voor kinderen aan ouders. Ouders hebben zich op kunnen geven, en krijgen de komende 5 weken een cursus aanbod in 't Rendal vanuit de EHBO vereniging in Someren. Deze cursus is erg geschikt voor mensen die met kinderen werken, of ouders en grootouders die zelf (kleine) kinderen hebben.
De cursus wordt afgesloten met de uitreiking van een erkend certificaat van het Oranje Kruis.
 


 

Donderdag 20 oktober 2016:

 


Ken je een mantelzorger in Lierop waarvan je vindt dat hij/zij als waardering een plantje verdient? Op 12 november wordt er dan door vrijwilligers een plant bij hem of haar thuis bezorgd. Aanmelden kan tot 29 oktober a.s. Hoe e.e.a. in z’n werk gaat kun je lezen op de website van Lierop Leeft.
 


 

Donderdag 20 oktober 2016:
Wie dichtbij huis een familiemusical wil zien kan op donderdagmiddag 27 oktober, in de herfstvakantie, terecht in de Ruchte waar Dolfje Weerwolfje te zien is. Dolfje Weerwolfje is een splinternieuwe spannende musical voor het hele gezin. Uiteraard is Dolfje Weerwolfje gebaseerd op de waanzinnig succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon. Durf jij de spanning aan? Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel... gewoon... Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. Dolfje verandert...In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee punt-oren en hij krijgt een witte staart... Dolfje is een weerwolf!
Aanvang: 13:30 uur en 16:00 uur - Prijs: € 15,00 incl. garderobe - Genre: familiemusical
Bekijk hier de trailer van de voorstelling: https://www.youtube.com/watch?v=zfrBRPaIm64
Speciaal voor deze kindervoorstelling is er een leuke kleurplaatwedstrijd uitgezet die voor 20 oktober ingestuurd moet worden. Zie hiervoor de website van de Ruchte, www.deruchte.nl

 


 

Woensdag 19 oktober 2016:

 


A.s. zaterdag zal het Oktoberfest gehouden worden in Nirwana. Op deze avond zal het dj-duo AlBart EinStijn zorgen voor de beste schlagers uit Duitsland en zal er een heuse bratwurstwedstrijd plaatsvinden. Natuurlijk kun je ook genieten van de grote pullen bier. En om het nog aantrekkelijker te maken is de entree gratis. De deuren van Nirwana gaan om 20.00 uur open.
 Woensdag 19 oktober 2016:

 


A.s. zaterdag 22 en zondag 23 oktober barst het motorspektakel van de MON voor het eerst los op het Grand Prix-circuit in Lierop. Hiermee gaat een grote wens van zowel de deelnemers als de bezoekers van MON-wedstrijden eindelijk in vervulling. Het programma is daarnaast ook zeer uitgebreid met een aantal spectaculaire klassen en onderdelen, zodat nog meer mensen aan hun trekken kunnen komen in de op één na laatste NK-wedstrijden van de MON. De wedstrijden worden georganiseerd door Arjan en Wim Brouwer van Motorsport Promotion uit Putten in samenwerking met Eurol, de club MAC Lierop en voor het eerst onder de vlag van MON.
Op zaterdag rijden de 85cc en 125cc tweetakten, clubklassen en open klassen met de open quads, dus iedereen kan meedoen. De zaterdag wordt afgesloten met de knock-out races. En na dit superspannende motorspektakel is er op de zaterdag nog een muzikale verrassing voor het publiek en deelnemers in de grote feesttent.
Op zondag gaan de MON-rijders strijden in de op een na laatste 24MX NK-wedstrijd.
Overnachten kost € 10 per voertuig per nacht en mag van vrijdag 17.00 uur tot en met zaterdagnacht. De ingang is open tot 21.30 uur.
Inschrijven voor de wedstrijden kan op beide dagen vanaf 8.00 uur. Deelname € 15 per dag, rijder en één helper gratis. Voor niet-MON-leden is een dag licentie vereist à € 20 per dag. Transponder verplicht, eventueel te huur bij MON. Voor bezoekers is de entree € 7,50, kinderen tot en met 12 jaar € 5. Meer info: www.maclierop.nl.
 Woensdag 19 oktober 2016:

 


In gemeenschapshuis De Vurherd vond afgelopen zaterdag het zesde Pracht Paren Concert plaats. Voor dit concert waren alle echtparen uitgenodigd die tussen 1 november 2015 en 15 oktober 2016 vijftig, zestig, vijfenzestig of zeventig jaar getrouwd zijn.
Het ging dit keer om 85 echtparen. Hiervan zijn acht echtparen 60 jaar getrouwd, twee echtparen 65 jaar en één echtpaar zelfs 70 jaar. Alle overige echtparen zijn vijftig jaar getrouwd. Met het aanbieden van het concert wil de gemeente de echtparen huldigen. De echtparen werden door burgemeester Alfred Veltman en zijn echtgenote Wilma ontvangen. Tijdens het zesde Pracht Paren Concert waren er optredens van het Seniorenorkest Groot-Someren, ouderenkoor De Koepelzangers, mannenkoor A Capella en De Buurmannen uit Lierop.
Tussen de optredens door was er tijd om met elkaar te buurten en begaven de burgemeester, zijn vrouw en ook de wethouders Van Bussel en Maas zich onder de feestende echtparen. Jan Driessen nam de presentatie van het zesde Pracht Paren Concert voor zijn rekening. Zie ook de foto's en interview van Siris.
 


 

Dinsdag 18 oktober 2016:

 


Afgelopen zondag vierde de SV Lierop haar 70-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid had het de oudgedienden Piet van de Ven, Frans Verhoeven en Gertje Hurkmans opgetrommeld om de aftrap te doen bij de wedstrijd Lierop 1 – Bruheze 1. Of het aan hun aanwezigheid lag weten we niet maar Lierop won wel met 3-1 en dat was al weer ’n tijdje geleden. Zie de foto’s die Jan Janssen ons stuurde.
 Dinsdag 18 oktober 2016;

 


Er wordt deze weken elk dag volop gewerkt aan de metamorfose van de bedrijfshal van Thwan van Gennip tot muziektheater Lierop Live ‘on the move’. Bouwfoto’s zullen we zo snel mogelijk laten zien. Voorlopig willen wij de bezoekers er op attenderen dat er vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober vanaf het kerkplein in Lierop – evenals 4 jaar geleden – weer een pendelbus naar ’t Eindje rijdt.
 


 

Maandag 17 oktober 2016:

 


Driek Doezé stuurde ons onderstaand bericht...
'Op 23 oktober organiseert de KBO weer een natuurwandeling onder leiding van een IVN-gids. We gaan naar de Herbertusbossen in Heeze met als thema: herfst en paddenstoelen. De wandeling begint om 9:30 uur. We vertrekken bij De Zwaan in Heeze. Als u mee wilt gaan moet u zich opgeven bij Driek Doezé, h.doeze1@hotmail.com.  Kosten 5 euro pp inclusief koffie'.
 Maandag 17 oktober 2016:
Martien Vermeulen stuurde ons namens de restauratiecommissie van de Koepelkerk onderstaand bericht over de vorderingen van de restauratie...
'De steiger is inmiddels gereed en de eerste weken is de aannemer bezig geweest om de slechte voegen uit te hakken. Komende dagen start het nieuwe voegwerk. Het verweerde natuursteen komt ook nog aan de beurt. De grote toren aan de zijde van de Somerenseweg is inmiddels voorzien van nieuwe leien. De oude leien waren na 120 jaar echt op. De kleine toren aan deze zijde wordt ook voorzien van nieuwe leien, voornamelijk vanwege hagelschade.
Binnen in de kerk is een steiger gebouwd om de glas-in-lood panelen te herstellen welke door de hagelstenen zijn vernield. De schade aan het glas-in-lood is groot, zoals op de foto’s te zien is'.
 Maandag 17 oktober 2016:
Truus van Otterdijk en Manon Vogel stuurde ons onderstaand bericht...
'Zin om weer iets nieuws te maken? De Lieropse naaiclub gaat weer van start. Geen ervaring en geen machine, maar wel geïnteresseerd? Dan kun je ook meedoen!
Vanaf maandag 7 november komt de naaiclub weer 6x bij elkaar in de Vurherd. De bedoeling is 2x per maand samen te komen, m.u.v. feestdagen. Iedereen neemt de eigen naaimachine, verlengsnoer en materialen mee. Voor beginners staat er een leenmachine ter beschikking. Je hoeft echt geen ervaring te hebben; we helpen elkaar vooruit met tips en inspiratie. Op de foto wat resultaten van vorig jaar.
Wanneer: 2x per maand op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.
Kosten: Deelname voor 6 avonden is € 26,- en is inclusief een kop koffie/thee.
Aanmelden: bij Truus van Otterdijk via tel.nr. 331789 of tvotterdijk@hiccup.nl  of bij Manon Vogel via manonvogel@yahoo.com.
 Maandag 17 oktober 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie bleef in de hoofdklasse door de winst van het Wapen tegen Jagershuis dit team aan de leiding, samen met Berkvens en zakte Jagershuis naar de 4e plek. In de 4e minuut kwam Jagershuis op voorsprong door een doelpunt van Thijs van Heugten wiens schot mogelijk nog even door een medespeler werd aangeraakt. Doelman Tommy Meeuws van het Wapen schoot zijn team in de 8e minuut langszij, 1-1. De eerste helft ging goed tegen elkaar op. Het gemis aan wisselspelers brak het Jagershuis in de 2e helft toch wel een beetje op. Het Wapen scoorde nog drie keer, 1-4.
Topparty leed een onbegrijpelijk forse nederlaag tegen Postel 2. Na een 0-6 achterstand scoorde Topparty in de laatste 2 minuten nog twee keer. Drie spelers van Topparty kregen in totaal 9 strafminuten opgelegd, voornamelijk voor het hebben van commentaar op de leiding. Postel 1 schoot in deze wedstrijd ook nog eens 3x op paal en lat. Voor Topparty maakten Hidde Maas en Dirk Versteegden de doelpunten; 2-6.
Bij Daan’s tegen van Gennip had Daan’s de 1e helft duidelijk in handen en kwam op een 2-0 voorsprong. Van Gennip kwam weer terug in de wedstrijd na het doelpunt van Bart van Lierop in de 16e minuut. Na de benutte strafschop door Bart Sijbers (21e) wegens hands in het strafschopgebied deden beide teams er alles aan om de uitslag een ander aanzien te geven. Daan’s ging duidelijk voor de overwinning door Van Gennip onder druk te zetten en Van Gennip probeerde die stand vast te houden en via counters op voorsprong te komen. Het bleef echter 2-2.
In de 2e klasse werkte Hurkmans aan het doelsaldo door met grote cijfers te winnen van Sphinx. De ervaren spelers van Hurkmans lieten de jeugdige tegenstander alle hoeken van het veld zien. Mart van den Eijnden schoot evenals Willem Hurkmans 4x raak. Rinie Wijnboom en doelman Henri van Lieshout maakten de 10 vol. Sphinx wist daar slechts twee doelpunten tegenover te zetten.
Educontract bood goed tegenstand aan Ons Café maar verloor de wedstrijd in de laatste 5 minuten. Ruud Meeuws maakte de 1-0 voor Ons Café in de 2e minuut. Tien minuten later maakte Toon Hesius de 1-1. Tussen de 25e en 28e minuut scoorde Ons Café 3 keer, 4-1. In de slotminuut tikte Bjarne van den Biggelaar de bal nog door de benen van doelman Peer Wijnen, 4-2.
Met veel inzet speelden CuundersGlashelder en het Zunneke hun wedstrijd. Harry Maas opende in de 16e minuut de score voor het Zunneke. In de 23e minuut trok de Cuunders-doelman met een afstandsschot de stand gelijk, 1-1. Twee minuten later besliste Harry Maas de wedstrijd vanaf de stip. Het Zunneke won met 1-2.
 Maandag 17 oktober 2016:

 


Astrid van Hoof stuurde ons onderstaand bericht...
'De herfst heeft zijn intrede gegaan en het kampeerseizoen nadert zijn einde. Kom nog snel een keer zwemmen. Voor de herfstvakantie zijn er diverse extra uitjes en met het naderende eindseizoen
zijn er extra avonden discozwemmen en op 31 oktober is de afsluiting van het zwemseizoen bij Camping de Somerense Vennen. Voor meer info kijk op de site'.
 


 

Zondag 16 oktober 2016:

 


A.s. vrijdag 21 oktober is het ‘Rush-time’ in café van Oosterhout. Om 21.00 uur begint het.
 Zondag 16 oktober 2016:
Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we onderstaand bericht…
Op dinsdag 25 oktober wordt van 17.00 tot 19.00 uur het maandelijkse 55+ diner gehouden bij Nel van Oosterhout.
Aanmelden kan t/m donderdag 20 oktober via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof.
Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 Zondag 16 oktober 2016:

 


Van Johan Otten kregen we onderstaand bericht...
'Het Koepelkerkconcert mag zo onderhand wel tot de goede Lieropse tradities worden gerekend. Al vele jaren wordt eraan gewerkt om zowel in het voorjaar (Goede Vrijdag) als in het najaar een mooi programma aan te bieden met muziek en inspiratie. Op vrijdag 4 november gebeurt dat op het thema ‘Schepping’ en te gast is dan het Helmondse koor Cantimond.
Oecumenisch gemengd koor Cantimond is opgericht in 2010, maar omdat het de voortzetting is van de Cantorij van de Protestantse Gemeente in Helmond, vierde het in 2015 toch een veertigjarig muzikaal jubileum. Het is nu een gemengd koor vanuit verschillende gezindten, dat zo’n vijftig leden telt. Wat repertoire betreft kiest Cantimond voor ‘muziek met een boodschap’, waarmee het natuurlijk bij uitstek geschikt is voor onze Koepelkerkconcerten.
Het thema ‘Schepping’ komt tot uiting in de liedkeuze van het koor en ook in de overweging. Die wordt deze avond uitgesproken door dominee Eline van Iperen van de protestantse gemeente Asten-Someren. Het thema wordt niet beperkt tot het vaak zo prachtig verwoorde beeld over de grootsheid van de schepping – hoe het allemaal begon en hoe goed het toen was –, maar ook in een eigentijdse context geplaatst. Wat voor zin heeft het de schepping te bezingen als die bedreigd en vervuild wordt?
‘Cantimond’ staat onder leiding van Marjan Vree-Quist en wordt begeleid door Ad Brouwers (piano) en Theo Franx (fluit). Zoals gebruikelijk is in het programma ook een plek gereserveerd voor samenzang met het publiek. Voor de orgelbegeleiding tekent Jannie van Leeuwen-Soethout, de vaste organiste van de Koepelconcerten. Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, met na afloop de mogelijkheid van een vrijwillige bijdrage bij de uitgang'.
 


 

Zaterdag 15 oktober 2016:
Een 29-jarige Somerenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen op de Laan ten Boomen in Lierop. Hij belandde rond half vier met zijn auto tegen een boom.
Hoe het ongeluk kon gebeuren, is onduidelijk. Er was geen ander verkeer bij betrokken.
 


 

Zaterdag 15 oktober 2016:

 


Marij Hendrikx wil er nogmaals op attenderen dat opbrengst van de wekelijkse kienavond in zaal van Oosterhout voor de aangesloten verenigingen is. Wellicht vinden de leden die dit lezen hierin aanleiding om ook een keer te komen kienen. Hartstikke gezellig én goed voor de kas!
 Zaterdag 15 oktober 2016:

 


Gerard Claassen stuurde ons onderstaand bericht...
'Op zaterdag 5 november wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Vrijwilligers geven het landschap dan een onderhoudsbeurt. Ook IVN Asten-Someren neemt hieraan met een ploeg vrijwilligers deel. Dit jaar door het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden bij de ecologische verbindingszone de Kleine Aa in Someren.
Wilt U ook komen helpen? Meldt je dan aan op de site van de Natuurwerkdag www.natuurwerkdag.nl of bij Gerard Claassen, mail gerardenmarieke@outlook.com of telefoon 0622892965.
De deelnemers verzamelen zich op 5 november bij de Hoof aan de Hoevenstraat te Someren. Gestart wordt om 10.00 uur en de werkzaamheden duren tot 15.00 uur. Er wordt bij deze activiteit samengewerkt met het waterschap Aa en Maas. Zij werken mee aan de organisatie en de uitvoering en zorgen voor koffie, soep, broodjes en gereedschap voor de deelnemers. De deelnemers dienen waterdicht schoeisel of laarzen te dragen.
Omdat de andere delen EVZ Kleine Aa deels gemaaid worden en nattere stukken al bos in wording is, wordt er naar gestreefd in het middengedeelte de openheid van een beekdallandschap te behouden. Daarvoor moet de Els zoveel mogelijk met wortel en al verwijderd worden. Indien dit niet lukt wordt er gekapt met op den duur een hakhoutcultuur of toch een nat elzenbroekbosje'.
 


 

Vrijdag 14 oktober 2016:

 


Zo’n 80 geïnteresseerden waren aanwezig tijdens de informatieavond ‘Op weg naar een dement-vriendelijk Lierop’ die gisterenavond door KBO en dorpscoöperatie in de Vurherd georganiseerd werd. Een goede opkomst, dus een teken dat dit onderwerp bij de mensen in Lierop, zowel jong als oud, ‘leeft’. Hoe gaan we om met mensen die het niet allemaal meer weten? Hoe zit het met de bewustwording en wat is belangrijk voor een dement-vriendelijk Lierop? Na de opening van de avond door Martien Kusters was het Ellen van Bree (GGD) die middels een powerpointpresentatie en film een toelichting gaf over wat een en ander inhoudt. Lierop zou volgens de statistieken op dit moment 31 dementerenden hebben wat tot 2040 zal stijgen naar 85! Na deze interessante presentatie was er een interview tussen Martien Kusters en Dré de Kort, vrijwilliger van dementie-vriendelijk Bladel en ambassadeur dementie. Hierin kwamen diverse praktische zaken naar voren die Dré meegemaakt heeft met betrekking tot dit onderwerp. Na de pauze werd de avond voortgezet met een discussie over diverse stellingen over dementievriendelijk Lierop. Voor deze discussie werden de aanwezigen verdeeld over ’n achttal groepen. Het is de bedoeling dat de uitkomst van deze discussie meegenomen zal worden in de vervolgstappen die gezet gaan worden. Deze uitkomst zal t.z.t. nader toegelicht worden.

Wie wil weten hoe dementvriendelijk hij of zij nu al is kan HIER de test doen voor zichzelf. Ook vindt je daar heel bruikbare tips.
 Vrijdag 14 oktober 2016:
Op onze redactie kwam het bericht binnen dat de Vrouwen van Nu a.s. maandag 17 oktober weer een bijeenkomst hebben in de kantine van de SV Lierop. Tijdens deze bijeenkomst zal er een lezing gehouden worden door Onis Someren. De avond begint om 20.00 uur.
 Vrijdag 14 oktober 2016:

 


Jan Willem Neervens, voorzitter van de SV Lierop stuurde ons onderstaand bericht...
'16 oktober 2016' 70 jaar SV Lierop'. Een dag die we toch niet stil voorbij willen laten gaan. Daarom hopen wij dat iedereen aanstaande zondag in grote aantallen komt kijken naar de wedstrijden op ons sportpark... en intussen genieten van een vernieuwde entree.
Zeker de wedstrijd van het 1e met een speciale opening, die u niet mag missen.
Om de gezelligheid nog wat verder te verhogen met de gedachte van 70 jaar SV Lierop, gaat ieder drankje deze dag maar € 0,70 cent kosten. Kom langs en laten we er een mooi feestje van maken op ons sportpark'.
 Vrijdag 14 oktober 2016:

 


We lazen het in 't Contact en 't Peelbelang. Een advertentie van Lierop Live waarin naast de aankondiging dat er alleen nog kaartjes voor de vrijdag te koop zijn, ook de hoofdsponsor, ster- en plus-sponsoren vermeld worden. Op de website van Lierop Live 'on the move' staan ook de supsponsoren en begunstigers vermeld. Zonder deze sponsoren is het niet mogelijk om zo'n groots evenement te regelen vandaar de dank van de organisatie aan deze bedrijven. Zie HIER de hele advertentie.
 Vrijdag 14 oktober 2016:

 


In het kader van het 50e jubileumjaar heeft A Capella diverse programma-onderdelen staan voor de komende maanden.
Als eerste zal a.s. zondag om 10.00 uur in onze Koepelkerk de jubileumviering plaats vinden m.m.mv. de beide gildes. Iedereen wordt uitgenodigd deze viering bij te wonen, die op bijzondere wijze zal worden uitgevoerd.
Op zaterdag 5 november organiseert A Capella de muzikale revue ‘Beregoed’. Deze Lieropse avond mag je eigenlijk niet missen. Kaartjes voor € 5,-, inclusief 1 consumptie, zijn nog te koop bij de SPAR en bloemisterij Gubbels. Je kunt het allemaal meemaken in de zaal van Nellie van Oosterhout en de avond begint om 20.15 uur.
Op 26 november zal in zaal Nellie van Oosterhot van 17.—tot 18.30 uur de receptie plaatsvinden ter gelegenheid van dit 50-jarig jubileum.

 


 

Donderdag 13 oktober 2016:

 

 

Vanavond van 19.00 tot 21.00 uur is er in de Vurherd de informatieavond over het thema ‘Op weg naar een dement-vriendelijk Lierop. Steeds vaker zullen mensen met dementie tussen ons wonen. Jong en oud heeft er mee te maken. In familie, als partner, vriend, sportmaat, lid van een vereniging etc. Het zou mooi zijn als deze mensen niet buiten Lierop hoeven om verzorgd te worden maar wat houdt dit in? Dit zal vanavond worden besproken. Iedereen die hier meer van wil weten of zich betrokken voelt bij dit onderwerp wordt uitgenodigd. Voor meer informatie kun je de uitnodiging raadplegen.
 


 

Donderdag 13 oktober 2016:

 

 

Tiny Steenbakkers stuurde ons het bericht dat de dorpscoöperatie “Lierop Leeft” op 26 maart 2017 een gezondheidsmarkt wil organiseren. Deze gezondheidsmarkt zal gehouden worden in Gemeenschapshuis De Vurherd van 11.00 uur tot 16.00 uur. Het doel is de mensen uit Lierop op de hoogte te brengen hetgeen er op het gebied van gezondheid te bieden is. Wij willen graag de Lieropse organisaties, praktijken en instellingen de gelegenheid geven aan deze markt deel te nemen. De meeste organisaties zijn inmiddels in beeld en deze hebben we dan ook persoonlijk benaderd, maar mochten wij uw organisatie vergeten zijn dan stellen wij u in de gelegenheid alsnog te reageren.
Als u interesse heeft zich te presenteren op deze gezondheidsmarkt doen wij een oproep om te reageren vóór 31 oktober 2016 naar mailadres dorpsondersteuner@lieropleeft.nl t.n.v. Anita Hurkmans of u kunt bellen naar telefoonnummer 06- 53668150.
 


 

Donderdag 13 oktober 2016:

 

 

Wie dichtbij huis een goede film wil kijken kan op woensdag 19 oktober terecht in de bioscoop van de Ruchte waar de film 'Problemski Hotel' draait. Het is een komisch drama, gebaseerd op het internationaal gelauwerde, gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. De film vertelt het liefdesverhaal van Bipul en Lidia. Terwijl Bipul het asielzoekerscentrum in hartje Brussel als zijn eindbestemming ziet, wil de jonge Lidia niets liever dan verder trekken naar Londen. Een inkijkje in de wereld van asielzoekers, waardoor de vluchteling een gezicht krijgt. Zie ook de trailer.
Regie: Manu Riche - Cast: Tarek Halaby (Bipul), Evgenia Brendes (Lidia), Lydia Indjova (Martina)
Speelduur: 110 minuten - Jaar: 2015 - Prijs: € 5,00 - Aanvang 20.00 uur.
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl
 


 

Woensdag 12 oktober 2016:

 


De begroting voor 2016-2017 van de gemeente Someren is rond. Hoe de gemeente er financieel voorstaat vertelt Gonnie van Bussel, wethouder van financiën en Jan Sonnemans, beleidsmedewerker financiën, in een interview met Harrie van Horik. KIJK maar.
 Woensdag 12 oktober2016:

 


Geniet nog één maal van de prachtige beelden: “hetgeen wat Lierop wereldwijd op de kaart zette...!!!”
 Woensdag 12 oktober 2016:
Dorpscoöperatie “Lierop Leeft” organiseert a.s. zondag 16 oktober weer het maandelijks koffiedrinken vanaf 10.45 uur tot 12.00 uur. U bent van harte welkom deze zondag in gemeenschapshuis ‘’De Vurherd”.
Jan en Helmi Verhoeven van de Spar zorgen weer voor de versnaperingen. Kosten koffie bedraagt € 1,-.
 


 

Dinsdag 11 oktober 2016:
Op de website van Lierop Leeft staat onder het laatste nieuws een oproep voor fietsmaatjes? Fietsmaatjes worden ingezet voor de duofiets die halverwege dit jaar door de dorpscoöperatie in gebruik is genomen. Deze fiets bewijst elke week zijn dienst. Mensen die niet meer durven of kunnen fietsen kunnen beroep doen op deze fiets. Er zijn echter bijrijders (fietsmaatjes) nodig om af en toe ‘s met deze mensen te gaan fietsen. De fiets heeft accu-ondersteuning, dus gemak dient de mens. Op de website van Lierop Leeft kan de fiets via een online reserveringssysteem ingepland worden. De fiets is gestald in zorgboerderij Florançia aan de Heesvenstraat.
Dus: Heb je tijd en zin om af en toe als bijrijder mee te gaan fietsen, geef je dan op via een mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl  of spreek Anita Hurkmans aan (tel. 06-53668150).
 Dinsdag 11 oktober 2016:

 


Waar normaal gesproken de Highlandgames in de Hooglanden van Schotland worden gehouden was het afgelopen zaterdag Moorsel dat het decor was van de Highlandgames. Deze Lieropse Highlandgames winnen is best een hele prestatie want er moet best stevig aangepakt worden. Was het vorig jaar bij de eerste Highlandgames het Somerense team ''t Lupt Vur Ginne Meter' dat als winnaar uit de strijd kwam, nu, bij de tweede editie, viel deze eer te beurt aan het Lieropse team 'de Jagers' die de bijzonder spannende en energievretende finale tegen de winnaars van vorig jaar wisten te winnen. Het team bestond uit Guus Berkers, Thijs van Heugten, Tom van Lieshout en Jelle Welten. Zij overleefden de spelen boomstam kappen, paalwerpen, estafette, bandenflip, Tic Tac Toe en Over the Fence het beste. Zie ook het interview van Boy Joosten Siris
(foto Siris).
 Dinsdag 11 oktober 2016:

 


Heel veel woningen hebben een mechanisch ventilatiesysteem. Deze systemen moeten regelmatig schoon gemaakt worden. Reinigen/vervangen van de filters in de ventilatiekasten is niet zo moeilijk maar het reinigen van de in- en uitblaasventielen is al lastiger terwijl het reinigen van kanalen alleen door gespecialiseerde bedrijven kan gebeuren. Onze werkgroep Wonen van Lierop Leeft heeft van een inwoner van Lierop het verzoek gekregen om mensen te bundelen om zo gezamenlijk een opdracht te verstrekken aan een bedrijf tegen een acceptabel bedrag.
We hebben een bedrijf benadert die voorstellen om jaarlijks de ventilatiekast te inspecteren, tweejaarlijks de in- en uitblaasventielen te reinigen en om de acht jaar de kanalen (droog) te reinigen. Korting is te bedingen als het bedrijf op één dag diverse adressen in Lierop kan bezoeken.
Als u belangstelling heeft om hierin mee te doen vraag ik contact op te nemen Toon van den Hurk, tel. 06-37330551 of toonhurk15@gmail.com
Behalve kennisgeving via slaponline zal dit ook geplaatst worden op de site van Lierop Leeft. Verdere begeleiding door Toon zal op vrijwillige basis zijn en wordt niet aangestuurd door Lierop Leeft.
 Dinsdag 11 oktober 2016:

 


Op 15 oktober staat Death Alley in Nirwana voor een avond vol gitaren en nekklachten. Deze rock’n roll goden uit Amsterdam leveren zware punked-out-proto-metal die ons herinnert aan Blue Öyster cult, maar ook Black Sabbath! De band bestaat uit ex-leden van The Devil’s blood, Gewapend Beton en Muhr Mainline. Dit wordt een ouderwetse avond vol gitaarsolo’s en nekklachten. Maar dit doen zij niet alleen... Voor dat deze Goden de zaal helemaal plat gaan spelen, komen de mannen van In The Attic even iedereen wakker schudden! Er zal voor deze avond geen voorverkoop zijn dus zorg dus dat je er op tijd bij bent, want deze avond wil je niet missen!
Deuren open: 20:00 uur // Aanvang: 21:30 uur // Entree: € 6,00 euro.
 Dinsdag 11 oktober 2016:
Wie dichtbij huis wil genieten van cabaret kan op vrijdag 14 oktober terecht in de Ruchte waar Niet Schieten! met 'Kusje erop' op het podium staat.
Waar zijn de helden van vroeger? De Don Juans, de Zorro’s, de Mega Mindy’s? De mannen en vrouwen met lef en met fatsoen. Mannen die een vrouw nog het hof weten te maken en voor haar door het vuur gaan. Of simpelweg nog de spreekwoordelijke hoed voor haar afnemen. Zij die het verschil nog kennen tussen goed en fout, en daar naar handelen! De wereld om ons heen verandert snel en het is tijd voor nieuwe helden! Mensen die zonder cynisme naar de wereld en vooral ook ….naar zichzelf durven te kijken. De mannen van Niet Schieten! doen dat vóór u. Niet omdat zij zulke helden zijn maar omdat het nodig is!
Veel te eerlijk brengen ze hilarische en zeer herkenbare situaties. Lach jezelf uit en vorm je midlifecrisis om in een midlife-uitdaging! Hier en daar zal het een beetje schuren of een klein beetje pijn doen, maar toch wel met ‘kramp in de kaken’ van het lachen. En als dat echt teveel pijn doet ….Kusje erop!
Entree: € 18,00 I incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Dinsdag 11 oktober 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie speelde won in de hoofdklasse in een aantrekkelijke wedstrijd Steenstra van Topparty. Al in de 3e minuut was het raak voor Steenstra, 0-1. Na tien minuten werd het zelfs 0-2. Topparty schoot in deze wedstrijd 2x op de paal.
Stevig ging het eraan toe bij Snackpoint – Van Gennip. Bob van de Laar opende in de 15e minuut staande nabij de 2e paal met een puntertje de score voor Van Gennip, 0-1. In de 23e minuut maakte Toon van Seggelen er 1-1 van. Twee minuten later was Bart Sijbers er als de kippen bij om een aanval succesvol af te ronden, 1-2 voor Van Gennip. Nog in dezelfde minuut bepaalde Tim van Seggelen de einduitslag op 2-2.
Jagershuis en Bij Willem lieten een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd zien welke door Bij Willem met 1-5 werd gewonnen. Jagershuis trof 3x lat en paal. Het werd maar liefst 1-5. Bij 0-3 redde Rob van der Sluijs nog wel de eer voor Jagershuis.
 Dinsdag 11 oktober 2016:

 


Van Annebet Haerkens kregen we het verzoek onderstaande vacature te plaatsen….
Vacature: TEAMLEIDER BEDIENING m/v
Wij zoeken een gemotiveerde collega in de bediening met leidinggevende capaciteiten.
- Wat zijn de verantwoordelijkheden?
• Aansturen van collega’s bediening
• Kwaliteitsbewaking
• Ontvangen van de gasten
• Opnemen bestellingen
• Samenwerking met de keukenchef en andere leidinggevenden
• Serveren van gerechten en dranken
• Mise-en-place
• Overige voorkomende werkzaamheden
Werkhouding en collegialiteit zijn belangrijker dan diploma’s. Ben je enthousiast, sociaal, stressbestendig, gastgericht en niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Dan zoeken wij jou!
Stuur je cv en een korte motivatie naar annebet@decoeckepanne.nl
- Wat kan je verwachten?
Bij de Coeckepanne is geen dag hetzelfde, je werkzaamheden en werktijden zijn afwisselend. Wij zijn 7 dagen per week geopend. Je werkt in een dynamisch team met liefde voor eten, drinken en gezelligheid. Mede door jouw enthousiasme komen onze gasten graag nog eens terug!
• Contract voor minimaal 32 uur
• Beschikbaar doordeweeks en in het weekend
www.decoeckepanne.nl
 


 

Maandag 10 oktober 2016:

 


De Gerarduskalender 2017, uitgebracht door het Klooster te Wittem, is er weer met elke dag een beetje spirit! Deze is verkrijgbaar bij de Spar en bij Maria v.d.Ven-Neervens, Offermanstraat 32, tel. 0492-331418.
 Maandag 10 oktober 2016:

 


Rien van Horik stuurde ons onderstaand verslag...
'Voor de zestiende keer organiseerde TSC Solo gisteren de jaarlijkse “Rabocyclocross” in Lierop. Als vanouds op en rond het motorcrossterrein van de MAC Lierop waar het door de droogte van de afgelopen weken bijzonder zanderig en stoffig was. De lokale veldrijders waren, onder het toeziend oog van hun supporters, bijzonder succesvol. Bij de junioren ging de overwinning naar Luca Vreeswijk na een lange periode van inactiviteit. Zijn jongere broer Noah reed zich naar een fraaie tweede plaats. Ook Danny van Lierop behaalde eenzelfde resultaat in de oudste jeugdcategorie. Omdat er voor het eerst aparte prijzen waren voor de jongens en meisjes stond ook debutante Sara Sonnemans met een fraaie derde plaats op het erepodium. Na een druk en succesvol wegseizoen was het de Lieropse belofte Evy Kuijpers die in de vrouwencategorie met een derde plaats voor de verrassing zorgde. Voorzitter René Manders was bijzonder tevreden over het verloop van de veldritdag en de inzet en prestaties van de plaatselijke renners. De resultaten:
Elite/beloften: 9e Douwe Verberne(Lierop)
Junioren: 1e Luca Vreeswijk(Someren), 19e Martijn Meeuws(Someren)
Vrouwen: 3e Evy Kuijpers(Lierop),7e Lana Verberne(Bergeijk)
Nieuwelingen: 2e Noah Vreeswijk(Someren), 18e Youri Meeuws(Someren)
Jeugdcategorie 7: 2e Danny van Lierop(Someren-Heide)
Jeugdcategorie 5: 26e Lotte Sonnemans(Someren)7e meisje
Jeugdcategorie 3: 15e Sara Sonnemans(Someren)3e meisje
Jeugdcategorie 2: 8e Koen Sonnemans(Someren) 4e jongen’
Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf.
 


 

Zondag 9 oktober 2016:

 


Op Facebook van Lierop Live lazen we dat alle medewerkers aan Lierop Live vandaag weer de hele dag (tot 17.00 uur) doorlooprepetitie hebben. Deze keer wordt het hele programma met alle toeters en bellen op de definitieve volgorde en uitstraling van 28 en 29 oktober gerepeteerd. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Vele sportwedstrijden en andere zondag-planningen moeten zich in alle bochten wringen om hun geplande activiteiten door te laten gaan, máár….. het is voor een goed doel. De mensen die een kaartje gekocht hebben – of nog kopen - moeten twee dagen verwend worden met topamusement dat z’n weerga niet kent. Zoals het er nu uitziet gaat dat zeker lukken!
 


 

Zaterdag 8 oktober 2016:
Sinds 1 januari 2014 biedt de gemeente Startersleningen aan. Een starterslening is bedoeld voor mensen die voor de eerste keer een huis kopen. De lening vormt de overbrugging tussen de eerste hypotheek en de prijs van het huis, dat je wilt gaan kopen. Eén van de grote voordelen is dat je over de starterslening de eerste drie jaar geen rente- en aflossing hoeft te betalen, terwijl je wel recht hebt op hypotheekrenteaftrek.
Door een wijziging in de fiscale regels moet per 1 januari 2017 direct bij ingang van de lening rente- en aflossing worden betaald om in aanmerking te kunnen komen voor hypotheekrenteaftrek. Op dit moment wordt landelijk onderzocht hoe de Starterslening in aangepaste vorm ook ná 2016 voor alle partijen aantrekkelijk blijft. Het is nu dus nog niet duidelijk hoe de lening er ná 31 december 2016 precies uitziet.
Om nog in aanmerking te komen voor de huidige Starterslening moet de akte uiterlijk 31 december 2016 bij de notaris beschreven zijn. Houd ook rekening met een behandel- en toetsingstermijn. Deze is normaal gesproken 2 maanden, maar kan als gevolg van een grote toename van aanvragen langer duren. Dus als je van plan bent een Starterslening aan te vragen en je wilt graag nog binnen de oude regeling vallen, is het verstandig dit uiterlijk 30 september 2016 te doen.
Voor meer info kun je contact opnemen met mevrouw I. Peeters van de Afdeling Beleid van de gemeente Someren.
 


 

Vrijdag 7 oktober 2016:
Elke zichzelf respecterende vereniging die meedoet aan de Rabobank Clubkas Campagne, die gisteren is begonnen en duurt tot maandag 17 oktober, wil onder de aandacht brengen dat je op hén moet stemmen. Publiciteit maken doet de kas spekken!
Op slaponline beginnen deze berichten inmiddels ook alweer binnen te komen. Niks mis mee maar het is wel allemaal hetzelfde. We willen daarom niet in herhaling vallen en daarom nog één keer aangeven welke verenigingen meedoen.
De 25 Lieropse verenigingen in willekeurige volgorde zijn: Kaauwvoetjes, Dansgroep Demarrage, DAKOS, de Ketsers, De Rooi Schut, Fanfare St. Willibrordus, Gilde Antonius Abt, Handboogvereniging De Volharding, KBO Lierop, MAC Lierop, Mannenkoor A Capella, OJC Nirwana, Stage Fright, ProFiel, Rijvereniging St. Jan, S.V. Lierop, Scouting Lierop, Seniorenkoor De Koepelzangers, Stichting Jeugdvakantiewerk Lierop, BV de Vloer, Easy & Free, Solo Toer- en Supportersclub, Vrouwen van Nu Lierop, en Ameezing.
Je mag 5 stemmen uitbrengen. Met elke stem op uw club ontvangt deze club een bedrag van de Rabobank. Het kost je niets, alleen een paar minuten. Laat deze kans niet verloren gaan, en steun de Lieropse vereningen. Ze zullen er heel erg blij mee zijn!
 Vrijdag 7 oktober 2016:

 


Hans van Keulen wonende in de Gildewijk in Lierop doet in het kader van de Kinderboekenweek - die gehouden wordt van 5 t/m 16 oktober - met zijn zaak Welcom Geldrop mee aan de actie voor de vereniging “Elly en de minima” die er voor zorgt dat ook minder bedeelde kinderen eens aangenaam verrast worden. Ook de SPAR in Lierop doet hieraan mee.
Onder het motto: “voor altijd jong!” staan dit jaar Opa’s en Oma’s centraal tijdens deze Kinderboekenweek. Voor grootouders nemen altijd weer de kleinkinderen de belangrijkste plaats in hun leven in. En zo is het cirkeltje weer rond. Het breekt hun hart als Opa’s en Oma’s merken dat het hun kleinkinderen, bijv. door slechte financiële omstandigheden in de gezinnen van hun dochter of zoon, ontbreekt aan hoognodige of leuke schoolspullen.
Tijdens deze Kinderboekenweek zal deze inzamelactie gehouden worden voor gebruikte, maar nog in goede staat verkerende, school- of leesboeken voor kinderen. Maar ook andere voor school bruikbare spullen zoals etuis, blocks, schooltassen en/of nog nette lunchtrommeltjes zijn van harte welkom.
De boeken en schoolspullen kunnen tijdens openingsuren o.a. ingeleverd worden bij het bedrijf van Hans aan de Korte Kerkstraat 6a in Geldrop en bij de Spar in Lierop. Medewerksters van de minimavereniging 'Elly' zorgen vervolgens dat ze op de goede plaats terecht komen. Lees het verdere verhaal HIER.
 Vrijdag 7 oktober 2016:

 

 

Gisterenmiddag is een hennepkwekerij ontdekt in Lierop aan de Steemertseweg. Er stonden 178 planten.  De politie heeft de bewoner meegenomen voor verhoor.
 


 

Donderdag 6 oktober 2016:
Vele opa’s en oma’s waren gisterenmorgen al vroeg aanwezig bij ’t Rendal waar de Kinderboekenweek geopend werd. Het thema van dit jaar is “voor altijd jong” en veel boeken gaan bijv. over opa’s en oma’s. Alle kinderen, waarvan sommigen als opa of oma verkleed waren, vele ouders en natuurlijk de opa’s en oma’s waren erbij toen Mieke vd Eijnden de morgen opende. Vervolgens trad een dansgroepje op waarbij ook een van de dansers een echte oma leek. De opa’s en de oma’s werden vervolgens uitgenodigd om samen met enkele kinderen het lint door te knippen waarna het dansgroepje nog een keer op het podium kwam en de kinderboekenweek geopend was. Zie ook de foto’s.
 Donderdag 6 oktober 2016:
Grijp je kans en zing samen met Karin Bloemen op 29 maart 2017 in theater De Ruchte in Someren. Op die avond brengt Karin Bloemen haar programma ‘Volle Bloei’, een programma vol energie en inspiratie. Om ook talent in de knop ‘tot volle bloei’ te laten komen, geeft Karin een lokaal jong talent de mogelijkheid een nummer met haar te zingen.
Ben je jonger dan 25 jaar? Beschik je over een gouden keeltje? Grijp dan nu je kans! Maak een kort filmpje (maximaal twee minuten) van een refrein en een couplet (evt. met eigen begeleiding op instrument). Zet je filmpje op YouTube met een verborgen link. Uit de inzendingen worden drie talenten door een professionele jury geselecteerd en voorgedragen aan Karin Bloemen. Uiterlijk 1 november ontvang je bericht of je bent voorgedragen aan Karin Bloemen. Uiteindelijk zal La Bloemen zelf een definitieve keuze maken. Zit je niet bij de laatste drie, dan maak je toch nog kans om je talent in een professionele theater show te laten zien, maar daar later meer over.
Stuur de link van het filmpje en je gegevens uiterlijk 21 oktober naar e-mail publiciteit@deruchte.nl  en wie weet sta je 29 maart 2017 op het podium met Karin Bloemen.
Meer info: Rick Verhees, e-mail publiciteit@deruchte.nl  of tel. 0493-441144.
 


 

Woensdag 5 oktober 2016:

 


Rien van Horik stuurde ons onderstaand bericht...
'Op zaterdag 8 oktober wordt de jaarlijkse “Rabobank-Cyclocross” in Lierop verreden. De organisatie is daarbij in handen van Toer- en supportersclub “Solo”. In de zestiende uitgave van deze omvangrijke veldritdag opent de jongste categorie van de KNWU-jeugd om half tien ‘s morgens het wedstrijdprogramma. Vervolgens komen ook de zes overige jeugdcategorieën aan het vertrek. Aan de start komen o.a. de regionale renners Koen, Lotte en Sara Sonnemans en Danny van Lierop. Het is voor de jeugdrenners in ons land de eerste veldrit van dit seizoen. Zie HIER de gehele info.
 


 

Dinsdag 4 oktober 2016:

 


Van Gerard Claassen kregen we het bericht dat de gemeente Someren aan diverse belanghebbenden in de kerkdorpen een uitnodiging heeft gestuurd voor een discussieavond over de toekomst van de kermissen in de gemeente Someren. Deze discussie vindt plaats op 13 oktober a.s. in de Ruchte.
Gerard heeft reeds van verschillende Lieroppenaren veel gehoord over de laatste Lierop Kermis. De reacties waren niet altijd positief dus aan anderen ook tijd om te reageren zodat het op de juiste discussieavond terecht komt. Heb je ideeën of advies dan kun je dat daarom bij hem melden via zijn mailadres gerardenmarieke@outlook.com. Hij zal het op 13 oktober doorgeven.
 Dinsdag 4 oktober 2016:

 


Seniorenkoor “De Koepelzangers” heeft in haar jubileumjaar al weer een geslaagd optreden achter de rug. Ze traden j.l. zondagmiddag op met hun project Shantykoor Courage met gastzangers en accordeonisten uit Neerkant, Eindhoven, Geldrop en Someren.
In een gezellige, overvolle “Gaviolizaal”, met enthousiast publiek, was het goed toeven tijdens de regenbuien. Gastpresentator Eric Kolen wist de middag op een komische manier te leiden, en onder leiding van dirigente Marion v. Eijk kan zo`n muzikale middag niet meer stuk. De directie van “De Gaviolizaal” vond het na een groot applaus voor herhaling vatbaar.
 Dinsdag 4 oktober 2016:

 


Jennemieke Snijders die als zangcoach een belangrijke rol speelt binnen Lierop Live ‘on the move’ had onderstaand bericht… en gelijk heeft ze!
1 liedje zingen als solist is natuurlijk een superprestatie. Dat je dat durft voor 1.000 man publiek tijdens het nu wel heel snel dichtbij komende Lierop Live? Laat staan 30 liedjes! En dan ook nog drie-stemmig. Dat verdient een mega-fluffy pluim. Daarom graag alvast een daverend applaus voor de backing vocals Rianne Eilers, Wilma Hurkmans en Willeke Snijders. Drie werkpaarden die al maandenlang keihard repeteren om al die verschillende partijtjes onder de knie te krijgen. Voor een bescheiden plekje op de achtergrond. Helden zijn ‘t!
 Dinsdag 4 oktober 2016:
Femke Gorissen stuurde ons het bericht dat de Werkgroep Bijzondere Activiteiten De Ruchte in samenwerking met KansPlus Asten-Someren een Jubileumvoorstelling houdt onder de naam: “Wij gaan voor de Muziek”. Dit is de 10e variërende live voorstelling met zang, dans, dan wel instrumentaal door artiesten met een beperking. Deze variatie wordt extra vergroot door een Mini Concert van een zeer bekende Nederlandse artiest!! Zie ook de poster in groot formaat.
 

 

 Dinsdag 4 oktober 2016:

 


Ook in uw eigen omgeving en in uw (vrijwilligers-)werk komt u mensen tegen die laaggeletterd zijn, mogelijk zonder dit te herkennen. Mensen die onze taal minder vaardig zijn, hebben veel trucjes om dit te verbergen. Wij willen u daarvan bewust laten zijn en u een handvat geven hoe hiermee om te gaan in uw dagelijkse leven en uw (vrijwilligers-)werk.
Werk je als professional of als vrijwilliger veel met mensen, sluit dan op maandag 17 of dinsdag 18 oktober aan bij de Lettersoeplezing.

 Zie het hele verhaal op het laatste nieuws op de website van Lierop Leeft.
 


 

Maandag 3 oktober 2016:
Van Willie van de Sanden kregen we onderstaande foto van een mooie regenboog boven Lierop.

 


 Maandag 3 oktober 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie heeft Jagershuis in de hoofdklasse een goede seizoenstart. Dat ondervond ook Acfis. Lange tijd ging het goed tegen elkaar op. In de 14e minuut zette Thijs van Heugten Jagershuis op een 0-1 voorsprong na een snelle aanval. Vijf minuten later maakte Toon Filippini er 0-2 van eveneens uit een snelle aanval. Korte tijd later kwam Acfis op 1-2. Jagershuis bleef gevaarlijk en in de 27e minuut schoot Toon Filippini de 1-3 binnen. Acfis stroopte de mouwen nog eens op hetgeen in de 30e minuut resulteerde in een hard schot in de bovenhoek 2-3, onhoudbaar voor doelman Jelle Welten.
Van Gennip hield ongeveer een halve wedstrijd stand tegen Berkvens dat in de 5e minuut op 0-1 kwam. In de 8e minuut knalde Bart Sijbers Van Gennip langszij Berkvens, 1-1. Het ging goed over en weer in en aantrekkelijke wedstrijd. De laatste 10 minuten waren voor Berkvens door het beter benutten van de kansen... het werd 1-5 voor de kampioen van vorig seizoen.
In de 2e klasse werd elf keer gescoord bij Hurkmans tegen Random United. Hurkmans ging goed van start en binnen vijf minuten stond het 2-0 door doelpunten van Twan Bussers en Willem Hurkmans. Random United kwam terug tot 2-2 door twee doelpunten waaronder een afstandsschot snoeihard via onderkant lat in het doel, onhoudbaar voor keeper Henri van Lieshout. Vervolgens liep Hurkmans tussen de 16e en 23e minuut uit naar een 5-2 voorsprong door doelpunten van Twan Bussers en Thijs Bekx (2x). Het leek een gewonnen wedstrijd te worden voor Hurkmans echter Random United stond binnen 3 minuten weer op gelijke hoogte, 5-5. Uiteindelijk werd Riny van de Wijnboom matchwinnaar door na een vrije trap in de 28e minuut de 6-5 binnen te schieten.
Michiel Peters opende de score voor het Zunneke tegen Egelantier in de 6e minuut, 1-0. In de achtste minuut stond het weer gelijk, 1-1. Vervolgens hielden beide partijen elkaar goed in evenwicht maar werd er niet gescoord tot de 25e minuut toen wederom Michiel Peters succesvol was en het Zunneke de overwinning bezorgde, 2-1.
 Maandag 3 oktober 2016:
Op zondag 9 oktober wordt er weer een oecumenische viering van woord en gebed gehouden in de Koepelkerk, voorgegaan door dominee Eline van Iperen en pastoor Jan Zwirs. Het thema is ‘Eenheid in Verscheidenheid’. De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door het jubilerende Seniorenorkest Groot Someren.
U en uw (klein)kinderen zijn van harte welkom bij deze oecumenische dienst. Er is een kindernevendienst en na afloop wordt er koffie geschonken.
 


 

Zondag 3 oktober 2016:

 


Dit weekend is in Lierop door onze dorpscoöperatie huis-aan-huis de uitnodiging ‘Op weg naar een dementie-vriendelijk Lierop’ bezorgd. Tijdens de algemene ledenvergadering van de dorpcoöperatie op 21 april j.l. hebben de leden ingestemd met het voorstel om alle mogelijkheden te onderzoeken om te komen tot een dementie-vriendelijk Lierop. Daarom wordt in samenwerking met KBO-Lierop een informatieavond georganiseerd op donderdag 13 oktober om 19.00 uur in de Vurherd. Op de website van Lierop Leeft is de hele nieuwsbrief te lezen.
 


 

Zaterdag 1 oktober 2016:

 


Het begint een beetje flauw te worden… voor de derde keer in korte tijd is de banner van Lierop Live op Hersel van het hek gesneden. Een of andere onverlaat schijnt het grappig te vinden om het werk van vele vrijwilligers op deze manier te dwarsbomen. Het lijkt erop dat hiervoor één persoon verantwoordelijk is. Of hij of zij gefrustreerd is dat er voor de zaterdagavond geen kaartjes meer zijn of dat het een andere reden heeft? De dader schijnt er in ieder geval zelf wél gelukkig van te worden? Wellicht is hij/zij ook zo dapper om zijn/haar motief te laten weten aan de organisatie via lieroplive@gmail.com of via nieuws@slaponline.nl.
 


 

Zaterdag 1 oktober 2016:

 


Al 36 jaar lang wordt iedere herfst bij Lux et Terra in Lierop een expositie gehouden van de beelden die in het afgelopen jaar vervaardigd zijn. Meerdere beeldhouwers werken, onder supervisie van beeldhouwer Luciën van der Eerden, het hele jaar aan beelden. Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober kunnen bezoekers van 10.00 tot 17.00 uur de expositie bezoeken en tegelijkertijd de Zonnetempel bezoeken, waarvoor sinds kort een beeld van een griffioen staat, de bewaker van het licht. Aan de expositie doen bijna dertig beeldhouwers mee, in totaal worden ruim tachtig beelden tentoongesteld. Een gedeelte van de beelden is te koop, de expositie is dan ook een mooie gelegenheid om een keuze te maken. Ook zijn op beide dagen verschillende beeldhouwers aan het werk, zodat de bezoeker een goed beeld krijgt van het beeldhouwen in steen.
De entree bedraagt € 2, kinderen tot 12 jaar gratis. Thee, koffie en warme ‘beeldhouwerswijn’ wordt gratis geschonken.
Meer info: www.beeldhouweninsteen.nl.
 


 

Vrijdag 30 september 2016:

Morgen, zaterdag 1 oktober wordt er weer door diverse verenigingen gebruikte of nieuwe kleding (die niet meer past) en schoenen opgehaald. Zet de kleding en schoenen vanaf  9 uur aan de straat , liefst in plastic zakken. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

 


 

Vrijdag 30 september 2016:
Anita Hurkmans wil er graag op attenderen dat het nog tot 15 november mogelijk is een mantelzorgcompliment aan te vragen. Het maximale bedrag dat per zorgvrager wordt uitgekeerd bedraagt € 100,-. Een zorgvrager mag dit wel over meerdere mantelzorgers verdelen.
Het hele verhaal kun je lezen in het Laatste Nieuws van 6 juli op de website van Lierop Leeft.
 Vrijdag 30 september 2016:

 


Driek Doezé stuurde ons onderstaand verslag van de werkzaamheden die gisteren plaatsvonden tbv de overkapping bij Henricushof...
'Een project waarbij de Gemeente Someren, woCom, de Belangengroep en KBO-Lierop betrokken zijn geweest. Roval-Reynaers-aluminium heeft in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een schitterende overkapping geplaatst waar scootmobiels en fietsen droog gestald kunnen worden. Leon Verstappen, werkzaam bij dit bedrijf, heeft zich ten volle ingezet om dit project voor Lierop binnen te halen. Iedereen was enthousiast over het resultaat, het ziet er zo mooi uit dat het een verrijking is voor Henricushof. Bovendien zullen er vanaf nu geen fietsen meer voor de ingang worden geplaatst, wat voor de bewoners ook een veel veiliger situatie oplevert.
Om half acht gisterenmorgen stonden de eerste vrachtwagens voor de deur en 7 werknemers van Roval-Reynaers begonnen met de opbouw alsof hun leven ervan af hing. Het werd een gezellige dag voor iedereen; koffie met een appelflap, een lekkere lunch en een afsluiting met een drankje in een feestelijk tintje. Radio Siris was nog even aanwezig om een reportage te maken en slaponline maakte de foto's. Roval-Reynaers heeft alles gefilmd. Ruim op tijd werd het werk opgeleverd, er was zelfs nog ruimte over om op de Jeu de Boules-baan een balletje te gooien. Henk Lenting en Leo van de Vleuten reden met hun scootmobiel door het lint en openden daarmee officieel de overkapping.
Je kunt morgen op de site van KBO-Lierop ook een verslag lezen en een fotoreportage bekijken'.

Zie ook het interview van Harrie van Horik met Leon Verstappen.
 


 

Donderdag 29 september 2016:

 


Er zullen in de Herselse bossen geen Grand Prix wedstrijden meer georganiseerd kunnen worden door MAC Lierop. Het doek daarvoor is gevallen door de uitspraak van de Raad van State die bepaalde dat de gemeente Someren de organisatie van de Grand Prix niet meer mag laten vallen onder het overgangsrecht. De uitspraak van de Raad van State was nodig omdat de gemeente Someren en Mac Lierop een eerdere uitspraak van de rechter aanvochten via de Raad van State.
 Donderdag 29 september 2016:

 


Er wordt nog steeds ‘van alles’ gevraagd en aangeboden op Vraag en Aanbod op de website van Lierop Leeft. Zo wordt er nu o.a. gevraagd naar opslagruimte, is er de vraag naar een klokkenmaker, wordt een snorfiets gevraagd, worden betonklinkers gevraagd, wordt een fietskar aangeboden, zijn er 600 hotelzeepjes in de aanbieding, worden er Tiroler hoedjes aangeboden, worden AH mini's gezocht, wordt gezocht naar een lege ruimte/schuur, worden ansichtkaarten gevraagd enz. enz. Kijk maar.
 Donderdag 29 september 2016:

 


Na de TV-opnames van afgelopen maandag bij Creative Moves, het bedrijf van Petra Raijmakers, is inmiddels ook bekend geworden wanneer de uitezendingen op TV komen.
De opnames zullen te zien zijn op zondag 23 oktober om 14.20 uur in het programma Lifestyle Xperienc op RTL 4 en de herhaling is te zien op zaterdag 29 oktober om 15.10 uur op RTL 5. Zet maar alvast in je agenda.
In het programma legde Petra onder andere uit hoe je op een creatievere manier kunt leren, zodat je informatie beter en gemakkelijker kunt onthouden. Daarnaast werd ook aandacht besteed aan de beelddenktrainingen.
 


 

Donderdag 29 september 2016:

 


Zijn we te chauvinistisch als we stellen dat wij denken dat de tweede plaats van Someren bij de uitlichting van meer dan 70000 Zoover.nl reviews voor een groot deel aan Lierop te danken is?
De uitslag wordt weergegeven in de weblog van Zoover.nl waarin dorpen en steden per provincie in een toplijst worden weergegeven. Als dorp staat Someren in Noord-Brabant zelfs eerste als je den Bosch (stad) niet meetelt. Kijk maar naar de volledige uitslag.
 


 

Woensdag 28 september 2016:

 


Via de groep 'leesbevordering' van 't Rendal kregen we onderstaand bericht...
'Op woensdagmorgen 5 oktober om half 9 willen we onze Kinderboekenweek openen. Het thema van dit jaar is “voor altijd jong” en veel boeken gaan bijv. over opa’s en oma’s. Daarom willen wij alle opa’s en oma’s van onze kinderen van harte uitnodigen om bij onze opening te zijn. Zij krijgen een extra (klein) rolletje’.
 Woensdag 28 september 2016:

 


Binnenkort wordt door de hondencontroleur gecontroleerd op het hondenbezit voor de hondenbelasting. Via een huis-aan-huis-controle gaat de hondencontroleur na of uw hond is aangemeld bij de gemeente. Er wordt ook gecontroleerd in de bebouwde kom van Lierop.
Alleen hondenbezitters die in de bebouwde kom wonen worden aangeslagen voor hondenbelasting. De hondenbezitters binnen de bebouwde kom zijn verplicht ervoor te zorgen dat de hond is aangemeld bij de gemeente. Als u uw hond niet aanmeldt, riskeert u een geldboete. Als u een hond neemt of als er een verandering optreedt in het aantal honden dat u heeft, bent u verplicht om daarvan binnen één maand aangifte te doen.
U kunt via een digitaal formulier uw hond aan- of afmelden. Is uw hond verkocht of overleden, dan dient u daarvan een bewijs toe te voegen. U kunt ook telefonisch een formulier aanvragen bij het Klant Contact Centrum van de gemeente, tel. (0493) 494 888.
 Woensdag 28 september 2016:
Wie dichtbij huis een goede film wil zien kan op dinsdag 4 oktober terecht in de Ruchte waar de film 'The Lady In The Van' draait. Een waargebeurd, komisch drama met Maggie Smith (81 jaar) als de excentrieke koppige Miss Sheperd, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw 'tijdelijk' haar oude busje parkeerde op de oprit van schrijver Alan Bennet in Londen. Vervolgens bleef ze hier vijftien jaar lang wonen. Wat begint als een tegen wil en dank toegestane gunst, wordt een relatie die hun beider levens zal veranderen. Het is de verfilming van het gelijknamige boek en theaterstuk, dat de schrijver Alan Bennet op zijn eigen ervaringen baseerde.
Regie: Nicolas Hytner - Cast: Maggie Smith, Alex Jennings - Jaar: 2015 - Speelduur: 104 minuten - Prijs: € 5,00 - Aanvang 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Dinsdag 27 september 2016:
Een week na Lierop Live, op zaterdag 5 november a.s., staat in de zaal van Nellie van Oosterhout ook een echt Lierops muzikaal evenement gepland. De muzikale Revue ‘Beregoed’ gaat vooral over ‘dieren’. Zonder alles te verraden komt o.a. het Ierse ‘a place in the choir’ voorbij. Gebracht door een select gezelschap. Een schitterend nummer waar wel héél veel dieren in voorkomen. Het hondje van d’n Bakker zal deze avond ook te horen – en wellicht te zien – zijn. Kortom, een verrassende en mooie Lieropse avond die georganiseerd wordt naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van A Capella. Kaartjes voor deze avond zijn nog te krijgen bij de SPAR en bloemisterij Gubbels.
 Dinsdag 27 september 2016:

 


Petra Kuijpers stuurde ons namens de Vrienden van de Koepelkerk onderstaand bericht...
'Afgelopen donderdag vond weer het jaarlijks uitstapje van Vrienden van de Koepelkerk plaats. Dit jaar met als thema: "Laat je verrassen".
Dat het ook verrassend was bleek uit de enthousiaste reacties van de deelnemers die het inderdaad verrassend leuk vonden.
Om 9.00 verzamelde zo’n 52 personen zich bij Herbergh de Coeckepanne voor een lekker kopje koffie met koek. Onder een stralend zonnetje vertrok men met de fiets richting Someren-Eind voor 2 verrassend leuke excursies.
De ene helft van de groep begon bij Boekbinderij Gijs Wortel en de andere groep bij Twins Waterstraalbedrijf. Zie het hele verslag HIER. Zie hier de foto's.
 Dinsdag 27 september 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Het is weer tijd voor de enige echte Nirwana Playbackshow! Wil jij optreden maar kun je niet zingen? Dan heeft Nirwana goed nieuws voor je want je kunt je weer inschrijven voor de Nirwana playbackshow op 1 oktober. Wil jij laten zien dat jij de beste bent? Zoek een oud, populair, vrolijk, treurig, hilarisch, rockend, of een vrééslijke fout nummer uit en maak er een prachtige act van. Wie weet ga jij ervan door met die prachtige eerste prijs en mag jij je de komende tijd nummer 1 playbacker 2016 noemen!
Meld je dan nu aan via nirwanaplaybackshow@hotmail.com en ga voor het goud!
Deuren open: 20.00 uur / Entree: Gratis.
Zie ook de winnaars (met o.a. Sanne en Joost van de Bogaard) van de laatste Playbackshow uit 2011 met Lazy Song.
 


 

Maandag 26 september 2016:
Nog een kleine 5 weken en dan is het zover... de nieuwste editie van Lierop Live. Het muziekevenement dat elke 4 jaar door 200 vrijwilligers gerealiseerd wordt en vier jaar geleden bijna 1500 bezoekers aangenaam verraste met een geweldige muzikale show. Bekende nummers, gebracht door bekende en (nog) onbekende Lieroppenaren en dat alles begeleid door fanfare en slagwerkgroep, aangevuld met band en dansgroep Démarrage. Aanstekelijk om mee te zingen (of te bewegen). Zoals 4 jaar geleden, is ook deze editie in een tot muziektempel omgebouwde bedrijfshal van Thwan van Gennip op het Eindje. Dit jaar heeft de show het thema ‘on the move’. Alles is in beweging, zelfs een deel van het podium!
Het is géén PROMS, al zijn er zeker proms-achtige nummers te horen, het is géén Tuinfeest, al worden ook artiesten die op het Tuinfeest stonden vertolkt, nee, het is Lierop Live met een volledig eigen identiteit die past bij een muzikaal dorp waarin Lierop zich al vele malen bewezen heeft.
De eerste materialen voor het verbouwen van de bedrijfshal zijn al op ‘t Eindje aangekomen. Binnenkort zal begonnen worden met de metamorfose van de hal. Het wordt zόόό mooi!!
Er zijn alleen voor vrijdag 28 oktober nog kaartjes (zit- en staan) te krijgen bij de SPAR in Lierop en Jam Jamm in Someren. Ook online kunnen nog kaartjes voor de vrijdag besteld worden via www.lieroplive.nl
 Maandag 26 september 2016:
Driek Doezé stuurde ons namens Lierop Leeft en KBO-Lierop onderstaand bericht...
‘Vanaf 6 oktober is iedereen elke donderdag vanaf 10.00 uur weer welkom bij de inloopochtend in de Vurherd. We nodigen iedereen uit om gezellig een kopje koffie te komen drinken. Lierop Leeft en KBO-Lierop hopen u in de herfst- en wintermaanden veelvuldig welkom te mogen heten.
Er komen ook nog een aantal speciale inloopochtenden die in het teken staan van een thema of interessant onderwerp. We houden u op de hoogte’.
 Maandag 26 september 2016:

 


Jo Reijnders stuurde ons namens de Koepelzangers onderstaand bericht...
'Zondag 2 oktober a.s. treedt Shantykoor Courage uit Lierop op in De Gaviolizaal in Helmond, Torenstraat 30a. In deze zaal bevind zich ook het Orgelmuseum. Het optreden begint om 14.00 uur. In de pauze spelen de draaiorgels.
De toegang is gratis en u kunt genieten van mooie zeemansliedjes en van de prachtige draaiorgels. Ook kunt u gratis parkeren bij de Watertoren. Kom dus genieten van een goedkope, prachtige muziekmiddag tussen de draaiorgels. Iedereen is van harte welkom'!
 Maandag 26 september 2016:
Wie dichtbij huis muziekcabaret wil meemaken kan a.s. vrijdag 30 september terecht in de Ruchte waar Elke Vierveijzer en Jetteke Hendriks, beide uit 'de Hei', met Dubbelcabaret uit Someren op het podium staan.
Elke zingt, met aan de vleugel Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van één man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal.
Jetteke houdt van mensen, observeert ze, analyseert ze en vergelijkt ze. Vooral met zichzelf. Het liefste zou ze iedereen van wie ze houdt, in een potje stoppen en overal mee naar toe nemen waardoor er altijd iemand bij haar is. Maar dat gaat nou eenmaal niet. Dus maakt ze er cabaret van.
Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zondag 25 september 2016:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie hield Topparty 15 minuten stand tegen een op dreef zijnd Acfis. Tussen de 15e en 27e minuut liep Acfis uit naar een comfortabele 0-5 voorsprong. Met nog een minuut te gaan schoot Hidde Maas diagonaal de verdiende eretreffer achter de doelman, 1-5.
Op het scherpst van de snede werd de Lieropse derby tussen Jagershuis en Van Gennip gespeeld. In een soms te pittige wedstrijd voor zaalvoetbalbegrippen scoorde Jagershuis in de laatste 5 minuten twee keer door Nick van der Sluijs en Thijs van Heugten, 2-0.
Van Zoggel 2 kwam in de 6e minuut door een ongelukkig eigen doelpunt van Bart van Brussel tegen Educontract op voorsprong, 1-0. In het restant van deze wedstrijd maakte Bart van Brussel met 2 doelpunten zijn foutje meer dan goed. Toon Hesius maakte de 3e treffer van Educontract dat daardoor met 1-3 won en daardoor de trotse nummer een van de 2e klasse is geworden.
Erwin Altena werd met twee treffers in de laatste minuten voor zijn team Van Otterdijk de matchwinnaar tegen Hurkmans. In de 15e minuut opende Van Otterdijk de score. Twee minuten later stond het 1-1 door een doelpunt van Henri van Lieshout. Van Otterdijk kwam in de 23e minuut wederom aan de leiding. Nog geen minuut later maakte Willem Hurkmans de gelijkmaker, 2-2. In de 28e en 29e minuut ging het dus fout voor Hurkmans.
 Zondag 25 september 2016:

 


Annette Wilde stuurde ons namens de Belangengroep onderstaand bericht...
'Als het aan Leon Verstappen ligt, staan scootmobielen en fietsen vanaf donderdag niet langer meer in de weg voor de ingang van Henricushof. Leon’s werkgever Roval/ Reynaers plaats dan geheel kosteloos een overkapping aan de zijgevel van het gebouw. Het bedrijf doet dit onder het motto 'Together for Better' tijdens hun MVO-dag. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De overkapping is een van de zes sociaal-maatschappelijke projecten die donderdag 29 september worden gerealiseerd. Tussen 8.30 uur en 16.00 uur steekt een aantal werknemers van Roval flink de handen uit de mouwen.
Vanuit Lierop wordt het project begeleid door leden van KBO-Lierop. De KBO zorgt straks ook voor het schoonhouden van de overkapping. Stichting Belangengroep Lierop wordt eigenaar. Woningbouwvereniging woCom geeft als eigenaar van het pand toestemming voor het plaatsen van de overkapping.
Eenieder wordt van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen op 29 september bij Henricushof. Rond 16.15 uur wordt er feestelijk getoast op het resultaat'.
 Zondag 25 september 2016:
Morgen, maandag 26 september staat om 20.00 uur de Jaarvergadering van de Vrouwen van Nu Lierop op het programma. Het vindt plaats in de kantine van de SV Lierop. Er zal tevens een lezing zijn over urineverlies en blaasproblemen door Bregje Dekkers.
 


 

Zaterdag 24 september 2016:

 

 

Vanmiddag is een schip verwoest door een uitslaande brand. Dit gebeurde aan de Zuid-Willemsvaart in Lierop.
Bij de brand rukten twee brandweerwagens uit en ging de brandweer te water met speciale zwempakken. Deze verwoede pogingen om het vuur in toom te houden mochten niet meer baten. Het schip bleek al snel niet meer te redden en brandde volledig uit. Door sterke rookontwikkeling is de nabijgelegen N621 van Helmond naar Weert in beide richtingen afgesloten. Er is niemand gewond geraakt bij de brand, wel is de schipper flink van slag.

 

 

Zie ook de film (hart van nederland). Beelden: SQ Vision

 


 

Zaterdag 24 september 2016:

 


Riky Peeters stuurde ons het bericht dat de Vrouwen van Nu afgelopen dinsdag naar Prinsjesdag geweest zijn. De bus met 66 enthousiaste vrouwen uit Someren, Someren-Heide en Lierop toog bij prachtig weer naar den Haag. Bijgaand verschillende foto’s die gemaakt werden tijdens deze trip.
 Zaterdag 24 september 2016:

 


Afgelopen donderdag stond er plotseling een witte paal in de kom van Lierop. Vlakbij de dorpspomp en vlak bij het bankje. Mooi aangestraat zelfs. Hoe, wat, wie? Tegelijkertijd met de restauratie van de dorpspomp en de kerkhofmuur heeft evenementenstichting Lierop 825 zich ingezet voor de plaatsing van een zgn. drinkwatertappunt. Deze vallen onder de stichting "Join the pipe". Zij werken samen met gemeentes, Brabant Water en particuliere initiatieven. Het zijn openbaar toegankelijke tappunten waar eenieder heerlijk helder vers water kan tappen. Met name voor toeristen zijn dit ideale plekken waar de bidon of de fles gevuld kan worden. De gemeente Someren heeft zich bereid verklaard mede het voorwerk te doen en de plek ter beschikking te stellen. Brabant Water heeft alles geïnstalleerd en Stichting "Join the Pipe" draagt de verantwoordelijkheid voor de toekomst en heeft mede door de verkoop van deze tappunten gelden te besteden in ontwikkelingslanden. Het mes snijdt zo aan vele kanten!
00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Hallo, wij zijn Join the Pipe
Het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom, het bouwen van de langste waterleiding om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financieren we schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden. Zie hiervoor de link http://join-the-pipe.org/nl
00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Stichting Lierop 825 heeft zo gezorgd voor het eerste tappunt binnen de gemeente Someren. Op zondag 6 november zal dit tappunt tegelijkertijd met de overdracht van de kerkhofmuur officieel in gebruik worden genomen!
 Zaterdag 24 september 2016:
Op zaterdag 8 oktober tussen 14.00 en 18.00 uur kunnen jongeren tussen 10 en 23 jaar uit Asten, Someren en Lierop, die opgroeien met extra zorg, ook wel jonge mantelzorgers genoemd, gratis meedoen aan leuke activiteiten. Zo is er een zeskamp met allerlei spellen en een speurtocht. De dag wordt afgesloten met een lekker frietje en een snack. Zie de gehele informatie op de website van Lierop Leeft.
 


 

Vrijdag 23 september 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen van Petra Raijmakers;

'A.s. maandag komt RTL naar het Ouder & Kindcentrum in Helmond voor opnames van Creative Moves – Snel leren = leuk leren “De Peel”, het bedrijf van Petra Raijmakers.
Petra zal in een interview het een en ander vertellen over hoe je op een creatievere manier kunt leren, zodat je informatie beter en gemakkelijker kunt onthouden.
Behalve snellezen en mindmappen kun je hierbij ook denken aan bewegend leren.
Daarnaast zal ook aandacht besteed worden aan de beelddenktrainingen.
Bij alles wat Petra doet, is de hersenwerking de rode draad. Als je weet hoe je hersenen werken, kun je daar bij het leren rekening mee houden. Daar zijn de trainingen en cursussen van Petra op gebaseerd.
Uiteraard komen ook een aantal cursisten in beeld en/of aan het woord.
De opnames die maandag gemaakt worden, zullen worden uitgezonden in het programma Lifestyle Xperience op zondag 23 oktober, om 14.20 uur op RTL 4 en deze uitzending wordt herhaald op zaterdag 29 oktober, om 15.10 uur op RTL5.”
 


 

Donderdag 22 september 2016:

 

 

Op Siris zijn weer vele foto's van de Lieropse kermis op maandag te zien . Kijk hier.

 


 

Donderdag 22 september 2016:

 


Jos Verheijen stuurde ons namens Stage Fright onderstaand bericht...
'Passie voor popmuziek brengt mensen bij elkaar. Een pakkende oneliner die onze aandacht trok naar popkoor Divers uit Gilze, een energiek popkoor met dezelfde instelling als Stage Fright. “Wat geeft het een plezier om samen te zingen!” Op zaterdag 8 oktober ontmoeten deze 2 koren elkaar in de Vurherd in Lierop, waar we u vanaf 20.30 uur van harte bij uitnodigen. Beide koren presenteren zich aan elkaar en aan het publiek en hebben de uitdaging aangenomen om beide een zelfde nummer op hun eigen wijze uit te voeren. Leuk om te zien en te horen hoe 2 verschillende koren dit aanpakken. Na de pauze is er genoeg geluisterd en zal het publiek middels een sing-a-long/karaoke invulling aangestoken worden om lekker mee te zingen. Ervaar zelf hoe zingen kan verbinden en je energie kan geven'.

Zie ook de gehele uitnodiging met het programma.
 


 

Woensdag 21 september 2016:

 


De locatieraad stuurde ons onderstaand bericht.
'De vrijwilligers, in en rond onze koepelkerk, werden afgelopen vrijdag 16 september gastvrij, met koffie/thee en vlaai, verwelkomd bij Indoor Curling Brabant. Na de indeling in teams en de uitleg van ‘curling’ werd met enthousiasme aan de spelencompetitie begonnen. Er was ook volop gelegenheid om met elkaar te buurten en, zonodig, kennis te maken. Halverwege de middag sprak pastor Jan Zwirs de aanwezigen toe. Zijn mooie dankwoorden en een ‘mea culpa’ treft u aan in de bijlage, evenals de namen van de dames die de kinderjubileumviering organiseerden en in de bloemetjes werden gezet. Daarna werd er geanimeerd verder gespeeld. Onder het genot van een drankje en een hapje werd het winnende team bekend gemaakt: Antoon Maas, Piet Koolen en Frans Meeuws. Tot slot werd er nog wat nagebuurt en ontvingen we positieve reacties op deze actieve middag'.
 


 

Dinsdag 20 september 2016:
Voor mantelzorgers en geïnteresseerden uit Someren, Asten en Lierop is er op woensdag 5 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in de Ruchte in Someren een informatieavond over “brainblocks” voor maximaal 10 deelnemers.
Brainblock is een ‘toolbox’ om met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en met mensen in hun omgeving te kunnen praten over autisme. Een beeldend middel dat mensen met autisme helpt zichzelf – in relatie tot anderen – beter te begrijpen. Zie verder onder het laatste nieuws op de website van Lierop Leeft.
 Dinsdag 20 september 2016:

 


Lierop kermis gaat vandaag zijn laatste dag in. Onder ideale weersomstandigheden werd er ook door de kinderen kermis gevierd getuige de foto’s die Siris op zaterdag en zondag in Lierop maakte maakte. Ook de fokpaardendag van gisteren is in beeld gebracht door Rob Fritsen (Siris).

Kijk maar.

 


 


 

Maandag 19 september 2016:

 

 

En weer was het aangenaam vertoeven op schietterrein de Roovere waar het Koningschieten op kermismaandag traditioneel op het programma staat. Onder een stralend zonnetje traden 10 schutters aan van Gilde Sint Antonius Abt (de gruun schut).

De twee familiegildes die Lierop rijk is schieten jaarlijks om de beurt. Twee jaar geleden waren er 206 schoten nodig om de 'gruune' koning (Frits van Lieshout) te krijgen. Dit jaar was het sneller bekeken al was het op 't laatst bijzonder spannend. Guus van de Ven - en vele kijkers met hem - dacht even dat hij de vogel naar beneden gehaald had. Een verrekijker moest er aan te pas komen om zeker te weten dat er nog een stukje was blijven hangen. Voordat dit eraf was hadden alle 10 schutters een of zelfs twee keer mogen schieten. Ronny Thijs schoot bij het 141e schot het laatste stukje van de vogel naar beneden en mag zich de komende twee jaar de koning van Gilde Sint Antonius Abt noemen. Josefien zal hem als koningin begeleiden bij de vele uitstapjes.
Traditioneel bij het Koningschieten is ook het raden van de tijd waarop de vogel valt door het gokschutgilde. Dit jaar werd de winnaar Niek Hurkmans die de tijd (13.12 uur) exact goed geraden had. Ook hij werd in het zonnetje gezet en van de gebruikelijke versierselen voorzien waarna het gokschutlied voor hem uit volle borst werd gezongen. Wij feliciteren beide koningen. Zie ook de foto's van onze slaponlinefotograaf.
 


 

Maandag 19 september 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie stond de Lieropse derby tussen van Gennip en Topparty (nieuwkomer in de hoofdklasse) op het programma. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en het duurde 25 minuten voordat een doelpunt viel. Luuk Versteegden verschalkte doelman Lars van Grotel met een hard schot van vrij dichtbij. Twee minuten later schoot Bart Sijbers nagenoeg vanaf de achterlijn de bal in het doel, waarbij doelman Meeuws de bal pas net achter de doellijn wist te stoppen, 1-1.
Nieuwkomer in de hoofdklasse, Jagershuis, sleepte er tegen Steenstra een prima 2-2 uit. Daan Kuijpers opende in de 7e minuut de score voor Jagershuis. Met treffers in de 10e en 12e minuut door kwam Steenstra aan de leiding. Met nog vijf minuten voor de boeg scoorde Nick van der Sluijs de gelijkmaker.

 


 

Zondag 18 september 2016:

 


Een deel uit de brief die Prins Bert gisteren ontving...

'Tijdens de Carnavalsperiode in het algemeen, maar op de Prinsenreceptie in het bijzonder, bleek dat de familieband met de van Lieshoutjes en die van van Santvoort zeer hecht is. Het optreden van de Familie bij het Liedjesfestival op Carnavalsmaandag was echter ’n beetje “Over the Top”. U, Prins Bert 1e, vond het allemaal Super en leek bij deze (kleffe) vertoningen zeer aangedaan. Gelukkig maakte de aanwezigheid van de zusjes van Prinses Linda bij de diverse arnavalsactiviteiten weer veel goed. Wat ons SLAPpelingen echter het meeste stoort is dat U aan de familieleden bij SLAP weinig tot geen aandacht hebt geschonken. Daarom zult U vanaf 5 november 2016 de spreuk: “Van je Familie moet je het hebben” niet meer snel vergeten. Op de avond van deze op voorhand gedenkwaardige 5de november namelijk wordt U de zo genoemde “S.L.A.P.Toelating Toets” afgenomen. Bovengenoemde spreuk zal het motto zijn'. Zie enkele foto's.
 


 

Zaterdag 17 september 2016:

 


Mariëlle van Rijt stuurde ons namens basisschool 't Rendal onderstaande berichten...
- Sparen bij Jumbo voor onze school
Vanaf woensdag 7 september kunt u bij Jumbo gaan sparen voor onze school. Bij elke besteding van € 10,- ontvangt u een schoolpunt. Deze schoolpunten kunt u toekennen aan een school van uw keuze. Wij willen u natuurlijk vragen ze aan onze school te geven. Van de punten die we ophalen kunnen wij namelijk extra leer- en spelmaterialen voor de kinderen aanschaffen. Op de website www.jumbo.com/sparenvoorjeschool kunt u onze school opzoeken en zien wat onze spaardoelen zijn. Op deze site kunt u de schoolpunten ook direct aan onze school toekennen. Maar u kunt uw gespaarde punten ook inleveren bij ons op school. In de hal staat een dropbox waar u ze in achter kunnen laten. We willen u bij voorbaat danken voor het meesparen voor onze school!
- Opslagruimte gezocht
Al een heel aantal jaren hebben wij dankbaar gebruik mogen maken van een opslagruimte bij familie Maas. Helaas is dit binnenkort niet meer mogelijk. Wij zijn nu op zoek naar een andere ruimte. Heeft iemand een ruimte beschikbaar of weet iemand een ruimte waar wij onze grote spullen kunnen opbergen (kerstbomen, kerstspullen, decorstukken ed)? Wij zouden hier heel erg mee geholpen zijn (marielle.vanrijt@prodas.nl ).
 


 

Vrijdag 16 september 2016:
In het Gemeentehuis van Someren vond met een delegatie van het bestuur van TSC Solo de evaluatie plaats van de organisatie van de start van de slotetappe van de Ster ZLM Toer/Grote Prijs Jan van Heeswijk. De gemeente was vol lof over het verloop van deze mooie wielerdag op zondag 19 juni. Vooral de ruime publieke belangstelling bij de start en doorkomst was opvallend te noemen.
Op de foto overhandigt de voorzitter van TSC Solo René Manders de ingelijste leiderstrui van eindwinnaar de Belg Sep van Marcke aan sportambtenaar Gerard Lomans.
 

 

 Vrijdag 16 september 2016:

 


Wie dichtbij een goede film op groot scherm wil zien kan voortaan twee maal per maand genieten in de Rabozaal van de Ruchte. Je bent van harte welkom op woensdag 21 september bij 'Spotlight', op dinsdag 4 oktober bij The lady in the Van en op woensdag 19 oktober bij Problemski Hotel.
Wilt je op de hoogte blijven? Ga naar onze www.deruchte.nl  of volg het op Facebook en Twitter.
 Vrijdag 16 september 2016:

 


Hoe maken we het leven van mensen met dementie en hun naasten gemakkelijker?
Tijdens de laatste algemene ledenvergadering van de dorpscoöperatie Lierop Leeft op 21 april j.l. hebben de leden ingestemd met het voorstel om alle mogelijkheden te onderzoeken om te komen tot een dementie-vriendelijk Lierop.
Wat een dementie-vriendelijk Lierop betekent willen de dorpscoöperatie graag bespreken met familieleden van dementerenden, mantelzorgers, leden van verenigingen, ondernemers, zorgaanbieders en met alle mensen die meer willen weten over dit onderwerp en die zich betrokken voelen. Daarom organiseert de dorpscoöperatie “Lierop Leeft´in samenwerking met KBO-Lierop een informatieavond met als thema “Op weg naar een dementie-vriendelijk Lierop”.
Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 13 oktober in gemeenschapshuis “De Vurherd” van 19.00 tot 21.00 uur. Zie voor de gehele informatie onder het laatste nieuws van de website Lierop Leeft.
 Vrijdag 16 september 2016:
Van Jan en Helmie Verhoeven kregen we het bericht dat de SPAR vanwege de kermis maandag en dinsdag vanaf 13.00 uur gesloten is.
 Vrijdag 16 september 2016:

 


Op de gemeentepagina in ’t Contact staat info over de verkeersmaatregelen, over de attracties die er dit jaar staan met hun prijzen en je kunt uit ’t Contact van afgelopen donderdag voordeelbonnen voor de attracties uitknippen. Kijk maar.
 


 

Donderdag 15 september 2016:
Het is weer zover. Morgen, vrijdag 16 september, wordt de jaarlijkse kermisaktie gehouden. De jeugd van de fanfare en slagwerkgroep St. Willibrordus gaan in groepjes snoepzakken en wenskaarten verkopen.

De jeugd is te herkennen aan het blauwe poloshirt met het logo van Young Dynamic. De opbrengst komt ten goede voor onder andere aanschaf van instrumenten.
 


 

Donderdag 15 september 2016:

 


De zaterdag van Lierop Live ‘on the move’ is inmiddels uitverkocht. Met nu al een ‘volle bak’ op zaterdag is de organisatie bijzonder tevreden. Voor de vrijdag zijn er nog kaartjes beschikbaar, dus wie wil genieten van een schitterende avond kan nog steeds terecht op vrijdag 28 oktober in de tot muziektempel omgebouwde bedrijfshal van Thwan van Gennip op ‘t Eindje. Wie alvast de sfeer wil proeven kan kijken op www.lieroplive.nl waar fragmenten van 2012 te zien zijn.
Afgelopen zondag werd overigens weer de hele dag met alle deelnemers (fanfare, slagwerk, band, vocalisten en dansers) het gevarieerde programma gerepeteerd. Alles om tijdens het weekend van 28 en 29 oktober a.s. een mooie muzikale show neer te zetten. Kippenvelmomenten zullen er zeker voorbij komen, dat bleek wel al op de repetitie van afgelopen zondag.
Kaartjes van vrijdag zijn nog verkrijgbaar bij SPAR Lierop, Jam Jamm Someren en natuurlijk online via de website www.lieroplive.nl.
 Donderdag 15 september 2016:

 


Marieke Linders stuurde ons namens de belangengroep het bericht dat ze van de gemeente gekregen had...
'In eerste instantie waren er deze week werkzaamheden op het deel tussen de Sluttelakker en de komgrens aan de Heesvenstraat gepland. Vanwege de omleiding over deze weg a.g.v. de kermis is dit niet mogelijk en zijn deze werkzaamheden doorgeschoven. Inmiddels is er een nieuwe datum voor deze werkzaamheden, namelijk donderdag 22 september. De direct aanwonenden zijn geïnformeerd. Dit ter kennisgeving'.
 


 

Woensdag 14 september 2016:

 


Gerry Hurkmans stuurde ons namens de Jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes onderstaand bericht...
'We zijn weer begonnen met de voorbereidingen voor het jeugdcarnaval. Ook dit jaar wordt eind september/begin oktober weer geloot voor de jeugdraad van 11 en het jeugdboerenbruidspaar. Alle kinderen die dit jaar in groep 8 zitten kunnen zich aanmelden voor de raad van elf. Alle
kinderen uit groep 7 kunnen zich aanmelden voor het jeugdboerenbruidspaar. Dus ook de kinderen die wel in Lierop wonen maar niet naar het Rendal gaan. De loting vindt plaats op het Rendal. Maar zit uw kind in groep 7 of 8 op een andere school en wil hij of zij graag mee loten, geef dit dan voor 23 september door aan Gerry Hurkmans, tel: 06-43078566 of mail naar jeugd@kaauwvoetjes.nl . Ook voor vragen kun je hier terecht’.
 Woensdag 14 september 2016:
Wie dichtbij huis topcabaret wil zien kan a.s. zaterdag terecht in de Ruchte waar Lenette van Dongen met 'Tegenwind' op het podium staat.
Op een verlaten strand loopt een vrouw keihard te zingen, maar niemand die het hoort. De storm jaagt haar stem voorbij de donkere wolken. De wind is sterk, maar de vrouw hervindt haar kracht. Ze spreidt haar armen en lachend roept ze: ‘HA! Kom maar op. Ik kan je hebben!’ Na dertig jaar lust en last, mode en meningen, gezellige drukte en onverdraagzaamheid verlaat Lenette huis en haard in de Grote Stad om in een Dorp dicht bij Zee haar rust te vinden. Terug naar de Natuur. Maar is de natuur wel die beloofde rustbrenger…? Vindt ze haar ZEN? Of houdt ze haar ZODEMIETER OP? Cabaretière, presentatrice, zangeres en multitalent Lenette van Dongen laat in haar tiende voorstelling Tegenwind als geen ander de zaal met fenomenale zelfspot meegenieten van haar zoektocht (www.lenettevandongen.nl) .
Entree: € 21,50 incl. pauzedrankje + garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Woensdag 14 september 2016:
A.s. zondag 18 september vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken in de Vurherd. E.e.a. wordt georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor wat lekkers bij de koffie of de thee en Bloemboetiek Gubbels zorgt voor het bloemetje op de tafels. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 Woensdag 14 september 2016:

 


Willy Manders stuurde ons het bericht dat gisteren de de scouts weer gestart zijn. Dat deden ze met vlotvaren. Wil jij ook eens komen kijken, dat kan. Dinsdags van 19.15 tot 21.00 voor jongens en meiden van 11 tot en met 14 jaar. Locatie blokhut Hogeweg/Piet Cortoomswegske. (A.s. dinsdag is het geen scouting i.v.m. Lierop kermis).
 


 

Dinsdag 13 september 2016:
Koen Sijbers stuurde ons namens 't Jagershuis onderstaand bericht...
'Vorig jaar was er alleen zondag een groots feest georganiseerd bij 't Jagershuis; dit jaar verdubbelen we de feestvreugde door op zaterdag een fantastische band neer te zetten. Black Cadillac, afkomstig uit Helenaveen (en omstreken) zal rond de klok van half 10 de serre van 't Jagershuis gaan testen. Is die, naast hagelschade, ook stevig genoeg voor een goede dosis feestmuziek?
Voor diegene die op zaterdag nog niet genoeg gefeest hebben gaan we de geweldige zondag van vorig jaar nog eens dunnetjes over doen. Voor diegene die de zaterdag wel genoeg gefeest hebben gaan we de zondag nogmaals een gezellige middag organiseren. De Heeren Van komen de tent net als vorig jaar weer ''gewoon'' afbreken. Zij zullen rond de klok van half 4 beginnen.
Nog een belangrijke mededeling: De entree en dansen zijn gratis! Zie ook de poster in groot formaat.
 Dinsdag 13 september 2016:

 


Het eerste elftal van de SV Lierop herstelde zich in de tweede wedstrijd van het seizoen. Lees er meer over op de website van ’t Contact.
 


 

Maandag 12 september 2016:

 


Saskia en José stuurde ons namens visspecialiteiten de Beer het bericht dat ze morgen (dinsdag) in verband met de verwachte hoge temperatuur niet aanwezig zullen zijn. Ook volgende week zullen ze er niet zijn ivm de kermis.
Ze zijn op donderdag wel in Someren en vrijdag en zaterdag in Mierlo.
Zij wensen Lierop een gezellige kermis en paardenmarkt.
 


 

Maandag 12 september 2016:

 


Tonnie van Lierop stuurde ons namens de Bonte Avond Commissie onderstaand bericht...
'Met de kermis nog voor de deur, is de Bonte Avond commissie van de Kaauw Voetjes al op zoek naar Lierops talent voor de bonte avonden op 17 en 18 februari 2017.
Lijkt het je leuk om mee te doen als groep of individueel, laat het Sylvia Sijbers weten via de mail ssijbers@msn.com
 Maandag 12 september 2016:

 


Maandag 19 september vindt Fokpaardendag Lierop voor de 76e keer plaats. Op de sfeervolle accommodatie aan het Kerkenhuis te Lierop worden weer vele paardenrassen aan u voorgesteld. In de ochtend wordt er in meerdere ringen gestart met het keuren van de fokpaarden en pony’s: Welsh- en Shetlandpony’s, haflingers en Trekpaarden. Tegelijkertijd, elders op het terrein, een dressuurproef voor menwagens. Deze combinaties komen later terug voor een spectaculaire vaardigheidsproef. Op het hoofdterrein zijn in de ochtend dressuur- en springwedstrijden voor jonge, vier- en vijfjarige paarden. Van deze rubrieken zullen de juryleden hun oordeel toelichten aan het publiek. We zien Friezen, Trekpaarden, Tuigpaarden en Hackney’s in meerdere rubrieken. Tijdens het defilé zullen alle winnaars van de fokkerijrubrieken zich presenteren op het hoofdterrein. Wegens groot succes staat ook dit jaar weer het zeer spectaculaire Relais Springen op het programma. Eén van de hoogtepunten in het middagprogramma is de Kür op Muziek van de Glamour Queens. Ook dit jaar verwachten wij dat een enthousiast publiek in grote getale aanwezig zal zijn. Na afloop van de Fokpaardendag bent u natuurlijk van harte welkom op de Kermis in Lierop!

Zie het gehele programma.
Informatie: www.fokpaardendaglierop.nl  - e-mail: fokpaardendaglierop@hotmail.com
 Maandag 12 september 2016:

 


Op Lierop Leeft lazen we dat het 55 Plus diner voortaan bij Nellie van Oosterhout plaats zal vinden. Zie het bericht op het laatste nieuws van Lierop Leeft…
 


 

Zondag 11 september 2016:

 


Afgelopen vrijdag vond in natuurtheater de Donck de eerste voorstelling plaats van Oorlogstuig
Het was meteen volle bak. De voorstelling is gebaseerd op het boek van Paul Glaser en is een waar gebeurd verhaal. Bijzonder dat de schrijver en tevens familie van Roosje (hoofdrolspeelster van oorlogstuig) met al z’n familieleden op de première aanwezig was en getuige was van een groot drama tijdens de tweede wereldoorlog. In het eerste deel wordt het stuk “gezet” om kennis te maken met de personages. Komt men na de pauze terug dan heeft het decor een metamorfose ondergaan en ga je echt een deel van de verschrikkingen tijdens het Duitse regime voelen en meebeleven.
Het verhaal is aangrijpend en het is een zeer indrukwekkende voorstelling geworden.
De volgende voorstellingen zijn nog te zien op 14-16-17-18-21 september. De aanvang van alle voorstellingen is om 20.00 uur.
Zie ook de foto’s van onze slapfotograaf.
 Zondag 11 september 2016:

 


Komende week, van 17 tot 24 september, zal Gino Totté mee doen met de mountainbike tocht van Duchenne Heroes met het team Brabobikers4Roan. Dit is een tocht van 7 dagen à 100 km per dag vanuit de Eifel (Duitsland) naar België en zo door naar Nederland waar de finish dit jaar in Eindhoven zal plaatsvinden (Karpendonkse Plassen). Dit jaar zal er een checkpoint zijn bij de gymzaal in Lierop, ze hebben er die dag dan 63,9 km op zitten.
Wil je Gino en zijn medefietsers (Leo de Groot uit Lieshout, Rob Maas uit Ewijk en Peter Driessen uit Asten) in actie zien, kom dan naar de gymzaal of naar het eindpunt in Eindhoven waar ze rond 15.00 uur worden verwacht.
Wil je onverhoopt het team nog sponsoren dan kan en mag dit altijd. Gegevens zijn te vinden op de site van Duchenne Heroes.
 Zondag 11 september 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie om de Roman Techno Cup won Jagershuis in een aantrekkelijke wedstrijd met 1-5 van BekenVerstappen. In deze wedstrijd liet Jagershuis enkele snelle en mooie combinaties zien waaruit ook een aantal doelpunten werden gescoord. Thijs van Heugten, Daan Kuijpers (3x) en Jan van Lierop scoorden voor Jagershuis. Bij 0-2 redde Beken/verstappen de eer, 1-5.
Van Zoggel 1 had een prima start tegen Educontract. Binnen 7 minuten stond het 4-0. Daarna stokte de scoringsmachine en kreeg Educontract meer grip op de wedstrijd en kwam terug door twee doelpunten van Bart van Brussel, 4-2. Ondanks de twee treffers van van Zoggel 1 in de 17e minuut liet Educontract de moed niet zakken. Rens Hurkmans trof vervolgens nog twee keer doel voor Educontract, 6-4.
Topparty had de handen meer dan vol aan Centraal, ondanks de 2-0 voorsprong door doelpunten van Stijn Hesius in de 8e en 12e minuut. Centraal bleef er voor gaan en kwam dichterbij in de 21e minuut. Daar bleef het dan ook bij.
Met twee solo’s besliste Stijn Sanders de wedstrijd van zijn team Boetselaers tegen Hurkmans door beide acties met een doelpunt af te sluiten, 0-2.
Random United kwam op voorsprong tegen het Zunneke, 0-1. Martien van Heugten, Michiel Peters en Rens van Lieshout scoorden uit mooie combinaties voor het Zunneke, 3-1. In de slotminuut werd het nog 4-1 door een eigen doelpunt.
 Zondag 11 september 2016:

 


Onze dorpsgenoten Martijn van de Eijnden, Teun Hurkmans en Teun van Asten waren al enkele maanden met de voorbereiding bezig van Wish Outdoor Italia in Florence. Ze zijn een dag of 10 geleden vertrokken, samen met nog een aantal streekgenoten uit Laarbeek en omgeving, om de paardenrenbaan van Florence om te bouwen in een geweldig dance event. Het was gisterenavond al een groot succes in Florence. Zie de facebookpagina.
 


 

Zaterdag 10 september 2016:
Wie dichtbij huis nog ’n keer Spoit Elluf wil zien kan vanavond nog terecht in de Ruchte waar zij met 'Groeten uit Zijtaart!' op het podium zullen staan.
De Roos, De Trein, het Apparaatje… maar ook de scherpe dialogen tussen hai en hum. Nummers uit het repertoire van Cabaretgroep Spoit Elluf die iedereen met een carnavalshart wel kent. U kunt ze voor de laatste keer gaan beluisteren want Spoit Elluf heeft na 22 jaar besloten om afscheid te gaan nemen van de carnavalspodia. En dat doen ze niet zomaar! In september maakt de succesvolle Helmondse cabaretgroep een rondje langs drie theaters in de regio, waaronder op 9 september in de Ruchte in Someren.
In een avondvullende voorstelling blikt “de Spoit” terug op 22 jaar cabaret met natuurlijk een hoofdrol voor Lia Stoop (hai), Erik van Heeswijk (hum), Harm Tilburgs en pianist Bertus Klerks. Maar Spoit Elluf zou Spoit Elluf niet zijn als er geen verrassingen uit de hoge hoed zouden komen. Er komen diverse zeer speciale gasten langs om het afscheidsfeestje mee te vieren.
Maar bovenal wordt het een avond met echt, ongedwongen amusement in het pure Helmondse dialect. Let op: deze voorstelling wordt niet ondertiteld!
Entree: € 15,- (incl. pauzedrankje/garderobe) - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Zaterdag 10 september 2016:

 


Bart Sijbers stuurde ons namens Nirwana Jeugdsoos onderstaand bericht...
'De scholen zijn weer begonnen en de middelbare scholieren hebben kennis kunnen maken met de nieuwe klasgenoten. En hoe leer je jouw nieuwe vrienden en vriendinnen nou beter kennen dan 'op stap'? Natuurlijk bij Nirwana Jeugdsoos! Wij openen onze deuren op 30 september voor de middelbare scholieren van 12 t/m 15 jaar en wel met Neon Splash! Met blacklights en neonverf zal Nirwana Jeugdsoos weer een mooie avond gaan neerzetten. Deuren gaan open om 20:00 en sluiten om 23.00. Hou de datum vast vrij (voor uw zoon of dochter)'!
 


 

Vrijdag 9 september 2016:

 

 

Jan en Helmie van de SPAR stuurde ons de winnaars van de vliegtickets en 2 spar cadeaubonnen

t.w.v. € 25,00 per stuk. Met de felicitaties voor de winnaars.

 


 

Vrijdag 9 september 2016:

 


Peter van Schalen stuurde ons enkele foto’s. Hij werd geattendeerd door ’n hoop geblèr toen hij rustig in de tuin aan het werken was. Er kwam een kudde schapen vanaf de Kromvenweg de Somerenseweg overgestoken, de Groenstraat in. Even later had hij bijgaande foto’s gemaakt.
 Vrijdag 9 september 2016:

 


Ben van Bussel stuurde ons namens Stichting 825 onderstaand bericht over weer een memorabel moment in de 861-jarige geschiedenis van Lierop…
"Samen met de gemeente Someren heeft de stichting Lierop 825 het voortouw genomen bij de restauratie van de laatmiddeleeuwse kerkhofmuur in de kom van Lierop. Dankzij de medewerking van velen, waaronder vele vrijwilligers, mogen wij spreken van een geweldig resultaat. De derde prijs alsmede de publieksprijs in het kader van de wedstrijd om de Peeltrofee van het Peelnetwerk viel ons zelfs ten deel.
Samen met de locatieraad Lierop van de St. Franciscus parochie hebben wij de heroverdracht van de muur vastgesteld op zondag 6 november 2016. Deze zondag is gekozen vanwege het feit dat het dan Willibrordzondag is en Allerheiligen en Allerzielen wordt herdacht. Een grotere symbolische aansluiting richting de kerkhofmuur is niet denkbaar.
De heroverdracht zal plaatsvinden na de zondagviering van 10.00 uur in de monumentale Koepelkerk bij de monumentale kerkhofmuur aan de Van Dongenstraat.
Het programma luidt in grote lijnen als volgt:
10.00 uur: H. Mis Koepelkerk (naar eigen inzicht bij te wonen)
10.45 uur: Ontvangst bij de kerkhofmuur (afsluiting van de van Dongenstraat is inmiddels door de gemeente goedgekeurd) + programma rond de overdracht
11.30-13.00 uur: Afsluiting voor genodigden in de Coeckepanne met koffie/thee/peperkoek + een drankje en een Brabants hapje
Medewerking wordt verleend door diverse Lieropse verenigingen! "
 


 

Donderdag 8 september 2016:

 


Schitterende foto's maakte Rob Fritsen van Siris bij de eerste schooldag in Lierop. We hebben ze opgenomen in onze slapgalerij. 't Zou zonde zijn als we deze over 'n jaar of tien niet nog eens konden bekijken, toch? Zie HIER.
 


 

Donderdag 8 september 2016:

 


De voorgestelde tekening van het gigantische podium voor Lierop Live ‘on the move’ is inmiddels goedgekeurd. Het thema van deze editie (‘on the move’) zal ook op dit podium toegepast worden want een groot draaiend deel in de constructie gaat ‘bewegen’. Een zowel praktisch als esthetisch element in de show die op 28 en 29 oktober in Muziektheater van Gennip zal verbazen. Wie het allemaal wil meemaken kan terecht bij de SPAR en Jam Jamm of online via www.lieroplive.nl

 


 

Woensdag 7 september 2016:
Zaterdag 5 november is het zover. In zaal Nellie van Oosterhout zal de muzikale Revue Beregoed te zien zijn met zang, live muziek en een humoristische inslag. Kortom een super gezellige Lieropse avond met volop entertainment ‘om van te smullen’ zoals de poster aangeeft.
De organisatie zal in handen zijn van A Capella dat dit jaar haar 50-jarig jubileum viert. Het geheel wordt gepresenteerd door Tonnie Wijnands (Ger Gedaon).
Kaartjes zijn vanaf zaterdag 10 september voor € 5,- (inclusief 1 consumptie) te koop bij de SPAR en Bloemisterij Gubbels in Lierop.
 

 Woensdag 7 september 2016:
Omdat in de vakantieperiode wellicht onderstaand bericht niet overal 'binnengekomen' is willen wij dit op verzoek van de werkgroep Wonen van Lierop Leeft nog 'n keer onder de aandacht brengen...
De werkgroep heeft zich afgelopen jaar bezig gehouden met de woonwensen van dorpsgenoten. Er zijn ondertussen 10 starterswoningen gebouwd en een aantal nieuwe woningen worden binnenkort gebouwd.
In de wandelgangen horen wij dat er ook dorpsgenoten zijn die een huurwoning zoeken en met name voor jongeren zijn hiervoor geen mogelijkheden in Lierop. De werkgroep Wonen wil daarom in het najaar WoCom en de gemeente uitnodigen om dit te bespreken.
Wij zoeken jongeren vanaf 18 jaar die graag een huurwoning willen. Belangrijk is dat je ingeschreven staat bij WoCom zodat bij WoCom en de gemeente meetbaar is hoeveel jongere woningzoekenden er nu echt zijn in Lierop. Het maakt niet uit of je nu al iets zoekt of pas over enkele jaren, zorg dat je ingeschreven staat; hoe langer ingeschreven, hoe meer kans op een woning.
Als je interesse in een huurwoning en je wilt deze avond bij wonen kun je je tot 12 september aanmelden bij wonen@lieropleeft.nl 
Bij voldoende aanmeldingen nodigen wij de gemeente en Wocom uit.
Om een zo groot mogelijke groep te bereiken willen wij iedereen vragen om dit bericht te delen.
 


 

Dinsdag 6 september 2016:

 


De aftermovie van het Tuinfeest is klaar. Mooi om terug te kijken op een prachtig weekend. Op naar volgend jaar…
 Dinsdag 6 september 2016:

 


Nadat ze in het laatste weekend van augustus in Usquert definitief eindwinnares was geworden van de Nationale Centric Clubcompetitie (ook won ze het jongerenklassement) kwam Evy Kuijpers de afgelopen week in actie in de meerdaagse “Boels Rental Ladies Tour”. De internationale rittenwedstrijd die een sterke bezetting kende met o.a. de deelname van Olympisch kampioene Anna van der Breggen en wereldkampioene Lizzy Armidstead. In de vierde etappe van Den Bosch naar Den Bosch veroverde Evy een schitterende tweede plaats achter de Australische Sarah Roy. Deze rit werd vooral gekenmerkt door de vroege vlucht van veertien koploopsters. De Lieropse belofte maakte in deze kopgroep zoveel indruk bij de volgers dat ze na afloop de prijs voor de meeste strijdlust mocht ontvangen. Een dag later in de etappe rond het Gelderse Tiel kende ze de pech door in de finale lek te rijden. Na zes dagen eindigde Evy op de 37e plaats in de eindrangschikking. Vanaf vandaag komt ze aan de start van de vierdaagse Lotto Belgium Tour. Zie ook het filmpje van het interview met Evy. (Foto: Jo Nederkoorn).
 


 

Maandag 5 september 2016:
Bregje van Bommel stuurde ons onderstaand bericht...
'WWOP WWOP that's the sound of the DRUM 'N BASS! Daarom komt op 10 september voor de zevende keer het legendarische feest WWOP terug naar Nirwana. Deze avond zal gevuld zijn met de beste drum ’n bass en dubstep van artiesten zoals T and Sugah, NCT en Franky Nuts. Dus maak je klaar voor de grootste editie van “WWOP’ tot nu toe. Dit mag je niet missen!
Tickets zijn te bestellen via www.nirwana.nl  - Aanvang: 20:00// Entree: € 5,00

 


 

Zondag 4 september 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie won in de hoofdklasse Rehband de eerste competitiewedstrijd met 4-1 van vGennip. Rehband was beter in het afwerken van de verkregen kansen. Bij een 2-0 stand rondde Luuk Meulendijks een counter mooi af voor vGennip, 4-1.
Bij Jagershuis tegen Acfis werd pittig gevoetbald. Jagershuis kwam op 1-0 door een doelpunt van Nick van der Sluijs. Meteen hierna miste Acfis een strafschop maar kwam alsnog in de 12e minuut gelijk. In de 19e minuut benutte Bas van den Witteboer een toegekende strafschop voor Jagershuis, 2-1. Acfis ging in de aanval voor de gelijkmaker. Hierdoor ontstond ruimte voor een counter en Daan Kuijpers zag kans om de bal met een prima lob over de doelman te spelen, 3-1. Met nog vijf minuten te gaan kwam Acfis terug tot 3-2. Jagershuis hield stand en in de slotminuut maakte Nick van der Sluijs er uit een counter 4-2 van.
Het Wapen en Topparty waren aan elkaar gewaagd. Al in de 4e minuut opende Luuk Versteegden de score voor Topparty, 0-1. Nog geen drie minuten later kwam het Wapen na een foutje in de achterhoede van Topparty op 1-1. Halverwege de wedstrijd schoot Luuk Versteegden de bal uit een rebound in het doel, 1-2. Met nog vier minuten te gaan raakte werd keeper Koen Hendriks op het verkeerde been gezet en met veel geluk rolde de bal langzaam het doel van Topparty binnen, 2-2.
In de 4e minuut kwam Egelantier op voorsprong tegen Hurkmans door een zogenaamd “frotdoelpunt”. Het ging lekker tegen elkaar op en in de 22e minuut kwam Hurkmans op gelijke hoogte toen het rollertje van René Maas via de binnenkant paal in het doel verdween, 1-1. In de slotminuut liet Willem Hurkmans een van zijn befaamde schoten met links los. Het schot werd niet gestopt waarna Hurkmans deze wedstrijd met 2-1 won.
Het geheel verjongde Educontract bood goed tegenstand aan LeenenRegiobank. Educontract probeerde meer goede combinaties op te zetten terwijl bij LeenenRegiobank de inzet de boventoon voerde. In de 20e minuut scoorde Bart van Brussel uit een snel opgezette aanval de 1-0 voor Educontract. Uit een soortgelijke aanval vier minuten later bepaalde Bart van Brussel de einduitslag op 2-0. Mooie start voor Educontract.

 


 

Zaterdag 3 september 2016:
Elly Maas stuurde ons namens Bridgeclub Koliebri het bericht dat morgen, zondag onze nieuwe competitie begint. Vorig seizoen waren er na lange tijd weer Lieropse kampioenen. Gerard en Martien van den Heuvel werden kampioen in maar liefst drie categorieën (Club, Zomer en Slem).
 Zaterdag 3 september 2016:
Op 11 september wordt, na afwezigheid van een jaar op de agenda, weer de impulsmarathon van Menclub Lierop-Someren verreden op de terreinen aan het Heieind 16 in Lierop.
Deze wedstrijd biedt de mogelijkheid tot het rijden van alle onderdelen: dressuur, vaardigheid en de marathon met een A-traject door de mooie landelijke omgeving van Lierop.
Voor de snelle beslisser zijn er nog enkele startplaatsen over, dus schrijf je snel in!
Klik hier voor meer informatie en inschrijven. Zie ook website van de menclub.
 

 


 

Vrijdag 2 september 2016:
Annebet Haerkens stuurde ons een bericht waarin ze aangeeft dat Herberg de Coeckepanne een vacature heeft, nl een medewerker bediening, fulltime of parttime (minimaal 24 uur).
Ben je enthousiast, sociaal, gastgericht en niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Dan zoeken wij jou! Stuur je cv en motivatie naar annebet@decoeckepanne.nl
Wat kan je verwachten? Bij de Coeckepanne is geen dag hetzelfde, je werkzaamheden en werktijden zijn afwisselend. Wij zijn 7 dagen per week geopend. Je werkt in een dynamisch team met een liefde voor eten, drinken en gezelligheid. Mede door jouw enthousiasme komen onze (vaste) gasten graag nog eens terug! Meer info: www.decoeckepanne.nl
 Vrijdag 2 september 2016:
Inge Keltjens stuurde ons namens Team Pastoor Outdoor het bericht over de tweede editie voor de aankomende Moorsel Highlandgames.
Na het succes van vorig jaar, staat ook deze keer een nieuwe editie van de Moorsel Highlandgames gepland. Zaterdag 8 oktober is het zover. Vorig jaar ging het team van Grard Wijnen, ‘t Lupt vur Ginne Méter, uit Someren aan de haal met de Moorsel Wisselbokaal. Deze is te bewonderen op de schouw in Pastoorke van Moorsel. Dit jaar gaat er wederom keihard gestreden worden en kan inschrijven met je team vanaf nu.
De spelen zullen dit jaar wederom bestaan uit een eigen versie gebaseerd op de echte Schotse Highlandgames. Een mengeling van een aantal diverse teamspelen waarin het draait om tactiek, snelheid, kracht en hier en daar wat lompigheid. De twee teams die het beste presteren, zullen zich uiteindelijk plaatsen voor een wederom zinderend finalespel. Dit jaar wordt er tevens meer rekening gehouden met de vrouwelijke deelname aan de Moorsel Highlandgames, dus dames, schrijf in!
Je team moet bestaan uit 5 tot 8 deelnemers, man/en of vrouw, allen vanaf 18 jaar. Inschrijfgeld is € 7,50 per deelnemer. Aanmelden via het contactformulier van onze site. www.pastooroudoor.nl
Je ontvangt dan van ons het TEAM formulier om in te schrijven en algemene voorwaarden terug.
Info: www.pastooroutdoor.nl  - info@pastooroutdoor.nl  - 06-25 51 46 94
 


 

Donderdag 1 september 2016:
Mieke van Stiphout stuurde ons het bericht dat er al 200 kaarten verkocht zijn voor het optreden van Berry Knapen, Rob Scheepers en de Wibra's voor haar goede doel, MamaAlice. De artiesten en alle vrijwilligers daaromheen doen allemaal gratis mee. De avond wordt gehouden op 13 oktober in 't Perron te Heeze. Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar bij de SPAR in Lierop.

Zie de hele poster.
 Donderdag 1 september 2016:

 


Jos Verheijen stuurde ons het bericht dat Stage Fright a.s. zaterdag zal optreden op de kiosk aan het Munsterplein in Roermond.
Gaat u winkelen? Misschien is Roermond iets voor een dagje uit waarbij u dit kunt combineren met de uitvoering van Satge Fright. Tijd van 13.00 uur tot 14.30 uur.
De volgende nummers staan op het programma...
Blok 1: Africa - Nkosi Sikellilli - Homeless - So Strong - O Sifuni Mungu - Circle of Life - Call it Luck (reserve)
Blok 2: Home - Breakaway - You Can't Stop the Beat - Imagine - Fields of Gold - You Raise Me Up - Go Like Elijah - Avond (reserve)
  

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)