Archief 29 - 2016-4
December 2016
 

Zaterdag 31 december 2016:

 


Vorst en mist vormt de combinatie die leidt tot rijp. En dat levert - zeker met de winterzon - mooie winterse plaatjes op. Peter van Schalen ging ook op pad en maakte bijgaande foto’s.
 Zaterdag 31 december 2016:

 


Alle medewerkers van slaponline wensen alle bezoekers een fijne jaarwisseling en gelukkig 2017. Ook in 2017 is het onze intentie om er élke dag te zijn!
 Zaterdag 31 december 2016:

 


Onze dorpscoöperatie Lierop Leeft wenst alle Lieroppenaren een gezellig uiteinde en een gelukkig Nieuwjaar. Ook in 2017 proberen we het in Lierop, daar waar kan, zoveel mogelijk ‘samen’ te regelen.…. Lierop Leeft maar niet zonder jou…
 Zaterdag 31 december 2016:

 


Namens Scouting Lierop stuurde Doretti van Horik ons onderstaand bericht...
'Op zaterdag 7 januari a.s. houden wij van Scouting Lierop weer onze jaarlijkse winteractie. Onder het mom van ‘Heel Lierop Bakt’ gaan we ook dit jaar weer voor een koekjesactie! Vanaf 10 uur komen onze kinderen bij jullie aan de deur met mooie potten waarin een kant-en-klare mix zit om overheerlijke koekjes te bakken. Uiteraard kun je daarna de pot zelf vullen met wat je maar wilt!
Deze mooie potten kosten slechts € 5.-. Met de opbrengst gaan we ook dit jaar weer leuke dingen doen met onze kinderen.
Namens scouting Lierop wensen we iedereen een mooi 2017 en hopelijk zien we jullie op 7 januari!'
 


 

Vrijdag 30 december 2016:

 


Veel spinnenwebben in de natuur gaven vroeger – toen er nog nauwelijks weersvoorspellingen waren – aan wat voor weer er op komst was. Dit hebben we de afgelopen dagen kunnen merken. De spinnenwebben stonden strak, wat een periode van rustige en windstille dagen voorspelt. Riky Peeters trok erop uit om dit vast te leggen. Met de titel: 'De handen van de zon, houden de draadjes van het spinnenweb vast...' maakte ze bijgaande foto’s.
 Vrijdag 30 december 2016:

 


Martien Naus, die ruim een jaar geleden via een oproep op slaponline aan een accordeonist kwam voor zijn toen nog in oprichting zijnde muziekgroep, stuurde ons een aankondiging van hun eerste officiële optreden als 'Ambiance Locale' op 8 januari a.s. om 14.30 uur bij 't Pastoorke van Moorsel. Na de accordeoniste (Chiara Bos) hebben zich vervolgens nog 3 andere muzikanten gemeld en kon er gerepeteerd worden.
Ambiance Locale staat voor balfolk en volksmuziek waarmee de groep een lokale sfeervolle omgeving oproept. Balfolk is vrolijke, meestal instrumentale muziek waarop gedanst kan worden. Het zijn vaak Franse bourrées, polka’s, scottisch en andere soort dansen. Vooral in België is deze vorm van muziek erg populair.
De volksmuziek die gespeeld en gezongen wordt komt uit Nederland (o.a. Gerard van Maasakkers) en België.
De groep bestaat uit:
Chiara Bos: accordeon, nyckelharpa, zang
Mariëtte Kroon, basgitaar, toetsen (oa harmonium), zang
Martien Naus: gitaar en zang
Willie Jacobs: percussie en zang
Karel Brüsewitz: Vlaamse doedelzak, kromhoorn, mondharmonica, zang
Contactgegevens: Martien Naus, email martiennaus@gmail.com of Chiara Bos, email: ctmbos@gmail.com
 Vrijdag 30 december 2016:

 


Op de gemeentepagina staan de regels die gelden voor het afsteken van vuurwerk, onderstaand het bericht...
'Vuurwerk tijdens de jaarwisseling is een traditie. Leuk, mooi en spannend. Maar het afsteken van vuurwerk kan ook voor overlast zorgen en risico’s met zich meebrengen. Elk jaar gebeuren er ongelukken. Voor het kopen en afsteken van vuurwerk zijn wettelijke regels vastgesteld. Zo wordt de veiligheid bewaard en overlast voorkomen. Hieronder vind je de regels die in 2016 gelden voor het kopen en afsteken van consumentenvuurwerk.
Vanaf zaterdag 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur mag je vuurwerk afsteken. Het afsteken van vuurwerk is altijd verboden in de buurt van bejaardencentra en dierenasiels.
Vuurwerk kopen mag alleen als je 16 jaar of ouder bent. Illegaal vuurwerk is verboden om te kopen, af te steken en in bezit te hebben. Op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 december kun je vuurwerk kopen. De gemeente Someren heeft aan de onderstaande verkoopadressen
een verkoopvergunning verleend:
Half Elfje 7a - Kerkstraat 30 - Vaarselstraat 34 - Witvrouwenbergweg 15.
Heeft u in de aanloop naar Oudjaar overlast van vuurwerk? Bel dan de politie via 0900-8844'.
 Vrijdag 30 december 2016:

 


Peter Verberne stuurde ons namens de locatieraad Lierop onderstaand bericht...
'Sinds 1 mei 2015 maakt onze kerk in Lierop deel uit van de Heilige Franciscusparochie.
Tot nu toe kon u voor informatie over de kerk in Lierop terecht op onze eigen website. Per 1 januari 2017 is deze website ‘uit de lucht’. Over actuele zaken blijven wij u informeren via Slaponline, zoals u dat gewend bent.
Daarnaast kunt u voor informatie over de kerk in Lierop terecht op de website van de nieuwe parochie. Zo weet u altijd wat er speelt.
Pater Jan Zwirs en de Locatieraad wensen u een voorspoedig 2017!'
 


 

Donderdag 29 december 2016:

 


Francé Berkvens stuurde ons namens de Bonte Avond Commissie onderstaand bericht...
'Op 8 januari 2017 om 11.00 uur zal de voorverkoop plaatsvinden voor de kaartjes van de bonte avonden in zaal Nelly van Oosterhout. Deze worden gehouden op 17 en 18 februari. De kosten van de kaartjes zijn € 12,-.
Op deze avonden zullen er optredens te zien zijn van Showdansgroep Démarrage, de Jeugdraad, SLAP, Rob Scheepers (Sterksel), Berry Knapen, Cabaretgroep Pepurklip en de groep Tlupt oit de hand. Bij het inleveren van de tekst voor de carnavalskoepel was er sprake van een optreden van Jong Lierops talent, maar dat zal niet doorgaan. Hopelijk kunnen we volgend jaar uitzien naar hun optreden of naar optredens van andere Lieropse deelnemers.
U leest het... het is zeker de moeite waard om te komen kijken, wees er dus snel bij zodat u deze avond niet zult missen!'
 


 

Woensdag 28 december 2016:

 


De in Lierop populaire fanfarekalender is weer onderweg. Gisterenmiddag werden ze door vrijwilligers van de fanfare en slagwerkgroep gelabeld en bij de verspreiders van de buurten afgeleverd. De kalenders zullen zoveel mogelijk deze week huis-aan-huis bezorgd worden. Mocht je onverhoopt op 8 januari nog geen kalender ontvangen hebben dan gelieve contact op te nemen met Harrie van Ruth, 06 20408992 of fanfare.kalender@outlook.com.
 Woensdag 28 december 2016:

 


Wilma van Lierop stuurde ons namens het bestuur van zangvereniging 'Ameezing' onderstaand bericht...
'Op tweede kerstdag zong Ameezing traditioneel de H Mis in onze Koepelkerk en de traditie die daar mee samengaat is de kerstviering daarna in de Vurherd. Onder het genot van een kopje koffie of thee konden we onze kelen weer smeren na het drukke, maar wel mooi gezongen programma in onze kerk. Om de inwendige mens te versterken was er worstenbrood en krentenbrood. Tiny opende onze kerstviering met een terugblik op het voorbije jaar, ons jubileumjaar. We hebben verschillende mooie optredens gehad bij gelegenheid van ons 70-jarig bestaan en we waren met z’n allen een dagje naar Den Bosch. Al bij al een mooi jaar om op terug te kijken.
Maar de belangrijkste mensen van vandaag waren Jan en Annie Smits. Annie zingt al 40 jaar als lid de sopraanpartij bij onze zangvereniging en Jan werd gehuldigd vanwege zijn 12,5 jarig lidmaatschap. Jan is begonnen als tenor, later overgestapt naar de bassen en omdat we nu een mannenstem hebben behoort hij nu tot de baritons. Beide zijn het trouwe leden die ook naast het zingen hun steentje bijdrage voor onze vereniging met kienen, versieren van de zaal en helpen met de textielactie. Ze werden door onze voorzitster Tiny toegesproken met mooie woorden en in de bloemetjes gezet.
Na de jubilarissen werd Léon bedankt voor zijn prachtige pianospelen tijden onze optredens. Het was de laatste keer dat hij dit deed vandaag ivm zijn drukke werkzaamheden. Tonnie van de Einden werd bedankt voor haar trouwe repetitiebezoek. Ze heeft te kennen gegeven om te stoppen als zingend lid ivm haar leeftijd. Ze is en blijft wel erelid. Na het officiële gedeelte leest Miny nog een mooi gedicht voor en Wilma leest een kerstverhaal. Dit was de laatste activiteit in ons jubileumjaar. Op 3 januari beginnen we aan een nieuw verenigingsjaar. Dat het een goed en muzikaal jaar mag worden voor “Ameezing”. We wensen iedereen een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2017’. Zie ook enkele foto’s.
 Woensdag 28 december 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Wil je het jaar 2016 goed eindigen en het jaar 2017 goed beginnen? Kom dan op oudjaarsavond naar voor geen goud opnieuw in Nirwana. Voor € 30 euro kun je er samen met je vrienden een feestje van maken. Dit is inclusief bier, fris, wijn en liefmans. Daarnaast wordt er gezorgd voor een hapje en vuurwerk! Tijdens deze avond bepaal jij met je vrienden, en alle andere aanwezigen, wat voor muziek er wordt gedraaid. Wil jij deze avond niet missen? Koop dan je tickets via: www.nirwana.nl
Deuren open: 22:00 uur tot 04:00 uur // Meervensedijk 4 Lierop // entree: € 30,00'.
 Woensdag 28 december 2016:

 


Vorige week is als bijlage bij 't Contact de afval- en oudpapierkalender van de gemeente Someren bijgevoegd. Mocht je deze kalenders niet hebben ontvangen dan kun je deze afhalen bij het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis of op de gemeentesite digitaal raadplegen.
 Woensdag 28 december 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Om 2017 goed te beginnen opent Nirwana haar deuren voor de enige echte katersessie. Onder het genot van een samengestelde bandjes met de beste artiesten uit de buurt en een drankje vertel jij jouw vrienden je goede voornemens voor het jaar, of blik je juist terug op de gebeurtenissen van 2016.
Wat houdt deelname aan de katersessie precies in?
• Je bespeelt een instrument of je zingt regelmatig.
• Tussen kerst en oud op nieuw heb jij tijd om met andere artiesten bij elkaar te zitten om nummers uit te zoeken en te repeteren.
• Je houdt 1 januari vrij en neemt al je vrienden en familie mee naar Nirwana.
• Natuurlijk moet je genieten als je op het podium staat.
Wil je mee doen aan de katersessie? Stuur een berichtje naar info@nirwana.nl.
Wil je het jaar 2017 goed beginnen? Zorg dan dat je er bent!
Deuren open: 15:00 uur // Meervensedijk 4 // Lierop // www.nirwana.nl'

 


 

Dinsdag 27 december 2016:

 


In het kader van Lierop Promotie kregen wij een bericht over Lierop in het tijdschrift ‘Kernkracht’. In dit blad van de Vereniging van Kleine Kernen Noord Brabant staat op pagina 10 en 11 een artikel in de rubriek "Achter het nieuws" met als kop "Lierop leeft.... maar niet zonder jou". Het gaat over de overdracht van de gerestaureerde kerkhofmuur en dorpspomp aan de gemeenschap op zondag 6 november. KIJK maar.
 


 

Maandag 26 december 2016:
In de 2e klasse van de zaalvoetbalcompetitie wist 't Zunneke niet te scoren tegen van Otterdijk. Met de 3-0 overwinning werd van Otterdijk de nieuwe leider in deze klasse.
Educontract leek op een overwinning af te stevenen tegen Ons Café na de 2-1 voorsprong in de 21e minuut maar in de laatste 5 minuten pakte Ons Café de overwinning. Rens Hurkmans opende de score voor Educontract, 1-0 en Bart van Brussel zorgde voor 2-1. Het was niet genoeg want Ons Café wist nog twee keer te scoren.
 Maandag 26 december 2016:

 


Graag nodigen burgemeester en wethouders van de gemeente Someren inwoners en besturen van organisaties en verenigingen uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Het is een goed gebruik om elkaar informeel te ontmoeten en elkaar hierbij een goed en gelukkig 2017 toe te wensen.
U bent van harte welkom op het gemeentehuis op maandag 2 januari 2017 van 18.00 tot 20.00 uur. Na de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Veltman zal Stichting Someren Natuurlijk om 19.30 uur de Zummerse mens 2016 bekendmaken. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door het Seniorenorkest.
Het gemeentebestuur wenst u prettige feestdagen en een goede jaarwisseling!
 


 

Zondag 25 december 2016:

 

 

Kerst 2016 is in Lierop begonnen met de Herdertjesmis op zaterdagavond. De kerk zat bomvol bij deze viering waarbij de kinderen van groep 6 het kerstspel over 'de kleine herder' opvoerden. Het werd weer een mooie avond in de met nieuwe ledverlichting sfeervol verlichte kerk. Young Dynamic Fanfare zorgde er weer voor dat het geheel muzikaal ondersteund werd en Jasmine van Kessel en Sarah van Heugten zongen verschillende duetten. De viering begon met de samenzang 'Wij komen tezamen' en na een woordje van onze pastoor kon het Kerstspel beginnen. De verteller (Rens Kuijpers) op de preekstoel vertelde het verhaal van 'de kleine herder' en de acteurs van groep 6 deden de rest. Dit kerstspel liet zien dat het bij kerstmis niet gaat om luxe of dure dingen en grote cadeaus, maar om vriendschap en samen delen, er zijn voor elkaar.
Na het Kerstspel werd de viering voortgezet door pastoor Jan met intermezzo's door zang en fanfare. Een mooi en verdiend applaus was er na afloop voor de 'artiesten' op het podium maar zeker ook voor de begeleiding.
Pastoor Jan Zwirs en de werkgroep Kinderliturgie wensen u allen een zalig kerstfeest en een gelukkig 2017. Zie ook de foto's die we van Rob Fritsen (Siris) kregen.
 


 

Zondag 25 december 2016:

 


Ingrid Wijnen stuurde ons namens bestuur Rijvereniging St. Jan onderstaand bericht…
Rijvereniging St. Jan en Ponyclub St. Janruitertjes hebben de handen ineen geslagen en gaan per
1 januari 2017 verder als één vereniging. Door krachtenbundeling kunnen wij als één vereniging doelmatiger tewerk gaan en ieders belangen beter behartigen. De leden van Ponyclub St. Janruitertjes worden per 1 januari jeugdleden bij Rijvereniging St. Jan. De Ponyclub wordt daardoor opgeheven.
Het nieuwe bestuur ziet er als volgt uit:
Ingrid Wijnen-Reijnders: voorzitter
Rieki v.d. Wiel: seretaris/penningmeester
Bianca v.d. Broek: bestuurslid
Sandra v.d. Broek: bestuurslid
Karin Wijlaars: bestuurslid
Diane Smits: bestuurslid
Marieke Kusters: bestuurslid
Iedereen die geïnteresseerd is om eens een kijkje te komen nemen bij onze vereniging kan in de wintermaanden (oktober t/m maart) op de woensdagavond terecht bij Manége Heijligers in Asten tussen 18.00 en 19.00 uur (training jeugdleden tot 18 jaar) of om 20.30 – 22.30 uur (training volwassenen).
In de zomermaanden (april t/m september) is de training op woensdag te volgen op ons oefenveld aan de Laan ten Boomen in Lierop. De jeugdleden trainen dan van 18.00 – 19.00 uur en de volwassenen van 19.00 – 21.00 uur.
Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaresse Rieki v.d. Wiel, Slutelakker 30, 5715 CA Lierop, telefoonnummer 0492-331899. Zij is per email te bereiken op r.vandewiel@lijbrandt.nl
Namens Rijvereniging St. Jan willen wij iedereen hele fijne feestdagen en een gezond, gelukkig, sportief, succesvol 2017 toewensen!!!
 Zondag 25 december 2016:

 


Jan Willem Neervens stuurde ons namens het bestuur van SV Lierop onderstaand bericht...
'Wij zien dat de nieuwjaarsreceptie in de Vurherd helaas geen doorgang meer kan vinden; maar SV Lierop opent de deuren van de kantine op zaterdag 7 januari vanaf 19.00 voor haar nieuwjaarsreceptie waarbij wij voetbalminnend Lierop graag uitnodigen.
Om 20.30 zullen wij de volgende jubilarissen huldigen:
50 jaar Harrie van Bussel, Hans van Vroonhoven en Toon vd Hurk.
40 jaar: Wouter Megens, Toon Hesius, Patrick Raymakers, Jos van Heugten, Toon Biggelaar en Willem Hurkmans.
25 Jaar: Hubert Jan van Roy en Albert van Hoof.
Voor nu alvast fijne feestdagen en we zien elkaar graag op zaterdag 7 januari'.
 


 

Zaterdag 24 december 2016:

 


Nadat tijdens de ledenvergadering van 21 april j.l. door de aanwezige leden van de dorpscoöperatie toestemming gegeven werd alle mogelijkheden te onderzoeken om te komen tot een dementievriendelijk Lierop, werd op 13 oktober een avond over dit onderwerp georganiseerd door de dorpscoöperatie en KBO Lierop en was er op 8 december een vervolgbijeenkomst. Het verhaal begint handen en voeten te krijgen na de bijeenkomst op 8 december en de acties die al ingezet zijn. KIJK maar.
 Zaterdag 24 december 2016:
Mariëlle Engels-Lamers stuurde ons namens Team Nulvier DAS Lierop hun nieuwe flyer met de workshops van BSO Nulvier in de kerstvakantie van 27 december t/m 6 januari. Het thema van de workshops is ‘De BSO bakt’. KIJK maar.
 Zaterdag 24 december 2016:

 


Gerrit Sanders stuurde ons namens de locatieraad Lierop onderstaand bericht...
'Ook dit jaar willen we de opbrengst van de open schaal collecte tijdens de kerstvieringen en van het driekoningenzingen (door maar liefst 9 groepen op 7 en 8 januari in heel Lierop) via onze dorpsgenoot Piet van Asten doorsluizen naar Amazing Home, het tehuis dat het mogelijk maakt dat dromen van kansarme Ugandese kinderen werkelijkheid worden. Doet u mee?
Piet laat ons vanuit Uganda het volgende weten:
“Mede dankzij de vele hulp uit Lierop is 2016 een goed jaar geworden voor ‘Amazing Home’, een jaar waarin dromen vervuld werden! We willen hiervoor de kinderen, families, de parochie en het hele dorp bedanken voor de hoop die ze aan de kinderen van Amazing Home hebben gegeven in moeilijke momenten.
In juni 2017 hopen we te verhuizen naar een nieuwe plek, dichter bij de school. Dankzij jullie hulp krijgen de kinderen de kans om op te groeien tot liefdevolle en verantwoordelijke mensen.
Dank jullie wel Lierop dat jullie met ons meedromen voor ‘Amazing Home’!
Lees HIER het gehele verhaal van Piet'.
 Zaterdag 24 december 2016:

 


Annette Wilde stuurde ons namens de Belangengroep onderstaand bericht...
'Op 3 november heeft de vergadering van de Belangengroep besloten geen jaarlijkse nieuwjaarsreceptie meer te houden. Deze receptie is in 1981 in het leven geroepen om inwoners van Lierop en verenigingen in de gelegenheid te stellen elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het besluit van 3 november is ingegeven door de constatering dat de laatste jaren het draagvlak voor de receptie sterk is teruggelopen getuige de steeds kleinere groep bezoekers. Door de Belangengroep zijn pogingen ondernomen om mensen weer enthousiast te maken. Vorig jaar zijn hiertoe onder meer persoonlijke uitnodigingen verstuurd. Helaas is vastgesteld dat dit geen resultaat heeft gehad.
De verkiezing van de Lieropse mens die gebruikelijk plaatsvindt tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt verschoven naar een later tijdstip volgend jaar, bij een andere gelegenheid. Het dagelijks bestuur van De Belangengroep is hierover in overleg met de organisatoren van de verkiezing. Zie ook de foto’s van afgelopen jaar en de website van de belangengroep'.
 Zaterdag 24 december2016:

 


Guus Berkers stuurde ons het bericht dat er op 31 december vanaf 10 tot 18 uur weer overheerlijke oliebollen van keukenprinsen 'Harrie en Patrick' verkocht worden in de kantine van de SV Lierop.
Guus zoekt nog een aantal vrijwilligers die mee willen helpen bij o.a. bardienst (wat enorm gezellig is) en bij het verkopen van oliebollen. Voor meer info en tijden kun je een bericht sturen naar Guus 06 11339475.
 Zaterdag 24 december 2016:
Namens slaponline wensen wij alle lezers prettige Kerstdagen...

 


 

Vrijdag 23 december 2016:

 


Pastoor Jan Zwirs (tegenwoordig eigenlijk 'Pater' maar dat spreekt (te) moeilijk uit in Lierop) en de locatieraad van onze parochiekerk wensen alle Lieroppenaren fijne kerstdagen en een gelukkig 2016. De pastoor nodigt iedereen die wil uit voor de vieringen in onze Koepelkerk rond Kerst en Oud en Nieuw. De vieringen zijn als volgt:
= Zaterdag 24 dec. 18.30 uur: Herdertjesmis met het Kerstspel ‘de kleine herder’ door groep 6 m.m.v. ‘de Jeugdfanfare’ en de solisten Jasmine van Kessel en Sarah van Heugten (zie de foto's van vorig jaar).
= Zaterdag 24 dec. 22.00 uur: Nachtmis m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’.
= Zondag 25 dec., eerste Kerstdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘A Capella’ (de kerk is open van 9.30 – 17.00 uur).
= Maandag 26 dec., tweede Kerstdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘Ameezing’ (de kerk is open van 9.30 – 17.00 uur.
= Zaterdag 31 dec. Oudejaarsdag 18.30 uur: Woord- en communieviering m.m.v. ‘A Capella’.
= Zondag 1 januari Nieuwjaarsdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’
 Vrijdag 23 december 2016:

 


Op tweede kerstdag, 26 december, treedt de band House of Rock op in OJC Nirwana. Zij spelen vooral muziek uit de vroege jaren negentig. De deuren van Nirwana gaan open om 16.00 uur.
Het optreden begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 6 voor leden en € 7 voor niet-leden.
 Vrijdag 23 december 2016:

 


Tonny Wijnands zorgde ervoor dat afgelopen dinsdagmiddag de deelnemers aan de dagbesteding, inwoners van Henricushof, deelnemers aan het eetpunt en enkele genodigden ontzettend hebben genoten. Op het laatste nieuws op LieropLeeft kun je het hele verslag van de middag lezen.
 


 

Donderdag 22 december 2016:

 


Op zaterdag 31 december 2016 organiseert Toer en Supportersclub SOLO voor de 28e keer de “Rabo ATB-toertocht Memorial Jo Boerekamp”. De vorig jaar overleden Somerense wielerliefhebber stond in 1988 aan de basis van de organisatie van deze druk bezochte toertocht. De deelname door de landelijke omgeving van Someren is mogelijk op een ATB of veldritfiets. Er wordt jaarlijks een route van 25 en één van 40 kilometer uitgestippeld. Hierdoor kan ook de minder getrainde ATB-er aan de toertocht deelnemen. De route wordt uitgezet in de bosrijke omgeving van Someren en omstreken. De tocht wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wegen en paden. Geasfalteerde wegen worden zoveel mogelijk vermeden. Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen, en na afloop staat de Glühwein gereed. De routes worden volledig en duidelijk uitgepijld. De vertrek- en aankomstlocatie is Camping De Kuilen, Kuilvenweg 15 te Someren-Heide. Bij de finishlocatie bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en eventueel een douche te nemen. Wie mee wil doen aan deze tocht kan zich tussen 9.00 uur en 10.00 uur inschrijven bij camping "De Kuilen" aan de Kuilvenweg 15 in Someren-Heide. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,= voor N.T.F.U leden en € 5,= voor niet-leden. Tot zestien jaar is de deelname gratis. Ook dit jaar steunt de organisatie een goed doel. Eén euro van het inschrijfgeld gaat namelijk naar Team Lierop. Voorzitter René Manders en dochter Michelle nemen onder deze naam op donderdag 1 juni 2017 deel aan “Alpe d’HuZes”. Een actie waarbij deelnemers op die dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund. Met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.
 


 

Woensdag 21 december 2016:
Albert van Hoof stuurde ons namens de veteranen van de SV Lierop onderstaand bericht...
'Tussen kerst en oud en nieuw is het weer toepen om vleesprijzen in de kantine van de SV Lierop. Iedereen is welkom op 29 december vanaf 20.00 uur en we willen beginnen om 20.30.
De opbrengst is net als alle voorgaande jaren weer voor de jeugd van de SV Lierop en de hanenbillen zijn weer gesponsord door poelier H. Tijsen. Wij hopen op een grote opkomst op deze gezellige toepavond'.
 Woensdag 21 december 2016:

 


Zaterdag 24 december houdt de penningmeester van OJC Nirwana in Lierop zijn eigen Frenks Kerstballen Bingo Karaoke. Dat is leuke (kerst)liedjes zingen en kans maken op prachtige prijzen tijdens de bingo.
Aanvang 20.00 uur - De toegang is gratis.
 


 

Dinsdag 20 december 2016:

 


‘Sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels kan gewoon. Chemische analyses van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geven ’geen aanleiding’ om daar een streep doorheen te zetten’.
Ook voor de SV Lierop was (en is nog) deze conclusie belangrijk. Komende tijd zal er op alle fronten nog genoeg discussie hierover volgen. Wat wijsheid is zullen we gaan zien. Zie HIER het hele artikel.
 


 

Dinsdag 20 december 2016:

 


Of we even wat foto’s konden maken van de laatste poolbiljart- en dartwedstrijd in café Nr. 1 was de vraag van een van de maandagavondklanten? Hoezo? Nou, Nr. 1 houdt ermee op!
Tim en Linda hadden al eerder aangekondigd dat ze ervoor kozen om meer tijd met hun gezin door te brengen maar dat het nu, vanaf vandaag, écht stopt is toch wel verrassend. Volgens Tim was het zondag nog druk en gezellig met de coverband Black Pearl (Pearl Jam) die zorgden voor een mooie laatste zondagavond in Nr. 1. Waar de maandagavondploegen voortaan moeten gaan poolen en darten is voor hen ook nog een groot vraagteken?
En het begon zo mooi op vrijdag 29 augustus 2014 toen het café geopend werd; een prachtig opgeknapt allround café voor jong en oud met Linda en toen nog Bertina Hurkmans als uitbaatsters. Wat de toekomst van het café nu zal worden is nog niet bekend maar dat zullen we binnenkort zeker te horen krijgen van Jos Haerkens, eigenaar van het pand. Linda en Tim bedanken nogmaals hun klanten en iedereen die hen een warm hart hebben toegedragen. Zie ook enkele foto’s.
 


 

Maandag 19 december 2016:

 


Van de werkgroep kinderliturgie kregen we onderstaand bericht...
'De dagen worden steeds korter, de vier adventskaarsen worden ontstoken en iedereen zoekt de warmte op, binnen en bij elkaar... het is bijna Kerstmis!! Ook dit jaar zal Kerstmis weer beginnen met de Herdertjesmis. De kinderen van groep 6 zullen dit jaar het kerstspel over ‘De kleine herder’ opvoeren. Graag willen wij iedereen, groot en klein, uitnodigen om op Kerstavond, zaterdag 24 december om 18.30 uur, te komen kijken en luisteren naar de Herdertjesmis in onze Koepelkerk. De jeugdfanfare en de zangeressen Jasmine van Kessel en Sarah van Heugten zullen deze viering muzikaal ondersteunen. Graag tot ziens op Kerstavond om 18.30 uur in de Koepelkerk!'
 


 

Zondag 18 december 2016:

 

 

Het beloofde een leuke avond te worden en dat werd het ook! Fanfare en slagwerkgroep hadden het traditionele oudjaarsconcert dit jaar gecombineerd met het afscheid van dirigent Roger Cobben die bijna 14 jaar voor de fanfare heeft gestaan. Toen zaterdagavond om 20.00 uur de fanfare het spits af beet was de zaal van de Vurherd helemaal gevuld. Met het nummer Music werd de toon voor de avond gezet. Voorzitter Martien Kusters gaf de regie over aan Rian van Schalen die dit op een voortreffelijke manier deed. Zij was deze avond een openbaring bij het presenteren van de diverse onderdelen en het contact met Roger. Alle geledingen van de vereniging lieten zien en horen tot waar ze toe in staat zijn. Niet alleen muzikaal maar ook creatief want ze namen op een ludieke manier afscheid van Roger die dit allemaal – gezamenlijk met zijn vriendin Olga - in een feestelijke zetel mocht aanschouwen. Zij genoten – evenals de bezoekers - zichtbaar van de optredens waarin Roger natuurlijk in het middelpunt stond. Al met al een bijzonder geslaagde avond voor een bijzondere ‘mooie mens’….Roger Cobben. Wij wensen hem alle succes toe in de toekomst. De foto’s zeggen in deze meer dan woorden.
 


 

Zondag 18 december 2016:

 


Hij staat er weer. De kerstboom bij de kerk. Elk jaar is het weer de vraag waar de boom vandaan komt en wie er bereid zijn hun vrijwillige medewerking hiervoor te geven want op de gemeente kan al enkele jaren niet meer gerekend worden. Dit jaar was het Jan Santegoeds op Lungendonk die o.a. reageerde op een oproep op slaponline voor de kerstboom. Jan Hurkmans werd vervolgens bereid gevonden om met zijn vrachtwagen en kraan de boom op te halen. Zaterdagmorgen vroeg werd de boom hij Jan Santegoeds opgehaald en naar de kerk vervoerd. Bij de tunnel onder de A67 ging hij gelukkig net onderdoor. Marcel van Hoek stond met een loader van Thwan van Gennip klaar om de boom in het reeds bestaande gat op het kerkplein te plaatsen waarna het ’s middags de beurt was aan Peter van den Eijnde om met zijn verrijker de lampen in de boom te hangen. Zie ook enkele foto’s van mevr. Hanssen en  onze slapfotograaf.
 


 

Zondag 18 december 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie leek in de hoofdklasse Jagershuis voor een stunt te gaan zorgen. Bas van den Wittenboer (3e), Nick van der Sluijs (5e) en Daan Kuijpers (22e) zorgden voor een 3-0 voorsprong tegen koploper Berkvens. Om het dreigende onheil te voorkomen voerde de Berkvenscoach een tactische wissel door en wisselde hij z'n doelman voor speler-doelman Freek van Bussel. Dit leverde onmiddellijk succes op. Binnen 4 minuten scoorde Freek van Bussel 3 keer van afstand, 3-3. Jagershuis speelde zonder wissels en dat was in de laatste 10 minuten ook duidelijk zichtbaar. Spelers liepen op hun tandvlees. Deze aantrekkelijke en spannende wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.
Topparty kwam duidelijk te kort tegen Daan’s en verloor deze wedstrijd met 0-6.
Twee keer kwam het Wapen op voorspong tegen Van Gennip. Beide schoten waren onhoudbaar voor gelegenheidsdoelman Bart van Lierop. Bart Sijbers (8e) schoot vanaf eigen helft de gelijkmaker binnen en in de 30e minuut redde Bert van Lieshout nog een puntje voor Van Gennip, 2-2.
De Lieropse derby in de 2e klasse tussen Educontract en het Zunneke eindigde in een 1-4 overwinning voor het Zunneke. Kennelijk had Educontract niets in te brengen omdat het Zunneke een 0-4 voorsprong opbouwde tot de 29e minuut door doelpunten van Mathijs Peters, Harry Maas (2x) en Damian Verkuijlen. In de 30e minuut redde Bart van Brussel de eer voor Educontract, 1-4.
Bij van Zoggel 2 tegen Hurkmans werd 10 keer gescoord. Na een 4-0 achterstand kwam Hurkmans nog terug tot 5-4 met nog 1 minuut te spelen door doelpunten van Riny van de Wijnboom (2x) en Thijs Bekx (2x). In die laatste seconden breidde Van Zoggel 2 de voorsprong nog uit naar 6-4.
 


 

Zaterdag 17 december 2016:

Van de familie van de Ven kregen wij het bericht dat Jan van de Ven afgelopen donderdag 15 december op 87-jarige leeftijd is overleden.
A.s. woensdag 21 december zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 

 

 


 

Zaterdag 17 december 2016:
Op motorcross planet lazen we onderstaand bericht...
'Help het circuit van MAC Lierop te behouden! Ben je in het bezit van foto’s, filmmateriaal, aankondigingen, of uitslagen van MAC Lierop wedstrijden of ander materiaal van 1982 of eerder lees dan svp het volgende:
Momenteel zit MAC Lierop in een juridisch traject om hun circuit De Herselse Bossen te behouden. Een aantal omwonenden wil via de juridische weg de gemeente dwingen handhavend op te treden tegen de crossactiviteiten, terwijl de gemeente van mening is dat wij onder het overgangsrecht vallen en daardoor niet gesloten hoeven te worden.
De club is al sinds 1972 actief op dit circuit. Er wordt twee keer per week getraind en een paar keer per jaar worden er wedstrijden georganiseerd. Dit gebeurd weliswaar al jaren, maar het circuit heeft nog nooit een officiële status als circuit gekregen. De gemeente heeft de crossactiviteiten al die tijd gedoogd.
Deze zaak is onlangs behandeld door de Raad van State. Zij geven aan dat wij het gebruik van het circuit zoals op peildatum 4 juni 1982 mogen behouden, als we precies kunnen aantonen wat dat gebruik omvatte, zowel de ligging van het circuit als het gebruik tijdens trainingen. Het door ons aangeleverde bewijsmateriaal in de vorm van luchtfoto’s is als onvoldoende bewijs gezien.
Daarom zijn we op zoek naar bewijsmateriaal dat er in 1982 (of voor die tijd) op het circuit ‘De Herselse Bossen’ werd getraind (ook door niet leden van de club) en wedstrijden werden georganiseerd. Dit kan zijn in de vorm van foto’s waaruit de lay-out van de baan blijkt, filmmateriaal, aankondigingen en uitslagen van wedstrijden enzovoorts.
Bent u in het bezit van materiaal wat ons kan helpen neem dan s.v.p. contact op met MAC Lierop. Mail dan naar sander@maclierop.nl
Hopelijk kunnen we met uw steun ons circuit open houden'.
Bij voorbaat hartelijk dank, MAC Lierop. Op de foto links Henk Moors en Hans vd Zanden in 1972 en rechts Eric Hurkmans en Rijn van Gastel in 1983.


 

 


 

Vrijdag 16 december 2016:
Op onze redactie kwam het bericht binnen van de Vrouwen van Nu Lierop dat er a.s maandag 19 december een Kerstviering is met toneel en sketches door de Vrouwen van Nu Someren-Dorp. Deze Kerstviering begint om 20.00 in de kantine van de voetbalclub.
 Vrijdag 16 december 2016:

 


Het duurt nog even maar de kermis in Lierop zal - evenals de kermissen in de hele gemeente Someren - vanaf volgend jaar een andere dagindeling krijgen dan van oudsher het geval was. In verband met het teruglopend kermisbezoek op dinsdag is besloten de dinsdag te laten vervallen en daarvoor in de plaats de vrijdagavond in te zetten. Deze stap is genomen naar aanleiding van het overleg tussen kermisexploitanten, gemeente, horeca en dorpsraden van de gemeente Someren dat in oktober heeft plaatsgevonden. Tevens is er besloten om in ieder dorp een kermiswerkgroep te vormen waarmee de gemeente overleg houdt.
 


 

Donderdag 15 december 2016:

 


Van Mieke van Stiphout kregen we onderstaand bericht over het stoppen met Mama Alice...
Meer als 10 jaar lang heb ik me met vele vrienden, bekenden en familie ingezet voor Stichting Mama Alice. De laatste actie was de uitverkochte benefietavond op 13 oktober welke € 4500,- opbracht voor de kinderen in Peru! Alles bij elkaar leverden we samen meer dan 15% van de jaarinkomsten! Het was mijn laatste actie! In die week heb ik nl ook een punt achter de vriendschap met Frederique Kallen gezet; ik heb de eer aan mezelf gehouden. Het is spijtig en heeft me ook veel verdriet gedaan, maar omdat er dingen gebeurt zijn en ik tot een ander inzicht kwam, moest ik die stap wel zetten. Nu, zoveel maanden later, is er de laatste nieuwsbrief.
 


 

Woensdag 14 december 2016:

 


Het beloofd zaterdag een leuke avond te worden bij het traditionele oudjaarsconcert van fanfare en slagwerkgroep Sint Willibrordus in de Vurherd. Niet alleen wordt een mooi jaar - waarin 'Lierop Live' een grote rol speelde - afgesloten, maar ook wordt op een ludieke manier afscheid genomen van dirigent Roger Cobben die bijna 14 jaar succesvol actief is geweest voor de Lieropse fanfare.
Vele groepen gaan deze avond op hun ‘eigen wijze’ afscheid nemen van Roger waarbij heel wat afgelachen kan worden, niet in het minste door het slachtoffer zelf??
Natuurlijk is iedereen van harte welkom tijdens deze avond. De deuren zijn open v.a. 19.30 uur waarna om 20.00 uur het programma van start zal gaan in de grote zaal. Het programma eindigt omstreeks 23.00 uur. Voor degenen die gezellig willen kletsen en een drankje na willen doen zal vanaf dat moment de foyer geopend zijn.
 Woensdag 14 december 2016:

 


Van de Gemeente Someren ontvingen wij het volgende bericht; Zoals bekend is laat de conditie van het trottoir naast de Somerenseweg te wensen over. Doordat het trottoir zo dicht op de sloot ligt op het deel tussen de Groenstraat en het kerkhof, blijft de bestrating hier weg zakken. Daarom willen we dit trottoir net voor de jaarwisseling aanpakken.
Het plan is om de sloot tussen het trottoir en het trapveldje te voorzien van een drain en te dempen, zo kunnen we het trottoir hier wat verbreden en wat meer ‘body’ geven zodat dit beter blijft liggen.
Ter hoogte van ’t Alfort wordt de sloot opgeschoven om het trottoir te kunnen verbreden en ‘body’ te geven. En ter hoogte van de wei van Coolen wordt het trottoir (tussen de bomen) wat verbreed aan de zijde van de rijbaan.
 Woensdag 14 december 2016:

 


Van het bestuur van DAKOS kregen wij onderstaand bericht...
'Wij hebben met de grote clubactie een bedrag van 807,99 euro opgehaald voor de vereninging. Wij willen hiermee iedereen bedanken die een lot heeft gekocht en daarmee ons club heeft gesteund'.
 Woensdag 14 december 2016:

 


Zoals inmiddels bij velen al bekend wordt zal vrijdag 26 mei 2017 en zaterdag 27 mei 2017 Nirwana Live plaats vinden in Lierop. Waar 2 weken geleden de namen voor de zaterdag bekend werden gemaakt is de organisatie nu erg trots om de namen voor de vrijdag bekend te kunnen maken. Met Chef’Special, Racoon, Blaudzun en Rondé belooft de eerste dag van Nirwana Live meteen een kneiter van een dag te worden. Samen met Marco Borsato, Caro Emerald, Miss Montreal, The Pilgrims en Haevn voor de zaterdag is hiermee het programma van Nirwana Live helemaal compleet. Zie HIER het hele programma voor de twee dagen.
 Woensdag 14 december 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Op zaterdag 17 december organiseert Nirwana weer een dropping. Waar we heen gaan is nog geheim, maar we kunnen wel vast prijsgeven dat het dit jaar wederom een gezellige avond gaat worden. Wat de eindbestemming gaat worden, kom je alleen te weten door je aan te melden via droppingnirwana@gmail.com . Meld je snel aan want vol = vol. Aanvang: 19:00 uur Meervensedijk 4 Lierop // € 10,00 euro.
 


 

Dinsdag 13 december 2016:
Van Gerard Geutjens kregen wij het bericht dat Mientje Hurkmans afgelopen zondag 11 december op 88-jarige leeftijd is overleden.
A.s. vrijdag 16 december zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.


 

 

 


 

Dinsdag 13 december 2016:
A.s. zondag 18 december vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken in de Vurherd. E.e.a. wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor de versnaperingen. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 Dinsdag 13 december 2016:

 


Na Lierop JO19 (vroegere A1) vorige week, was het afgelopen weekend de beurt aan JO17 (B1) om kampioen te worden in de 3e klasse 204 van de najaarscompetitie. Daarvoor was nog een overwinning nodig op het op de derde plaats staande Bruheze. Waren vorige wedstrijden vaak een of twee spelers van het team ‘de klos’ omdat ze zich op moesten offeren om met het met personele problemen kampende JO19 mee te doen, nu waren ze compleet en konden Tim van Bussel en Kevin Geerts gelukkig meedoen met ‘hun’ eigen complete team. In tegenstelling met vorige wedstrijden was het deze keer niet zo gemakkelijk om ruim afstand te nemen van de tegenstander. Topscorer Daan Hooglugt wist echter voor de rust twee keer het net te vinden en Tim van Bussel een keer. De tweede helft ging het wat moeizamer maar kwam de voorsprong niet echt in gevaar en hoefde keeper Nick van Gennip slechts éën keer te vissen waardoor met de eindstand van 1-3 het feest voor de Lieroppenaren kon beginnen. Met nog 1 wedstrijd te gaan (komende zaterdag uit tegen Mierlo-Hout) is het voor de achtervolgers niet meer mogelijk om Lierop te achterhalen.
In Lierop aangekomen werd het feest gevierd middels vuurwerk en een ‘flink’ rondje op de platte wagen door Lierop. Daarna werd het kampioenschap gezamenlijk voortgezet tot in de late uurtjes. Al met al een geslaagde eerste competitiehelft van een goed bij elkaar passend team (en leiders natuurlijk). Op naar de voorjaarscompetitie!
Enkele feitjes op ‘n rij: Het doelgemiddelde in de tot nu toe 8 gespeelde wedstrijden is: 80 voor en 9 tegen. Grootste overwinning 18-0. De spitsen scoorden er driftig op los. Topscorer werd Daan Hooglugt. Hij nam 30% van de treffers voor z’n rekening. Bjarne vd Biggelaar en Nick Klein Zieverink volgden met 21% en Wout Sweegers werd goede derde met 13% van de totaal gemaakte treffers. De rest van de treffers kwamen van de middenvelders en achterhoedespelers (Jan Raijmakers en Willem Hoeben scoorden ieder 1 keer!).
Op de foto van links naar rechts: Boven: Kevin Geerts, Bjarne vd Biggelaar, Diederik Muskens, Wout Sweegers, Daan Hoolugt, Nick van Gennip, Wietse Maas, Jan Raijmakers, Willem Hoeben en Jonas Heijblom. Onder: Marc Gubbels, Nick Klein Zieverink, Tim van Bussel en Willem Basten. Leiders/coaches: Koen Sijbers, Lars van Grotel, Willy vd Elsen, Jan van Lieshout en Leon Verstappen.
 Dinsdag 13 december 2016:

 


Afgelopen vrijdagavond werd voor de eerste keer een uitwisselingsconcertje georganiseerd door Young Dynamic Fanfare Lierop en de jeugd van Someren-Heide. Volgens de organisatie is dit zeker voor herhaling vatbaar. Het was mooi om te zien hoe goed het contact van de jeugd met elkaar is. Zowel het publiek als de deelnemers waren enthousiast. Jerica van Gastel dankt alle aanwezigen voor de leuke avond en wenst iedereen namens de organisatie fijne Kerstdagen en een bijzonder mooi 2017. Zie ook de foto’s.
 


 

Maandag 12 december 2016:

 


We hebben er weer een nieuwe Lieropse Link bij: 'Samen met Elly'.
Elly van Schalen liet ons weten dat ze na een flinke voorbereiding erg trots is om te kunnen vertellen dat haar website - met dank aan Advertize Reclame - online staat.
Op de homepage stelt ze zich voor...
'Wanneer ik vroeger bij oma op bezoek kwam zei ze altijd “Elly wat fijn dat je er weer bent.”
Gezellig een kopje koffie of thee drinken, samen praten. Een klein gebaar maar zo dankbaar. Met deze herinnering in gedachten is het idee over “Samen met Elly” ontstaan. Ook voor anderen wil ik iets betekenen waardoor er een glimlach verschijnt. Daar doe ik het voor!, Was getekend, Elly van Schalen'. Zie ook haar website voor de verdere informatie.
 


 

Zondag 11 december 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam Acfis in de 4e minuut door een sprintje voorbij doelman Bob van de Laar van Van Gennip; 0-1. Langzaam maar zeker kreeg Van Gennip meer grip op de wedstrijd, mede door gedisciplineerd spel. Na goed doorlopen schoot Bart Sijbers de 1-1 binnen in de 12e minuut. Vijf minuten later kwam Van Gennip op 2-1 door een treffer van Bart van Lierop en in de 25e minuut kopte Rob Hurkmans uit een rebound raak, 3-1 eindstand.
Het Jagershuis gaf Rehband in de eerste 20 minuten geen kans. Jagershuis scoorde zelf wel 5 keer, 5-0. Rehband kwam tussen de 24e en 28e minuut terug tot 5-3 en in de slotminuut scoorden beide teams ieder nog een keer. Voor Van Gennip troffen Rob van den Sluijs, Daan Kuijpers en Thijs van Heugten(4x) doel, 6-4.
Topparty bleek niet te zijn opgewassen tegen koploper Berkvens. Na de 1-0 voor Berkvens in de 2e minuut kwam Topparty terug tot 1-1, waarna Berkvens de voorsprong uitbouwde tot 5-1 voordat Topparty voor de 2e keer succesvol was. Daarna scoorde Berkvens nog twee keer. Voor Topparty scoorden Hidde Maas (bekeken bal net langs de paal) en Bert Meeuws hoog in het doel; 7-2.
 


 

Zaterdag 10 december 2016:

 


Van de slappers Jan-Willem en Rick kregen we onderstaand bericht over de 'stukskes' op de Prinsenreceptie van Prins Paul d'n urste.
'Op zondag 15 januari zal de jaarlijkse prinsenreceptie plaatsvinden voor onze nieuwe hoogheid. Deze receptie zal starten om 13.30 uur en plaatsvinden in onze residentie zaal Nellie van Oosterhout. Om deze dag voor iedereen zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen willen wij een oproep doen aan degene die een stukje willen doen.
Laat dit voor 22 december weten via de mail naar jwneervens@kpnmail.nl .
Het zou ook heel fijn zijn als er een tijdsduur bij vermeld kan worden. Tussen kerst en nieuw zullen wij dan de geplande tijd retour sturen. Bij latere aanmeldingen zijn wij genoodzaakt deze achteraan te plannen.
Laten we er met z'n allen weer een mooie en gezellige middag van maken!'

 Zaterdag 10 december 2016:

Marcel Pansters stuurde ons namens de begeleiding bij Stichting Florancia een uitnodiging voor hun Kerstmarkt op 14 en 15 december tussen 13.00 en 16.00 en tussen 18.00 en 21.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vrijdag 9 december 2016:

 


Om het recycleproces zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je goed in de gaten houdt wat je precies in de groene container gooit. Anders moet achteraf met extra handelingen het afval ‘schoon’ gemaakt worden. Dat kost weer energie. Of soms is afval zelfs zo vervuild dat het niet gerecycled kan worden.
Wat er wel en niet in mag zie je op de gemeentepagina. Ook etensresten mogen in de groene container, of dat nu gekookt is of niet. Dat was vroeger anders, maar mag nu in de groene container. KIJK maar (ook voor handige tips en hoe en wanneer de groene container aan de straat kan worden gezet).
 


 

Donderdag 8 december 2016:
Ralf (SV Lierop) stuurde de uislag van de verkiezing Kei van de Week;
‘Bart van Brussel is deze week Kei van de Week. Nadat alle stemmen geteld waren bleek dat hij 57% van de 446 stemmen heeft gekregen. Hiermee bleef hij zijn concurrenten ruim voor.
Aanstaande zaterdag zal er in het Eindhovens Dagblad een interview staan met Bart. Iedereen bedankt voor zijn/haar stem!’
 

 

 

 

 

 


 

Woensdag 7 december 2016:
Susanne en Harrie Gubbels houden komend weekend weer hun jaarlijkse kerstshow.
De kofie en thee staat klaar vanaf 09.00 tot 17.00 uur op beide dagen op de Hogeweg 1-B.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dinsdag 6 december 2016:

 


Wederom een nominatie bij SV Lierop voor Kei van de Week:
Na zijn goede wedstrijd afgelopen zondag tegen MVC, die hij bekroonde met twee doelpunten en een assist, heeft het Eindhovens Dagblad Bart van Brussel genomineerd voor Kei van de Week.
Zijn concurrenten zijn Mustik Erdogan (RKPVV) en Floris Boon (ASV'33)
http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/sportskoen-nl-kei-van-de-week/kies-de-eindhovense-en-helmondse-sportskoen-nl-kei-van-de-week-1.6708247
Stemmen kan tot woensdagochtend 8.00 uur. Vergeet niet je stem te bevestigen via je email!
 Dinsdag 6 december 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen van SV Lierop:
‘Lierop JO 19 ongeslagen kampioen!
Afgelopen zaterdag heeft onze jeugd van JO19 de titel officieel binnengehaald.
De wedstrijd tegen onze buren van Someren (onder uitstekende leiding van scheidsrechter TH uit L) werd overtuigend in een 2-5 overwinning omgezet. Hierdoor werd de titel officieel een feit. Spelers, leiders, trainers en andere betrokkenen van harte gefeliciteerd met deze puike prestatie en veel succes in de voorjaarscompetitie!’
 Dinsdag 6 december 2016:

 


Gisteren heeft St.Nicolaas bij zijn bezoek aan 't Rendal een extra cadeautje uitgedeeld nl. voor alle kinderen een originele "Join the pipe" bidon. Meer lezen kun je in bijgaand artikel wat dinsdag in de "Schoolbel" staat. Alle kinderen van de basisschoolleeftijd die NIET in Lierop naar school gaan( maar wel b.v. naar de Brigantijn, Ranonkel of anderszins) kunnen zo'n gratis bidon afhalen bij Ben van Bussel, Hemelaar 10 .
Stichting “Join the pipe” is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom het bouwen van de langste waterleiding  om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. “Join the Pipe” promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financieren zij schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.
 


 

Dinsdag 6 december 2016:

 


Riky Peeters van der Schouw stuurde ons mooie foto’s van een winters Lierop. Maar door personele omstandigheden kan Slaponline ze nu niet plaatsen.Maar gelukkig hebben onze collega’s van Siris ze wel geplaatst.

Kijk hier voor de foto’s.
 


 

Maandag 5 december 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen op de redactie van Ria en Peter van Schalen:
‘Ook dit jaar doen wij weer mee met de inzamelingsactie van Omroep Brabant tbv de voedselbank. Deze actie start a.s. maandag 5 december en duurt t/m zaterdag 10 december. De tijden waarop U de voedselpakketten bij ons kunt inleveren zijn:
Alle dagen van 17.00 uur tot 20.00 uur, en op afspraak. Ons telefoonnummer is: 0492-331453,
Ria en Peter van Schalen, Somerenseweg 27, 5715 AG Lierop.’
 


 

Zondag 4 december 2016:

 


Afgelopen vrijdag stond de derby Helmond Sport – Eindhoven op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor Helmond Sport omdat de periodetitel in zicht komt. Deze wedstrijd werd mede geleid door assistent scheidsrechter Ralf van Vlokhoven, die aan een mooie carriere bezig is.
 


 

Zondag 4 december 2016:

 


We lazen dit op de website van SV Lierop:
Wij zijn blij te kunnen vertellen dat Harold ook het komende seizoen hoofdtrainer zal zijn van SV Lierop.
Dit omdat zowel de selectie, onze technische commissie alsmede het hoofdbestuur vindt dat wij met Harold een goede trainer hebben en Harold daarnaast ook persoonlijk goed past binnen SV Lierop. Ook Harold heeft aangegeven dat hij het erg goed naar zijn zin heeft en graag een jaar verder wil. Kortom, er is volop vertrouwen in elkaar om ook in het 5e seizoen er samen iets moois van te maken.
Harold proficiat en maak er een mooie, plezierige en sportief geslaagde periode van, Hoofdbestuur SV Lierop
 


 

Zondag 4 december 2016:
Wij kregen het volgende bericht binnen van Fanfare St. Willibrordus:
‘De laatste maand van het jaar is weer daar. Dat betekent, net als elk jaar, dat we als vereniging het jaar gaan afsluiten. Dit doen we tijdens het traditionele oudjaarsconcert welke plaats vindt op zaterdag 17 december. Niet alleen vieren we samen met u de afsluiting van alweer een mooi jaar waarin Lierop Live ‘on the move’ een grote rol speelde. Ook nemen we op deze speciale dag afscheid van onze dirigent, Roger Cobben. Hij is bijna 14 jaar actief geweest als dirigent van onze fanfare. Om hem te bedanken voor alle mooie jaren zullen we hem tijdens het oudjaarsconcert in het zonnetje zetten.
De fanfare, slagwerkgroep en jeugd zullen de avond muzikaal invullen. Daarnaast hebben verschillende groepen iets voorbereid. Zij zullen op een leuke, verrassende en ‘eigen wijze’ afscheid nemen van Roger. Natuurlijk bent u van harte welkom tijdens deze avond. De deuren zijn open v.a. 19.30 uur waarna we om 20.00 uur van start gaan in de grote zaal van De Vurherd. Het programma eindigt omstreeks 23.00 uur. Voor degenen die gezellig willen kletsen en een drankje na willen doen zal vanaf dat moment de foyer open zijn.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op zaterdag 17 december a.s. Graag tot dan!’
 Zondag 4 december 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie zijn de uitslagen in de hoofdklasse als volgt;
Berkvens –v. Gennip 7-2, 2e klasse: Zunneke - Random United 1- 7
Na verlies tegen van Gennip vorige week in de beker stelde Berkvens nu orde op zaken tegen dezelfde tegenstander. Het werd een ruime 7-2 overwinning voor Berkvens door doelpunten van doelman Tim Vinken, Robin van den Aker(2x), Luuk Hoeben, Geert Raijmakers(2x) en Devi Fondon. Voor van Gennip schoten Guus Berkers en Rob Hurkmans raak.
Het Zunneke kreeg flink klop van Random United. Pas bij een 0-5 achterstand in de 19e minuut zag Martien van Heugten kans om de eer voor het Zunneke te redden. Het werd uiteindelijk 1-7 door doelpunten van Michel Nijssen(2x), Ruud de Boer(2x), Thomas Leenen, Hafid Zeroual en Ralf Pijnenburg voor Random United.
 Zondag 4 december 2016:

 


Marjan van Eijk stuurde de volgende uitnodiging;
‘Wij willen jullie graag van harte uitnodigen voor de uitwisseling tussen onze Young Dynamic en de jeugd van Someren Heide.
Deze vindt plaats op vrijdag 9 december. Aanvang 19.00 uur in de Vurherd.
 


 

Zaterdag 3 december 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen van toneelvereniging Profiel:
‘Bent U /jij ook wezen kijken naar de voorstelling van toneelvereniging proFiel ??
En ook zo genoten van het mooie stuk DE Belofte..?
Zou U /jij ook wel eens zo willen schitteren in ‘n grote of kleine rol??
Dat kan ,wij repeteren altijd op de maandagavond.
Kom trek de stoute schoenen aan iedereen kan spelen,we hebben ‘n gezellig team. Inlichtingen : 0624295793’
 Zaterdag 3 december 2016:
Team Pastoor Outdoor stuurde het volgende bericht:
.Vanaf deze maand geven we iedereen die geïnteresseerd is in buiten bewegen, de gelegenheid Bootcamp Lierop maarliefst 4 keer uit te proberen met een MINI-rittenkaart. Deze kost slechts € 15,00. We starten iedere zaterdag om 10.00 uur bij de parkeerplaats van Pastoorke van Moorsel. Aansluitend is er de gelegenheid om een lekker kopje koffie te drinken in het gezellige boscafe.
Meer interesse, neem even contact met Pastoor Outdoor op via www.pastooroutdoor.nl  of kom gewoon lekker meedoen en vraag onze instructeur Lisa of Jeffrey om meer informatie.
Met vriendelijke groet, Inge Keltjens
Team Pastoor Outdoor www.pastooroutdoor.nlinfo@pastooroutdoor.nl
06-25 51 46 94
 


 

Vrijdag 2 december 2016:
Stichting Evenementen Nirwana gaat volgend jaar het seizoen 2016/2017 op een meer dan waardige manier afsluiten. In het Hemelvaartsweekend van vrijdag 26 mei 2017 en zaterdag 27 mei 2017 organiseert Nirwana het open lucht evenement ‘Nirwana Live’.
Op zaterdag 27 mei 2017 zullen achtereenvolgens Haevn, The Pilgrims, Caro Emerald, Miss Montreal en Marco Borsato optreden. Met deze namen hebben we de top van de Nederlandse popindustrie binnen gehaald en zijn we er van overtuigd dat het een geweldige dag gaat worden. De entree voor deze dag bedraagt € 35.
Op vrijdag 26 mei 2017 volgen er optredens van de beste bands uit de Nederlandse popindustrie. Welke namen dit zijn zullen we op 16 januari 2017 bekend maken. De entree voor deze dag bedraagt € 30.
De kaartverkoop voor beide dagen is per direct gestart en kaarten kunnen gekocht worden via de website & facebookpagina van Nirwana Live of via onderstaande link. Het is daarnaast ook mogelijk om consumptiemunten in de voorverkoop te kopen tegen een gereduceerd tarief.
Nirwana Live zal plaats vinden in Lierop en zal zoals gezegd in de openlucht plaats vinden.
Voor meer informatie of het kopen van tickets kun je terecht op www.nirwanalive.nl  of www.facebook.com/nirwanalive  of https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/QMWWZHB6/language/nl
 Vrijdag 2 december 2016:
Een jaar geleden ging een afzonderlijke commissie die gevormd is door leden van het Seniorenorkest Groot Someren aan de slag om te onderzoeken of het mogelijk was een dergelijk concert te organiseren.
Nu een jaar later is het dan zover. De commissie is er in geslaagd om een gelegenheidsorkest samen te stellen waarbij een goede verdeling tussen de verschillende instrumenten kon worden gevormd.
Dit kon gebeuren omdat leden, kinderen en kleinkinderen van de leden vol enthousiasme op dit initiatief hebben gereageerd en spontaan tijdens verschillende repetities aan de slag zijn gegaan. Zo is er uit de verschillende families een gelegenheidsorkest ontstaan van zo’n 40 personen.
De toehoorders zullen verrast staan hoe dit toch wel zeer aparte concert met jonge en oudere muzikanten o.l.v. dirigent Rogier Cobben zich aan u zal voorstellen.
Verder treedt na de pauze nog voor u op de “Millusse Kapel” onder leiding van
Marius Heesmans.
We nodigen iedereen uit hiervan mee te komen genieten op:
Zondag 11 december – Aanvang 14.00 uur -  ENTREE GRATIS
Locatie: “De Einder” Einderplein 1, 5712 CE Someren Eind
 


 

Vrijdag 2 december 2016:
Op donderdag 13 oktober heeft de dorpscoöperatie Lierop Leeft, in samenwerking met de KBO, een bijeenkomst georganiseerd met als thema "op weg naar een dementievriendelijk Lierop". Hiervoor was grote belangstelling; zo'n 80 mensen waren aanwezig.
Tijdens deze avond is er informatie gegeven over een aantal landelijke en plaatselijke ontwikkelingen rondom dementie.
Vervolgens hebben de aanwezigen aan de hand van een aantal stellingen aan kunnen geven waaraan zeker aandacht geschonken zou moeten worden in ons dorp. Er is vooral behoefte aan meer kennis over dementie om o.a. herkenning te vergemakkelijken en te leren hoe om te gaan met mensen met dementie. Ook vindt men het erg belangrijk dat dementerenden zo lang mogelijk in Lierop kunnen blijven wonen.
Om deze wensen concreet in te vullen wordt er op 8 december een bijeenkomst georganiseerd die bedoeld is voor de mensen die hier actief mee aan de slag willen.
Vivian de Vree en Sanne Stultiëns, casemanagers van respectievelijk De Zorgboog en Savant, en Truus van Otterdijk van Onis Welzijn zullen op deze avond inhoudelijk ingaan op deze thema's.
Na de pauze willen we afspraken maken over hoe we een en ander verder uit gaan werken om uiteindelijk te komen tot een dementievriendeljk Lierop.
Wellicht dat u op 13 oktober verhinderd was maar dat u toch graag mee wilt werken. Dan willen we u graag uitnodigen voor deze bijeenkomst die gehouden wordt op donderdag 8 december van 19.30 tot 21.30 uur in de Vurherd.
 


 

Donderdag 1 december 2016:
Francis van de Westerlo stuurde ons onderstaand bericht...'
'Eefje van Stiphout en ik zijn op zoek naar kinderslippers, sneakers en voetbalschoenen t/m maatje 36. Gedragen is geen probleem zolang ze nog een 2e ronde (of 3e) mee kunnen. Kapotte schoenen nemen we niet in, die hebben ze namelijk zelf al.
We gaan in juli 2017 naar Rwanda om kennis te maken met het land waar Eefje in 2015 heeft gewoond en om 'haar' kindjes van schoentjes te voorzien! Jullie hebben dus even de tijd om te verzamelen maar mocht het gevraagde nu al in de weg staan dan horen we dat graag en starten we de verzameling. zie onze facebookpagina.'
 Donderdag 1 december 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen van Ralf;
‘Bij deze de uitslag van de stemming van Kei van de Week:
Robin Kemper van Bruheze is Kei van de Week geworden. Hij kreeg 37% van de stemmen.
Ralf van de Laar eindigde op de derde plek, met 29% van de 385 stemmen. (Rick Krekels van Helenaveen werd tweede met 34% van de stemmen)
Iedereen bedankt voor het stemmen! Groeten Ralf’
 Donderdag 1 december 2016:
Aanstaande zaterdag 3 December wordt er weer kleding en schoenen opgehaald door diverse verenigingen in geheel someren. Zet uw kleding en of schoenen vanaf 9 uur langs de weg. De volgende ophaaldatum is zaterdag 4 februari. De kleding en schoenen kun je ten alle tijden inleveren bij Wim van de Eijnden otterdijkseweg 5 op de aanhanger in de veldschuur. Verder wil ik iedereen bedanken voor het steunen van de verenigingen die toch maar weer elke maand zijn ronde maken om iets bij te verdienen voor zijn vereniging. Fijne feestdagen. Namens de zes verenigingen.
  

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)