Foto's Golden Earring klik hier.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lierop Live: vrijdag 31 mei:


ANNEKE GRONLOH: Indisch tieneridool uit Eindhoven dat begin jaren '60 vier nummer 1-hits scoort maar net zo snel weer uit de hitparade verdwijnt als ze binnenkwam. Desondanks blijft ze een van de meest gewaardeerde Nederlandse zangeressen en groeit zelfs uit tot een levende legende van de lichte muziek die vooral in Azië erg populair blijft.

 

 

 

 

BIOGRAFIE:

1942 

Grönloh wordt geboren in Tondano op het eiland Noord-Celebes in Indonesië. Haar vader, de Haagse sergeant-majoor Grönloh, verblijft in een krijgsgevangenenkamp. Van de Japanse bezetters krijgt Anneke de naam Yokkotjang, dat 'klein zusje' betekent en haar jeugd brengt ze grotendeels door in het kamp waar haar moeder een belangrijke rol vervult in het hoog houden van het moreel onder de vrouwen en kinderen.

1949 

Na de oorlog vertrekt het gezin naar Eindhoven. Op school is Grönloh actief bezig met cabaret. Ze treedt op voor militairen in Duitsland en België onder de artiestennaam Yokkotjang.

1955 

Op het lyceum komt ze in contact met Peter Koelewijn die een klas hoger zit en zijn eigen band heeft: The Rockets. Ze treedt met hen op en verwerft enige faam onder de naam Miss Dynamite. Na het behalen van haar diploma vindt Grönloh werk bij het secretariaat van de DAF-fabriek. Later promoveert ze naar de tekenkamer.

1959 

Op 19 december wint Grönloh de talentenjacht Cabaret der Onbekenden in het Eindhovense Carlton met het liedje Ma, He's Making Eyes At Me. Phonogram biedt haar een platencontract aan.

1960 

Grönloh's debuutsingle Asmara verschijnt, een Maleis liedje dat ze zelf heeft geschreven. In tegenstelling tot in Nederland, wordt het nummer in Singapore een grote hit en staat het drie maanden in de hitparade. Volgende singles brengen haar ook in Nederland enige naamsbekendheid. Naast tienerliedjes verschijnen er ook platen in het Maleis en met The Dutch Swing College Band.

1962 

In augustus stoomt de single Brandend Zand regelrecht door naar de eerste plaats in de hitparade en de doorbraak van de zangeres is een feit. Binnen korte tijd groeit ze uit tot Nederlands eerste tieneridool. De volgende single Paradiso verdrijft Brandend Zand van de eerste plaats en voert in oktober wekenlang de hitlijst aan. Het album So Long verschijnt. In december vertrekt Grönloh naar Singapore voor een tournee met The Dutch Swing College Band. Haar populariteit neemt ongekende vormen aan. Er zijn politie-escortes nodig om haar naar de bühne te begeleiden. In Maleisië wil men Oh Malaysia, de Engelse uitvoering van Brandend Zand, uitroepen tot nationaal volkslied.

1963 

In maart en in juni scoort ze wederom twee nummer - 1 hits: Soerabaja en Cimeroni. In oktober bereikt Wladimir de Top 3. De plaat Surprise Album verschijnt. Ook in Duitsland wordt enthousiast gereageerd op Das Wird Ein Wochenend en andere Duitstalige opnamen. De KRO geeft Grönloh haar eigen TV-show die ze ruim drie jaar zal blijven brengen.

1964 

In januari doet de single Rozen Hebben Doornen het goed. In het voorjaar vertegenwoordigt ze Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Het lied Jij Bent Mijn Leven is geen groot succes, maar haar voordracht verwerft de internationale persprijs en de publieksprijs.

1965 

Door de snelle opkomst van de Merseybeat is er geen plaats meer in de hitparade voor Grönloh. Ze scoort geen hits meer maar is wel de 'leading lady' in de befaamde Sleeswijk revue in Carré. Ze brengt een allround programma van nationale en internationale liedjes.

1966 

Het album Anneke Nu verschijnt, waarvan geen singles worden uitgebracht. Ondanks het uitblijven van hits, blijft ze gewoon doorgaan met zingen. Er volgen tournees door Indonesië en Grönloh neemt deel aan songfestivals in Spanje, Portugal, Griekenland en het voormalig Joegoslavië, waar haar Servische liedjes met goud worden bekroond.

1967 

Het album Asmara verschijnt.

1969 

Grönloh zingt op het festival in Montreux. In eigen land staat ze naast Ramses Shaffy in de theatershow Shaffy Verkeerd. Daarnaast behoort ze tot de vaste solisten in de televisieshow Studio Anno.

1973 

In juli bereikt de single Hasta La Vista Manana de tipparade. Anneke Grönloh blijft een gewaardeerd artieste, ondanks dat haar platen niet goed verkopen. In het Verre Oosten is ze evenwel nog altijd een ster.

1979 

Rond deze tijd opent Grönloh met haar man restaurant Het Koetshuis in Eindhoven. Al gauw blijkt dat het horecaleven niet te combineren valt met haar drukke podiumagenda want de publieke belangstelling voor Anneke Grönloh neemt weer toe. Er verschijnt een nieuwe Indonesische plaat: Liedjes Van Verlangen.

1980 

Het album Liedjes Van Verlangen verschijnt.

1982 

Het album Voor Jou verschijnt.

1986 

In juli bereikt de single Santo Domingo de tipparade. Grönloh legt zich toe op de jazz, een van haar favoriete genres. Rond deze tijd treedt de zangeres op in het TV-programma De Soundmixshow van Henny Huisman waarin zij Tina Turner imiteert. Het blijkt dat haar stem wonderwel goed past bij melodieuze rock. Grönloh neemt het nummer op in haar bühnewerk en maakt er een aangepaste plaat-opname van.

1987 

Het album 25 Jaar Anneke Grönloh verschijnt.

1992 

Het album My One And Only Love verschijnt, een album met blues, jazz en ballads.

1993 

Mies Bouwman zet Grönloh in het zonnetje in het TV-programma De Hoofdrol. Grönloh maakt een TV-special met de theatergroep Jeans en geeft een benefiet-concert met The Dutch Swing College Band in Amsterdam. Op het maatschappelijk vlak houdt ze zich bezig met de taboe-doorbreking rond AIDS. In december verschijnt de single That’s What Friends Are For waarvan de opbrengst ten goede komt aan het AIDS-fonds.

1994 

In december 1994 viert Anneke haar 35-jarige artiestenjubileum. In Singapore zingt zij voor 30.000 enthousiaste fans nog eens haar grote hits. Terug in eigen land verzorgt ze een optreden in een uitverkochte Stadsschouwburg in Amsterdam. Op dezelfde dag verschijnt een nieuw Nederlandstalig album, compleet van tekst voorzien door Jan Rot. De single 'Als een kind' is wekenlang in de hitlijsten te vinden.

1995 

Op de wereld AIDSdag verschijnt de single You Are A Star, een duet met Lucas Vermaat, penningmeester van de Limburgse HIV Vereniging.

1997 

Grönloh wordt door koningin Beatrix benoemd tot 'Officier in de Orde van Oranje Nassau'. En ze staat dan inmiddels vijf keer vermeld in het Guinness Book of Records. Onder meer de langste nummer 1 notering (24 weken), het langst met een plaat in de hitparade (37 maanden) en vier nummer 1 hits in elf maanden tijd. Deze records staan al ruim 31 jaar op haar naam. Eind 1997 verzorgt Grönloh een uitgebreide concerttournee in Singapore en Indonesië. Ook wordt ze benaderd met het voorstel haar levensverhaal te verfilmen.

1998 

In maart gaat in De Kleine Komedie te Amsterdam onder de titel 'Gevoelens' haar nieuwe theatertoumee in premičre.

1999 

Op 12 oktober 1999 wordt in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag het veertigjarig artiestenjubileum van La Grönloh gevierd. Naast de lancering van een cd vol Golden Oldies en een geheel nieuw Indonesisch album, gaat Grönloh op wereldtournee. In december vliegt ze naar Singapore, Indonesië, Penang en Kuala Lumpur. De toer wordt in februari 2000 afgesloten met concerten in de Australische steden Sydney, Melbourne en Perth. Aan het eind van het jaar daagt ze platenmaatschappij Universal, waaronder tegenwoordig de platenlabels Philips en Decca vallen, voor de rechtbank. Ze claimt enkele miljoenen guldens aan achterstallige royalties te goed te hebben over de meer dan 20 miljoen platen die ze in de loop der jaren voor het bedrijf heeft verkocht.

2000 

Grönloh toert uitgebreid door Indonesië en neemt een nieuw album op dat eerst in haar geboorteland uitkomt.

2002 

Ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag geeft Grönloh onder de titel "Anneke Grönloh: The Birthday Concert" twee galaconcerten: op 7 juni in Singapore en op 14 juni in de Koninklijke Schouwburg Den Haag.

 FRANK EN MIRELLA: Brabants zangduo met romantisch getinte liedjes over vissers en verre landen. Frank Mortiers heeft inmiddels drie Mirella's 'versleten'.

 

 

BIOGRAFIE:

1963 - 1969  

De in Bergen op Zoom geboren Frank Mortiers begint als drummer in een onbetekenend skiffle-groepje. Hij geeft zijn drummersloopbaan op, omdat hij zich realiseert dat zijn talenten op een ander terrein liggen.Na achtereenvolgens deel uitgemaakt te hebben van een cabaretgroep, een soldatenkoor en een amateurtoneelgezelschap treedt Mortiers toe als zanger van de beatgroep 19th Dimension. Na drie jaar zonder succes valt de groep uiteen. Mortiers richt een close harmony-groep op, Art Gallery. Die groep komt niet van de grond, maar éen van de meisjes van de groep is Mirella, die van Indonesische afkomst is. Frank gaat met haar verder als zangduo, zingend in het Engels en begeleid door de groep The Midnight Special.

1972 

Het duo wordt ontdekt door Jack de Nijs (artiestennaam Jack Jersey). Op zijn aanraden besluiten Frank en Mirella in het Nederlands te gaan zingen. De eerste single Met Jou Alleen wordt geen hit, maar zet het duo landelijk wel in de schijnwerpers. Frank en Mirella staan onder contract bij Jack de Nijs, die een distributiecontract voor ze regelt bij platenmaatschappij Bovema.

1973 

De singles Cher Ami en Verliefd Verloofd Getrouwd belanden in de hitparade. Vanaf dat moment gaat het Frank en Mirella voor de wind. Zij treden op door het hele land.

1976 

De single De Deur Staat Altijd Open scoort matig, waarop het duo besluit het weer eens in het Engels te proberen.

1977 

Het liedje Good Times haalt de hitparade.

1979 

De single Ca, C'est La Vie wordt geschreven door Henny Vrienten, maar wordt geen hit. De b-kant De Verzonken Stad is een vertaling van Mortiers van Die Versunkene Stadt van het Duitse duo Adam & Eve. De zenders van de radiopiraten in het noorden van Nederland draaien dit nummer grijs, waarop platenmaatschappij Polydor besluit het nummer als A-kant uit te brengen. De inmiddels zes jaar durende privé-relatie van Frank en Mirella loopt ten einde.

1981 

De Verzonken Stad bereikt de vierde plaats in de Nederlandse Top 40. Mirella gooit de handdoek in de ring. Zij heeft genoeg van de showbusiness en heeft inmiddels een ander vriendje gevonden. In Marjan van Kampen uit Helmond vindt Mortiers een vervangster. Van Kampen was ontdekt door John Paay, de vader van zangeres Patricia Paay en vormde begin jaren zeventig het duo Theo en Marjan (bekend van o.a. Hé Schat en Hela Kom Met Me Mee) en later Cees en Marjan. (bekend van Hoe Lang Zou 't Duren). De eerste single met de tot Mirella omgedoopte Marjan wordt niet meteen een succes. Na Regen Komt Zonneschijn komt niet verder dan de tipparade.

1983 

De Vissers van San Juan bereikt de vijftiende plek in de hitparade, de grootste hit met de nieuwe bezetting.

1988 

Heimwee Naar De Zee is een conceptplaat die het duo samen met de Kermisklanten maakt. Onder productionele leiding van Peter Koelewijn. De plaat verkoopt naar behoren (zo'n 85000 stuks).

1993 

Frank en Mirella scoren een kleine hit met Mykonos dat tot stand komt insamenwerking met Peter Koelewijm.

1995 

Het duo maakt in samenwerking met Pierre Kartner een plaat, maar de singles floppen stuk voor stuk.

1996 

Na het floppen van de single Cara Mia kiest Marjan voor een solo-carričre. Mortiers moet weer op zoek naar een nieuwe Mirella. Karin Goverde, de dochter van Mortiers' producer en zakelijk leider Jan Boezeroen is de uitverkorene.

1997 

De single Sierra Madre schopt het niet tot een hit. In Oostenrijk wordt het nummer een echte aprčs-ski-hit door toedoen van de Zillertaler Schützenjäger.

1998 

Het duo Frank en Mirella bestaat 25 jaar.

2000 

Mirella brengt een solo cd uit met Indische liederen.

 HAVENZANGERS: Landelijk zeer populaire vijfmansgroep uit Arnhem en Apeldoorn die al sinds het midden van de jaren '70 typisch Nederlandse feesten- en partijenmuziek maakt. Per album gaan er gemiddeld 130.000 exemplaren over de toonbank.

 

 

 

 

 

 

BIOGRAFIE:

1977 

De Havenzangers worden opgericht. De eerste bezetting is: Henk Pleket (zang/gitaar),Theo van Londen (drums/zang), Hugo van Rijswijk (saxofoon/accordeon), Frans van Londen (bas / zang) en Willem van de Brink (accordeon/keyboard). De Havenzangers scoren hun eerste hit met de single Aan Het Strand Stil En Verlaten. Het debuutalbum met dezelfde titel verkoopt 200.000 exemplaren in Nederland. Deze succesvolle single wordt drie opeenvolgende jaren gevolgd door een reeks aan hits.

1984 

Na een iets minder succesvolle periode besluit de groep een Engelstalige medley (De Country-Dans) op te nemen. De vrouw van een naar Canada geëmigreerde vriend vraagt een optreden van De Havenzangers voor haar verjaardag, waarop de groep naar het Noord-Amerikaanse continent vertrekt voor een aantal optredens voor Hollandse vrouwen die met Canadezen getrouwd zijn. Hoogtepunt uit die tournee is een optreden in het televisieprogramma Good Morning America. In 1987 en 1989 doet de groep opnieuw de Verenigde Staten en Canada aan.

1989 

Onder de vlag van een nieuwe platenmaatschappij (CNR) scoren De Havenzangers een hit met Rome, We Komen, dat uitgroeit tot een lijflied voor de Nederlandse voetballiefhebber. Trompettist Harry Nijkamp voegt zich bij de band.

1990 

De Gelderse groep heeft de smaak van voetbal te pakken en maakt in samenwerking met televisiepresentator Ron Brandsteder de cd Feest Met Oranje. Zij doen zelfs een nummer (Het Is Fijn In Italië Te Zijn) waar De Havenzangers het vocaal opnemen tegen voetballers Frank Rijkaard en Marco van Basten.

1991 

De Havenzangers brengen een plaat uit met Spaanse meezingers met Nederlandse teksten (Fiësta). De groep treedt niet alleen op tijdens feesten en partijen, maar speelt ook regelmatig in verzorgingstehuizen en voor geestelijk of lichamelijk gehandicapten. De fanschare van De Havenzangers is erg trouw. De actieve fanclub bestaat uit zo'n driehonderd leden. De voorzitster is Paula Kreekel uit Apeldoorn.

1992 

De Havenzangers breken met het management Leo Lukassen Entertainment B.V. De reden hiervoor is de vermeende financiële chaos bij het managementbureau. Pleket tekent een schuldbekentenis van twee ton.

1995 

Harry Nijkamp verlaat de Havenzangers.

1998 

Na een periode waarin hits uitblijven viert de groep haar twintigjarig bestaan met de release van de cd Vandaag Is Het Weer Een Feest, met de singles Vandaag Is Weer Zo'n Dag en Bij Ons In De Kantine Daar Werkt 'n Jacqueline. Na een jarenlange bodemprocedure bepaalt de rechter dat de band de twee ton schuld aan haar voorrmalige boekingsbureau moet betalen. Pleket zal deze schuld betalen. De overige bandleden hebben hun kortgeding tegen de ex-manager aangehouden. Dit geding was bedoeld om niet betrokken te raken bij de privéschuld van de zanger.

1999 

Naast De Havenzangers runt Mulder zijn eigen studiootje Zap Media Productions waar hij commercials, jingles en herkenningsmelodieen maakt.

2001 

De single Woeleboele is een bewerking van Wolly Bully van Sam the Sam and the Pharao's

 KOOS ALBERTS:Amsterdamse zanger van het levenslied. Ondanks een bijna fataal auto-ongeluk in 1987, waardoor hij in een rolstoel belandt, slaagt hij erin zijn zangcarričre voort te zetten.

 

BIOGRAFIE:

1984  Ras-Amsterdammer Koos Krommenhoek breekt pas op 37-jarige leeftijd door met het inmiddels tot klassieker uitgegroeide lied Ik Verscheurde Je Foto. Het verhaal gaat dat Koos Alberts als jongetje van zeven jaar oud er op uit gestuurd werd om zijn opa uit de kroeg te halen. Maar opa ging pas met hem mee als Koosje een liedje voor hem had gezongen. Aanvankelijk treedt de zanger regelmatig op tijdens bruiloften, feesten, op campings en in Amsterdamse kroegen. De luisteraars van een piratenzender op de radio komen met de artiestennaam Koos Alberts op de proppen. Hij wordt uiteindelijk ontdekt tijdens een talentenjacht in de Amsterdamse nachtclub Casa Rosso. In de finale van die talentenjacht adviseert de jury hem om met eigen nummers te komen. Via een advertentie in de krant komt de zanger in contact met componist Peter de Wijn, die hem het lied Ik Verscheurde je Foto levert. De carričre van 'Koos' raakt dan in een stroomversnelling. Een en ander komt tot stand onder toezicht van Joost den Draaijer alias Willem van Kooten, de ex-discjockey met een neus voor hits. Ik Verscheurde je Foto wordt een grote hit. Niet veel later schieten twee andere singles Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten en Waarom Ben Ik Met Kerstmis Zo Alleen? de hitlijsten in. Met deze drie gelijktijdige hitnoteringen breekt Alberts alle records en belandt hij in het Guiness Book of Records. De bij de gewone mensen zeer geliefde volkszanger behaalt binnen een week platina met het in november uitgebrachte titelloze debuut, waar alle eerste hits op staan. En dat terwijl het voormalige straatschoffie Koos Krommenhoek uit de Amsterdamse Jordaan eerst als anonieme metselaar in de bouw werkte en vervolgens een snackbar runde in het Noord-Hollandse dorp Sint Pancras. Alberts is inmiddels een ster en lijkt de schade van de jaren daarvoor in te willen halen. Hij doet soms zelfs 500 optredens per jaar.
1985  Alberts brengt het album Ik zal Je Nooit Vergeten uit. Het succes wordt moeiteloos geprolongeerd.
1986  De zeer productieve Alberts brengt twee albums in een jaar uit, te weten Koos Alberts III (dat pas veel later tot de gouden status reikt) en Kerst Met Koos, waarmee Alberts zich op het hoogste niveau weet te handhaven.
1987  Op 29 oktober valt Alberts in zijn auto in slaap. Hij draagt geen autogordels. Vlakbij zijn huis in zijn woonplaats Hierden in Overijssel vliegt hij uit de bocht en raakt hij levensgevaarlijk gewond. De doktoren verklaren hem zelfs korte tijd klinisch dood. Zijn ongeluk is een schok voor een groot deel van de Nederlandse samenleving en iedereen denkt dat het gedaan is met Koos Alberts als zanger.
1988  Platenmaatschappij CNR brengt na aandringen van Alberts zelf de in 1987 reeds opgenomen langspeler met de door André van Duin bedachte titel Het Leven Gaat Door uit. De plaat scoort weer binnen een week platina en de single Eenmaal Kom Jij Terug behaalt de tweede plaats in de top 40.
1989  Na een lange periode van revalidatie keert Koos Alberts terug in de Nederlandse showbiz, zij het in een rolstoel en met een veranderd stemgeluid. Het scherpe randje is er van af, want hij beschikt nog slechts over één stemband. De andere is verlamd.
1990  Alberts doet een uitgebreide comeback-tournee in het Nederlandse theatercircuit, met als klap op de vuurpijl een optreden in het Amsterdamse Concertgebouw. De opnamen van dat concert verschijnen op Koos Live.
1991  Met producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg neemt Alberts de single Eenmaal In Je Leven op, voorloper van het album Zolang Je Van Geluk Kunt Dromen. De nummers Niemand Zal Ooit Mijn Tranen Zien en Ik Zal Er Altijd Voor Je Wezen worden bescheiden hits. Voor het eerst schrijft Alberts zelf ook een aantal teksten.
1993  Alberts gaat door en brengt het album Wat Ik Je Zeggen Wil uit. De plaat haalt de gouden status (meer dan 50.000 verkochte exemplaren). De single Als Je Alles Hebt Verloren haalt de hitparade.
1995  Het album Samen Terug Naar Mokum bevat een aantal succesvolle Amsterdamse medleys, maar levert voor de verandering eens geen hits op.
1996  Met de single De Zomerzon (een duet met Yvon, de zangeres uit zijn band) scoort Alberts weer een hitje, terwijl de single Een Echte Kameraad (eveneens een duet, nu met Alberts' zoon Dave) blijft steken in de tipparade.
1997  Het alweer achttiende album Achter de Wolken Schijnt De Zon wordt opgenomen met producer van het eerste uur Bart van der Post, maar levert geen single-succes op voor de inmiddels vijftigjarige Koos. Samen met vriend en adviseur Jan Rijken opent Koos Alberts ondertussen een eigen assurantiekantoor te Harderwijk. "Ik weet als geen andere waarom mensen zich moeten verzekeren," zegt hij. "Door mijn ongeluk heb ik zoveel meegemaakt met verzekeringen dat ik heb besloten mensen te helpen en te adviseren."
1998  Het album Koos Alberts Zingt Hollandse Hits komt in mei uit. Van dat album wordt de single Hollandse Hitmedley getrokken. Ter gelegenheid van het wereldkampioenschap voetbal verschijnt Voetbalmedley WK '98. Het album Mijn Mooiste Kerstfeest scoort als vanouds en behaalt de gouden status.
1999  De single Echte Vrienden is de ankeiler voor de verzamelaar 15 Jaar Koos Alberts (2), die vanaf juni in de winkels ligt.
2000  Tijdens de jaarlijkse lintjesregen ontvangt Koos Alberts het lintje Ridder In De Orde Van Oranje Nassau. Alberts werkt inmiddels samen met de producers Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg. Op het hippe Lowlands-festival is Alberts speciale gast in de Foxtrot-tent.
2001  Het album Rondje Hollands, dat eind augustus verschijnt, bevat een medley van 60 bekende Nederlandse liedjes.


BONNIE ST. CLAIRE: Hoogblonde zangeres uit Rozenburg die aanvankelijk bekend wordt als rockzangeres met de band Unit Gloria. Halverwege de jaren '70 stapt ze over naar het Nederlandstalig amusementslied.

 

 

 

 

 

BIOGRAFIE:

1967 

Zangeres Bonnie St. Claire is een ontdekking van Peter Koelewijn, die de zeventienjarige ziet optreden in een Zeeuws vakantieoord. Hij geeft haar een platencontract, verzint haar artiestennaam en schrijft haar debuutsingle Tame Me Tiger. Tot ver in de jaren '70 blijft Koelewijn zich ontfermen over zijn protégé.

1969 

De single Marley Purt Drive/Let Me Come Home Mama verschijnt en wordt een bescheiden hit. Tijdens de eerste jaren van haar carričre wordt ze begeleid door diverse groepen: de Utrechtse Jets bij haar debuutsingle, de Haagse Nicols, het Brabantse Lotusland en de band Clover Leaf.

1970 

St. Claire scoort in september haar eerste hit: I Won't Stand Between Them. Ondertussen oogst ze veel succes op internationale songfestivals, waaronder die van Sopot en Tokyo.

1972 

Met D.C. Lewis zingt ze het duet That's Why, onder de naam Alias Bonnie & Lewis. In april bereikt de single Mańana Mańana bijna de top tien. Halverwege het jaar vervangt ze Robert Long in de band Unit Gloria en scoort met hen in december de top drie-hit Clap Your Hands And Stamp Your Feet. Een gelijknamig album verschijnt.

1973 

Clap Your Hands And Stamp Your Feet wordt ook een hit in Duitsland en Scandinavië. In mei scoren Bonnie St. Claire & Unit Gloria met Waikiki opnieuw een hit.

1974 

In maart bereikt St. Claire met Unit Gloria een plaats in de hitparade met het nummer Voulez-Vous. Het compilatiealbum The Rock Goes On verschijnt.

1975 

De single Rocco (Don't Go) met Unit Gloria en Peter Koelewijn wordt in oktober een bescheiden hit. In december verschijnt Een Heel Gelukkig Kerstfeest van Bonnie, Ronnie, Ciska, Nico, Willeke, Harmen, Ome Jan & Peter, allen prominente amusementsartiesten.

1976 

Het Nederlandstalige repertoire ligt St. Claire goed. Met het dramatische liedje Dokter Bernard bereikt de zangeres in juli de top tien. Een breuk met Unit Gloria lijkt definitief en de zangeres besluit haar muzikale koerswijziging verder uit te diepen. De opvolger Ik Ben Gelukkig Zonder Jou wordt een bescheiden hit. Het album Dokter Bernard En 11 Andere Grote Hits verschijnt.

1977 

De single Stop Me komt in februari niet verder dan de tipparade.

1978 

In december trouwt St. Claire met Albert 'Muis' Hol, gitarist bij Unit Gloria. Er komt een einde aan de jarenlange samenwerking met producer Peter Koelewijn.

1980 

Begin van het jaar verschijnt Het Grote Sprookjeslied van Corry, Alexander, Nico, Bonnie, Sandy & Willem, dat een bescheiden hitje wordt. Ook zonder Koelewijn blijkt ze zich goed te kunnen redden. Producer Roy Beltman voorziet haar van Pierrot, een liedje dat in mei de top vijf van de hitparade bereikt. Ook de opvolger Bonnie Kom Je Buiten Spelen wordt in oktober een hit.

1981 

Drie singletjes bereiken net aan de top veertig: De Roos, Merlijn en Vlieg Nooit Te Hoog. Het album Op Haar Best verschijnt.

1982 

Twee singles bereiken de tipparade: in mei Vreemdeling en in december een remake van een nummer uit 1970, I Won't Stand Between Them. In april verschijnt de single Een Kind, Een Kind van de gelegenheidsgroep Bonnie, Alexander, Dimitri, Willem, Lenny & Shirley. Het wordt geen hit.

1983 

In de jaren tachtig vertoont haar carričre een grillig verloop. Met Benny Neyman zingt St. Claire het duet Verder Valt Het Wel Mee, dat niet verder komt dan een tip-positie. De single Sla je Arm Om Me Heen, een bewerking van Agnetha Faltskog's Wrap Your Arms Around Me doet het beter en haalt bijna de top tien. De opvolger Kwart Voor Een blijft steken in de tipparade. Het album Sla Je Arm Om Me Heen verschijnt.

1984 

St. Claire vormt een gelegenheidsduo met de zangeres José (ex-Luv') en scoort in de zomer een hitje met Cassandra.

1985 

In februari komt het duet met Rob de Nijs, Weerzien, niet verder dan de tipparade. Bonnie & José behalen met Zoals Vrienden Doen wel een plekje in de top veertig. In oktober blijkt de solo single Doe Alles Nog Een Keer Over geen groot succes. Ook het plaatje Waarom, met Jose en tv-quizmaster Ron Brandsteder, haalt het niet. Twee albums verschijnen: de solo plaat Bonnie St. Claire en Herinnering van Bonnie & José.

1988 

Het Lijkt Of Ik Droom komt niet verder dan de tipparade. De carričre van St. Claire raakt door overmatig drankgebruik in het slop.

1991 

St. Claire pakt de draad weer op. De singles Morgen Wordt Alles Anders en Zeven Jaren worden hits. Het album Alles Wat Ik Wil verschijnt, geproduceerd door Tom Peters.

1993 

In de zomer verschijnen de singles Iedereen Weet Drommels Goed en Jij Bent Niet Alleen, die beiden de tipparade halen.

1994 

Eind mei verschijnt de zomer-hit Een Dag Om In Te Bijten en zingt ze, opnieuw met José, het nummer 'n Engel Als Jij.

1999 

St. Claire is nog steeds actief op de vaderlandse podia. Zij zingt haar bekendste nummers, alsmede een medley van de Nederlandse Eurovisie Songfestival-successen van de afgelopen twintig jaar. Ook brengt de zangeres in de late jaren negentig nog wat singels uit. Hitsuccessen heeft Bonnie St. Claire niet meer. De single Al Mijn Platen Floppen Spontaan spreekt wat dat betreft voor zich.

2000 

In mei geeft Bonnie St. CLair samen met de Friese band Kevin's Crew een concert. Het duet Hymn To Love maakt zulke enthousiaste reacties los dat besloten wordt het op te nemen en uit te brengen op single. Het voor de Amsterdamse tv-zender AT5 opgenomen kerstlied Waarom Geen Vrede is niet via de reguliere handel te verkrijgen. Het is alleen rechtstreeks bij platenmaatschappij Jaz te bestellen.

 JACQUES HERB: Zanger van het levenslied die in 1970 een talentenjacht op televisie met het noveltynummer El Toreador. Het levert hem een bescheiden hit en een platencontract bij Elf Provinciën op, waar hij onder de hoede van Pierre Kartner komt. Deze vertaalt voor hem het melodrama Manuela uit het Duits. De single wordt een enorme hit. Na enkele redelijk succesvolle opvolgers raakt zijn carričre in het slop. In de jaren negentig geniet hij echter een cultstatus.

 

 

 

BIOGRAFIE:

1970 

Zeevaarder Jacques Herb zingt al enige jaren in havencafeetje voordat hij de Posthoorn Talentenjacht in de Scheveningse Kurzaal wint met het zelfgeschreven nummer El Toreador. Het aanstekelijke refrein ("O, o, signorita") bezorgt hem een kleine hit en een contract bij Elf Provincien.

1971 

Pierre Kartner vertaalt (hoewel hij doet voorkomen of hij het zelf heeft geschreven) voor Herb de gezongen soap-opera Manuela, een tragische Duitse schlager over een bij een ongeluk omgekomen geliefde. "De dokters vechten door, ze weten niet waarvoor. Wat heb ik door mijn schuld haar aangedaan." Herb wordt begeleid door De Riwi's, een acroniem van de zusjes Rian en Wilma van Aard. Manuela komt op 26 juni de hitparade binnen, staat in de zomer drie weken op 1 en vijf weken op 2. Als de plaat na 17 weken op de 40ste plaats is beland begint hij aan een opmerkelijke wederopstanding die op de 14e plaats eindigt. In totaal staat Manuela 23 weken in de top 40. In de top 100 over het jaar 1971 staat Manuela ook op 1. De plaat verkoopt meer dan 250.000 exemplaren. en is daarmee één van de bestverkochte singles van de jaren zeventig.

1972 

Dit jaar heeft Jacques Herb een drietal hits: Een Man Mag Niet Huilen, Werkeloos en het enigmatische Is Jacques Herb Mijn Echte Naam. Ook werkt hij mee aan de single Veronica 538 van Vader Abraham. Herb wint op het songfestival van Sopot in Polen de Grand Prix Du Disque.

1973 

Na een breuk met Kartner raakt de carričre van Jacques Herb in het slop. Hij verhuist naar België waar hij optreedt in revue's met eigen repertoire ook opera-, musical- en operettenummers. Hij neemt zanglessen bij de Antwerpse professor Marcel Vercammen.Vercammen. Maar een carričre in de klassieke muziek komt niet van de grond.

1987 

Op de lp Eigenwijs staan uitsluitend eigen composities. De plaat doet echter weinig stof opwaaien.

1991 

Met de afstudeerfilm De Tranen Van Maria Marchita wint regisseur Paul Ruven tijdens de Nederlandse Filmdagen in Utrecht een Gouden Kalf. In deze film speelt Herb naast Ellen ten Damme een hoofdrol in de film. Hierdoor komt hij opnieuw in de belangstelling. Een concert in Paradiso bevestigt zijn comeback. Het label VNC brengt het album Een Weg Terug uit.

1992 - 1995  

Aan het album Overleven gaan diverse singles vooraf waaronder het nummer Bruidsklokken dat door Jan Rot is geschreven en ook terug te vinden is op het album Piano En Gitaar van Rot.

1996 

Herb’s vaste boeker Leo Lukassen organiseert op 28 mei in de tent van Circus Royal een jubileumfeest ter ere van 25 jaar Manuela en de 50e verjaardag van Herb. Op deze dag trouwt hij met de Bredase Diny de Jong. Voor Dureco maakt Herb het album Leef Een Lied, geproduceerd door Jan Zwarteveen. Herb werkt inmiddels weer samen met Pierre Kartner, samen maken ze de single Manuela 2. Deze belandt in de tipparade.

1997 

In juli verschijnt ‘t Wordt Een Mooie Warme Zomer, een Nederlandse versie van het Franse lied L'important C'est La Rose, in de jaren 60 gezongen door Gilbert Bécaud.

1998 

Begin maart wordt een aangekondigd optreden in het SBS6-programma De Heeren van Amstel op het laatste moment door de omroep afgelast. Aan het eind van dezelfde maand wordt Herb in het zonnetje gezet in de talkshow van Paul de Leeuw en op de 27ste tijdens de eerste fanclubdag in een en uitverkochte zaal Para te Breda waar ook Vader Abraham, De Deurzakkers, The Cyranoos en Sjakie Hendriks optreden. De avond wordt georganiseerd door de fans Martijn Jas en Pim Cluistra, beiden werkzaam voor de Amsterdamse tv-zender AT5. Het Spaanstalige nummer Granada krijgt van Jenny Klaver een Nederlandse tekst (titel: Nog Altijd) en een nieuw arrangement door John van de Ven.

1999 

Op 16 april wordt, opnieuw in Para, de tweede fanclubdag georganiseerd. Deze keer staat ondermeer zangeres Bonnie St. Claire op het podium. De recette van die avond gaat naar de slachtoffers van de oorlog in Kosovo. Tegelijkertijd brengt Herb het anti-geweldsliedje Telkens Weer op single uit. In mei komt het album Mijn Gevoelens uit. Het album Leef Een Lied uit 1987 verschijnt op cd.

2000 

De zomersingle Loop Maar Met Me Mee is een bewerking van Conte Partiro van Andrea Bocelli.

 ARIE RIBBENS: Brabants zanger van carnavalshits. Vooral bekend van Brabantse Nachten Zijn Lang en Polonaise Hollandaise. In het zuiden van het land zodanig een begrip dat er zelfs een tulp naar hem is genoemd.

 

 

 

 

 

BIOGRAFIE:

1972 

Arie Ribbens start zijn muzikale loopbaan vanuit zijn geboorteplaats Eindhoven. Aanvankelijk als slagwerker in diverse regionale stemmingsorkesten, daarna als leider van Het Kwartet Arie Ribbens. Hiermee speelt hij in Scandinavië, Zuid Europa en Arabië.

1973 

In maart hebben Ribbens en consorten hun eerste Top 40-hit. Dat Zien We Morgen Dan Wel Weer staat twee weken onderin de lijst. De opvolger Mijn Kleine Nathalie komt niet verder dan de tipparade.

1980 

Ribbens scoort zijn eerste solo-hit met Brabantse Nachten Zijn Lang. De Brabanders roepen het nummer uit tot hun volkslied en zorgen voor een hitnotering.

1982 

Met Polonaise Hollandaise heeft de zanger zijn tweede grote hit te pakken. Hossend Nederland is dol op het nummer en zorgt ervoor dat de single in de Top Tien belandt.

1983 

Ribbens heeft weer een carnavalshit met Polonaise Achteruit. In september haalt Akketdoe de lijsten.

1984 

De singles Lang Leve De Lol en Reggae Te Gek Hč komen niet verder dan een tipnotering.

1988 

Arie Ribbens kondigt een samenwerking aan met Pierre Kartner. Vanavond Gaan We Stappen is de eerste single met hem als producer. Het nummer staat twee weken in de hitlijsten.

1989 

De carnavalsgangers pikken de single De Polonaise niet op. In juli probeert Ribbens het samen met Nathalie. Hun duet Liefde Is Leven behaalt ook slechts een plekje in de tipparade.

1991 

In maart ontvangt de zanger uit handen van de voorzitter van Winterflora Midden West-Friesland in Spanbroek de Arie Ribbens Sensation. De naar Ribbens vernoemde donkerpaarse tulp wordt bekroond tijdens de Winterflora.

1995 

Ribbens viert zijn vijftienjarige solocarričre. Ter gelegenheid van het feest verschijnt het album Vijftien Jaar Feest Met Arie Ribbens. De zanger beëindigt de samenwerking met Pierre Kartner. De eerste singles zonder Kartner zijn weinig succesvol.

1996 

In mei verschijnt de single Vakmanschap Is Meesterschap ter gelegenheid van het EK Voetbal in Engeland. Ribbens treedt op voor vakantievierende Nederlanders in Spanje en op de Antillen.

1997 

Ribbens treedt op bij Veronica's Call-TV, en toert in Canada, Australië en de Antillen, waar hij optreedt voor de aldaar verblijvende Nederlanders. De singles Maria Van De Pizzeria en De Ouwerwetse Boerenblaaskapel doen niets.

1998 

Ribbens probeert het eerst met Bonjour Adieu en later nog eens met Zak Eens Naar Beneden.

2000 

De single Lekker In De Olie komt uit.