Hoogheden


Prins Huub d'n 2e

Naam:

Hubertus Josephus van Lieshout, roepnaam Huub

Geboren:

3 november 1964, op Hubertusdag, de patroonheilige van de jacht. Vandaar de naam.

Getrouwd:

Mijn vrouw is Marion Wijen. Wij zijn getrouwd op 24 december 2004. Ze is geboren in Ospel op 5 februari 1971 en lang woonachtig geweest in Ospel en Geldrop. Ze is werkzaam in het St Anna Ziekenhuis te Geldrop als SEH verpleegkundige.

Kinderen:

We hebben een zoon, Lars. Hij is geboren op 6 september 2006.

Woonplaats:

Heb bijna heel mijn leven op Moorsel gewoond en de laatste jaren daarvan met Marion. In 2005 een huis gekocht in de Felicitestraat 16.

Ouders & schoonouders

Bert van Lieshout en Bertha van Eyk. Mijn vader is geboren op 1 september 1930 en overleden op 17 mei 2007. Mijn moeder is geboren op 27 februari 1929 en is nog steeds woonachtig op Moorsel 3 te Lierop.

Mijn schoonouders zijn Agnes en Henk Wijen en zijn woonachtig in Ospel.

Broers & Zussen

Ik heb een zus, Maria en 4 broers. Toon, Jan, Rien en Henri. Deze zijn allemaal woonachtig in Lierop. Mijn jongste broer Henri was in 2005 prins van Kaauw Voetjes.

Schoonbroers & schoonzussen

Ik heb een schoonbroer, Michael en 4 schoonzussen namelijk Tonny, Astrid, Monique en Rian aan de van Lieshoutenkant. En 2 schoonbroers en zussen aan de Wijen kant. Frank en Manu, woonachtig in Eijsden. Petra en Petra, woonachtig in Weert.

Neefjes & nichtjes

Dit zijn er 13 aan mijn kant en 5 aan de kant van Marion. De namen van de van Lieshouten zijn: Hetty, Lotte, Yvon, Bert, Tim, Tom, Mara, Indy, Dana, Eva, Meike, Iris en Anne.

Aan de Wijen kant: Bram, Jerome, Michelle, Tom en Anna

Schooltijd:

1970-1977

Ik heb mijn lagere schooltijd meegemaakt in Lierop. Ik ben begonnen aan de van Dongestraat, daarna nog even op de Offermansstraat en ben geeindigd waar de huidige basisschool zich bevindt. Heb een goede lagere schooltijd gehad en hebben op 13 oktober 2007 een reunie gehad van de 6e klas.

1977-1983

Mijn volgende school was de Havo op het College Asten Someren, het huidige Varendonck College. Deze tijd heb ik wisselend gevolgd. In de tweede ben ik blijven zitten en heb uiteindelijk het eindexamen via een her behaald.

1983-1984

Heb een jaar bedrijfskader opleiding gedaan in Eindhoven. Dit was niks voor mij en heb dit na een jaar ook maar beeindigd. Heb mijn boeken toen bijna als nieuw door kunnen verkopen

1984-1988

De opleiding tot Verpleegkundige A gevolgd in het Diaconessenhuis te Eindhoven, het huidige Maxima Medisch Centrum. Deze opleiding met goed resultaat gevolgd en geen hobbels onderweg tegengekomen.

1989-1990

Opleiding tot Spoedeisende hulp verpleegkundige te Breda. Eind jaren 80 kwam er een nieuwe opleiding voor verpleegkundige die op een Eerste Hulp werkten. Voorheen was hier nog niets voor. Ik was de derde groep in Nederland die deze opleiding ging volgen en de eerste samen met een college vanuit ons ziekenhuis die deze opleiding haalde.

1997-1999

Opleiding tot gipsverbandmeester te Rotterdam. In het begin twijfelend op ik wel gipsverbandmeester wilde worden maar uiteindelijk een hele goede keus geweest

2000-2001

Opleiding tot sportmasseur. Deze opleiding duurt 9 maanden en heb ik gevolg in Eindhoven. In mei 2007 een herhaling gevolgd om mijn licentie te verlengen

Werkervaring:

Mei 1984-november 1984

Via het uitzendburo gewerkt bij de Edah in Someren. Hiermee gestopt toen ik de opleiding tot verpleegkundige ging volgen.

1984-1988

Gewerkt als leerling verpleegkundige op diverse afdelingen om het vak te leren. Een mooie tijd waar ik als boerke uit Lierop veel levenservaring heb opgedaan

1988-2000

Gewerkt als Spoedeisende hulp verpleegkundige. Begonnen op een oude eerste hulp met maar een paar kleine kamertjes. In 1996 verhuisd naar een superdeluxe Eerste hulp. Veel tijd gestoken in de inrichting en organisatie van deze Eerste Hulp.

1997-Heden

Begonnen met de opleiding tot gipsverbandmeester. Dit nog afgewisseld met werkzaam heden op de Eerste Hulp. Hiermee ben ik in 2000 gestopt en ben ik full time gipsverbandmeester geworden.

2000-2005

Invalkracht geweest als gipsverbandmeester in het Elkerliek te Helmond en het St Anna in Geldrop. Hiermee gestopt ivm tijdgebrek. Zeer mooie tijd en hier een fietsmaatje aan overgehouden vanuit het St Anna.

Heb in deze tijd ook veel via een uitzendbureau van gipsverbandmeesters gewerkt in diverse ziekenhuizen in het land (Nijmegen, Amersfoort, Breda, Zaandam)

Hobby’s:

Voetbal

Heb van mijn jongs af aan altijd gevoetbald en ben hier een jaar of drie geleden helemaal mee gestopt. Was geen goede voetballer maar moest het hebben van mijn werklust. Heb in de senioren bijna alle elftallen doorlopen. In de begintijd van mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik in zesde gaan voetballen ivm weekend diensten. In vier jaar tijd twee keer kampioen geweest. Een schitterende tijd.

Heb daarna wisselend gevoetbald in het eerste, tweede en derde elftal. Mooiste wedstrijd is geweest Boekel 1 – Lierop 1 in 2000. In blessuretijd schoot Jos van Heugten ons naar de 4e klasse. Deze wedstrijd heeft daarna nog het landelijk nieuws gehaald ivm de scheidsrechters die mee op de platte kar gingen. Ben gestopt met het kampioensschap in het tweede.

Sportverzorging

Ben nog zijdelings betrokken bij de selectie van Lierop ivm de sportverzorging. Ik doe de bestellingen en probeer af en toe wat te regelen bij ons in het ziekenhuis als er blessures zijn die hier om vragen. Spelers weten me meestal wel te vinden en dat vind ik nog steeds leuk.

 

Muziek

Muziek is een hele grote hobby van mij waar veel tijd in steekt. Heb in vele bandjes gezeten. Hier een opsomming: The Carnage Visitors, Fisje, Zeuve Kirre Nix, De Lul van Pino, Huup Holland Huup, Lubbe. Tegenwoordig zit ik nog in de Familie Knor en doe dit nog met veel plezier. Er zitten alleen maar Lierops jongens in (wel inne import uit Mierlo). De leden van de Familie Knor zijn: Jan van Lieshout, Cor en Rene van Oosterhout, Peter Maas en Eric Adriaans. Iedere woensdag wordt er gerepeteerd en je kunt het bijna geloven we worden ook nog ooit gevraagd om op te treden. Een optreden met de Familie Knor is altijd gezellig en is voor ons echt een avondje uit. (www.familieknor.nl)

Verder doe ik met Mat Wijlaars uit Someren (Ja die van Hotel Centraal) nog de Bert & Ernie Disko Sjo. Zijn hier in 2002 mee gestart en hebben hiermee het hele land doorgereisd. Het laatste jaar is dit op een laag pitje komen te staan omdat Mat een eigen bedrijf is begonnen en ik de trotse vader ben geworden van onze Lars. We hebben Bert & Ernie nu opgesplitst in de Disko Sjo en het Hitpaleis (nederlandstalige meezingers). De eerste optredens van B&E’s Hitpaleis staan al vast.

(www.bertenernie.com)

Verder begeleid ik samen met mijn broer Rien onze twee nichtjes Lotte en Yvon oftewel No Sisters. Twee talentvolle dames die al regelmatig met succes op de planken hebben gestaan.

Fietsen.

Fietsen is de laatste jaren ook een grote hobby van me geworden. Dit is gekomen door een collega van mij die bezeten was van fietsen. Ben begonnen met een ATB (mountain) bike fiets en later heb ik ook een racefiets gekocht. Ik fiets elke dag van Lierop naar Eindhoven en ook weer terug, weer of geen weer. Verder gaan we met een klein groepje elk jaar een paar dagen ergens fietsen. Wij zijn begonnen in de Vogezen, een keer naar de Alpen geweest en de laatste twee jaar naar de Eifel. Schitterende weekenden waar sport en gezelligheid goed samen kunnen.

Ook het materiaal van fietsen kan me zeer boeien. Heb laatst mijn hele ATB fiets uit elkaar gehaald en er nieuwe onderdelen er op gezet.

Tennissen

Sinds een paar jaar weer lid van de tennisclub in Lierop. Helaas kom ik hier weinig aan toe. Doe dit jaar weer mee met de interne wintercompetitie en ben coach van een team. Verder probeer ik altijd een intern kampioenschap mee te doen.

Vakanties:

Vind het heerlijk om op vakantie te gaan. De laatste jaren afwisselend sportief en luier vakanties met ons Marion. De laatste keer in september naar Frankrijk geweest met ons gezin voor de eerste keer.

Verder ben ik 2 ½ maand naar Australie geweest met Jeroen Welten. Dit was in 1999/2000. Een schitterende tijd. Heel Australie door gereisd met een rugzakje. Het is nogal altijd een droom van ons Marion en mij om hier nog een keer terug te gaan. Marion heeft hier veel familie wonen en is er ook voor een paar maanden geweest.

Verder ben ik diverse malen op de Antillen geweest naar Martien Driessen. Hoogtepunten waren de reizen met de band en het hele gevolg dat meeging.

Andere landen waar ik geweest ben: Joegoslavie, Spanje, Turkije, Venezuela, Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Griekenland.