.

LIEROPS NIEUWS

 

  

Vrijdag 21 april 2017:

 


Namens de Vastenactie bedankt Trees Welten de inwoners van Lierop die meegedaan hebben aan de Vastenactie 2017. Ook een woord van dank aan de collectanten voor hun inzet en zorg. De Actie heeft in ons Kerkdorp Lierop maar liefst € 2860,- opgebracht. Héél mooi! Nogmaals bedankt namens Trees.
 Vrijdag 21 april 2017:

 


Drugsgebruik… een steeds groter probleem, ook in Lierop! Als je je afvraagt hoe het gesteld is met het drugsgebruik van jouw kinderen of kleinkinderen en vooral ook hoe hiermee om te gaan dan zet dinsdagavond 16 mei maar alvast in je agenda. Dan organiseert de werkgroep Opvoeden & Opgroeien van Lierop Leeft een info-avond over drugs voor iedereen vanaf 18 jaar. Helder Theater is er ook bij. Meer informatie over deze avond volgt spoedig.
 Vrijdag 21 april 2017:

 


Carien van Eijden stuurde ons namens Onis Vrijwilligerscentrale onderstaand bericht waarin ze ook Lieropse inwoners uitnodigt...
'Donderdag 11 mei om 19.30 geeft Lieroppenaar Maarten Driessen, journalist bij Peelbelang en ’t Contact, de Masterclass Pers en Publiciteit. Speciaal bedoeld voor vrijwilligers en beroepskrachten die de PR van hun organisatie verzorgen. Tijdens een 2 uur durende Masterclass ga je concreet zelf aan de slag en vertelt Maarten Driessen de do’s en don’ts van een goed bericht voor pers en publiciteit. Hij laat u meekijken door de ogen van de journalist en u gaat naar huis met nieuwe kennis.
De workshop kost 5 euro per persoon (maximaal 2 mensen per organisatie) en wordt gehouden bij Onis, Kerkstraat 10 in Asten. Opgeven kan tot dinsdag 3 mei bij Onis Cursushuis, Carien van Eijden, 0493-441256, c.vaneijden@oniswelzijn.nl'
 


 

Donderdag 20 april 2017:

Van de familie Schmitz-van der Zanden kregen wij het bericht dat Annie Schmitz-van der Zanden gisteren, woensdag 19 april, op 84-jarige leeftijd is overleden.
A.s. dinsdag 25 april zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 

 


 

Donderdag 20 april 2017:

 


Van de vormselwerkgroep kregen we onderstaand bericht...
'Ook dit jaar hebben we weer een groep vormelingen van 15 kinderen. Zij hebben deelgenomen aan de informatie avond waar de heer Jack Swaanen op een boeiende wijze een presentatie heeft gehouden over het vormsel. De vormelingen hebben ook allemaal Het project; “Op weg naar morgen”, mee naar huis gekregen. Op 4 maandagavonden is er in groepjes gewerkt door de vormelingen met hulpouders aan het project: “Op weg naar morgen” op de pastorie.
De voorbereidingen voor de vormselviering zijn in volle gang. Er worden liedjes ingestudeerd onder leiding van Petra Raijmakers, er zijn kinderen die een instrument gaan bespelen, weer andere kinderen lezen een stukje voor.
Het Heilig Vormsel vindt plaats op zaterdag 22 april om 18.00 uur in onze parochiekerk en wordt gedaan door Vicaris-generaal Van den Hout'.
 


 

Donderdag 20 april 2017:

 

 

We lazen op de website van het Eindhovens Daglad dat er inmiddels 15000 handtekeningen verzameld zijn voor het behoud van het motorcrossterrein in de Herselse Bossen. Ook is er een flink boekwerk aan foto's gemaakt die moeten bewijen dat er voor 4 juni 1982 al volop gecrosst werd op het terrein.

In het artikel is ook beschreven wat de strategie is om tot een positief resultaat te komen.
 


 

Woensdag 19 april 2017:

 

 

Wij van Nirwana Live zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om ons te komen helpen. Voor de organisatie van Nirwana Live zijn vele vrijwilligers nodig en we komen er helaas nog een aantal te kort! Voor zaterdagavond 27 mei zijn wij nog op zoek naar mensen die ons willen helpen bij de entree en bij de bonnenverkoop, met op de achtergrond uiteraard de klanken van Miss Montreal, Caro Emerald en Marco Borsato. Lijkt je dit wel wat? Stuur dan snel even een mailtje met je naam en telefoonnummer naar lonnekevs@hotmail.com!
Groetjes Anne Hesius, Efrie vd Heuvel, Rola vd Bogaard, Doretti v Horik en Lonneke v Seggelen

 


 

Woensdag 19 april 2017:

 


Boscafé Pastoorke van Moorsel zoekt mensen voor in de bediening en keuken. Ben je tussen de 16 en de 20 jr en heb je interesse? Bel dan Ton Pastor: 06 28127076.
 Woensdag 19 april 2017:

Driek Doezé meldt dat KBO-Lierop weer twee activiteiten organiseert voor haar leden, die ook voor alle andere inwoners van Lierop toegankelijk zijn.
Op vrijdag 28 april gaan we naar het Klok en Peelmuseum, waar we een rondleiding in het Klokmuseum hebben geregeld. Aanvang 13:30 uur en de kosten bedragen 10 euro per persoon. We vertrekken om 13:00 uur per fiets bij de kerk.
Op zondag 7 mei hebben we een IVN-wandeling op de Lage Bleek in Sterksel. Een gids vertelt ons alles over het gebied. Aanvang 9:30 uur en de kosten zijn 5 euro inclusief een kopje koffie. We vertrekken om 9:00 uur per fiets.
U kunt zich opgeven bij Driek Doezé h.doeze1@hotmail.com of 06-385 900 85.
Kijk voor meer informatie op de site van KBO-Lierop.
 Woensdag 19 april 2017:

 


"Nog koud maar het mooie weer komt zeker! Ook zin in fietsen met de duofiets?? DE VOGELTJES ZIJN U VOOR!!!!"
 Woensdag 19 april 2017:

 


Wim Steenbakkers stuurde ons het verslag van het Koepelkerkconcert op Goede vrijdag...
'Vocaal ensemble Octocant zorgde op de avond van Goede Vrijdag met een schitterend zestiende-eeuws Requiem voor magische momenten in de mystiek uitgelichte Koepelkerk. De zang van de twaalf koorleden meanderde onder de gewelven en kreeg steun van twee extra stemmen in de vorm van instrumenten uit de tijd van de componist, de uit Mechelen afkomstige Jean Richafort ((1480-1547). Met de renaissance-schuiftrompet en de tenor-dulciaan (een voorloper van de fagot) werd het een uitvoering die ook rond 1530 zo geklonken kan hebben. In het eerste deel van het concert zong het koor al werken van Maurice Greene en Thomas Morley. De bevlogen dirigent Lucas Vis zorgde voor extra inhoud door te attenderen op specifieke kenmerken van de muziek, die daardoor nog meer tot leven kwam. Het veertigste Koepelkerkconcert werd er al met al een om niet snel te vergeten, mede ook door de overweging op het thema “Naar de overkant’, uitgesproken door pater Jan Zwirs'. Zie ook enkele foto's.
 Woensdag 19 april 2017:

 

 

Wie dichtbij huis een cabaretvoorstelling wi zien kan op zaterdag 22 april terecht in de Ruchte waar de voorstelling ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ met Marc de Hond op het podium staat.
Het leven van Marc de Hond werd overheerst door angsten. Totdat alles waar hij bang voor was hem vijftien jaar geleden overkwam: zijn internetmiljoenen verdampten en hij kreeg een dwarslaesie. Tot zijn eigen verbazing kwam hij optimistischer en sterker dan ooit uit deze periode. In zijn tweede theaterprogramma ‘Wie bang is, krijgt ook klappen’ legt Marc uit hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen en hoe het grote oorlogsgeheim van zijn opa daar een belangrijke rol in speelde. Een inspirerend en optimistisch verhaal voor iedereen die bang is voor terroristische aanslagen, vluchtelingen, angst zaaiende politici, spinnen, slangen, wilde dieren, exotische ziektes, de dood, Prem Radhakishun of mannen in rolstoel. Marc de Hond legt uit waar angst vandaan komt, wat je er tegen kunt doen en hoe hij zelf zijn angsten weer terug wist te brengen tot de juiste proporties. Urgent en relevant

Entree: € 16,00 incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl

 


 

Dinsdag 18 april 2017:

 


Henry Horstenbach stuurde ons namens handboogvereniging De Volharding het bericht van het jaarlijkse koningschieten dat afgelopen zaterdag plaatsvond in het clubhuis bij café/zaal van Oosterhout. Er werd geschoten in drie klasse met hieronder de uitslagen...
- Heren/Dames Recurve 25 Meter: 1.Henry Hochstenbach, Koning, 278 punten - 2. Marco v Houten, Keizer, 275 punten - 3. Eugene v/d Zanden, Prins, 270 punten - 4. Tonny Hofland, 262 punten - 5. Frans v/d Zanden, 254 punten - 6. Marcel Wijnen, 252 punten - 7. Corné Hochstenbach, 231 punten - 8. Jos v/d Kerkhof, 158 punten.
- Jeugd Recurve 18 Meter: 1. Wesley v Houten, Jeugd Koning, 290 punten - 2. Mark v/d Zanden, 241 punten - 3. Jeanine v/d Zanden, 211 punten - 4. Ruud Warmerdam, 162 punten.
- Houtschutters 25 Meter: 1. Frans Beks, Hout Koning, 205 punten, 9 na - 2. Wil v Gennip, 205 punten, 6 na - 3. Willie Hofland, 141 punten.
 


 

Maandag 17 april 2017:

 


Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we het bericht over het a.s. Diner 55-plus bij Nelly van Oosterhout. Op dinsdag 25 april van 17.00 tot 19.00 uur is het weer zover.
Aanmelden kan t/m donderdag 20 april via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof.
Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 


 

Maandag 17 april 2017:

 


Zaterdag 22 april staat De Likt in Nirwana! Ze gaan in de zomer alle festivals langs, maar niet voordat ze hun speciale krachten laten zien in Nirwana! De Likt is een eigenzinnige electronica- en rapformatie uit Rotterdam. Het drietal leerde elkaar in de herfst van 2013 kennen en had gelijk een klik. Door de combinatie van minimale techno en italo, de gevarieerde funky opsmuk en de gepeperde woorden ontstond al snel een eigen geluid.
Nog zonder iets uitgebracht te hebben, wist De Likt in de loop van 2014 een grote fanbase aan zich te binden door verrassende optredens op festivals als Oerol, Bevrijdingsdag en Metropolis. In april 2015 verscheen het titelloze debuutalbum tijdens een legendarische avond in een in recordtijd uitverkochte WORM (Rotterdam). Kort daarna maakte het grote publiek kennis met De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje ‘Praat Rotterdams met me’. Na een bomvol festivalseizoen bracht De Likt in oktober 2015 de eerste singel/ clip van de track ‘Ja Dat Bedoel Ik’ uit. Deze singel/ clip werd erg goed ontvangen en wist de mainstream media (o.a. 3FM, DWDD, etc.) de jongens erg goed te vinden. Wil je deze drie heren zien? zorg dan dat je erbij bent! Tickets voor deze avond zijn te verkrijgen via www.nirwana.nl
Deuren open: 20:00 uur/ entree voorverkoop € 8,-/ entree dagkassa leden € 8,-/ entree dagkassa niet leden € 9,-
 


 

Zondag 16 april 2017:

 


Namens slaponline wensen wij onze bezoekers Fijne Paasdagen.
 Zondag 16 april 2017:

 


Driek Doezé stuurde ons namens KBO Lierop onderstaand bericht...
'Het was mooi droog weer afgelopen vrijdagmiddag 14 april. KBO-Lierop ontving weer 12 leerlingen van ’t Rendal. Onze KBO-afdeling heeft zich opgegeven voor een artikel in ONS, het maandblad van KBO-Brabant. In het juninummer, dat verspreid wordt onder meer dan 130.000 leden, komt een reportage over de vrijdagmiddagactiviteit op onze Jeu de Boulesbaan. “De trots van” heet dit item in ONS, waar iedere maand een KBO-Afdeling van Noord-Brabant in het zonnetje wordt gezet. Dit keer dus KBO-Lierop met ons “basisschoolboulesproject”.
KBO-Brabant had de fotograaf Ivo Hutten gestuurd om foto's te maken voor de ONS van juni. Hij heeft mooie plaatjes kunnen schieten van een geweldig enthousiaste groep leerlingen van ‘t Rendal. Een paar supertalenten blonken uit, maar iedereen gooide vol overgave een balletje mee. Deze ballen zijn door Hans Verrijt in de kleuren goud en zilver gespoten, zodat onze jeugdige boulers ze goed uit elkaar kunnen houden.
We hebben echt een supermiddag beleefd met dank aan de leerlingen.
Er staan al enkele foto’s op de site van KBO-Lierop die door ons zelf gemaakt zijn. De moeite waard om een keer naar te kijken’.
 Zondag 16 april 2017:

 


Stichting Evenementen Nirwana heeft SV Lierop gevraagd om het parkeren en verkeer te regelen tijdens Nirwana Live, het festival wat plaatsvindt eind mei a.s.
SV Lierop heeft haar medewerking toegezegd en doet hiervoor een beroep op haar leden c.q. ouders van jeugdleden. Uiteraard zijn ook niet-leden van harte welkom om enkele uren mee te helpen. Het festival vindt plaats op vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei. Voor vrijdag zoeken we vrijwilligers van ca. 17.00 tot ca. 01.00 uur en op zaterdag van ca. 15.00 tot ca. 01.00 uur. Hoe meer aanmeldingen we ontvangen hoe korter de shifts kunnen zijn voor de vrijwilligers. Aanmelden kan bij Willy v.d. Elzen, e-mail w.elzen@upcmail.nl  en/of mobiel 06-27873303.
 Zondag 16 april 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie speelden het Jagershuis en Topparty met 1-1 gelijk. Daan Kuijpers opende in de 12e minuut de score voor Jagershuis. Topparty liep zich steeds stuk op de verdediging van Jagershuis. In de 26e minuut lukte een mooi opgezette aanval welke door Ralf van de Laar keurig werd afgerond, 1-1. Voor Topparty een belangrijk puntje in de strijd om de nacompetitieplek. Voor Jagershuis is de 3e plek in de eindrangschikking nu een stuk verder weg.
Van Gennip deed goede zaken tegen Rehband. Van Gennip won met 2-1 en kroop dichter naar Topparty toe in de strijd om de nacompetitieplek. Chris Filippini en Tim van Lieshout scoorden voor Van Gennip.
Het Zunneke liet in het “Lierops onderonsje” geen spaan heel van Educontract en scoorde een half dozijn keer door Martien van Heugten, Harry Maas (3x), Michiel Peters en Jeroen Knoops, 6-0.

 


 

Zaterdag 15 april 2017:

 


Peggy Raijmakers stuurde ons het bericht dat ze samen met enkele ouders de mogelijkheden aan het onderzoeken zijn om een tienerkoor op te richten voor de Gemeente Someren. Natuurlijk is het belangrijk om te weten of er ook animo is bij de tieners uit Lierop. Zie hier het volledige bericht.
 


 

Vrijdag 14 april 2017:

 


Tijdens de onlangs gehouden bestuursvergadering van TSC Solo is besloten in 2017 geen KNWU-wielerwedstrijden meer te organiseren. Een zoektocht naar leden van een op te richten sponsorcommissie heeft geen positief resultaat opgeleverd. Ook hebben zich onvoldoende leden gemeld om deel uit te maken van de diverse organisatiecommissies. Het gevolg is dat de klassieker, de Rabo Koepel Race in Lierop, definitief geen doorgang vindt.Dat geldt eveneens voor de Rabojeugdronde van Someren en de Rabocyclocross in Lierop. Mocht er in de toekomst alsnog een sponsorcommissie gevormd kunnen worden en ook het aantal kaderleden flink uitgebreid, dan wordt een eventuele herstart van de KNWU-wedstrijden heroverwogen. De organisatorische activiteiten beperken zich dit jaar tot de schooljeugd meerdaagse de Toer dur Lierup op 5, 6 en 7 juli en de Jo Boerekamp Memorial ATB-tocht op oudejaarsdag in Someren.
 


 

Donderdag 13 april 2017:

 


De informatieavond van de Werkgroep Dementievriendelijk Lierop op 16 maart jl. is door veel dorpsgenoten bezocht. Vele aanwezigen hebben aangegeven dat ze bij de ontwikkelingen betrokken willen blijven.
De werkgroep inventariseert thans aan welke onderwerpen of activiteiten behoefte is. Op de site van Lierop Leeft treft u een mogelijkheid aan om uw wensen kenbaar te maken, volg daarvoor deze link.
 Donderdag 13 april 2017:

 


Het Heitje voor een Karweitje is al jaren oud (sinds 1952) maar werkt nog steeds. De uitdrukking was oorspronkelijk een slagzin voor een actie in de jaren vijftig waarbij padvinders allerlei klusjes deden om geld in te zamelen. Een 'heitje' was 'een kwartje'.
Deze week wordt er door de kinderen van 't Rendal flink 'gekarweid'. Met z'n 3en de stoep vegen en opruimen bv. Bedankt jongens. Goed werk... voor de diabetes.
Zie ook het interview dat Siris had op ’t Rendal.
 


 

Woensdag 12 april 2017:

 


Van BuitenEnZo kregen we het bericht dat het dit jaar alweer 10 jaar geleden is dat Anita Heijnen en Anke Winkelmolen gestart zijn met BuitenEnZo.
Dit jubileumjaar vieren ze met zelfgekozen activiteiten door hun deelnemers, een collegetour-achtige middag voor professionals en een feestweekend, waarbij ook de inwoners van Lierop en andere betrokkenen welkom zijn.
Het feestweekend wordt gehouden op vrijdag 7 en zaterdag 8 juli.
Meer informatie volgt binnenkort… hou slaponline in de gaten voor meer nieuws!
Zie ook de website van BuitenEnZo.
 Woensdag 12 april 2017:

 


Jan en Helmi Verhoeven laten weten dat de SPAR op tweede Paasdag is geopend van 8.30 tot 14.00 uur.
 


 

Dinsdag 11 april 2017:

 


Het is Vieve Snoeks weer gelukt om zich te plaatsen voor de finale van het NK turnen meerkamp 2017, welke in het weekend van 20 en 21 mei plaats vinden in Alphen aan de Rijn. 12 februari stond Vieve in de kwartfinale en wist ze de bronzen medaille te pakken en was ze dus ruim door naar de halve finale welke afgelopen zaterdag werd geturnd in Winterswijk. In de halve finale pakte ze net mis op het podium, maar wist ze een mooie 4de plek te behalen. De eerste 18 meisjes mochten door naar de finale. Naast dat Vieve Meerkamp mag turnen heeft ze zich ook nog extra geplaatst voor het toestel balk op het NK.
 Dinsdag 11 april 2017:
Dorpscoöperatie “Lierop Leeft” organiseert a.s. zondag 16 april (Eerste Paasdag) weer het maandelijks koffiedrinken vanaf 10.45 uur tot 12.00 uur.
U bent deze zondag van harte welkom in gemeenschapshuis De Vurherd”. Jan en Helmi Verhoeven van de Spar zorgen weer voor de versnaperingen. Kosten koffie bedraagt € 1,25
 


 

Maandag 10 april 2017:

 


Onder een lekker voorjaarszonnetje is de schietwedstrijd van de Lieropse Schutters in Aarle-Rixtel verschoten en zijn de volgende resultaten behaald....
Ad Vlemmix 1e vrije-hand en 6e personeel; Angel van Moorsel 5e personeel. Willie Donkers behaalde als gastschutter bij Someren een 1e plaats viertal en Hann van Seggelen behaalde een 2e prijs op de puist.
 Maandag 10 april 2017:

 


Wie dichtbij huis Belgian Quo Band, dè tributeband van Status Quo, wil zien kan op zaterdag 15 april terecht op de Tribute-avond in de Ruchte.
Belgian Quo Band is dè tributeband van Status Quo. Een avond waar u kunt genieten van het strakke Quo-ritme, dezelfde gitaren, backline, kledij, podium-opstelling en choreografie, maar vooral van dezelfde sfeer als op een èchte Quo-show. in het voorprogramma staat Emptyfield (Deurne), een ijzersterke driemansformatie die menig hart sneller doet kloppen en al heel wat broekspijpen en nette kapsels heeft laten wapperen. Met de gitaren in de aanslag laat Emptyfield de échte hits herrijzen uit het stof. Verwacht meezingers, rock classics, ruige feestmuziek en de betere Nederlandstalige platen.
Deuren open: 20:00 uur - Aanvang: 20.30 uur.
Kosten: Staanplaatsen in de zaal € 15,00 (incl. garderobe).
Genre: Staconcert - Bandinfo: www.belgianquoband.be  - www.deruchte.nl
 


 

Zondag 9 april 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie stond het in de hoofdklasse bij Snackpoint tegen Jagershuis al na 7 minuten 0-3 voor Jagershuis. Hierna herstelde Snackpoint zich enigszins maar kon niet voorkomen dat Jagershuis uitliep naar een 0-5 voorsprong in de 24e minuut. In de laatste minuut kon Snackpoint de eretreffer nog maken; 1-5. Voor Jagershuis scoorden Thijs van Heugten, Daan Kuijpers (2x) en Nick van der Sluijs (2x).
In de 2e klasse bleek Centraal op 5 april te sterk voor Educontract. Het kwam in de 10e en 18e minuut met 0-2 voor. Vanaf de 25e minuut werd er flink gescoord. Centraal nog 3 en Educontract 2, beiden door Bart van Brussel waarvan de tweede na een mooie solo. Eindstand 2-5 voor Centraal.
Wedstrijden van 7 april: De Lieropse derby tussen “oud” en “jong” oftewel Hurkmans tegen Educontract werd een lekkere spannende wedstrijd. Educontract kwam in de 8e minuut aan de leiding door een doelpunt van Bart van Brussel, 0-1. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk na een doelpunt van Willem Hurkmans, 1-1. Vervolgens ging het goed tegen elkaar op. In de 21e minuut werkte Tom van Oosterhout ongelukkig de bal achter zijn eigen doelman, 2-1. In de 25e minuut kwam Educontract weer op gelijke nadat Bart van Brussel de bal in de korte hoek schoof, 2-2. Toch gingen de oudjes met de eer strijken nadat hun jonge doelman Sjoerd Hooglugt met een streep van ’n afstandsschot in de kruising voor de 3-2 winst voor Hurkmans zorgde. Hurkmans staat met 15 punten uit 5 wedstrijden aan de leiding in de 3e periode,
Random United schoot 11 keer raak tegen een incompleet Zunneke. Het Zunneke had slechts 3 veldspelers en een doelman. Harrie Maas redde de eer bij een 8-0 achterstand; eindstand 11-1.
 


 

Zaterdag 8 april 2017:

 


Peter Verberne stuurde ons namens de locatieraad Lierop onderstaand bericht...
“Donderdag 23 maart was er een parochieavond in de Vurherd in Lierop. Op deze avond, georganiseerd door de locatieraad, werd teruggeblikt op het fusieproces en verteld over de onlangs uitgevoerde restauratiewerkzaamheden aan de koepelkerk. Pastoor Pieter Scheepers vertelde over de Franciscusparochie. Tijdens de avond werd ook een filmpje getoond over het koperpoetsen. Het filmpje is zeer de moeite waard en daarom nu ook te bekijken op de website van de Franciscusparochie.”
 Zaterdag 8 april 2017:

 


Het aanmelden voor het Slaponline Jeu de Boules Toernooi loopt als een tierelier. Er zijn nog slechts een handvol plaatsen vrij. Je bent dus nog net op tijd om je aan te melden bij frankhurkmans@chello.nl of 0650630388.
Naast de Indoor Kampioenen Willem Hurkmans en Toon Maas was onze Pastoor de derde winnaar van de 2016 editie. Mede dankzij Slaponline heeft hij inmiddels hele mooie sfeerverlichting aan kunnen schaffen voor onze schitterende Koepelkerk. Ook dit jaar kunnen de deelnemers weer ’n Goed Doel nomineren, maar er zijn nog verschillende koppels die dat voor dit jaar nog niet gedaan hebben, maar gelukkig is het nog niet te laat.
Je weet dat het in de lucht houden van de website elk jaar weer geld kost, maar Slaponline hoeft geen reserves op te bouwen, dus het geld wat er op 27 april nog in kas is, is in feite “over”. Aan jullie dus om ’n mooi (Lierops) Goed Doel te nomineren!
 Zaterdag 8 april 2017:
Maarten Driessen stuurde ons het bericht dat ze bij ’t Contact nog enkele bezorgers zoeken voor in Lierop, zowel voor het buitengebied als in het dorp. Mensen met interesse kunnen zich melden via advertenties@hetcontact.nl.
 


 

Vrijdag 7 april 2017:

 


Op de Herselseweg in Lierop vond vanmorgen rond 6.30 uur een dodelijk ongeval plaats. Een 64-jarige fietser uit Asten werd tijdens het oversteken geschept door een personenauto. Zie HIER foto's en verdere berichtgeving.
 


 

Vrijdag 7 april 2017:
Van het bestuur van de fanfare kregen we onderstaand bericht…
‘Tijdens de algemene ledenvergadering van 27 maart j.l. nam Martien Kusters afscheid als voorzitter van de Lieropse fanfare. Martien heeft 6 jaar de voorzittershamer gehanteerd. Hij heeft veel betekend voor de vereniging en heeft zijn taken met verve vervuld. Ook aan de twee Lierop Live concerten heeft Martien een grote bijdrage geleverd op organisatorisch gebied. Wij zullen zijn bestuurlijke inzichten gaan missen en hebben alle vertrouwen in zijn opvolger Robert van Otterdijk.
Cindy van Heugten heeft na 3 jaar haar pr-taken overgedragen aan Stijn Hesius. Beiden werden door leden en bestuur hartelijk bedankt voor hun inzet’.
 

 

 

 

 

 

 Vrijdag 7 april 2017:

 


A.s. maandag 10 april om 20.00 uur organiseren Vrouwen van Nu Lierop een verrassingsavond in de kantine van de SV Lierop. Het wordt een 'romantische avond'.
 Vrijdag 7 april 2017:

 


Annie Sanders stuurde ons onderstaand bericht...
'Woensdag 5 april vierden de deelnemers van de bridgeclub van Henricushof het feit dat 20 jaar geleden Jo Neervens-van Horik en haar zus Lies de Bakker-van Horik begonnen zijn met het bridgen op de woensdagmorgen.
Tevens werd aandacht geschonken aan de 8 dames die vanaf het begin lid zijn geweest van deze gezellige club namelijk: Jo van Asten, Tonny van Asten, Mien van Bussel, Narda Bongers, Berthie van Lieshout, Jo Neervens, Nel Raijmakers, An Verberne (zie foto).
Voor de Belangengroep was dit aanleiding om in de persoon van haar voorzitter, Annette Wilde, hulde te brengen aan de jubilarissen, maar ook aan de personen die voor de organisatie zorg dragen. Zij onderstreepte hiermede nog eens het sociale belang van dergelijke evenementen, waarin elkaar ontmoeten en het gezellige samenzijn het voornaamste uitgangspunt zijn'. Zie ook enkele foto's.
 


 

Donderdag 6 april 2017:

 

 

Elke zichzelf respecterende vereniging die meedoet aan de Rabobank Clubkas Campagne, die vandaag is begonnen en duurt tot zondag 30 april, wil onder de aandacht brengen dat je op hén moet stemmen. Publiciteit maken doet de kas spekken! De Rabobank heeft dit jaar voor deze actie tenslotte € 275000,- beschikbaar gesteld (alleen leden van de Rabobank kunnen stemmen).
Op slaponline beginnen deze berichten inmiddels ook alweer binnen te komen. Niks mis mee maar het is wel allemaal hetzelfde. We willen daarom niet in herhaling vallen en daarom nog één keer aangeven welke verenigingen meedoen en welk bestedingsdoel ze hebben.
De 27 Lieropse verenigingen in alfabetische volgorde zijn:
1. CV de Kaauwvoetjes (doel: voor de onderhoud en aanschaf voor de kleding van onze jeugdleden, het organiseren van leuke activiteiten voor kinderen);
2. DAKOS - gerelateerd aan Lierop - (doel: we willen een schotklok aanschaffen)
3. Dansgroep Demarrage (doel: scholing van de trainers, workshops voor de leden en aanschaf van kleding om samen mooie voorstellingen te maken, zoals bijvoorbeeld zaterdag 17 juni: "beauty and the beast" in de Vurherd);
4. Easy & Free (doel: de prijs van kaartjes voor onze jubileumshow zo toegankelijk mogelijk houden);
5. Evenementenstichting Lierop 825 (doel: het bedrag wil Lierop 825 besteden voor het in kaart brengen en de realisatie van een pad langs de monumentale bezienswaardigheden van, door en naar het dorp Lierop);
6. Fanfare St. Willibrordus (doel: het geld wordt besteed aan muzieklessen op de basisschool. Nieuwe jeugdleden zijn erg belangrijk voor de toekomst van de fanfare. Muzieklessen op de basisschool worden georganiseerd door de fanfare om kinderen enthousiast te maken voor muziek);
7. Gilde OLV van de Zeven Weeen (doel: onderhoud en prepareren archief, historische documenten, attributen en gildezilver);
8. Gilde van Sint Antonius Abt (doel: het vrijblijvend kennismaken van de jeugd met het gildewezen)
9. Handboogvereniging de Volharding Lierop (doel: aankoop lesmateriaal, jeugdbogen en materiaal en begeleiding nieuwe jeugdleden);
10. KBO Lierop (doel: fototoestel voor het vastleggen van o.a. activiteiten);
11. Ketsers (doel: aankleden Jubileum 2017!)
12. MAC Lierop (doel: het faciliteren van trainingsmogelijkheden voor jeugd en volwassenen om de motocross te bedrijven tijdens trainingsuren op het terrein);
13. Mannenkoor A Capella (doel: financiële middelen te verkrijgen voor de aankoop van nieuwe muziekwerken voor onze theatershow);
14. Menclub Lierop Someren (doel: bijdrage in de aanschaf van een geluidsinstallatie tbv evenementen)
15. Nirwana (doel: een nieuw lichtplan waarbij alle lampen vervangen worden door LED verlichting);
16. Nirwana Tuinfeest (doel: wij willen graag met het geld toestellen aanschaffen voor kinderen die we kunnen gebruiken voor de kindermiddag op de zondag van Nirwana Tuinfeest);
17. Rijvereniging St. Jan (doel: voor onze pony en paarden leden instructie en voor onderhoud van ons oefenterrein);
18. SV Lierop (doel: het geld van de Rabobank Clubkas Campagne wordt gebruikt voor de organisatie van jeugdvoetbaltoernooien en spelmaterialen voor jeugdspelers);
19. Seniorenkoor de Koepelzangers (doel: t.b.v. professionele instructie ter verbetering van onze zang);
20. Showorkest BV De Vloer (doel: arrangementen);
21. SOLO Toer en Supportersclub (doel: kinderen op een ontspannen manier kennis laten maken met de wielersport);
22. St. Willibrordusgroep Lierop (doel: kampeer- en partytenten en duurzame materialen voor buiten en binnen zoals beamer en scherm, gps kompas, kookgerei voor buiten tijdens kamp en weekenden, gibbon slacklines, kubb game spellen);
23. Stage Fright (doel: aanschaf richt- en solomicrofoons om onze optredens nog beter uit de verf te laten komen);
24. Stichting Fokpaardendag Lierop (doel: showrubrieken Fokpaardendag Lierop);
25. Stichting Jeugdvakantiewerk Lierop (doel: graag zouden wij wat nieuw spelmateriaal willen aanschaffen zodat we meer variatie kunnen aanbieden);
26. Vrouwen van Nu Lierop (doel: nieuw vaandel en viering 80 jarig jubileum in december 2017);
27: Zangvereniging Ameezing: (doel: voor het organiseren van concerten);
Je mag 5 stemmen uitbrengen. Met elke stem op uw club ontvangt deze club een bedrag van de Rabobank. Het kost je niets, alleen een paar minuten. Laat deze kans niet verloren gaan en steun de Lieropse verenigingen. Ze zullen er heel erg blij mee zijn!
 


 

Donderdag 6 april 2017:

 


Trees Welten stuurde ons het bericht dat er in de Goede Week (van 10 t/m 15 april) in Lierop huis-aan-huis collectanten rond komen voor de inzameling van de Vastenactie van de Franciscusparochie. De opbrengst hiervan is bestemd voor 4 projecten - in India (waterzuiveringsinstallatie), Roemenië (waterdichte pergola bejaardenhuis), Uganda (regenwateropvang amazing home) en Kenia (kwalitatief goed onderwijs basisschool) - die uitgebreid beschreven staan in de flyers die samen met de vastenactiezakjes worden bezorgd. Trees bedankt alvast de collectanten en u voor uw gave.

 


 

Woensdag 5 april 2017:

Morgenavond, donderdag 6 april, zal de Algemene Leden Vergadering van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft vanaf 20.00 uur plaatsvinden in de Vurherd. Enkele weken geleden hebben de leden de uitnodiging hiervoor in de bus gekregen. Ook het verslag van de vergadering van vorig jaar en het jaarverslag 2016 zat hierbij. Kom naar de vergadering om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen onze dorpscoöperatie. Zie de website Lierop Leeft om onder het laatste nieuws de uitnodiging en de verslagen te lezen.

 


 

Woensdag 5 april 2017:
Rob Hurkmans, buurtsportcoach van de gemeente Someren, stuurde ons onderstaand bericht…
‘Beste basisschoolkinderen in Lierop,
Ook dit jaar kunnen de basisschoolgaande kinderen in de gemeente Someren weer volop kiezen voor gratis kennismakingsactiviteiten bij méér dan 50 sport- en cultuurverenigingen in de gemeente Someren. Op deze manier proberen we als buurtsportcoaches kinderen te stimuleren om méér en voornamelijk actiever te gaan sporten en bewegen. Vastgesteld is dat kinderen in Nederland de laatste jaren minder sporten en bewegen. Kinderen zitten meer voor de televisie, spelen meer achter de computer en zijn minder buiten te vinden. Veel bewegen zorgt ervoor dat kinderen actiever, geconcentreerder en met meer energie aan de dag kunnen beginnen waardoor ook de leerresultaten succesvoller zijn. Aanstaande donderdag 6 april om 11.30 uur zullen de buurtsportcoaches van de gemeente Someren in samenwerking met wethouder Gonnie van Bussel de boekjes ‘Leef Sportief & Creatief Someren 2017’ komen uitreiken in de klassen op basisschool ‘t Rendal. Kinderen kunnen vanaf nu al inschrijven voor deze gratis kennismakingslessen via de website. Vorig jaar hebben méér dan 900 basisschoolkinderen deelgenomen! Dit jaar gaan we voor de 1000!
Op Siris kun je vanaf vandaag beeldmateriaal en foto-impressies vinden van de uitreiking op de overige basisscholen. Veel succes en vooral veel plezier allemaal!’
 Woensdag 5 april 2017:

 


Carien van Eijden stuurde ons namens Onis Vrijwilligerscentrale onderstaand bericht waarin ze ook Lieropse inwoners uitnodigt...
'Voor kleine reparaties door handige vrijwilligers en een gezellige ontmoeting met anderen kun je op woensdag 12 april, 10 mei, 14 juni, 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december van 14.00 - 16.00 uur terecht bij de vrijwilligers van het Repair Café bij voetbalvereniging NWC, Beatrixlaan in Asten; ook voor inwoners uit Lierop. Kijk ook op de website voor meer info’.
 


 

Dinsdag 4 april 2017:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens publiciteit Nirwana onderstaand bericht...
'Goede bands, goedkoop bier en een gezellige sfeer op RAG FEST. RAG FEST is een nieuw klein festival in OJC Nirwana. De dag staat in het teken van tien voornamelijk harde, lokale bands. Het festival is een initiatief van vier jongeren, met een passie voor muziek, die regelmatig in Nirwana te vinden zijn. RAG FEST neemt plaats in de zaal van OJC Nirwana, Meervensedijk 4. Om 2 uur 's middags gaat de zaal open en zij sluit weer om 2 uur 's nachts. De eerste band, Red Jets (Meijel/Deurne), zal het spits afbijten om 15:00 en de laatste band, Mexican Surf (Oss), sluit de avond af om 23:10. Daar tussenin spelen onder andere TSAR BOMPA (Asten/ Someren), Rozje (Asten), Robin Hood (Asten/Someren) en SEXDROIDZ (Ysselsteyn). Ook kun je genieten van slow cooked fast food van The Smoker die falafel wraps en pulled pork verkoopt.
Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op www.nirwana.nl 
Voorverkoop: €4,00 (€5,15 inclusief servicekosten)// dagkassa: €6,-// Consumpties €1,50.
Tot zaterdag 8 april in Nirwana!
 Dinsdag 4 april 2017:

 


Monique van de Laar stuurde ons namens het Oranjecomité Lierop onderstaand bericht...
'Op donderdag 27 april is het weer Koningsdag. Zoals elk jaar organiseren we op die ochtend weer allerlei activiteiten voor de kinderen in Lierop.
We nodigen iedereen in Lierop dan ook weer van harte uit. Om 10:00 uur beginnen de festiviteiten bij de Renkant.
We gaan er weer een gezellige ochtend van maken, te beginnen met het inmiddels traditioneel door de fanfare voorgedragen volkslied en het hijsen van de vlag. Daarna is er de net zo traditionele fietsoptocht waarbij de kinderen met hun versierde fietsen door een deel van Lierop zullen rijden, onder begeleiding van de beide Gildes en de fanfare. De drie mooist versierde fietsen zullen door de hoogheden Paul de 1e en Sanne beloond worden met een beker.
Bij terugkomst is er de Oranjemarkt en zijn er van allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. Samen met van allerlei lekkers, voor de kinderen en een lekker bakje koffie en koekjes voor de ouders en opa’s en oma’s. Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te winnen met het snoeppot raden en knuffelraden. Bovendien kunnen de kinderen een prijs winnen door extra hun best te doen om met een mooi versierde kraam op de oranjemarkt te staan. Dus doe je best!!
Rond 12:00 uur sluiten we af met een tombola. Voldoende reden dus voor alle kinderen om ook dit jaar bij Koningsdag te zijn.
We hopen u dan ook dit jaar weer welkom te mogen heten op 27 april bij Koningsdag 2017 op de Renkant. Tot dan!!'
 Dinsdag 4 april 2017:

 


Annemiek Gofers stuurde ons namens de werkgroep Kinderlithurgie onderstaand bericht...
'Komende zondag, 9 april, is het de laatste zondag voor Pasen, ofwel: Palmpasen! Dit vieren we met een Palmpasenviering in de Koepelkerk. De kinderen kunnen hun mooi versierde Palmpasenstok in de kerk laten zien. Diverse kinderen zullen een stukje voorlezen en gemengd koor Ameezing zorgt voor de muzikale noot tijdens deze viering. Iedereen is welkom!
Graag tot ziens op zondag 9 april om 10:00 uur in de Koepelkerk!
 Dinsdag 4 april 2017:

 


Deze week is de jaarlijks donateursactie van fanfare St. Willibrordus. Alle leden zijn komende week op pad om alle adressen in Lierop te bezoeken voor een vrijblijvende bijdrage. Deze kan in een zakje (evt. dichtgeplakt) meegegeven worden en de bijdrage zal besteed worden aan onderhoud en aanschaf van nieuwe instrumenten. Als dank voor deze bijdrage ontvangt u de uitnodiging voor het Pleintjesconcert op zondag 9 juli a.s.
 


 

Maandag 3 april 2017:.

 

 

Maandag 27 maart waren er weer veel leden gekomen voor de ledenvergadering van Fanfare st. Willibrordus. Hierin werd het jaar 2016 uitgebreid samengevat en werd er uiteraard nog even stil gestaan bij het grote succes van ’Lierop Live on the move’.
Frans Neervens werd gekozen tot erelid. Frans is al lid vanaf januari 1986 en was medeorganisator van verschillende evenementen zoals fanfare feesten, zeskamp en de proms. Ook vanaf 1988 is hij coördinator van het ophalen van oud papier en textiel. Na al zijn harde werk en zijn uren die hij in de fanfare heeft gestopt is hij uitgegroeid tot een onmisbare schakel binnen deze verenging. Hij heeft deze oorkonde en de bos bloemen dan ook meer dan verdiend, en zo zit ook voor Martien Kusters zijn laatste taak erop als voorzitter bij de Fanfare st. Willibrordus.
Na 6 mooie jaren en 2 fantastische proms geeft Martien het stokje over aan Robert van Otterdijk. Ook Cindy van Heugten stapt uit het bestuur en op haar plek gaat Stijn Hesius zitten. Wij willen namens de fanfare Martien en Cindy bedanken voor al hun werk die ze in deze vereniging hebben gestopt.
 


 

Maandag 3 april 2017:

 

 

Onder grote belangstelling zijn in Lierop tijdens de schietwedstrijd de volgende uitslagen behaald door de Lieropse schutters.
Ad Vlemmix was weer oppermachtig; hij behaalde een 1e prijs op het onderdeel Kampioen, een 1e prijs op het onderdeel Personeel en een 1e prijs bij het onderdeel Vrije-Hand. Op dit laatste onderdeel behaalde Angela Verstappen een 3e prijs en hetzelfde deed ze bij het onderdeel Personeel. Willy Jacobs behaalde een 2e prijs bij het onderdeel Kampioen. Het Viertal van het Gilde Onze Lieve Vrouw v/d zeven Weeën behaalde met de schutters Ad Vlemmix, Thieu Scheepers, Willy Looijmans en Willie Donkers een 1e plaats bij het onderdeel Viertal.
Er waren ook nog puistprijzen voor de volgende personen: 1e Hannie v/d Ven; 2e Mies Sijbers; 4e Angel van Moorsel; 7e Guus v/d Ven.
 


 

Zondag 2 april 2017:

 


Op Lierop Leeft staat onder het laatste nieuws een bericht te lezen over de opening van Het Alzheimer Café op 4 april a.s. Speciale gast tijdens de eerste bijeenkomst is cabaretière Karin Bruers. Het Alzheimer Café vindt voortaan plaats op iedere eerste dinsdag van de maand. Ga naar de website Lierop Leeft voor het hele verhaal.
 Zondag 2april 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie wist Topparty slechts een keer te scoren tegen Acfis. Dat gebeurde bij een 3-0 achterstand. Drie keer werd doelman Koen Hendrikx op vrijwel identieke manier verslagen. Hij ging (te) ver mee in de aanval en werd zo drie keer verrast omdat zijn doel leeg was. Uit een aanval in de 23e minuut redde Thijs Meeuws de eer voor Topparty voordat Acfis via een schot in de benedenhoek op 4-1 kwam.
Op het tandvlees werd de overwinning van Hurkmans tegen Random United binnengehaald. Random United was de meest aanvallende ploeg maar de verdediging van Hurkmans met doelman Sjoerd Hooglugt stond prima. Toch kwam Random United in de 12e minuut aan de leiding door een snoeihard diagonaal schot in de kruising schoot, 1-0. In de 19e minuut kwam Willem Hurkmans uit een counter vrij voor hun doelman. Hij kapte de doelman uit en schoot de gelijkmaker binnen, 1-1. In de 22e minuut schoot Willem Hurkmans de bal binnen na een 1-2tje met Henri van Lieshout, 2-1. Random United zette alles op alles, maar Hurkmans hield stand en won daardoor de 4e wedstrijd op rij in de 3e periode.
Educontract ging met 2-1 ten onder tegen Van Otterdijk. Na de 1-0 score in de 7e minuut kwam Educontract in de 19e minuut terug tot 1-1 door een treffer van Axel van den Biggelaar. Drie minuten later werd echter de winnende treffer voor Van Otterdijk gescoord, 2-1.
 


 

Zaterdag 1 april 2017:

 


We lazen het op de website van het Eindhovens Dagblad in een artikel van Tonny Peeters...
'Een rugstreeppad die rond hupst in het hoge gras aan de overkant van de straat. Reden één waarom de bouw van Gildewijk III in Lierop niet kan doorgaan volgens negen gezinnen die wonen aan de Tamboer. Reden twee: verschillende geurnormen voor vrijwel dezelfde woongebieden, dat kan niet. Reden drie: de belofte dat zeker twintig jaar niet gebouwd wordt voor hun woningen. Kortom, de bewoners zijn woedend en vinden dat Someren 'een onzuiver spel' speelt. Wethouder Leon van de Moosdijk weerlegt de kritiek'. Lees HIER verder.
 


 

Zaterdag 1 april 2017:

 


Gisterenmiddag waren er weer volop activiteiten voor de jeugd van de basisschool. E.e.a. in verband met de weekafsluiting. Bij twee activiteiten waren we aanwezig... het jeu de boulen voor kinderen, georganiseerd door de Boulers van de KBO Lierop en het Koersballen. Het twaalftal dat op het centrecourt van Boulesclub "De gezellige Boel" speelde genoot met volle teugen van het mooie weer en de adviezen van de ervaren boulers. Ook bij het koersballen, binnen in het Henricushof, was het gezellig en werden de kinderen door Anita Hurkmans en Mien Hendrikx geïnstrueerd. Bijgaand enkele foto's. Zie ook de website van KBO Lierop voor enkele foto’s en de uitslagen van het boulen
 


 

Vrijdag 31 maart 2017:

 


Marian Hurkmans, leerkracht van groep 4/5 van ’t Rendal, stuurde ons het bericht dat de komende twee weken op 't Rendal de actie loopt voor het Diabetes Fonds. Zie HIER de volledige informatie.
 Vrijdag 31 maart 2017:
Frans Neervens stuurde ons onderstaand bericht...
'Zet zaterdag 1 april (geen grap) weer uw kleding en schoenen vanaf 9 uur aan de straat, ook in het buitengebied! Je kunt je kleding en schoenen ten alle tijden ook kwijt in onze aanhanger bij Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur. Mocht je het zelf niet kunnen? Dan halen we het ook op. Bel naar Jan van Doorn of Frans Neervens en het wordt geregeld 0492-331660 of 0492-331442. Namens de verenigingen alvast bedankt voor uw medewerking'.
 


 

Donderdag 30 maart 2017:

 


Morgen, vrijdag 31 maart, zal er weer een 'voorspeelavond' van De Gitaarkamer plaatsvinden in de Vurherd. De avond duurt van 19.30 u tot ca. 21.30 u.
Zo’n 20 leerlingen van De Gitaarkamer spelen op het podium in de grote zaal de nummers die ze geleerd hebben onder leiding van Jan-Willem Dubbeldam. De zaal zit vol met ouders, broers, zussen, vrienden en liefhebbers van gitaarmuziek. Het repertoire is uiteenlopend; van John Legend tot AC/DC, maar ook liedjes uit de lesboeken voor de allerkleinsten. Enkelen spelen zelfs met een band en er zijn ook talenten die zelfs gitaarspelen in combinatie met zang. Hoewel het spannend is, kijken de leerlingen er ook erg naar uit om de liedjes te spelen voor een enthousiast publiek. Iedereen is welkom! Graag tot dan.
 Donderdag 30 maart 2017:

 


Mariëlle Engels-Lamers stuurde ons weer een nieuwe nieuwsbrief met workshops van de BSO Jumpin in Lierop; ze vervolgt… ‘Alle ouders zijn welkom om een keertje binnen te lopen, onze medewerkers van NulVier DAS staan u graag te woord, spreek ze gerust aan, u kunt ons vinden in het BSO lokaal. We verzorgen opvang vóór en ná schooltijd op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, afhankelijk van de BSO locatie. Voor meer informatie over ons kunt u terecht bij Kinderopvang NulVier DAS, postbus@nulvier.nl  of tel: 0411-688228.
Op onze site staat een mooi filmpje over onze opvang, ben je benieuwd, kijk dan gerust even op onze website... Veilig, oprecht betrokken, uitdagend!’
 Donderdag 30 maart 2017:

 


Harrie Gubbels stuurde ons het bericht dat er voor de jaarmarkt, die mannenkoor A Capella op zondag 21 mei organiseert, nog kramen over zijn voor de Lieropse inwoners. Zie als je interesse hebt het volledige bericht van 16 maart.
 


 

Woensdag 29 maart 2017:

 


Van Astrid van Hoof kregen wij onderstaand bericht...
'De temperaturen zijn heerlijk, het lenteweer is begonnen. Op camping de Somerense Vennen in Lierop zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen volop bezig, Momenteel wordt het zwembad weer gevuld, de kampeerplaatsen zijn weer klaar voor het kamperen etc. Het programma met evenementen voor dit jaar wordt gemaakt. Vanaf 1 april a.s. is het kampeer- en zwemseizoen weer geopend (vanwege technische storing is het zwembad 8 april open ipv 1 april). Wij zien u graag op camping de Somerense Vennen. Tevens zijn wij op zoek naar medewerkers voor de horeca. Zie ook de website'.
 Woensdag 29 maart 2017:
Wie dichtbij huis wil genieten van cabaret kan a.s. vrijdag 31 maart terecht in de Ruchte waar 'Cabaret met Kakelvers' met 4 aanstormende cabarettalenten op het podium staat.
Kom kijken en zeg over 5 jaar dat u de nieuwe Theo Maassen, Birgitte Kaandorp of Guido Weijers in 2017 in de Ruchte zag spelen.
De talenten: We zijn het hele land doorgegaan om de grootste cabarettalenten te scouten en we zijn trots om de volgende artiesten te mogen presenteren:
Maya van As: In 2016 studeerde deze paniekvogel af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.
Maarten van den Berg: Hij studeerde kleinkunst, cabaret en filosofie, werkte voor Lubach op zondag en stond in de halve finale van het Leids cabaretfestival.
William Boeva: Vlaamse stand up comedian die Humo’s Comedy Cup won.
Sanneke van der Meulen: Cabaretière en muzikante die het Griffioen Zuidplein Cabaret festival won.
Entree: € 15,00 incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl
 


 

Dinsdag 28 maart 2017:

 


Aanstaande zondag 2 april om 10.00 uur vindt de kennismakingsviering plaats in de Koepelkerk.
De 12 communicanten die op zondag 14 mei hun Eerste Communie gaan doen, willen zich dan graag voorstellen aan familie, vrienden etc. Iedereen is welkom tijdens deze viering die muzikaal wordt opgeluisterd door Jeugdfanfare Young Dynamic.
 Dinsdag 28 maart 2017:

 


Onder de knop 'Zorg' op de website Lierop Leeft zijn de drie verslagen te lezen van de bijeenkomsten die er zijn geweest naar aanleiding van de intentieverklaring - tijdens de algemene ledenvergadering van 21 april 2016 - die Lierop wil laten groeien tot een dementievriendelijk dorp.
Het doel is om mogelijkheden te creëren, zodat mensen met dementie zo lang mogelijk als volwaardige burgers aan de samenleving kunnen blijven deelnemen.
 


 

Maandag 27 maart 2017:

 


Gisteren ontving tijdens de eerste Gezondheidsmarkt in Lierop Tiny Steenbakkers de titel van Gezondheidsambassadeur voor de GGD Brabant-Zuidoost. Deze titel wordt haar toegekend voor haar jarenlange inzet bij de Kruisvereniging Someren, Stichting Dokter Eijnatten en de Dorpscoöperatie Lierop Leeft! Van daaruit heeft ze vele mooie gezondheidsinitiatieven mogelijk gemaakt. De uitreiking vond plaats tijdens de Gezondheidsmarkt van de Dorpscoöperatie in bijzijn van wethouder Maas, medebestuursleden, familie en vele dorpsgenoten.

Lees HIER het hele bericht en bekijk de foto's van onze slaponline fotograaf.
 


 

Maandag 27 maart 2017:

 

 

Van Gerard Claassen kregen we onderstaand bericht...
'Afgelopen zaterdag hebben een 8 tal inwoners van Lierop meegedaan aan de landelijke schoonmaakdag. Na wat uitleg en koffie trokken de groepjes de wijk en de toegangswegen in om het zwerfvuil te verzamelen. Het weer werkte prachtig mee om al het zwerfvuil te verzamelen. De gemeente ondersteunt deze actie door het leveren van de benodigdheden/hulpmiddelen.
Na afloop van de actie hadden de deelnemers maar liefst 25 zakken zwerfvuil bijeen geraapt! Het was een geslaagde actie die zeker voor herhaling vatbaar is.
De dag heeft verschillende inwoners al aangezet om zich nu al aan te melden voor het volgend jaar. Deelnemers bedankt voor jullie spontane hulp, Lierop zal er even weer schoon uitzien'.

Zie ook de foto's die Wim Maas (Siris) in Lierop maakte.
 


 

Maandag 27 maart 2017:

 


Maarten van den Bogaard stuurde ons namens TV de Ren onderstaand bericht...
'Tijdens de ledenvergadering op 23 maart 2017 zijn 6 jubilarissen bij tennisvereniging de Ren in het zonnetje gezet. Frans Verberne en Peter en Sjaan Bouwmans waren dit jaar 25 jaar lid. Willie van Triet, Jet van Vlokhoven en Frans van Vroonhoven vierden hun veertigjarig lidmaatschap. Meer informatie vindt u op www.tv-de-ren.nl '.
 Maandag 27 maart 2017:

 


Op Goede Vrijdag 14 april wordt in onze Lieropse kerk weer een Koepelkerkconcert gehouden. Voor de veertigste keer al weer wordt deze prachtige ruimte gebruikt voor een combinatie van muziek en bezinning, die belangstellenden uit de hele regio naar Lierop trekt. Iedereen is ook nu weer van harte welkom. Het belooft een mooi en stemmig concert te worden, uitgevoerd door het uitstekende koor Octocant, afkomstig uit de regio Eindhoven. Het staat onder leiding van Lucas Vis, een grote naam in de muziekwereld. Hij is docent hoofdvak orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam en werkt internationaal als gastdirigent. Vocaal ensemble Octocant was al eens eerder te gast in de Koepelkerk en maakte toen veel indruk. Het koor bestaat uit twaalf personen en is gespecialiseerd in muziek uit Renaissance en Barok. Uitgevoerd worden Lord let me know mine end van Maurice Green (1696-1755), de Dirge Anthems, drie klaagzangen van Thomas Morley (1557-1602) en het Requiem van Jean Richafort (1480-1547). Het koor wordt begeleid op oude instrumenten: renaissance-schuiftrompet, tenor-dulciaan, kistorgel en klavecimbel.
Het concert duurt ongeveer een uur en is zoals altijd gratis toegankelijk (met de mogelijkheid van een vrijwillige bijdrage bij de uitgang). Pastoor Jan Zwirs spreekt in dit Goede-Vrijdagconcert een overweging over het thema, dat luidt ‘Naar de overkant’. Zie ook enkele afbeeldingen.
 


 

Zondag 26 maart 2017:

 


Van 't Jagershuis kregen wij het bericht dat de komende week de cafetaria gesloten is van maandag 27 maart tot en met woensdag 29 maart. Het café is gesloten van maandag 27 maart tot en met donderdag 30 maart.
Vanaf week 14 is 't Jagershuis ook weer iedere dinsdag geopend, dit is dus vanaf dinsdag 4 april. Meer info: www.jagershuislierop.nl
 Zondag 26 maart 2017:
In de tweede klasse van de zaalvoetbalcompetitie kreeg Willem Hurkmans van Hurkmans in de 19e minuut tegen Centraal de bal door zijn doelman toegeworpen waarna hij de verkregen kans keurig benutte en daarmede matchwinnaar werd, 0-1. Centraal voetbalde in een te laag tempo. Hurkmans is goed bezig en staat na 3 gewonnen wedstrijden op de 2e plek in de 3e periode.
Sphinx wist de score beperkt te houden tegen het Zunneke. Damian Verkuijlen en Robert Moors zorgden voor de 2-0 voorsprong voor het Zunneke voordat Ruud Vlemmix met een hard schot de eer redde voor Sphinx. In de slotfase maakten Robert Moors en Harry Maas er nog 4-1 van voor het Zunneke.
 


 

Zaterdag 25 maart 2017:

 


Riky Peeters stuurde ons het bericht dat er donderdag 6 april van 14.00 tot 16.00 uur weer paasstukjes gemaakt worden in Henricushof, e.e.a. in samenwerking met Conny en Petra en natuurlijk koffie en thee met iets lekkers erbij!!
Opgeven kan tot 3 april bij Riky, telefoon 331620. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.
Je bent van harte welkom.
 Zaterdag 25 maart 2017:

 


Toon en Maria vd Eijnden stuurde ons het bericht dat dansclub de Tunderbirds op zaterdagavond 8 april een Rock en Roll avond organiseren met de 8 Ball Boppers in zaal van Oosterhout in Lierop. Het begint om 20.30 uur en de entree is 5,- euro. Zie ook het filmpje van vorig jaar.
 


 

Vrijdag 24 maart 2017:

 


De voorbereidingen voor het 11de Lieropse Kampioenschap Jeu de Boules zijn in volle gang. Eén ding ontbreekt er nog: Deelnemers!!!
Vanaf nu kunt U zich weer aanmelden d.m.v. een mailtje of telefoontje naar Frank Hurkmans (frankhurkmans@chello.nl of 0650630388). Iedereen van 18 jaar of ouder en die op de één of andere manier binding heeft met Lierop mag zich opgeven. We spelen met koppels van zowel mannen, vrouwen als gemixt. Het inschrijfgeld van € 10,00 per koppel hoeft pas bij het begin van het toernooi betaald te worden. Het advies is om niet te lang te wachten met je aanmelding want er kunnen “slechts” 64 koppels mee doen, en VOL = VOL. Ook dit jaar kunnen de deelnemers aan het toernooi weer ’n (Lierops) Goed Doel nomineren. We zien elkaar dus op donderdag 27 april om 13.00 uur op het “Place de la Pétanque” bij Sportpark de Renkant.
 Vrijdag 24 maart 2017:

 


Ruim een week na de stemming lazen we in 't Contact de resultaten van de verkiezingen in de kerkdorpen. In Lierop was de stemming als volgt:
Van de 1721 stemgerechtigen kwamen er 1463 stemmen (waarvan 1 blanco);
Opkomstpercentage: 85% (gemiddelde over de hele gemeente was 82,39%);
VVD: 384
PVDA: 50
PVV: 187
SP: 159
CDA: 320
D'66: 142
Christen Unie: 7
Groenlinks: 80
SGP: 0
Partij voor de Dieren: 31
50 Plus: 67
Ondernemers Partij: 4
Voor Nederland: 6
Denk: 0
Nieuwe Wegen: 0
Forum voor Democratie: 22
De Burger Beweging: 1
Vrijzinnige Partij: 0
Geen Peil: 0
Piratenpartij: 3
Artikel 1: 0
Niet Stemmers: 0
Libertarische Partij: 0
Lokaal in de Kamer: 0
Stem NL: 0
 


 

Donderdag 23 maart 2017:

 


Driek Doezé stuurde ons - op de valreep - het bericht dat Tonny Wijnands morgen, vrijdag 24 maart, voor de KBO optreedt in de Vurherd. De toegang is gratis en het optreden is ook voor niet-leden toegankelijk. Het wordt volgens Driek weer een fantastische middag, dat weet hij zeker.
Driek vervolgt... 'Tonny, een Brabantse troubadour uit Deurne, zingt en speelt op zijn gitaar. Hij vertelt tussen het spelen door grappige verhalen en anekdotes, alles met een groot gehalte aan Brabantse humor. Hij zou met carnaval best kunnen optreden als “tonproater”. Dankzij zijn vader, die lid was van de plaatselijke harmonie Excelsior, werd hij al op 9-jarige leeftijd bugelspeler en later slagwerker. Op enig moment krijgt hij van zijn ouders een gitaar op zijn verjaardag; toen is het begonnen. Als 13-jarige werd hij lid van het dansorkest “De Joy Riders”; dat bleef hij 25 jaar lang. Tot 2009 behoorde hij bij de liedjesgroep “Gêr Gedoan”. In die tijd zijn er veel cd’s en dvd’s uitgekomen. We willen ze nog niet verklappen, hij gaat ze live voor ons zingen.
 


 

Donderdag 23 maart 2017:

 


Wie dichtbij huis een grote Kinderkleding en Speelgoedbeurs wil bezoeken kan op woensdag 5 april terecht in de Ruchte. Bekijk de poster voor het hele verhaal.
 Donderdag 23 maart 2017:

 


A.s. zaterdag worden alle muziekliefhebbers uitgenodigd om gratis te komen luisteren naar de vier muziekverenigingen die de gemeente Someren rijk is. Ook fanfare St. Willibrordus zal, onder leiding van haar nieuwe dirigent Henk Mertens, daaraan deelnemen. Het wordt een avond met een breed scala aan muzieksoorten. Aan het einde van het concert zullen de 4 verenigingen gezamenlijk een groots slotnummer laten horen.
Ben je een liefhebber van muziek dan is dit echt een unieke aanrader! Het concert begint om 20.00 uur in Sporthal De Postel in Someren en de zaal zal om 19.30 uur open gaan.
 


 

Woensdag 22 maart 2017:

 


Zaterdag 25 maart a.s. houdt Gilde Sint Antonius Abt weer haar halfjaarlijkse oud-ijzeractie. Er wordt om 9.00 uur gestart met ophalen. Om milieuredenen mogen er géén diepvriezers, koelkasten, accu's en velgen met banden meegenomen worden.
Heb je ijzer dat niet aan de openbare weg gezet kan worden dan kun je op deze ophaaldag tussen 9.30 en 11.30 bellen naar nr. 06-51722404. Het wordt dan opgehaald. Het gilde rekent op je steun en zegt alvast 'Hartelijk Dank'.
 Woensdag 22 maart 2017:

 


Vanaf woensdag 5 april start de vaccinatieronde voor BMR-DTP en HPV. Alle 9-jarigen en alle meisjes van 13 krijgen een brief met oproepkaart van het RIVM. De GGD Brabant-Zuidoost voert deze vaccinaties uit op verschillende locaties in de hele regio. Op de locatie in Helmond kunnen ouders en kinderen na hun prik terecht voor een prikker met gezond lekkers.
- BMR/DTP: Alle kinderen die dit jaar 9 jaar worden hebben een brief met oproepkaart van het RIVM ontvangen voor de BMR/DTP vaccinatie. Het gaat om de herhaling van de vaccinatie tegen bof, mazelen, rode hond (BMR) en difterie, tetanus en polio (DTP).
- HPV: De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker (HPV-vaccinatie) is een regulier onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 worden een uitnodiging voor de HPV-prikken.
- Van prik naar prikker: Tijdens de vaccinaties in Helmond op 17 mei kunnen kinderen en ouders terecht bij een speciale GGD bus. Medewerkers van Jeugdgezondheid zijn hier aanwezig om kennis te maken en om alle vragen over bijvoorbeeld groei, gezondheid, opvoeding, ontwikkeling te beantwoorden. Alle kinderen krijgen hier na hun prik een prikker met gezond lekkers.
Alle informatie over de BMR/DTP en HPV vaccinatie en over de locaties en data van deze vaccinatieronde staat op de website www.bmr-dtpprik.nl  of www.hpvprik.nl.  Voor telefonische vragen kunt u terecht op telefoonnummer 088 0031 400.
 Woensdag 22 maart 2017:

 


Gisterenmiddag werd De Nationale Boomfeestdag in Lierop gevierd in de bossen aan de Hogeweg. Rob Fritsen stuurde ons namens Siris de foto’s van de Lieropse kinderen die deelnamen aan dit ‘bomenfeest’. KIJK maar.
 


 

Dinsdag 21 maart 2017:

 


De Nationale Boomfeestdag in de gemeente Someren wordt vanmiddag gevierd in het bos aan de Hogeweg in Lierop en op donderdag 23 maart in het bos nabij het Keelven.
In samenwerking met de Bosgroep Zuid-Nederland worden er bosplantsoen en inlandse eiken geplant.
Circa tweehonderd leerlingen nemen deel aan de boomfeestdag. De organisatie is in handen van de afdeling Beheer en Uitvoering, openbare werken van de gemeente Someren en Bosgroep Zuid-Nederland, waarbij de scholengidsen van het IVN Asten-Someren assisteren.
De landelijke stichting ‘Nationale boomfeestdag’ heeft dit jaar als thema ‘Bomen verbinden’.
 Dinsdag 21 maart 2007:

 


25 maart gaat het gebeuren in Nirwana: Birdcage! Deze avond zal worden gevuld met house, feest en de nodige guilty pleasures. Deze worden verzorgd door Golddigger & MC Many More, Hamburgerboy, Jackin’Jordy en MTBA. Hurkmaniac en Tommix & FritsaFlex, DJ’s uit eigen dorp, zullen deze avond openen. De avond zal eindigen met een hoop guilty pleasures die worden geleverd door onze gastheren Papagaar en Jagermeester! Om te dansen hoef je niet te betalen want de entree is gratis!
Aanvang: 20:00 uur // www.nirwana.nl 
 Dinsdag 21 maart 2017:

 


Afgelopen donderdag 16 maart, tijdens de gespreksavond in het kader van op weg naar een dementie vriendelijk Lierop, waren ongeveer 65 mensen aanwezig.
Na het openingswoord werd de indrukwekkende film “Zoeken” gedraaid. Dit is een opname van een toneelstuk dat in Laarbeek opgevoerd werd. In de film raakt de hoofdpersoon steeds verder de weg kwijt en zien we hoe de omgeving, vaak met veel onbegrip, hierop reageert.
Onder leiding van Sanne Stultjens, casemanager dementie (Savant) en Truus v. Otterdijk, Steunpunt Mantelzorg (Onis), ontstond er na de pauze, naar aanleiding van deze film, een levendige discussie. Aanwezigen reageerden recht uit hun hart.
Uit de discussie kwam vooral naar voren dat het herkennen van dementie (vooral in een vroeg stadium) veel onbegrip kan weghalen. Of het nu in de thuissituatie is of b.v. bij verenigingen, supermarkten etc.
Belangrijk is dat mensen met dementie zolang mogelijk aan het maatschappelijk leven - ook in Lierop - kunnen blijven deelnemen.
Aan het einde van de discussie gaven Sanne en Truus de aanwezigen waardevolle tips mee; “Hoe om te gaan met dementie” en specifieke tips voor de mantelzorgers.
Reacties van de aanwezigen waren dat het een laagdrempelige, gevoelige, openhartige, informatieve avond was.
 


 

Maandag 20 maart 2017:

 


Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we het bericht over het a.s. Diner 55-plus bij Nelly van Oosterhout. Op dinsdag 28 maart van 17.00 tot 19.00 uur is het weer zover.
Aanmelden kan t/m donderdag 23 maart via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl  of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof.
Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 Maandag 20 maart 2017:

 


Steffen van Leeuwen stuurde ons namens de Jeugdcommissie van TV De Ren onderstaand bericht...
'Afgelopen week hebben de Tenniskids van Lierop en omstreken weer gezellig met elkaar getennist. De jaarlijkse clubkampioenschappen Jeugd Enkel zijn gehouden en omdat er 4 poules gespeeld werden zijn er vier clubkampioenen! Dit jaar zijn dat: Wietse Maas, Tijn van Nuenen, Karlijn van de Laar en Sam Leenen. Gefeliciteerd!!
En gisteren was het zo ver, voor veel kinderen (6-9 jaar) de eerste keer een tenniswedstrijd! Tennisvereniging de Ren is sinds kort een officiële Tenniskids vereniging en mocht de eerste Worldtour voor 2017 organiseren. Het thema was ‘Indian Wells’ en dat ligt in USA, California. De kantine hing vol met Amerikaanse vlaggetjes. Er kwamen kinderen uit Lierop, Someren, Asten, Heeze en Weert. We hebben twee grote teams gemaakt, groen en blauw waarna er een paar warming up rondjes gelopen werden. De punten werden door middel van knijpers op het netje bijgehouden door de kinderen en bij 7 knijpers was het partijtje voorbij. In de pauze was er limonade en een typisch Amerikaanse snack: popcorn. Totaal zijn er 58 partijtjes gespeeld en het groene team heeft met 34 punten gewonnen van het blauwe team. Volgende week is de Worldtour in Miami (Asten). Graag bedanken we namens de jeugdcommissie alle begeleiders.
Bekijk op www.tv-de-ren.nl  het hele verslag en de foto’s. Als je tennissen ook leuk lijkt kan je je vanaf 3 april opgeven voor twee proeflessen via www.Leefsomeren.nl   of stuur even een e-mail naar jeugd@tv-de-ren.nl.
 Maandag 20 maart 2017:

 


Bij de 2e wedstrijd van het seizoen in Lieshout behaalden de Lieropse schutters onderstaande resultaten….
Ad Vlemmix behaalde de 1e plaats op het onderdeel Ere-Kampioen; ook behaalde hij een 3e plaats op het onderdeel Personeel. Op dit laatste onderdeel behaalde Willy Looijmans een 6e plaats.
Angel van Moorsel behaalde een 1e plaats op het onderdeel puist.
 


 

Zondag 19 maart 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie zette het Wapen vanaf het begin tegenstander Jagershuis onder druk. Het lukte Jagershuis niet of nauwelijks om onder die druk uit te komen. Het Wapen opende de score. In de 11e minuut zag Nick van der Sluijs de Wapen-doelman ver voor zijn doel staan en schoot vanaf eigen helft de 1-1 binnen. Het Wapen schoot tweemaal tegen de binnenkant van de paal van het Jagershuis doel waarbij de bal weer uit het doel sprong. Uiteindelijk gingen er nog wel twee in wat de uitslag op 3-1 voor het Wapen bepaalde.
In hun 2e wedstrijd van de avond ontmoette Postel 2 het Lieropse Topparty. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met een zinderend slot. Postel 2 kwam in de 5e minuut op een 1-0 voorsprong. Vervolgens duurde het tot de laatste vijf minuten voordat er weer gescoord werd. Eerst schoot Hidde Maas in de 26e en 27e raak voor Topparty, 1-2. In de 28e minuut werd het weer gelijk, 2-2 en in de 29e minuut kwam Postel 2 op een 3-2 voorsprong die in de 30e minuut door Marcel Hurkmans weer teniet werd gedaan, 3-3.
Hurkmans behaalde een 5-2 overwinning op het Zunneke. Al in de 1e minuut klopte Henri van Lieshout doelman Rens van Lieshout van het Zunneke, 1-0. In de 4e minuut liet doelman Sjoerd Hooglugt een afstandsschot los dat via paal - paal het doel inging, 2-0. Twee minuten later kwam Geert Filippini vrij voor keeper Hooglugt en schoot keurig binnen, 2-1. Vervolgens trof Hurkmans in de 14e minuut twee keer doel door René Maas en Thijs Bekx, 4-1. In de 19e minuut kreeg Harry Maas eindelijk kans om na een snel opgezette aanval de 4-2 binnen te schieten. Twee minuten voor tijd bepaalde Ralf Hurkmans de uitslag op 5-2 door van afstand in een verlaten doel te schieten.
Bart van Brussel van Educontract werd tegen Egelantier de “man of the match”. In de 2e, 23e en 29e minuut maakte hij alle treffers voor Educontract dat daardoor met 0-3 deze wedstrijd winnend afsloot.
 Zondag 19 maart 2017:

 


Van Gerard Claassen kregen we onderstaand bericht...
'Wie wil er aanstaande zaterdag meehelpen aan de landelijke schoonmaakdag? 'Iedereen - ook kinderen - kunnen meehelpen om al het zwerfvuil in Lierop langs de toegangswegen en in het dorp op te ruimen. De gemeente zorgt voor knijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken.
Wat zou het goed zijn als we gezamenlijk de verantwoordelijk nemen om dit te doen zodat we samen trots kunnen zijn op een schoon Lierop! Als het aan mij ligt beginnen we om half 10 vanaf het spandoek bij de Kleut en stoppen om 12.00 uur. Wil je wel even laten weten dat je mee wilt doen zodat ik de grijpers bij de gemeente op kan halen. Gerard Claassen, tel. 06-22892965'.
 


 

Zaterdag 18 maart 2017:

 


Adrie van den Einden stuurde ons het gedachtenisprentje van Zuster Luciana van den Einden. Zij overleed vorige week vrijdag 10 maart in Esperança Brazilië en is daar een dag later begraven.
Zie HIER het prentje. Zie ook het verhaal van Zuster Luciana onder de link 'Hoe is het met....' uit 2005
 Zaterdag 18 maart 2017:

 


Na het succesvolle Sjanty-koor-project in 2016 organiseren ‘De Koepelzangers’ opnieuw een kortlopend koorproject. De uitvoeringen zijn in de maand mei, vanouds in het katholieke zuiden de Mariamaand bij uitstek. Meedoen aan dit tijdelijke project is kosteloos. De repetities vinden plaats in gemeenschapshuis ‘D’n Vurherd’ aan de Offermansstraat 10 in Lierop. De eerste is op donderdagmorgen 6 april van 9.30 uur tot 11.00 uur.
Zie het hele verhaal als je interesse hebt.
 


 

Vrijdag 17 maart 2017:

 

 

Slaponline levert inmiddels al weer 16 jaar haar bijdrage in de verbinding van de Lieropse samenleving door ELKE dag o.a. nieuws te brengen over Lieropse aangelegenheden. Van Nirwana- tot Koepelzangersnieuws, van zaalvoetbal tot berichten van Lierop Leeft, van een verloren knuffel tot een aanbod van tickets van een Lierops evenement, van een overlijdensbericht tot een verslag van de Bonte Avond, kortom, alles wat Lierop bezig houdt komt voorbij als je slaponline volgt. Commercieel is de site nooit geweest. De kosten worden gedekt door het jaarlijkse Jeu de Boules toernooi waarvan de meeropbrengst ook nog eens naar een goed doel gaat.
Het enige wat steeds meer een probeem werd is de software van 16 jaar geleden waarop de website draait. Hoe lang deze software nog ondersteund wordt is een steeds groter risico voor het voortbestaan van de website geworden. Bovendien was de automatische koppeling aan social media met de huidige site niet mogelijk, wat inhield dat Facebook sinds de invoering van Facebook bij slaponline (april vorig jaar) apart van de site van alle nieuws voorzien moest worden. Veel werk dus.
Daarom hebben we besloten om een nieuwe website te bouwen met een uitbreiding aan functionaliteiten, zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling waarvoor we een goede reden hebben om deze te handhaven. Ook de eenvoud is erin gebleven, tante Bertha hoeft niet te vrezen!
De nieuwe website is zo gebouwd dat alles op alle apparaten even goed te bekijken zal zijn (mobiel, tablet, PC, laptop enz.). Ook de Facebookerichten zullen automatisch gekoppeld worden en er kan zelfs vanuit de website gedeeld worden met social media. Zie hieronder de nieuwe homepage...

 

 

Meerdere screenshots van de nieuwe site staan in de slapgalerij.

 

Op dit moment zijn we bezig om de pagina's te vullen. Deels met items van de oude site waarbij het archief op de oude site blijft staan. We linken hier naartoe voor het geval dat iemand nog iets wil terughalen.
Voor wat betreft de bezoekersaantallen van de website zijn we uiterst tevreden. We hebben nog steeds geen dorpssite gevonden die aan deze aantallen kan tippen (per dag rond 1000 bezoekers en 2500 pageviews). Ook het sinds april vorig jaar ingestelde Facebook begint een steeds groter bereik te krijgen. Op dit moment hebben we hier al 454 volgers wat met 2300 Lieropse inwoners bijzonder hoog scoort in het jargon. Met dank aan onze lezers.
We doen ons best om de nieuwe website in april life te zetten.

ONTSTAAN slaponline:
Prinsenreceptie 2001: eerste keer dat de naam slaponline - nog niet als website - gebruikt werd.
Bonte Avond 2001: eerste keer dat de website in beeld kwam, toen nog als slaponlineS5.com.
17 maart 2001: eerste keer dat www.slaponline in huidige vorm verscheen, zie bericht van toen.
 


 

Vrijdag 17 maart 2017:

 


Peter Verberne stuurde ons namens de Locatieraad Lierop onderstaand bericht...
'Hoe gaat het met de de kerk in Lierop sinds we deel uitmaken van de Franciscusparochie?
Deze vraag wordt ons nogal eens gesteld. Daarom vonden wij het een goed idee om u uit te nodigen voor een parochieavond.
Deze houden wij in de Vurherd op donderdag 23 maart om 20.00 uur.
Wij heten u dan van harte welkom met een kop koffie of thee. Daarna zal onze ‘pastoor’ Jan Zwirs de avond openen. We blikken kort terug op de overgang van de zelfstandige parochie H. Naam Jezus naar de nieuwe Franciscusparochie. We informeren u over de hagelschade, laten foto’s zien van de restauratie van de koepelkerk en tonen een filmpje van het koperpoetsen. Na een korte pauze vertelt pastoor Pieter Scheepers hoe het gaat met de nieuwe Franciscusparochie. We besluiten de avond met een vragenrondje. Uiterlijk 22.00 uur ronden we de avond dan af. Tot 23 maart!
 Vrijdag 17 maart 2017:

 


Via Hans Hendrikx kregen we het bericht dat het 'Seniorenorkest Groot-Someren - waarin vele Lieropse muzikanten spelen - op zondag 26 maart in Hotel Centraal een uitwisselingsconcert organiseert met de ”Muziekvrienden” uit Boekel. Het concert begint om 14.00 uur. Dit orkest, onder leiding van Kees Manders, bestaat al sinds 1947 en is onlosmakelijk verbonden met Huize Padua in Boekel.
Seniorenorkest Groot Someren is opgericht in 1991 en staat onder leiding van Roger Cobben, in Lierop wel bekend. Hij nam onlangs afscheid als dirigent van fanfare St. Willibrordus.
De twee musicerende vriendengroepen willen voor deze middag alle muziekliefhebbers uitnodigen om te komen genieten van een zeer gevarieerd programma.
De toegang is gratis
 


 

Donderdag 16 maart 2017:

 


Theaterkoor Easy & Free is er klaar voor. Dat zagen we gisterenavond tijdens de generale repetitie in een overvolle Ruchte. De titel van de show, #HELP, slaat zeker niet op eventuele podiumvrees voor het spelen en zingen van hun nieuwe show, integendeel, daar is genoeg voor gerepeteerd en zeker niet voor niets. Iedereen ging er vol in. Het verhaal was goed, de entourage prima - er was zelfs een draaiend decor; 'waar hebben we dat meer gezien Piet'? - en het acteren en zingen klopte perfect. Kortom: Het was fantastisch! Mensen die nog twijfelen om deze show te bezoeken kunnen gerust de knoop doorhakken... gewoon gaan, je zult er zeker geen spijt van krijgen!
De aanwezigheid van publiek bij deze generale was mogelijk gemaakt door de Rabobank die vrijwilligers, die in de zorg werkzaam waren, had uitgenodigd om gratis deze show te kunnen bekijken. Dat was niet toevallig want de theatershow ging over 'de zorg' een actueel thema waar ook de politiek de afgelopen weken de mond vol van had. Het speelde zich allemaal af in 'Verzorgingshuis Zeldenrust' waarvan de directrice een vervelende brief van het ministerie had ontvangen. Er moest bezuinigd worden anders zou het stoppen... #Help! Wat volgde was een show met een aangrijpend verhaal dat bleef boeien tot het einde en voor velen heel herkenbaar was. Emotie, vreugde, verdriet, alles zat erin. Dit alles begeleid door een 10-koppige band van rasmuzikanten die de zang van solisten en koor muzikaal evenwichtig en vakkundig begeleidde.
In het verzorgingshuis brachten een viertal jonge stagiaires leven in de brouwerij, vonden amoureuze verwikkelingen plaats tussen bewoners en verdwenen er zomaar spullen? De demente Gerrit bleef als een rode draad de hele show perfect in z'n rol en toen hij solo ging zingen stond het publiek versteld... Wat een stem!
Zowel de verhaallijn alsook de muziek was een mix van jong en oud. Wat Easy and Free zo uniek maakt is dat zij veel jonge leden heeft. Ruim 10 leden van het 50-koppige Easy and Free zijn onder de 30 en daar is het script ook echt op geschreven. De nummers die 6- (of soms nog meer)stemmig gezongen worden gaan dus ook van Skyfall (Adele), Halo (Beyoncé), Uptown Funk (Mark Ronson ft Bruno Mars), tot Why tell me why (Anita Meijer) en een medley van oudere liedjes als ’n Beetje (Teddy Scholten), Spiegelbeeld (Willeke Alberti) en Als de dag van toen (Reindhard Mey).
De voorstellingen zijn op 17, 18, 19 en 24, 25, 26 maart in Theater De Ruchte in Someren.

Zie HIER voor meer info. Zie ook de foto's van Eric Driessen.

 


 

Donderdag 16 maart 2017:

 


Zondag 21 mei vanaf 10.00 uur organiseert mannenkoor A Capella zijn grote jaarmarkt die vorig jaar ruim 6000 bezoekers trok. In de bebouwde kom staan ruim 150 marktkramen opgesteld met
een diversiteit aan waren en goederen en veel (muzikaal) vermaak.
Inschrijvingen (stand)plaats:
U kunt een kraam van 4 meter met bovenzeil (voor 35 euro) en/of een grondplaats van 8 m2 (voor 20 euro) huren door je voor 1 mei digitaal aan te melden via E-mail jaarmarkt.mannenkoorlierop@gmail.com  of via het inschrijfformulier. U kunt zich ook inschrijven tegen contante betaling bij Bloemisterij Harrie Gubbels, Hogeweg 1B te Lierop.
Voor algemene informatie kunt u zich wenden tot coördinator Henk Nijeboer, telefoon 06 5312 2857 of via www.mannenkoorlierop.nl 
 Donderdag 16 maart 2017:

 


Wie dichtbij huis een goede film wil zien kan op dinsdag 21 maart terecht in de bioscoop van de Ruchte waar de film 'The Relevant' gedraaid wordt.
The Revenant is een episch avontuur over wilskracht, overleven en wraak. Diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass (Leonardo Di Caprio) voor dood achtergelaten door John Fitzgerald (Tom Hardy), een vals lid van zijn groep. Voor Hugh begint dan de strijd van zijn leven. Tijdens zijn reis naar huis moet hij zowel de wilde natuur als de stammen die onderling met elkaar strijden overleven. Is Hugh's wil om wraak te nemen op Fitzgerald voldoende om de barre en gevaarlijke tocht te overleven? Goed voor 12 Oscar nominaties. Oscar voor beste acteur: Leonardo Di Caprio.
Regie: Alejandro Gonzalez Inarritu. Cast: Leonardo Di Caprio, Tom Hardy, Will Poulter, e.a.
Prijs: € 5,00 - Aanvang: 20.00 uur - Kaarten: www.deruchte.nl
 


 

Woensdag 15 maart 2017:

 

 

Sjoerd Hooglugt is deze week Kei van de Week geworden!
Nadat alle stemmen geteld waren bleek dat hij 52% van de 495 stemmen heeft gekregen. Hiermee bleef hij zijn concurrenten ruim voor.
Aanstaande zaterdag zal er in het Eindhovens Dagblad een interview staan met Sjoerd.
Iedereen bedankt voor zijn/haar stem!

 


 

Woensdag 15 maart 2017:

Het programma van Tuinfeest 2017 is vanmorgen bekend geworden, ziet er goed uit!

 

 

NIEUW BEVESTIGD: White Lies /// Less Than Jake /// VANT /// Admiral Freebee /// Kyle Gass Band /// Fleddy Melculy /// The Charm The Fury /// BloYaTop /// Hippe Gasten
Voor het volledige programma check je http://www.nirwanatuinfeest.nl - met o.a. The Hives /// Starsailor /// De Staat /// Audrey Horne /// Danny Vera /// Undeclinable Ambuscade /// Call It Off /// Les Truttes
Kaarten kunnen HIER gekocht worden. Zie ook het hele programma en achtergronden.
 


 

Woensdag 15 maart 2017:

 


Stefan Adriaans stuurde ons namens MAC Lierop onderstaand bericht...
'Na bestudering van de gedane uitspraken in de zaak tegen het motorcrosscircuit in Lierop heeft het bestuur MAC Lierop in samenspraak met hun Expert besloten de motorcrosstrainingen op woensdag en zaterdag binnen de gestelde tijden met onmiddellijke ingang op zaterdag 18 maart te hervatten.
- Op grond van onderstaande beargumentatie:
Het bestuur van MAC Lierop heeft sedert 48 jaar (1969) verplichtingen aangenomen jegens Staatsbosbeheer en Gemeente Someren en nagekomen.
- Deze verplichtingen omvatten:
A Het organiseren van trainingen om Motorcrossliefhebbers de mogelijkheid te bieden hun sport te beoefenen. Sedert 48 jaar is er reeds toestemming verleend door de Gemeente Someren en andere overheden om het terrein van de Herselse Bossen deze activiteiten uit te voeren.
B Het Wildcrossen te bestrijden.
In de bossen van Brabant zijn regelmatig wildcrossers actief. Door de bossen van Brabant loopt o.a. een route strekkend van de Drunense Duinen, richting Valkenswaard naar de Peel of Budel.
Door gereguleerd te crossen op ons circuit gaan we ongewenst bezoek van de bossen door wildcrossers tegen, en proberen daarmee de natuur te beschermen.
Er zijn recent door onze expert 2 herzieningsverzoeken art. 8.88 WRO bestuursrecht en 1 hoger Beroep voor de motorclub ingediend bij de Raad van State. Welke stukken ook doorgestuurd worden richting andere partijen o.a. de Nationale Ombudsman en de partijen in de tweede kamer.
Wij gaan er vanuit voor 1 juli 2017 vanuit de diverse instanties meer duidelijkheid te hebben voor zowel de MAC Lierop als de mensen die gebruik maken van het circuit in de Herselse Bossen.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de behandelend expert, Ing. Ad Manders.
Meer info over de trainingen: www.maclierop.nl/training'
 


 

Woensdag 15 maart 2017:

 


Tiny Steenbakkers stuurde ons namens Ameezing onderstaand bericht...
'Op uitnodiging van Gemengd Koor Amuze uit Asten neemt Ameezing deel aan een concert op zondag 19 maart in zaal Eijsbouts, Kluisstraat 1 in Ommel. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.
Beide koren staan onder leiding van dirigent Trudy Timmers en de pianobegeleiding is in handen van Oksana Baljva. Het belooft een afwisselende middag te worden waarin de beide koren liederen uit hun repertoire ten gehore zullen brengen'.
 Woensdag 15 maart 2017:

 


Afgelopen weekend is in Lierop huis-aan-huis een flyer over de gezondheidsmarkt op zondag 26 maart bezorgd. Deze gezondheidsmarkt, die door Dorpscoöperatie Lierop Leeft wordt georganiseerd, zal plaatsvinden in gemeenschapshuis “De Vurherd”. Deze markt is te bezoeken van 11.00 uur tot 16.00 uur en de entree is gratis.
Meer dan 40 instellingen en bedrijven op het gebied van gezondheid en zorg presenteren er hun diensten en producten.
Een goede gezondheid is een groot goed en we doen er van alles aan om zo fit mogelijk te blijven. Om zo ons welbevinden te bevorderen.
Binnen de gemeente Someren is er een scala van organisaties en bedrijven die zich op een of andere manier met gezondheid bezig houden. Een unieke kans, om kennis te maken met het aanbod en deze onderling te vergelijken, biedt deze groots opgezette gezondheidsmarkt.
Uiteraard kunt U voor informatie terecht bij de bekende zorgaanbieders zoals Savant, Zorgboog en Buurtzorg. Maar ook voor vragen over logopedie, kinderopvang en opvoedondersteuning kunt U bij de verschillende stands terecht.
En wilt U weten wat het verschil is tussen fysiotherapie, osteopathie, chiropractie, ergotherapie etc.? Ook hiervoor kunt U op de markt het antwoord vinden.
Verder presenteren zich verschillende zorgboerderijen, zijn er stands op het gebied van natuurgerichte geneeswijze, paardencoaching, accupunctuur en massage. Voor vragen op het gebied van alcohol en drugs is Novadic Kentron tot 14.00 uur aanwezig
Bovengenoemde is slechts een greep van hetgeen er op deze markt te bieden is.
Kortom een gezellige, leerzame markt, waar U van harte welkom bent en waar de standhouders U graag kennis willen laten maken met hun specialismen!
 


 

Dinsdag 14 maart 2017:

Adrie van den Einden stuurde ons het bericht dat Zuster Luciana van den Einden afgelopen vrijdag 10 maart in Esperança Brazilië is overleden.

Zij is op zaterdag 11 maart aldaar begraven. 
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 

 


 

Dinsdag 14 maart 2017:

 


Wij willen onze leden graag ondersteunen om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Dat kan ook voor mensen met dementie nog een hele tijd lukken. De hulp van een partner of familie en vrienden en wellicht de dorpscoöperatie is daarbij vaak heel belangrijk.
Toch kan er een moment komen dat dit allemaal niet meer lukt en dat gezocht moet worden naar een beschermde woonomgeving met professionele zorg. Wij vinden dat ook in Lierop een mogelijkheid zou moeten worden geboden om te blijven wonen in ons dorp, ook al heb je te maken met dementie.
Daarom is een werkgroep ingesteld die onderzoekt of en zo ja, welke mogelijkheden er zijn om te komen tot een kleinschalige woonvoorziening in Lierop. De werkgroep voert daarom gesprekken met zorgaanbieders en gaat op bezoek bij kleinschalige voorbeelden in bijv. Deurne en Aarle-Rixtel.
Mocht deze oriëntatie voldoende vertrouwen geven op een kans om ook in Lierop een voorziening te realiseren, dan gaan we met professionele hulp kijken of e.e.a. financieel haalbaar is en op welke locatie we een voorziening zouden kunnen realiseren.
Hoewel de vergrijzing en ook het aantal mensen met dementie toeneemt moet eveneens onderzocht worden of er op dit moment voldoende vraag is om ook in Lierop te komen tot een voorziening.
Er ligt dus een flinke opdracht voor de werkgroep!!!!

 

Bovenstaand artikel is ook te lezen op de website Lierop Leeft onder het kopje Wonen met dementie op de pagina 'Wonen'.

Zie ook de uitnodiging voor de bijeenkomst 'Op weg naar een dementvriendelijk Lierop' a.s. donderdag 16 maart in de Vurherd.
 


 

Dinsdag 14 maart 2017:

 


Van Toon Maas kregen wij het bericht dat voor de liefhebbers a.s. vrijdag 17 maart 'U2 live at Glastonbury festival 2011' te zien zal zijn in Cafe Nelly van Oosterhout.
 Dinsdag 14 maart 2017:
Dorpscoöperatie “Lierop Leeft” organiseert a.s. zondag 19 maart weer het maandelijks koffiedrinken vanaf 10.45 uur tot 12.00 uur.
U bent deze zondag van harte welkom in gemeenschapshuis De Vurherd”. Jan en Helmi Verhoeven van de Spar zorgen weer voor de versnaperingen. Kosten koffie bedraagt € 1,25
 


 

Maandag 13 maart 2017:

 


Sjoerd Hooglugt is door het Eindhovens Dagblad genomineerd als 'Kei van de Week' naar aanleiding van de wedstrijd tegen Woenselse Boys, waarbij hij meerdere goede reddingen verrichtte en een strafschop wist te keren.
Stemmen kan tot woensdagochtend 08.00 uur via de site van het ED.

Klik HIER om meteen door te gaan naar het stemmen. Vergeet niet om je stem te bevestigen via de link in je email! (Controleer je spamfilter als je geen mail ontvangen hebt na het uitbrengen van je stem).
 


 

Maandag 13 maart 2017:

 


Over een maand is het alweer Pasen. Vorig jaar was in Lierop een fantastische Passie te zien in onze Koepelkerk. Twee avonden met elk 400 bezoekers eindigden met een staande ovatie. We lazen nog eens enkele uitspraken die na afloop van de uitvoering gedaan zijn: ‘Dit had ik echt niet verwacht’. ‘Hoe Lierop weer groots is in haar evenementen’. ‘Ik moest me inhouden om niet na elk nummer te applaudiseren’. ‘Al lang geen kippenvel meer gehad’.
Om echter zo’n productie neer te zetten is een ruime voorbereidingstijd nodig. Vandaar dat er dit jaar geen Passie in Lierop te zien zal zijn maar wél in 2018! De voorbereidingen voor die editie zijn zelfs al ’n tijdje bezig. De voor een groot deel nieuwe muzikale vertolkers, backings en apostelen zijn inmiddels bekend, de weer prachtige nieuwe nummers zijn uitgezocht en de band wordt samengesteld. De verteller heeft nog een jaar de tijd om ‘het verhaal’ op een ‘passionele’ manier over te laten komen. Tel daarbij de entourage van onze schitterende koepelkerk en het professionele licht en geluid van AVS en alles komt weer goed, alleen nog een jaartje wachten dus.
 Maandag 13 maart 2017:

 


Namens het bestuur van Dakos kregen we onderstaand bericht...
'Afgelopen zaterdag vonden de Nederlandse Kampioenschappen Korfbal plaats voor de B en C-jeugd in sporthal de Wetteling in Venray. Het team van Dakos C1 had zich hiervoor geplaatst. In dit team deden vanuit Lierop mee de speelsters Esmée van de Vleuten, Lisa van Hoek en Britt van Hoek. Ook Daniëlle van de Laar (coach) en Jamy Antonissen (trainster) waren erbij.
In de halve finale moesten ze strijden tegen de Peelkorf uit IJsselstein. Dit wisten zij overtuigend te winnen met een 9-2 overwinning.
In de finale streden zij tegen de Korfrakkers uit Erp. Een zeer spannende finale die vrijwel gelijk op ging maar uiteindelijk werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen door onze meiden van Dakos C1 en zij mochten het kampioenschap in ontvangst nemen’.
 Maandag 13 maart 2017:

 


Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen van de Lieropse schutters bij het St Joris Gilde in Someren zijn de volgende resultaten behaald.
Ere Kampioen is Jan van Seggelen geworden. Angel van Moorsel behaalde een 2e plaats op het onderdeel vrije-hand en een 6e plaats op het onderdeel personeel. Ad Vlemmix behaalde een 4e plaats personeel en een 5e plaats vrije hand ook werd hij 2e op het onderdeel puist.
 


 

Zondag 12 maart 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie was Van Gennip totaal van slag tegen Postel 2 dat een zeer ruime 8-3 overwinning boekte. Bij 4-0 schoot Chris Filippini raak voor Van Gennip, gevolgd door een doelpunt van Tim van Lieshout, 4-2. Daarna was Postel 2 weer aan zet en kort voor tijd maakte Bart van Lierop de 3e treffer voor Van Gennip.
Jagershuis en Daan’s waren goed aan elkaar gewaagd. In de 5e minuut schoot Nick van der Sluijs via de paal binnen. In de 11e minuut schoot Maarten Werts beheerst binnen na een mooie aanname van de bal. Uit een counter in de 18e minuut kwam Daan’s op een 1-2 voorsprong. In de 25e minuut maakte Rob van der Sluijs eveneens uit een counter er 2-2 van.
In de 2e klasse is door de 1-4 winst tegen het Zunneke CuundersGlashelder medekoploper geworden in de 2e klasse. Alleen Harry Maas wist te scoren voor het Zunneke. Hij draaide in de 16e minuut mooi weg van zijn tegenstander.
De zege van Hurkmans op Sphinx is geen enkel moment in gevaar geweest. Bij 0-2, 1-4 en 2-6 kon Sphinx scoren. Ralf Hurkmans (2x), Willem Hurkmans (3x), Sjoerd Hooglugt en Harm Gubbels troffen doel voor Hurkmans, 3-7.
 


 

Zaterdag 11 maart 2017:

De familie van de Nieuwenhof stuurde ons het bericht dat Miet van den Nieuwenhof op 82-jarige leeftijd is overleden.
A.s. woensdag 15 maart om 10.30 uur zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 


 

Zaterdag 11 maart 2017:

 


A.s. maandag 13 maart om 20.00 uur zal er in de kantine van de SV Lierop een lezing gehouden worden door boswachter Sjaak Smits over de brand op de Strabrechtse heide in 2010. Deze avond wordt weer georganiseerd door Vrouwen van Nu Lierop.
 Zaterdag 11 maart 2017:

 


SV Lierop gaat ook weer met de junioren op kunstgras voetballen! Dit is het resultaat van de voorjaarsvergadering van de gezamenlijke voetbalverenigingen van de gemeenten Asten en Someren welke afgelopen dinsdag werd gehouden. Met het besluit om te blijven voetballen op kunstgras volgen de verenigingen het standpunt van de KNVB en VSG en de zienswijze hierop van de gemeenten Asten en Someren. Het standpunt van deze partijen is gebaseerd op het onlangs uitgebrachte rapport van het RIVM en het Europese Agentschap voor Chemische stoffen (ECHA).
Deze laatste organisatie heeft in opdracht van de Europese Commissie een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van rubberkorrels op kunstgrasvelden en de gezondheidsrisico’s voor het laten bespelen van deze velden.
 


 

Vrijdag 10 maart 2017:

 


Gisterenavond om 19.00 uur is er gestart met de verkoop van de eerste 300 early-bird tickets voor het inmiddels alweer 10e! Peteyfest 2017 dat op 19 en 20 mei weer gaat plaatsvinden. Zoals elk jaar verkopen de met korting aangeboden early-bird tickets in no-time uit, zorg daarom dat je er op tijd bij bent! Om weer in de sfeer van Petey te komen kun je HIER de uitingen van de vorige jaren bekijken.
 Vrijdag 10 maart 2017:

 


GRATIS is en blijft het uitgangspunt van Vraag en Aanbod op de website van Lierop Leeft. Zo wordt o.a. een fietsje voor kleindochter van 8 gevraagd (of evtl. ruilen tegen kleiner fietsje); Ook worden QSL kaarten en een snorfiets gevraagd en wordt een opslagruimte, kaardenmolen en vlaggenmast gezocht. Aangeboden worden o.a. nog steeds de Tiroler hoedjes, radiator, camping card en jongenskleding. Bekijk de pagina maar en bedenk dat wat je zelf niet meer gebruikt of nodig hebt wellicht nuttig is voor een ander?
 


 

Donderdag 9 maart 2017:

 


Cindy van Heugten stuurde ons namens Fanfare en Slagwerkgroep St. Willibrordus onderstaand bericht...
'Op 25 maart 2017 is het zover, dan steken de vier muziekverenigingen uit Someren de koppen en de instrumenten weer bij elkaar. Fanfare St. Jozef (Someren-Heide), Muziekvereniging Juliana (Someren-Eind), Fanfare St. Willibrordus (Lierop) en Muziekvereniging Somerens Lust (Someren) verzorgen samen het ‘Groot Someren Concert’ in Sporthal De Postel in Someren.
Het ‘Groot Someren Concert’ is in het verleden altijd een succesvolle traditie geweest, die voor het eerst in 1979 georganiseerd werd. In 2013 is deze traditie sinds lange tijd weer opgepakt.
De 4 verenigingen zullen verdeeld over 2 blokken elk een half uur een deel van het programma verzorgen. Aan het einde van het concert zullen de 4 verenigingen gezamenlijk een groots slotnummer laten horen.
Bent u een liefhebber van muziek dan is dit echt een unieke aanrader. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal zal om 19.30 uur open gaan. De entree is gratis, maar als u van het concert genoten heeft, heeft u een aan het einde van het concert de kans om een vrijwillige bijdrage te geven.
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Someren en het Coöperatiefonds van Rabobank Peelland Zuid'.
 


 

Woensdag 8 maart 2017:

 


Peter Verberne stuurde ons namens Locatieraad Lierop onderstaand bericht...
'Tijdens de kerstvieringen en met het Driekoningen zingen is in Lierop gecollecteerd voor weeshuis ‘Amazing home’ in Oeganda. Daarnaast is voor deze actie een gulle gift binnengekomen. Tezamen is zo het fantastische bedrag van € 3755,08 bij elkaar gebracht! Het weeshuis is hier erg blij mee. Het geld zal vooral worden besteed aan scholing van de kinderen, zodat de kinderen betere toekomstkansen hebben. Ook wordt geïnvesteerd in een watertank; schoon drinkwater is immers van levensbelang. Via Piet van Asten – voormalig inwoner van Lierop en werkzaam in Oeganda – hebben we een bericht van het weeshuis ontvangen. Dit bericht is te lezen op de website van de H. Franciscusparochie'.
 


 

Dinsdag 7 maart 2017:

 


Gisteren, einde van de middag, is op Stipdonk bij de sluis een auto in het water terecht gekomen. Hoe de auto daar terecht gekomen is onduidelijk. Er zaten volgens getuigen twee mensen in de auto. Zij kwamen met de schrik vrij.
 Dinsdag 7 maart 2017:
Wie dichtbij huis een familievoorstelling mee wil maken kan op vrijdag 10 maart om 19.00 uur terecht in de Ruchte waar Scott & Muriel met ‘The Accidental Illusionists’ op het podium staan. De met vele internationale prijzen bekroonde artiesten Scott & Muriel spelen een spetterende nieuwe voorstelling.
Een goochelaar goochelt al jarenlang hetzelfde konijn uit zijn hoed totdat er op één dag iets magisch gebeurt: een heuse vrouw verschijnt in zijn show. Ingelijfd als assistente, neemt zij hem mee in een hilarische wervelwind van almaar gekker wordende situaties. Twee kwetsbare zielen die op het toppunt van de chaos elkaar proberen te vinden. Een verhaal vol verbazing en onverwachte wendingen zorgt voor een avondje lekker lachen met grote illusies en kleine wondertjes www.scottandmuriel.com
Entree: € 17,50 incl. pauzedrankje & garderobe.
Informatie: De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl , www.deruchte.nl
 


 

Maandag 6 maart 2017:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Hoe kon iemand die het woord cornervlag niet kan spellen, toch geschiedenis schrijven?
Mensen verbazen met zijn eigenzinnigheid, het is Pierre du Vain in een notendop. Uit de weide omtrek liepen de mensen vorig jaar uit om de nooit verwachte eerste treffer van deze schaduwback te herdenken, te koesteren en te vieren. Al na 1 editie barstte de nationale Pierre du Vain-dag uit zijn voegen, waardoor het organiserende Lierop 4 op zoek moest naar een grotere ruimte. De plek waar de legende tot het meubilair wordt gerekend opent dan ook graag haar deuren voor dit spectaculaire evenement. Natuurlijk zal Du Vain in het middelpunt staan en uiteraard zal er ook deze avond een loterij worden gehouden. Zorg dat je erbij bent op 11 maart en zorg dat je erover mee kunt praten. Pierre du Vain day wil je niet missen!
Deuren open: 20:00 uur// gratis entree// www.nirwana.nl
 


 

Zondag 5 maart 2017:

 


Het is nu definitief. Nirwana Live gaat op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei plaatsvinden op het terrein tussen de Laan ten Boomen en de Heesvenstraat. De vergunning van de gemeente is binnen. Eind mei zal daar een prachtig festivalterrein opgebouwd worden. Er is gekozen voor dit terrein omdat het makkelijk bereikbaar is vanaf de snelweg en de Kanaaldijk zodat het verkeer dat door Lierop gaat zo minimaal mogelijk is. In De Oetert kan er geparkeerd worden.
Heb je nog geen kaartje en wil je dit geweldige evenement met optredens van onder ander Marco Borsato, Chef'Special, Racoon en Caro Emerald niet missen? Koop dan HIER je kaartje.

 Zondag 5 maart 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie won in de hoofdklasse Topparty van Snackpoint. Gemakkelijk ging het niet. Jos van Heugten opende in de 8e minuut de score, 0-1. In de 15e minuut stond Thijs Meeuws op de juiste plek om na een rebound van de doelman de bal binnen te schieten, 0-2. In de 19e minuut kwam Snackpoint onverwachts op 1-2 door doelman Koen Hendriks te verschalken. Commentaar op de leiding ontsierde deze wedstrijd bij tijd en wijle. Snackpoint probeerde nog op gelijke hoogte te komen, echter bij een counter in de laatste minuut bepaalde Roel van de Laar de einduitslag op 3-1 voor Topparty.
Bij Willem kwam tot de 20e minuut op een 4-0 voorsprong. Van Gennip viel wel aan, maar het lukte tot de 22e minuut niet om te scoren. Toen counterde Tim van Lieshout snel, 4-1. Twee minuten later schoot Chris Filippini vanaf eigen helft de 4-2 binnen. Bij Willem liet verder niet toe dat Van Gennip nog dichterbij kon komen, 4-2.
Jagershuis tegen Postel 2 ging lekker tegen elkaar op. In de 4e minuut schoot Rob van der Sluijs raak voor Jagershuis, 1-0. In de 17e minuut kwam Postel 2 op gelijke hoogte toen Rick van den Aker in 3e instantie de bal kon binnenschieten, 1-1. In de 28e minuut werd een speler van Jagershuis in het strafschopgebied onderuit gehaald. Thijs van Heugten benutte de strafschop waardoor Jagershuis deze wedstrijd won, 2-1.
Educontract behaalde een goed resultaat door met 1-1 gelijk te spelen tegen. In de 11e minuut zette de doelman van CuundersGlashelder vanaf grote afstand de 0-1 op het scorebord. Uit een goed uitgespeelde aanval schoot Tim van Brussel in de 17e minuut de 1-1 binnen. Meer doelpunten werden er niet gemaakt.
 


 

Zaterdag 4 maart 2017:

 


Zoals misschien bekend is Expeditie Robinson dit seizoen weer open voor 'onbekende Nederlanders' en de in Rotterdam wonende, maar oorspronkelijk uit Lierop komende Kay van der Vleuten heeft zich opgegeven om mee te doen. Wat dit inhoudt is dat mensen kunnen stemmen en dat de top 50 met de meeste stemmen uitgenodigd worden op casting. Kay staat op dit moment op de 60e plaats en had van Rob van der Sluijs gehoord dat mensen uit Lierop haar wellicht kunnen helpen om de top 50 te halen als ze een bericht naar slaponline zou sturen.... bij deze Kay. Succes. HIER kun je simpel stemmen!
 


 

Vrijdag 3 maart 2017:

 


De werkgroep “Dementievriendelijk Lierop”, waar ook de KBO deel van uitmaakt, organiseert weer een bijeenkomst in het kader van “Op weg naar een dementievriendelijk Lierop”. Het thema van de avond zal zijn: “En zo is het begonnen”. Deze bijeenkomst is op donderdag 16 maart van 19.30 tot 21.30 uur in gemeenschapshuis De Vurherd.
Zie verdere informatie in bijgaande uitnodiging of onder het laatste nieuws op de website van onze dorpscoöperatie Lierop Leeft.

 Vrijdag 3 maart 2017:
Frans Neervens stuurde ons onderstaand bericht...
'Zet zaterdag weer uw kleding en schoenen vanaf 9 uur aan de straat, ook in het buitengebied! Je kunt je kleding en schoenen ten alle tijden ook kwijt in onze aanhanger bij Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur. Mocht je het zelf niet kunnen? Dan halen we het ook op. Bel naar Jan van Doorn of Frans Neervens en het wordt geregeld 0492-331660 of 0492-331442'.
Alvast bedankt namens de verenigingen voor uw medewerking'.
 


 

Donderdag 2 maart 2017:

Van de familie van der Vleuten kregen wij het bericht dat Leo van der Vleuten afgelopen dinsdag 28 februari op 85-jarige leeftijd is overleden.
A.s. zaterdag 4 maart om 15.30 uur zal de afscheidsviering plaatsvinden in de aula van Uitvaartcentrum Someren-Asten.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 


 

Donderdag 2 maart 2017:
We lazen het in het Eindhovens Dagblad... een 80-jarige automobiliste is vanmorgen rond 11 uur achteruit een huis in de Balisboom binnengereden. Een verwisseling van rem- met gaspedaal zou de reden kunnen zijn?

Lees hier het artikel van het ED en bekijk de foto's en filmpje.

 

 

 


 

Donderdag 2 maart 2017:

Vanaf 17 maart zal Easy & Free weer een grote theatershow - #HELP! - uitvoeren in de Ruchte. Na Jesus Christ Superstar (2003), Queenmania (2005), Oh my God (2008), Life in Colour (2011), Waterproof (2013) en Mr. Thom (2015). Maak kennis met huize "Zeldenrust": een ietwat gestreste directrice vanwege dreigende bezuinigingen, nieuwe stagiaires die leven in de brouwerij brengen, amoureuze verwikkelingen tussen bewoners, spullen die verdwijnen.... kortom, een lach en een traan.
Alle Speeldata:
- Vrijdag 17 maart 2017 - première om 20.15u
- Zaterdag 18 maart 2017 - om 20.15u
- Zondag 19 maart 2017 - om 14.30u
- Vrijdag 24 maart 2017 - om 20.15u
- Zaterdag 25 maart 2017 - om 20.15u
- Zondag 26 maart 2017 - om 14.30u
Mindervalide gebruikers:
De Ruchte is toegankelijk voor mindervalide bezoekers, in de theaterzaal zijn diverse rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u gebruik maken van deze plaatsen dan dient u contact op te nemen met de Ruchte, een tijdige reservering is gewenst.
Kaartjes en meer info via de Ruchte.
 


 

Woensdag 1 maart 2017:

 


De dinsdag van carnaval in Lierop staat al sinds jaar en dag in het teken van de bruiloft en het afscheid van de jeugd en de afsluiting van de grote hoogheden.
Gisteren werd het voor het tweede jaar op rij weer een boerenbruiloft. Bertina en Bart hadden, na zowat alle carnavalsactiviteiten meegemaakt te hebben, lang moeten wachten op deze voor hen bijzondere dag. Benieuwd naar wat hen allemaal te wachten stond werden ze gisterenmiddag thuis opgehaald door de Kaauw Voetjes, Koepelbloazers, familie, vrienden, kennissen en buurt. In zaal van Oosterhout werden ze vervolgens met vele toeters, bellen en bezwaren in de onecht verbonden door huwelijksambtenaar Jan van Lieshout jr. Bart en Bertina genoten zichtbaar van 'de plechtigheid' en de receptie waar velen hen kwamen feliciteren. Op deze receptie waren er ook diverse optredens die speciaal voor het bruidspaar in elkaar waten gezet. Zie HIER de foto's van de Kaauw Voetjes.
 Woensdag 1 maart 2017:

 


Afscheid nemen is altijd zwaar, zo ook gisteren toen Sanne en haar jeugdraad vroeg in de avond afscheid moesten nemen van Carnaval 2017. Sanne wilde liever nog een tijdje 'aan' blijven maar aan alles komt een end, ook aan een Prinses die zeer genoten heeft en ook anderen geweldig heeft laten genieten van het jeugdcarnaval in Lierop, een onmisbare afdeling binnen de Kaauw Voetjes, al 45 jaar lang!
Met de jeugdhoogheden en de raad van elf nam ook Frits van Lieshout afscheid van de jeugdcommissie waarin hij zo lang lid van geweest is. Bloemen en mooie woorden waren zijn terechte deel voor zijn inzet.
In de avond vond ook de traditionele afsluiting plaats van Prins Paul en het bruidspaar Bart en Bertina dat nog met hun feest van de middag bezig was. Zij kunnen terugzien op een mooi Carnavalsjaar waarin zij de kar trokken en de Kaauw Voetjes hen graag volgden.
Naast de hoogheden werd ook afscheid genomen van Diony en Peter van den Eijnde, die nu ook bij de Raad van Elf stopt. Ook zagen we bloemen voor de afscheid nemende Monique Wijnen bij de dames van de Raad en Beppie vd Sluijs bij de amusementscommissie. Rick van Vlokhoven stopt als adjudant maar gaat wel verder met de Raad. Wellicht komen boer Bart en Peter Hurkmans ook bij de Raad. Het pak past hen zeker niet slecht! Zie daarvoor de foto's van de Kaauw Voetjes: Afscheid Jeugd en Afsluiting.
 


 

Woensdag 1 maart 2017:

 


Inge Keltjens van Pastoor Outdoor is op zoek naar enthousiaste buitenmensen die hun outdoorprogramma's willen begeleiden. Jongens/meisjes vanaf 18 jaar die van aanpakken weten en het leuk vinden om voor een groep te staan. Ze werken op oproepbasis en bieden goede verdiensten (meestal op zaterdagmiddag). Graag een mailtje naar info@pastooroutdoor.nl
Tevens zoeken ze BOOTCAMP-instructeurs!
www.pastooroutdoor.nl  - info@pastooroutdoor.nl  - 06-25 51 46 94
 


 

Dinsdag 28 februari 2017:

 

 

Liedjesfestival in Lierop, een garantie voor een gezellige avond. Dat bleek ook gisteren weer toen een volle zaal bij van Oosterhout genoot van een diversiteit aan Lieropse artiesten die hun zang- en acteertalenten toonden. Met dank aan Jacqueline van Gennip en Eric Hesius die weer voor de organisatie zorgden. Presentator van de avond was Boyke Joosten en als jury was deze keer naast Prins Paul gekozen voor de Passiesterren van vorig jaar, Jezus en Maria (Chris van de Ven en Nannerl van Asten).

Ricki und Renee openden de avond omdat ze vorig jaar de publieksprijs hadden gewonnen. Hierna kwamen achtereenvolgens de Tena Ladies, de wanhopige wandelclub, Die andere 0,1%, Kaauwe Kak, M&M, Noch toeten noch bloazen, De Coeckebakkers en de 3 Hoogheden op het podium. Ook Jezus en Maria bezongen tussendoor nog eens als André en Rachel Hazes 'de Liefde'  uit de Passie van vorig jaar.

Opvallend was het optreden van de enige echte Sanders. Pa Gerrit werd afgelopen zondag tijdens de carnavalsmis door pastoor Jan de enige echte Sanders genoemd en dat werd deze avond nog eens bevestigd toen hij als Prins het podium opkwam na een optreden van de hoogheden.

Het publiek kon deze keer via het invullen van hun favoriet bepalen wie de publieksprijs zou winnen. Het werd 'Kaauwe Kak', Arno Verstappen en Britt Verstappen. Arno snapte niet waarom Britt haar vriendjes zo ver ging halen en geen boer uit Lierop koos. Zij kregen de zilveren klomp. Als winnaars van Liedjesfestival 2017 kwamen 'de Coeckebakkers' uit de bus: Tijs van Gastel, Desiree van Lierop en Maartje Hesius. Zij bezongen hun werk bij het pannenkoekhuis en deden dat op een geweldige manier.

Nadat de winnaars hun lied nog eens gezongen hadden kon het feest echt beginnen. Voor Prins Paul duurde de avond net iets te lang, ook een zeldzaamheid!

Zie ook de foto's van Thieu.

 


 

Dinsdag 28 februari 2017:

 

 

Als betrokken inwoner van Lierop stuurde Gerard Claassen onderstaand bericht...
'Beste dorpsbewoners van Lierop,
Binnenkort gaan we samen in de gemeente een toekomstvisie maken tot 2030. De gemeente heeft iedereen uitgenodigd om mee te denken over dit onderwerp.
Ik als raadslid en vertegenwoordiger van ons dorp zou jullie willen vragen (adviseren) om mee te doen, het is belangrijk dat we als kleine kern ons laten horen voordat we opgeslokt worden door andere dorpen of stad. Die een andere beleving hebben van een kleine kern als het gaat om leefbaarheid, wonen, werken en duurzaamheid. Daarom doe ik een oproep aan jullie om mee te denken over de toekomst van Lierop binnen de gemeente Someren en daarbuiten. Doe mee en denk aan ons en onze kinderen in de toekomst. Zie ook de brief gemeente op Slap'.
 


 

Maandag 27 februari 2017:

 


Na de optocht en het optochtbal op zaterdag was het gisteren weer vroeg dag. Eerst met z'n allen naar de Carnavalsmis, vervolgens naar van Oosterhout voor koffie, broodje en drankje waarna het door SLAP georganiseerde traditionele ophangen van de prinsenfoto door de prins zelf en daarna op kroegentocht, al zijn er niet zoveel kroegen meer in Lierop. Bij 't Pastoorke van Moorsel was er ook gelegenheid om Feyenoord - PSV te kijken en bij van Oosterhout werd het Klen Voetjesbal bezocht en natuurlijk het Jagershuis. Na het eten naar Nirwana voor het Jeugdbal en nog wat 'durzakken' voor velen. Het was weer een mooie en drukke carnavalszondag in Lierop waarbij nog valt op te merken dat Prins Paul zijn broer Marc - die in vol ornaat wel héél erg veel op zijn Prinsenbroer lijkt - opgehangen heeft in de prinsengalerij boven de bar bij Wim en Nel. Zoek de verschillen als je toevallig in de buurt bent. Op de website van de Kaauw Voetjes staan voor de liefhebbers de foto's van al de bovenstaande gebeurtenissen. Vanavond is het Liedjesfestival, ok mooi!!
 


 

Maandag 27 februari 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie kwamen in de hoofdklasse Topparty en het Wapen tegen elkaar in het strijdperk. Bij een snelle aanval in de 5e minuut legde Dirk Wijnen de bal panklaar voor Rob van Santvoort die vervolgens voor de 0-1 voor het Wapen zorgde. Ruim 10 minuten later schoot Dirk Versteegden de bal tussen de benen van doelman Tommy Meeuws door, 1-1. Nog geen minuut later knalde doelman Tommy Meeuws van afstand de bal achter doelman Koen Hendriks, 1-2. Er ontspon zich een spannende strijd waarbij het Wapen probeerde de voorsprong te vergroten en Topparty aasde op een uitval om daaruit te scoren. In de laatste minuut trok Dirk Versteegden uit een snelle counter de stand gelijk, 2-2. Net toen iedereen genoegen nam met een gelijkspel schoot Ralf van de Laar in de laatste seconden de bal diagonaal in de verste benedenhoek, 3-2 voor Topparty.
In de 2e klasse kon LeenenRegiobank in de slotfase pas wat terugdoen tegen het Zunneke. Harry Maas (2x) en Mathijs Peters hadden in de eerste 26e minuten voor een 0-3 voorsprong gezorgd voor het Zunneke. In de slotminuut schoot Frank van Heugten 2x raak voor LeenenRegiobank, 2-3.
Kampioenskandidaat Van Otterdijk gaf Educontract niet veel kans. Frank van den Boomen en Patrick Mennen zorgden voor een 0-2 voorsprong voor Van Otterdijk. Doelman Toon Hesius verkleinde in de 23e minuut de achterstand voor Educontract tot 1-2. In de volgende vijf minuten haalde Van Otterdijk flink uit en Hein van den Einden, Patrick Mennen, Ronald Claessens en Frank van den Boomen zorgden voor de 1-6 einduitslag.
 Maandag 27 februari 2017:
Wie dichtbij huis een eigentijds muziektheater wil zien kan op zaterdag 4 maart terecht in de Ruchte in Someren waar na het succes van 'Mistero' MGM Asten terug is met ‘De dood en het Meisje’ (premiere).
De Dood en het Meisje speelt zich af in een land waarin recent een schurkenregime is gevallen. In een afgelegen huis aan zee wacht een vrouw 's nachts op haar echtgenoot. Hij is zojuist door de nieuwe president benoemd in een nationale verzoeningscommissie. De man kampt met autopech, maar wordt thuisgebracht door een vriendelijke passant. Vriendelijk...? Zij meent hem in een andere hoedanigheid te kennen. Ze heeft hem weliswaar nooit gezien, maar die stem, die geur, zijn grappen.... Ze wil hem ontmaskeren en het recht in eigen hand nemen. Maar wil haar man dat ook?
Spel: Marja Berkers, Hans van Gorp en John van der Sanden.
Muziek: Trudy Schambergen, Otine van Erp en Cor Mutsers.
Entree: € 17,50 I incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zondag 26 februari 2017:

 

 

Mooie foto's van het gezellige optochtbal en prijsuitreiking. Ze zijn weer gemaakt door onze slaponline fotograve.... KIJK maar.

 


 

Zondag 26 februari 2017:

 

 

Een mooi afgewerkte optocht trok gisteren door de Lieropse straten.

Hierbij de uitslag van de optocht:

Winnaars buurtschappen:

Totaal (hoofdwinnaar): De Renkant - Titel: Naw hebben we de poppen aan ‘t danse
2e prijs totaal: ’t Eindje - Titel: Net als de prins zijn we gekloond
3e prijs totaal: Gildewijk - Titel: Met zoveel hoogheden swingt de Gildewijk de pan uit

 

 

Carnavalesk: De Renkant
Idee: ’t Eindje - Titel: Net als de prins zijn we gekloond
Uitvoering idee: Balisboom - Titel: Prins zoekt prinses
Afwerking: Gildewijk - Titel: Met zoveel hoogheden swingt de Gildewijk de pan uit
 

 

Winnaar Individuele/loopgroepen/wagens buiten buurtverband
Titel: Wij leggen er beslag op (Harrie van Dam) 1e prijs
Titel: Voor carnaval maken we alle tijd (De vriendinnetjes) 2e prijs
Titel: Ik heb het NET niet (Marc Sanders) 3e prijs

 

Zie HIER de foto's van onze slaponline fotografen.

Zie ook het filmpje dat Stefan Adriaans ons stuurde, gemaakt door Alles van Someren, Asten, Deurne.
 

 


 

Zaterdag 25 februari 2017:
Marieke Linders stuurde ons namens de Belangengroep het bericht dat donderdag 2 maart van 20.00 tot 22.00 uur in de Vurherd de vergadering van de Belangengroep zal plaatsvinden. Iedereen is uitgenodigd. Zie hier de agendapunten.
 Zaterdag 25 februari 2017:
Ferd Raaijmakers stuurde ons, ook namens Mieke, Angela en Sigrid, het bericht dat de praktijk op dinsdag 28 februari gesloten is. De waarneming is door Praktijk Someren, Postelpark 1, Someren, telefoonnummer 0493 497010.
 

 

 Zaterdag 25 februari 2017:

 


De motie van de Gemeenschapslijst Someren-Eind om op alle kunstgrasvelden de rubberkorrels te vervangen door kurk werd donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering niet gesteund door de rest van de raad. Het blijft dus wachten op verdere onderzoeken waarvan het resultaat nog wel even op zich zal laten wachten. Tot nu toe heeft alleen de SV Lierop ervoor gekozen om hun jeugd niet op het kunstgrasveld te laten trainen en spelen. Of dit een verstandige beslissing is zal hopelijk later blijken.
 Zaterdag 25 februari 2017:

 


Huub van Lieshout stuurde ons onderstaand bericht…
Afgelopen donderdag werd een Benefietavond gehouden voor het KWF georganiseerd door Cycling Team de Sekte. Een honderdtal kaarten waren voor deze avond, die werd gehouden in de Moorselse Hoeve, verkocht. Het was een fantastische avond die werd opgeluisterd door de Briljantjes die zelfs enkele leden van de Sekte op het podium kregen en dan moet je van goeden huize zijn. Mooie kleding, prima zang en entertainment kenmerken de Briljantjes. Verder hield Toon Hesius, de bedenker van de naam de Sekte, een betoog hoe hij aan deze naam was gekomen. Een betoog waarbij meerdere leden van de Sekte niet werden gespaard. Hij zou een goede zijn om tijdens de bonte avond van Lierop de lachers op zijn hand te krijgen. Het was schitterend!
Na de presentatie van Toon was het de beurt aan Cycling Team de Sekte zelf die werden gepresenteerd door niemand minder dan Rien van Horik, een autoriteit op dit gebied. Een paar dagen eerder had hij dit nog gedaan bij cyclingteam Babydump, een semiprofessionele wielerploeg. Nu moest hij 15 recreanten presenteren, die af en toe denken dat ze professional zijn, aan het aanwezige publiek. Dit deed hij met verve en hij legde met pittige vragen de diverse renners het vuur aan de schenen. Om tien uur was er de loterij waarbij mooie prijzen waren te verdienen. De loting werd gedaan door Michelle Manders en er werd zelfs een weekend naar keuze verloot. Tijdens de laatste set van de Briljantjes werd door René Manders, die samen met zijn dochter Michelle gaat deelnemen aan Alpe Duzes, alle mensen bedankt die aan deze avond hadden meegewerkt. Het uiteindelijke bedrag van 1725,= euro werd bekend gemaakt. Een heel mooi bedrag dat gaat naar KWF en dit dankzij iedereen die belangeloos aan deze avond heeft meegewerkt en natuurlijk de aanwezig gasten. “Ut war skon”. Zie ook enkele foto’s van Rob Fritsen ven het begin van de avond.
 


 

Vrijdag 24 februari 2017:

 


De gemeente Someren werkt aan een nieuwe toekomstvisie SOMEREN2030. Belangrijke vragen hierbij: werkgelegenheid, lekker wonen en leven in de kernen, de toekomst van het buitengebied, duurzame energie, regionale samenwerking. Er zijn keuzes te maken die er toe doen – en u bent van harte uitgenodigd om mee te denken. Zie het hele verhaal en uw eventuele aanmelding.
 Vrijdag 24 februari 2017:

 


Zondagavond 26 februari is het weer zover, het jaarlijkse jeugdbal bij Nirwana. De avond begint om 19:00 en duurt tot 22:00. Alle kinderen uit Lierop die zitten in groep 5 t/m 8 zijn van harte welkom om samen een feestje te komen bouwen. Dus ook als je niet op het Rendal zit, trek je mooiste outfit aan en kom gezellig meedoen, meld je bij binnenkomst dan ook even bij iemand van de jeugdcommissie want dan zorgen zij ervoor dat ook jij een lekker zakje chips krijgt. Tot Zondag!!!!
 


 

Donderdag 23 februari 2017:

 


'Laat de carnaval maar beginnen. Nu nog even duimen voor beter weer met de optocht! We gaan er vrijdag en zaterdag een mooie carnaval van maken!' Dat zijn uitspraken van John van Lieshout die met TOFF de carnaval in Lierop in het eerder gesloten Nr. 1 gaat voortzetten.
'Er is hard gewerkt om alles op tijd klaar te maken voor het feest en het ziet er goed uit. De tent staat, de lempkes en het geluid hangen en het bier staat koud! We kunnen gasssss geven! Tot ziens, tot TOFF!', aldus John. Zie HIER enkele beelden en het filmpje van het resultaat tot nu toe.
 Donderdag 23 februari 2017:

 


Er gebeurt deze dagen van alles in de van Dongenstraat. Naast het oppimpen van Pop Up Café TOFF lazen we op de Facebookpagina van Herberghe de Coeckepanne dat daar ook hard gewerkt wordt aan een nieuwe keuken. De komende dagen zijn ze wel gewoon open in de Schuurherd.
 


 

Woensdag 22 februari 2017:

Van de familie Cortooms kregen wij het bericht dat Sjaak Cortooms gisteren, maandag 21 februari, op 87-jarige leeftijd is overleden.
A.s. vrijdag 24 februari zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 

 


 

Woensdag 22 februari 2017:

 


Oud Lieroppenaar Toon Maas (o.a. oud Koepelbloazer op de trom) heeft vorig jaar zijn clownspak op een knaapje gehangen en zich daarna op ‘het woord’ gestort. Het resultaat is een aantal teksten - ZKV's (Zeer Korte Verhalen) - die hij wel eens op publiek wil uitproberen, een theatershow. Hij nam het initiatief om mensen te zoeken die daarbij zouden passen en zo kwam hij bij Piet Snijders want Toon dacht dat Piet ook wel wat teksten had om op publiek af te vuren. Dat was goed ingeschat, want oud-journalist Snijders braakt teksten. Behalve boeken en journalistieke verhalen vormen columns, blogs, UKV's (Ultra Korte Verhalen) gedichten en liedteksten zijn speeltuin.
Piet bedacht vervolgens dat troubadour Hans van Gorp met zijn Brabantse dialectliederen ook perfect in een Somerens-Astens podiumprogramma zou passen. En Hans wilde wel, natuurlijk, want zingen is zijn roeping, ook al veertig jaar en meer.
En zo is het er gekomen, het programma 'Vruger waar alles bitter', een theaterprogramma in Brabants dialect waarmee het hooggeacht publiek een genoeglijk avondje kan beleven.
Dat gebeurt allemaal op vrijdag 10 maart om 20.15 uur en zondag 12 maart om 14.30 uur in In de Brouwerij, Emmastraat 53 in Asten.
Kaarten à € 10 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Letters & Zo, Emmastraat 38, Asten; VVV Asten, Burgemeester Wijnenstraat 1, Asten en online bij www.hansvangorp.nl . Verder vóór de voorstellingen aan de zaal.
 Woensdag 22 februari 2017;

 


Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR laten weten dat ze zaterdag, maandag en dinsdag met de carnaval vanaf 13.00 uur gesloten zijn. Prettige carnaval!
 


 

Dinsdag 21 februari 2017:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'De pakken strak, de haren glad, de schoenen schoon en de koppen fris: de HOTTUB HEROES zijn ready to rock! Deze mannen komen op carnavalsmaandag een feestje bouwen in OJC Nirwana Met knallende en energieke shows wordt ieder publiek probleemloos verleid in een spectaculaire tour langs de beste pop-, rock- en dance-hits. Door naadloze overgangen kan het publiek eindeloos blijven dansen op de gebalanceerde set van de HOTTUB HEROES. Beukende beats, snoeiharde synthesizers en gillende gitaren toveren iedere dansvloer om tot een kolkend bad vol feestende mannen en vrouwen.
De HOTTUB HEROES bestaan uit zes muzikale helden die zich door de jaren hebben ontwikkeld als ware podiumbeesten en zich als vissen in het water over de planken bewegen. De hits vliegen je om de oren en gaan naadloos in elkaar over, ondersteund door een spectaculaire lichtshow vol visuele hoogtepunten, waardoor het publiek in een greep wordt gehouden die nooit verslapt
Deuren open: 15.00 uur | aanvang 18.00 uur | Entree dagkassa €8,00 (€7,00 leden) | www.nirwana.nl  | Foto Bart Heemskerk).
 Dinsdag 21 februari 2017:
Huub van Lieshout stuurde ons namens Cycling Team De Sekte onderstaand bericht...
'Net voor de teampresentatie van aanstaande donderdag heeft het management van Cycling Team De Sekte nog toe kunnen slaan op de transfermarkt. Dit weekend is het contract getekend met Bob van de Laar. Bob is een veelzijdige wielrenner die het in de laatste meters moet gaan afmaken in de sprint. Het team is blij met deze versterking en hoopt met Bob erbij vele successen te gaan boeken.
Heb je nog geen entreebewijs voor donderdag? Ben er dan snel bij want er zijn nog slechts 4 plaatsen te vergeven. Kosten zijn slechts 20,= euro en dat is inclusief drank, De Briljantjes, DJ Roaldo, de teampresentatie van de Sekte en een schitterende loterij met fantastische prijzen. Bestellen kan via desekte@outlook.com  of via 06-22785953'.
 


 

Maandag 20 februari 2017:

 


Riky Peeters stuurde ons onderstaand bericht en foto's...
‘Hallo, Mooie foto's van de zonsondergang in Lierop en prachtige boomstronken in het park. Zie de foto's'.

 Maandag 20 februari 2017:

 


Van Inge van Bommel kregen wij onderstaand verslag van de kampioenen...
'Op zaterdag 18 februari konden de meiden van de E1 en D2 kampioen worden. Beide teams hebben deze zaalcompetitie nog geen wedstrijd verloren en staan dus ongeslagen bovenaan. Een knappe prestatie van beide teams. De E1 kreeg in de competitie eigenlijk alleen echte tegenstand van Rosolo E1, maar deze wedstrijd werd zeer knap gewonnen. De andere wedstrijden speelden onze meiden vaak met 4 speelsters en lieten zij de tegenstanders met 5 of 6 speelsters spelen zodat het voor beide partijen leuk bleef. Gisteren was er in de eerste 10 minuten toch sprake van wedstrijdspanning. Guusje, Anne, Ize, Mirthe, Janna en Danique hadden er erg veel zin in, maar hadden moeite om de korf te vinden. De Eendracht vond de korf wel en een tussenstand van 0 – 1 kwam op het scorebord te staan…….
Maar gelukkig kwam er snel 1 – 1 op het scorebord te staan en vervolgens schoten de meiden even heel zuiver en liepen ze snel uit. Super. De spanning was er af en het feestje op de tribune kon al beginnen. Uiteindelijk werd het 12 – 2 en kon het DAKOS lied in de Postel worden ingezet. Meiden en coaches van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Geniet ervan en na de herindeling kunnen jullie de tweede helft van de veldcompetitie vol aan de bak. Een mooie uitdaging ligt daar te wachten!
Tijdens de wedstrijd van de E1 zaten de meiden van de D2 al op de tribune om de E1 aan te moedigen. Jeugdprinses Sanne, jeugdboerin Irene, Cato en Maartje spelen in dit mixteam. Deze dames moesten aan het begin van het seizoen aan elkaar wennen maar in de zaal gaan ze als een speer. De directe concurrent werd in de tweede onderlinge ontmoeting duidelijk verslagen en dus op naar het kampioenschap! De wedstrijd van gisteren was eigenlijk alleen maar een formaliteit, maar de meiden van de D2 hadden er enorm veel zin in en bleven maar scoren. Rooi D1 stond erbij en keek er eigenlijk naar. Uiteindelijk wist de D2 met 23 – 0 te winnen en konden ook zij de kampioenshirtjes aan en een feestje gaan vieren. Topprestatie meiden en coaches en op naar de buitencompetitie! Want ook jullie zijn toe aan wat meer tegenstand! Klik HIER voor foto’s.
De zaalcompetitie loopt op zijn einde en op 4 maart kan de C1 nog kampioen worden. Zij staan bovenaan en op zaterdag 4 maart zullen zij in een rechtstreeks duel met Rosolo C1 strijden om het kampioenschap. Om 10:00 uur staat deze wedstrijd op het programma en supporters zijn natuurlijk van harte welkom! Overigens heeft dit team zich dus al knap geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 11 maart in Venray. De A1 kan zich hiervoor ook nog plaatsen maar heeft dit niet meer in eigen hand. Houd de site (www.dakossomeren.nl ) in de gaten!
 


 

Zondag 19 februari 2017:

 


Weinig Lieropse artiesten maar wel schitterende Bonte Avonden. Dat was de slotconclusie van vele bezoekers. Bij de opening deed voorzitter Thieu van de Boogaart een oproep om volgende jaren weer meer aanbod te krijgen van jeugdige cabaretgroepen of dappere eenlingen die tijdens de Bonte Avonden voor een Lieropse invulling kunnen zorgen. Nu zorgde SLAP - buiten de jeugd en Démarrage - voor de Lieropse inbreng. Zij mochten de avond afsluiten en deden dat met twee strijkende heren (Jan van Gastel en Frank Hurkmans) die niet hielden van verfroemelde was. Daarbij bespraken zij tijdens het strijken aan de hand van hun 'wasgoed' de politiek en andere Lieropse aangelegenheden. Een en ander steeds onderbroken door een 4-regelig tussenlied waarvan de laatste regel 'maar da is nie zo errig as verfroemelde was' door de zaal uit volle borst meegezongen werd. Dit alles begeleid door gitarist Ad van Heugten die zich af en toe moest bemoeien met de twee strijkers. Een mooi optreden na al het buitendorps geweld. Ook het slotlied 'Vier Carnaval bij de Kaauw Voetjes' werd door het trio van SLAP op een voortreffelijke manier neergezet.
Verrassende presentator van deze Bonte Avonden was deze keer Boer Bart, ook wel bekend als 'Sprinkhaan'. Hij was de openbaring van de avond en presenteerde helemaal op 'zijn manier’ en dat beviel iedereen uitstekend, ook schoonvader Jos.
De avond werd na de opening door voorzitter Thieu en Prins Paul (waarvan zaterdag de skepter door de jeugd gestolen was) traditioneel geopend door de Jeugd van de Kaauw Voetjes. Hun optreden begon met een filmpje waarop de internethype 'Mannequin Challenge' in levende lijve te zien was. De jeugdraad en grote raad van elf met hun hoogheden stonden als pasoppen zo stil. Een mooi gezicht. Met 'waar is dat feestje' kwamen vervolgens 18 'jeugd'kaauwvoetjes het podium op om zingend en dansend met mooie lichteffecten hun feestje te vieren.
Een vast item op de Bonte Avonden is twee professionele optredens van Démarrage. Ook in deze editie waren zij weer in vorm. Het eerste optreden gingen ze 'Back to Disco' en na de pauze kwamen ze terug met 'The Mask' waarbij de grime-dames zich volop hebben kunnen uitleven. Prachtig! Ook de dames van Démarrage die de artiesten begeleiden van achter in de zaal tot het podium is een positieve zet van de organisatie.
Na het eerste optreden van Démarrage kwam de groep 't Lupt Oit de Hand uit Liessel op het podium. Zij brachten hun cabaret-act, gebaseerd op golfperikelen met veel kak. Interactie met het publiek was er bij het onthullen van hun nieuwe golfbaan 't Holletje. Vrijdag was het Lieke van Gastel en zaterdag Annie Sanders, moeder van... die voor de onthulling zorgden.
De absolute topper van de avond was Rob Scheepers uit Sterksel. Als Bakker Frits Sprits wist hij de zaal helemaal plat te spelen. Zijn interactie met het publiek is zeldzaam goed en scherp. Dit bleek zowel op vrijdag als op zaterdag met telkens andere personen die hij op de korrel neemt (de klos zijn).
De pauze eindigde met de klanken van de Koepelbloazers die ook deze avond weer lieten horen wat ze allemaal in huis hebben. Daar kunnen we best trots op zijn!
Na het tweede optreden van Démarrage was het podium voor de Helmondse cabaretgroep Peperclip. Zij hadden de zaal met hun zang en gezanik binnen no time op hun hand. Vooral hun nummer 'Tis altijd wa' werd bijzonder gewaardeerd en meegezongen. Interactie met het publiek zien we tegenwoordig steeds meer bij de artiesten en ook deze groep deed hieraan mee door een (mooi) meisje in de zaal op te zoeken en op het podium te halen. Al met al een bijzonder geslaagd optreden van deze 'Helmonders'.
De tweede topper op deze avond was Berry Knapen. Volgens Boer Bart 9x Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten plus diverse Publieksprijzen; 7x Brabants Kampioen Tonpraten en 6x Publieksprijs Brabants Kampioenschappen Tonpraten. Hij is afgestudeerd aan de Narren Universiteit Limburg en mag zich als eerste Brabander Doctor Humoris Causa noemen. Niet de minste dus. Deze keer stond hij als wasmachinemonteur in (langs) de ton en met zijn typische Knapen-humor wist hij de zaal van het begin tot het einde te boeien.
Hierna was het de beurt aan SLAP waarna de avond afgesloten werd met de Grande Finale die deze keer geen vol podium nodig had vanwege de weinige Lieropse artiesten.
Zie ook de foto's van onze slaponlinefotograaf. Voor foto's van de belevenissen bij het maken van de Prinsenfoto's bij ED en bezoek van KV aan de Plekkers kun je natuurlijk weer terecht op de website van de Kaauw Voetjes.
 


 

Zondag 19 februari 2017:

 

 

En wéér waren de burgemeester (voor de laatste keer want hij houdt ermee op), z'n secretaresse, 'booi' Theo en Bromsnor op bezoek in de Felicitéstraat voor de traditionele beoordeling van de buurtversiering. Ze hadden er al 'n drukke middag opzitten met 4 andere beoordelingen. De buurt van de Prins van de Kaauw Voetjes is altijd als laatste aan de beurt.  Bij de beoordeling hoort altijd een spel en deze keer had de buurt bedacht dat Prins Paul maar 's op zoek moest naar een nieuw schatje. Niet online via Tinder of een andere datingsite maar gewoon 'Op goed geluk' dat ooit als TV-programma op de Nederlandse TV te zien was. Aan de ene kant van het schot de 'vragende heer' en aan de andere kant de dames die wel in zijn voor een date. In dit geval was Prins Paul de vrager en waren Burgemeester, Booi Theo en Secretaresse de kandidaten om Prins Paul's nieuwe schatje te worden. De presentatie was in handen van 'Don Leon' die voor deze gelegenheid zijn beste 'kerstpekske' uit de kast gehaald had. De kandidaten kregen 5 3-keuzevragen van Prins Paul voorgeschoteld. Zij konden antwoorden met het omhooghouden van bordjes A, B of C. Het werd een spannende aangelegenheid die door een laatste positiewijziging bij de kandidaten eindigde in Paul's keuze: Booi Theo. Theo heeft zijn tandenborstel al bij Paul afgegeven en de Felicitéstraat zal er de komende tijd aan moeten wennen een bewoner meer te hebben in hun straat. Voorlopig zal tijdens de Sleuteloverdracht van a.s. vrijdag in de Ruchte de uitslag van de buurtversieringen bekend gemaakt worden. Zie ook enkele foto's van deze middag.

 


 

Zondag 19 februari 2017:
We lazen het op Facebook... Goed en slecht nieuws van Eefje van Stiphout met haar actie 'Schoentjes voor Rwanda'. Goed nieuws... 'Er komen nog steeds schoentjes binnen waardoor we nu, naast veel plastic tassen, een volle koffer hebben!' Slechte nieuws.... 'Bijgaand is de enige koffer die we hebben en hij is nog kapot ook... daarom nu op zoek naar koffers voor een enkele reis Rwanda 🌍✈'
En natuurlijk zijn sneakers en sandaaltjes tot maat 36 nog steeds welkom!!! Lees ook bijgaand artikel over het ontstaan van deze actie en facebook.
 

 

 Zondag 19 februari 2017:
In de strijd om de Roman Techno Cup behaalde Rehband een krappe overwinning op Van Gennip. Rehmand opende in de 14e minuut de score na een mooi actie, 1-0. Zes minuten werd een fout in de achterhoede van Van Gennip afgestraft, 2-0. Na een mooi 1-2tje maakte Guus Berkers er in de 22e minuut 2-1 van en schoot Chris Filippini in de 24e minuut raak, 2-2. Met nog 4 minuten te gaan wist Rehband te scoren in een fase waarin Van Gennip sterk in de aanval was; 3-2.
In de hoofdklasse hield Topparty ongeveer 15 minuten stand tegen Bij Willem. Op dat moment stond het 0-1 voor Bij Willem. Vanaf de 14e minuut liet Bij Willem Topparty alle kanten van het veld zien en bouwde aan een grote overwinning. Bij een stand van 0-3 redde Dirk Versteegden in de 16e minuut de eer voor Topparty. Eindstand 1-9.
In de 2e klasse had het Zunneke niet veel in te brengen tegen Egelantier. Het werd een 5-0 overwinning voor Egelantier.
Invaller doelman Toon Hesius moest het doel van Educontract verdedigen tegen Van Zoggel 2. Hij kon een nederlaag niet voorkomen. Hij kwam zwaar onder vuur te staan van de Van Zoggel aanvallers. Bij een 0-4 achterstand zorgde Bart van Brussel voor de 1-4 en bij 1-5 maakte Axel van der Biggelaar er nog 2-5 van; 2-6.
Hurkmans leverde een prima prestatie door koploper Ons Café op 1-1 te houden. In de 16e minuut schoot Willem Hurkmans de 1-0 binnen voor Hurkmans. Zeven minuten later werd de stand met een hard diagonaal schot gelijk, 1-1.
 


 

Zaterdag 18 februari 2017:

Anne van Putten stuurde ons onderstaand bericht naar aanleiding van het onwel worden van Martien Vlemmix, gisterenavond tijdens de Bonte Avond...
'Langs deze weg wil ik even degenen die erbij waren gisteren toen Martien niet goed werd bedanken, vooral de dokter (van de Koepelbloazers) voor de geboden hulp. Het gaat weer goed; was even schrikken'.
 


 

Zaterdag 18 februari 2017:

Van de familie van Seggelen kregen wij het bericht dat Mien van Seggelen-van Horik  afgelopen woensdag 15 februari op 81-jarige leeftijd is overleden.
A.s. dinsdag 21 februari zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 

 


 

Vrijdag 17 februari 2017:

 


Vrijdag 24 februari bezoeken de Kaauw Voetjes en aanhang weer de traditionele, supergezellige, 'Slutteloverdracht' in de Ruchte in Someren. Naast de Kaauw Voetjes zullen ook de andere carnavalsverenigingen van de gemeente Someren aanwezig zijn. Eric Hesius zal de avond weer presenteren. De verenigingen krijgen ieder 15 minuten de tijd om zich voor te stellen. Ook het college van B&W zal zich presenteren en de gezamenlijke prinsen hebben ook weer iets in elkaar gezet. Na de officiële sleuteloverdracht door de burgemeester is er de prijsuitreiking van de best versierde buurt. De avond begint om 19.30 uur en het officiële gedeelte is om ca. 21.30 uur afgelopen. De muziekkapellen blijven vervolgens muziek maken tot ca. 23.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De avond is voor de thuisblijvers ook live te zien op Siris TV.
 Vrijdag 17 februari 2017:
Wie dichtbij huis een goede film (2 Golden Globes, de beste buitenlandse film en de beste actrice Isabelle Hupert) wil zien kan op dinsdag 21 februari terecht in de Ruchte waar dan de film 'Elle' van Paul Verhoeven draait.
Michele (Isabelle Hupert) is directrice van een hip videogame bedrijf. Ze is zowel zakelijk als privé recht door zee met veel gevoel voor ironie. Wanneer ze thuis door een onbekende gemaskerde man wordt aangevallen, doet ze geen aangifte bij de politie.
Ze gaat zelf achter de dader aan en belandt al snel in een spannend kat-en-muis-spel dat op elk moment onbeheersbaar kan worden.
 


 

Donderdag 16 februari 2017:

 


Willie van der Sanden stuurde bijgaande foto van het opruimen van een door de bliksem getroffen boom op het Berkeindje.
 Donderdag 16 februari 2017:

 


Mensen die niet zelfstandig op vakantie kunnen omdat zij veel zorg nodig hebben, hebben de mogelijkheid om van 8 tot 12 mei in de Rode Kruis Bungalow in Lierop van een weekje vakantie te genieten. Vanaf nu kun je je aanmelden. De vakantiegangers moeten komen uit Someren, Someren-Eind, Someren-Heide of Lierop. De kosten bedragen € 375,- all-in.
Meer info en aanmelden: Mieke Geraats, tel. 0493-492477 of Marjo Vinkenvleugel, tel. 0493-493051.
 


 

Woensdag 15 februari 2017:
Wie dichtbij huis kan op 11 maart vanaf 20.00 uur terecht bij een jamsessie die De Ruchte organiseert in samenwerking met de Live Centraal-band. Er bevindt zich aardig wat muzikaal talent in Someren en omgeving. Eeuwig zonde als dit verstopt blijft in goed geïsoleerde zolderkamertjes of achterafgelegen tuinhuisjes. Daarom organiseert de Ruchte in samenwerking met de Live Centraal-band, een jamsessie. Een verzamelplaats en ontmoetingsplek voor beginnende en gevorderde muzikanten, ongeacht leeftijd, stijl of achtergrond. Een letterlijk en figuurlijk laagdrempelig podium voor iedereen die het leuk vindt om een in bandvorm muziek te maken.
In de foyer van de Ruchte staat een backline met instrumenten klaar. Iedereen die mee wil spelen of zingen, kan het podium op. Je mag natuurlijk ook je eigen instrument meenemen. Gewoon, lekker samen muziek maken en luisteren, in een ontspannen sfeer!
Entree | Gratis
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Rick Verhees: publiciteit@deruchte.nl
 Woensdag 15 februari 2017:

 


De gemeente Someren en Summers Landschap zijn voorstanders van het aantrekkelijker maken van het landelijk gebied, ook in Lierop. Daarom stimuleren ze landschappelijke beplanting in het buitengebied. Heb je nog een gedeelte van uw erf of perceel grenzend aan je huis waaraan je een nieuwe invulling wil geven? Het Summers Landschap helpt je daar graag bij.
Stichting het Summers landschap biedt je de mogelijkheid een gratis erfbeplantingsplan op te laten stellen. Je krijgt hierbij deskundig advies over de passende boom, haag of struiksoorten bij het type en de kwaliteit van de bodem. Zo ben je verzekerd van een duurzame investering. Ook voor het plaatsen van een haag of een aantal fruitbomen is het zeker de moeite waard contact op te nemen. Kijk HIER voor verdere informatie.
 


 

Dinsdag 14 februari 2017:

 


Regina van Bussel stuurde ons het bericht dat er ook dit jaar weer een Klèn Voetjesbal zal plaatsvinden en wel op carnavalszondagmiddag 26 februari van 14.00 tot 18.00 uur in zaal van Oosterhout. Zie HIER de hele uitnodiging en als je mee wilt doen met het Klèn Liedjesfeest een invulstrookje om je hiervoor aan te melden.

 


 

Dinsdag 14 februari 2017:

 


Teun en Irene met hun getuigen Lars en Femke hebben zondag een 'kei mooie' jeugdboerenbruiloft gevierd in zaal van Oosterhout. Nadat eerst Teun en daarna Irene in een lange stoet opgehaald werden op hun woonadressen werd bij van Oosterhout het onechte huwelijk gesloten door ambtenaar Bert. Families, buurten, vrienden, kennissen enz. enz. waren uitgelopen om hun feestje mee te vieren en dat lukte uitstekend. Het was druk en bijzonder gezellig. Foto's van het gebeuren zijn te zien op de website van de Kaauw Voetjes. KIJK maar.
 


 

Dinsdag 14 februari 2017:

 


Toon Hesius heeft het er maar druk mee. Hij doet een oproep aan de buurten en individuele deelnemers van de optocht om zich zo snel mogelijk op te geven zodat de optochtcommissie een planning kan maken. Elk inschrijfformulier voor de Carnavalsoptocht wordt grondig gecheckt. Betreft het ’n Loopgroep, of is men ’n Wagen aan het bouwen? Vind er ‘n “Stilstaand Optreden” plaats? Hoeveel kinderen t/m 17 jaar doen er mee? En ook belangrijk: Wie komt de prijs afhalen tijdens het Optochtbal? Allemaal vragen die Toon moet controleren of ze wel juist ingevuld zijn. Mocht je nog geen inschrijfformulier hebben, maar wil je wel graag meedoen. ’n Telefoontje naar Toon (06 51761380) is voldoende. Hij zorgt dat je er één krijgt. De Optochtcommissie wenst alle Kaauw Voetjes veel plezier met de voorbereidingen.
 


 

Maandag 13 februari 2017:

 


Van de Bonte Avond commissie kregen we onderstaand bericht...
'De laatste voorbereidingen worden getroffen voor de Bonte Avonden van a.s. vrijdag en zaterdag.  Mocht je nog geen kaartje gekocht hebben; de zaterdagavond is uitverkocht maar er zijn wel nog kaartjes voor de vrijdagavond. Deze zijn verkrijgbaar bij de SPAR en bloemisterij Gubbels'.

 Maandag 13 februari 2017:
Dorpscoöperatie “Lierop Leeft” organiseert a.s. zondag 19 februari weer het maandelijks koffiedrinken vanaf 10.45 uur tot 12.00 uur.
U bent van harte welkom deze zondag in gemeenschapshuis; De Vurherd”.
Jan en Helmi Verhoeven van de Spar zorgen weer voor de versnaperingen
Kosten koffie bedraagt € 1,25
 


 

Zondag 12 februari 2017:

 


Van onze dorpsondersteuner Anita Hurkmans kregen we onderstaand bericht...
'In verband met de carnaval op de laatste dinsdag van de maand februari (28), hebben we het maandelijks etentje verschoven naar de dinsdag ervoor, de 21ste. Hierbij nodig ik U weer van harte uit en hoor ik graag of U weer wilt aanschuiven. Stuur ook even mee of U kiest voor vlees of vis....'.

Zie ook de uitnodiging.
 


 

Zondag 12 februari 2017:

 


De buurt van Prins Paul is er klaar voor. De burgemeester wordt a.s. zaterdag met open armen – ‘op goed geluk’ – ontvangen. Het liefdesnestje voor zijn Prinsesje is er klaar voor. We zijn benieuwd hoe dit af gaat lopen??
 Zondag 12 februari 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie was in de 2e klasse Educontract goed op dreef tegen LeenenRegiobank dat in de 8e minuut op voorsprong kwam, 1-0. Tussen de 12 en 25e minuut kwam Educontract sterk terug tot een 1-4 voorsprong door doelpunten van Bart van Brussel, Ronald Verberne (2x) en Toon Hesius. In de 29e minuut maakte LeenenRegiobank hun tweedde, 2-4 waarna Bart van Brussel in de slotminuut de eindstand op 2-5 bepaalde voor Educontract.
Koploper Ons Café ging met 5-3 onderuit tegen het Zunneke. Nadat Ons Café in de derde minuut op 0-1 was gekomen draaide het Zunneke in de 12e en 13e minuut de zaken om door doelpunten van Jeroen Knoops en Harry Maas, 2-1. Halverwege de wedstrijd kwam Ons Café via een toegekende strafschop op 2-2. Meteen hierna kwam het Zunneke op 3-2 door een doelpunt van Rens van Lieshout en vijf minuten daarna vergrootte Harry Maas de voorsprong tot 4-2. Ons Café kwam terug tot 4-3. In de slotminuut maakte Rens van Lieshout aan alle onzekerheid een einde door via de doelman de 5-3 binnen te schieten.
CuundersGlashelder behaalde een benauwde zege op Hurkmans. Henri van Lieshout schoot Hurkmans naar een 1-0 voorsprong in de 9e minuut. In de 16e minuut kwam CuundersGlashelder op gelijke hoogte toen Jordy van Neerven via Riny van den Wijnboom raak schoot, 1-1. Met een halve omhaal in de hoek kwam in de 22e minuut CuundersGlashelder op 1-2 winst.
 


 

Zaterdag 11 februari 2017:

 


Van de Vrouwen van Nu afd. Lierop kregen wij het bericht dat a.s. maandag 13 februari om 20.00 in de Kantine van S.V. Lierop door Buiten en Zo een lezing gehouden wordt over dagbesteding. José Maas komt vertellen over Kousenzorg.
 Zaterdag 11 februari 2017:
Wie dichtbij huis wil genieten van muzikaal cabaret kan op vrijdag 17 februari terecht in de Ruchte waar Yentl en de Boer op het podium staan met ‘De snoepwinkel is gesloten’. Ben er snel bij want het is bijna uitverkocht!
Wat heeft dat altijd rekening houden met anderen jou eigenlijk ooit opgeleverd? Precies. Ja, natuurlijk, vrienden hebben is tof. Maar uiteindelijk zitten ze de hele dag op je bank en eten ze alles op. En wie bekommert zich om jou? Als jij niet het beste stukje voor jezelf bewaart, ga je het van niemand krijgen. Nee, er is niks mis met een beetje goed getimed egoïsme. In De snoepwinkel is gesloten combineren Yentl en de Boer hun muzikale hoogstandjes met absurdistische sketches en personages. Speciaal voor jou. Maar vooral omdat ze er zelf zo’n zin in hebben.
Met De snoepwinkel is gesloten stellen ze zich voor aan het grote publiek. Dus druk gewoon eens je zin door, of kom desnoods alleen, en laat je verrassen door dit uitzonderlijk muzikale en fantasievolle duo!
Entree: € 17,50 incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl , www.yentlendeboer.nl
 


 

Vrijdag 10 februari 2017:

 


Van de vriendengroep van Riny en Winny Verstappen kregen wij onderstaand bericht...
'Het zal niemand ontgaan zijn dat Riny Verstappen is overleden. Om zijn vrouw een hart onder de riem te steken, is het idee om haar met Valentijn een kaartje te sturen. Hoe mooi zou het zijn als ze niet alleen van haar naasten er een krijgt, maar ook de Lieropse mens. De mensen die haar man gekend hebben en die de afgelopen week zo hebben meegeleefd. Wil je hier aan mee doen?
Stuur dan voor Valentijn (dinsdag 14 februari) een kaartje naar Kerkenhuis 9, 5715 BP Lierop'.
Heel veel liefs van de vriendengroep.
 Vrijdag 10 februari 2017:

 


Hoofdman Thieu Scheepers van Gilde Onze Lieve Vrouw v.d. Zeven Weeën stuurde ons onderstaand bericht dat op zaterdag 11 maart in café van Oosterhout diverse jubilarissen gehuldigd zullen worden tijdens de receptie die gehouden wordt van 19.00 tot 21.00 uur.
Op de foto zie je de jubilarissen. V.l.n.r. Jan van Seggelen, 50 jaar lid, Wim van de Ven en Frans van de Ven 60 jaar, Frits Maas, 70 jaar en Thieu Scheepers, 50 jaar lid. Degenen die hen willen komen feliciteren zijn van harte welkom.
 Vrijdag 10 februari 2017:
Wie dichtbij huis de bioscoop wil bezoeken kan op woensdag 15 februari terecht in de Ruchte waar om 20.00 uur de Film ’Room’ draait. Een typisch Scandinavische tragikomedie met de juiste verhoudingen tussen ernst, sentiment en grappen. Mooie oneliners. Verfilming van het gelijknamige boek van Fredrik Backman.
Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Er is een reden waarom hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op een afstand houdt, maar die houdt Ove voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.
Meer info: www.deruchte.nl
 


 

Donderdag 9 februari 2017:

 


MAC Lierop wil iedereen bedanken voor de getoonde steun in onze strijd voor het behoud van ons circuit. Het was overweldigend!
Inmiddels zijn alle opgehangen pamfletten gefotografeerd. We nemen deze mee in de volgende stap richting de provincie. Lierop: Bedankt::!!
 Donderdag 9 februari 2017:

 


A.s. zondag op de jeugdboerenbruiloft worden Irene en Teun in het onecht verbonden. De plechtigheid zal rond 13:30 plaatsvinden. Jullie zijn natuurlijk allemaal van harte uitgenodigd om daarna het kersverse paar te feliciteren.
 Donderdag 9 februari 2017:

 


De Benefietsavond die de Lieropse Sekte op 23 februari organiseert voor KWF kankerbestrijding krijgt steeds meer handen en voeten. Er zijn nog enkele plaatsen over, dus geef je snel op en maak kans om in de gratis loterij unieke prijzen te winnen zoals o.a. het officiële wedstrijdshirt van Andrea Pirlo (gedragen tijdens kwartfinale Championsleague) en André Ooijer. Verder zijn er kaarten voor Nirwana Live, een frietpan, gourmetstel, APK keuring, weekend naar keuze en nog veel meer prijzen te winnen. Het zal een gezellige gevarieerde avond worden met volop entertainment. De muzikale omlijsting zal gevormd worden door de Briljantjes, wel bekend in Someren en verre omstreken en DJ Roaldo. Ook zal Cylingteam de Sekte gepresenteerd worden door niemand minder dan Rien van Horik, een autoriteit op het gebied van presenteren in de wielrennerij. Toon Hesius, bedenker van de naam “De Sekte” zal een presentatie houden hoe hij aan deze naam is gekomen.
De locatie waar dit evenement plaatsvindt is de Moorselse Hoeve, Moorsel 3 en de aanvang is 19:30 uur. Entree bedraagt 20,= euro en dit is inclusief drank. Kaarten zijn te bestellen via desekte@outlook.com.  Wees er snel bij want er zijn nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
René Manders, lid van de Sekte en zijn dochter Michelle zullen er blij mee zijn. Zij zullen als 'Team Lierop' op 1 juni 2017 deelnemen aan Alpe d’Huzes. Om deel te mogen nemen aan deze tocht moeten zij een bedrag meebrengen dat gaat naar de KWF kankerbestrijding. We hopen op deze avond een gedeelte van dit bedrag bijeen te krijgen.
Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op 23 februari en je wilt wel bijdragen aan Michelle en René Manders dan kun je dit doen op rekening nummer: NL04 RABO 0141 020814 tnv R Manders met vermelding "Bijdrage opgeven is geen optie.
 Donderdag 9 februari 2017:
Valentijnstip... Cabaret in de buurt! Op 14 februari om 20.00 uur in de Ruchte waar Remco Veldhuis zijn one-man-show geeft.
Altijd al eens iets willen vinden van die net zo vaak opgehemelde als vervloekte bijbel, maar er nooit aan toegekomen ‘m te lezen? Ja? Remco Veldhuis ook! En omdat hij het een theaterseizoen rustig aan doet met Kemper, vond hij het tijd om ‘m nou eindelijk eens te lezen. Maar ja, als een cabaretier ergens z’n tanden in zet kun je er donder op zeggen dat er een voorstelling van komt...
Veldhuis brengt een ‘ongeautoriseerde’ samenvatting in 2 uur en vliegt op eigen, komische wijze langs de hoogte- en dieptepunten. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden, door een ‘gids’ die net zo twijfelt over de inhoud als jij. Terwijl de klok onverbiddelijk doortikt komt hij de mooiste maar ook de meest verschrikkelijke verhalen tegen. En uiteindelijk zichzelf…
Ok, na ‘Lang verhaal kort’ heb je de bijbel weliswaar nog steeds niet gelezen, maar je kan ieder geval wel zeggen: “Ik heb wél de voorstelling gezien!”
Prijs: € 19.50 incl. pauzedrankje en garderobe - Meer info: www.deruchte.nl
 


 

Woensdag 8 februari 2017:

 


We zagen hem meerdere keren voorbijkomen op facebook. Toon Hesius jr. Vorige week woensdag 1 en donderdag 2 februari jl. hebben de Nederlandse Kampioenschappen Tegelzetten plaatsgevonden en Toon behaalde een mooie 5e plaats. Goed gedaan Toon!! Zie enkele foto's.
 Woensdag 8 februari 2017:

 


Stefan Adriaans stuurde ons een link naar een filmpje met het advies jezelf 6 minuutjes te gunnen om dit filmpje te bekijken en ook tot de conclusie te komen dat MAC Lierop 'moet' blijven. Een ambiance als deze kan alleen maar op de Herselse bossen en mag niet verloren gaan...!!! Zie het filmpje (film met dank aan Nick Janssen). Ook de film waarin Harrie van Horik namens Siris diverse betrokkenen interviewt is online. KIJK MAAR.
 


 

Dinsdag 7 februari 2017:

 


Drie gouden plakken behaalde hij op de Olympische Spelen. Zaterdagavond werd er met een grootse show afscheid genomen van het paard Valegro tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch.
In een bomvolle Brabanthal waren de Lieropse slagwerkers met hun ladderact een verrassend element in de 2-uur durende show waarin (uiteraard) voornamelijk paarden de hoofdrol speelden.
“De zaterdag van de hengstenkeuring is nog nooit zo druk bezocht en bij de kampioenskeuring heb ik nog nooit zoveel mensen gezien.” Aldus de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie. Voor onze slagwerkers was het een uniek optreden in een voor hen vreemde omgeving. Ze hebben ervan genoten.
Zie ook het Omroep Brabant nieuws van zondag (vanaf 5:55).
 Dinsdag 7 februari 2017:

 


Mantelzorgers uit Lierop kunnen zich ook aanmelden voor een speciaal Verwenmoment op woensdag 15 maart. Graag opgeven t/m 8 maart. Lees er meer over onder het laatste nieuws van Lierop Leeft. Zie onder het laatste nieuws van Lierop Leeft.
 


 

Maandag 6 februari 2017:
Aanstaande donderdag vind de afscheidsdienst plaats voor Maikel van der Zanden. Hij overleed na een noodlottig ongeval donderdagnacht 3 februari.

Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.
 

 

 

 


 

Maandag 6 februari 2017:

 


Van Bregje van Bommel kregen we onderstaand bericht...
'Nirwana wordt weer omgetoverd tot een prachtig oud bruin café met een tintje van een oude woonkamer. Want vrijdag 10 februari staat de speciaal bier avond op de planning. Na het succes van vorig seizoen is het weer tijd om de koelkast te vullen, de speciale glazen te spoelen en stad en land af te gaan zoeken naar de lekkerste speciaal biertjes. De laatste speciaalbieren zijn gekeurd en toegevoegd aan de Nirwana bierkaart 2017. Van Blond tot Vlaams rood, voor ieder wat wils. Benieuwd naar de Bierkaart? Zorg dan dat je erbij bent!
Aanvang: 20:00 uur// entree: gratis // Meervensedijk 4 // Lierop // www.nirwana.nl
 Maandag 6 februari 2017:

 


Wie a.s. woensdag 8 februari dichtbij huis de familievoorstelling “Roodkapje” de Musical in de Ruchte wil zien moet snel zijn want de kaartjes zijn bijna uitverkocht.
Het eeuwenoude sprookje over een lief meisje dat koekjes gaat brengen naar haar zieke Oma werd al eerder bewerkt tot een magische familievoorstelling en zal nu opnieuw vele kinderharten en dat van hun (groot)ouders sneller doen kloppen.
De mooie Roodkapje vertrekt op een dag richting het bos om een mandje met koekjes naar haar zieke oma te brengen. Diep in het bos ontmoet Roodkapje de lieve Gerrit de Wolf. Hij weet een plek waar de prachtigste bloemen groeien en raadt het meisje aan een mooie bos voor haar oma te plukken. Wat Roodkapje niet weet, is dat Gerrits gemene vrouw Tina iets heel anders van plan is. Wat zal er gebeuren als Roodkapje straks bij oma’s huisje aankomt? En zou de knappe jager Benjamin op tijd zijn om haar te redden?
Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjes Verkleedwedstrijd. Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto, tijdens een uitgebreide Meet & Greet en kun je nog even lekker swingen tijdens Oma’s Meezingfeest.
Entree: € 15,00 I incl. garderobe (let op: laatste kaarten) - Aanvang: 15.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Zondag 5 februari 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie opende Rob Hurkmans in de 5e minuut de score met een diagonaal schot voor Van Gennip tegen Topparty, 0-1. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. In de 20e minuut speelde Ralf van de Laar zich keurig vrij in het doelgebied en legde de bal panklaar voor Hidde Maas die de 1-1 liet aantekenen. Met nog twee minuten voor de boeg bezorgde Rob Hurkmans met een voor zaalvoetbalbegrippen bijzonder doelpunt zijn team Van Gennip de 1-2 winst. Na een strakke voorzet van rechts kopte hij ven enkele meters afstand de bal hard in de kruising.
Jagershuis had eigenlijk na 5 minuten al het vonnis geveld over Steenstra. Rob (2x) en Nick van der Sluijs passeerden de Steenstra-doelman kansloos. In de 17e minuut brak Daan Kuijpers over rechts door en schoot de 4-0 binnen. Met een knap doelpunt in de 20e minuut kon Steenstra de eer redden voordat wederom Nick en Rob van der Sluijs er 6-1 van maakten. In de slotminuut bepaalde Nick van der Sluijs de einduitslag op 6-2 door de bal in zijn eigen doel te werken.
Bij Egelantier tegen Hurkmans zat het venijn in de staart van de wedstrijd. In de 25e minuut scoorde Egelantier met een afstandsschot, 1-0. Doelman Sander van de Loo hield zijn doel uitstekend schoon. In de slotminuut moest hij echter toch twee keer capituleren voor schoten van Henri van Lieshout en Twan Bussers waardoor Hurkmans, zij het enigszins lucky, met 1-2 won.
Van Otterdijk won met 4-2 van het Zunneke. Alleen Harry Maas en Michiel Peters scoorden voor het Zunneke.
 


 

Zaterdag 4 februari 2017:

Van de familie Verstappen kregen wij het bericht van het overlijden van Riny, vrijdag 3 februari, op 31-jarige leeftijd.
A.s. woensdag 8 februari zal de afscheidsdienst plaatsvinden in de aula van Uitvaartcentrum Someren Asten.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 


 

Zaterdag 4 februari 2017:

 


John van Lieshout verteld het op zijn Facebookpagina...
'We hebben groen licht! Vrijdag 23-02 en Zaterdag 24-02 vieren we gewoon Carnaval in Lierop! We gaan er een skon fiske van maken, in het pand van voormalig café NR.1/De Babbelaar. We hebben een leuk programma zowel op Vrijdag als op Zaterdag!
Deel en zegt het voort dan maken we er met z'n allen een paar mooi daag van, waij hebben er zin in!
Allaaaf! Tot ziens, tot Toff'.
 Zaterdag 4 februari 2017:

 


Wie dichtbij huis de Tribute to the Cats Band wil zien en horen kan op vrijdag 24 november terecht in de Ruchte dat trots is deze populaire band weer naar Someren te hebben kunnen halen.
In 2002 werd in Volendam een eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid. Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de Tribute To The Cats Band de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg. Nog steeds zorgen ze met ‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’ en de wereldhit ‘One way wind’ voor een feest der herkenning.
Meer informatie met film met 'songs to remember' HIER.
 


 

Vrijdag 3 februari 2017:

 


Afgelopen nacht hebben twee 31-jarige Lieroppenaren op de oude Somerenseweg een ernstig ongeluk gehad. De twee inzittenden werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht waar ze later allebei zijn overleden. Zie het bericht op 112 Brabant.
 


 

Vrijdag 3 februari 2017:

 


Parkeerproblemen in het centrum van Lierop is algemeen bekend. De Belangengroep stuurde op 8 september vorig jaar een brief naar de gemeente waarin het probleem - en de eventuele oplossing - opgenomen is. In de brief pleit ze ervoor om de vrachtwagenparkeerplaats aan de Steemertseweg opnieuw in te richten (netjes bestraat, voorzien van vakken, bebording en voldoende verlichting) en wel op zo'n uitnodigende manier dat niet alleen de sporadische vrachtwagen aldaar kan parkeren, maar met name toeristen en dagjesmensen die Lierop aan doen, er gebruik van kunnen én zullen maken.
De brief vervolgt met: 'Om dat laatste in de hand te werken kan wat de Belangengroep worden gedacht aan het plaatsen van een infobord met toeristische informatie (VW), wandel- en fietsroutes, een E-laadpunt voor elektrische en hybride auto's, een paar bankjes, picknicktafels en natuurlijk afvalbakken. Om te bereiken dat toeristen en dagjesmensen de weg naar de parkeerplaats ook daadwerkelijk vinden zal bij de invalswegen en in het centrum een adequate verwijzing daarnaar onontbeerlijk zijn'.
Op deze brief is nu een positieve reactie van de gemeente gekomen.

Lees hiervoor meer op de website van de belangengroep.

 Vrijdag 3 februari 2017:
Frans Neervens stuurde ons onderstaand bericht...
'Zet zaterdag uw kleding en schoenen vanaf 9 uur langs de weg. Kleding en schoenen kun je ook brengen naar onze opslag bij Wim van de Eijnden, Otterdijkseweg 5 in de veldschuur.
Alvast bedankt namens de verenigingen voor uw medewerking.
 


 

Donderdag 2 februari 2017:

 


Truus van Otterdijk stuurde ons het bericht dat wegens succes de cursus Yin Yoga nog een keer wordt aangeboden op drie dagen in februari en 3 dagen in maart. De cursus is bedoeld voor (ex) mantelzorgers in de gemeente Someren en Asten. Meer informatie is HIER te vinden.
 


 

Woensdag 1 februari 2017:

 


Weer een knappe prestatie van de Lieropse turnmeisjes Luna Stolwijk en Vieve Snoeks afgelopen weekend op de Regionale Kampioenschappen Turnen 2017. Voor Luna was dit haar eerste wedstrijd voor het aankomende seizoen. Nog last van een blessure wist zij op de meerkamp turnen van de 1ste divisie junioren de 2de plek te bemachtigen. En dat niet alleen; ook wist zij zich direct te plaatsten voor alle toestellen voor de Regionale toestelfinale welke later in het seizoen zullen plaatsvinden.
Voor Vieve waren het al de toestelfinales. Zij mocht bij de Pupillen 2 N2 op alle toestellen uitkomen. Hierbij wist zij regiokampioene te worden op vloer en sprong. Op balk werd ze 2de en op rek pakte ze net het podium mis en wist zij een 4de plek te bemachtigen.
 Woensdag 1 februari 2017:

 


De manifestatie ‘Behoud de motorcross voor Lierop in de Herselse bossen’ heeft ‘voorlopig’ alle verwachtingen overtroffen. ‘Voorlopig’ want uiteindelijk zal het werkelijke doel van deze manifestatie nog wél behaald moeten worden en daarvoor zijn de voorstanders van behoud afhankelijk van wat de Provinciale Staten hierin gaat beslissen. Argumentatiemateriaal tot behoud is er gisterenavond volop bijgekomen. Zo zal er o.a een videoclip gemaakt worden van deze manifestatie en van mensen die verklaren dat ze voor 1982 al lid waren van de vereniging en deelnamen aan wedstrijden op het terrein. Het zal allemaal gebruikt worden als wethouder van de Moosdijk en burgemeester Veltman, met een motie namens alle partijen van de Somerense gemeenteraad, naar de gedeputeerde van de Provinciale Staten gaan om het tij nog te keren. Er zijn op dit moment bij de Provincie 5 partijen die zich hard willen maken voor behoud maar dat zegt nog niet alles. Eerst zien!
De stand van de nog steeds lopende petitie stond gisterenavond op 13410 waar ze in eerste instantie gedacht hadden er maar ongeveer 500 à 600 te halen. Ook de opkomst voor deze manifestatie was overweldigend. Motorcrossvolk uit Nederland en België. Er waren zelfs mensen uit Woerden en Putten met busjes vol naar Lierop gekomen! Het grootste deel van deze mensen (’n kleine 1000!) startte op het motorcrossterrein en liep in een lange stoet naar de kerk in Lierop. Onderweg werd bij ’t Jagershuis koffie geserveerd. Organisator van deze manifestatie Jean Paul Maas van ‘Living for the weekend’ legde uit waarom hij vond dat actie tot behoud heel hard nodig was. Iedereen op het plein was het er mee eens. Omroeper Kiske (Kees van den Boomen) van vele Grand Prix’s in Lierop gaf nog eens aan dat de grote man van MAC Lierop, wijlen Wim Smits, hem in 2000 vroeg om omroeper te worden ondanks dat hij nog geen Engels kon. Wim zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat MAC Lierop de Grans Prix’s mocht organiseren en hij wist ook de vele vrijwilligers die hiervoor nodig waren te mobiliseren. Maar niet alleen Grand Prix’s. Hij kon zich nog een veteranencross herinneren waar varkens verloot werden. Dat kon allemaal in Lierop. Camiel van Berkesteijn deed vervolgens namens het KNMV het woord. Hij legde uit wat motorcross in Lierop voor de KNMV betekent. De KNMV heeft MAC Lierop o.a. juridisch bijgestaan bij het verkrijgen van vergunningen. Guido Schoolmeesters legde nog eens uit wat er gebeurde toen de burgemeester in de raadsvergadering bekend maakte dat het crossterrein op 1 juli zal sluiten. Zo had de Raad van Staten bepaald. Vervolgens heeft de Gemeenschapslijst – geïnitieerd door Bart de Groot – een motie ingediend die alle partijen getekend hebben. Een uniek signaal vanuit de gemeente richting Provinciale Staten. De motie werd door Guido overhandigd aan wethouder Leon van de Moosdijk die nog eens benadrukte dat ze zich optimaal in gaan zetten om de motorcross in Lierop te behouden. Hierna was het de beurt aan Joël Smets (Smetske), de Belgische coureur die vijf keer wereldkampioen werd en drie keer in Lierop won. Hij was van de sprekers het langste aan het woord. Op een geanimeerde manier wist hij het verschil tussen Belgische en Hollandse organisatoren uit te leggen. Communiceren was een veel voorkomende uitdrukking van hem. Hij had er dan ook alle vertrouwen in dat ook in dit geval de Nederlandse manier van werken tot behoud zou leiden. Gewoon cultureel erfgoed van maken. Als laatste kwam Stefan Adriaans namens MAC Lierop aan het woord. Vol enthousiasme wist hij aan te geven waarom de motorcross in Lierop niet mag verdwijnen. ‘Lierop is motorcross en motorcross is Lierop’. Bij een Grand Prix waren er volgens Stefan 400 vrijwilligers op de been. Ruim 100 vlaggers, 50 EHBO’’ers, 500 VIPgasten en pers uit 20 verschillende landen. Tot twee keer toe werd MAC Lierop uitgeroepen tot de best georganiseerde motorcross ter wereld. MAC Lierop bestaat bijna 45 jaar maar volgens Stefan wordt er al 60 jaar gecrossed in Lierop… en dat moet zo blijven! De petitie kan natuurlijk nog steeds ingevuld worden. Zie ook de foto’s van onze slaponlinefotograaf.

Zie ook de film van Omroep Brabant en Hart van Nederland. Andere media volgen zo snel mogelijk.
 


 

Dinsdag 31 januari 2017:

 


Mark van Horik stuurde ons namens de organisatie Nirwana Live onderstaand bericht...
'Hallo, we gaan vandaag bij bewoners in Lierop een poster van Nirwana Live in de bus doen. Graag zouden we willen zien dat jij deze dan op een plek neer hangt waar iedereen deze duidelijk kan zien; dit mag thuis, op je werk, vereniging etc ect zijn.
Je zou ons hiermee echt helpen zodat we voor Lierop en omstreken een evenement hebben waar nog jaren over wordt gepraat
Indien je geen poster ontvangt en deze wel wil hebben, stuur dan een mail naar mark@burovanhorik.nl  dan zorgen we dat jij deze zsm binnen krijgt
Alvast bedankt'.
 


 

Dinsdag 31 januari 2017:
Op zaterdag 4 februari staat St. Tropez in Nirwana. Dit is een nieuwe Yachtpunk band uit Amsterdam. De leden van Go Back To The Zoo besloten om een nieuwe band te beginnen, met nieuwe muziek. De laatste keer dat de mannen van Go Back To The Zoo het podium betraden was op Nirwana Tuinfeest 2015.
De vorig jaar uitgebrachte EP werd meteen opgepikt door hippe Engelse muziekblogs als DIY en NME. Sindsdien maakt St. Tropez veel indruk met hun live shows, van popronde tot Noorderslag en op verschillende festivals in binnen- en buitenland. De Support act van deze avond is ’90 Day Jane’.
Na het samensmelten van twee ervaren bands (Stone44 en Failer) werkt 90 Day Jane enthousiast aan een eigen repertoire en een strakke liveshow. Dit is niet zonder succes! Inmiddels zijn we ruim 50 live-shows verder en zijn de kritieken lovend. 90 Day Jane is een band met een enorme drive die vol enthousiasme en plezier op het podium staat. Heb je zin in een gezellige avond? Zorg dan dat je erbij bent. Tickets zijn verkrijgbaar via www.nirwana.nl
We zien jullie op zaterdag 4 februari!
Deuren open: 20:00 uur// entree voorverkoop: € 6,00 // entree dagkassa: € 7,00
 Dinsdag 31 januari 2017:

 


Gerry Hurkmans stuurde ons namens de Jeugdcommissie van de Kaauw Voetjes het bericht en poster waarin alle jeugdcarnavalsverenigingen in de gemeente Someren a.s. vrijdag 3 februari van 19.00 tot 22.00 uur kinderen van Groep 6 t/m 8 uitnodigen voor een feestje dat zij georganiseerd hebben in de Comeet in Someren. Veel plezier!
 Dinsdag 31 januari 2017:

 


Op maandag 19 december 2016 was Belangengroep Lierop vertegenwoordigd op de informatieavond in de Vurherd georganiseerd door de gemeente Someren. Hoewel het onderwerp van de avond de huisvesting van statushouders in de Gildewijk was kwamen er die avond ook een aantal knelpunten in de wijk aan de orde. Omdat deze de hele wijk aangaan vraagt de Belangengroep via een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ‘Uitbreiding Lierop fase III’ aandacht van de gemeenteraad voor deze knelpunten. De kernpunten van de brief die op 18 januari naar de gemeente gestuurd is zijn te lezen op de website van de Belangengroep. Hier kun je ook rechtstreeks reageren.
 


 

Maandag 30 januari 2017:

 


De slagwerkers van fanfare Sint Willibrordus zijn 'hot' sinds hun optreden bij Lierop Live. Onder andere hun trapact is niet onopgemerkt gebleven. Ze kregen een uitnodiging om op 4 februari in den Bosch 'op te draven' bij de KWPN Stallion Show 2017 die van 1 t/m 4 februari wordt gehouden.
Het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden waarbij in Nederland 2.000 leden zijn aangesloten. Op de slotdag zal Valegro, het topdressuurpaard waarmee Charlotte Dujardin drie gouden en een zilveren olympische medaille behaalde uitgezwaaid worden middels een grootse show waarin ook de Lieropse slagwerkgroep gevraagd is hun medewerking te verlenen. Anneke Schröder uit Mierlo die in opdracht van KWPN deze show in elkaar zet kwam bij de Lieropse slagwerkgroep uit via hun optreden tijdens Lierop Live. Zij gaan voor de show een deel van de muziek verzorgen. Over de slagwerkgroep zegt Anneke in het Eindhovens Dagblad o.a.: 'Die jongens zijn heel goed en hebben een instructeur die in is voor nieuwe dingen. Ze verrassen mij altijd'.
Naast het optreden in den Bosch waren enkele Lieropse slagwerkers (Jimmie van Bussel, Stan Verbeek, Willy Tijssen en Arjen van Deursen) ook uitgenodigd voor Rhythm i the House 2.0 dat afgelopen zaterdag in Vlieden werd gehouden. Zij bespeelden vooral de melodische instrumenten. Wij wensen de slagwerkers veel succes in den Bosch.
 


 

Zaterdag 29 januari 2017:

 


Boyke Joosten stuurde ons namens de amusementscommissie van de Kaauw Voetjes onderstaand bericht…
‘Wij van de amusementscommissie zullen tot het einde van de carnaval doorwerken. Want ondanks de nieuwe Vorst en de temperatuur buiten zal ons werk tot aan de laatste Carnavalsdag, 28 februari, onverminderd doorgaan. Het wordt een traditionele boerenbruiloft waarin Bertina Hurkmans en Bart Reinders elkaar het ja-woord zullen geven. Voor het leven in het onecht verbonden door een bekende Lieropse, buitengewone ambtenaar van de burgerlijke carnavalsstand. Eenieder die het boerenbruidspaar wil komen feliciteren is van harte welkom vanaf 14:00 uur in de residentie van C.V. De Kaauw Voetjes Zaal van Oosterhout, Van Dongenstraat 18, te Lierop.
Mochten er familieleden, buurtgenoten, vrienden, vriendinnen of verenigingen zijn die graag een stukje willen voordragen of die bezwaren hebben tegen dit huwelijk, dan zou het fijn zijn als zij zich zo spoedig mogelijk melden bij de commissie. Dit kan door een mail te sturen naar p.verheesverhoeven@solcon.nl  of bellen naar Pieter Verhees: 06-20634028. Als u graag het bruidspaar thuis met ons ophaalt dan moet u om 13:00 uur aanwezig te zijn bij Zaal Van Oosterhout.’
 Zondag 29 januari 2017:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie opende Bart Sijbers met een snoeihard schot in de 11e minuut de score voor Van Gennip tegen Steenstra. Vervolgens werd de druk op Van Gennip door Steenstra vergroot. In de 16e minuut kwam Steenstra na een bombardement van gestopte schoten eindelijk raak, 1-1. Beide teams deden er van alles aan om de score de veranderen maar het bleef bij dit gelijkspel.
Topparty bouwde in de eerste 20 minuten een mooie 3-0 voorsprong op tegen Rehband door doelpunten van Hidde Maas (12e) en Ralf van de Laar (17e, 20e). In de 25e minuut scoorde Rehband tegen, 1-3. In de 29e minuut schoot Dirk Hesius Topparty naar de 1-4 voorsprong. Na een aantal pogingen kwam Rehband in de laatste minuut nog op 2-4.
CuundersGlashelder is de laatste tijd goed bezig. Ze hebben zich inmiddels in de subtop genesteld en dat ondervond Educontract. Het werd een 6-1 overwinning voor CuundersGlashelder. De treffer van Educontract kwam tot stand door een eigen doelpunt. Eindstand 6-1.
Doelman Sjoerd Hooglugt sleepte als doelman de overwinning van Hurkmans tegen Centraal binnen. Zijn reddingen voorkwamen een zekere nederlaag. Vader en zoon Willem en Ralf Hurkmans scoorden in de 10e en 17e minuut voor Hurkmans. In de 26e minuut kwam Centraal terug tot 2-1 maar daar bleef het bij.
 


 

Zaterdag 28januari 2017:


De manifestatie en petitie voor het behoud van motorcross in Lierop wordt van alle kanten volop ondersteund. De petitie - opgezet door gemeenschapslijst Someren-Eind- is al bijna 13000 keer ondertekend en ook is er volop belangstelling voor de manifestatie van het crossterrein naar het kerkplein die a.s. dinsdag plaatsvindt in Lierop. O.a. Hart van Nederland, Siris, Eindhovens Dagblad, Omroep Brabant, het Contact en diverse andere mainstream-media hebben reeds laten weten erbij te zijn om de manifestatie in beeld te brengen. Motie en petitie zijn ook aangekomen in den Bosch waar vele partijen van de Provinciale Staten de actie steunen. Zie de volledige berichten van Eindhovens Dagblad en Motocrossplanet. De petitie kan HIER nog steeds ingevuld worden!
 


 

Zaterdag 28 januari 2017:

 


Van de familie Hesius kregen we onderstaand bericht...
'Wij danken iedereen voor de overweldigende belangstelling, mooie bloemen en fijne kaarten die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn man, ons pap en opa Toon Hesius.
Speciale dank aan onze pastoor Jan Zwirs en zijn koor A Capella. Mede dankzij jullie heeft ons pap een warm afscheid gekregen. Met trots kijken wij als familie terug op de mooie en waardige afscheidsdienst in de Koepelkerk. Het heeft ons goed gedaan.
Verder willen we dokter Ferd Raaymakers bedanken voor zijn ondersteuning tijdens het ziek zijn van ons pap.
De opbrengst voor het K.W.F. kankerfonds bedraagt € 453,35 ook hiervoor onze hartelijke dank!
 Zaterdag 28 januari 2017:

 


Annette Wilde stuurde ons namens de Belangengroep onderstaand bericht...
De Lieropse koersbalclub bestaat 20 jaar. Reden voor een klein feestje met koffie en taart gisteren in Henricushof. Daarbij werden Tonia Cortooms en Maria van den Einden in de bloemetjes gezet omdat zij al vanaf de oprichting lid zijn. Tonia viel dubbel in de prijzen omdat zij ook winnares is van het afgelopen jaar.
Het koersballen maakt heden ten dage deel uit van de activiteiten van Steunpunt Plus dat valt onder De Belangengroep. Vier vrijwilligers rollen iedere woensdagmiddag de groene mat uit, waarna zo’n 12 deelnemers, al dan niet vanuit hun stoel, de gele bal zo dicht mogelijk bij de witte proberen te rollen. De vrijwilligers Mien Hendrikx, Annie Verheijen, Joop Hanssen en Diny de Groot, maar ook twee oud vrijwilligers, Ria Kusters en Jan Bartels, kregen een bloemetje van De Belangengroep als dank voor hun inzet. En zo bleef het nog lang gezellig in Henricushof. Zie ook enkele foto's in onze slapgalerij.
 


 

Vrijdag 27 januari 2017:

 

 

Sander Nooijen stuurde ons namens MAC Lierop onderstaand bericht...
'Wij hebben vernomen dat er komende dinsdagavond 31 januari een manifestatie wordt georganiseerd i.v.m. de ontwikkelingen omtrent de crossbaan in Lierop. Deze manifestatie wordt georganiseerd door liefhebbers, niet door de club.
We zijn dan ook niet op de hoogte van de ins en outs. Bij de gemeenteraadsvergadering van gisteren avond gaf een raadslid van de Gemeenschapslijst Someren-Eind aan dat motorcrossliefhebbers bij deze manifestatie vanaf 20.30 vanaf het crossterrein naar het kerkplein lopen waar om plm 20.50 uur enkele gastsprekers uit de crosswereld aan het woord komen. Doel is om op een positieve manier aandacht te vestigen op de kwestie. Om zo te benadrukken 'hoe eeuwig zonde' het zou zijn als het circuit verloren zou gaan.

Intussen heeft het gemeentebestuur gisterenavond van de gemeenteraad alvast de opdracht gekregen om te zoeken naar alternatieve locaties voor een motorcrossterrein voor het geval dat de huidige acties mislukken.
 


 

Vrijdag 27 januari 2017:

 


‘Beste Kaauwvoeten en Kaauwvoetjes,
Zondag 12 februari worden Irene en Teun in het onecht verbonden. De plechtigheid zal rond 13:30 plaatsvinden. Jullie zijn natuurlijk allemaal van harte uitgenodigd om daarna het kersverse paar te
feliciteren. Wil je ook nog een stukje doen, zoals een liedje of een spelletje laat dit dan even weten en stuur een mailtje naar jeugd@kaauwvoetjes.nl’.
 


 

Donderdag 26 januari 2017:

 


Bert van den Eijnden stuurde ons de nieuwste toevoegingen van de Line-Up van het Tuinfeest...
Starsailor /// DeWolff /// De Likt /// PACESHIFTERS /// D.C. Dedly's /// Musest /// Living Theory - European Linkin Park tribute /// Callahan Clearwater Revival /// Rediohead (Radiohead Tribute Band) /// The ADELE Project
Voor het volledige programma check je http://www.nirwanatuinfeest.nl/  - met o.a. The Hives /// De Staat /// Audrey Horne /// Danny Vera /// Undeclinable Ambuscade /// Call It Off /// Death Alley
Meer namen volgen!!
Kaarten kunnen gekocht worden via https://shop.ticketscript.com/…/st…/rid/CLDBSPUL/language/nl
 Donderdag 26 januari 2017:

 


Zorgboerderij BuitenEnZo biedt kleinschalige dagbesteding aan mensen met een hulpvraag. Op dit moment zijn we op zoek naar versterking! Wij zoeken enkele chauffeurs. We bieden gezelligheid en natuurlijk een onkostenvergoeding. Heb je interesse, bel dan even met Anke: 06-45171560
 


 

Woensdag 25 januari 2017:

 


Riky Peeters stuurde ons onderstaand bericht...
‘Hallo, Dit filmpje heb ik zondag 22 januari gemaakt. Op het Starven in Lierop'. Kijk maar.
 Woensdag 25 januari 2017:
Wie dichtbij huis een ‘toneelvoorstelling’ wil zien kan op woensdag 1 februari terecht in de Ruchte waar actrice en cabaretière Yora Rientra met haar tryout 'PAAZ' op het podium staat. Zij speelt daarin de rol van Emma. Als zij van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de PAAZ, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de PAAZ weer verlaat. PAAZ is een solovoorstelling vol humor, die de donkere kant van de psychiatrie echter niet schuwt. Zie voor meer info www.solostories.nl
- Inleiding vooraf - Samen Sterk zonder Stigma
Voorafgaand aan de theatervoorstelling PAAZ is er een mogelijkheid om een inleiding bij te wonen, in de bibliotheek in Someren. Deze inleiding wordt gehouden door één of twee ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma. De ambassadeurs zijn mensen die een psychische aandoening hebben (gehad). Zij vertellen uit eigen ervaring tegen welke vooroordelen zij aan liepen en welke impact dit op hen had. Ook vertellen zij u alvast een en ander over de voorstelling PAAZ. Vervolgens is er tijd om vragen te stellen en met de ambassadeur(s) in gesprek te gaan.
Meer informatie over deze inleiding is te vinden op www.deruchte.nl
Entree: € 17,00 I incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Dinsdag 24 januari 2017:

 


15 Jaar Eurosjopper! Op zaterdag 24 juni zal deze 15e editie plaatsvinden op het vertrouwde adres bij de Blokhut. Bands kunnen zich nog inschrijven tot 17 februari.
Draag jij of draagt jouw vriendengroep of bedrijf Eurosjopper een warm hart toe? Wordt dan “maat” van Eurosjopper. Lid worden van de “maten van Eurosjopper” kost je € 50,- per jaar. Je wordt als eerste op de hoogte gehouden wanneer de kaarten worden uitgegeven. Als maat van Eurosjopper hoef je niet bang te zijn dat je niet aan kaarten komt! Je naam of de naam van je vriendengroep/bedrijf zal prijken op onze website in de categorie “De maten van Eurosjopper” en ook zal er ook op het festivalterrein een plek voor worden gemaakt. Voor meer info: info@eurosjopper.nl.
Wie nog een keer wil genieten van de vorige editie kan HIER de aftermovie bekijken. Blijf het volgen via facebook.
 


 

Maandag 23 januari 2017:

 


Prinses Sanne III kan terugzien op een mooie receptie. Ze genoot er volop van en had steeds haar woordje klaar als dat nodig was en dat was regelmatig. Prins Paul feliciteerde haar evenals de grote raad en de dames, de oude raad, SLAP, familie, buurt, Gildewijk, Bruidspaar klein en groot enz. enz. Ook vele Lieroppenaren waren naar haar receptie gekomen zoals de jarige dokter Ferd met zijn traditionele mand appels en de pastoor. Na de Lieropse felicitaties kwamen ook de jeugd van de Houtse Kluppels, de jeugd van de Meerpoel en de Pompers met zowat de hele vereniging prinses Sanne feliciteren. Daarna werd het nog een gezellige boel onder de muzikale begeleiding van de Koepelbloazers en DJ Maarten. Zie ook de foto's...
 Maandag 23 januari 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie verloor Topparty de wedstrijd tegen Bij Willem in de laatste 7 minuten. In de 10e minuut opende Thijs Meeuws de score voor Topparty door de bal netjes in de benedenhoek te tikken, 0-1. In de 20e minuut werd de stand gelijk door een hard schot in de bovenhoek, 1-1. Twee minuten later zette Dirk Versteegden Topparty weer op voorsprong, 1-2. Vanaf de 23e minuut scoorde Bij Willem 4 keer door o.a. een eigen doelpunt van Thijs Meeuws, 5-2.
Ook Jagershuis verloor door een doelpunt in de 17e minuut tegen Daan's. Doelman Jelle Welten kon het niet voorkomen, 1-0.
Bij Educontract tegen Random United kreeg Educontract de nodige kansen en had een doelpunt verdiend. Random United werkte daar niet aan mee den scoorde zelf 4 keer, 0-4.
Van Zoggel 2 bleek sterker dan het Zunneke. Na een 2-0 voorsprong voor Van Zoggel 2 scoorde het Zunneke tegen door een doelpunt van Michiel Peters uit een counter. Van Zoggel 2 liep uit naar een 5-1 voorsprong voordat Michiel Peters er 5-2 van maakte. Kort hierna benutte Rens van Lieshout een strafschop waardoor het 5-3 werd. Vlak voor tijd liep van Zoggel 2 uit naar de einduitslag van 6-2.
 Maandag 23 januari 2017:

 


Van de Vrouwen van Nu afdeling Lierop kregen wij het bericht dat er vanavond in de kantine van de SV Lierop een lezing wordt gehouden over Russische vrouwen. Om 20.00 uur begint het.
 Maandag 23 januari 2017:

 


Het was afgelopen weekend schitterend schaatsweer. Op Starven genoten er velen van. Riky Peeters stuurde ons enkele foto’s van gisteren. Zie ook dit mooie filmpje van Arjan Wildenbergh.
 


 

Zondag 22 januari 2017:

 


We hoorden op Siris Radio ‘de Platenkast’ van de vandaag 65 jaar geworden huisarts Ferd Raaymakers. De Platenkast is een praatprogramma waar een gast de muziek zelf heeft uit mogen zoeken. Tijdens het programma wordt er middels een gesprek meer bekend over de achtergrond en muzikale voorkeur van de gast. Deze keer was het dus de beurt aan Ferd. In een reactie aan ons vertelde hij het jammer gevonden te hebben dat hij vanwege tijdgebrek (doordat hij nogal op z'n praatstoel zat) zijn dansplaten en vrolijke nummers heeft moeten wegstrepen. Er blijft echter nog genoeg te horen en te beluisteren in het kleine uurtje. Luister HIER.
 


 

Zaterdag 21 januari 2017:

 


Mariëlle Engels stuurde ons het bericht dat Kinderopvang NulVier op woensdag 25 januari een open dag houdt. Zie de poster voor verdere informatie.
 Zaterdag 21 januari 2017:

 


Van Anita Hurkmans, onze dorpsondersteuner, kregen we onderstaand bericht…
Ook in 2017 wordt er weer maandelijks een etentje georganiseerd voor 55-plussers bij Nelly van Oosterhout. Op dinsdag 31 januari van 17.00 tot 19.00 uur is het weer zover.
Aanmelden kan t/m donderdag 26 januari via mail naar dorpsondersteuner@lieropleeft.nl  of via een antwoordstrookje in de brievenbus van Anita in de entreehal van Henricushof.
Zie HIER de hele info en antwoordstrookje.
 


 

Vrijdag 20 januari 2017:

 


Ook in Lierop vriest het de laatste dagen - vooral 's nachts - goed door. Op Starven genoten de eerste schaatsers dan ook van het eerste ijs. Voorlopig ziet het er naar uit dat er t/m het weekend geschaatst kan worden, het houdt echter niet over.
Onafhankelijk van elkaar kregen we foto's van Martien Vermeulen en Willie van der Sanden. Zie HIER.
 Vrijdag 20 januari 2017:

 


Na de receptie van de ‘grote Prins’ Paul vorige week is het a.s. zondag receptie van jeugdprinses Sanne III van De Kaauw Voetjes. Jeugdprinses Sanne Hurkmans is de 45e Jeugdprins(es). Zij is de dochter van Marcel en Marja Hurkmans en woont in de Gildewijk. Haar adjudant is Tino Kornuijt.
De receptie begint om 13.30 uur in zaal Nellie van Oosterhout. Iedereen is welkom.
 Vrijdag 20 januari 2017:

 


Op onze redactie kwam het bericht binnen van de organisatie van het Liedjesfestival. Daarin staat dat het altijd supergezellige Liedjesfestival weer plaats gaat vinden op carnavalsmaandag 27 februari om 20.30 uur in zaal van Oosterhout. Het thema dit jaar is 'Het Mega Piratenfestijn'.
Natuurlijk zoeken we nog meer deelnemers. Iets voor jou? Je hoeft geen zangtalent te zijn, als je maar enthousiast bent. Bel dan 06 13700624.
Om er wat in te komen kun je de foto’s bekijken van Toby en van Rob.
 


 

Donderdag 19 januari 2017:

Van de familie Hesius kregen wij het bericht dat Toon Hesius  woensdag 18 januari op 77-jarige leeftijd is overleden.
A.s. maandag 23 januari zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 

 


 

Donderdag 19 januari 2017:

 


ACTIE tegen het einde van de motorcross in Lierop krijgt vandaag gestalte middels een opgezette petitie die erop gericht is om Provinciale Staten van Noord Brabant af te laten wijken van de verordening ruimte om zo de toekomst van de motorcross in Lierop te kunnen waarborgen.
De actie is opgezet door Gemeenschapslijst Someren-Eind in samenwerking met MAC Lierop. De petitie kun je HIER invullen. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar het hele persbericht. Ook het ED had vanmorgen een artikel. Omroep Brabant was in Lierop om e.e.a. te polsen en filmen
(Foto: Harrie Merks).
 


 

Donderdag 19 januari 2017:

 


José van Visspecialiteiten de Beer stuurde ons het bericht dat ze tot de carnaval helaas niet aanwezig zullen zijn op het kerkplein i.v.m. vakantie. Ze hebben jammer genoeg nog geen vervangende chauffeur. Ze staan wel op donderdag op het Wilhelminaplein in Someren en op vrijdag en zaterdag bij de molen in Mierlo. Graag tot na de carnaval.
 Donderdag 19 januari 2017:

 


Peter Verberne stuurde ons namens de locatieraad Lierop onderstaand bericht...
'In ruim honderd plaatsen door heel Nederland zullen a.s. zaterdag de kerkklokken klinken om samen de Aktie Kerkbalans in te luiden. Hiermee willen de kerken in Nederland aandacht vragen voor de Aktie Kerkbalans die van 21 januari t/m 5 februari loopt. Dankzij de Aktie Kerkbalans kan de plaatselijke geloofsgemeenschap functioneren en kan zij haar maatschappelijke functie blijven vervullen. Ook de Franciscusparochie doet mee, dus ook in Asten, Someren en Lierop zullen zaterdag om 13.00 uur tien minuten lang de klokken luiden'.
 


 

Woensdag 18 januari 2017:

 


Rob Scheepers uit Sterksel en Berry Knapen zijn DE TOPPERS als je het hebt over tonpraten in onze regio en ver daarbuiten. Rob Scheepers heeft zelfs de landelijke TV gehaald. Beters is er niet te krijgen! Laten zij nou allebei op de Bonte Avonden in Lierop optreden! Garantie op succes dus. Tel daarbij ook nog enkele cabaretgroepen en natuurlijk Démarrage, jeugdraad en SLAP en de avond kan niet meer kapot! Voor diegenen die nog geen kaartjes hebben adviseren we er snel bij te zijn. De zaterdag is al bijna uitverkocht en de vrijdag is ook al aardig op weg. Kaartjes zijn bij de SPAR en bloemisterij Gubbels te verkrijgen.
 Woensdag 18 januari 2017:

 


Het bestuur van Gilde Sint Antonius Abt stuurde ons onderstaand bericht...
‘Een bestuurswissel, een erebroeder, vijf jubilarissen en een zonnetje zijn de hoogtepunten tijdens de patroonsdag van het gilde van Sint Antonius Abt.
Afgelopen zaterdag 14 januari, de patroonsdag, heeft het gilde een nieuwe hoofdman gekozen. Aftredend hoofdman Henk Berkers stelde zich na 20 jaar hoofdmanschap beschikbaar voor een nieuwe periode in de overheid als gewoon bestuurslid. De functie van hoofdman stelde hij vacant. Voor deze functie werd de kandidaat Jos van Lieshout naar voren geschoven welke unaniem verkozen is door de aanwezige leden. Voor zijn vele verdiensten werd Henk verrast met de onderscheiding ‘Ere broeder in groen’. De eer aan de kakelverse hoofdman Jos om deze onderscheiding, als zijn eerste taak, uit te reiken. Leo Verberne werd vanwege zijn vele verdiensten in het zonnetje gezet, alsmede een verraste Ronny Thijs welke de rol van deken schatbewaarder (penningmeester) nu 25 jaren vervuld.
‘s Avonds op de feestavond werden de jubilarissen gehuldigd.
25 jaar lid: Huub van Horik (Jzn), Ronnie Obbema (Fzn)
50 jaar lid: Jan Hendriks, Antoon Leenen, Jan van Eijk (Fzn)
Op de foto de jubilarissen en de Erebroeder tezamen met hun partners en zoon’.
 


 

Dinsdag 17 januari 2017:

 


Weet jij alles van muziek of sport? Heb je veel algemene kennis? Of kan je super goed afbeeldingen herkennen? Dan is de Pubquiz op 21 januari in Nirwana iets voor jou! De vorige edities waren al een groot succes. Vind je het gezellig (want dat wordt het zeker!) om samen met een team van maximaal 5 personen mee te doen? Stuur dan een mailtje naar nirwanapubquiz@hotmail.com.  Natuurlijk kunnen de teams die zich hebben opgegeven supporters gebruiken. Kom dus gezellig op 21 januari naar Nirwana en wie weet wordt ook jouw kennis bijgespijkerd.
Deuren open: 20:00 uur // entrée: gratis // Meervensedijk 4 // Lierop
 Dinsdag 17 januari 2017:

 


We lazen het op de Facebookpagina van Toff...
'Het hoge woord mag er bijna uit! Om alvast een beetje duidelijkheid te scheppen hier een eerste info bericht.
Als we alle vergunningen binnen hebben staat ons niks meer in de weg en zullen we met Carnaval tijdelijk een tweede CAFE TOFF erbij hebben en wel in LIEROP! Tijdens de carnaval zullen we vrijdags en zaterdags ook in Lierop een groot feest gaan maken!
Pop-up café TOFF Lierop! Voorheen Cafeé nr.1/ Café de Babbelaar.
Alles staat zo goed als klaar! Het programma is rond, het bier is zo goed als besteld! Zodra we de vergunningen allemaal hebben is het een kwestie van alles definitief bevestigen en kunnen we er een groot feest van gaan maken!
Like de Pop-up cafe TOFF Lierop FB-pagina en volg alle ontwikkelingen nauwkeurig!
Zodra we groen licht hebben van de gemeente zullen jullie het ook weten! Zodat er gewoon Carnaval gevierd kan worden in Lierop!
Als je het leuk vindt kun je terecht op de Facebookpagina Pop-up-café-TOFF-Lierop.
Tot ziens, tot Toff!'
 


 

Maandag 16 januari 2017:

 

 

Prins Paul mocht gisteren vele belangstellenden verwelkomen tijdens zijn receptie in zaal van Oosterhout. Ook deze keer had de organisatie (door SLAP) er weer voor gezorgd dat het eerste deel van deze middag gereserveerd was voor 'eigen volk' zoals alle geledingen van de vereniging zelf, de familie (doe hem als barbequespecialist zelfs hondenvoer uit blik lieten proeven), de vrienden, de Oranjeclub, de buurt, de veteranen, de fanfare, enz. enz. Ook individuelen en verenigingen konden de Prins feliciteren. Daarna was het de beurt aan 'het geweld', de bevriende carnavalsverenigingen. Stuk voor stuk kwamen ze voorbij om onze Prins op een zo ludiek mogelijke manier te feliciteren. Dit lukte met wisselend succes. De Meerpoel kwam deze middag niet alleen om te feliciteren maar wilde ook hun Meerminneke terug dat Lierop zaterdag op een slinkse manier meegenomen had uit Someren. Paul wilde 'haar' wel ruilen tegen de Prinses van de Meerpoel maar dat ging uiteindelijk niet door. Rond 7 uur in de avond liep de receptie ten einde en kon het feest voor in het café voortgezet worden... Zie ook de foto's van Toby.

 


 

Maandag 16 januari 2017:

 


Ton Pastor stuurde ons onderstaand bericht...
'Op 22 januari organiseert Pastoorke van Moorsel een winterwandeling naar het onderduikerskamp bij Moorsel. Deze wandeling staat onder begeleiding van Gerard Geboers. Gerard is de schrijver van het boek “Zij woonden een jaar in het bos” wat het wel en wee beschrijft over het onderduikerskamp.
Vertrek is om 14.00 vanuit het boscafé Pastoorke van Moorsel op Moorsel 1'.
 Maandag 16 januari 2017:

 


Vieve Snoeks uit Lierop wist vandaag, voor de tweede keer dit seizoen, Regio Kampioen 2017 te worden bij de meerkamp turnen, pupillen 2 N2. Bij de eerste kwalificatietoernooi, welke afgelopen december hadden plaats gevonden, wist zij ook al de 1ste plaats te bemachtigen. Hierdoor plaatste zij zich automatisch voor de kwartfinales NK meerkamp turnen. Ook wist zij zich toen al te plaatsen voor alle toestellen voor de toestelfinales van de regio, welke op zondag 29 januari plaats gaan vinden.
Een heel mooi begin voor het aankomende seizoen.
 Maandag 16 januari 2017:

 


Op onze redactie kwam het verzoek binnen om aandacht te schenken aan de expositie van geboren en getogen oud-Lieroppenaar Jan Maas. Jan trok de wijde wereld in toen hij verkering kreeg en woont nu als kunstenaar in den Bosch. De expositie is in ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk en duurt nog tot 29 januari. Volgens eigen zeggen verwijzen zijn tekeningen en schilderijen naar onderwerpen van de huidige tijdgeest, waarin o.a. de geheimen van het brein steeds nauwkeuriger worden ontrafeld. Zie HIER het hele verhaal.
 Maandag 16 jnuari 2017:

 


Riky Peeters stuurde ons foto's van een groene specht die ze afgelopen zaterdagmorgen in hun tuin zag lopen.
 


 

Zondag 15 januari 2017:
Van Maria van de Ven kregen we onderstaand bericht...
'De Driekoningen hebben vorig weekend weer goed hun best gedaan. Ondanks het slechte weer zongen ze de “sterren van de hemel”. Het heeft de mooie som van € 881,= opgebracht.
We hopen dat we dit nog vele jaren kunnen blijven doen voor het weeshuis en de school in Uganda. Elk jaar zien we dat project ”groeien” en je ziet daar lachende kinderen die zo blij zijn dat ze mogen leren en spelen.Daar doen we het voor!
Dank aan de leerkrachten van Basisschool ’t Rendal voor de medewerking en de ouders voor het verzorgen van de kleding en het vervoer. Maar vooral een dank je wel aan alle Driekoningen die het nieuwe jaar zo goed begonnen zijn!' Zie ook enkele foto's.
 Zondag 15 januari 2017:
In de hoofdklasse van de zaalvoetbalcompetitie kwam Postel 2 tegen Jagershuis tussen de 8e en 12e minuut op een 0-3 achterstand. Een ongewild “klutsdoelpunt” tussen de doelman en een van zijn spelers bracht Jagershuis aan de leiding. Nog geen twee minuten later rondde Daan Kuijpers een aanval prima af, 0-2. Postel 2 ging vol in de aanval, ondersteund door hun doelman. Het gevolg was dat Nick van der Sluijs in de 12e minuut de bal in een leeg Postel 2 doel plaatste, 0-3. In de 18e minuut en de 21e minuut scoorde Postel 2 echter twee keer de tegen de uitstekende en moeilijk te passeren doelman Jelle Welten. Kennelijk was Jagershuis hierna weer aan de beurt omdat Jelle Welten in de 25e minuut en Rob van der Sluijs in de 27e minuut voor een 2-5 voorsprong zorgden voor Jagershuis. De veerkracht bij Postel 2 was groot en na twee doelpunten van hen werden het nog twee spannende minuten. Jagershuis wist echter stand te houden, 4-5.
Topparty behaalde tegen Snackpoint een 1-2 overwinning. De gebroeders Bert (8e) en Thijs (14e) Meeuws scoorden voor Topparty. Een minuut voor tijd kwam Snackpoint uit een onoverzichtelijke situatie nog op 1-2.
Bij van Gennip tegen Bij Willem werd er lustig op los gescoord. Van Gennip kwam in de 3e minuut aan de leiding. Daarna nam Bij Willem het initiatief over en binnen 10 minuten stond het 1-5 voor Bij Willem. Van Gennip kwam terug tot 3-5 waarna Bij Willem weer uitliep, uiteindelijk tot een 6-8 overwinning. Voor Van Gennip scoorden Bart Sijbers (4x), Rob Hurkmans en Guus Berkers.
In de 2e klasse behaalde Educontract een keurige overwinning op Egelantier. Egelantier zette Educontract onder druk met medewerking van hun doelman. Rens Hurkmans zag zijn kans schoon en schoot van afstand in de 12e minuut de bal binnen, 1-0. In de 15e minuut brak Toon Hesius jr. door bij een counter en legde de bal mooi terug op de meegelopen Stef van den Wijnboom. Deze had niet veel moeite om de bal binnen te tikken, 2-0. Met nog vijf minuten voor de boeg kwam Bij Willem uit een rebound op 2-1.
Met drie Lieropse teams in een klasse heb je nogal eens vlug een derby. Nu kwamen het Zunneke en Hurkmans tegen elkaar in het strijdperk. Hurkmans werd overklast door het Zunneke met een vlot scorende Martien van Heugten in hun midden. Hij trof 4 keer doel en met Harry Maas zorgde hij ervoor dat het Zunneke in de 27e minuut met 5-0 voor stond. In de slotfase kwam Hurkmans nog sterk terug door doelpunten van Willem Hurkmans, Ralf Hurkmans en doelman Sjoerd Hooglugt, 5-3.
 


 

Zaterdag 14 januari 2017:

 


We lazen het op de website van 't Contact. Het doek is definitief gevallen voor MAC Lierop. Vanaf 1 juni mag er op het terrein in de Herselse bossen niet meer gecrosst worden. Dat zei burgemeester Veltman tijdens de commissievergadering van donderdagavond. Zie het hele bericht.
 Zaterdag 14 januari 2017:

 


Wie dichtbij huis een goede film wil zien kan a.s. woensdag 18 januari terecht in de bioscoop van de Ruchte waar dan de film ’Brooklyn’ draait.
Brooklyn is een Engelstalige, Brits-Iers-Canadese film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Colm Toibin. De film ontving drie Oscar nominaties voor beste film, beste actrice en het beste scenario.
Aangetrokken door het veelbelovend Amerika, verhuist de jonge Eilis Lacey (Saoirse Ronan) rond 1950 vanuit een klein dorpje in Ierland naar Brooklyn om te werken en carrière te maken.
Daar wordt ze verliefd op de Italiaans-Amerikaanse Tony (Emory Cohen). Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden. Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee levens.
Regie: John Crowley. Cast: Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson.
Speelduur: 111 minuten - Jaar: 2015 - Prijs: € 5,00 - Aanvang 20.00 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 Zaterdag 14 januari 2017:

 


Van Toon en Maria van den Eijnden kregen we het bericht dat Dansclub de Thunderbirdsop zaterdagavond 21 januari om 20.30 uur weer een rock & Roll avond organiseren met The Tornado Rockers. De avond vindt plaats in zaal van Oosterhout en de entree is € 4,-. Zie HIER het filmpje van The Rocking Tornado's in actie.
 Zaterdag 14 januari 2017:
Van Stijn Hesius kregen we onderstaand bericht...
'Het begint in Nederland weer wat kouder te worden dus ook in het pittoreske Lierop. Het vaandelteam van SV Lierop heeft zijn welverdiende winterstop erop zitten en mag 29 januari weer lekker de wei in. Daarom organiseert SV Lierop haar allereerste Winter BBQ!
De kantine zal winters versierd zijn en ook zal er warme chocomelk en Glühwein geschonken worden. Na een heerlijke barbecue zal deze avond feestelijk worden afgesloten. Aanmelden kan via svlierop-activiteiten@hotmail.com  voor 25 januari. Dit kan per team, maar ook alle supporters zijn welkom. We zien jullie graag verschijnen'!!
 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vrijdag 13 januari 2017:

 


Vanaf 1 januari is er een overeenkomst tussen het Lieropse Greenlake Systems BV van Gerard Driessen, Greenchoice, ZummerePower en de gemeenten Someren en Asten, waarbij Greenlake Systems met tussenkomst van groene energieleverancier Greenchoice duurzame elektriciteit gaat leveren aan de gemeenten Someren en Asten en aan de leden van ZummerePower.
Greenlake produceert jaarlijks 3.800 MWh. Genoeg om eventueel heel Lierop van stroom te voorzien. Zo ver is het nog niet maar van de 3.800 MWh wordt nu wel 3.200 MWh aan de gemeente Somernen en Asten geleverd.
Tijdens het in oktober 2016 gehouden Energiecafé van de lokale duurzame energiecoöperatie ZummerePower, gaven Gerard Driessen en John Bennenbroek van Greenlake Systems BV een presentatie over de duurzame opwekking van elektriciteit met hun mestvergister aan de Lungendonk 14 in Lierop.
Greenlake Systems BV draagt graag bij aan een duurzaam en energieneutraal Someren en ging hierover in gesprek met de bestuursleden van ZummerePower. Gezien het feit dat het lopende contract met de huidige energieleverancier op 31-12-2016 afliep, was dit het moment om te onderzoeken of deze ambitie van Gerard Driessen op korte termijn te realiseren was.
ZummerePower levert aan haar leden al elektriciteit en gas via groene energieleverancier Greenchoice, maar dat gaat nu om marginale hoeveelheden in vergelijking tot de elektriciteit die Greenlake Systems BV op het net zet. Het was ZummerePower bekend dat de gemeenten in Zuidoost-Brabant, op basis van een regionaal georganiseerde Europese aanbesteding, wederom Greenchoice als energieleverancier vanaf 1-1-2017 gecontracteerd hebben. Zie hier het hele verhaal en het interview dat Harrie van Horik had in Lierop bij het bedrijf van Gerard Driessen.
 Vrijdag 13 januari 2017:

 


Maarten Driessen stuurde ons namens 't Contact onderstaand bericht...
'Moet er wel of geen geluidswal naast de A67 komen? En moet Someren opgaan in een grotere regiogemeente, of niet? Vragen als deze worden binnenkort voorgeschoteld aan het officiële burgerpanel van de gemeente Someren. Want de stem van de gemeenschap moet worden gehoord, de invloed van de burger moet worden vergroot. Met dit lokale burgerpanel hopen we van die stem een krachtige te maken. En ons Lierops geluid mag daarin niet ontbreken.
Burgerpanelleden denken mee en praten mee over wat er op dat moment speelt in de gemeente. Dat gebeurt volledig anoniem. De resultaten worden online gepubliceerd en zijn voor ons aanleiding om inhoudelijke journalistieke verhalen van te maken. Je kunt je daarom vanaf nu HIER aanmelden of via www.tipsomeren.nl.
 


 

Donderdag 12 januari 2017:

 


Bert van den Eijnden stuurde ons namens Nirwana Tuinfeest onderstaand bericht...
'Met trots kunnen we weer enkele namen bekend maken voor de 42e editie van Nirwana Tuinfeest dat dit jaar plaats zal vinden op 18, 19 & 20 augustus in de tuin van Nirwana in Lierop.
De Zweeds rockgoden van THE HIVES zullen één van de headliners van Nirwana Tuinfeest 2017 zijn. Deze mannen zijn live een ware sensatie en passen wat ons betreft perfect bij Nirwana Tuinfeest. Met hits als 'Hate to say I told you so', 'Tick Tick Boom', 'Walk Idiot Walk' & 'Come On' zullen ze er voor zorgen dat de festivalweide één grote dampende menigte in beweging zal brengen.
Terug van weg geweest: UNDECLINABLE AMBUSCADE. Deze band uit Den Bosch is geen onbekende in de punkrockscene. Nadat ze in het verleden ook regelmatig te zien waren in Nirwana is de band een paar jaar uit de running geweest. In 2017 gaan ze weer enkele optredens vlammen. Zo staan ze onder andere op Groezrock en natuurlijk mag Nirwana Tuinfeest ook niet op de lijst ontbreken.
Na het daverende succes van vorig jaar hebben we ook dit jaar LES TRUTTES kunnen strikken. Onze vrienden uit België zullen er wederom op de zondag voor zorgen dat stilstaan geen optie is en meezingen vanzelf gaat.
Zondag is traditiegetrouw Tribute-dag. Na de eerdere bekendmaking van Imitallica en Ratcom kunnen we nu bekend maken dat THE HILLBILLY MOONSHINERS PLAY MUMFORD AND SONS. Deze mannen van The Hilbilly Moonshiners komen met hun tribute aan de britse groep verdomd dichtbij de zo geroemde sound van Mumford and Sons.
Met deze toevoegingen zijn er inmiddels 10 van de 30 bands bekend. De komende maanden zullen de overige namen bekend worden gemaakt.
De kaartverkoop is 1 januari gestart en kaarten kunnen gekocht worden via www.nirwanatuinfeest.nl'. 
 


 

Woensdag 11 januari 2017:
‘Hallo Kaauwvoeten en Kaauwvoetjes'...
Zondag 22 januari is de receptie van onze jeugdprinses Sanne 3e. Jullie zijn natuurlijk allemaal welkom om Sanne en haar gevolg te komen feliciteren. Wil je meer doen dan alleen feliciteren, geef dit dan door voor donderdag 19 januari. Dan plannen wij dit in. Dit kan naar: jeugd@kaauwvoetjes.nl.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dinsdag 10 januari 2017:

 


Ook in het nieuwe jaar zullen de 50-plussers (dames en heren) weer bezig zijn om elke donderdagavond om 19.30 uur in de gymzaal in Lierop de kilootjes eraf te sporten en de spieren los te maken! Mevr. Willie Jonkers doet de begeleiding en zou het mooi vinden als er a.s. donderdag 12 januari of volgende donderdagen nog meer 50-plussers aansluiten. Geef je maar op bij Riky Peeters, tel. 0492 331620. Zie de bijlage voor alle gegevens.
 


 

Maandag 9 januari 2017:
A.s. zondag 15 januari vanaf 10.45 uur tot 12.00 uur is het weer koffiedrinken in de Vurherd. E.e.a. wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor de versnaperingen. De koffie is voor de speciale prijs van 1,25.
 


 

Zondag 8 januari 2017:

 


Als enige in Brabant is Green Specialities Holland van Arie en Hennie van den Einden uit Lierop genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 die a.s. woensdag zal worden uitgereikt in de Keukenhof. Naast GSH werden nog twee andere Nederlandse bedrijven genomineerd. Volgens de jury kenmerken de drie genomineerde bedrijven zich door durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. De kandidaten zijn excellente ondernemers en een voorbeeld van innovatie in de tuinbouw. Hun verhaal inspireert. De jury vindt Green Specialties Holland een toponderneming. Het van oorsprong vollegronds-groentebedrijf is ruim op tijd doorontwikkeld van grondstoffenproducent naar leverancier van panklare producten. Niet de productie, maar de kwaliteit is daarbij leidend. Gezond, vers en kwaliteit zijn speerpunten in productinnovaties en conceptontwikkeling. De gegarandeerde versheid voorkomt verspilling in de keten. Het marktgerichte bedrijf ontzorgt de klanten door het hele jaar door op hen afgestemde concepten te leveren. Bovendien investeert het in langjarige samenwerkingsverbanden met leveranciers en afnemers in binnen- en buitenland, waardoor de continuïteit van de onderneming verzekerd is. Veel aandacht gaat naar duurzaamheid. Dit komt tot uitdrukking in een productieproces, waarbij het zuiveren van water, het opwekken van energie en het verbeteren van de grond vanzelfsprekend zijn.
Over de bedrijfopvolging zeggen Adrie en Hennie van den Einden: “De stap om naast de teelt van vollegronds groenten ook producten te verwerken is belangrijk geweest voor de continuïteit van ons bedrijf. Wij zijn inmiddels in de fase dat we nadenken over de overdracht van ons bedrijf aan onze kinderen. Dat is een idee dat langzaam uitgroeit tot een proces dat voor alle familieleden naar tevredenheid moet verlopen, waarbij tegelijkertijd het managementteam op sterkte moet blijven. Wij willen dat de volgende generatie de waarde van ons team respecteert.”
Zie ook het filmpje en de informatie van de nominatie en hun bedrijfsfilm of een audiofragment op Omroep Brabant.
 Zondag 8 januari 2017:

 


Riky Peeters stuurde ons foto’s van de eerste sneeuw en gladheid in het nieuwe jaar. KIJK maar.
 Zondag 8 januari 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie bleek Random United te sterk voor Educontract. Random United zat strak op de bal en bij Educontract ging het balcontact eigenlijk te traag. Eindstand 5-0.
Het duurde 18 minuten voordat er gescoord werd bij het Zunneke tegen Van Zoggel 2. Met een onverwachts schot opende Frank Hendriks de score voor Van Zoggel 2. Nog geen minuut later joeg Jeroen Knoops de bal in de bovenhoek bij Van Zoggel, 1-1. In de 21e minuut kwam Van Zoggel weer aan de leiding door de 2e treffer van de avond van Frank Hendriks, 1-2. Even schrok het Zunneke maar ging vervolgens weer flink in de aanval en doelpunten van Harry Maas in de 26e en 27e minuut en een doelpunt van Martien van Heugten in de 28e minuut bezorgden het Zunneke de 4-2 winst.
 


 

Zaterdag 7 januari 2017:

 

 

De voorbereidingen voor vandaag zijn in volle gang. De Bevers zijn druk met koekjes bakken, terwijl de leiding en ouders de potten vullen. Vandaag vanaf 10 uur worden de potten deur aan deur verkocht!

 


 

Zaterdag 7 januari 2016:

 


Van Jos en Marij Haerkens kregen wij onderstaand bericht...
'Wij zijn op zoek naar iemand met enthousiaste ideeën voor een cafe/restaurant op een mooie locatie in het centrum van Lierop.
Café NR I (voorheen de Babbelaar) is per 31-12-2016 gestopt met haar activiteiten en het pand aan de Hogeweg 1 staat op dit moment leeg.
Wie ziet er een uitdaging, of heeft er een goed plan om hier iets te beginnen, geen een idee is stom, bedenk je niet en neem contact op met Jos Haerkens 06 43498015'.
 Zaterdag 7 januari 2017:
Wie dichtbij huis het theater wil bezoeken kan op zaterdag 14 januari terecht in de Ruchte waar de komedie ‘Body Language’, een hilarische spoedcursus lichaamstaal met o.a. Alfred van en Heuvel, op het podium staat.
Hoe maak je een verpletterende indruk op de andere sekse? Waarom moet u nooit uw armen over elkaar slaan? Waarom laat een vrouw als ze flirt haar kin op haar handen rusten? Waarom stappen we liever niet in een volle lift? Hoe komt het dat voeten de waarheid vertellen? Door lichaamstaal straalt u vaak onbewust iets anders uit dan u zelf denkt. Aan de hand van vele hilarische en herkenbare voorbeelden wordt in deze ultra-komische spoedcursus onderzocht wat de effecten van onze lichaamstaal zijn. Uitermate handig op het werk, met vrienden en in de liefde.
Een voorstelling waarin u alles te weten komt over het miniroksyndroom, pluisjesplukken, duimvertoon, de cowboypose, de tunnelvisie van mannen en territoriumdrift bij automobilisten. U doet mee!
Entree: € 22,50 - incl. pauzedrankje & garderobe - Aanvang: 20.30 uur
Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nlwww.deruchte.nl
 


 

Vrijdag 6 januari 2016:

 


Huub van Lieshout stuurde ons namens ‘de Sekte’ onderstaand bericht…
‘Op 23 februari organiseert Cyclingteam De Sekte Lierop een Benefiet(s)avond voor KWF kankerbestrijding.
René Manders, lid van de Sekte en zijn dochter Michelle zullen als Team Lierop op 1 juni 2017 deelnemen aan Alpe d’Huzes. Om deel te mogen nemen aan deze tocht moeten zij een bedrag meebrengen dat gaat naar de KWF kankerbestrijding. We hopen op deze avond een gedeelte van dit bedrag bijeen te krijgen.
Het zal een gezellige gevarieerde avond worden met volop entertainment. De muzikale omlijsting zal gevormd worden door de Briljantjes, wel bekend in Someren en verre omstreken en DJ Roaldo.
Verder vindt er een gratis loterij plaats met unieke prijzen en zal Cylingteam de Sekte gepresenteerd worden door niemand minder dan Rien van Horik, een autoriteit op het gebied van presenteren in de wielrennerij.
De avond zal aan elkaar gepraat worden door Toon Hesius, geestelijk vader van de naam “de Sekte”.
De locatie waar dit evenement plaatsvindt is de Moorselse Hoeve, Moorsel 3 te Lierop en de aanvang is 19:30 uur. Entree bedraagt 20,= euro en dit is inclusief drank. Kaarten zijn te bestellen via desekte@outlook.com  Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
 


 

Donderdag 5 januari 2017:

 


Tot en met zaterdag 14 januari kun je je kerstboom zonder pot en zonder versiering gratis inleveren bij de milieustraat aan de Holberg in Someren.
De milieustraat is hiervoor geopend op maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
 


 

Woensdag 4 januari 2016:

 


Gisterennacht moest de brandweer uitrukken naar de Winkelstraat waar een schuur in brand stond. De bewoner had eerst nog geprobeerd de brand zelf te blussen. Er bleek een compressor vlam gevat te hebben.
 Woensdag 4 januari 2016:

 


We lazen op de website van 't Contact dat er op Hersel weer snelheidscontroles hebben plaatsgevonden. Zie HIER het bericht.
 Woensdag 4 januari 2017:

 


Op zaterdag 21 januari vindt de vijfde Nirwana Pubquiz plaats. De vier vorige edities waren de inschrijvingen al snel vol. Denk jij dat jij en je team het aller slimst zijn of doe je gewoon graag mee voor de gezelligheid? (want dat wordt 't zeker!)…. Geef jouw team van 5 personen dan snel op via nirwanapubquiz@hotmail.com.
Opgegeven teams kunnen zeker supporters gebruiken! Dus je bent van harte welkom om gewoon voor de gezelligheid te komen!
 Woensdag 4 januari 2017:

 


Toon Hesius stuurde ons namens de optochtcommissie onderstaand bericht...
'Nu het nieuwe jaar weer net begonnen is denken we natuurlijk weer aan carnaval. Wat is carnaval zonder een optocht? Dus hopen wij net als andere jaren weer een schitterende optocht te mogen zien.
Maakt niet uit wat je doet of wat je maakt als je maar mee doet. Meedoen is belangrijker dan winnen toch!!!!!!!? Voor de optochtcommissie zeker wel!
Dus mensen wat let je om dit jaar mee te doen.... HELEMAAL NIETS.
Hopelijk zien wij vele aanmeldingen tegenmoet. Zie de foto’s van vorig jaar om er alvast wat in te komen. Voor vragen of andere dingen kun je altijd terecht bij mij: 06-51761380’.
 


 

Dinsdag 3 januari 2017:

 


Zoals ieder jaar gaan de driekoningen binnenkort ook weer langs de deuren om geld in te zamelen voor de minder bedeelden op deze aardbol. Ook dit jaar is de opbrengst zoals vorige jaren voor het weeshuis ‘Amazing Home’, een geweldig huis. Het wordt pas uitgegeven als het nodig is, dus er blijft niets aan de ‘strijkstok’ hangen! Wij worden op de hoogte gehouden wat er met het geld gebeurt. Er gaan 9 groepen (28 koningen) rond, dus dat is prachtig. Je kunt de koningen verwachten a.s. zaterdag 7 of zondag 8 januari.
 Dinsdag 3 januari 2017:

 


Na het mooie afscheid van dirigent Roger Cobben, onlangs tijdens het oudjaarsconcert van fanfare St. Willibrordus, heeft de nieuwe dirigent, Henk Mertens, gisteren, na het tekenen van het contract, zijn eerste repetitie in Lierop gegeven.
Henk is 35 jaar, woont in Reuver en is naast dirigent ook een zeer verdienstelijke klarinettist en componist. Hij studeerde dirigeren aan het conservatorium van Zwolle. Verder volgde hij masterclasses/lessen bij diverse topdirigenten en deed hij met goed resultaat mee aan de internationale dirigentenwedstijd van het Festival De Musique Francaise 2012 te Parijs. Hij dirigeerde – en dirigeert nog - diverse orkesten waaronder het Landgraafs Symfonieorkest en Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen uit Welten. Met laatst genoemde werd hij tijdens het Wereld Muziek Concours 2009 te Kerkrade Limburgs kampioen in de tweede divisie. Wij wensen hem alle succes toe in ‘muzikaal’ Lierop.
 


 

Maandag 2 januari 2017:

 


Onder grote belangstelling zijn op Nieuwjaarsdag tijdens de Katersessie in Nirwana de eerste 7 namen bekend gemaakt voor Nirwana Tuinfeest 2017:
DE STAAT /// AURDREY HORNE /// DANNY VERA /// DEATH ALLEY /// CALL IT OFF /// IMITALLICA /// RATCOM
Er zullen nog vele namen bekend worden gemaakt. Ook de dagindeling zal later bekend worden gemaakt. De voorverkoop is per direct begonnen en kaarten kunnen via deze link gekocht worden. Nirwana Tuinfeest 2017 vind plaats van vrijdag 18 augustus 2017 tot en met zondag 20 augustus 2017.
Zie ook de Aftermovie van 2016 en de bekendmaking tijdens de Katersessie.
 Maandag 2 januari 2017:
In de zaalvoetbalcompetitie eindigde de Lieropse derby tussen Jagershuis en Topparty onbeslist. In de 9e minuut kwam Jagershuis op voorsprong toen Rob van der Sluijs de bal keurig in de benedenhoek plaatste, 0-1. In de 17e minuut stond Luuk Versteegden op de juiste plek om een voorzet doeltreffende af te ronden, 1-1.
In de 2e klasse lieten Zunneke en Centraal een leuke zaalvoetbalwedstrijd zien. Beide teams kregen kansen maar die werden niet benut. Pas in de 23e minuut wist Centraal te scoren, 0-1 en in de slotminuut werd de eindstand 0-2 na een goed uitgespeelde counter, 0-2.
Bij Hurkmans tegen LeenenRegiobank speelde het spel zich grotendeels op het middenveld af. Sporadisch waren er kansen. In de 11e minuut schoot Ralf Hurkmans zijn gelijknamig team naar de overwinning met een knap schot, 1-0.
Educontract kon er eens lekker op los scoren tegen Sphinx. In deze wedstrijd vielen 10 doelpunten, de meeste van de hele avond. Voor Educontract scoorden Willem van den Einden, Axel van den Biggelaar(3x) en Rens Hurkmans (3x), eindstand 3-7.
 


 

Zondag 1 januari 2017:

 


De hagelbui op 23 juni afgelopen jaar was wel hét dieptepunt van 2016. Nog in 2017 is er nog volop herstelwerk te doen aan huizen maar ook bossen waarvan nu pas zichtbaar is wat de echte schade is. In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, is er aandacht voor de gevolgen van deze hagelschade op de Lieropse Heide. De heide en ook de bomen op de Lieropse en Strabrechtse Heide hebben enorme schade opgelopen. Wethouder Gonnie van Bussel, Maarten Clement van de Bosgroep Zuid Nederland en Marty van der Els van de gemeente Someren vertellen hoe het met de bossen gesteld is en wat het herstelplan is. Zie het interview van Harrie van Horik (Siris).
 Zondag 1 januari 2016:

 


Geen receptie vandaag in de Vurherd maar wel een receptie op zondag 15 januari als Prins Paul d'n 1e zijn gasten ontvangt tijdens de receptie die hem wordt aangeboden door de carnavalsvereniging. Iedereen wordt uitgenodigd om hem dan te komen feliciteren. Het beloofd weer een gezellige middag te worden. Zie HIER de uitnodiging.
 


 

Zaterdag 31 december 2016:

 


Vorst en mist vormt de combinatie die leidt tot rijp. En dat levert - zeker met de winterzon - mooie winterse plaatjes op. Peter van Schalen ging ook op pad en maakte bijgaande foto’s.
 Zaterdag 31 december 2016:

 


Alle medewerkers van slaponline wensen alle bezoekers een fijne jaarwisseling en gelukkig 2017. Ook in 2017 is het onze intentie om er élke dag te zijn!
 Zaterdag 31 december 2016:

 


Onze dorpscoöperatie Lierop Leeft wenst alle Lieroppenaren een gezellig uiteinde en een gelukkig Nieuwjaar. Ook in 2017 proberen we het in Lierop, daar waar kan, zoveel mogelijk ‘samen’ te regelen.…. Lierop Leeft maar niet zonder jou…
 Zaterdag 31 december 2016:

 


Namens Scouting Lierop stuurde Doretti van Horik ons onderstaand bericht...
'Op zaterdag 7 januari a.s. houden wij van Scouting Lierop weer onze jaarlijkse winteractie. Onder het mom van ‘Heel Lierop Bakt’ gaan we ook dit jaar weer voor een koekjesactie! Vanaf 10 uur komen onze kinderen bij jullie aan de deur met mooie potten waarin een kant-en-klare mix zit om overheerlijke koekjes te bakken. Uiteraard kun je daarna de pot zelf vullen met wat je maar wilt!
Deze mooie potten kosten slechts € 5.-. Met de opbrengst gaan we ook dit jaar weer leuke dingen doen met onze kinderen.
Namens scouting Lierop wensen we iedereen een mooi 2017 en hopelijk zien we jullie op 7 januari!'
 


 

Vrijdag 30 december 2016:

 


Veel spinnenwebben in de natuur gaven vroeger – toen er nog nauwelijks weersvoorspellingen waren – aan wat voor weer er op komst was. Dit hebben we de afgelopen dagen kunnen merken. De spinnenwebben stonden strak, wat een periode van rustige en windstille dagen voorspelt. Riky Peeters trok erop uit om dit vast te leggen. Met de titel: 'De handen van de zon, houden de draadjes van het spinnenweb vast...' maakte ze bijgaande foto’s.
 Vrijdag 30 december 2016:

 


Martien Naus, die ruim een jaar geleden via een oproep op slaponline aan een accordeonist kwam voor zijn toen nog in oprichting zijnde muziekgroep, stuurde ons een aankondiging van hun eerste officiële optreden als 'Ambiance Locale' op 8 januari a.s. om 14.30 uur bij 't Pastoorke van Moorsel. Na de accordeoniste (Chiara Bos) hebben zich vervolgens nog 3 andere muzikanten gemeld en kon er gerepeteerd worden.
Ambiance Locale staat voor balfolk en volksmuziek waarmee de groep een lokale sfeervolle omgeving oproept. Balfolk is vrolijke, meestal instrumentale muziek waarop gedanst kan worden. Het zijn vaak Franse bourrées, polka’s, scottisch en andere soort dansen. Vooral in België is deze vorm van muziek erg populair.
De volksmuziek die gespeeld en gezongen wordt komt uit Nederland (o.a. Gerard van Maasakkers) en België.
De groep bestaat uit:
Chiara Bos: accordeon, nyckelharpa, zang
Mariëtte Kroon, basgitaar, toetsen (oa harmonium), zang
Martien Naus: gitaar en zang
Willie Jacobs: percussie en zang
Karel Brüsewitz: Vlaamse doedelzak, kromhoorn, mondharmonica, zang
Contactgegevens: Martien Naus, email martiennaus@gmail.com of Chiara Bos, email: ctmbos@gmail.com
 Vrijdag 30 december 2016:

 


Op de gemeentepagina staan de regels die gelden voor het afsteken van vuurwerk, onderstaand het bericht...
'Vuurwerk tijdens de jaarwisseling is een traditie. Leuk, mooi en spannend. Maar het afsteken van vuurwerk kan ook voor overlast zorgen en risico’s met zich meebrengen. Elk jaar gebeuren er ongelukken. Voor het kopen en afsteken van vuurwerk zijn wettelijke regels vastgesteld. Zo wordt de veiligheid bewaard en overlast voorkomen. Hieronder vind je de regels die in 2016 gelden voor het kopen en afsteken van consumentenvuurwerk.
Vanaf zaterdag 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur mag je vuurwerk afsteken. Het afsteken van vuurwerk is altijd verboden in de buurt van bejaardencentra en dierenasiels.
Vuurwerk kopen mag alleen als je 16 jaar of ouder bent. Illegaal vuurwerk is verboden om te kopen, af te steken en in bezit te hebben. Op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 december kun je vuurwerk kopen. De gemeente Someren heeft aan de onderstaande verkoopadressen
een verkoopvergunning verleend:
Half Elfje 7a - Kerkstraat 30 - Vaarselstraat 34 - Witvrouwenbergweg 15.
Heeft u in de aanloop naar Oudjaar overlast van vuurwerk? Bel dan de politie via 0900-8844'.
 Vrijdag 30 december 2016:

 


Peter Verberne stuurde ons namens de locatieraad Lierop onderstaand bericht...
'Sinds 1 mei 2015 maakt onze kerk in Lierop deel uit van de Heilige Franciscusparochie.
Tot nu toe kon u voor informatie over de kerk in Lierop terecht op onze eigen website. Per 1 januari 2017 is deze website ‘uit de lucht’. Over actuele zaken blijven wij u informeren via Slaponline, zoals u dat gewend bent.
Daarnaast kunt u voor informatie over de kerk in Lierop terecht op de website van de nieuwe parochie. Zo weet u altijd wat er speelt.
Pater Jan Zwirs en de Locatieraad wensen u een voorspoedig 2017!'
 


 

Donderdag 29 december 2016:

 


Francé Berkvens stuurde ons namens de Bonte Avond Commissie onderstaand bericht...
'Op 8 januari 2017 om 11.00 uur zal de voorverkoop plaatsvinden voor de kaartjes van de bonte avonden in zaal Nelly van Oosterhout. Deze worden gehouden op 17 en 18 februari. De kosten van de kaartjes zijn € 12,-.
Op deze avonden zullen er optredens te zien zijn van Showdansgroep Démarrage, de Jeugdraad, SLAP, Rob Scheepers (Sterksel), Berry Knapen, Cabaretgroep Pepurklip en de groep Tlupt oit de hand. Bij het inleveren van de tekst voor de carnavalskoepel was er sprake van een optreden van Jong Lierops talent, maar dat zal niet doorgaan. Hopelijk kunnen we volgend jaar uitzien naar hun optreden of naar optredens van andere Lieropse deelnemers.
U leest het... het is zeker de moeite waard om te komen kijken, wees er dus snel bij zodat u deze avond niet zult missen!'
 


 

Woensdag 28 december 2016:

 


De in Lierop populaire fanfarekalender is weer onderweg. Gisterenmiddag werden ze door vrijwilligers van de fanfare en slagwerkgroep gelabeld en bij de verspreiders van de buurten afgeleverd. De kalenders zullen zoveel mogelijk deze week huis-aan-huis bezorgd worden. Mocht je onverhoopt op 8 januari nog geen kalender ontvangen hebben dan gelieve contact op te nemen met Harrie van Ruth, 06 20408992 of fanfare.kalender@outlook.com.
 Woensdag 28 december 2016:

 


Wilma van Lierop stuurde ons namens het bestuur van zangvereniging 'Ameezing' onderstaand bericht...
'Op tweede kerstdag zong Ameezing traditioneel de H Mis in onze Koepelkerk en de traditie die daar mee samengaat is de kerstviering daarna in de Vurherd. Onder het genot van een kopje koffie of thee konden we onze kelen weer smeren na het drukke, maar wel mooi gezongen programma in onze kerk. Om de inwendige mens te versterken was er worstenbrood en krentenbrood. Tiny opende onze kerstviering met een terugblik op het voorbije jaar, ons jubileumjaar. We hebben verschillende mooie optredens gehad bij gelegenheid van ons 70-jarig bestaan en we waren met z’n allen een dagje naar Den Bosch. Al bij al een mooi jaar om op terug te kijken.
Maar de belangrijkste mensen van vandaag waren Jan en Annie Smits. Annie zingt al 40 jaar als lid de sopraanpartij bij onze zangvereniging en Jan werd gehuldigd vanwege zijn 12,5 jarig lidmaatschap. Jan is begonnen als tenor, later overgestapt naar de bassen en omdat we nu een mannenstem hebben behoort hij nu tot de baritons. Beide zijn het trouwe leden die ook naast het zingen hun steentje bijdrage voor onze vereniging met kienen, versieren van de zaal en helpen met de textielactie. Ze werden door onze voorzitster Tiny toegesproken met mooie woorden en in de bloemetjes gezet.
Na de jubilarissen werd Léon bedankt voor zijn prachtige pianospelen tijden onze optredens. Het was de laatste keer dat hij dit deed vandaag ivm zijn drukke werkzaamheden. Tonnie van de Einden werd bedankt voor haar trouwe repetitiebezoek. Ze heeft te kennen gegeven om te stoppen als zingend lid ivm haar leeftijd. Ze is en blijft wel erelid. Na het officiële gedeelte leest Miny nog een mooi gedicht voor en Wilma leest een kerstverhaal. Dit was de laatste activiteit in ons jubileumjaar. Op 3 januari beginnen we aan een nieuw verenigingsjaar. Dat het een goed en muzikaal jaar mag worden voor “Ameezing”. We wensen iedereen een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2017’. Zie ook enkele foto’s.
 Woensdag 28 december 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Wil je het jaar 2016 goed eindigen en het jaar 2017 goed beginnen? Kom dan op oudjaarsavond naar voor geen goud opnieuw in Nirwana. Voor € 30 euro kun je er samen met je vrienden een feestje van maken. Dit is inclusief bier, fris, wijn en liefmans. Daarnaast wordt er gezorgd voor een hapje en vuurwerk! Tijdens deze avond bepaal jij met je vrienden, en alle andere aanwezigen, wat voor muziek er wordt gedraaid. Wil jij deze avond niet missen? Koop dan je tickets via: www.nirwana.nl
Deuren open: 22:00 uur tot 04:00 uur // Meervensedijk 4 Lierop // entree: € 30,00'.
 Woensdag 28 december 2016:

 


Vorige week is als bijlage bij 't Contact de afval- en oudpapierkalender van de gemeente Someren bijgevoegd. Mocht je deze kalenders niet hebben ontvangen dan kun je deze afhalen bij het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis of op de gemeentesite digitaal raadplegen.
 Woensdag 28 december 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Om 2017 goed te beginnen opent Nirwana haar deuren voor de enige echte katersessie. Onder het genot van een samengestelde bandjes met de beste artiesten uit de buurt en een drankje vertel jij jouw vrienden je goede voornemens voor het jaar, of blik je juist terug op de gebeurtenissen van 2016.
Wat houdt deelname aan de katersessie precies in?
• Je bespeelt een instrument of je zingt regelmatig.
• Tussen kerst en oud op nieuw heb jij tijd om met andere artiesten bij elkaar te zitten om nummers uit te zoeken en te repeteren.
• Je houdt 1 januari vrij en neemt al je vrienden en familie mee naar Nirwana.
• Natuurlijk moet je genieten als je op het podium staat.
Wil je mee doen aan de katersessie? Stuur een berichtje naar info@nirwana.nl.
Wil je het jaar 2017 goed beginnen? Zorg dan dat je er bent!
Deuren open: 15:00 uur // Meervensedijk 4 // Lierop // www.nirwana.nl'

 


 

Dinsdag 27 december 2016:

 


In het kader van Lierop Promotie kregen wij een bericht over Lierop in het tijdschrift ‘Kernkracht’. In dit blad van de Vereniging van Kleine Kernen Noord Brabant staat op pagina 10 en 11 een artikel in de rubriek "Achter het nieuws" met als kop "Lierop leeft.... maar niet zonder jou". Het gaat over de overdracht van de gerestaureerde kerkhofmuur en dorpspomp aan de gemeenschap op zondag 6 november. KIJK maar.
 


 

Maandag 26 december 2016:
In de 2e klasse van de zaalvoetbalcompetitie wist 't Zunneke niet te scoren tegen van Otterdijk. Met de 3-0 overwinning werd van Otterdijk de nieuwe leider in deze klasse.
Educontract leek op een overwinning af te stevenen tegen Ons Café na de 2-1 voorsprong in de 21e minuut maar in de laatste 5 minuten pakte Ons Café de overwinning. Rens Hurkmans opende de score voor Educontract, 1-0 en Bart van Brussel zorgde voor 2-1. Het was niet genoeg want Ons Café wist nog twee keer te scoren.
 Maandag 26 december 2016:

 


Graag nodigen burgemeester en wethouders van de gemeente Someren inwoners en besturen van organisaties en verenigingen uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Het is een goed gebruik om elkaar informeel te ontmoeten en elkaar hierbij een goed en gelukkig 2017 toe te wensen.
U bent van harte welkom op het gemeentehuis op maandag 2 januari 2017 van 18.00 tot 20.00 uur. Na de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Veltman zal Stichting Someren Natuurlijk om 19.30 uur de Zummerse mens 2016 bekendmaken. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door het Seniorenorkest.
Het gemeentebestuur wenst u prettige feestdagen en een goede jaarwisseling!
 


 

Zondag 25 december 2016:

 

 

Kerst 2016 is in Lierop begonnen met de Herdertjesmis op zaterdagavond. De kerk zat bomvol bij deze viering waarbij de kinderen van groep 6 het kerstspel over 'de kleine herder' opvoerden. Het werd weer een mooie avond in de met nieuwe ledverlichting sfeervol verlichte kerk. Young Dynamic Fanfare zorgde er weer voor dat het geheel muzikaal ondersteund werd en Jasmine van Kessel en Sarah van Heugten zongen verschillende duetten. De viering begon met de samenzang 'Wij komen tezamen' en na een woordje van onze pastoor kon het Kerstspel beginnen. De verteller (Rens Kuijpers) op de preekstoel vertelde het verhaal van 'de kleine herder' en de acteurs van groep 6 deden de rest. Dit kerstspel liet zien dat het bij kerstmis niet gaat om luxe of dure dingen en grote cadeaus, maar om vriendschap en samen delen, er zijn voor elkaar.
Na het Kerstspel werd de viering voortgezet door pastoor Jan met intermezzo's door zang en fanfare. Een mooi en verdiend applaus was er na afloop voor de 'artiesten' op het podium maar zeker ook voor de begeleiding.
Pastoor Jan Zwirs en de werkgroep Kinderliturgie wensen u allen een zalig kerstfeest en een gelukkig 2017. Zie ook de foto's die we van Rob Fritsen (Siris) kregen.
 


 

Zondag 25 december 2016:

 


Ingrid Wijnen stuurde ons namens bestuur Rijvereniging St. Jan onderstaand bericht…
Rijvereniging St. Jan en Ponyclub St. Janruitertjes hebben de handen ineen geslagen en gaan per
1 januari 2017 verder als één vereniging. Door krachtenbundeling kunnen wij als één vereniging doelmatiger tewerk gaan en ieders belangen beter behartigen. De leden van Ponyclub St. Janruitertjes worden per 1 januari jeugdleden bij Rijvereniging St. Jan. De Ponyclub wordt daardoor opgeheven.
Het nieuwe bestuur ziet er als volgt uit:
Ingrid Wijnen-Reijnders: voorzitter
Rieki v.d. Wiel: seretaris/penningmeester
Bianca v.d. Broek: bestuurslid
Sandra v.d. Broek: bestuurslid
Karin Wijlaars: bestuurslid
Diane Smits: bestuurslid
Marieke Kusters: bestuurslid
Iedereen die geïnteresseerd is om eens een kijkje te komen nemen bij onze vereniging kan in de wintermaanden (oktober t/m maart) op de woensdagavond terecht bij Manége Heijligers in Asten tussen 18.00 en 19.00 uur (training jeugdleden tot 18 jaar) of om 20.30 – 22.30 uur (training volwassenen).
In de zomermaanden (april t/m september) is de training op woensdag te volgen op ons oefenveld aan de Laan ten Boomen in Lierop. De jeugdleden trainen dan van 18.00 – 19.00 uur en de volwassenen van 19.00 – 21.00 uur.
Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaresse Rieki v.d. Wiel, Slutelakker 30, 5715 CA Lierop, telefoonnummer 0492-331899. Zij is per email te bereiken op r.vandewiel@lijbrandt.nl
Namens Rijvereniging St. Jan willen wij iedereen hele fijne feestdagen en een gezond, gelukkig, sportief, succesvol 2017 toewensen!!!
 Zondag 25 december 2016:

 


Jan Willem Neervens stuurde ons namens het bestuur van SV Lierop onderstaand bericht...
'Wij zien dat de nieuwjaarsreceptie in de Vurherd helaas geen doorgang meer kan vinden; maar SV Lierop opent de deuren van de kantine op zaterdag 7 januari vanaf 19.00 voor haar nieuwjaarsreceptie waarbij wij voetbalminnend Lierop graag uitnodigen.
Om 20.30 zullen wij de volgende jubilarissen huldigen:
50 jaar Harrie van Bussel, Hans van Vroonhoven en Toon vd Hurk.
40 jaar: Wouter Megens, Toon Hesius, Patrick Raymakers, Jos van Heugten, Toon Biggelaar en Willem Hurkmans.
25 Jaar: Hubert Jan van Roy en Albert van Hoof.
Voor nu alvast fijne feestdagen en we zien elkaar graag op zaterdag 7 januari'.
 


 

Zaterdag 24 december 2016:

 


Nadat tijdens de ledenvergadering van 21 april j.l. door de aanwezige leden van de dorpscoöperatie toestemming gegeven werd alle mogelijkheden te onderzoeken om te komen tot een dementievriendelijk Lierop, werd op 13 oktober een avond over dit onderwerp georganiseerd door de dorpscoöperatie en KBO Lierop en was er op 8 december een vervolgbijeenkomst. Het verhaal begint handen en voeten te krijgen na de bijeenkomst op 8 december en de acties die al ingezet zijn. KIJK maar.
 Zaterdag 24 december 2016:
Mariëlle Engels-Lamers stuurde ons namens Team Nulvier DAS Lierop hun nieuwe flyer met de workshops van BSO Nulvier in de kerstvakantie van 27 december t/m 6 januari. Het thema van de workshops is ‘De BSO bakt’. KIJK maar.
 Zaterdag 24 december 2016:

 


Gerrit Sanders stuurde ons namens de locatieraad Lierop onderstaand bericht...
'Ook dit jaar willen we de opbrengst van de open schaal collecte tijdens de kerstvieringen en van het driekoningenzingen (door maar liefst 9 groepen op 7 en 8 januari in heel Lierop) via onze dorpsgenoot Piet van Asten doorsluizen naar Amazing Home, het tehuis dat het mogelijk maakt dat dromen van kansarme Ugandese kinderen werkelijkheid worden. Doet u mee?
Piet laat ons vanuit Uganda het volgende weten:
“Mede dankzij de vele hulp uit Lierop is 2016 een goed jaar geworden voor ‘Amazing Home’, een jaar waarin dromen vervuld werden! We willen hiervoor de kinderen, families, de parochie en het hele dorp bedanken voor de hoop die ze aan de kinderen van Amazing Home hebben gegeven in moeilijke momenten.
In juni 2017 hopen we te verhuizen naar een nieuwe plek, dichter bij de school. Dankzij jullie hulp krijgen de kinderen de kans om op te groeien tot liefdevolle en verantwoordelijke mensen.
Dank jullie wel Lierop dat jullie met ons meedromen voor ‘Amazing Home’!
Lees HIER het gehele verhaal van Piet'.
 Zaterdag 24 december 2016:

 


Annette Wilde stuurde ons namens de Belangengroep onderstaand bericht...
'Op 3 november heeft de vergadering van de Belangengroep besloten geen jaarlijkse nieuwjaarsreceptie meer te houden. Deze receptie is in 1981 in het leven geroepen om inwoners van Lierop en verenigingen in de gelegenheid te stellen elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het besluit van 3 november is ingegeven door de constatering dat de laatste jaren het draagvlak voor de receptie sterk is teruggelopen getuige de steeds kleinere groep bezoekers. Door de Belangengroep zijn pogingen ondernomen om mensen weer enthousiast te maken. Vorig jaar zijn hiertoe onder meer persoonlijke uitnodigingen verstuurd. Helaas is vastgesteld dat dit geen resultaat heeft gehad.
De verkiezing van de Lieropse mens die gebruikelijk plaatsvindt tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt verschoven naar een later tijdstip volgend jaar, bij een andere gelegenheid. Het dagelijks bestuur van De Belangengroep is hierover in overleg met de organisatoren van de verkiezing. Zie ook de foto’s van afgelopen jaar en de website van de belangengroep'.
 Zaterdag 24 december2016:

 


Guus Berkers stuurde ons het bericht dat er op 31 december vanaf 10 tot 18 uur weer overheerlijke oliebollen van keukenprinsen 'Harrie en Patrick' verkocht worden in de kantine van de SV Lierop.
Guus zoekt nog een aantal vrijwilligers die mee willen helpen bij o.a. bardienst (wat enorm gezellig is) en bij het verkopen van oliebollen. Voor meer info en tijden kun je een bericht sturen naar Guus 06 11339475.
 Zaterdag 24 december 2016:
Namens slaponline wensen wij alle lezers prettige Kerstdagen...

 


 

Vrijdag 23 december 2016:

 


Pastoor Jan Zwirs (tegenwoordig eigenlijk 'Pater' maar dat spreekt (te) moeilijk uit in Lierop) en de locatieraad van onze parochiekerk wensen alle Lieroppenaren fijne kerstdagen en een gelukkig 2016. De pastoor nodigt iedereen die wil uit voor de vieringen in onze Koepelkerk rond Kerst en Oud en Nieuw. De vieringen zijn als volgt:
= Zaterdag 24 dec. 18.30 uur: Herdertjesmis met het Kerstspel ‘de kleine herder’ door groep 6 m.m.v. ‘de Jeugdfanfare’ en de solisten Jasmine van Kessel en Sarah van Heugten (zie de foto's van vorig jaar).
= Zaterdag 24 dec. 22.00 uur: Nachtmis m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’.
= Zondag 25 dec., eerste Kerstdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘A Capella’ (de kerk is open van 9.30 – 17.00 uur).
= Maandag 26 dec., tweede Kerstdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘Ameezing’ (de kerk is open van 9.30 – 17.00 uur.
= Zaterdag 31 dec. Oudejaarsdag 18.30 uur: Woord- en communieviering m.m.v. ‘A Capella’.
= Zondag 1 januari Nieuwjaarsdag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. ‘Parochieel Kerkkoor’
 Vrijdag 23 december 2016:

 


Op tweede kerstdag, 26 december, treedt de band House of Rock op in OJC Nirwana. Zij spelen vooral muziek uit de vroege jaren negentig. De deuren van Nirwana gaan open om 16.00 uur.
Het optreden begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 6 voor leden en € 7 voor niet-leden.
 Vrijdag 23 december 2016:

 


Tonny Wijnands zorgde ervoor dat afgelopen dinsdagmiddag de deelnemers aan de dagbesteding, inwoners van Henricushof, deelnemers aan het eetpunt en enkele genodigden ontzettend hebben genoten. Op het laatste nieuws op LieropLeeft kun je het hele verslag van de middag lezen.
 


 

Donderdag 22 december 2016:

 


Op zaterdag 31 december 2016 organiseert Toer en Supportersclub SOLO voor de 28e keer de “Rabo ATB-toertocht Memorial Jo Boerekamp”. De vorig jaar overleden Somerense wielerliefhebber stond in 1988 aan de basis van de organisatie van deze druk bezochte toertocht. De deelname door de landelijke omgeving van Someren is mogelijk op een ATB of veldritfiets. Er wordt jaarlijks een route van 25 en één van 40 kilometer uitgestippeld. Hierdoor kan ook de minder getrainde ATB-er aan de toertocht deelnemen. De route wordt uitgezet in de bosrijke omgeving van Someren en omstreken. De tocht wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wegen en paden. Geasfalteerde wegen worden zoveel mogelijk vermeden. Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen, en na afloop staat de Glühwein gereed. De routes worden volledig en duidelijk uitgepijld. De vertrek- en aankomstlocatie is Camping De Kuilen, Kuilvenweg 15 te Someren-Heide. Bij de finishlocatie bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en eventueel een douche te nemen. Wie mee wil doen aan deze tocht kan zich tussen 9.00 uur en 10.00 uur inschrijven bij camping "De Kuilen" aan de Kuilvenweg 15 in Someren-Heide. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,= voor N.T.F.U leden en € 5,= voor niet-leden. Tot zestien jaar is de deelname gratis. Ook dit jaar steunt de organisatie een goed doel. Eén euro van het inschrijfgeld gaat namelijk naar Team Lierop. Voorzitter René Manders en dochter Michelle nemen onder deze naam op donderdag 1 juni 2017 deel aan “Alpe d’HuZes”. Een actie waarbij deelnemers op die dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund. Met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.
 


 

Woensdag 21 december 2016:
Albert van Hoof stuurde ons namens de veteranen van de SV Lierop onderstaand bericht...
'Tussen kerst en oud en nieuw is het weer toepen om vleesprijzen in de kantine van de SV Lierop. Iedereen is welkom op 29 december vanaf 20.00 uur en we willen beginnen om 20.30.
De opbrengst is net als alle voorgaande jaren weer voor de jeugd van de SV Lierop en de hanenbillen zijn weer gesponsord door poelier H. Tijsen. Wij hopen op een grote opkomst op deze gezellige toepavond'.
 Woensdag 21 december 2016:

 


Zaterdag 24 december houdt de penningmeester van OJC Nirwana in Lierop zijn eigen Frenks Kerstballen Bingo Karaoke. Dat is leuke (kerst)liedjes zingen en kans maken op prachtige prijzen tijdens de bingo.
Aanvang 20.00 uur - De toegang is gratis.
 


 

Dinsdag 20 december 2016:

 


‘Sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels kan gewoon. Chemische analyses van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geven ’geen aanleiding’ om daar een streep doorheen te zetten’.
Ook voor de SV Lierop was (en is nog) deze conclusie belangrijk. Komende tijd zal er op alle fronten nog genoeg discussie hierover volgen. Wat wijsheid is zullen we gaan zien. Zie HIER het hele artikel.
 


 

Dinsdag 20 december 2016:

 


Of we even wat foto’s konden maken van de laatste poolbiljart- en dartwedstrijd in café Nr. 1 was de vraag van een van de maandagavondklanten? Hoezo? Nou, Nr. 1 houdt ermee op!
Tim en Linda hadden al eerder aangekondigd dat ze ervoor kozen om meer tijd met hun gezin door te brengen maar dat het nu, vanaf vandaag, écht stopt is toch wel verrassend. Volgens Tim was het zondag nog druk en gezellig met de coverband Black Pearl (Pearl Jam) die zorgden voor een mooie laatste zondagavond in Nr. 1. Waar de maandagavondploegen voortaan moeten gaan poolen en darten is voor hen ook nog een groot vraagteken?
En het begon zo mooi op vrijdag 29 augustus 2014 toen het café geopend werd; een prachtig opgeknapt allround café voor jong en oud met Linda en toen nog Bertina Hurkmans als uitbaatsters. Wat de toekomst van het café nu zal worden is nog niet bekend maar dat zullen we binnenkort zeker te horen krijgen van Jos Haerkens, eigenaar van het pand. Linda en Tim bedanken nogmaals hun klanten en iedereen die hen een warm hart hebben toegedragen. Zie ook enkele foto’s.
 


 

Maandag 19 december 2016:

 


Van de werkgroep kinderliturgie kregen we onderstaand bericht...
'De dagen worden steeds korter, de vier adventskaarsen worden ontstoken en iedereen zoekt de warmte op, binnen en bij elkaar... het is bijna Kerstmis!! Ook dit jaar zal Kerstmis weer beginnen met de Herdertjesmis. De kinderen van groep 6 zullen dit jaar het kerstspel over ‘De kleine herder’ opvoeren. Graag willen wij iedereen, groot en klein, uitnodigen om op Kerstavond, zaterdag 24 december om 18.30 uur, te komen kijken en luisteren naar de Herdertjesmis in onze Koepelkerk. De jeugdfanfare en de zangeressen Jasmine van Kessel en Sarah van Heugten zullen deze viering muzikaal ondersteunen. Graag tot ziens op Kerstavond om 18.30 uur in de Koepelkerk!'
 


 

Zondag 18 december 2016:

 

 

Het beloofde een leuke avond te worden en dat werd het ook! Fanfare en slagwerkgroep hadden het traditionele oudjaarsconcert dit jaar gecombineerd met het afscheid van dirigent Roger Cobben die bijna 14 jaar voor de fanfare heeft gestaan. Toen zaterdagavond om 20.00 uur de fanfare het spits af beet was de zaal van de Vurherd helemaal gevuld. Met het nummer Music werd de toon voor de avond gezet. Voorzitter Martien Kusters gaf de regie over aan Rian van Schalen die dit op een voortreffelijke manier deed. Zij was deze avond een openbaring bij het presenteren van de diverse onderdelen en het contact met Roger. Alle geledingen van de vereniging lieten zien en horen tot waar ze toe in staat zijn. Niet alleen muzikaal maar ook creatief want ze namen op een ludieke manier afscheid van Roger die dit allemaal – gezamenlijk met zijn vriendin Olga - in een feestelijke zetel mocht aanschouwen. Zij genoten – evenals de bezoekers - zichtbaar van de optredens waarin Roger natuurlijk in het middelpunt stond. Al met al een bijzonder geslaagde avond voor een bijzondere ‘mooie mens’….Roger Cobben. Wij wensen hem alle succes toe in de toekomst. De foto’s zeggen in deze meer dan woorden.
 


 

Zondag 18 december 2016:

 


Hij staat er weer. De kerstboom bij de kerk. Elk jaar is het weer de vraag waar de boom vandaan komt en wie er bereid zijn hun vrijwillige medewerking hiervoor te geven want op de gemeente kan al enkele jaren niet meer gerekend worden. Dit jaar was het Jan Santegoeds op Lungendonk die o.a. reageerde op een oproep op slaponline voor de kerstboom. Jan Hurkmans werd vervolgens bereid gevonden om met zijn vrachtwagen en kraan de boom op te halen. Zaterdagmorgen vroeg werd de boom hij Jan Santegoeds opgehaald en naar de kerk vervoerd. Bij de tunnel onder de A67 ging hij gelukkig net onderdoor. Marcel van Hoek stond met een loader van Thwan van Gennip klaar om de boom in het reeds bestaande gat op het kerkplein te plaatsen waarna het ’s middags de beurt was aan Peter van den Eijnde om met zijn verrijker de lampen in de boom te hangen. Zie ook enkele foto’s van mevr. Hanssen en  onze slapfotograaf.
 


 

Zondag 18 december 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie leek in de hoofdklasse Jagershuis voor een stunt te gaan zorgen. Bas van den Wittenboer (3e), Nick van der Sluijs (5e) en Daan Kuijpers (22e) zorgden voor een 3-0 voorsprong tegen koploper Berkvens. Om het dreigende onheil te voorkomen voerde de Berkvenscoach een tactische wissel door en wisselde hij z'n doelman voor speler-doelman Freek van Bussel. Dit leverde onmiddellijk succes op. Binnen 4 minuten scoorde Freek van Bussel 3 keer van afstand, 3-3. Jagershuis speelde zonder wissels en dat was in de laatste 10 minuten ook duidelijk zichtbaar. Spelers liepen op hun tandvlees. Deze aantrekkelijke en spannende wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.
Topparty kwam duidelijk te kort tegen Daan’s en verloor deze wedstrijd met 0-6.
Twee keer kwam het Wapen op voorspong tegen Van Gennip. Beide schoten waren onhoudbaar voor gelegenheidsdoelman Bart van Lierop. Bart Sijbers (8e) schoot vanaf eigen helft de gelijkmaker binnen en in de 30e minuut redde Bert van Lieshout nog een puntje voor Van Gennip, 2-2.
De Lieropse derby in de 2e klasse tussen Educontract en het Zunneke eindigde in een 1-4 overwinning voor het Zunneke. Kennelijk had Educontract niets in te brengen omdat het Zunneke een 0-4 voorsprong opbouwde tot de 29e minuut door doelpunten van Mathijs Peters, Harry Maas (2x) en Damian Verkuijlen. In de 30e minuut redde Bart van Brussel de eer voor Educontract, 1-4.
Bij van Zoggel 2 tegen Hurkmans werd 10 keer gescoord. Na een 4-0 achterstand kwam Hurkmans nog terug tot 5-4 met nog 1 minuut te spelen door doelpunten van Riny van de Wijnboom (2x) en Thijs Bekx (2x). In die laatste seconden breidde Van Zoggel 2 de voorsprong nog uit naar 6-4.
 


 

Zaterdag 17 december 2016:

Van de familie van de Ven kregen wij het bericht dat Jan van de Ven afgelopen donderdag 15 december op 87-jarige leeftijd is overleden.
A.s. woensdag 21 december zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.

 

 

 

 


 

Zaterdag 17 december 2016:
Op motorcross planet lazen we onderstaand bericht...
'Help het circuit van MAC Lierop te behouden! Ben je in het bezit van foto’s, filmmateriaal, aankondigingen, of uitslagen van MAC Lierop wedstrijden of ander materiaal van 1982 of eerder lees dan svp het volgende:
Momenteel zit MAC Lierop in een juridisch traject om hun circuit De Herselse Bossen te behouden. Een aantal omwonenden wil via de juridische weg de gemeente dwingen handhavend op te treden tegen de crossactiviteiten, terwijl de gemeente van mening is dat wij onder het overgangsrecht vallen en daardoor niet gesloten hoeven te worden.
De club is al sinds 1972 actief op dit circuit. Er wordt twee keer per week getraind en een paar keer per jaar worden er wedstrijden georganiseerd. Dit gebeurd weliswaar al jaren, maar het circuit heeft nog nooit een officiële status als circuit gekregen. De gemeente heeft de crossactiviteiten al die tijd gedoogd.
Deze zaak is onlangs behandeld door de Raad van State. Zij geven aan dat wij het gebruik van het circuit zoals op peildatum 4 juni 1982 mogen behouden, als we precies kunnen aantonen wat dat gebruik omvatte, zowel de ligging van het circuit als het gebruik tijdens trainingen. Het door ons aangeleverde bewijsmateriaal in de vorm van luchtfoto’s is als onvoldoende bewijs gezien.
Daarom zijn we op zoek naar bewijsmateriaal dat er in 1982 (of voor die tijd) op het circuit ‘De Herselse Bossen’ werd getraind (ook door niet leden van de club) en wedstrijden werden georganiseerd. Dit kan zijn in de vorm van foto’s waaruit de lay-out van de baan blijkt, filmmateriaal, aankondigingen en uitslagen van wedstrijden enzovoorts.
Bent u in het bezit van materiaal wat ons kan helpen neem dan s.v.p. contact op met MAC Lierop. Mail dan naar sander@maclierop.nl
Hopelijk kunnen we met uw steun ons circuit open houden'.
Bij voorbaat hartelijk dank, MAC Lierop. Op de foto links Henk Moors en Hans vd Zanden in 1972 en rechts Eric Hurkmans en Rijn van Gastel in 1983.


 

 


 

Vrijdag 16 december 2016:
Op onze redactie kwam het bericht binnen van de Vrouwen van Nu Lierop dat er a.s maandag 19 december een Kerstviering is met toneel en sketches door de Vrouwen van Nu Someren-Dorp. Deze Kerstviering begint om 20.00 in de kantine van de voetbalclub.
 Vrijdag 16 december 2016:

 


Het duurt nog even maar de kermis in Lierop zal - evenals de kermissen in de hele gemeente Someren - vanaf volgend jaar een andere dagindeling krijgen dan van oudsher het geval was. In verband met het teruglopend kermisbezoek op dinsdag is besloten de dinsdag te laten vervallen en daarvoor in de plaats de vrijdagavond in te zetten. Deze stap is genomen naar aanleiding van het overleg tussen kermisexploitanten, gemeente, horeca en dorpsraden van de gemeente Someren dat in oktober heeft plaatsgevonden. Tevens is er besloten om in ieder dorp een kermiswerkgroep te vormen waarmee de gemeente overleg houdt.
 


 

Donderdag 15 december 2016:

 


Van Mieke van Stiphout kregen we onderstaand bericht over het stoppen met Mama Alice...
Meer als 10 jaar lang heb ik me met vele vrienden, bekenden en familie ingezet voor Stichting Mama Alice. De laatste actie was de uitverkochte benefietavond op 13 oktober welke € 4500,- opbracht voor de kinderen in Peru! Alles bij elkaar leverden we samen meer dan 15% van de jaarinkomsten! Het was mijn laatste actie! In die week heb ik nl ook een punt achter de vriendschap met Frederique Kallen gezet; ik heb de eer aan mezelf gehouden. Het is spijtig en heeft me ook veel verdriet gedaan, maar omdat er dingen gebeurt zijn en ik tot een ander inzicht kwam, moest ik die stap wel zetten. Nu, zoveel maanden later, is er de laatste nieuwsbrief.
 


 

Woensdag 14 december 2016:

 


Het beloofd zaterdag een leuke avond te worden bij het traditionele oudjaarsconcert van fanfare en slagwerkgroep Sint Willibrordus in de Vurherd. Niet alleen wordt een mooi jaar - waarin 'Lierop Live' een grote rol speelde - afgesloten, maar ook wordt op een ludieke manier afscheid genomen van dirigent Roger Cobben die bijna 14 jaar succesvol actief is geweest voor de Lieropse fanfare.
Vele groepen gaan deze avond op hun ‘eigen wijze’ afscheid nemen van Roger waarbij heel wat afgelachen kan worden, niet in het minste door het slachtoffer zelf??
Natuurlijk is iedereen van harte welkom tijdens deze avond. De deuren zijn open v.a. 19.30 uur waarna om 20.00 uur het programma van start zal gaan in de grote zaal. Het programma eindigt omstreeks 23.00 uur. Voor degenen die gezellig willen kletsen en een drankje na willen doen zal vanaf dat moment de foyer geopend zijn.
 Woensdag 14 december 2016:

 


Van de Gemeente Someren ontvingen wij het volgende bericht; Zoals bekend is laat de conditie van het trottoir naast de Somerenseweg te wensen over. Doordat het trottoir zo dicht op de sloot ligt op het deel tussen de Groenstraat en het kerkhof, blijft de bestrating hier weg zakken. Daarom willen we dit trottoir net voor de jaarwisseling aanpakken.
Het plan is om de sloot tussen het trottoir en het trapveldje te voorzien van een drain en te dempen, zo kunnen we het trottoir hier wat verbreden en wat meer ‘body’ geven zodat dit beter blijft liggen.
Ter hoogte van ’t Alfort wordt de sloot opgeschoven om het trottoir te kunnen verbreden en ‘body’ te geven. En ter hoogte van de wei van Coolen wordt het trottoir (tussen de bomen) wat verbreed aan de zijde van de rijbaan.
 Woensdag 14 december 2016:

 


Van het bestuur van DAKOS kregen wij onderstaand bericht...
'Wij hebben met de grote clubactie een bedrag van 807,99 euro opgehaald voor de vereninging. Wij willen hiermee iedereen bedanken die een lot heeft gekocht en daarmee ons club heeft gesteund'.
 Woensdag 14 december 2016:

 


Zoals inmiddels bij velen al bekend wordt zal vrijdag 26 mei 2017 en zaterdag 27 mei 2017 Nirwana Live plaats vinden in Lierop. Waar 2 weken geleden de namen voor de zaterdag bekend werden gemaakt is de organisatie nu erg trots om de namen voor de vrijdag bekend te kunnen maken. Met Chef’Special, Racoon, Blaudzun en Rondé belooft de eerste dag van Nirwana Live meteen een kneiter van een dag te worden. Samen met Marco Borsato, Caro Emerald, Miss Montreal, The Pilgrims en Haevn voor de zaterdag is hiermee het programma van Nirwana Live helemaal compleet. Zie HIER het hele programma voor de twee dagen.
 Woensdag 14 december 2016:

 


Bregje van Bommel stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht...
'Op zaterdag 17 december organiseert Nirwana weer een dropping. Waar we heen gaan is nog geheim, maar we kunnen wel vast prijsgeven dat het dit jaar wederom een gezellige avond gaat worden. Wat de eindbestemming gaat worden, kom je alleen te weten door je aan te melden via droppingnirwana@gmail.com . Meld je snel aan want vol = vol. Aanvang: 19:00 uur Meervensedijk 4 Lierop // € 10,00 euro.
 


 

Dinsdag 13 december 2016:
Van Gerard Geutjens kregen wij het bericht dat Mientje Hurkmans afgelopen zondag 11 december op 88-jarige leeftijd is overleden.
A.s. vrijdag 16 december zal de uitvaartdienst plaatsvinden in onze parochiekerk.
Voor meer gegevens verwijzen wij graag door naar de rouwkaart onder de familieberichten.


 

 

 


 

Dinsdag 13 december 2016:
A.s. zondag 18 december vanaf 10.45 uur is het weer koffiedrinken in de Vurherd. E.e.a. wordt weer georganiseerd door de dorpscoöperatie Lierop Leeft. Jan en Helmie Verhoeven van de SPAR zorgen weer voor de versnaperingen. De koffie is voor de speciale prijs van 1,-.
 Dinsdag 13 december 2016:

 


Na Lierop JO19 (vroegere A1) vorige week, was het afgelopen weekend de beurt aan JO17 (B1) om kampioen te worden in de 3e klasse 204 van de najaarscompetitie. Daarvoor was nog een overwinning nodig op het op de derde plaats staande Bruheze. Waren vorige wedstrijden vaak een of twee spelers van het team ‘de klos’ omdat ze zich op moesten offeren om met het met personele problemen kampende JO19 mee te doen, nu waren ze compleet en konden Tim van Bussel en Kevin Geerts gelukkig meedoen met ‘hun’ eigen complete team. In tegenstelling met vorige wedstrijden was het deze keer niet zo gemakkelijk om ruim afstand te nemen van de tegenstander. Topscorer Daan Hooglugt wist echter voor de rust twee keer het net te vinden en Tim van Bussel een keer. De tweede helft ging het wat moeizamer maar kwam de voorsprong niet echt in gevaar en hoefde keeper Nick van Gennip slechts éën keer te vissen waardoor met de eindstand van 1-3 het feest voor de Lieroppenaren kon beginnen. Met nog 1 wedstrijd te gaan (komende zaterdag uit tegen Mierlo-Hout) is het voor de achtervolgers niet meer mogelijk om Lierop te achterhalen.
In Lierop aangekomen werd het feest gevierd middels vuurwerk en een ‘flink’ rondje op de platte wagen door Lierop. Daarna werd het kampioenschap gezamenlijk voortgezet tot in de late uurtjes. Al met al een geslaagde eerste competitiehelft van een goed bij elkaar passend team (en leiders natuurlijk). Op naar de voorjaarscompetitie!
Enkele feitjes op ‘n rij: Het doelgemiddelde in de tot nu toe 8 gespeelde wedstrijden is: 80 voor en 9 tegen. Grootste overwinning 18-0. De spitsen scoorden er driftig op los. Topscorer werd Daan Hooglugt. Hij nam 30% van de treffers voor z’n rekening. Bjarne vd Biggelaar en Nick Klein Zieverink volgden met 21% en Wout Sweegers werd goede derde met 13% van de totaal gemaakte treffers. De rest van de treffers kwamen van de middenvelders en achterhoedespelers (Jan Raijmakers en Willem Hoeben scoorden ieder 1 keer!).
Op de foto van links naar rechts: Boven: Kevin Geerts, Bjarne vd Biggelaar, Diederik Muskens, Wout Sweegers, Daan Hoolugt, Nick van Gennip, Wietse Maas, Jan Raijmakers, Willem Hoeben en Jonas Heijblom. Onder: Marc Gubbels, Nick Klein Zieverink, Tim van Bussel en Willem Basten. Leiders/coaches: Koen Sijbers, Lars van Grotel, Willy vd Elsen, Jan van Lieshout en Leon Verstappen.
 Dinsdag 13 december 2016:

 


Afgelopen vrijdagavond werd voor de eerste keer een uitwisselingsconcertje georganiseerd door Young Dynamic Fanfare Lierop en de jeugd van Someren-Heide. Volgens de organisatie is dit zeker voor herhaling vatbaar. Het was mooi om te zien hoe goed het contact van de jeugd met elkaar is. Zowel het publiek als de deelnemers waren enthousiast. Jerica van Gastel dankt alle aanwezigen voor de leuke avond en wenst iedereen namens de organisatie fijne Kerstdagen en een bijzonder mooi 2017. Zie ook de foto’s.
 


 

Maandag 12 december 2016:

 


We hebben er weer een nieuwe Lieropse Link bij: 'Samen met Elly'.
Elly van Schalen liet ons weten dat ze na een flinke voorbereiding erg trots is om te kunnen vertellen dat haar website - met dank aan Advertize Reclame - online staat.
Op de homepage stelt ze zich voor...
'Wanneer ik vroeger bij oma op bezoek kwam zei ze altijd “Elly wat fijn dat je er weer bent.”
Gezellig een kopje koffie of thee drinken, samen praten. Een klein gebaar maar zo dankbaar. Met deze herinnering in gedachten is het idee over “Samen met Elly” ontstaan. Ook voor anderen wil ik iets betekenen waardoor er een glimlach verschijnt. Daar doe ik het voor!, Was getekend, Elly van Schalen'. Zie ook haar website voor de verdere informatie.
 


 

Zondag 11 december 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie kwam Acfis in de 4e minuut door een sprintje voorbij doelman Bob van de Laar van Van Gennip; 0-1. Langzaam maar zeker kreeg Van Gennip meer grip op de wedstrijd, mede door gedisciplineerd spel. Na goed doorlopen schoot Bart Sijbers de 1-1 binnen in de 12e minuut. Vijf minuten later kwam Van Gennip op 2-1 door een treffer van Bart van Lierop en in de 25e minuut kopte Rob Hurkmans uit een rebound raak, 3-1 eindstand.
Het Jagershuis gaf Rehband in de eerste 20 minuten geen kans. Jagershuis scoorde zelf wel 5 keer, 5-0. Rehband kwam tussen de 24e en 28e minuut terug tot 5-3 en in de slotminuut scoorden beide teams ieder nog een keer. Voor Van Gennip troffen Rob van den Sluijs, Daan Kuijpers en Thijs van Heugten(4x) doel, 6-4.
Topparty bleek niet te zijn opgewassen tegen koploper Berkvens. Na de 1-0 voor Berkvens in de 2e minuut kwam Topparty terug tot 1-1, waarna Berkvens de voorsprong uitbouwde tot 5-1 voordat Topparty voor de 2e keer succesvol was. Daarna scoorde Berkvens nog twee keer. Voor Topparty scoorden Hidde Maas (bekeken bal net langs de paal) en Bert Meeuws hoog in het doel; 7-2.
 


 

Zaterdag 10 december 2016:

 


Van de slappers Jan-Willem en Rick kregen we onderstaand bericht over de 'stukskes' op de Prinsenreceptie van Prins Paul d'n urste.
'Op zondag 15 januari zal de jaarlijkse prinsenreceptie plaatsvinden voor onze nieuwe hoogheid. Deze receptie zal starten om 13.30 uur en plaatsvinden in onze residentie zaal Nellie van Oosterhout. Om deze dag voor iedereen zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen willen wij een oproep doen aan degene die een stukje willen doen.
Laat dit voor 22 december weten via de mail naar jwneervens@kpnmail.nl .
Het zou ook heel fijn zijn als er een tijdsduur bij vermeld kan worden. Tussen kerst en nieuw zullen wij dan de geplande tijd retour sturen. Bij latere aanmeldingen zijn wij genoodzaakt deze achteraan te plannen.
Laten we er met z'n allen weer een mooie en gezellige middag van maken!'

 Zaterdag 10 december 2016:

Marcel Pansters stuurde ons namens de begeleiding bij Stichting Florancia een uitnodiging voor hun Kerstmarkt op 14 en 15 december tussen 13.00 en 16.00 en tussen 18.00 en 21.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vrijdag 9 december 2016:

 


Om het recycleproces zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je goed in de gaten houdt wat je precies in de groene container gooit. Anders moet achteraf met extra handelingen het afval ‘schoon’ gemaakt worden. Dat kost weer energie. Of soms is afval zelfs zo vervuild dat het niet gerecycled kan worden.
Wat er wel en niet in mag zie je op de gemeentepagina. Ook etensresten mogen in de groene container, of dat nu gekookt is of niet. Dat was vroeger anders, maar mag nu in de groene container. KIJK maar (ook voor handige tips en hoe en wanneer de groene container aan de straat kan worden gezet).
 


 

Donderdag 8 december 2016:
Ralf (SV Lierop) stuurde de uislag van de verkiezing Kei van de Week;
‘Bart van Brussel is deze week Kei van de Week. Nadat alle stemmen geteld waren bleek dat hij 57% van de 446 stemmen heeft gekregen. Hiermee bleef hij zijn concurrenten ruim voor.
Aanstaande zaterdag zal er in het Eindhovens Dagblad een interview staan met Bart. Iedereen bedankt voor zijn/haar stem!’
 

 

 

 

 

 


 

Woensdag 7 december 2016:
Susanne en Harrie Gubbels houden komend weekend weer hun jaarlijkse kerstshow.
De kofie en thee staat klaar vanaf 09.00 tot 17.00 uur op beide dagen op de Hogeweg 1-B.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Dinsdag 6 december 2016:

 


Wederom een nominatie bij SV Lierop voor Kei van de Week:
Na zijn goede wedstrijd afgelopen zondag tegen MVC, die hij bekroonde met twee doelpunten en een assist, heeft het Eindhovens Dagblad Bart van Brussel genomineerd voor Kei van de Week.
Zijn concurrenten zijn Mustik Erdogan (RKPVV) en Floris Boon (ASV'33)
http://www.ed.nl/sport/amateurvoetbal/sportskoen-nl-kei-van-de-week/kies-de-eindhovense-en-helmondse-sportskoen-nl-kei-van-de-week-1.6708247
Stemmen kan tot woensdagochtend 8.00 uur. Vergeet niet je stem te bevestigen via je email!
 Dinsdag 6 december 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen van SV Lierop:
‘Lierop JO 19 ongeslagen kampioen!
Afgelopen zaterdag heeft onze jeugd van JO19 de titel officieel binnengehaald.
De wedstrijd tegen onze buren van Someren (onder uitstekende leiding van scheidsrechter TH uit L) werd overtuigend in een 2-5 overwinning omgezet. Hierdoor werd de titel officieel een feit. Spelers, leiders, trainers en andere betrokkenen van harte gefeliciteerd met deze puike prestatie en veel succes in de voorjaarscompetitie!’
 Dinsdag 6 december 2016:

 


Gisteren heeft St.Nicolaas bij zijn bezoek aan 't Rendal een extra cadeautje uitgedeeld nl. voor alle kinderen een originele "Join the pipe" bidon. Meer lezen kun je in bijgaand artikel wat dinsdag in de "Schoolbel" staat. Alle kinderen van de basisschoolleeftijd die NIET in Lierop naar school gaan( maar wel b.v. naar de Brigantijn, Ranonkel of anderszins) kunnen zo'n gratis bidon afhalen bij Ben van Bussel, Hemelaar 10 .
Stichting “Join the pipe” is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers met als droom het bouwen van de langste waterleiding  om zo iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. “Join the Pipe” promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financieren zij schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden.
 


 

Dinsdag 6 december 2016:

 


Riky Peeters van der Schouw stuurde ons mooie foto’s van een winters Lierop. Maar door personele omstandigheden kan Slaponline ze nu niet plaatsen.Maar gelukkig hebben onze collega’s van Siris ze wel geplaatst.

Kijk hier voor de foto’s.
 


 

Maandag 5 december 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen op de redactie van Ria en Peter van Schalen:
‘Ook dit jaar doen wij weer mee met de inzamelingsactie van Omroep Brabant tbv de voedselbank. Deze actie start a.s. maandag 5 december en duurt t/m zaterdag 10 december. De tijden waarop U de voedselpakketten bij ons kunt inleveren zijn:
Alle dagen van 17.00 uur tot 20.00 uur, en op afspraak. Ons telefoonnummer is: 0492-331453,
Ria en Peter van Schalen, Somerenseweg 27, 5715 AG Lierop.’
 


 

Zondag 4 december 2016:

 


Afgelopen vrijdag stond de derby Helmond Sport – Eindhoven op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor Helmond Sport omdat de periodetitel in zicht komt. Deze wedstrijd werd mede geleid door assistent scheidsrechter Ralf van Vlokhoven, die aan een mooie carriere bezig is.
 


 

Zondag 4 december 2016:

 


We lazen dit op de website van SV Lierop:
Wij zijn blij te kunnen vertellen dat Harold ook het komende seizoen hoofdtrainer zal zijn van SV Lierop.
Dit omdat zowel de selectie, onze technische commissie alsmede het hoofdbestuur vindt dat wij met Harold een goede trainer hebben en Harold daarnaast ook persoonlijk goed past binnen SV Lierop. Ook Harold heeft aangegeven dat hij het erg goed naar zijn zin heeft en graag een jaar verder wil. Kortom, er is volop vertrouwen in elkaar om ook in het 5e seizoen er samen iets moois van te maken.
Harold proficiat en maak er een mooie, plezierige en sportief geslaagde periode van, Hoofdbestuur SV Lierop
 


 

Zondag 4 december 2016:
Wij kregen het volgende bericht binnen van Fanfare St. Willibrordus:
‘De laatste maand van het jaar is weer daar. Dat betekent, net als elk jaar, dat we als vereniging het jaar gaan afsluiten. Dit doen we tijdens het traditionele oudjaarsconcert welke plaats vindt op zaterdag 17 december. Niet alleen vieren we samen met u de afsluiting van alweer een mooi jaar waarin Lierop Live ‘on the move’ een grote rol speelde. Ook nemen we op deze speciale dag afscheid van onze dirigent, Roger Cobben. Hij is bijna 14 jaar actief geweest als dirigent van onze fanfare. Om hem te bedanken voor alle mooie jaren zullen we hem tijdens het oudjaarsconcert in het zonnetje zetten.
De fanfare, slagwerkgroep en jeugd zullen de avond muzikaal invullen. Daarnaast hebben verschillende groepen iets voorbereid. Zij zullen op een leuke, verrassende en ‘eigen wijze’ afscheid nemen van Roger. Natuurlijk bent u van harte welkom tijdens deze avond. De deuren zijn open v.a. 19.30 uur waarna we om 20.00 uur van start gaan in de grote zaal van De Vurherd. Het programma eindigt omstreeks 23.00 uur. Voor degenen die gezellig willen kletsen en een drankje na willen doen zal vanaf dat moment de foyer open zijn.
Wij hopen u te mogen verwelkomen op zaterdag 17 december a.s. Graag tot dan!’
 Zondag 4 december 2016:
In de zaalvoetbalcompetitie zijn de uitslagen in de hoofdklasse als volgt;
Berkvens –v. Gennip 7-2, 2e klasse: Zunneke - Random United 1- 7
Na verlies tegen van Gennip vorige week in de beker stelde Berkvens nu orde op zaken tegen dezelfde tegenstander. Het werd een ruime 7-2 overwinning voor Berkvens door doelpunten van doelman Tim Vinken, Robin van den Aker(2x), Luuk Hoeben, Geert Raijmakers(2x) en Devi Fondon. Voor van Gennip schoten Guus Berkers en Rob Hurkmans raak.
Het Zunneke kreeg flink klop van Random United. Pas bij een 0-5 achterstand in de 19e minuut zag Martien van Heugten kans om de eer voor het Zunneke te redden. Het werd uiteindelijk 1-7 door doelpunten van Michel Nijssen(2x), Ruud de Boer(2x), Thomas Leenen, Hafid Zeroual en Ralf Pijnenburg voor Random United.
 Zondag 4 december 2016:

 


Marjan van Eijk stuurde de volgende uitnodiging;
‘Wij willen jullie graag van harte uitnodigen voor de uitwisseling tussen onze Young Dynamic en de jeugd van Someren Heide.
Deze vindt plaats op vrijdag 9 december. Aanvang 19.00 uur in de Vurherd.
 


 

Zaterdag 3 december 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen van toneelvereniging Profiel:
‘Bent U /jij ook wezen kijken naar de voorstelling van toneelvereniging proFiel ??
En ook zo genoten van het mooie stuk DE Belofte..?
Zou U /jij ook wel eens zo willen schitteren in ‘n grote of kleine rol??
Dat kan ,wij repeteren altijd op de maandagavond.
Kom trek de stoute schoenen aan iedereen kan spelen,we hebben ‘n gezellig team. Inlichtingen : 0624295793’
 Zaterdag 3 december 2016:
Team Pastoor Outdoor stuurde het volgende bericht:
.Vanaf deze maand geven we iedereen die geïnteresseerd is in buiten bewegen, de gelegenheid Bootcamp Lierop maarliefst 4 keer uit te proberen met een MINI-rittenkaart. Deze kost slechts € 15,00. We starten iedere zaterdag om 10.00 uur bij de parkeerplaats van Pastoorke van Moorsel. Aansluitend is er de gelegenheid om een lekker kopje koffie te drinken in het gezellige boscafe.
Meer interesse, neem even contact met Pastoor Outdoor op via www.pastooroutdoor.nl  of kom gewoon lekker meedoen en vraag onze instructeur Lisa of Jeffrey om meer informatie.
Met vriendelijke groet, Inge Keltjens
Team Pastoor Outdoor www.pastooroutdoor.nlinfo@pastooroutdoor.nl
06-25 51 46 94
 


 

Vrijdag 2 december 2016:
Stichting Evenementen Nirwana gaat volgend jaar het seizoen 2016/2017 op een meer dan waardige manier afsluiten. In het Hemelvaartsweekend van vrijdag 26 mei 2017 en zaterdag 27 mei 2017 organiseert Nirwana het open lucht evenement ‘Nirwana Live’.
Op zaterdag 27 mei 2017 zullen achtereenvolgens Haevn, The Pilgrims, Caro Emerald, Miss Montreal en Marco Borsato optreden. Met deze namen hebben we de top van de Nederlandse popindustrie binnen gehaald en zijn we er van overtuigd dat het een geweldige dag gaat worden. De entree voor deze dag bedraagt € 35.
Op vrijdag 26 mei 2017 volgen er optredens van de beste bands uit de Nederlandse popindustrie. Welke namen dit zijn zullen we op 16 januari 2017 bekend maken. De entree voor deze dag bedraagt € 30.
De kaartverkoop voor beide dagen is per direct gestart en kaarten kunnen gekocht worden via de website & facebookpagina van Nirwana Live of via onderstaande link. Het is daarnaast ook mogelijk om consumptiemunten in de voorverkoop te kopen tegen een gereduceerd tarief.
Nirwana Live zal plaats vinden in Lierop en zal zoals gezegd in de openlucht plaats vinden.
Voor meer informatie of het kopen van tickets kun je terecht op www.nirwanalive.nl  of www.facebook.com/nirwanalive  of https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/QMWWZHB6/language/nl
 Vrijdag 2 december 2016:
Een jaar geleden ging een afzonderlijke commissie die gevormd is door leden van het Seniorenorkest Groot Someren aan de slag om te onderzoeken of het mogelijk was een dergelijk concert te organiseren.
Nu een jaar later is het dan zover. De commissie is er in geslaagd om een gelegenheidsorkest samen te stellen waarbij een goede verdeling tussen de verschillende instrumenten kon worden gevormd.
Dit kon gebeuren omdat leden, kinderen en kleinkinderen van de leden vol enthousiasme op dit initiatief hebben gereageerd en spontaan tijdens verschillende repetities aan de slag zijn gegaan. Zo is er uit de verschillende families een gelegenheidsorkest ontstaan van zo’n 40 personen.
De toehoorders zullen verrast staan hoe dit toch wel zeer aparte concert met jonge en oudere muzikanten o.l.v. dirigent Rogier Cobben zich aan u zal voorstellen.
Verder treedt na de pauze nog voor u op de “Millusse Kapel” onder leiding van
Marius Heesmans.
We nodigen iedereen uit hiervan mee te komen genieten op:
Zondag 11 december – Aanvang 14.00 uur -  ENTREE GRATIS
Locatie: “De Einder” Einderplein 1, 5712 CE Someren Eind
 


 

Vrijdag 2 december 2016:
Op donderdag 13 oktober heeft de dorpscoöperatie Lierop Leeft, in samenwerking met de KBO, een bijeenkomst georganiseerd met als thema "op weg naar een dementievriendelijk Lierop". Hiervoor was grote belangstelling; zo'n 80 mensen waren aanwezig.
Tijdens deze avond is er informatie gegeven over een aantal landelijke en plaatselijke ontwikkelingen rondom dementie.
Vervolgens hebben de aanwezigen aan de hand van een aantal stellingen aan kunnen geven waaraan zeker aandacht geschonken zou moeten worden in ons dorp. Er is vooral behoefte aan meer kennis over dementie om o.a. herkenning te vergemakkelijken en te leren hoe om te gaan met mensen met dementie. Ook vindt men het erg belangrijk dat dementerenden zo lang mogelijk in Lierop kunnen blijven wonen.
Om deze wensen concreet in te vullen wordt er op 8 december een bijeenkomst georganiseerd die bedoeld is voor de mensen die hier actief mee aan de slag willen.
Vivian de Vree en Sanne Stultiëns, casemanagers van respectievelijk De Zorgboog en Savant, en Truus van Otterdijk van Onis Welzijn zullen op deze avond inhoudelijk ingaan op deze thema's.
Na de pauze willen we afspraken maken over hoe we een en ander verder uit gaan werken om uiteindelijk te komen tot een dementievriendeljk Lierop.
Wellicht dat u op 13 oktober verhinderd was maar dat u toch graag mee wilt werken. Dan willen we u graag uitnodigen voor deze bijeenkomst die gehouden wordt op donderdag 8 december van 19.30 tot 21.30 uur in de Vurherd.
 


 

Donderdag 1 december 2016:
Francis van de Westerlo stuurde ons onderstaand bericht...'
'Eefje van Stiphout en ik zijn op zoek naar kinderslippers, sneakers en voetbalschoenen t/m maatje 36. Gedragen is geen probleem zolang ze nog een 2e ronde (of 3e) mee kunnen. Kapotte schoenen nemen we niet in, die hebben ze namelijk zelf al.
We gaan in juli 2017 naar Rwanda om kennis te maken met het land waar Eefje in 2015 heeft gewoond en om 'haar' kindjes van schoentjes te voorzien! Jullie hebben dus even de tijd om te verzamelen maar mocht het gevraagde nu al in de weg staan dan horen we dat graag en starten we de verzameling. zie onze facebookpagina.'
 Donderdag 1 december 2016:

 


We kregen het volgende bericht binnen van Ralf;
‘Bij deze de uitslag van de stemming van Kei van de Week:
Robin Kemper van Bruheze is Kei van de Week geworden. Hij kreeg 37% van de stemmen.
Ralf van de Laar eindigde op de derde plek, met 29% van de 385 stemmen. (Rick Krekels van Helenaveen werd tweede met 34% van de stemmen)
Iedereen bedankt voor het stemmen! Groeten Ralf’
 Donderdag 1 december 2016:
Aanstaande zaterdag 3 December wordt er weer kleding en schoenen opgehaald door diverse verenigingen in geheel someren. Zet uw kleding en of schoenen vanaf 9 uur langs de weg. De volgende ophaaldatum is zaterdag 4 februari. De kleding en schoenen kun je ten alle tijden inleveren bij Wim van de Eijnden otterdijkseweg 5 op de aanhanger in de veldschuur. Verder wil ik iedereen bedanken voor het steunen van de verenigingen die toch maar weer elke maand zijn ronde maken om iets bij te verdienen voor zijn vereniging. Fijne feestdagen. Namens de zes verenigingen.
  

 

Ouder nieuws via archief

 

(nieuw va 18-10-2013 ivm ipadupdate)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lierops nieuws