Zoals bijna ieder jaar toonden nu ook de weergoden groot respect voor het Nirwana Tuinfeest. De grootste hitte is verdwenen en de eerste bui viel na het laatste optreden vandaag. De opener van deze editie is Wildebeast, de winnaar van Eurosjopper. De nieuwe Multitube Stage staat al aardig vol en deze mensen krijgen een aardige portie rock over zich heen. The Overslept is up and coming. Met name populair onder de jeugd. Makkelijk in het gehoor liggende pop- rock en punkdeuntjes. Ideaal voor een vrijdagmiddag, jammer dat de zang niet altijd overtuigend was. Zoals bijna ieder jaar is Eindhoven Rockcity weer vertegenwoordigd op het Tuinfeest. Ditmaal Komatsu. Loeihard en strak en met een indrukwekkende lichtshow. Na deze 3 opwarmers werd het dan tijd voor één van de hoofdacts. Claw Boys Claw is al jaren een gevestigde naam. Veel grijs in het massaal aanwezige publiek en ze werden niet teleurgesteld. Muzikaal dik in orde maar zanger Peter Te Bos steelt toch de show. Met zijn humor en zijn inmiddels traditionele wandelingen in het publiek. Verrassend was dat ze hun enige hit, Rosie, niet speelden. Wulf is populair op dit moment, al 2 hits achter zijn naam. En dat was te merken, de tent stond goed vol. Ook hier weer veel jeugd. Een goed bewijs dat een mix van oud en jong uitstekend kan op het Tuinfeest.
Twee Belgische bands vandaag en allebei toppers, K’s Choice is de eerste. Jaren geleden was zangeres Sarah Bettens solo op het Tuinfeest en werd ze in een recensie de beste zangeres van België genoemd. En dat geldt nog steeds, nu weer met de complete band. Een perfect optreden en een speelplezier dat uitstraalde naar het enthousiaste publiek. Niet alleen de hits werden meegezongen, er waren duidelijk veel echte fans naar Lierop gekomen. Of deze fans ook zo enthousiast waren over Electric Eel Shock durf ik te betwijfelen. Keiharde rock, punk uit de jaren 80. Een Japanse band die Engels zingt is niet altijd een goede combinatie, veel teksten waren onverstaanbaar. Maar dat was niet zo belangrijk, de gitaren loeiden en daar kwam het publiek voor.
Van Vintage Trouble werd veel verwacht maar dat werd niet geheel waargemaakt. Deze Amerikaanse band heeft op alle grote podia in de wereld gestaan met hun mix van funk, soul en blues. Een uitstekende zanger die het publiek maar bleef opzwepen en de muziek die ze spelen is tijdloos. Maar niemand had hem verteld dat er in Lierop regelmatig stevig gerockt moet worden. Toch een goed optreden, niemand kon stil blijven staan. Al sinds jaren is hip hop een vaste waarde op het Nirwana Tuinfeest. Vandaag was de beurt aan Kraantje Pappie. Helaas niet met live band maar dat mocht voor velen de pret niet drukken. Alle hits kwamen voorbij en de jeugd was tevreden. Maar ook vele oudere bezoekers kunnen deze muziek wel waarderen. Als het maar niet langer dan een uur is!
Afsluiter was Triggerfinger. Terecht dat de organisatie trots was dat ze deze band weer hebben kunnen boeken. Ouderwets rocken onder leiding van de altijd charismatische Ruben Block. Triggerfinger heeft de muzikale grenzen sinds de laatste cd een beetje verlegd. Daarom is live een extra gitarist toegevoegd wat aangeeft dat deze band altijd voor perfectie gaat. Voor vele mensen even wennen, sinds jaar en dag was Triggerfinger een trio. Ook hier weer vele hits, een perfecte lichtshow en zelfs een drumsolo. Terugkijkend op deze dag ging ongetwijfeld iedereen tevreden naar huis of camping. Er was weer ruim voldoende te eten en te drinken en het muzikale aanbod was gevarieerd.

Onderstaand fans van Kraantje Pappie. 
Zie alle foto’s van de eerste dag en het verdere programma op de tuinfeestpagina.