Wie dichtbij huis wil genieten van cabaret kan op zondag 29 april terecht in de Ruchte waar voor de vierde keer drie ‘kakelverse’ cabaretoptredens op het podium zullen staan.

Kom kijken en zeg over 5 jaar dat je de nieuwe Theo Maassen, Brigitte Kaandorp of Guido Weijers in 2018 in de Ruchte zag spelen. Een lachwekkende avond met o.a. Janneke de Bijl en Jeroens Clan

Cabaretier 1; Janneke de Bijl
Ze wist op het Rotterdamse Cameretten festival de jury- en publieksprijs te winnen na een sterke finale. De festivaljury prijst Janneke om haar ‘frisse toon’ en het materiaal dat ‘bijna continu van hoog niveau’ is.
Janneke de Bijl studeerde af als filosoof, volgde theateropleiding Selma Susanna en is sinds vorig jaar lid van het Amsterdamse stand-up comedycollectief Comedytrain. Ze is vaak te zien in Toomler en speelt met de Cameretten finalistentournee t/m mei 2018 in theaters door het hele land. Daarnaast schrijft Janneke columns en houdt ze een blog bij.
www.jannekedebijl.nl

Cabaretier 2; Jeroens Clan
Jeroens Clan is een cabaretgroep bestaande uit Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns. Al vanaf de brugklas staan ze samen op het podium. Ze brengen grappige, intelligente en scherpe sketches en liedjes die elkaar in rap tempo opvolgen.
Sinds 2013 is Jeroens Clan aangesloten bij theaterontwikkelingsproject ‘ThinX’ van het Parktheater in Eindhoven. Onder begeleiding van regisseurs Oscar de Boer en Tim Goditiabois hebben ze twee avondvullende voorstellingen gemaakt: ‘De Grote Wanstaltige Kutrevue’ (2014) en ‘Dit Moeten We Niet Willen’ (2015). In het seizoen 2016-2017 werkten Bram, Jip en Matthias aan een festivalprogramma. Daarmee behaalden ze in 2018 de finale van het Leids Cabaret Festival.
www.jeroensclan.com

Cabaretier 3; Thijs Kemperink
Thijs Kemperink is sinds zijn 25ste levensjaar al bezig met stand-up comedy en vrijwel meteen daarna is hij zich gaan richten op het maken van een solo programma. “Achteraf Bekeken”werd zijn eerste programma, waarna zijn tweede programma “Gas D’r Op!’ en derde programma ‘Zleur’ gauw volgde.
De grote vertelkracht van Thijs Kemperink bracht hem volle zalen. De sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof je bij hem thuis bent. Met ijzersterke grappen over alledaagse situaties, die herkenbaar zijn voor iedereen.
www.thijskemperink.nl

Genre: Cabaret
Datum: zondag 29 april 218
Entree: € 15,00 I incl. pauzedrankje en garderobe
Aanvang: 20.30 uur

Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl