Terwijl we weer aftellen naar het komende uitverkochte Tuinfeest dat over 3 weken – op 26, 27 en 28 augustus – eindelijk, na 2 jaar corona, weer in de tuin van Nirwana plaats zal vinden, is het mooi te filosoferen over alle Tuinfeesten die we al dan niet hebben meegemaakt.

In de periode 1972 tot en met 2019 hebben er inmiddels 44 edities van Nirwana Tuinfeest plaats gevonden. Het tuinfeest werd bedacht door jongerencentrum Nirwana in 1972 en begon als een braderie waar wat folkmuziek gespeeld werd. In de daaropvolgende jaren kwam de nadruk meer op muziek te liggen en vanaf de jaren 1980 maakte folk plaats voor een mix van pop- en rockmuziek. De laatste jaren weten steevast duizenden bezoekers de tuin van OJC Nirwana te vinden. Het evenement en het jongerencentrum worden beiden volledig draaiende gehouden door vrijwilligers.

Lees het in deze lijst waar je alle artiesten tegenkomt die op de Tuinfeesten tot nu toe opgetreden hebben.

Foto:
Precise Patchwork Band (1975). Volgens Jan Berkers was het op ’t Zustersveldje en waren het 2 vrachtwagens van Mies Sijbers van de CHV. De geluidsinstallatie was de befaamde Peavey set van Peter Meulendijks. Ze hebben hier verschillende keren mogen spelen onder de naam van PPB, Orpheus, Raster, Alias Cor. En nog steeds spelen ze met veel plezier met PPB, mede door het enthousiasme van de vele fans. Dank hiervoor.

Bron: Nirwana Tuinfeest