Tussen ’s nachts 2 uur en ’s morgens 9.30 uur zullen de lopers van de Kennedymars dit jaar Lierop passeren, niet de beste tijd om langs de kant de lopers aan te moedigen, maar wellicht zijn er liefhebbers die met hun buurt of straat gaan voor de ‘sfeerprijs’ (de gezelligste en origineelste doorkomst???).

In de route van 2022 heeft de wandelaar wederom de keuze voor de originele natuurroute via de Strabrechtse Heide en het Keelven, óf een volledig verharde route. De groene lijn is de natuurroute, de blauwe lijn de verharde route. In Lierop, net na de post bij de Sporthal, dient de keuze gemaakt te worden. Bij de volgende post (Soete Inval) komen alle wandelaars weer bij elkaar maar moet de wederom dezelfde keuze gemaakt worden als in Lierop. Om niet te veel of te weinig kilometers te maken moet men zowel in Lierop als bij de post Soete Inval dezelfde keuze maken (natuur- of verharde route). De verharde route is tot de post Soete Inval circa 2 km langer en daarna 2 km korter dan de natuurroute.

De Kennedymars start om 20:00 uur zaterdagavond 2 juli. De uiterlijke finishtijd 16:00 uur op zondagmiddag.

De route is op verschillende punten vernieuwd. Zo maken de lopers na de start eerst een lus door Someren-Eind. Heen gaan ze via de Zandstraat en Vlasstraat, terug via de Boerenkamplaan en Kommerstraat. Door de Postelstraat bereiken ze na 9 kilometer de eerste post op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Speelheuvelstraat. Hier passeren ze tussen 21.00 en 22.30 uur. Via het Wilhelminaplein lopen ze vervolgens richting Asten, Ommel, Vlierden en Deurne.

In Deurne is de route ook vernieuwd. Na enkele jaren keert de Kennedymars terug in de Sint Jozef, waar ook een post is bij de atletiekvereniging. Rond 22.15 uur komt de eerste wandelaar Deurne binnen. De passage over de Markt mag niet ontbreken. Via een post bij het Rijtven lopen de wandelaars naar Helmond-Rijpelberg en vanuit daar dwars door de stad naar Brandevoort. Daar is de grote post na 43 kilometer.

Via Mierlo komen de lopers in Lierop, waar ze dus zelf kunnen kiezen welke route ze lopen.

Het laatste deel van de Kennedymars gaat door Someren-Heide en Someren-Eind. Omdat een deel van de Boerenkamplaan is afgesloten, maken de lopers een ommetje door het Waterdael. Na 80 kilometer hebben ze dan hun tocht volbracht en finishen ze door de Kanaalstraat op het Wilhelminaplein in Someren.

Volledige route
Wil je weten of de Kennedymars dit jaar langs jouw deur komt? Kijk op www.kennedymars.nl. Daar vind je de route en de verwachte doorkomsttijden. Ook handig, download de Kennedymars app. En voor het laatste nieuws volg je de Kennedymars op Facebook, Instagram en Twitter. Op de kanalen vind je ook informatie over het Rondje Someren en de Mini Kennedymars.