Van Willem van den Eijnden kregen we onderstaand bericht…

“Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat SV Lierop 3 met 1-2 uit tegen Stiphout Vooruit 5 wist te winnen. Niet wetende dat bij het laatste fluitsignaal dit ook de laatste wedstrijd van het seizoen zou worden.

Het is niet heel gebruikelijk dat de mannen van het gezelligste team van Lierop sterk aan een seizoen beginnen. Echter leek het dit keer alsof ze niet stil hadden gezeten tijdens de zomerstop. HVV 3 werd namelijk met 10-0 van de mat gespeeld en dus pakte ze meteen de koppositie. Max van Oosterhout was de grote man met wel 6 doelpunten en heeft daarom voor de rest van de middag bij de selectie gezeten om te kijken wat zijn kansen waren. Die week erop mochten we ons klaar maken voor een mooie derby tegen Someren 14. Helaas hadden een aantal spelers iets te dichtbij bij elkaar gestaan in de Egelantier. Hierdoor moesten er een aantal zich laten testen waardoor ze niet genoeg man hadden voor de zondag. Niet gespeeld, wel de kantine uitgespeeld. Die zondag erop stond Bruheze 4 thuis op ons te wachten. Bekende tegenstander, vaak leuke wedstrijden. Dit keer helaas niet, er werd een moeizame 2-1 over de streep getrokken. Blij met de 3 punten en de kampioenskoers doorgezet. De eerste plaats hebben ze nog niet terug weten te pakken aangezien ze een wedstrijd minder dan Mifano hadden gespeeld.

En toen was daar die dag, 10 oktober, Stiphout Vooruit 5. In de wandelgangen ging het al stilletjes rond dat de competitie wel eens stil gelegd zou kunnen worden. Maar voor hoe lang? Niemand die het wist. Het enige wat telde waren die drie punten binnen te halen. Ongemotiveerd, waarschijnlijk door het sluiten van de kantine, was de wedstrijd wederom moeizaam. Heel lang stond de stand gelijk en de hoop was al een beetje opgegeven. Maar toen was daar onze Heuga (Robin van Heugten) die door knullig uitverdedigen van de tegenstander opeens 1-op-1 tegenover de keeper stond. Van Max of Zwieber zijn we gewend dat deze mega kansen vaak over of naast geschoten worden. Maar Robin bleef beheerst en schoof de bal koelbloedig door de benen van de keeper in het netje. Toen was daar het fluitsignaal en werd Robin op schouders naar de douche gedragen. Of toch niet, want de kleedkamers mochten ondertussen ook al niet meer gebruikt worden. Niet douchen en niet naar de kantine, waar deden ze het toch voor.

Twee dagen later kwam daar het nieuwsbericht vanuit Den Haag. “Alle amateur-teamsporten boven de 18 jaar verboden”. Dat was natuurlijk een grote domper voor alle spelers van Het Derde. Het enige lichtpuntje was dat ze bovenaan stonden en dit niet meer uit handen konden geven. Daarom, bijna een jaar na dato, is komende zondag het onofficiële kampioensfeest van SV Lierop 3! De platte kar staat klaar en dus zullen zij zondag tussen 13:00 en 14:00 uur de schaal aan het volk van Lierop laten zien.

Dus kom allen langs de weg staan om de kersverse kampioenen toe te juichen. Daarna zal er een bescheiden feestje gehouden worden om de 9 punten van vorig jaar te vieren!”