De organisatie van het Lieropse festival Peteyfest heeft vandaag haar nieuwe toekomstplannen bekend gemaakt. Na in 2017 het 10-jarig jubileum met meer dan 2.000 bezoekers gevierd te hebben is het volgens de organisatie tijd voor verandering. Vorig jaar konden bezoekers feesten in de mainstage en de drie daaromheen liggende creatieve area’s. Deze indeling van het terrein gaat dit jaar compleet op de schop.

Peteyfest wil als organisatie vooruitstrevend blijven en meer ruimte bieden voor een breder programma. De laatste jaren merkte de organisatie van Peteyfest dat de ‘kleinere’ area’s het beste scoorde en dat de grote namen die op de mainstage staan weinig invloed hebben op het festival en haar bezoekers. Daarom gaat het roer volledig om; Peteyfest schrapt de mainstage en gaat het terrein op een sfeervolle en creatieve manier invullen met 6 kleine tot middelgrote area’s, een nieuwe thematische food & drink area en allerlei activiteiten op het terrein.

Daarmee worden de drie bestaande area’s van de 2017 editie (Café de Cave, De Hut en Dans & Grietje), dit jaar aangevuld met nog eens drie nieuwe area’s. Zo zal de Eindhovense organisatie, bekend van de Herrie met Gerrie feesten, hun nieuwe Hardstyle concept DE BOEMROOM op Peteyfest presenteren. Het Tilburgse collectief Meelstraat 34 komt, na talloze studentenfeesten en een succesvolle hosting op Solar Weekend 2017, ook een nieuwe area presenteren. Tevens is het Lieropse Drum n Bass & Dubstep concept WWOP terug van weggeweest en maakt daarmee na 4 jaar haar rentree op Peteyfest.

De nieuwe indeling moet een kleinschalig gevoel in een grootste verpakking creëren en zal breder gaan dan puur muziekbeleving. Peteyfest wil de grenzen gaan verleggen en haar bezoekers verrassen en vermaken met een brede muziekprogrammering, grappige en creatieve randprogrammering en lekker eten & drinken.