Van de Kaauw Voetjes kregen we onderstaand bericht…

‘Tijdens afgelopen maanden is er uitvoerig intern en extern beraad geweest voor wat het carnavalsprogramma van de Kaauw Voetjes betreft. Het programma is enigszins aangepast en enkele gebruikelijke activiteiten zullen anders ingevuld gaan worden.

Zo gaan we op zaterdag 17 november a.s. van start met de jaarlijkse onthulling van de nieuwe hoogheden van CV de Kaauw Voetjes. Vanaf 18.00 uur beginnen we met de jeugd en zal de 47e jeugdprins(es) en het nieuwe jeugdboerenbruidspaar worden onthuld. Aansluitend, rond de klok van 20.30 uur volgt de onthulling van de 33e ‘grote’ Prins en zijn adjudant. Nieuw hierin is dat vanaf dit jaar de prins zijn eigen adjudant kiest. Zij zullen samen, met hun (eventuele) dames, een seizoen lang meedraaien als nieuwe hoogheden van de Kaauw Voetjes, tezamen met de jeugdhoogheden.

De prachtige optocht waaraan veel Lieroppenaren ieder jaar hun steentje bijdragen, zal ook dit jaar weer op zaterdag door Kaauwvoetenland trekken. Na de optocht is het optochtbal in onze residentie Zaal Nelly van Oosterhout. Dit jaar worden voor de kleinste carnavalsvierders springkussens geplaatst, mogelijkheid om te schminken, en nog andere leuke activiteiten.

Op zondagochtend luiden om half 11 de klokken voor de traditionele mis in onze Koepelkerk. Na afloop van de mis is iedereen van harte uitgenodigd om aan te sluiten voor een boerenkoffietafel. ’s Middags ontvangt het jeugdboerenbruidspaar hun “gasten” op hun jeugdboerenbruiloft in de residentie van de Kaauw Voetjes. Het gebruikelijke jeugdbal op zondagavond in Nirwana wordt verplaatst naar zaterdag 2 februari 2019.

Vervolgens maakt het liedjesfestival op carnavalsmaandag plaats voor een carnavalsfeest bij ‘de Ontmoeting’. Deze party begint ’s middags en er zal tot in de late uurtjes worden gefeest voor iedereen boven de 18. De exacte invulling blijft nog even een verrassing!!

Ook de carnavalsdinsdag krijgt een nieuwe invulling. De traditionele boerenbruiloft maakt plaats voor een dagvullende activiteit waarbij de jeugd en de volwassenen het tegen elkaar op gaan nemen in een spannende strijd. Hoe deze dag ingevuld gaat worden laten we nog even in het midden. Op deze middag wordt ook het klénvoetjesbal georganiseerd.

Rond de klok van 19.00 uur gaan we gezamenlijk afscheid nemen van de hoogheden van het seizoen’.

Zie ook de website van de Kaauw Voetjes.